|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45914003]Luna chciałabym mieć ten dystans co Ty... Wczoraj poszliśmy z TŻ na imprezę i całą drogę obydwoje płakaliśmy...
![]() teraz mam dystans... jak Kamila nie było na świecie to nie mogłam przestać o tym myśleć, nosiłam Aniołka na ręce.. a ile TŻ mieliśmy takich nocy płaczu.. aż mi siebie samej żal jak sobie przypominam. ![]() haha no niestety ![]() ![]() Cytat:
ciężki ostatek ciąży i poród ale już jest! z wami, na zawsze! ![]() ![]() oczywiście ja też ciągle sprawdzam czy Kamil oddycha, od roczku o połowe mniej razy ale to nadal bardzo dużo ![]() Niestety to się sprawdza, że po ciąży strach zostaje tylko jest inny. A tak bardzo nie chciałam w to wierzyć jak dziewczyny pisały... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
![]() |
#2133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż na razie nie wyobrażam sobie następnej ciąży. A może bardziej dzielenia czasu. Olek jest teraz całym moim światem
![]() |
#2134 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a poważnie to może warto podpytać gina o taką zależność.... moja chyba mnie chciała tylko uspokoić....i nie rozwinęła tematu ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
![]() bo co do ciąży to my zawsze chcieliśmy doczekać zestawu minimum 2+3
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-04-07 o 20:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Zakorzenienie
|
Modliłam się aby mi stopa urosła, ale mnie akurat ominęła ta przyjemność
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bondolino jest dobre dla maluszków, choć teraz skłaniałabym się do chusty na początek, a później do nosidła, dla kilkumiesięcznego dziecka. sama zaczęłam nosić 5cio miesięczne dziecko, Kubek teraz nosi Tymka w bondolino. na pewno gdybyś chciała kupować używane to zainteresuj się tym przed sezonem urlopowym, ja kupowałam w sierpniu i używki były drogie, nie wiele tańsze niż nówki, później jesienią widziałam na allegro i były zdecydowanie tańsze. nie mam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Zakorzenienie
|
Zebra oficjalnie (z tego co się orientuję) to nie znaleziono takiej zależności, by ktoś mógl rodzic tylko dziewczyki czy chłopców
choć genetyka ciągle niezbadana jest ![]()
#2138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Perse masz rodzinę w okolicach Skoczowa?? Ja też na śląsku mieszkam ale za oknem całkiem inny widok ![]() zeberka biedny tż, czyżby same pasiaste miał w domu?? Czytam Was na bieżąco ale jakoś czas ucieka mi przez palce. Mikołaj zabiera całą moją energię ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- mam ten sam.
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do witaminy D, u mnie mama pyta często, czy podaję codziennie, jak usłyszała, że jakiejś znajomej dziecko ma całe powykrzywiane nogi i zakaz chodzenia z uwagi na m.in. brak tej wit... Za to dziś dostałam prawie ochrzan! za to, że daję Arturowi zimny jogurt ![]() Serio robię aż tak źle? Wyciągam go z lodówki i stoi tak gdzieś z 15 minut... Cytat:
![]() Napisz coś więcej, imię, ile ważył ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Zakorzenienie
|
Berbie ja mam nosidełko manduca. Chuste też miałam ale nie potrafiłam w nią prawidłowo zawiązać Olka a bałam się że złym wiązaniem zrobię mu krzywdę
#2142 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ostatnio mój Malżonek stwierdził, że on tak naprawdę nie wie, czy chce dzieci, jego koleżanki w pracy - 4 rozwódki z dorastającymi dziećmi - bez przerwy na te dzieci narzekają. "I jak tak to ma być, to szkoda zdrowia i w ogóle" ![]() ale ze jak? o numer? dwa? ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Raczkowanie
|
Kochane, zalamka, w sobotę sie maluch urodzil a u mnie w ppiersiach NIC, na początku maly ssal, teraz juz nawet nie chce, chyba odpuszczę wczoraj az sie poryczalam,
oczywiscie dwa razy zrobilam akcje ze nie oddycha, raz wzielam na recei poszturchalam, ja sie chyba nie nadaję ![]()
#2144 |
Konto usunięte
|
Jana NADAJESZ się! Nawet nie myśl, że jest inaczej!
![]() ![]() ![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka ![]() Edytowane przez d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f Czas edycji: 2014-04-08 o 05:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Zakorzenienie
|
Przez 5 dob nic w piersiach nie miałam. Żadnego mitycznego nawalu. Nic .
Nadajesz się. Jesteś wspsniala mama!
![]() |
#2146 |
Raczkowanie
|
I co bylo po 5 dobach? Byl Torres dokarmiany? Przystawialas? Jak to sie stalo, ze sie pokarm pojawil?
#2147 | ||||
Zakorzenienie
|
mojej znajomej która 2 razy # a ma zdrowego synka powiedział, że prawdopodobnie nie jest w stanie doniosić dziewczynek.
Cytat:
![]() tworzę listę rzeczy które chcę dostać, jeśli nie dostanę na jesień zacznę się rozglądać za używką. choć na chwilę obecną żadnych używek nie widzę... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja dziś wstałam z zamiarem poprania części ubranek malucha. jedna pralka już w ruchu. popsuł mi się ekspres dolce gusto i jestem zła ![]()
![]() |
#2148 | |
Wtajemniczenie
|
Jana gratuluję serdecznie, fajnie, że już masz maluszka przy sobie
![]() Cytat:
Przepraszam, że więcej nie napiszę, ale tak mi serce nap****ala, że na niczym nie mogę się skupić ![]() Wyniki elektrolitów wyszły w porządku, może jedynie magnez w dolnej granicy normy. Ale biorę i magnezin i aspargin i ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nadajesz się i dla niego jesteś najwspanialszą mamą ![]() Cytat:
jeszcze w temacie nosidełek, popatrz sobie jaką mają szerokość, tzn jak bardzo dziecko musi mieć rozstawione nóżki, bo niektórzy narzekają, że dziecko za małe do nosidła, a mają najszersze np. chyba tula jest szeroka, na pewno bondolino węższe (kiedyś na wątku marcowym mierzyłyśmy dla koleżanki), no i bondolino ma regulację w tym zakresie, można poszerzyć ten pas dla starszego dziecka. do tych szerokich nosideł są jakieś wkładki dla najmniejszych dzieci, tyle, że to dodatkowe koszty. bondolino jest dość drogie jednak, z ergonomicznych, tańszych mei tai jest też polecane. generalnie jeszcze o nosidłach tula i boba słyszałam sporo dobrego, choć te 2 raczej dla starszych dzieci są polecane. pamiętam całe suszarki mikro ciuszków ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A położne w szpitalu z karmieniem nie pomogą? Może niech tż poszuka kogoś z poradni laktacyjnej ? To prywatnie więc do szpitala przyjedzie... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mi słabo z nerwów.. Kotka się przed chwilą krztusiła kilkanaście minut a ja nie potrafiłam jej pomóc ![]() ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2152 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
co do chust to nie wiem czy będę umiała wiązać. ale z drugiej strony zastanawiam się czy mój maluch będzie chciał być noszonym, a jak nie to spora kasa w błoto... mimo, że nie moja, ale i tak szkoda.
![]() |
#2153 |
Konto usunięte
|
Jana, przystawiaj i rozkręcaj laktatorem
![]() ![]() A jak położne? Pomagają coś? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 |
Zadomowienie
|
Jana, ale praktycznie nigdy na poczatku nie ma fontanny mleka! Jeszcze masz czas
![]() Tez nie jej miałam, dopiero pozniej dzieki czestemu przystawieniu i wierze we własne cycki ![]() Nie stresuj sie tym. Przystawiaj synka na spokojnie, proś o pomoc położne, moze doradcę laktacyjnego.... I po prostu pewnego dnia wszystko zaskoczy ![]() Dziecku sie nic nie stanie, raz ze potrzebuje tego pokarmu naprawdę w pierwszych dobach niewiele a po drugie mm to nie taka tragedia. Nie zrażaj sie! Tez szturchalam Tymona ![]() Pierwsza noc nie spałam ani minuty, bo patrzyłam czy oddycha. Pare razy zapalalam światło, bo wydawało mi sie ze siny jest ![]() Norma ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-04-08 o 08:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2155 | |||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 5 dniach go dostalam. i wcale nie bylo lepiej. ale chociaz moglam go przystawiac do oporu. nie mialam mleka, na noworodkach byl karmiony mm (owszem, to nic złego, ale jednak z butelki leci łatwiej niz z piersi mamy, wymaga od dziecka mniej pracy...); ja probowalam rozkrecic laktacje sondą (no i tak nauczyc syna ssac, ale i pobudzić biust do produkcji). jak wyszlismy do domu to się karmilismy wciaz. prawy cyc mial inna brodawke, T. go nie chcial. wiele łez mnie kosztowalo karmienie. talib cycowy wisial na mnie. dla glowy duze znaczenie mialo, ze byl malutki (2650) a pieknie przybieral na cycu. teraz wiem ze to normalne (szybko nadrabial), ale wtedy potegowalo to wiare w biust. Przez te 5 dni mialam takie mysli jak Ty. Potegowal to fakt, ze nie mialam dziecka przy sobie. Nie bylo to latwe. Tak naprawde laktacje uratowala mi wiara w moje wielkie cycki i smsy od przyjaciolki - że jej "duze mleczarnie" napelnialy sie wolno, ze dopiero w drugim tygodniu ruszylo, ze nawal miala po 3 miesiacach (sic!). I 'stara polozna', ktora rzekla: WRZUC NA LUZ TO RUSZY. Cos w tym jest. choc nikt nie mowi ze to proste. (bez polskich znakow, bo syn na cycu ![]() ja też. pierwsza noc z nim. i nie bylo to madre ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Zakorzenienie
|
Jana
Gratuluję!! Z mlekiem spokojnie ![]() ![]() Pamiętam jak w szpitalu w 3 czy 4 dobie prez 2 godziny w nocy odciągałam recznym laktatorem kropelka po kropelce 120ml z obu piersi. Jaka byłam dumna ![]() Teraz tyle leci z jednej po ok 20 minutach
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-04-08 o 09:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2158 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Berbie ma rację, może byś podjechała na ip? Niech Ci zrobią porządny sercowy przegląd ![]() Cytat:
![]() Przykro mi, że się zdenerwowałaś ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2159 |
Zadomowienie
|
Pani- oczywiscie, ze to nawet nie tle co nie mądre co głupie było!
w domu zalowalam ze tej pierwszej nocy nie pospalam ![]() Trudne początki miałas i jak pieknie wybrnelas ![]() A wierzyć nie tylko trzeba w wielke cycki, niebyt duże mam a jak dają radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Zakorzenienie
|
JANA czyżby KAZIK??
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.