|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
witam się serdecznie po rozpakowaniu
![]() widziałam, że porody się posypały na wątku - nie jestem w stanie tego nadrobić, ale gratuluję wszystkim mamusiom! My też już w domku - Igorek jest cudną kruszynką (52 cm, 3200) i jest strasznie spokojny dzięki Bogu oszczędza nas, przerażonych rodziców mam nadzieję, że już taki zostanie.Oczywiście jak pewnie każda z Was borykam się z KP - nie do końca dobrze się przystawiamy i czasem muszę dać mm a serce mnie wtedy boli strasznie. Na szczęście jutro będzie położna, bo przystawianie mnie już tak boli, że odciągam i daję w butli, nie byłam w stanie dziś synka przystawić z bólu. Mam nadzieję, że położna nas skoryguje bo podobno KP nie boli. Mam małą huśtawkę hormonalną, ale walczę, bo wiem, że to spadek po porodzie - w końcu dziecko jest wyczekane i kochane, więc czemu do cholery pojawiają się czarne myśli i smutki Mam nadzieję, że szybko to minie i będzie mi w domu tak dobrze jak podczas ciąży.Podłączam się do pytania ag9 - jaką temperaturę ma zdrowy noworodek? Bo sama szaleję z ubieraniem dziecka i non stop sprawdzam czy aby na pewno nie za zimno młodemu a mąż się śmieje. Po szpitalu mam zaburzone odczuwanie ciepła/zimna bo tam to ze 30 stopni było, mały ma jeszcze potówki po pobycie... |
|
|
|
#3302 |
|
Wtajemniczenie
|
mam w domu espumisan ale jest napisane żeby nie podawać w pierwszym miesiącu życia...a ona jutro kończy 3 tyg...
są jakieś inne?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3303 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Nawet go nie ogladamy czesto ale wlaczony jest ![]() Ale dobrze ze mowisz - juz Kacpra nie bede sadzac tak zeby ogladal. Cytat:
![]() A dziwne mysli to chyba norma wiec sie tym nie przejmuj
|
||
|
|
|
#3304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nam położna polecała Colinox - od urodzenia można podawać. Ja znowu podaję Delicol, to niby nie typowo na kolki ale u nas działa.
|
|
#3305 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do TŻ to padłam ze śmiechu ![]() Cytat:
![]() no i na lato kurteczka super co do ubranek ja uwielbiam pajace dobrze ze kupilam kilka i juz z nich wyrósł.sporo ubranek dostalismy nawet do rozmiaru 80 ![]() no i w sumie to zadowolona jestem z wyprawki, nie ma w sumie nic czego nie zalozyłam Filipowi. rozmiar 56 juz wyniosłam z szafy. teraz 62 nosimy no i 68 to typowo letnie bede kupowac
|
||
|
|
|
#3306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I ja też lubię pajace, szybko się można dostać do pieluchy. My narazie nosimy 56, 62 też ale trochę jeszcze wiszą niektóre rzeczy. No i niektórych ciuszków nie założę, bo są zupełnie niefunkcjonalne, mimo że ładne Tak to jest kupować coś o czym się nie ma pojęcia.
|
|
#3307 | |
|
Wtajemniczenie
|
ag9 kropelek na wzdęcia, kolki trochę jest
![]() Espumisan mozna podawac w mniejszych dawkach, przewinelo sie to chyba wczoraj czy dzisiaj, nie pamietam juz ktora dziewczyna wstawiała. Delicol, Infacol, Esputicon, Bobotic niemieckie Sab simplex, Lefax no i ja osobiscie uzywam jeszcze kareterów Windi ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() trzymam kciuki za KP ![]() a moze to ból po prostu z powodu nie zahartowanych jeszcze piersi ![]() mnie tez tzyzki strasznie bolały na pocżątku, zagryzalam zeby, lzy w oczach a mlody pakował i mruczal z zadowolenia ![]() gdzies chyba kolo dwoch tygodni to trwało. mam nadzieje ze wizyta poloznej ci pomoze a szalejace hormony to norma, niestety bedzie lepieja temperatura noworodka to ja slyszalam ze jest w granicach 35-38 stopni. zalezy gdzie mierzona bo w dupce chyba zawsze jest wieksza![]() juz nic nie pamietam jak to leciało
|
|
|
|
|
#3308 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a ja lubię ciszę Ale starsze dziecko kladlam na podkładach do przewijania i tak sobie fikala nóżkami codziennie po pół godziny ![]() Cytat:
![]() Wiadomo, nie prowokuję płaczu, usuwam jego przyczynę jeśli ją znam, ale jeśli czasem musi popłakać bo lubi to nie mam z tego powodu myśli samobójczych ale na szczęście on nie płacze dużo.Majeczka ma sliczną kurteczkę Castia nie poznałam Cię! Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2014-04-07 o 22:27 |
|||||
|
|
|
#3309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ten czarny kapelusz wprowadzał mnie w jeszcze gorszy nastrój jak na niego patrzylam wiec czas na zmiany ![]() ![]() moj strasznie duzo placze ![]() boje sie zeby jakiej przepukliny nie dostał. juz jest taki rozniańczony prze to darcie ze szok![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- dobranoc ![]()
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-04-07 o 22:44 |
|
|
|
|
#3310 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kp naprawde nie boli, jak dziecko jest dobrze przystawione Cytat:
![]() a juz myslalam, ze tylko ja tak mam Antonio tez wisi i wisi, ale jak go odlacze, to szuka piersi, ciumka rece i wygina sie tak, aby mi zajrzec w twarz , bardzo zalosnie to wyglada ![]() -------------- Gratuluje dzieciowych zakupow
|
|
#3311 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3312 |
|
Zadomowienie
|
Teqiba ja mam do 12 włączony tv a potem molestuje komputer :P
Mariola jak ja zazdroszczę kąpieli! Ela swietnie cię rozumiem bo też od porodu w wannie nie posiedziałam :/ Magduś ja daje espunisan (4 kropelki) jak już naprawdę widzę że okład nie pomoże ani nic innego. Lewek no moim zdaniem lepiej jak w pokoju jest czym oddychać to od razu lepiej się śpi. Nivka mnie też bolały brodawki i sprawdziły sie osłonki z TT. za kp.Kochane macie może jakiś pomysł co dać rodzicom na 25rocznice ślubu? Bo główkuję a nie mam pomysłów :/ Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3313 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję za porady odnośnie espumisanu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry bardzo
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
bry
![]() dziecko mi się przeterminowało... mam nadzieję, że jak wyjdzie po terminie, to nie będzie wadliwym egzemplarzem
|
|
|
|
#3316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak na serio to staram sie ubierac moje dziecko stosownie do pogody, a ze dla niektorych zle ubieram to trudno, niech sie pooburzaja
![]() Cytat:
za rozbierany spacerb odrazu lepiej nie? A tak serio to j szybko zrezygnowalam z kombjnezonu, zeby pokazac jakie Ola ma piekne ciuszkin![]() Cytat:
![]() Mowicie, ze jak dziecko placze to nic mu ni3 bedzie jak sobie poryczy. Na ile minut je zostawiacie zeby sobie poryczalo? Dla mnie 2 minuty ciagna sie niemilosirnie i wysiadam wtedy, a Ola drze sie jeszcze bardziej. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
my przy Ewci borykaliśmy się z przepukliną pępkową. w zasadzie do teraz ją ma i w tym roku musimy to skontrolować u chirurga. prawdopodobnie czeka ją zabieg, ale lekarka stwierdziła, że poczekamy z tym, aż będzie starszym przedszkolakiem i będzie rozumiała, że coś z jej pępkiem nie tak.
przy poprzedniej konsultacji była już tak zrażona do lekarzy gmerających jej przy pępku, że nie było sensu robić jej dodatkowej traumy w postaci szpitala, nawet jeśli to tylko taki zabieg z 1-dniowym pobytem. a wszystko przez to, że trafiliśmy najpierw na złego lekarza. Side - jakby co - omijaj szerokim łukiem ośrodek na Kozielskiej. |
|
|
|
#3318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Widzę, że temat kolek na tapecie. Moja Natalka chyba też je ma. Od jakiegoś czasu popołudniami - wieczorami jest niespokojna, płacze, pręży się, trudno ją uspokoić. Wczoraj było podobnie, trwało to z przerwami od jakiejś 17 do prawie 22 i byłam już tak zdesperowana, że zaparzyłam koper włoski, mam też jakiś IBUVIT ale na nim niby pisze, że można od 28dnia życia (ZNA TO KTÓRAŚ Z WAS?). I co sądzicie o koperku włoskim bo wiem, że są podzielone opinie? I jeszcze jedno pytanie do Mam karmiących mm - takim dzieciom trzeba podobno podawać też wodę albo coś innego do picia, żeby właśnie uniknąć zatwardzeń, też tak robicie? Tyle, że moja Niusia nie chce wody. Już sobie spisałam polecane przez Was preparaty, dziękuję Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio w temacie fotek, chce zrobić Niusi ściankę, jak wiecie więc i teraz przyszła mi na myśl - może jakaś fotoksiążka? Jakie macie plany na dziś?
|
|
#3319 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moze któryś z pomysłow wykorzystasz... ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
Hahaha Nie martw się, w dobie dzisiejszych czasów wszystko ma termin ważności dany z zapasem Podobno wszystko nadaje się do użytku bądź spożycia jeszcze jakiś czas po terminie w przypadku dzieci masz jeszcze dwa tygodnie zdatności do użytku![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- A tak właściwie to się nie przywitałam Dzień dobry i życzę miłego dnia Ja już dziś chyba ostatni raz do pracy i wracam do domku. Postaram sie was podczytac wieczorem
|
||
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja ma temp. 36,4-36,6 na codzien.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
|
|
#3321 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#3322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Maja też |
|
|
|
|
#3323 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Cytat:
Oczywiście nie mówię tu o czynnościach długo trwających np wizaż , bo wtedy wiadomo, że reaguję szybciej |
|||
|
|
|
#3324 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie ze spaceru- wozek w ruchu, to dziecko spokojne
![]() Kto sie dzis rozpakowuje?? My konczymy dzis 6 tygodni- Stawiam soczek
|
#3325 | ||
|
Zakorzenienie
|
asienka213 współczuję robala
![]() maggie123 ale Cię Kornelka urządziła ![]() teQiba ja mam zawsze radio włączone bo nie lubię siedzieć w ciszy wietrzenie - ja rzadko wietrzę, ale moim sposobem jest owinięcie pupki tetrą, w sensie luźno przełożona przez nóżki i zaczepiona żeby się nie zsunęła. Cytat:
Cytat:
no a na spacerku to nie przykrywasz kocykiem i nie zakładasz tego ochraniacza na gondole (wiem że teraz masz nowy sprzęt ) Bo ja ten ochraniacz zakładam a kocyk to w zależności czy Piotrowi jest ciepło czy chłodnoMariola kąpiel musi być! Ja sobie pod prysznicem zawsze dłużej posiedzę bo tam można uciec od marudnego dziecka ![]() kate1623 fajna kurteczka ![]() margo80 i dla naszej kwietniowej końcówki też ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Trisdom
|
||
|
|
|
#3326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3327 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a okłady z ciepłej pieluchy na brzuszek a fotoksiążka to świetny pomysł!!!Cytat:
![]() ![]() Mój Staś dostał krostki na czole takie zwykłe ciekawe co to ![]() Virginia znalazłam coś takiego:
Edytowane przez BeautifulLie Czas edycji: 2014-04-08 o 11:00 |
|||
|
|
|
#3328 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
dla niego Cytat:
Ulka ma dzisiaj 3t3d a mnie sutki bolą bardziej niż na początku Cytat:
![]() Cytat:
Moi na przykład kiedyś bardzo ucieszyli sie z vouchera na kolacje w super miejscu, moze bilety do teatru do tego np? Kuzynka kiedyś rodzicom sesję wykupiła, świetna pamiątka również ![]() |
||||
|
|
|
#3329 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zdróweczka dla małego i dużo siła dla mamusi![]() Cytat:
![]() Dziewczyny czy któraś nie ma może odsprzedać Sab Simplexu? lub moze u Was w mieście można kupić te kropelki gdzieś w aptece? będę wdzięczna za pomoc w ich zakupie ![]() :pro si:
|
||
|
|
|
#3330 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() i spadam bo syrena ;/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.

oszczędza nas, przerażonych rodziców
mam nadzieję, że już taki zostanie.
Mam nadzieję, że szybko to minie i będzie mi w domu tak dobrze jak podczas ciąży.

Wolne chwile wykorzystuje na zjedzenie czegoś i ogarnięcie chaty. Troche posiedze przy kompie, zajmę sie psem i niestety od karmienia do karmienia czas leci nie wiadomo kiedy...
Próba przebrania skończyła się fiaskiem bo rączki nie chciały wejść do rękawa od body i bał się go włożyć 

mnie też bolały brodawki i sprawdziły sie osłonki z TT. 
Stawiam soczek