Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-08, 07:47   #4201
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Zdrowia dla wszystkich naszych dzieciaczków !!

Poszłam spać o 21.30, Korn mnie obudził o 5.30, spał całą noc bez pobudki. Widocznie był tak zmęczony całym dniem wczorajszym

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 07:52   #4202
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

tak jesteś patolem z Ukrytej prawdy

dzisiaj pełnia była czy wtf?! musiałam podnieść 2x moją grubą dupę z łóżka i wstać do dziecia mego ostatnio to miało miejsce jak miał z 2 miesiące () normalnie zasnął o 19:30 a o 22:30 mi się zachciało mu dać buziaka i się przebudził i tak się rzucał, dopiero go wzięłam do nas, to po 3 minutach spał odłożyłam do łóżeczka o 23:30 i o 4:30 znowu się przebudził zamotał w śpiworku tak, że nie mógł się odwrócić z brzucha na plecki () i musiałam go ratować

Bajka oby już nie miała tempki
Nie wiem, En jak zasnela o 20:30, tak nadal śpi, a ja wstaje Edzika do szkola zawieźć, bo tz odsypia nocke, bo pracował

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 08:05   #4203
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Poszłam spać o 21.30, Korn mnie obudził o 5.30, spał całą noc bez pobudki. Widocznie był tak zmęczony całym dniem wczorajszym

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie wiem, En jak zasnela o 20:30, tak nadal śpi, a ja wstaje Edzika do szkola zawieźć, bo tz odsypia nocke, bo pracował
Ale Wam dobrze ze spaniem Waszych dzieci.Moja nie dość,że pobudki co chwilę z niewiadomych powodów,z zarzucaniem i opuszczaniem z impetem nóg,to do tego co dwie godziny karmienie.:banghead: Jestem mega niewyspana.Jak ja mam żyć!!!Czy to się kiedyś unormuje???Mam już dość,naprawdę

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-04-08, 08:06   #4204
Isabell12
Zadomowienie

cześć mamusie
u nas nocka troszkę lepsza niż poprzednia
wczoraj było tak ślicznie że cały dzień spędziliśmy na dworze, byliśmy u mojej mamy a po południu u koleżanki która ma 9 miesięczną córeczkę, ale miałyśmy ubaw jak dzieciaki się "bawiły ze sobą", takie maluchy sa takie rozkoszne
do domu wróciliśmy 19.30, tym sposobem starszak miał całe popołudnie tylko tatą i był mega zadowolony
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 08:11   #4205
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
hej laseczki

nie nadrabiam Was dzisiaj bo juz nie mam sily
chciałam tylko się pochwalić, że ALICJA skończyła dzisiaj 8 miesięcy!!!

nadrabiać będę Was w środę pozdrawiam Was kochane i wrzuciłam Wam fotki w K.
Wszystkiego najlepszego dla Alusi

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość

Plaster działa na wkłucie, a nie na mięsień. Nie odczuje wkłucia, ale wstrzykiwanie tak. A wogule to engerix jest chyba 1 z bardziej bolesnych szczepionek.
No wlasnie, pielęgniarka u nas tez tak mówiła, bo sama była szczepiona engerixem, jako dorosła osoba. Czyli myślisz, ze taki plaster nie bardzo pomoże ?

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Hello wstalam dac mlodej leki a tu nagle brzydkie male sluzowate kupsko. Takie jak po południu tylko wtedy wieksze i tak sie zastanawiam czy moze byz AZ taka goraczka na niestrawnosc? Dalam jej przed wczoraj jogurt grecki i najwidoczniej jeszvze za wczesnie na takie bialko. A tempka 36,3 az zmierzylam drugim i 36,62 wiec wyglada na to ze miala ponad 40 st wczoraj :/ lekow nie dalam juz. Zjadla i dalej kima. Mam nadzieje ze rano bedzie ok

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oby dzisiejszy dzien był lepszy i wysoka temp nie wróciła.

