Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-07, 22:51   #4081
Agnes93
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Agnes93
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Ja się melduje po dłuższej nieobecności. Puch jest ale do ogarnięcia i ogólnie nie jest źle. Dziś po 3mies był fryzjer- ciachnięcie 1cm z końcówek, lekkie podcieniowanie góry+ podrównanie kolejne przodu (mam dłuższe boki a krótszy tył i powoli podrównujemy) wiec takie ogólne odświeżenie. Fryzjerka zachwycona stanem włosów no i z czego jestem dumna: rozdwojone końcówki miały tylko pojedyncze włosy, więc chyba jednak faktycznie zabezpieczanie końcówek daje efekty.

Dziewczyny powiedzcie mi bo ja już nie wiem czy głupia czy ślepa jestem. Gdzie kupić w Krk Joannę mrożącą? Póki co widzę wszystkie inne poza mrożącą- żele, gumy i inne cuda z tej serii ale żelu mrożącego nie jutro będę w Rossie polećcie coś oprócz tej Joaśki na którą bezskutecznie poluję co tam kupię ew. w Auchanie
Stary 2014-04-07, 22:57   #4082
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
A miałam właśnie pisać, że ktoś kiedyś to pięknie rozrysował

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
no i wszystko jasne bo moja fryzjerka stwierdzila że mam 'wyskubane' końcówki i trzaby je podrównać. [inna babka niż zwykle] i na początku było fajnie ale teraz zaczynają smęcić, myślę jednak że jak się tak włosoiora tnie to sie sporo w dolnej partii objętości traci, co nie?
Ja nie tracę dużo objętości. Fakt, że samego włosa na końcu jest mniej, ale za to nie prostuje się tylko ładnie faluje/kręci się nawet, gdy włosy wyżej wcale mocno pofalowane nie są. U mnie ta metoda się bardzo sprawdza. Ale też staram się tak ścinać włosy, żeby dużo ich na końcu nie tracić.
Stary 2014-04-08, 09:01   #4083
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość

Ja mam już dosyć tego argana wszędzie, zwłaszcza, że mi nic nie robi pozytywnego
Co się go uczepili ci producenci, że teraz niczego innego nie można już kupić

Ja właśnie, Kasiu, dawałam zmieszane na ręce odżywkę z żelem, ale na ociekające włosy, to fakt. Czy to ma znaczenie - trudno powiedzieć, mnie się wydawało, że efekt był lepszy, niż po tych produktach osobno.

Oj, z Khadim to widziasz jak jest - mnie przynosił ukojenie, kiedy mnie skóra swędziała Masz ten ciemniejszy czy jaśniejszy? Bo ja mam jaśniejszy.
Teraz taka moda na olej arganowy Mi czysty na włosy nie pasował, ale już maski i odżywki z arganem lubię

Khadi mam taki jasny, to chyba ten, co Ty

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze

Są moje rudaśki piękne

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Pokaż wiadomość
Raz dałam białą Delię na ociekające wodą włosy, potem zrobiłam plunking i po 30 minutach zdjęłam bluzkę, mając na głowie rozpłaszczone włosy jakbym ich w ogóle nie miała
Aha Ja tam mam po każdym plunkingu akurat hihi

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość

Zakupiłam balsam z Pottersa z myślą o myciu, wybrałam ten. (niby jest w zapomnianych kosmetykach, ale skład chyba ten sam). Myjąc nim pierwszy raz jestem bardzo zadowolona Włosy mięciutkie jak po godzinnym seansie z maską, a poświęciłam im o wiele mniej czasu. Chyba wreszcie uda mi się przekonać do tej metody, a zbieram się do tego od roku gdzieś
Melisowy jest fajny, mnie wysuszał tylko ten z arniką, ale on ma denat. Lubię też aloesowego i ten z lotosem i kolagenem Jest jeszcze z ginko i jakiś pomarańczowy z nasturcją chyba
Mycie odżywką jest wspaniałe

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Myszko - pierwszy test odżywki udany. na tak mocno osłabionych włosach podbiła skręt, mam ruloniki szczególnie po wyjściu na zewnątrz. Nawet jak przeczeszę to wracaja do ruloników. Będę jej używać ze 2 razy na tydzień bo mam też inne produkty na zmianę. Tak po 2 tygodniach zobaczę czy się włosom poprawi
Nie kuś CIekawam, jak będzie dalej

Cytat:
Napisane przez Agnes93 Pokaż wiadomość
Ja się melduje po dłuższej nieobecności. Puch jest ale do ogarnięcia i ogólnie nie jest źle. Dziś po 3mies był fryzjer- ciachnięcie 1cm z końcówek, lekkie podcieniowanie góry+ podrównanie kolejne przodu (mam dłuższe boki a krótszy tył i powoli podrównujemy) wiec takie ogólne odświeżenie. Fryzjerka zachwycona stanem włosów no i z czego jestem dumna: rozdwojone końcówki miały tylko pojedyncze włosy, więc chyba jednak faktycznie zabezpieczanie końcówek daje efekty.

Dziewczyny powiedzcie mi bo ja już nie wiem czy głupia czy ślepa jestem. Gdzie kupić w Krk Joannę mrożącą? Póki co widzę wszystkie inne poza mrożącą- żele, gumy i inne cuda z tej serii ale żelu mrożącego nie jutro będę w Rossie polećcie coś oprócz tej Joaśki na którą bezskutecznie poluję co tam kupię ew. w Auchanie
A nie ma go w rossmanie w bonarce?
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 09:04   #4084
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnes93 Pokaż wiadomość

hej, Joanna Mrożąca jest w każdym większym (!) Rossmannie. Niestety Rossmanny między sobą różnią się asortymentem. Na 100% jest pod Biprostalem i w Galerii Krakowskiej zwykle też jest.

Mam pytanie, czy używałyście albo używacie żelu aloesowego? Znacie jakiś z dobrym składem? Chcę spróbować znaleźć zastępstwo za lniany na wyjazdy, bo ostatni wyjazd z gotowaniem w czajniku elektrycznym gluta i wygarnianiem go za pomocą łyżki, a potem trzymaniem na sznurku za oknem, uświadomił mi, że jestem uzależniona

Ja ostatnio w chwili zaćmienia umyłam włosy szamponem TŻ-ta i wyglądałam sto razy lepiej niż po moim
Stary 2014-04-08, 09:21   #4085
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość

Mam pytanie, czy używałyście albo używacie żelu aloesowego? Znacie jakiś z dobrym składem? Chcę spróbować znaleźć zastępstwo za lniany na wyjazdy, bo ostatni wyjazd z gotowaniem w czajniku elektrycznym gluta i wygarnianiem go za pomocą łyżki, a potem trzymaniem na sznurku za oknem, uświadomił mi, że jestem uzależniona

Ja ostatnio w chwili zaćmienia umyłam włosy szamponem TŻ-ta i wyglądałam sto razy lepiej niż po moim
padłam

Eloe polecala kiedyś chyba ten:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 09:31   #4086
DELL
Zakorzenienie

hello wszystkim po dłuższej przerwie.
niestety tak podczytywałam Was, ale piszecie tyle piszecie i tak szybko, i nie ogarne wszystkiego

wczoraj zapodałam sobie olejek łopianowy, potem na długości położyłam Joasie, potem umyłam i na końcówki odżywkę oystera.
włoski są miękkie jak "kaczuszka" ale troszkę się spuszyły nie ogarniam ich momentami
DELL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 09:49   #4087
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Eloe polecala kiedyś chyba ten:[/I]
dzięki

a myślicie, że ten się nada do włosów? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...dermo-gel.html
Stary 2014-04-08, 10:27   #4088
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
no pacz a mi pachnie i to całkiem nieźle
dla Ciebie na minus, że zapach jego się utrzymuje dość długo na włosach
Strasznie,ale właśnie pamiętam narzekania na Isanę - tej w ogóle nie czuje... Na razie tylko na grzywkę synka użyłam nie wiem czy ja tego "Brutala " na włosach zniesę...

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość

Następne będę chyba robić małymi porcjami jako dodatek do masek, szczególnie na końce włosów bym nakladała.
Po co skoro Ci sianko robi?

Cytat:
Napisane przez Cukiiereczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sądzicie o takim skręcie? Udało mi się go osiągnąć po stylizacji włosów na mokro płynem do włosów kręconych z Mariona. Wiem że nie równa się z waszymi pięknymi włosami, ale to chyba najładniejszy skręt jaki udało mi się w ostatnim czasie wydobyć

IMAG0305.jpg
Bardzo ładne zdrowe i błyszczące wlosy

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Taaa, mi też cuchnie. I to jeszcze tak długo czuć go na włosach . Kojarzy mi się męska wodą "brutal" :-D.
Skończę ta tubę która mam i nigdy więcej. Sam żel super, ale nie znoszę się w tym zapachu.

Cytat:
Laminowanie u mnie bez efektów. 4 saszetki zabiegu z Mariona wrzuciłam, prawie godzinę trzymałam. Może tylko te prawie proste nad karkiem ze spodniej warstwy się wyprostowaly bardziej, bo więcej niż zwykle wystawały spod innych włosów. Na pozostałych jak zwykle, nic nie zauważyłam.
Gdzie to kupiłaś? Pokaż dokładnie które to? Może bym spróbowała...
Cytat:
W Hebe od dziś chyba do 9 kwietnia -30% na włosowe - na pewno szampony, odżywki itp.
Kupiłam dwie maski Chantala

Cytat:
A taka ilość odżywki bs nie obciąża Ci włosów? Bo mi się łatwo zaczęły przetłuszczać.
Przeciez od glowy od razu odżywki b/s nie nakladasz, tylko od ucha np.

Cytat:
Napisane przez BlackCherryLBN Pokaż wiadomość
Masz może jakiś obrazek żebym mogła zobaczyć jak to wygląda?
Wpisałam w google 'cięcie po skosie' a tam same maszyny i jakaś pocięta twarz

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

Ja nie tracę dużo objętości. Fakt, że samego włosa na końcu jest mniej, ale za to nie prostuje się tylko ładnie faluje/kręci się nawet, gdy włosy wyżej wcale mocno pofalowane nie są. U mnie ta metoda się bardzo sprawdza. Ale też staram się tak ścinać włosy, żeby dużo ich na końcu nie tracić.
Chatul, pokaz kiedyś swoje wlosy, chociaz jakieś malutkie zdjecie.
Ty sama pewnie obcinasz?

Cytat:
dzięki

a myślicie, że ten się nada do włosów? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...dermo-gel.html
Pewnie

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2014-04-08 o 10:28
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 10:34   #4089
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

Ja miałam z flos-leku i był przyjemny Teraz robię sama, z dodatkiem panthenolu i alantoiny
Stary 2014-04-08, 10:42   #4090
Nieszka__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Pianki z syoss, mi służą
Jakie dokładniej? Mają w składzie alkohol?

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Tak? : D Ja jak daje na wilgotne, a nie mokre włosy, to plunking akurat się wtedy udaje

Cytat:

Przeciez od glowy od razu odżywki b/s nie nakladasz, tylko od ucha np.
Tak tak, ale właśnie następnego dnia mam już włosy przetłuszczone na długości... Zauważyłam to głównie po użyciu Nivea Flexible Curls, choć nie daję tego kremu dużo. Zresztą jak tylko go zużyje to już nie kupię nowego, bo nie kręci mi włosów.

Cytat:
padłam

Eloe polecala kiedyś chyba ten:

I co, można nim stylizować włosy?

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Ja miałam z flos-leku i był przyjemny Teraz robię sama, z dodatkiem panthenolu i alantoiny
A stylizowałaś nim włosy czy co robiłaś? Co ten żel dawał?
Nieszka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 10:59   #4091
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też.
Podpinanie trochę pomaga, ale nie zawsze, bo czasem się mi poprzesuwają żabki i też jest placek na głowie. Za to loczę pierwsza klasa po plunkingu.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 11:01   #4092
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Są moje rudaśki piękne
Są, są już sobie widzę je przywłaszczyłaś na amen
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 11:33   #4093
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie dokładniej? Mają w składzie alkohol?

Tak? : D Ja jak daje na wilgotne, a nie mokre włosy, to plunking akurat się wtedy udaje

Tak tak, ale właśnie następnego dnia mam już włosy przetłuszczone na długości... Zauważyłam to głównie po użyciu Nivea Flexible Curls, choć nie daję tego kremu dużo. Zresztą jak tylko go zużyje to już nie kupię nowego, bo nie kręci mi włosów.

To latwo Ci wlosy obciazyc czy przetluscic. Ja uzywam najpierw odzywki ds, na to daje nivea flexibke curls kub marc anthony lub to i to i przetluszczaja mi sie tylko od samej glowy
Wczoraj wlasnie pierwszy raz nalozylam tylko nivea i sa fajnie pofalowane, ale po MA sie lepiej trzymaja

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 11:49   #4094
Joanku
Zadomowienie

Wizazanko, jak kiedyś tu bardzo chwaliłam pewien żel aloesowy do ciała bo miał tyle dobroci, że aż sama poluje żeby go ponownie kupić z nowym składem
on miał nie tyle hold co fantastycznie nawilżał i podbiał loki. Cudo! Teoretycznie do ciała, nałożyłam na włosy byłam w szoku.

Herbalife shooting gel aloe.

Taki nowy w biało zielonym opakowaniu. Widziałam na allegro. potem Ci dokładnie wkleje, który to i jego skład.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 12:13   #4095
wikaa24
Rozeznanie

Cytat:
A myślisz że można go położyć pod żel lidlowy? Żeby było i miękko, i trwale

Aa i jeszcze,jak go robisz? Z normalnej roślinki? Bo ja mam u siebie na parapecie,stoi taka niedokochana...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez wikaa24
Czas edycji: 2014-04-08 o 12:14
wikaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 12:31   #4096
sereniti
Zakorzenienie

siedzę z hennowym hełmem na łbie w porównaniu do khadi czyste indygo praktycznie jest bez zapachu, konsystencja genialna - jak krem gęsty, nic nie spływa (raczej się sypie) no i ta trawiasta zieleń podobno czyste indygo prostuje włosy - zobaczymy, mam nadzieję że wreszcie będę mieć jednolity i w miarę trwały kolor na głowie, może nawet siwki pokryje
ja używam do reanimacji aloesu z zsk zmieszanego z joaśką pokrzywową - daję trochę na noc na włosy, robię luźny warkocz a rano jeszcze dodatkowo tym wgniatam trochę - pomaga na puch no i ten zapach
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 12:41   #4097
Klaudenc
Moderator

Wklejam składy z moich włosowych zakupów. Może ktoś z uk znajdzie u siebie:
odżywka z macadamia 300 ml funt
gumtree henna conditioner 500 ml funt (do tuningowania fajna, chociaż solo też jest dobra)
maska z shea - ma konstystencję masła, dobry natłuszczacz 150 ml w promocji półtora funciaka, dostępna w superdrug

tamte dwie kupiłam w takiej drogerii gdzie wszystko jest bardzo tanie i wiele produktów mają tylko jakiś czas.
Powiem Wam, że mój tż pozwolił mi na olejowanie jego włosów i przez noc miał Vatikę, zadowolony z wygody użytkowania ;D Ja dla odmiany wzięłam się za olejowanie amlą jasmine. Już po pierwszym użyciu jestem zadowolona, moje paznokcie przy okazji się nachapały, są twardsze i bielsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07906.jpg (30,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07907.jpg (56,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07912.jpg (57,4 KB, 9 załadowań)
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 12:58   #4098
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Wizazanko, jak kiedyś tu bardzo chwaliłam pewien żel aloesowy do ciała bo miał tyle dobroci, że aż sama poluje żeby go ponownie kupić z nowym składem
on miał nie tyle hold co fantastycznie nawilżał i podbiał loki. Cudo! Teoretycznie do ciała, nałożyłam na włosy byłam w szoku.

Herbalife shooting gel aloe.

Taki nowy w biało zielonym opakowaniu. Widziałam na allegro. potem Ci dokładnie wkleje, który to i jego skład.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
To nie ja pytalam o zel aloesowy ja kiedys uzylam pare razy tego z flos leku, ale bez efektu wykorzyztalam jako dodatek do masek

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 13:42   #4099
agacie2804
Przyczajenie

Witam witam,

byłam zakręconą kręconowłosą do czasu... Nie udzielałam się tutaj, tylko podczytywałam Was moje drogie kręconowłose

Moje włoski były w super konycji Były i są lecz...

po ciąży mi się 'rozprostowały'

Możliwe to jest ? A może mam je dłuższe i cięższe i już nie chcą się tak kręcić.... Wspomóżcie koleżankę, bo mi się pomysły skończyły
agacie2804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 13:44   #4100
Joanku
Zadomowienie

Ojj to taptalk cos miesza bo pokazał że Ty.

To jest ten żel z nowym składem w starym jest połowa mniej ekstraktów i wodorotlenek sody i trisodium EDTA [co mnie trochę odrzuca, mimo że są na samym końcu]

nowy wygląda tak a stary tak

I nie wiem dlaczego po zamówieniu wysłano mi żel ze starym składem ;/
Szukam i szukam ale na razie deficyt.

Klaudenc Druga butelka przypomina mi taki psiukacz w fantastycznym dizajnerskim opakowaniu, takim jakby.. koronkowym. Przykuł moją uwagę na półce ale jakoś szczególnie się na neigo nie napalałam.
Cóż to i jak się sprawdza?
Stary 2014-04-08, 13:57   #4101
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

Ja go do stylizacji tak średnio lubiłam, bo słabo mi skręt podkreślał, choć fale były mięciutkie i takieee nawilżone, jak na nim ugniatałam Dodawałam go do masek albo smarowałam skórę głowy, jak była podrażniona

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Są, są już sobie widzę je przywłaszczyłaś na amen
No a co

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Pokaż wiadomość
A myślisz że można go położyć pod żel lidlowy? Żeby było i miękko, i trwale

Aa i jeszcze,jak go robisz? Z normalnej roślinki? Bo ja mam u siebie na parapecie,stoi taka niedokochana...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Spróbuj pod żel lidlowy
Swój robię z aloesu zatężonego 10-krotnie, panthenolu i alantoiny, gumy ksantanowej i konserwantu (wszystko na ZSK, za kilka dni napiszę przepis)

Cytat:
Napisane przez agacie2804 Pokaż wiadomość
Witam witam,

byłam zakręconą kręconowłosą do czasu... Nie udzielałam się tutaj, tylko podczytywałam Was moje drogie kręconowłose

Możliwe to jest ? A może mam je dłuższe i cięższe i już nie chcą się tak kręcić.... Wspomóżcie koleżankę, bo mi się pomysły skończyły
Moje w ciąży kręciły się dużo bardziej, potem już mniej, hormony mogą takie rzeczy robić. Ale całkiem się rozprostowały, czy jednak falują chociaż?
Stary 2014-04-08, 14:00   #4102
Klaudenc
Moderator

Joanku - to nie psikacz, to odżywka z takim otwarciem na pyk.
Ma koronkowe opakowanie i jest taka podłużna, coś jak stożek. Pachnie delikatnie i świeżo. Nie użyłam jej jeszcze, jak użyję w najbliższym czasie to Ci powiem. Ale skład krótki i emolientowy, więc pewnie efekt dociażenia i zmiękczenia bardziej. Dziś zrobiłam sobie miks tej odżywki z jogurtem i glutem i zaraz idę spłukiwać ;D
Stary 2014-04-08, 14:03   #4103
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
To nie ja pytalam o zel aloesowy ja kiedys uzylam pare razy tego z flos leku, ale bez efektu wykorzyztalam jako dodatek do masek
Cytat:
Ojj to taptalk cos miesza bo pokazał że Ty.
To jest ten żel z nowym składem w starym jest połowa mniej ekstraktów i wodorotlenek sody i trisodium EDTA [co mnie trochę odrzuca, mimo że są na samym końcu]

to ja, to ja Żel wygląda super, ale Herbalife to pewnie strasznie drogi. Najpierw lepiej wypróbuję tani, bo na liście zakupów mam już 5 pozycji "na już"

Cytat:
Napisane przez agacie2804 Pokaż wiadomość
Witam witam,

Witam Niestety słyszałam o takich przypadkach, w tym jedna dobra znajoma - miała piękne, mocne loki, a teraz mam ledwo falujące, prawie proste. I niestety mimo różnych prób, nic nie jest w stanie zrobić. Obcięła je na krótko i teraz zapuszcza, może wróci chociaż trochę skręt
Stary 2014-04-08, 14:07   #4104
agacie2804
Przyczajenie

[QUOTE
Moje w ciąży kręciły się dużo bardziej, potem już mniej, hormony mogą takie rzeczy robić. Ale całkiem się rozprostowały, czy jednak falują chociaż? [/QUOTE]

W ciązy zaczęły się 'psuć' tzn. przestały się kręcić ale rosły jak szalone i połysk miałam jak psu... dużo robić nie musiałam, ale olejowałam i wszystko tak jak przed ciążą.

Natomiast po ciązy jak przestały się kręcić, do tej pory się nie kręcą( a już 11 miesięcy i dodam że nie karmię już piersią), a falować falują gdzieniedzie...

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
to ja, to ja Żel wygląda super, ale Herbalife to pewnie strasznie drogi. Najpierw lepiej wypróbuję tani, bo na liście zakupów mam już 5 pozycji "na już"

Witam Niestety słyszałam o takich przypadkach, w tym jedna dobra znajoma - miała piękne, mocne loki, a teraz mam ledwo falujące, prawie proste. I niestety mimo różnych prób, nic nie jest w stanie zrobić. Obcięła je na krótko i teraz zapuszcza, może wróci chociaż trochę skręt

ja nie obetnę o nie nie ma mowy za długo walczyłąm by mieć takie czyt. troszkę za łopatki. No nic to pozostaje mi chyba pogodzić się z losem
Stary 2014-04-08, 14:35   #4105
Joanku
Zadomowienie

To jest straszne! Że mozna tak po prostu ,znikąd loki stracić, ja pamiętam ten koszmar, ja miłam wręcz stany poddepresyjne przez włosy! [ktoś by pomyślał wariatka] Ale czułam jakby straciła cząstkę siebie. trauma dziewczyny, trauma.

Uufff przepisałam składy. Same zobaczcie jaka różnica;

1.
Water (Aqua), Aloe Barbadensis Leaf Juice, Butyleneglycol, Centella, Asiatica Extract, Chamomella Recutita (Matrycaria) Extract, Calendula Officinalis flower extract, Allantoin, Carbomer, Sodium Hydroxide, TriSodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylparaben,

2.
Water/Aqua/ EAU Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Chamomella Recutita (Matrycaria)Flower Extract, Yucca Filamentosa Extract, rtemisia Tridentata Extract, Simmondsia Chinensis [Jojoba] seed Extract, Silybum Marianum Seed Extract, Salvia Hispanica Seed Extract, Agave Americana Leaf Extract, Carbomer, Triethanolamine, Phenoxyethanol, Ethylhexglycerin

Ostatnio niemożliwy do znalezienia a nawet na herbalife.com sprzedaja stary sygnowany nowym zdjęciemv; /
Znalazłam on-line ale ktoś sprzedaje 5 na raz i chce prawie 200 zł. Boli... Ale stwierdzam, że to i tak sie opłaca, dzieląc 2 stówy na 5 i biorąc pod uwagę że czasem za jeden chcą 60/70 zł. Będe mieć zapas na ponad rok ;] [chłop obiecał że na imieniny kupi ]
Stary 2014-04-08, 14:39   #4106
agacie2804
Przyczajenie

Cytat:
To jest straszne! Że mozna tak po prostu ,znikąd loki stracić, ja pamiętam ten koszmar, ja miłam wręcz stany poddepresyjne przez włosy! [ktoś by pomyślał wariatka] Ale czułam jakby straciła cząstkę siebie. trauma dziewczyny, trauma.

Oj tak, szczególnie kiedy się o te loki walczyło każdego dnia ( 3-4 lata wstecz codziennie prostownica,także wiecie same ) głupota ludzka nie zna granic, coś trzeba wymyślić nad wydobyciem skrętu...ale co...

Edytowane przez agacie2804
Czas edycji: 2014-04-08 o 14:41
Stary 2014-04-08, 17:23   #4107
BlackCherryLBN
Zadomowienie

Test zrobiony. Z przodu jestem zadowolona, niestety tył to tragedia więc nawet nie zrobiłam zdjęcia Wiem, że stać je na więcej . Następnym razem dam więcej żelu. Chociaż możliwe, że wina leży w cięciu
1- przód dzisiaj
2- przód dzisiaj
3- tył z tamtego roku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03448.jpg (136,9 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03449.jpg (70,4 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w1.jpg (137,6 KB, 48 załadowań)
BlackCherryLBN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 17:53   #4108
Agnes93
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Agnes93

Cytat:
A nie ma go w rossmanie w bonarce?
Alleluja! Odnalazłam w Bonarce właśnie. Ale kiedyś jak patrzyłam to nie było :/ mam jeszcze troche Artiste (niestety niebieski bo fioletowego brak i gorzej bo już nie widziałam Artiste od jakiegoś czasu w ogóle) ale wzięłam zdobycz na zapas. No i Alterra mi się powoli kończy więc będę BD testować w ogóle to dziś stwierdziłam, że od co najmniej pół roku chodzę tylko non stop w rozpuszczonych więc przydałoby się trochę poszaleć dla odmiany z upięciami. Klamerki i gumki bez metalu kupione. Witaj wiosno na mej głowie!
Stary 2014-04-08, 18:19   #4109
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez BlackCherryLBN Pokaż wiadomość
Test zrobiony. Z przodu jestem zadowolona, niestety tył to tragedia więc nawet nie zrobiłam zdjęcia Wiem, że stać je na więcej . Następnym razem dam więcej żelu. Chociaż możliwe, że wina leży w cięciu
1- przód dzisiaj
2- przód dzisiaj
3- tył z tamtego roku
Kocham Twoje hery, jak dla mnie ideał pod względem długości, skrętu, gęstości grubości i koloru *,* farbujesz czy naturalki?

Podkusiło mnie dziś i kupiłam szampon alberto balsam malinowy, na wiosnę-lato fenomenalny i obłędnie pachnący i odżywke dove bo ma argininę w składzie wysoko i silikony bo resztę mam bezsilikonowe. Szlaban na włosowe przez najbliższe 2 miechy
Stary 2014-04-08, 19:28   #4110
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Podkusiło mnie dziś i kupiłam szampon alberto balsam malinowy, na wiosnę-lato fenomenalny i obłędnie pachnący
- Dobry? Mam go, podobnie jak odżywkę malinową, ale kupiłam ten zestaw bardziej z przymusu niż z wyboru. Po prostu, kiedy tu przyleciałam, musiałam na szybko kupić jakiś szampon i odżywkę... Trochę się bałam, że krzywdzę nim moje włosy...
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości