|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Ja się melduje po dłuższej nieobecności. Puch jest ale do ogarnięcia i ogólnie nie jest źle. Dziś po 3mies był fryzjer- ciachnięcie 1cm z końcówek, lekkie podcieniowanie góry+ podrównanie kolejne przodu (mam dłuższe boki a krótszy tył i powoli podrównujemy) wiec takie ogólne odświeżenie. Fryzjerka zachwycona stanem włosów no i z czego jestem dumna: rozdwojone końcówki miały tylko pojedyncze włosy, więc chyba jednak faktycznie zabezpieczanie końcówek daje efekty.
Dziewczyny powiedzcie mi bo ja już nie wiem czy głupia czy ślepa jestem. Gdzie kupić w Krk Joannę mrożącą? Póki co widzę wszystkie inne poza mrożącą- żele, gumy i inne cuda z tej serii ale żelu mrożącego nie jutro będę w Rossie polećcie coś oprócz tej Joaśki na którą bezskutecznie poluję co tam kupię ew. w Auchanie
|
|
#4082 | |
|
ma zielone pojęcie
|
![]() Cytat:
|
|
#4083 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi czysty na włosy nie pasował, ale już maski i odżywki z arganem lubię Khadi mam taki jasny, to chyba ten, co Ty ![]() Są moje rudaśki piękne ![]() Cytat:
Cytat:
Jest jeszcze z ginko i jakiś pomarańczowy z nasturcją chyba Mycie odżywką jest wspaniałe ![]() Cytat:
CIekawam, jak będzie dalej ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam pytanie, czy używałyście albo używacie żelu aloesowego? Znacie jakiś z dobrym składem? Chcę spróbować znaleźć zastępstwo za lniany na wyjazdy, bo ostatni wyjazd z gotowaniem w czajniku elektrycznym gluta i wygarnianiem go za pomocą łyżki, a potem trzymaniem na sznurku za oknem, uświadomił mi, że jestem uzależniona ![]() Ja ostatnio w chwili zaćmienia umyłam włosy szamponem TŻ-ta i wyglądałam sto razy lepiej niż po moim
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eloe polecala kiedyś chyba ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
hello wszystkim po dłuższej przerwie.
niestety tak podczytywałam Was, ale piszecie tyle piszecie i tak szybko, i nie ogarne wszystkiego ![]() wczoraj zapodałam sobie olejek łopianowy, potem na długości położyłam Joasie, potem umyłam i na końcówki odżywkę oystera. włoski są miękkie jak "kaczuszka" ale troszkę się spuszyły nie ogarniam ich momentami
|
|
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a myślicie, że ten się nada do włosów? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...dermo-gel.html
|
|
|
#4088 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy ja tego "Brutala " na włosach zniesę...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
, chociaz jakieś malutkie zdjecie.Ty sama pewnie obcinasz? Cytat:
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2014-04-08 o 10:28 |
||||||||||
|
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4090 | |||
|
Zadomowienie
|
Jakie dokładniej? Mają w składzie alkohol?
Tak? : D Ja jak daje na wilgotne, a nie mokre włosy, to plunking akurat się wtedy udaje ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj wlasnie pierwszy raz nalozylam tylko nivea i sa fajnie pofalowane, ale po MA sie lepiej trzymaja Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4094 |
|
Zadomowienie
|
Wizazanko, jak kiedyś tu bardzo chwaliłam pewien żel aloesowy do ciała bo miał tyle dobroci, że aż sama poluje żeby go ponownie kupić z nowym składem
on miał nie tyle hold co fantastycznie nawilżał i podbiał loki. Cudo! Teoretycznie do ciała, nałożyłam na włosy byłam w szoku. Herbalife shooting gel aloe. Taki nowy w biało zielonym opakowaniu. Widziałam na allegro. potem Ci dokładnie wkleje, który to i jego skład. ![]() Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
|
|
#4095 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Aa i jeszcze,jak go robisz? Z normalnej roślinki? Bo ja mam u siebie na parapecie,stoi taka niedokochana... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez wikaa24 Czas edycji: 2014-04-08 o 12:14 |
|
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
siedzę z hennowym hełmem na łbie
w porównaniu do khadi czyste indygo praktycznie jest bez zapachu, konsystencja genialna - jak krem gęsty, nic nie spływa (raczej się sypie) no i ta trawiasta zieleń podobno czyste indygo prostuje włosy - zobaczymy, mam nadzieję że wreszcie będę mieć jednolity i w miarę trwały kolor na głowie, może nawet siwki pokryje ![]() ja używam do reanimacji aloesu z zsk zmieszanego z joaśką pokrzywową - daję trochę na noc na włosy, robię luźny warkocz a rano jeszcze dodatkowo tym wgniatam trochę - pomaga na puch no i ten zapach
|
|
|
|
#4097 |
|
Moderator
|
Wklejam składy z moich włosowych zakupów. Może ktoś z uk znajdzie u siebie:
odżywka z macadamia 300 ml funt gumtree henna conditioner 500 ml funt (do tuningowania fajna, chociaż solo też jest dobra) maska z shea - ma konstystencję masła, dobry natłuszczacz 150 ml w promocji półtora funciaka, dostępna w superdrug tamte dwie kupiłam w takiej drogerii gdzie wszystko jest bardzo tanie i wiele produktów mają tylko jakiś czas. Powiem Wam, że mój tż pozwolił mi na olejowanie jego włosów i przez noc miał Vatikę, zadowolony z wygody użytkowania ;D Ja dla odmiany wzięłam się za olejowanie amlą jasmine. Już po pierwszym użyciu jestem zadowolona, moje paznokcie przy okazji się nachapały, są twardsze i bielsze
|
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wykorzyztalam jako dodatek do masekWysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4099 |
|
Przyczajenie
|
Witam witam,
byłam zakręconą kręconowłosą do czasu... Nie udzielałam się tutaj, tylko podczytywałam Was moje drogie kręconowłose Moje włoski były w super konycji Były i są lecz...po ciąży mi się 'rozprostowały' ![]() Możliwe to jest ? A może mam je dłuższe i cięższe i już nie chcą się tak kręcić.... Wspomóżcie koleżankę, bo mi się pomysły skończyły |
|
|
|
#4100 |
|
Zadomowienie
|
Ojj to taptalk cos miesza bo pokazał że Ty.
![]() To jest ten żel z nowym składem w starym jest połowa mniej ekstraktów i wodorotlenek sody i trisodium EDTA [co mnie trochę odrzuca, mimo że są na samym końcu] nowy wygląda tak a stary tak ![]() I nie wiem dlaczego po zamówieniu wysłano mi żel ze starym składem ;/ Szukam i szukam ale na razie deficyt. Klaudenc Druga butelka przypomina mi taki psiukacz w fantastycznym dizajnerskim opakowaniu, takim jakby.. koronkowym. Przykuł moją uwagę na półce ale jakoś szczególnie się na neigo nie napalałam. Cóż to i jak się sprawdza?
|
|
#4101 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodawałam go do masek albo smarowałam skórę głowy, jak była podrażniona ![]() No a co ![]() Cytat:
Swój robię z aloesu zatężonego 10-krotnie, panthenolu i alantoiny, gumy ksantanowej i konserwantu (wszystko na ZSK, za kilka dni napiszę przepis) ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4102 |
|
Moderator
|
Joanku - to nie psikacz, to odżywka z takim otwarciem na pyk.
Ma koronkowe opakowanie i jest taka podłużna, coś jak stożek. Pachnie delikatnie i świeżo. Nie użyłam jej jeszcze, jak użyję w najbliższym czasie to Ci powiem. Ale skład krótki i emolientowy, więc pewnie efekt dociażenia i zmiękczenia bardziej. Dziś zrobiłam sobie miks tej odżywki z jogurtem i glutem i zaraz idę spłukiwać ;D |
|
|
|
#4103 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to ja, to ja Cytat:
Niestety słyszałam o takich przypadkach, w tym jedna dobra znajoma - miała piękne, mocne loki, a teraz mam ledwo falujące, prawie proste. I niestety mimo różnych prób, nic nie jest w stanie zrobić. Obcięła je na krótko i teraz zapuszcza, może wróci chociaż trochę skręt
|
|
|
#4104 | |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE
Moje w ciąży kręciły się dużo bardziej, potem już mniej, hormony mogą takie rzeczy robić. Ale całkiem się rozprostowały, czy jednak falują chociaż? [/QUOTE]W ciązy zaczęły się 'psuć' tzn. przestały się kręcić ale rosły jak szalone i połysk miałam jak psu... Natomiast po ciązy jak przestały się kręcić, do tej pory się nie kręcą( a już 11 miesięcy i dodam że nie karmię już piersią), a falować falują gdzieniedzie... ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
ja nie obetnę o nie nie ma mowy
|
|
|
|
|
#4105 |
|
Zadomowienie
|
To jest straszne! Że mozna tak po prostu ,znikąd loki stracić, ja pamiętam ten koszmar, ja miłam wręcz stany poddepresyjne przez włosy! [ktoś by pomyślał wariatka] Ale czułam jakby straciła cząstkę siebie. trauma dziewczyny, trauma.
Uufff przepisałam składy. Same zobaczcie jaka różnica; 1. Water (Aqua), Aloe Barbadensis Leaf Juice, Butyleneglycol, Centella, Asiatica Extract, Chamomella Recutita (Matrycaria) Extract, Calendula Officinalis flower extract, Allantoin, Carbomer, Sodium Hydroxide, TriSodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylparaben, 2. Water/Aqua/ EAU Aloe Barbadensis Leaf Juice, Glycerin, Chamomella Recutita (Matrycaria)Flower Extract, Yucca Filamentosa Extract, rtemisia Tridentata Extract, Simmondsia Chinensis [Jojoba] seed Extract, Silybum Marianum Seed Extract, Salvia Hispanica Seed Extract, Agave Americana Leaf Extract, Carbomer, Triethanolamine, Phenoxyethanol, Ethylhexglycerin Ostatnio niemożliwy do znalezienia a nawet na herbalife.com sprzedaja stary sygnowany nowym zdjęciemv; / Znalazłam on-line ale ktoś sprzedaje 5 na raz i chce prawie 200 zł. Boli... Ale stwierdzam, że to i tak sie opłaca, dzieląc 2 stówy na 5 i biorąc pod uwagę że czasem za jeden chcą 60/70 zł. Będe mieć zapas na ponad rok ;] [chłop obiecał że na imieniny kupi ]
|
|
#4106 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Oj tak, szczególnie kiedy się o te loki walczyło każdego dnia ( 3-4 lata wstecz codziennie prostownica,także wiecie same
Edytowane przez agacie2804 Czas edycji: 2014-04-08 o 14:41 |
|
|
|
|
#4107 |
|
Zadomowienie
|
Test zrobiony. Z przodu jestem zadowolona, niestety tył to tragedia więc nawet nie zrobiłam zdjęcia
Wiem, że stać je na więcej . Następnym razem dam więcej żelu. Chociaż możliwe, że wina leży w cięciu ![]() 1- przód dzisiaj 2- przód dzisiaj 3- tył z tamtego roku |
|
|
|
#4108 |
|
Raczkowanie
|
Alleluja! Odnalazłam w Bonarce właśnie. Ale kiedyś jak patrzyłam to nie było :/ mam jeszcze troche Artiste (niestety niebieski bo fioletowego brak i gorzej bo już nie widziałam Artiste od jakiegoś czasu w ogóle) ale wzięłam zdobycz na zapas. No i Alterra mi się powoli kończy więc będę BD testować
w ogóle to dziś stwierdziłam, że od co najmniej pół roku chodzę tylko non stop w rozpuszczonych więc przydałoby się trochę poszaleć dla odmiany z upięciami. Klamerki i gumki bez metalu kupione. Witaj wiosno na mej głowie!
|
|
#4109 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Podkusiło mnie dziś i kupiłam szampon alberto balsam malinowy, na wiosnę-lato fenomenalny i obłędnie pachnący i odżywke dove bo ma argininę w składzie wysoko i silikony bo resztę mam bezsilikonowe. Szlaban na włosowe przez najbliższe 2 miechy
|
|
|
|
|
#4110 |
|
Rozeznanie
|
- Dobry? Mam go, podobnie jak odżywkę malinową, ale kupiłam ten zestaw bardziej z przymusu niż z wyboru. Po prostu, kiedy tu przyleciałam, musiałam na szybko kupić jakiś szampon i odżywkę... Trochę się bałam, że krzywdzę nim moje włosy...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

jutro będę w Rossie polećcie coś oprócz tej Joaśki na którą bezskutecznie poluję co tam kupię ew. w Auchanie

Masz ten ciemniejszy czy jaśniejszy? Bo ja mam jaśniejszy.

, chociaz jakieś malutkie zdjecie.

a stary tak