Cytat:
Anutka ja polecam enfamil teraz jest -15% w rosku na nie

a nosidło kupiłam na allegro od producenta, nie wiem, które wzory są chodliwe- myślę, że wszystkie tuli
Moje dziecko gardzi enfamilem,bebilonem tez. Muszę inne wypróbować, bo nie zamierzam jej do 2 lat karmic cycem

anutka co do Tuli, to tez myśle, ze ogólnie jest popularna. Wszystkie wzory sa ładne i myśle, ze nie bedzie problemu z ewentualna sprzedażą. Ale jak patrzyłam na Allegro, to chyba zig zag najwiecej osób kupiło.
Stary 2014-04-08, 08:15   #4206
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
adrianowi chyba zaczyna się ospa jutro rano będzie czarno na białym czy to możliwe ze sebka ominie miałam jutro iść na szczepienie ale pewnie sobie odpuszcze
jak tam zdrówko maluszka? ospa szybko się "roznosi" więc trudno będzie zeby drugi synuś nie zachorował, a i ponoć może nawet minąć ze dawa tygodnie zanim pojawią się jakieś objawy u sebka, od tego momentu kiedy pierwszy zachorował (tyle ta choroba się wyklówa , tak mi powiedziała lekarka jak mój starszak chorował i sprawdziło się) ewcia i jak byś poszła dziś na to szczepienie to koniecznie powiedz że podejrzewasz u starszego to choróbsko. ( ja bym nie szczepiła małego) Trzymajcie się zdrówka!!!!

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

[QUOTE=bojatoja;45933720]Trzymam kciuki, żeby Was ominęło

A dzisiaj nic nie pisałam Dzięki, że pytasz. Ciężko przechodzi, jest już tak zachrypnięty od płaczu, że czasem ledwo wydaje dźwięki. Kilka razy mi się zapowietrzył. Dzisiaj już nie zauważyłam nowych krost, więc czekam teraz na strupki. Nie może spać, w nocy śpi jedynie na klacie męża, w dzień na rękach. No biednie wygląda. Mam nadzieję, że teraz wszystko ładnie się będzie goić.
Do tego, jak na złość idą mu zęby- dwójki ;/ Smaruje mu ciałko i dziąsełka.
Teraz śpi, i popłakuje... Jesteśmy już strasznie zmęczeni.
Miałam pisać pracę mgr ale teraz nie mam kiedy i siły.

och kurcze wszystko jak na złość na raz, bidulek, zdrówka dla was
Stary 2014-04-08, 08:16   #4207
tassia
Zakorzenienie

czesc
niezle pedzicie
pierwszy raz.mam az tydzien zaleglosci na naszym watku i chyba tej sytuacji juz nie idratuje o ile w ogole nie przejdzie to do standardu
wczoraj wybulam z domu o 11, lazilam po miescie
o 16bylam w pracy przetestowac jak Maciej w nosidle bedzie pracowal, wrocilam 17 20 do domu i tz wyciagnal mnie na spacer nad wisla
wrocilismy chwile przed 20
nodi wchodza mi do . . .
jeszce dzis wszystko czuje
jedynym ratunkiem na to wszedzie przemieszczajace sie stworzenie jest spacer bo w domu chyba bym zwiedla
teraz siedzi w.kojcu i spiewa auuuu auuu
dalej nie umie sylab ladnie wymawiac
nie wiem.jak to.jest ale chyba juz powinien

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-08, 08:19   #4208
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
:jup i: zdrówka i najlepszego dla Alicji
: roza:

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
:jup i: zdrówka i najlepszego dla Alicji
: roza: dla ALICJI
Stary 2014-04-08, 08:20   #4209
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla Alusi

No wlasnie, pielęgniarka u nas tez tak mówiła, bo sama była szczepiona engerixem, jako dorosła osoba. Czyli myślisz, ze taki plaster nie bardzo pomoże ?

Oby dzisiejszy dzien był lepszy i wysoka temp nie wróciła.

Moje dziecko gardzi enfamilem,bebilonem tez. Muszę inne wypróbować, bo nie zamierzam jej do 2 lat karmic cycem

anutka co do Tuli, to tez myśle, ze ogólnie jest popularna. Wszystkie wzory sa ładne i myśle, ze nie bedzie problemu z ewentualna sprzedażą. Ale jak patrzyłam na Allegro, to chyba zig zag najwiecej osób kupiło.
Na all ich używanych teraz w ogóle nie ma

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 08:23   #4210
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Hello wstalam dac mlodej leki a tu nagle brzydkie male sluzowate kupsko. Takie jak po południu tylko wtedy wieksze i tak sie zastanawiam czy moze byz AZ taka goraczka na niestrawnosc? Dalam jej przed wczoraj jogurt grecki i najwidoczniej jeszvze za wczesnie na takie bialko. A tempka 36,3 az zmierzylam drugim i 36,62 wiec wyglada na to ze miala ponad 40 st wczoraj :/ lekow nie dalam juz. Zjadla i dalej kima. Mam nadzieje ze rano bedzie ok

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

zdroweczka życzę

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

zazdroszczę...

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Ale Wam dobrze ze spaniem Waszych dzieci.Moja nie dość,że pobudki co chwilę z niewiadomych powodów,z zarzucaniem i opuszczaniem z impetem nóg,to do tego co dwie godziny karmienie.:banghead: Jestem mega niewyspana.Jak ja mam żyć!!!Czy to się kiedyś unormuje???Mam już dość,naprawdę

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

wiedz,ze nie jesteś sama

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
czesc
niezle pedzicie
pierwszy raz.mam az tydzien zaleglosci na naszym watku i chyba tej sytuacji juz nie idratuje o ile w ogole nie przejdzie to do standardu
o 16bylam w pracy przetestowac jak Maciej w nosidle bedzie pracowal, wrocilam 17 20 do domu i tz wyciagnal mnie na spacer nad wisla
nodi wchodza mi do . . .
jedynym ratunkiem na to wszedzie przemieszczajace sie stworzenie jest spacer bo w domu chyba bym zwiedla
Tylko sobie znów nie wkrecaj

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 08:24   #4211
ewacia85
Wtajemniczenie

[QUOTE=Isabell12;45937354]jak tam zdrówko maluszka? ospa szybko się "roznosi" więc trudno będzie zeby drugi synuś nie zachorował, a i ponoć może nawet minąć ze dawa tygodnie zanim pojawią się jakieś objawy u sebka, od tego momentu kiedy pierwszy zachorował (tyle ta choroba się wyklówa , tak mi powiedziała lekarka jak mój starszak chorował i sprawdziło się) ewcia i jak byś poszła dziś na to szczepienie to koniecznie powiedz że podejrzewasz u starszego to choróbsko. ( ja bym nie szczepiła małego) Trzymajcie się zdrówka!!!!

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, żeby Was ominęło

A dzisiaj nic nie pisałam Dzięki, że pytasz. Ciężko przechodzi, jest już tak zachrypnięty od płaczu, że czasem ledwo wydaje dźwięki. Kilka razy mi się zapowietrzył. Dzisiaj już nie zauważyłam nowych krost, więc czekam teraz na strupki. Nie może spać, w nocy śpi jedynie na klacie męża, w dzień na rękach. No biednie wygląda. Mam nadzieję, że teraz wszystko ładnie się będzie goić.

och kurcze wszystko jak na złość na raz, bidulek, zdrówka dla was
wiem ze dwa tyg ale myśle ze jeśli sebek złąpie to szybciej bo całą czwórka bawi sie codziennie razem
szczepienie sobie darowałam ...pewnie dopiero po świetach zawitamy do przychodni
adi został w domu uradowany a ja nadal nie wiem czy to ospa ma jedną kroste taką jakby ospa i tyle....czekam czy będzie jakiś rzut czy nie...jeśli do jutra ,mu nic nie wyjdzie to idzie do przedszkola
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 08:26   #4212
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
czesc
niezle pedzicie
nodi wchodza mi do . . .
Tassia, Ty się znowu nie doszukuj nic nie powinien, wszystko w swoim czasie
Stary 2014-04-08, 08:27   #4213
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ale tu cisza... Ewacia zdrowka dla chlopakow, oby to byl falszywy alarm

Tak czytam jakie mamy zdolne watkowe dzieciaki a Julek ma dopiero etap turlania sie. Ale sie nie przejmuje Swoja droga potrafi tak przemierzyc spore odleglosci

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

A zapomnialam sie pozalic. Umowilam sie do mojego gina na nfz (prywatnie koszt 140zl). I uwaga... Termin wizyty mam na 10 listopada Ciekawe co bedzie jak akurat wypadnie wtedy @. Bede czekac kolejne 7 mscy? Swoja droga to jest tak zalosne ze az smieszne
JAK CZYTAM TO o wizycie u gin to myślę że to chyba żart jakiś jest, normalnie porażka, dopiero w listopadzie?????????? szok, masakra, poraziło ich czy co, swoja drogą u mnie czeka się też nie krótko ale nie az tak, u mnie też wizyta 100 ja całą ciążę chodziłam do mojego gin pryw. bo na nfz to nawet usg nie mieli

mattalewar śliczne czapeczki

kama
ja tam nie wieżę w żadne przesądy i mojemu starszakowi obciełam włoski przed pierwszymi urodzinami i naprawde gadał jak nakręcony miał rówieśników w rodzinie i wyprzedzała ich o lata świetlne w mówieniu
Stary 2014-04-08, 08:32   #4214
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
O widzisz, a w weekend widziałam jeszcze ofertę kup teraz za 340 i mówiłam mężowi, ze kogoś pogięło za tyle używane wystawiać, a jednak ktoś kupił.

Moja chustę obserwuje 11 osób
Stary 2014-04-08, 08:33   #4215
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hej, u nas bez zmian, noc kiepska i z płaczem, a teraz młody odsypia. Strasznie mi go szkoda, biedny jest z tym katarem do tego uszkodziłam mu śluzówkę, bo odciągam katar z krwią, ale nic dziwnego, bo i odciąganie i psikanie czymkolwiek jest na siłę. Jedną ręką trzymam głowę, a drugą działam, a on się wyrywa i wyje
Mąż ma od dziś urlop, w związku z tym poszedł rano do pracy, bo przecież długo go nie będzie i musi wszystkie sprawy podomykać Wróci jak co dzień

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Wystawilam chustę i jakaś kobieta chce, żebym jej pokazała, jak sie wiąże. A ja sprzedaje, bo sama tego dobrze zrobic nie umiem na pewno by jej pomógł pokaz w moim wykonaniu
niech sobie na youtube poogląda

Cytat:
Kasiuni_a no 9.04 powiedział mi sen hit! największy problem bo termin na grudzień
ja też bym w grudniu nie chciała ale cóż, jak się tak trafi to będziesz kochać jak swoje

Cytat:
adrianowi chyba zaczyna się ospa jutro rano będzie czarno na białym czy to możliwe ze sebka ominie miałam jutro iść na szczepienie ale pewnie sobie odpuszcze
oby nie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, żeby Was ominęło

bardzo Wam współczuje, musi być naprawdę ciężko

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
ale się dzisiaj wyśpię, mąż przejmuję kontrolę na księżniczką
marzenie
szkoda, że mój nie wpadnie na taki pomysł, choć ja i tak wolę wstawać niż mu odciągać mleko na noc

Cytat:

u nas na nfz się idzie danego dnia- rano- i w ten dzień przyjmuje ale trzeba czatować od 7:00
ja chodzę prywatnie bo dla stałych pacjentek nie drogo (recepty za free) a wizyta 70zł
u nas tak samo, trzeba przyjść danego dnia i czekać, ale już obczaiłam, że jak się pójdzie ok. południa to już nikogo nie ma i się wchodzi bez kolejki

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 08:36   #4216
Isabell12
Zadomowienie

oj to sobie was nawet nie poczytam mały wstał, spał może ze 20 min a przed drzemką walną półgodzinną ryczkę, mam nadzieję ze wypłakał się za cały dzień
Stary 2014-04-08, 08:49   #4217
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Nie, że złe, ale z dolnej półki. M.in. słyszałam, że często dzieci mają po nim zaparcia, bóle brzuszka itd.
ja z bebilonu przeszlam na Nan i nic zlego sie nie dzialo/nie dzieje...

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
JAK CZYTAM TO o wizycie u gin to myślę że to chyba żart jakiś jest, normalnie porażka, dopiero w listopadzie?????????? szok, masakra, poraziło ich czy co, swoja drogą u mnie czeka się też nie krótko ale nie az tak, u mnie też wizyta 100 ja całą ciążę chodziłam do mojego gin pryw. bo na nfz to nawet usg nie mieli
ja chodzilam na nfz przez cala ciaze i bral mnie od razu z miejsca bo kolejek prawie nie bylo

Jula lezy obok i nawija do kabla

wreszcie ojciec pojechal w trase a mama zjechala do pl zyc nie umierac
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 08:50   #4218
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
A, no i my po szczepieniu, młoda przykoksiła, 8 kg waży

Pneumokoki szczepimy po 1 r.ż., podobno spokojnie tak można i wtedy są 2 dawki, wcale nie trzeba zaczynać po 6 miesiącu, więc i ja, i mój portfel odetchniemy
za wage

co przychodnia to inna info, u mnie mówią ze jak w 1 półroczu zaczynamy to 3 dawki a jak w 2 to 2 dawki i jeszcze jedna w wieku 2 lat,
Stary 2014-04-08, 08:50   #4219
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
hej laseczki

Wszystkiego najlepszego z okazji 8 miesięcy
Jaka jest duża?
Stary 2014-04-08, 08:51   #4220
papalinka83
Zakorzenienie

Hej Moje wyrodne dziecko dzisiaj znowu wstało o 4 Próbowałam ją uśpić przez prawie godzinę, aż w końcu sobie dałam spokój, bo ona ewidentnie była gotowa do zabawy Od 7 pospała jeszcze godzinkę. Ja nie wiem... mi już było ciężko o 6 wstawać, ale ta 4 to jakaś abstrakcja

Jem śniadanko i nadrabiam co tam wczoraj naskrobałyście

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 08:54   #4221
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Wizaz ma chyba faktycznie magiczna moc
Po wszystkich Waszych dobrych slowach i kciukach dzis mielismy wreszcie dobry dzien
Maly jakby wrocil byl grzeczny, smial sie, gadal, plul na potege i zasypial sam, bez bujania, wozka, spiewania i placzu
az dziwnie sie czuje po tym hardkorowym tygodniu.
moze juz tak zostanie
zapewne nocka sie nie zmieni, ale wazne, ze chociaz dzien byl spokojny.
jest szansa, ze nie wykituje
takze jeszcze raz dziekuje
i oczywiscie nie chwale, by nie zapeszyc
dzieki temu udalo mi sie dzis pogotowac mu obiadki, ogarnac chalupe i pomyc okna
wybralam sie tez do biedry, a tam body disneyowskie byly przecenione za 13 zl. oczywiscie zakupilam Jakubowi z krolem lwem

Jakbym jeszcze mogla prosic o porade, jakie mm polecacie? sklaniam sie chyba ku bebilonowi h.a., ale tez myslalam o tym comfort przez wzglad na zaparcia a moze lepiej inne?
bylabym wdzieczna za wasze wskazowki
super
no i tu się potwierdza moja teoria, że dzieciaki mają różne okresy lepsze i gorsze i trzeba po prostu przeczekać

a co do mleka to bardzo dużo dobrego słyszałam o enfamilu i jak potrzebowałam mm to go kupiłam i Miłek bardzo chętnie go pił, ale u niego powodował zaparcia ewidentnie to było po tym mleku, bo trzy razy podałam i trzy razy był problem z kupą, teraz mam na wszelki wypadek pare saszetek bebilonu i kiedyś jak wyskoczyłam na zakupy i mąż podał, to młody też wypił bez problemu a kupa była normalnie

Cytat:
hej laseczki

najlepsze życzenia dla Alicji

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Uwaga chwalę się
Młody, tak jak wspominałam, nadal sie nie przekręca, natomiast oprócz coraz sprawniejszego pełzania zaczął od wczoraj stawać w pozycji na raczki na chwilkę i gibać się w przód i tył cudny widok
super

Cytat:
musze zapytać co przeskrobał bo już myślałąm z eja jestem taka matką co durne kary wymyśla
ja się teraz chyba do tego typu kar przekonuję
aktualnie dziś 3 dzień bez bajki

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Ej, a jak ja zamierzam podawać Julkowi Nan to jestem złą mamą?
tak

Cytat:
ostatnio były chyba dwa, a ceny 350-380 zł

Mel B 14/14 +
Stary 2014-04-08, 09:02   #4222
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej Moje wyrodne dziecko dzisiaj znowu wstało o 4 Próbowałam ją uśpić przez prawie godzinę, aż w końcu sobie dałam spokój, bo ona ewidentnie była gotowa do zabawy Od 7 pospała jeszcze godzinkę. Ja nie wiem... mi już było ciężko o 6 wstawać, ale ta 4 to jakaś abstrakcja

O rany, ale sobie Ola porę pobudki wybrała A o której wieczorem zasypia ?

anutka na stronie Tuli sa zdjecia użytkowników nosidel i naprawdę mix wzorów, ciezko wybrać najbardziej popularny http://www.babytula.pl/pages/galeria
Ale sie nakręciłem na nosidlo
Chyba kupie w rowerki. Tak sobie myśle, ze podejde do wyboru koloru nosidła, jak do wyboru koloru wózka, ma pasować do mamy, a nie do dziecka
Stary 2014-04-08, 09:03   #4223
bajka1807
Zakorzenienie

niestety goraczka wrocila :/ o 7:30 bylo 39,2 i kolejna kupka inna jak zwykle. nie wiem moze ode mnie tego rzygajacedgo wirusa zlapala? na 3 do lekarza wiec zobaczymy. teraz tempka spadla po lekach i zachowuje sie normalnie.
dobrze ze tz w domu.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 09:06   #4224
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Jakbym jeszcze mogla prosic o porade, jakie mm polecacie? sklaniam sie chyba ku bebilonowi h.a., ale tez myslalam o tym comfort przez wzglad na zaparcia a moze lepiej inne?
bylabym wdzieczna za wasze wskazowki
Ja polecam bebilon, nie comfort. Na pewno nie Nan, po tym mleku Adaś miał straszne zaparcia i nie smakowało. Na bebilon się rzuca.
Stary 2014-04-08, 09:07   #4225
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść

Zaraz się zwijamy na śniadanko, spanko i spacerek.Idziemy zagłosować,żeby na łące niedaleko powstał plac zabaw z siłownią na świeżym powietrzu. I żey jakieś ławki były. Brakuje tego na mojej wiosce

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
moze cos w tym jest o i ja i sis z grudnia

ja bym chcala w grudniu bo strzelec to dobry znak
ja chcę w marcu, bo ryby to dobry znak

Cytat:
hej laseczki

klask i:

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
super!

hah ale z niego zdolny łobuziak

oejej zdrówka dla chłopców

biedny Filipek az sie zerce kroi jak się o nim czyta. mam nadzieję ze teraz z dnia na dzień będzie lepiej

super! mam nadzieję ze tak już Kubusiowi zostanie

Mały uspiony, ale po ciężkiej walce...
ja już nawet nie marzę o tym kiedy on zacznie normalnie spać, bo mam wrażenie że to juz niegdy nie nastapi...

Uwaga chwalę się
Młody, tak jak wspominałam, nadal sie nie przekręca, natomiast oprócz coraz sprawniejszego pełzania zaczął od wczoraj stawać w pozycji na raczki na chwilkę i gibać się w przód i tył cudny widok
klask i: dla zięcia,śmieszne to jest no nie?

Cytat:
Nie, że złe, ale z dolnej półki. M.in. słyszałam, że często dzieci mają po nim zaparcia, bóle brzuszka itd.
ale cenowo bebiko podobnie,jak nie tańsze.nie wiem,obojętne by mi to było,byleby jaadła to mm.

moja nadal nie próbowała enfamilu,nigdzie nie mają saszetek

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 09:09   #4226
ewacia85
Wtajemniczenie

zapomniałam wam wczoraj pochwalić tż ze zabrał mnie na zakupy i mieliśmy magiczne calutkie 50 min żeby to zrobić i kupiłam spodnie habrowe /tż niezbyt zachwycony bo wg niego nie pasują do mojej pupy takie spodnie ale ja sie uwziełam/ i trzy bluzki z krótkim rękawkiem a mierzyłam pińcet rzeczy serio i to tż wszystko mi wyszukiwał az jakaś babka mówi mu niech pan żone zostawi i niech sobie kupi to co chce a ten jej mówi że jak go nie bedzie to nic nie kupie i on mnie musi zmusić
jestem prawie zadowolona ...prawie bo.....w większości rzeczy wyglądałam niezbyt korzystnie niby waże tyle co przed ciąża a wyglądam okropnie ..wszędzie fałdki coś czuję że wrócę na wątek z ćwiczeniami
Stary 2014-04-08, 09:14   #4227
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

to nie abstrakcja, to zabójstwo
o której wieczorem chodzi spać?

Cytat:
niestety goraczka wrocila :/ o 7:30 bylo 39,2 i kolejna kupka inna jak zwykle. nie wiem moze ode mnie tego rzygajacedgo wirusa zlapala? na 3 do lekarza wiec zobaczymy. teraz tempka spadla po lekach i zachowuje sie normalnie.
dobrze ze tz w domu.
kurcze, niedobrze

Anutka miałam jeszcze tobie napisać, że jakbym była po takim tygodniu jak u Was, to bym się na pewno za mycie okien nie brała, tylko przesiedziała dzień na kanapie

Piszecie o postępach Waszych dzieciaków, to ja napiszę, że Miłosz na boczki i z pleców na brzuch się obraca, z brzucha na plecy coś kombinuje, ale jeszcze nie wychodzi, leżąc na brzuchu kręci się wokół własnej osi, ale nie pełza, nie raczkuje, nie siada. Próbuje podciągać kolanka pod siebie i trochę unosi przy tym pupę do góry, albo jedną nogę daje do boku i odpychając się nią lekko przekręca się na bok i to wszystko Czyli mam jeszcze spokój

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-04-08 o 09:15

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-08, 09:15   #4228
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
zapomniałam wam wczoraj pochwalić tż ze zabrał mnie na zakupy i mieliśmy magiczne calutkie 50 min żeby to zrobić i kupiłam spodnie habrowe /tż niezbyt zachwycony bo wg niego nie pasują do mojej pupy takie spodnie ale ja sie uwziełam/ i trzy bluzki z krótkim rękawkiem a mierzyłam pińcet rzeczy serio i to tż wszystko mi wyszukiwał az jakaś babka mówi mu niech pan żone zostawi i niech sobie kupi to co chce a ten jej mówi że jak go nie bedzie to nic nie kupie i on mnie musi zmusić
jestem prawie zadowolona ...prawie bo.....w większości rzeczy wyglądałam niezbyt korzystnie niby waże tyle co przed ciąża a wyglądam okropnie ..wszędzie fałdki coś czuję że wrócę na wątek z ćwiczeniami
Ale pomocnik z Twojego tz A habrowe spodnie miałam takie ciążowe i super mi sie kojarzą
Stary 2014-04-08, 09:15   #4229
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
dobrze ze tz w domu.
zdrówka oby szybko przeszło
Stary 2014-04-08, 09:19   #4230
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
express zakupy trzeba kupować to co tuszuje niedoskonałości czy przy fałdkach nic z cienkiego obciskującego materiały spodnie pełne zeby się nic nie wylewało itd TŻ mi mówi że moje bluzy to worki na śmieci ale co zrobie jak ja sie w takich lepiej czuje?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości