|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Melduje się ze szpitala. Z dzieckiem wszystko ok mnie tylko skurcze łapią. Jestem na kroplówkach i mam nadzieję, że niedługo będę w domu.
|
#2072 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Hej
Czytam na bierzaco ale nie mam weny pisac. Dziewczyny ale macie przystojnych synow. Slodziaki. Wszystkim ciezarnym gratuluje udanych wizyt I zycze duzo spokoju. Staraczkom zycze udanych cykli. U mnie nic nowego poza tym ze zbliza sie rocznica dziewczynek I juz sie boje. Tak bardzo za nimi tesknie. Tez pamietam kazdy moment zwlaszcza te zle. Nie wiem jak przezyje ten 2 maj. A jeszcze ide wtedy do pracy. Nawet nie mysle o Wielkanocy tylko caly czas o rocznicy. Trzymajcie sie kochane ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Edytko oby tak bylo jak sobie zyczysz. Trzymam mocno kciuki za szybki powrot do domku.
|
#2073 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ciociami
![]() Duzo siły w tych dniach Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pani, poki ćo jest ok. Bez podwyższonej temp. Humor mu dopisuje. Mam nadzieje, ze to jednorazowy incydent i nic sie z tego nie wykluje. ![]() A teściowa.... Hmmmm T. jest pełna dobryćh rad ![]() Jak ze mną rozmawia to sie hamuje, ale jak z TZ to mu truje rożne takie. Np ma swoją mantrę o zupce, ze juz dąwno powinien dostac...
|
||||
|
|
|
#2074 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ---------- Cytat:
a z drugiej strony nie wiem co tak te teściowe się wtrącają |
||
|
|
|
#2075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że wszystko w szpitalu opanują i szybko będziesz w domu ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje że że zaraz się wszystko ustabilizuje i że niedługo będziecie w domuCytat:
Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Oj tam leze grzecznie a do sklepu weszlam na 10 min i tak butów na mnie niema 37 cisna w palcach a 38 za duże Cytat:
Ciociami i dużo sił na nadchodzący czas.... Sofcia koope lat Kochana! Dobrze zr jesteś i wszystko się układa! Cieszę się bardzo i za ciepłemyśli w Naszym kierunku
|
|
#2078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2079 |
|
Konto usunięte
|
Edytko kciuki za Was
![]() Ciociami przytulam.. |
|
|
|
#2080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pisz częściej co u Ciebie.
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypomniało mi się że też krwiaka miałam przecież. . Był on zaraz przy szyjce i plamił na brązowo z miesiąc. Chyba między 12 a 16 tygodniem był. U mnie jeszcze z miesiąc leżenia. W 34 tygodniu mogę wrócić do lekkiej aktywności. Pewnie i tak przenoszę ![]() Ciekawe co u Jany... ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
Kucyk ja na szczęście nie mam plamien i mam nadzieję ze tak zostanie
Któraś tutaj chciała sprzedać detektor tetna? JANA chyba Ty? Od kiedy można go używać?
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2084 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tak jak dziewczyny pisały, czasem można to obejść. Ja płacę od początku 100%ceny.[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45915079] Berbie impreza z dużą ilością alkoholu i w drodze powrotnej płakaliśmy jak bobry za naszym Okruszkiem malutkim... Słowem upiliśmy się na smutno ![]() [/QUOTE] Czasem taki płacz przynosi ulgę.. choć sama nie lubiłam pić alko na smutno, bo było mi zawsze jeszcze gorzej. A jak dzisiaj samopoczucie? lepszy nastrój troszkę?Cytat:
Cytat:
dużo sił na najbliższe tygodnie. Z moich obserwacji wynika, że skoro one tak robiły gdy ich dzieci były małe (i przecież są zdrowe i pięknie wyrosły) to i my tak powinnyśmy
|
|||
|
|
|
#2085 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
heja!
wpadam przed wyjazdem do szkoły. Nie wyspałam sie nic a nic, bo wstałam wcześnie "bo wypadało" iza - to super! obyś miała tyle takich wypadów ile potrzebujesz ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45914003] Hope jesteś już którąś Dziewczyną, która mi mówi o biznesie... Tylko ile one mogłyby kosztować? Chyba zrobię próbę - kupię różne rodzaje papieru, wstążek, porobię różne wersje kolorystyczne i założę bloga z tym. Umieszczę go sobie w podpisie i zobaczę co będzie dalej... Ale to po ślubie ![]() [/QUOTE] oooj tak, powiem ci ze powinnaś spróbować, pomysł z blogiem świetny! mogłabyś robić zaproszenia, winietki i multum innych rzeczy do ktorych nas pewno masz rękę! kochana stosujesz jakąś dietę, czy dieta + ćwiczenia? czy same ćwiczenia? Cytat:
ale jak się zacznie robota w polu, i ojciec będzie spinał tyłek to może być bardzo różnie. Zatem obrona i uciekam do jakiejś pracy w sumie mam zasiać sobie troche swoich warzyw dla zarobku, będzie musiał mi czasem też pomóc w uprawie, ale może nie bedzie stękał ![]() Cytat:
no szkoda że nie możesz powiedzieć co tam masz pod serduszkiem, ale tak jak melbi obstawiam chopoka! Cytat:
![]() Cytat:
sercem jestem z tobą i dziewczyny na pewno też! przyjdz do nas jak cię dopadnie dołek. buziaki ![]() Cytat:
![]() ktoś tu ostatnio podrzucił szrekowe ciasto- zrobiłam je, i wyszło mi! radość tym większa że jednak kurcze zazwyczaj mi się coś sknoci tym razem też śmietane niechcący rozrzedziłam zbyt rzadką jeszcze galaretką, ale po nocy pięknie wszystko stężało, więc stawiam ciacho do kawuni czy herbatki!
|
|||||
|
|
|
#2086 |
|
Konto usunięte
|
Tak, tylko, że nikt nie zauważa korelacji, które być może istnieją pomiędzy niektórymi zachowaniami i skutkami - np. kto by pomyślał, że problemy z kręgosłupem w dorosłym życiu mogą być (choć po części) zasługą chodzika, lub zespół jelita drażliwego albo inne popularne choroby - spowodowane złym, zbyt szybkim i bezmyślnym rozszerzaniem diety.
|
|
|
|
#2087 |
|
Zadomowienie
|
Hope - szrekowe ciasto
a ja jak zwykle nic słodkiego w domu nie mam... Udanego dnia na uczelni! ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45925743] Tak, tylko, że nikt nie zauważa korelacji, które być może istnieją pomiędzy niektórymi zachowaniami i skutkami - np. kto by pomyślał, że problemy z kręgosłupem w dorosłym życiu mogą być (choć po części) zasługą chodzika, lub zespół jelita drażliwego albo inne popularne choroby - spowodowane złym, zbyt szybkim i bezmyślnym rozszerzaniem diety.[/QUOTE] Perse oczywiscie,że masz racje i ja się z Twoim zdaniem całkowicie zgadzam Ja np. z przerażeniem obserwowałam jak teściowa podawała do picia mleko prosto od krowy niespełna pół rocznemu wnukowi, do tego słodzi mu wszystko co popadnie, soli i przyprawia |
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam aż mały wstanie i lecimy na spacer
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
ja od wczoraj mam jakieś złe przeczucia...
|
#2090 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja już mam jeden kontrargument: "proszę iść do dentysty i niech leczy pani zęby metodami sprzed 36 lat". (u mnie wszystko to wydziwianie. poczęwszy od pampersów, poprzez witaminę D, smarowidła do pupy, rehabilitację, szczepienia, słoiczki, długie kp...) ![]() (Kubusiowe?)Agata, myślałam, że to opowieści ciotek-klotek, ale mi się bardzo zmieniła stopa po ciąży. Noszę 37,5 -38, ale oczywiście zawsze kupowałam 37. No i teraz wszystkie buty mnie cisną... Ciociami, ![]() Edyta, trzymam kciuki!!! Perse, jak pierwszy raz pojechałam na Ślunsk to myślałam, że tam wszystko pokrywa warstaw kurzu a macie bardzo zielono.Kubek, i tak dobrze, że bigosu nie sugeruje ![]()
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-04-07 o 12:56 |
||
|
|
|
#2091 |
|
Wtajemniczenie
|
Co jest. Objawy oslably?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2092 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Edytko ściskam Was mocno i obyście szybko do domku wrócili
Cytat:
Ja wstawiałam, choć sama jeszcze nie próbowałam. A śmietana zawsze się rozrzedzi galaretką, ja wstawiam na chwilę do lodówki i dopiero tężejącą wykładam na ciasto. Co tam? Cytat:
|
|
#2093 | ||
|
Zakorzenienie
|
uspokoiło się
bo znowu będę wizytę z miesiąca na miesiąc przekładać ![]() Cytat:
Cytat:
jeszcze 2 tygodnie i dopiero sobie pozwolę agatko, przeczucia precz! no, podobno rosną
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Oj
Będzie dobrze. Zajmij czymś innym myśli [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45925743]Tak, tylko, że nikt nie zauważa korelacji, które być może istnieją pomiędzy niektórymi zachowaniami i skutkami - np. kto by pomyślał, że problemy z kręgosłupem w dorosłym życiu mogą być (choć po części) zasługą chodzika, lub zespół jelita drażliwego albo inne popularne choroby - spowodowane złym, zbyt szybkim i bezmyślnym rozszerzaniem diety.[/QUOTE] No dokładnie... Już mnie w żołądku z nerwów ściska, jak pomyślę o tych dobrych radach, które będę dostawać od mamy, teściowej i teścia (on jest największy specjalista Już w ciąży zaczął... Usg mam nie robić, bo dziecko odczuwa ból w trakcie badania.... Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2095 | |||
|
Zakorzenienie
|
edytko- to sygnał aby zwolnić tempo
odpoczywajcie masz opiekę dla Stasia? jak masz to leż w szpitalu jak najdłużej wiem, że w domu najlepiej ale w domu nie ma szans na wypoczynek przy starszym dziecku Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45925743]Tak, tylko, że nikt nie zauważa korelacji, które być może istnieją pomiędzy niektórymi zachowaniami i skutkami - np. kto by pomyślał, że problemy z kręgosłupem w dorosłym życiu mogą być (choć po części) zasługą chodzika, lub zespół jelita drażliwego albo inne popularne choroby - spowodowane złym, zbyt szybkim i bezmyślnym rozszerzaniem diety.[/QUOTE] prawda, że uczymy się na błędach i jak coś jest już wiadome, to trzeba wdrażać/unikać, ale najgorsze, że kiedyś nasze dzieci będą nam różne rzeczy wypominać, które dla nas są teraz oczywiste (częste usg?lub coś innego) ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- chyba wszystkich "doradzających" t. ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- hope- ale pysznie wygląda to ciasto- mniam ![]() a macie jakiś patent aby warstwy się nie rozwarstwiały? u mnie w warstwowych często galaretka lub śmietana od biszkoptu odpada.... ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() jak nie wiadomo to wiadomo ![]() agatko- czyżbyś nie miała w tym tygodniu wizyty i włącza Ci się jakieś niepotrzebne wymyślanie?
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
agatko ja też od dwóch dnia mam okropne sny z dziećmi w rolach głównych
co do butów, ja zwykle nosząca 36, a czasami 35 teraz kupuję 37 i wsadzam wkładkę. bo 36 za małe a 37 za duże. dziewczyny dziś widziałam promocje na pieluszki Dada 49,90 zł za 156 sztyk w rozmiarze 3-6 kg? kupić?
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
mdłości jakieś takie słabsze mam ale generalnie wczoraj jakoś tak dziwnie poczułam że chyba coś nie tak....
a tak wizyty nie mam w tym tyg...;/ wiecie ja zawsze w tym tyg dowiadywałam się że już po wszystkim także...Zebra ale się z Nami drażnisz... ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- hmm...no ale jak do balerin wsadzę wkładkę do takich płytkich to już w ogóele...ja mam problem bo one mnie w palcach cisną tak jakby były za nisko a ja miala za wielkie paluchy ;/
|
#2098 |
|
Zadomowienie
|
Agatko teraz już będzie wszystko dobrze!!! A obawy i przeczucia są jak najbardziej naturalne i będą się pojawiać co jakiś czas
kciuki mocno 3mam także bez obaw!
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Kochana złe przeczucia ida precz
Cytat:
Kupuj.Ja jestem zadowolona z Dad
|
|
|
|
#2100 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ========================= =========== myślałam, że zapomniał dodać kwoty za ovi, ale dzwoniłam i okazało się, że nie kupiłam mu winko i zostawiłam z receptą i kaską powiedział, że jakbym coś jeszcze potrzebowała, to mam dzwonić ![]() dziś przyszła @ więc za tydzień we wtorek pierwszy monitoring
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.

o zupce, ze juz dąwno powinien dostac...
mam nadzieję, że wszystko w szpitalu opanują i szybko będziesz w domu
mam nadzieje że że zaraz się wszystko ustabilizuje i że niedługo będziecie w domu

a ja jak zwykle nic słodkiego w domu nie mam...