|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
0 | 0% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! |
|
0 | 0% |
| Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie |
|
4 | 8,33% |
| Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną |
|
1 | 2,08% |
| Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce |
|
3 | 6,25% |
| Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość |
|
1 | 2,08% |
| Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się |
|
0 | 0% |
| Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało |
|
8 | 16,67% |
| Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! |
|
1 | 2,08% |
| Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! |
|
0 | 0% |
| Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! |
|
0 | 0% |
| Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania |
|
0 | 0% |
| Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! |
|
15 | 31,25% |
| Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się |
|
1 | 2,08% |
| Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha |
|
2 | 4,17% |
| Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje |
|
5 | 10,42% |
| Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać |
|
5 | 10,42% |
| Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam |
|
1 | 2,08% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Zdrowia dla wszystkich naszych dzieciaczków !!
Poszłam spać o 21.30, Korn mnie obudził o 5.30, spał całą noc bez pobudki. Widocznie był tak zmęczony całym dniem wczorajszym
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
|
|
|
#4203 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4204 |
|
Zadomowienie
|
cześć mamusie
u nas nocka troszkę lepsza niż poprzednia ![]() wczoraj było tak ślicznie że cały dzień spędziliśmy na dworze, byliśmy u mojej mamy a po południu u koleżanki która ma 9 miesięczną córeczkę, ale miałyśmy ubaw jak dzieciaki się "bawiły ze sobą", takie maluchy sa takie rozkoszne ![]() do domu wróciliśmy 19.30, tym sposobem starszak miał całe popołudnie tylko tatą i był mega zadowolony |
|
|
|
#4205 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() anutka co do Tuli, to tez myśle, ze ogólnie jest popularna. Wszystkie wzory sa ładne i myśle, ze nie bedzie problemu z ewentualna sprzedażą. Ale jak patrzyłam na Allegro, to chyba zig zag najwiecej osób kupiło.
|
|
#4206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- [QUOTE=bojatoja;45933720]Trzymam kciuki, żeby Was ominęło A dzisiaj nic nie pisałam Dzięki, że pytasz. Ciężko przechodzi, jest już tak zachrypnięty od płaczu, że czasem ledwo wydaje dźwięki. Kilka razy mi się zapowietrzył. Dzisiaj już nie zauważyłam nowych krost, więc czekam teraz na strupki. Nie może spać, w nocy śpi jedynie na klacie męża, w dzień na rękach. No biednie wygląda. Mam nadzieję, że teraz wszystko ładnie się będzie goić.Do tego, jak na złość idą mu zęby- dwójki ;/ Smaruje mu ciałko i dziąsełka. Teraz śpi, i popłakuje... Jesteśmy już strasznie zmęczeni. Miałam pisać pracę mgr ale teraz nie mam kiedy i siły. och kurcze wszystko jak na złość na raz, bidulek, zdrówka dla was ![]()
|
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
niezle pedzicie pierwszy raz.mam az tydzien zaleglosci na naszym watku i chyba tej sytuacji juz nie idratuje o ile w ogole nie przejdzie to do standardu wczoraj wybulam z domu o 11, lazilam po miescie o 16bylam w pracy przetestowac jak Maciej w nosidle bedzie pracowal, wrocilam 17 20 do domu i tz wyciagnal mnie na spacer nad wisla wrocilismy chwile przed 20 nodi wchodza mi do . . . jeszce dzis wszystko czuje jedynym ratunkiem na to wszedzie przemieszczajace sie stworzenie jest spacer bo w domu chyba bym zwiedla teraz siedzi w.kojcu i spiewa auuuu auuu dalej nie umie sylab ladnie wymawiac nie wiem.jak to.jest ale chyba juz powinien
|
|
#4208 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4210 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdroweczka życzę Cytat:
zazdroszczę... Cytat:
wiedz,ze nie jesteś sama Cytat:
Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
||||
|
|
|
#4211 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Isabell12;45937354]jak tam zdrówko maluszka? ospa szybko się "roznosi" więc trudno będzie zeby drugi synuś nie zachorował, a i ponoć może nawet minąć ze dawa tygodnie zanim pojawią się jakieś objawy u sebka, od tego momentu kiedy pierwszy zachorował (tyle ta choroba się wyklówa , tak mi powiedziała lekarka jak mój starszak chorował i sprawdziło się) ewcia i jak byś poszła dziś na to szczepienie to koniecznie powiedz że podejrzewasz u starszego to choróbsko. ( ja bym nie szczepiła małego) Trzymajcie się zdrówka!!!!
---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
szczepienie sobie darowałam ...pewnie dopiero po świetach zawitamy do przychodni ![]() adi został w domu uradowany a ja nadal nie wiem czy to ospa ma jedną kroste taką jakby ospa i tyle....czekam czy będzie jakiś rzut czy nie...jeśli do jutra ,mu nic nie wyjdzie to idzie do przedszkola
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mattalewar śliczne czapeczki kama ja tam nie wieżę w żadne przesądy i mojemu starszakowi obciełam włoski przed pierwszymi urodzinami i naprawde gadał jak nakręcony miał rówieśników w rodzinie i wyprzedzała ich o lata świetlne w mówieniu |
|
|
|
|
#4214 |
|
Raczkowanie
|
O widzisz, a w weekend widziałam jeszcze ofertę kup teraz za 340 i mówiłam mężowi, ze kogoś pogięło za tyle używane wystawiać, a jednak ktoś kupił.
Moja chustę obserwuje 11 osób
|
#4215 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej, u nas bez zmian, noc kiepska i z płaczem, a teraz młody odsypia. Strasznie mi go szkoda, biedny jest z tym katarem
do tego uszkodziłam mu śluzówkę, bo odciągam katar z krwią, ale nic dziwnego, bo i odciąganie i psikanie czymkolwiek jest na siłę. Jedną ręką trzymam głowę, a drugą działam, a on się wyrywa i wyje ![]() Mąż ma od dziś urlop, w związku z tym poszedł rano do pracy, bo przecież długo go nie będzie i musi wszystkie sprawy podomykać Wróci jak co dzień Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() marzenie ![]() szkoda, że mój nie wpadnie na taki pomysł, choć ja i tak wolę wstawać niż mu odciągać mleko na noc ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4216 |
|
Zadomowienie
|
oj to sobie was nawet nie poczytam
|
|
|
|
#4217 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jula lezy obok i nawija do kabla wreszcie ojciec pojechal w trase
|
||
|
|
|
#4218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za wageco przychodnia to inna info |
|
|
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaka jest duża?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Moje wyrodne dziecko dzisiaj znowu wstało o 4 Od 7 pospała jeszcze godzinkę. Ja nie wiem... mi już było ciężko o 6 wstawać, ale ta 4 to jakaś abstrakcjaJem śniadanko i nadrabiam co tam wczoraj naskrobałyście
|
#4221 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i tu się potwierdza moja teoria, że dzieciaki mają różne okresy lepsze i gorsze i trzeba po prostu przeczekać ![]() a co do mleka to bardzo dużo dobrego słyszałam o enfamilu i jak potrzebowałam mm to go kupiłam i Miłek bardzo chętnie go pił, ale u niego powodował zaparcia ewidentnie to było po tym mleku, bo trzy razy podałam i trzy razy był problem z kupą, teraz mam na wszelki wypadek pare saszetek bebilonu i kiedyś jak wyskoczyłam na zakupy i mąż podał, to młody też wypił bez problemu a kupa była normalnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
aktualnie dziś 3 dzień bez bajki ![]() tak ![]() ostatnio były chyba dwa, a ceny 350-380 zł
|
||||
|
|
|
#4222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
anutka na stronie Tuli sa zdjecia użytkowników nosidel i naprawdę mix wzorów, ciezko wybrać najbardziej popularny http://www.babytula.pl/pages/galeria Ale sie nakręciłem na nosidlo ![]() Chyba kupie w rowerki. Tak sobie myśle, ze podejde do wyboru koloru nosidła, jak do wyboru koloru wózka, ma pasować do mamy, a nie do dziecka
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
niestety goraczka wrocila :/ o 7:30 bylo 39,2 i kolejna kupka inna jak zwykle. nie wiem moze ode mnie tego rzygajacedgo wirusa zlapala? na 3 do lekarza wiec zobaczymy. teraz tempka spadla po lekach i zachowuje sie normalnie.
dobrze ze tz w domu. |
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam bebilon, nie comfort. Na pewno nie Nan, po tym mleku Adaś miał straszne zaparcia i nie smakowało. Na bebilon się rzuca.
|
#4225 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Czeeeść
![]() Zaraz się zwijamy na śniadanko, spanko i spacerek.Idziemy zagłosować,żeby na łące niedaleko powstał plac zabaw z siłownią na świeżym powietrzu. I żey jakieś ławki były. Brakuje tego na mojej wiosce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() ![]() klask i: dla zięcia,śmieszne to jest no nie?![]() Cytat:
moja nadal nie próbowała enfamilu,nigdzie nie mają saszetek
|
|
#4226 |
|
Wtajemniczenie
|
zapomniałam wam wczoraj pochwalić tż ze zabrał mnie na zakupy i mieliśmy magiczne calutkie 50 min żeby to zrobić
i kupiłam spodnie habrowe /tż niezbyt zachwycony bo wg niego nie pasują do mojej pupy takie spodnie ale ja sie uwziełam az jakaś babka mówi mu niech pan żone zostawi i niech sobie kupi to co chce a ten jej mówi że jak go nie bedzie to nic nie kupie i on mnie musi zmusić jestem prawie zadowolona ...prawie bo.....w większości rzeczy wyglądałam niezbyt korzystnie
|
|
|
|
#4227 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() o której wieczorem chodzi spać? Cytat:
![]() Anutka miałam jeszcze tobie napisać, że jakbym była po takim tygodniu jak u Was, to bym się na pewno za mycie okien nie brała, tylko przesiedziała dzień na kanapie ![]() Piszecie o postępach Waszych dzieciaków, to ja napiszę, że Miłosz na boczki i z pleców na brzuch się obraca, z brzucha na plecy coś kombinuje, ale jeszcze nie wychodzi, leżąc na brzuchu kręci się wokół własnej osi, ale nie pełza, nie raczkuje, nie siada. Próbuje podciągać kolanka pod siebie i trochę unosi przy tym pupę do góry, albo jedną nogę daje do boku i odpychając się nią lekko przekręca się na bok i to wszystko Czyli mam jeszcze spokój
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-04-08 o 09:15 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A habrowe spodnie
|
|
#4229 |
|
Wtajemniczenie
|
zdrówka oby szybko przeszło
|
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba kupować to co tuszuje niedoskonałości czy przy fałdkach nic z cienkiego obciskującego materiały spodnie pełne zeby się nic nie wylewało itd TŻ mi mówi że moje bluzy to worki na śmieci ale co zrobie jak ja sie w takich lepiej czuje?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

musiałam podnieść 2x moją grubą dupę z łóżka i wstać do dziecia mego
ostatnio to miało miejsce jak miał z 2 miesiące (
i tak się rzucał, dopiero go wzięłam do nas, to po 3 minutach spał
odłożyłam do łóżeczka o 23:30 i o 4:30 znowu się przebudził zamotał w śpiworku tak, że nie mógł się odwrócić z brzucha na plecki (
oby już nie miała tempki 

i tak sie zastanawiam czy moze byz AZ taka goraczka na niestrawnosc? Dalam jej przed wczoraj jogurt grecki i najwidoczniej jeszvze za wczesnie na takie bialko. A tempka 36,3 az zmierzylam drugim i 36,62 wiec wyglada na to ze miala ponad 40 st wczoraj :/ lekow nie dalam juz. Zjadla i dalej kima. Mam nadzieje ze rano bedzie ok

ma jedną kroste taką jakby ospa i tyle....czekam czy będzie jakiś rzut czy nie...jeśli do jutra ,mu nic nie wyjdzie to idzie do przedszkola
klask i: