Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-07, 21:53   #3301
nivka
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7

witam się serdecznie po rozpakowaniu
widziałam, że porody się posypały na wątku - nie jestem w stanie tego nadrobić, ale gratuluję wszystkim mamusiom!

My też już w domku - Igorek jest cudną kruszynką (52 cm, 3200) i jest strasznie spokojny dzięki Bogu oszczędza nas, przerażonych rodziców mam nadzieję, że już taki zostanie.
Oczywiście jak pewnie każda z Was borykam się z KP - nie do końca dobrze się przystawiamy i czasem muszę dać mm a serce mnie wtedy boli strasznie. Na szczęście jutro będzie położna, bo przystawianie mnie już tak boli, że odciągam i daję w butli, nie byłam w stanie dziś synka przystawić z bólu. Mam nadzieję, że położna nas skoryguje bo podobno KP nie boli.
Mam małą huśtawkę hormonalną, ale walczę, bo wiem, że to spadek po porodzie - w końcu dziecko jest wyczekane i kochane, więc czemu do cholery pojawiają się czarne myśli i smutki Mam nadzieję, że szybko to minie i będzie mi w domu tak dobrze jak podczas ciąży.
Podłączam się do pytania ag9 - jaką temperaturę ma zdrowy noworodek? Bo sama szaleję z ubieraniem dziecka i non stop sprawdzam czy aby na pewno nie za zimno młodemu a mąż się śmieje. Po szpitalu mam zaburzone odczuwanie ciepła/zimna bo tam to ze 30 stopni było, mały ma jeszcze potówki po pobycie...
nivka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 21:57   #3302
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
witam w klubie

a podajesz jakies kropelki?
mam w domu espumisan ale jest napisane żeby nie podawać w pierwszym miesiącu życia...a ona jutro kończy 3 tyg...
są jakieś inne??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 22:02   #3303
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
U mnie włączony telewizor to standard w domu od zawsze. Położna mówiła żeby nie pozwalać maluchowi tak gapić się w tv bo te migające obrazy źle wpływają na jeszcze nie do końca rozwinięty układ nerwowy dziecka. Staram się żeby Majka nie patrzyła no, ale nie zawsze wychodzi. Tyle, że chwilę się pogapi i odwracam jej uwagę
Uf - juz myslalam ze tylko u nas wiecznie wlaczony telewizor to standard
Nawet go nie ogladamy czesto ale wlaczony jest
Ale dobrze ze mowisz - juz Kacpra nie bede sadzac tak zeby ogladal.

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
widziałam, że porody się posypały na wątku - nie jestem w stanie tego nadrobić, ale gratuluję wszystkim mamusiom!

My też już w domku - Igorek jest cudną kruszynką (52 cm, 3200) i jest strasznie spokojny dzięki Bogu oszczędza nas, przerażonych rodziców mam nadzieję, że już taki zostanie.
Oczywiście jak pewnie każda z Was borykam się z KP - nie do końca dobrze się przystawiamy i czasem muszę dać mm a serce mnie wtedy boli strasznie. Na szczęście jutro będzie położna, bo przystawianie mnie już tak boli, że odciągam i daję w butli, nie byłam w stanie dziś synka przystawić z bólu. Mam nadzieję, że położna nas skoryguje bo podobno KP nie boli.
Mam małą huśtawkę hormonalną, ale walczę, bo wiem, że to spadek po porodzie - w końcu dziecko jest wyczekane i kochane, więc czemu do cholery pojawiają się czarne myśli i smutki Mam nadzieję, że szybko to minie i będzie mi w domu tak dobrze jak podczas ciąży.
Podłączam się do pytania ag9 - jaką temperaturę ma zdrowy noworodek? Bo sama szaleję z ubieraniem dziecka i non stop sprawdzam czy aby na pewno nie za zimno młodemu a mąż się śmieje. Po szpitalu mam zaburzone odczuwanie ciepła/zimna bo tam to ze 30 stopni było, mały ma jeszcze potówki po pobycie...
No kp bolec raczej nie powinno - takze trzymam kciuki zeby bylo ok
A dziwne mysli to chyba norma wiec sie tym nie przejmuj
Stary 2014-04-07, 22:04   #3304
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
mam w domu espumisan ale jest napisane żeby nie podawać w pierwszym miesiącu życia...a ona jutro kończy 3 tyg...
są jakieś inne??

Ale dziewczyny podawały i mniejszym maluszkom, oczywiście zrobisz jak uważasz.

Nam położna polecała Colinox - od urodzenia można podawać.
Ja znowu podaję Delicol, to niby nie typowo na kolki ale u nas działa.
Stary 2014-04-07, 22:06   #3305
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Z reguły mam włączone radio, czasem tv ale rzadko. Jeszcze mi sie nie zdarzyło nudzić, bo wiecznie coś Wolne chwile wykorzystuje na zjedzenie czegoś i ogarnięcie chaty. Troche posiedze przy kompie, zajmę sie psem i niestety od karmienia do karmienia czas leci nie wiadomo kiedy...

Side -zazdroszcze że TZ taki wyrywny do ubierania. Ja dzisiaj pojechałam na zakupy, wracam do domu i zastaję taki obrazek - TZ z dzieckiem w samej pieluszce, owiniętym kocykiem. Okazuje się że zmieniał pieluche i młody się zlał,zasikując całego pajaca Próba przebrania skończyła się fiaskiem bo rączki nie chciały wejść do rękawa od body i bał się go włożyć
ja tez nie wiem co to nuda

co do TŻ to padłam ze śmiechu

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Dziewczyny promocja w h&m -20% na kolekcję dziecięcą .Ja skorzystałam i kupiłam Małej kilka rzeczy na lato w tym cudną kurteczkę aż się pochwalę :
http://www.hm.com/pl/product/24334?article=24334-A
ja się jutro chyba wybiorę, moze na swieta kupię dzieciom cos fajnego
no i na lato
kurteczka super

co do ubranek ja uwielbiam pajace nie znoszę kaftaników, mlody wiecznie gołymi plecami swieci dobrze ze kupilam kilka i juz z nich wyrósł.
sporo ubranek dostalismy nawet do rozmiaru 80
no i w sumie to zadowolona jestem z wyprawki, nie ma w sumie nic czego nie zalozyłam Filipowi. rozmiar 56 juz wyniosłam z szafy. teraz 62 nosimy no i 68 to typowo letnie bede kupowac
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 22:10   #3306
ag9
Zadomowienie

Cytat:
ja tez nie wiem co to nuda

co do TŻ to padłam ze śmiechu

co do ubranek ja uwielbiam pajace nie znoszę kaftaników, mlody wiecznie gołymi plecami swieci dobrze ze kupilam kilka i juz z nich wyrósł.
sporo ubranek dostalismy nawet do rozmiaru 80
no i w sumie to zadowolona jestem z wyprawki, nie ma w sumie nic czego nie zalozyłam Filipowi. rozmiar 56 juz wyniosłam z szafy. teraz 62 nosimy no i 68 to typowo letnie bede kupowac
Na jego usprawiedliwienie napiszę, że wszystkie pajace w praniu, bo pajacyka to może by jeszvze założył

I ja też lubię pajace, szybko się można dostać do pieluchy. My narazie nosimy 56, 62 też ale trochę jeszcze wiszą niektóre rzeczy. No i niektórych ciuszków nie założę, bo są zupełnie niefunkcjonalne, mimo że ładne Tak to jest kupować coś o czym się nie ma pojęcia.
Stary 2014-04-07, 22:23   #3307
Castia
Wtajemniczenie

ag9 kropelek na wzdęcia, kolki trochę jest

Espumisan mozna podawac w mniejszych dawkach, przewinelo sie to chyba wczoraj czy dzisiaj, nie pamietam juz ktora dziewczyna wstawiała.
Delicol, Infacol, Esputicon, Bobotic
niemieckie Sab simplex, Lefax
no i ja osobiscie uzywam jeszcze kareterów Windi

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:

witajcie
trzymam kciuki za KP
a moze to ból po prostu z powodu nie zahartowanych jeszcze piersi
mnie tez tzyzki strasznie bolały na pocżątku, zagryzalam zeby, lzy w oczach a mlody pakował i mruczal z zadowolenia
gdzies chyba kolo dwoch tygodni to trwało.
mam nadzieje ze wizyta poloznej ci pomoze
a szalejace hormony to norma, niestety bedzie lepiej

a temperatura noworodka to ja slyszalam ze jest w granicach 35-38 stopni. zalezy gdzie mierzona bo w dupce chyba zawsze jest wieksza
juz nic nie pamietam jak to leciało
Stary 2014-04-07, 22:26   #3308
Tequillla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak dlugo trwa wasze jedno karmienie?
I jesli karmicie z obydwoch piersi, to jak dlugo karmicie z jednej?
Mikołajek jest długodystansowcem. Karmi się jedną piersią od 20 minut do pol godziny. Czasem jedna nie wystarcza, wtedy karmienie trwa godzinę a na noc nawet dłużej. Potem równie długo śpi - w dzien ok 3 godzin a w nocy 6. A po jedzeniu ma zawsze taki duży brzuszek, ze aż się boję czy to zdrowo, że się tak napycha. Kiedy Basia była na piersi, jadła błyskawicznie, w 5 minut potrafiła oprożnić i się odlączała. Mikołaja musze odłączać na siłę, inaczej by tak wisial i ciumkał przez sen... nie umiem go nauczyć posługiwania się smoczkiem

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
My dziś z Piotrusiem jak również Koziemleko z Franiem świętujemy skończony 1 miesiąc Staliśmy sie niemowlaczkami
gratuluję!!
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

A po czym poznajecie ze jedna piers jest oprozniona? Bo Kacper przy karmieniu coraz czesciej mi robi awantury z cyckiem w buzi, ale jak scisne brodawke to mleko wylatuje - to ta piers jest pusta czy nie?
poki wylatuje mleko to uważam, że pusta nie jest

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy trzymajcie czasem dzieciaki bez pieluch żeby pupa pooddychala? A jezeli tak to jak to logistyczne rozwiazujecie?
nie, bo Mikołaj nie lubi być goły a ja lubię ciszę
Ale starsze dziecko kladlam na podkładach do przewijania i tak sobie fikala nóżkami codziennie po pół godziny

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja podchodzę do tego inaczej. Od płaczu mu nic nie będzie
Wiadomo jak jest głodny czy coś to usuwam te niedogodności, ale nie lecę na złamanie karku jak płacze, a wiem, że nic złego się nie dzieje
Jestem wyrozumiała i pozwalam mu czasem płakać
przybij pionę, też jestem wyrozumiałą matką
Wiadomo, nie prowokuję płaczu, usuwam jego przyczynę jeśli ją znam, ale jeśli czasem musi popłakać bo lubi to nie mam z tego powodu myśli samobójczych ale na szczęście on nie płacze dużo.

Majeczka ma sliczną kurteczkę

Castia nie poznałam Cię!

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2014-04-07 o 22:27
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 22:43   #3309
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość

przybij pionę, też jestem wyrozumiałą matką
Wiadomo, nie prowokuję płaczu, usuwam jego przyczynę jeśli ją znam, ale jeśli czasem musi popłakać bo lubi to nie mam z tego powodu myśli samobójczych ale na szczęście on nie płacze dużo.

Castia nie poznałam Cię!

ten czarny kapelusz wprowadzał mnie w jeszcze gorszy nastrój jak na niego patrzylam wiec czas na zmiany

moj strasznie duzo placze boje sie zeby jakiej przepukliny nie dostał. juz jest taki rozniańczony prze to darcie ze szok

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

dobranoc

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2014-04-07 o 22:44
Stary 2014-04-07, 22:49   #3310
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Dzielna jestes z tym karmieniem - jak najbardziej kapiel zasluzona
A Marco te 50 min to caly czas lyka czy troche wydziwia tez?
nie, nie widziwia, normalnie je
Cytat:

witaj
kp naprawde nie boli, jak dziecko jest dobrze przystawione
Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Mikołajek jest długodystansowcem. Karmi się jedną piersią od 20 minut do pol godziny. Czasem jedna nie wystarcza, wtedy karmienie trwa godzinę a na noc nawet dłużej. Potem równie długo śpi - w dzien ok 3 godzin a w nocy 6. A po jedzeniu ma zawsze taki duży brzuszek, ze aż się boję czy to zdrowo, że się tak napycha. Kiedy Basia była na piersi, jadła błyskawicznie, w 5 minut potrafiła oprożnić i się odlączała. Mikołaja musze odłączać na siłę, inaczej by tak wisial i ciumkał przez sen... nie umiem go nauczyć posługiwania się smoczkiem
Siostro
a juz myslalam, ze tylko ja tak mam

Antonio tez wisi i wisi, ale jak go odlacze, to szuka piersi, ciumka rece i wygina sie tak, aby mi zajrzec w twarz , bardzo zalosnie to wyglada
--------------
Gratuluje dzieciowych zakupow
Stary 2014-04-07, 23:29   #3311
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Antonio tez wisi i wisi, ale jak go odlacze, to szuka piersi, ciumka rece i wygina sie tak, aby mi zajrzec w twarz , bardzo zalosnie to wyglada
Antonio jeszcze karmisz ???? nie braknie mleka dla Marco ?!
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 23:36   #3312
BeautifulLie
Zadomowienie

Teqiba ja mam do 12 włączony tv a potem molestuje komputer :P

Mariola jak ja zazdroszczę kąpieli! Ela swietnie cię rozumiem bo też od porodu w wannie nie posiedziałam :/

Magduś ja daje espunisan (4 kropelki) jak już naprawdę widzę że okład nie pomoże ani nic innego.

Lewek no moim zdaniem lepiej jak w pokoju jest czym oddychać to od razu lepiej się śpi.

Nivka mnie też bolały brodawki i sprawdziły sie osłonki z TT. za kp.

Kochane macie może jakiś pomysł co dać rodzicom na 25rocznice ślubu? Bo główkuję a nie mam pomysłów :/

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 07:19   #3313
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

dziękuję za porady odnośnie espumisanu

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 07:44   #3314
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dzien dobry bardzo

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 07:57   #3315
margo80
Zakorzenienie

bry

dziecko mi się przeterminowało... mam nadzieję, że jak wyjdzie po terminie, to nie będzie wadliwym egzemplarzem

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 08:07   #3316
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Elu ty buntownico

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Tak na serio to staram sie ubierac moje dziecko stosownie do pogody, a ze dla niektorych zle ubieram to trudno, niech sie pooburzaja

Cytat:
A próbowałas jakies leki jej podawać?
Może by któreś zadziałały

Albo suszarka skierowana na brzuszek, ciepła pieluszka albo termofor?

Ela - mój pieluchy zmienia, w szpitalu pierwszego dnia sie wyrywał i nawet robił to lepiej ode mnie. Ale potem ja się wyrobiłam i teraz zmieniam dwa razy szybciej od niego

No i posłuchałam was, poszliśmy dzisiaj na spacer bez czapki i bez kombinezonu, ubraliśmy spodenki i bluzę z kapturem

A w ogóle, mój dziś taki aniołeczek cały dzień, że aż sprawdziłam mu temperaturę czy nie chory, ale niemowlaki mają chyba wyższą temp. niż dorośli ???

za rozbierany spacerbodrazu lepiej nie? A tak serio to j szybko zrezygnowalam z kombjnezonu, zeby pokazac jakie Ola ma piekne ciuszkin w domu tylko ja ja ogkadam, a na spacerze co chwile ktos zaglada, no to niech widza

Cytat:

moj strasznie duzo placze boje sie zeby jakiej przepukliny nie dostał. juz jest taki rozniańczony prze to darcie ze szok

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

dobranoc
Moja od tygodnia tez i tak samo sobie pomyslalam o tej przepuklinie

Mowicie, ze jak dziecko placze to nic mu ni3 bedzie jak sobie poryczy. Na ile minut je zostawiacie zeby sobie poryczalo? Dla mnie 2 minuty ciagna sie niemilosirnie i wysiadam wtedy, a Ola drze sie jeszcze bardziej.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 08:28   #3317
margo80
Zakorzenienie

my przy Ewci borykaliśmy się z przepukliną pępkową. w zasadzie do teraz ją ma i w tym roku musimy to skontrolować u chirurga. prawdopodobnie czeka ją zabieg, ale lekarka stwierdziła, że poczekamy z tym, aż będzie starszym przedszkolakiem i będzie rozumiała, że coś z jej pępkiem nie tak.
przy poprzedniej konsultacji była już tak zrażona do lekarzy gmerających jej przy pępku, że nie było sensu robić jej dodatkowej traumy w postaci szpitala, nawet jeśli to tylko taki zabieg z 1-dniowym pobytem.
a wszystko przez to, że trafiliśmy najpierw na złego lekarza.

Side - jakby co - omijaj szerokim łukiem ośrodek na Kozielskiej.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 08:31   #3318
virginia
Zakorzenienie

Witajcie

Widzę, że temat kolek na tapecie. Moja Natalka chyba też je ma. Od jakiegoś czasu popołudniami - wieczorami jest niespokojna, płacze, pręży się, trudno ją uspokoić. Wczoraj było podobnie, trwało to z przerwami od jakiejś 17 do prawie 22 i byłam już tak zdesperowana, że zaparzyłam koper włoski, mam też jakiś IBUVIT ale na nim niby pisze, że można od 28dnia życia (ZNA TO KTÓRAŚ Z WAS?). I co sądzicie o koperku włoskim bo wiem, że są podzielone opinie? I jeszcze jedno pytanie do Mam karmiących mm - takim dzieciom trzeba podobno podawać też wodę albo coś innego do picia, żeby właśnie uniknąć zatwardzeń, też tak robicie? Tyle, że moja Niusia nie chce wody. Już sobie spisałam polecane przez Was preparaty, dziękuję .

Cytat:
a temperatura noworodka to ja slyszalam ze jest w granicach 35-38 stopni. zalezy gdzie mierzona bo w dupce chyba zawsze jest wieksza
juz nic nie pamietam jak to leciało
o właśnie, kto się w tym orientuje?

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Magduś ja daje espunisan (4 kropelki) jak już naprawdę widzę że okład nie pomoże ani nic innego.

Kochane macie może jakiś pomysł co dać rodzicom na 25rocznice ślubu? Bo główkuję a nie mam pomysłów :/
Jaki okład, bo chyba coś przegapiłam?
Ja ostatnio w temacie fotek, chce zrobić Niusi ściankę, jak wiecie więc i teraz przyszła mi na myśl - może jakaś fotoksiążka?

Jakie macie plany na dziś?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 08:45   #3319
Niutka25
Raczkowanie

Cytat:
Ja zrobiłam coś takiego... Kupiłam duży wiklinowy kosz, włożyłam tam ulubione smakołyki rodziców (kawa, wino-dla mamy, jony wolkera-dla taty, mieszankę wedlowską-dla mamy, cukierki z galaretką-dla taty, duża bomboniera, dwie filiżanki do kawy z napisem 25 lat... I jeszcze do tego wszystkiego kupiłam wstążkę (4 cm) zrobiłam dużą kokardę a potem do tej kokardy przymocowałam wstążkę w dół do której przykleiłam superglutem 25 grosików. Przyczepiłam kokardę do rączki kosza a tą zwisającą wstęgę z grosikami owinęłam wokól reszty rączki wiklinowego kosza. Ech, nie mam zdjęcia żeby Ci pokazac, mam nadzieję, że coś z tego zrozumiałaś. Taką wstążkę moi rodzice odczepili od kosza i przymocowali do ściany-co roku przyklejają sobie kolejny grosik (oczywiscie zostawilam troszkę miejsca na kolejne grosiki) Moze któryś z pomysłow wykorzystasz...

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
bry

dziecko mi się przeterminowało... mam nadzieję, że jak wyjdzie po terminie, to nie będzie wadliwym egzemplarzem

Hahaha Nie martw się, w dobie dzisiejszych czasów wszystko ma termin ważności dany z zapasem Podobno wszystko nadaje się do użytku bądź spożycia jeszcze jakiś czas po terminie w przypadku dzieci masz jeszcze dwa tygodnie zdatności do użytku

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

A tak właściwie to się nie przywitałam Dzień dobry i życzę miłego dnia Ja już dziś chyba ostatni raz do pracy i wracam do domku. Postaram sie was podczytac wieczorem
Niutka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 08:53   #3320
Ela87
Zakorzenienie

Moja ma temp. 36,4-36,6 na codzien.

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
bry

Moze jak doleży dobrze, to bedzie super niemowla? Moja przed terminem 3 tyg i jest masakra

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 08:56   #3321
asienka213
Wtajemniczenie

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 09:44   #3322
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Mowicie, ze jak dziecko placze to nic mu ni3 bedzie jak sobie poryczy. Na ile minut je zostawiacie zeby sobie poryczalo? Dla mnie 2 minuty ciagna sie niemilosirnie i wysiadam wtedy, a Ola drze sie jeszcze bardziej.

Ela u mnie maks minuta bo jak zacznie się zanosić to aż się krztusi

Cytat:
Moja ma temp. 36,4-36,6 na codzien.
Maja też gorączka u niemowląt jest podobno jak mają 38,5 ale nie dam sobie ręki uciąć.

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 09:59   #3323
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Side -zazdroszcze że TZ taki wyrywny do ubierania. Ja dzisiaj pojechałam na zakupy, wracam do domu i zastaję taki obrazek - TZ z dzieckiem w samej pieluszce, owiniętym kocykiem. Okazuje się że zmieniał pieluche i młody się zlał,zasikując całego pajaca Próba przebrania skończyła się fiaskiem bo rączki nie chciały wejść do rękawa od body i bał się go włożyć

Cytat:
Właśnie siedzę w wannie, z tatuś z synami. Znowu karmiłam 50 minut i coś mi sie od życia należy

Cytat:
Gratulacje

Cytat:
U mnie to trwa, aż skończę robić to co robię. Jeśli herbatę/kawę to do zagotowania wody. Jeśli jem obiad to, aż zjem itp Oczywiście nie mówię tu o czynnościach długo trwających np wizaż , bo wtedy wiadomo, że reaguję szybciej
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 10:37   #3324
Trisdom
Zadomowienie

Witam sie ze spaceru- wozek w ruchu, to dziecko spokojne
Kto sie dzis rozpakowuje??

My konczymy dzis 6 tygodni- Stawiam soczek
Stary 2014-04-08, 10:40   #3325
monkaa321
Zakorzenienie

asienka213 współczuję robala

maggie123 ale Cię Kornelka urządziła

teQiba ja mam zawsze radio włączone bo nie lubię siedzieć w ciszy

wietrzenie - ja rzadko wietrzę, ale moim sposobem jest owinięcie pupki tetrą, w sensie luźno przełożona przez nóżki i zaczepiona żeby się nie zsunęła.

Cytat:

Cytat:
Js co chwile slysze, czy malej nie za zimno, ojej jakie ona ma zimne raczki i takie tam, a najlepsze, ze u nas 20 stopni od tygodnia a ogrzewanie wlaczone to nic, ze ja kaloryfery mam pozakrecane jak wychodze na dwor to zakladam malehj czapke, zeby sie nikt nie czepial, a jak wyjde to ja sciagam juz kilkabrazy tlumaczylam, ze nie jest za zimno, ale niendociera

a wiesz co, ja się tak zastanawiam. Nie wiem dlaczego ale mam w głowie zakodowane że ta czapeczke to trzeba założyć żeby uszu dziecku nie przewiało, bo się rozchpruje albo coś w tę deseń no a na spacerku to nie przykrywasz kocykiem i nie zakładasz tego ochraniacza na gondole (wiem że teraz masz nowy sprzęt ) Bo ja ten ochraniacz zakładam a kocyk to w zależności czy Piotrowi jest ciepło czy chłodno

Mariola kąpiel musi być! Ja sobie pod prysznicem zawsze dłużej posiedzę bo tam można uciec od marudnego dziecka

kate1623 fajna kurteczka

margo80

i dla naszej kwietniowej końcówki też

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Trisdom
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 10:42   #3326
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Witam sie ze spaceru- wozek w ruchu, to dziecko spokojne
Kto sie dzis rozpakowuje??

Super no to

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 10:57   #3327
BeautifulLie
Zadomowienie

Cytat:
bry

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Witajcie

Widzę, że temat kolek na tapecie. Moja Natalka chyba też je ma. Od jakiegoś czasu popołudniami - wieczorami jest niespokojna, płacze, pręży się, trudno ją uspokoić. Wczoraj było podobnie, trwało to z przerwami od jakiejś 17 do prawie 22 i byłam już tak zdesperowana, że zaparzyłam koper włoski, mam też jakiś IBUVIT ale na nim niby pisze, że można od 28dnia życia (ZNA TO KTÓRAŚ Z WAS?). I co sądzicie o koperku włoskim bo wiem, że są podzielone opinie? I jeszcze jedno pytanie do Mam karmiących mm - takim dzieciom trzeba podobno podawać też wodę albo coś innego do picia, żeby właśnie uniknąć zatwardzeń, też tak robicie? Tyle, że moja Niusia nie chce wody. Już sobie spisałam polecane przez Was preparaty, dziękuję .

o właśnie, kto się w tym orientuje?

Jaki okład, bo chyba coś przegapiłam?
Ja ostatnio w temacie fotek, chce zrobić Niusi ściankę, jak wiecie więc i teraz przyszła mi na myśl - może jakaś fotoksiążka?

Jakie macie plany na dziś?
yyy to ja się dołączam do pytania o dodatkowe picie...
a okłady z ciepłej pieluchy na brzuszek a fotoksiążka to świetny pomysł!!!
Cytat:
Napisane przez Niutka25 Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam coś takiego... Kupiłam duży wiklinowy kosz, włożyłam tam ulubione smakołyki rodziców (kawa, wino-dla mamy, jony wolkera-dla taty, mieszankę wedlowską-dla mamy, cukierki z galaretką-dla taty, duża bomboniera, dwie filiżanki do kawy z napisem 25 lat... I jeszcze do tego wszystkiego kupiłam wstążkę (4 cm) zrobiłam dużą kokardę a potem do tej kokardy przymocowałam wstążkę w dół do której przykleiłam superglutem 25 grosików. Przyczepiłam kokardę do rączki kosza a tą zwisającą wstęgę z grosikami owinęłam wokól reszty rączki wiklinowego kosza. Ech, nie mam zdjęcia żeby Ci pokazac, mam nadzieję, że coś z tego zrozumiałaś. Taką wstążkę moi rodzice odczepili od kosza i przymocowali do ściany-co roku przyklejają sobie kolejny grosik (oczywiscie zostawilam troszkę miejsca na kolejne grosiki) Moze któryś z pomysłow wykorzystasz...

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Hahaha Nie martw się, w dobie dzisiejszych czasów wszystko ma termin ważności dany z zapasem Podobno wszystko nadaje się do użytku bądź spożycia jeszcze jakiś czas po terminie w przypadku dzieci masz jeszcze dwa tygodnie zdatności do użytku

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

A tak właściwie to się nie przywitałam Dzień dobry i życzę miłego dnia Ja już dziś chyba ostatni raz do pracy i wracam do domku. Postaram sie was podczytac wieczorem
tak naprawdę to cały ten pomysł mi się podoba!!!! chyba Ci go podwędzę

Mój Staś dostał krostki na czole takie zwykłe ciekawe co to

Virginia znalazłam coś takiego:
  • Maluszek karmiony wyłącznie piersią nie potrzebuje dodatkowej porcji płynów. Pokarm mamy to bowiem i jedzenie, i picie – dwa w jednym. Malec karmiony mlekiem modyfikowanym od początku potrzebuje do picia wody.

Edytowane przez BeautifulLie
Czas edycji: 2014-04-08 o 11:00
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 11:01   #3328
mmhym
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Trzymam kciuki za KP, na pewno położna pomoże Super, że Igor taki grzeczny - dla niego

Cytat:

Espumisan mozna podawac w mniejszych dawkach, przewinelo sie to chyba wczoraj czy dzisiaj, nie pamietam juz ktora dziewczyna wstawiała.
Delicol, Infacol, Esputicon, Bobotic
niemieckie Sab simplex, Lefax
no i ja osobiscie uzywam jeszcze kareterów Windi

a moze to ból po prostu z powodu nie zahartowanych jeszcze piersi
mnie tez tzyzki strasznie bolały na pocżątku, zagryzalam zeby, lzy w oczach a mlody pakował i mruczal z zadowolenia
gdzies chyba kolo dwoch tygodni to trwało.
Mi pediatra poleciła espumisan 6 kropli, a mieliśmy wtedy 2,5 tygodnia
Ulka ma dzisiaj 3t3d a mnie sutki bolą bardziej niż na początku Niby mówią, że KP nie powinno boleć, ale Mała je ładnie, całkiem szybko, przybiera wzorowo, przystawia się fajnie, a mi się czasem zdarza, że mam ochotę zawyć.

Cytat:
Moje też przeterminowane, tydzień nawet i całkiem udana póki co

Cytat:
.
Zależy jakie fundusze Moi na przykład kiedyś bardzo ucieszyli sie z vouchera na kolacje w super miejscu, moze bilety do teatru do tego np? Kuzynka kiedyś rodzicom sesję wykupiła, świetna pamiątka również A na 25 rocznicę moich rodziców, składałam się z z kilkoma osobami na wycieczkę

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 11:12   #3329
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Dnia 6.04 o godz. 18.20 spełniło się moje największe marzenie i urodzil sie Slawcio. 4160 g, 58 cm i 10 pkt. Porod SN. Na razie musicie dać mi trochę wolnego. Odezwę sie jak wrócimy do domku

ogromne gratulacje zdróweczka dla małego i dużo siła dla mamusi

Cytat:

kciuki za kp
Dziewczyny czy któraś nie ma może odsprzedać Sab Simplexu? lub moze u Was w mieście można kupić te kropelki gdzieś w aptece? będę wdzięczna za pomoc w ich zakupie:pro si:
Stary 2014-04-08, 11:12   #3330
Castia
Wtajemniczenie

bry

i spadam bo syrena ;/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości