![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wieczór panieński
Może dziewczyny chciały sobie pobyć w kółku wzajemnej adoracji
![]() Ja bym, tak jak zasugerowała skazana_na_bluesa, podziękowała, życzyła udanej zabawy, ewentualnie wcześniej dała mini prezent na wieczór i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
ja mialam podobna sytuacje kiedys. powiedzialam ze mnie nie stac na takie drogie imprezy i zyczylam dobrej zabawy.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zupełnie nie rozumiem obecnej mody na najdziwaczniejszy i najdroższy wieczór panieński. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;45939739]
(...) ewentualnie wcześniej dała mini prezent na wieczór i tyle.[/QUOTE] Ale po co prezent? Z jakiej okazji? Nieobecności na imprezie? ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Mnie również się wydaje niemożliwością, że panna młoda o niczym nie wie. Co innego wypad z jednym noclegiem, a co innego 3 dni i jazda ileś tam kilometrów. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-04-08 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Od zawsze kwestionowałam sens wieczorów panieńskich/kawalerskich, ale rozumiem, że dla kogoś może być to ważne wydarzenie.
Pamiętam, że jeszcze kilka lat temu szczytem marzeń były imprezy na których piszczące dziewczyny z "diabełkami" na głowie biegały po rynku i miejskich klubach. Potem do tej listy doszła jeszcze wynajęta limuzyna. Teraz standard wieczoru panieńskiego to koniecznie zabiegi w SPA i najlepiej kilkudniowy wyjazd za miasto, czasem nawet za granicę. Nie jestem pewna czy dalej jest to wieczór panieński... Miałam zaproszenia na wyjazdy panieńskie do innych miast (hotel + spa+impreza w modnych klubach), wyjazdy za granice (na szczęście w Europie), więc ogólnie temat nie nie szokuje. Nie skorzystałam z żadnego bo tak naprawdę kilka dni z prawie obcymi dziewczynami (znałam pannę młodą i max dwie inne dziewczyny) mnie nie bawi, obojętnie od ceny imprezy. Były fochy, namawianie ale da się odmówić i przeżyć to ![]() Edytowane przez new woman in town Czas edycji: 2014-04-08 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-04-08 o 10:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
najwyrazniej nie obchodzi ich to zbytnio, że Ty czy inne osoby nie pojawicie sie z braku funduszy. Ja bym napewno nie prosila o zmiane planow, tylko powiedziala wprost co i jak i pozyczyla im dobrej zabawy. Mysle ze to najlepsze wyjscie.
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Na pewno bym nie poszła, życzyłabym udanej zabawy reszcie i wyjaśniła powód pannie młodej, choć tu istnieje ryzyko, że mogłaby się mocno wkurzyć na świadkową.
Ostatnio coraz częściej spotykam się z taką ideą kawalerskich/panieńskich - bezdyskusyjny plan świadkowej/świadka i zrzuta po jakąś chorą kwotę - ale dla mnie to bardziej realizacja marzeń organizatorów niż rzeczywistych pragnień państwa młodych. Dla mnie normalne byłoby, w miarę możliwości, mailowe lub osobiste ustalenie co kto proponuje i ile może się złożyć. To, co zrobiła świadkowa to zwyczajny brak wychowania i empatii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To,że panna młoda się wkurzy,to trudno,no sorry,1200 zł to nie jest mało ![]() ![]() Widocznie chcą,żeby tylko wybrane grono miało ten zaszczyt.Odpuściłabym,nap rawdę ![]()
![]() |
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
1200 zl to ja na cale wesele ( liczac prezent stroj itp nigdy nie wydalam. Lol )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-04-08 o 11:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
pewnie chodziło o to, żeby mogły pojechać w swoim gronie.
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, że czasem wyjdzie tak a czasem śmiak. Ale założenia panieńskiego są takie, że jest prezentem dla młodej. Nawet jeśli ktoś fizycznie w przygotowaniach nie uczestniczy, to teoretycznie jest stawiany w roli 'dającego prezent, będącego motorem napędzającym organizację imprezy' a nie gościa. Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2014-04-08 o 11:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
Lol ja funkcjonuje chyba w innej rzeczywistosci bo nawet nie bede miec swiadkowej tylko swiadka.
Przegralam zycie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Konto usunięte
|
Ja nie wiem mi sie to jakies wybitnie bez sensu wydaje. Bawic sie etc mozna w kazdej chwili przed samym slubem bala bawic sie inaczej niz zwykle niz jechac do niewyprobowanego spa bo jeszcze by mi sie cos z twarza porobilo.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli tak to nie rozumiem uszczypliwości. Tłumacze jedynie Tyene zasadę na jakiej opiera się 'tradycja' panieńskiego. Czy powiedziałam, że to przymus bądź, że każdy ma to robić? Więcej, sama nawet panieńskiego nie miałam i żyję. Więc nie widzę sensu w tej ironii. Każdy robi co lubi, jednym to zwisa, inni chcą iść z modą i pobawić się w jakiś tam specjalny wieczór. A takie 'przegrałam życie' ani nie na temat, ani nie potrzebne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Konto usunięte
|
Nie ema. Po prostu to ze u ciebie tak jest nie znaczy ze to jakas norma. Ja slyszalam o roznych innych wieczorach organizowanych na inne sposoby. I nie wiem co ty sie taka atakowana czujesz, nawet cie nie zacytowalam. Zluzuj gume bo to bylo tak dosc ogolnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Generalnie większość obecnych "tradycji" babciom była nieznana. Wedle mojej wiedzy generalnie organizator płaci za wydarzenie Trudno uznać osobę, która się na wieczorze pojawia z prezentem jako organizatora, moim zdaniem. I trudno od niej wymagać partycypacji w kosztach, skoro w organizacji nie brała udziału, a w dodatku tradycyjnie przynosi prezent dla PMki. To jest moje zdanie, może bardzo zamerykanizowane, ale nie wyobrażam sobie pisać "wyłóż 150 zł" tak samo jak nie wyobrażam sobie pisać "wyłóż 1200 zł".
![]() |
#53 |
BAN stały
|
Dziewczyno, nie daj się robić w konia. Przychylam się do opinii, że panie organizatorki same tyle płacić nie chcą i szukają tylko okazji do zrzucenia kosztów na innych. A nawet jeśli tak nie jest i każda będzie bulić 1200 zł, to i tak nie uwierzę, że panna młoda nic nie wie. Słusznie ktoś zauważył, że musi być przecież uprzedzona o wyjeździe.
Może jestem zacofana, sztywna i co tam jeszcze, ale nigdy nie wzięłabym udziału w takim wieczorze panieńskim. Pijane obce baby, striptizer i jakieś wyjazdy na drugi koniec to nie moja bajka. Więcej kłopotu i niezręczności niż zabawy. Ale oczywiście dla mnie, jak ktoś to lubi to mnie nic do tego. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
A ja sama sobie zorganizowałam skromne posiedzenie w klubie, bo zbiegało się to z moimi urodzinami. Stawiałam ja, nikt się na nic nie składał, pomysł jednej z pań, aby wynająć striptizera przyjęłam ciepło "chyba sobie k... żartujesz". Aż dziw, że moje małżeństwo trwa już 5 lat.
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-04-08 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;45941698]Dlaczego tak zareagowałaś?[/QUOTE]
Bo w życiu nie wzięłabym w czymś takim udziału i nie pozwoliła, żeby dziewczyny były zmuszane do składania się po kilka dych (bo ktoś wpadł na "cudowny pomysł" oglądania czyjegoś penisa) na pana, który przyjdzie i się rozbierze. Jestem przeciwna tego typu występom w ogóle. Ps. Ku... oczywiście dosłownie nie użyłam, ale reakcja była wystarczająca, aby wyczuć mocne pukanie się w głowę w podtekście. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sama też nie przepadam, bo ani to podniecające, ani fajne, jedynie może dość zabawne, ale żeby wykładać horrendalne kwoty (bo panowie się dość cenią) na coś takiego? W każdym razie - co kto lubi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
A właśnie, striptiz. Ciekawe dlaczego akurat w tym dniu ludzie mają przyzwolenie albo nawet przymus, żeby być uczestnikiem takiego występu. Czemu nie robić tego też w innych dniach, dlaczego właśnie wtedy?
Śmieszy mnie to, bo wydaje się, że to odpowiedź kobiet na obleśne wieczory kawalerskie. Zapominamy jednak o tym, że przeważnie kobiety, w odróżnieniu od facetów, nie są wzrokowcami i mało która ślini się na widok nagiego, obcego faceta (mnie to jedynie śmieszy, na przykład...) a za taką kasę wolałabym iść na jakiś kabaret lub stand-up... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.