Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-08, 13:00   #4321
doughnut_agg
Zadomowienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
roWkoncu cieplo 20 st slonce pierwszy raz bez czapki i jurtki oczywiscie widzialsm dziewczynke w wozku w puchowce z dosc gruba czapa z nakrytym kocem na nogi, mama jej w dzinach i sweterku.. jak zobaczyla Filipa w bluzie i dresach bez kocyka to mnie niezle obczaila...

A teraz Wam opisze jak przezylam zawal... naszykowalam Filipa wpakowalam do wozka bez kocyka na plasko prawie przypielam pasami ( drugi raz w spacerowce w pasach) denerwowal sie wiec hop go w wozku na schody przed dpm( schody zaokraglane pow ok 2 metrow 2 stopnie w dol, zakladam buty i widze ze sie wierci i w tej samej sekundzie zjezdza po tym schodkach a raczej skacze.. serce mi zamarlo ale na szczescie wozek i kolka spisaly sie na medal bo mimp ze schody zaokraglone wozek zjechal prosto zamortyzowal i sie nieprzewrocil i jeszcze te pasy go unieruchomily..zrobil podkowke ale sie nawet nierozplakal..
o masakra dobrze, ze nic sie nie stalo

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Szczerze to przymykam oko na cukier w kaszkach.
ja rozwniez moja zajada z nestle .
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 13:06   #4322
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

Byliśmy w przychodni mieliśmy mieć szczepienie, ale nie było
Pisalam wam o możliwosci zarażenia się ospą, mimo że minęły ponad 3 tyg dzisiaj wyskoczyła mu mała czerwona krostka wiec sie wstrzymalismy. mam nadzieje ze sie nie rozwinie do jutra wszystko bedzie jasne.

młody wazy 7700g czyli tyle samo co 2 tyg temu. lekarka kazała sie nie martwic...

mam nadzieje ze to był winowajca i to koniec meczarni Julki

kochana jestesmy w tym samym klubie
tez czasem mam dosc, ale musimy dawac rade dla naszych maluchów

ojej, zdrówka

dzis juz co chwile sie tak ustawia i buja

oby tak juz pozostało

daj znac co ci lekarz powie

super klasyczna i uniwersalna

najlepszego dla maluchów

uciekamy na spacer póki nie ma deszczu
Wiem,wiem,ale czasami mam tak serdecznie dość.Dlaczego ona nie śpi jak inne dzieci:banghead:

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-04-08, 13:11   #4323
Madziuchna27
Zakorzenienie

Hej!
Za godzinę idziemy do lekarza, bo Julek ma jakieś pomarańczowe suche plamy na rączkach Kurde, tak to jest, że z maluchami dosłownie co tydzień się biega...

W sumie dziękuję za słowa o Nanie Ha, nasza lekarka twierdzi, że to dobre mleko i właśnie z tych lepszych Masakra! Nie wiem już sama, co będę podawać, a chyba czeka mnie to jakoś wkrótce, bo dziwnie mam mało mleka. Wczoraj po 5 h niekarmienia ściągnęłam ledwo 150 ml Nie wiem, czy inwestować od razu w Enfamil

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

tak jesteś patolem z Ukrytej prawdy
jestem, jestem

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Zaraz się zwijamy na śniadanko, spanko i spacerek.Idziemy zagłosować,żeby na łące niedaleko powstał plac zabaw z siłownią na świeżym powietrzu. I żey jakieś ławki były. Brakuje tego na mojej wiosce
u nas, cholercia, też nigdzie nie ma placu zabaw tzn. są, ale w blokach innych wspólnot... teraz żałujemy, że jak szukaliśmy mieszkania to nie patrzyliśmy na to

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
matalku co pomoże na bolące kolana?
mam ten sam problem
Ps. Kiedyś Ci pisałam, ale pewnie nie zauważyłaś

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Tylko TULA i BONDOLINO są po 430-450 zł, a WOMAR za 100 zł... Ktoś mi powie czemu, skoro oba dobre??

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

A Ty masz Tulę właśnie??
rili?
to może się szarpnę.... są jakieś modele czy jest jeden i koniec?

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
wczoraj jak byłysmy z mamą na zakupach, to widziałam babkę, miała nosidło chyba Tulę, ale napewno ergonomiczne. Ale to nic miała ze sobą 2miesięczne niemowlę, które płakało wniebogłosy, wsadzone przodem do świata !!! Smoczkiem mu buzię zatykała.
biedulek

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 13:12   #4324
Larysa88
Zakorzenienie

Wczoraj było ciepło ale dzisiaj to już w ogóle wiosna w pełni
tylko najbardziej te gady latające mnie wkurzają lękam się tych puchatych bąków czy trzmieli czy co to...
Miłego dnia

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Miłek od września, czyli będzie miał 11 miesięcy, dziś złożyliśmy podanie
W Kielcach miasto funduje wszystkim zameldowanym dzieciakom
O super
ciągle coś mnie utwierdza w tym jak bardzo lubię to miasto

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny ogolnie jest dupa, godzine temu miala 39,9 :/ od razu ja do wanienki i letnia kapiel to zeszlo do 39,2. nurofen jakos slabo dziala, nastepny zapodam paracetamol. nie mam pojecia skad ta goraczka, obstawiam albo 3 dniowke albo zapalenie ucha bo troche sie za ucho lapie, chociaz z drugiej strony przy zapaleniu ucha to by chyba byl ryk? a ona spokojna i ciagle spi. w repertuarze jeszcze zimne oklady.
na szczescie tz zrobil mi surprisa i dzis wraca

ojej mam nadzieje ze juz jest lepiej biedactwo malutkie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Bajka wiem co czujesz bo ja mialam to samo z Julkem niedawno... Z tym katarem tez tak mielismy i teraz przy okazji wymazu z oczek okazalo sie ze ma jakas wstretna bakterie i musimy isc do pediatry jutro bo okulistka nas nastraszyla ze moze powodowac zapalenie ucha srodkowego, zapalenie pluc itp...

Jest tez dobra wiadmosc - poki co zabieg odwolany Jakby jednak znow cos sie dzialo mamy nie czekac tylko jechac do szpitala sie umawiac. Dzieki dziewczyny za kciuki
Super dobra wiadomość!
Stary 2014-04-08, 13:15   #4325
kama1987
Rozeznanie

[QUOTE=anutka171;45938880
Kasiuni_a u nas tez jeszcze spokoj, bo Jakub robi niewiele wiecej
ale najgorsze jest to, ze jego ulubiona rozrywka jest rozbrajanie maty i wcinanie puzzli. nie bardzo mi sie to podoba, ale nie mam tez za bardzo jak temu zapobiec

[/QUOTE]

Zuzia też uwielbia rozwalać matę, pozwalam jej bo co mam innego zrobić Bawi się tez innymi zabawkami ale mata jest nr 1.

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ja mam teraz taki http://allegro.pl/lekki-aluminiowy-w...119125381.html

a miałam http://allegro.pl/wozek-chicco-trio-...059487978.html

zdecydowanie lepiej prowadzi się espiro.

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość

Źółtko podaje się po pół co drugi dzień. A mogłabym podawać po pół- dwa dni pod rząd, później dwa dni przerwy, itd.?
też muszę zacząć podawać. Mogę do ugotowanej zupki dodać ugotowane żółtko poprostu??

Cytat:
roWkoncu cieplo 20 st slonce pierwszy raz bez czapki i jurtki oczywiscie widzialsm dziewczynke w wozku w puchowce z dosc gruba czapa z nakrytym kocem na nogi, mama jej w dzinach i sweterku.. jak zobaczyla Filipa w bluzie i dresach bez kocyka to mnie niezle obczaila...

A teraz Wam opisze jak przezylam zawal... naszykowalam Filipa wpakowalam do wozka bez kocyka na plasko prawie przypielam pasami ( drugi raz w spacerowce w pasach) denerwowal sie wiec hop go w wozku na schody przed dpm( schody zaokraglane pow ok 2 metrow 2 stopnie w dol, zakladam buty i widze ze sie wierci i w tej samej sekundzie zjezdza po tym schodkach a raczej skacze.. serce mi zamarlo ale na szczescie wozek i kolka spisaly sie na medal bo mimp ze schody zaokraglone wozek zjechal prosto zamortyzowal i sie nieprzewrocil i jeszcze te pasy go unieruchomily..zrobil podkowke ale sie nawet nierozplakal..

Współczuję Ale najważniejsze że nic się nie stało.

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Sluchajcie.Jak to jest z tym cukrem?Od kiedy mozna dac niewielkie ilosci?Przyznam sie, ze daje od kilku dni Jankowi te zle kaszki z cukrem(kupilam troche w PL dla siebie i meza bo lubimy) i je je chetnie, a tych niemieckich nie slodkich nie chcial mimo, ze daje zawsze z owocami.Nie wiem czy dobrze robie, ale chyba wole by zjadl taka niz nie jadl nic...
W ciąży stwierdziłam że nie będę wogule dawać cukru, ale daję jej z Bobovity. Mam też tą wersję bez cukru, Zuzia chętnie je obydwie.
Nie są takie złe, ja daję bez wyrzutów
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 13:16   #4326
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
rili?
Na all widziałam za 100 zł, ja się nie znam
Ja raczej tulę kupię, boję się tańszych

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 13:17   #4327
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
adrianowi chyba zaczyna się ospa jutro rano będzie czarno na białym czy to możliwe ze sebka ominie miałam jutro iść na szczepienie ale pewnie sobie odpuszcze
Ojjjj u Was też trzymam kciuki żeby było łagodnie jak juz

Cytat:
nie nadrobię.

Byłam dzisiaj w Barcelonie, odebrałam akt urodzenia. Potem z mamą szalałam na zakupach i wróciłam do domu.
Dostalismy od mamy krzesełko i kurteczkę.
Ja mam trzy pary nowych butów, jedne na wesele.

A teraz spadam.

Całuje was mocno.

A krzesełko super
Stary 2014-04-08, 13:18   #4328
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
nie wiem czemu wlasnie

przed chwila kurier przyniosl mi wlasnie womara i bede szla testowac sliczny jest

wiesz co mam wielką prośbę wrzuć linka gdzie kupowałas i napisz jak tam po spacerze w nosidle.pozdrawiam
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 13:47   #4329
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
wczoraj jak byłysmy z mamą na zakupach, to widziałam babkę, miała nosidło chyba Tulę, ale napewno ergonomiczne. Ale to nic miała ze sobą 2miesięczne niemowlę, które płakało wniebogłosy, wsadzone przodem do świata !!! Smoczkiem mu buzię zatykała.
kochana mamusia

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Dzien dooobry
znow pieknie za oknem
ja juz o 7 bylam na zakupach ciuchowych i dostalam od mojej mamci skore (prawdziwa ). powiedziala, ze ona od swojej mamy dostala swoja pierwsza, wiec mi rowniez chce sprezentowac.
zdjecie w zalaczeniu

i Ty i on bidulki
czasami tez od nasivinu pekaja naczynka w nosku i pojawia sie krew.
niestety podraznia sluzowke.
fajny zwyczaj, musisz mieć córkę żeby kontynuować

chyba odstawie ten nasivin

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Dobra ide sie zaraz ogarniac i wypadaloby na spacerek wyjsc.
moze sie przejde do roska po to mleczko.
A wlasnie troszke zmartwilam sie tymi zaparciami po enfamilu.
mamy z tym troche problemu, to moze po nim byc jeszcze gorzej
Kuba niekoniecznie musi tak zareagować, u Miłka na pewno był po tym mleku problem, męczył się po 3 dni aż dawałam czopka i kupa była brzydka

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
nie wiem czemu wlasnie
przed chwila kurier przyniosl mi wlasnie womara i bede szla testowac sliczny jest
który kolor zamówiłaś? jak się spisał?

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Antek kończy dziś 7 miesięcy

Snow, Endżi BRAWO DLA WASZYCH MALUCHÓW
najlepsze życzenia dla wszystkich dzieciaków

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Dziękujemy i wzajemnie!
Wczoraj zaczęła wychodzic gorna jedynka. Co ciekawe, mimo tego i mniejszej ilości mm na kolacje, mlody spal do 6:40 (ostatnio budzil sie o 5), a potem dospalismy jeszcze 1,5 h.
za ząbka

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Byliśmy w przychodni mieliśmy mieć szczepienie, ale nie było
Pisalam wam o możliwosci zarażenia się ospą, mimo że minęły ponad 3 tyg dzisiaj wyskoczyła mu mała czerwona krostka wiec sie wstrzymalismy. mam nadzieje ze sie nie rozwinie do jutra wszystko bedzie jasne.

młody wazy 7700g czyli tyle samo co 2 tyg temu. lekarka kazała sie nie martwic...
oby nie ospa

Cytat:
masakra dostałabym zawału jak nic
dobrze, że tak się skończyło

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
karolson zeszła bym na zawał kiedyś teściowa opowiadała, że do nich do szpitala przywieźli dziecko dwa miesiące, mama wystawiła je w wózku na balkon do spania, nowy dom nie mieli jeszcze barierek na tym balkonie. A matka nie zablokowała kółek i wózek walnął z pierwszego piętra... nie wiem jak to się potem skończyło ale dziecko miało już jakieś nieodwracalne zmiany w mózgu. Masakra
straszne

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Hej!
u nas, cholercia, też nigdzie nie ma placu zabaw tzn. są, ale w blokach innych wspólnot... teraz żałujemy, że jak szukaliśmy mieszkania to nie patrzyliśmy na to

rili?
my mamy przed samiutkimi oknami i to też dobre nie jest latem mamy darcie i wrzaski od rana do wieczora

womar ma ergonomiczny tylko model eco 1 lub 2

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
O super
ja też

Cytat:
Na all widziałam za 100 zł, ja się nie znam
Ja raczej tulę kupię, boję się tańszych
jakie za 100zł? nowe eco1 czy eco 2 kosztuje 200zł z hakiem
ja kupiłam używane i dałam właśnie 100zł

Przyszło właśnie moje nosidło Kupiłam używane i wygląda jak nowe, super stan Potestowałabym od razu ale muszę uprać.

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 13:53   #4330
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ech oby to nie było nic poważnego i szybko przeszło. Daj znać co lekarz powiedział

Dzień dobry
Moje dziecko jest szalone. Oczywiście dalej sam nie zaśnie ale on ewidentnie robi sobie ze mnie jaja. Wstał w nocy po 2 cały zasikany, przebrałam go a on oczywiście piski i śmiechy. Oho to mam lipę. Mimo to odłożyłam go do jego łożeczka a on zasnął w 5minut bez płaczu, marudzenia i bez smoczka. Ja go chyba nigdy nie zrozumiem

To witaj w klubie!!nasze dzieci mogą sobie rękę podać moja o 4 też potrafiła sama usnac pomimo tego że zaczęła się bawić ale kilka razy puściłam karuzele i usnela sama bez bujania i noszenia na rękach! Wiec czemu po kąpieli nie może sama tak ładnie usnac????
Stary 2014-04-08, 13:53   #4331
matallewar
Zakorzenienie

http://allegro.pl/ergonomiczne-nosid...095128991.html

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-04-08, 13:56   #4332
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze mnie t. wkurza
- przez nas dziecko nie siada bo go za malo kladlismy na brzuchu.Dodam, ze do 3 miesiecy darl sie na brzuchu jak obdzierany ze skory i rzeczywiscie malo byl, ale potem nadrobil zaleglosci.I wielce zdziwiona, ze jak bylismy na bilansoe to nas nie wyslano na rehabilitacje z tego powodu, ze nie siada.Nie wiem co to za nagonka na to siadanie, przeciez on ma 2 miechy na to na luzaku jeszcze
-idziemy z dzieckiem na wesele.Nie pobawimy sie ani nic z tego powodu.Jak sie ma dziecko to sie na wesela nie chodzi
no fak
zamknac sie w domu i obkladac dziecko poduchami

Cytat:
Sluchajcie.Jak to jest z tym cukrem?Od kiedy mozna dac niewielkie ilosci?Przyznam sie, ze daje od kilku dni Jankowi te zle kaszki z cukrem(kupilam troche w PL dla siebie i meza bo lubimy) i je je chetnie, a tych niemieckich nie slodkich nie chcial mimo, ze daje zawsze z owocami.Nie wiem czy dobrze robie, ale chyba wole by zjadl taka niz nie jadl nic...
mozesz podawac od urodzenia sie dziecka
glukoza jest ok
pytanie po co?
jaka ma wartosc odzywcza?
po o dziecko przyzwyczajac do metabolizmu cukru?
i jeszcze pare pytan bym znalazla

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

ahhh ktos pisal ze w dwa tygodnie dziecko nie przybralo nic
u nas bylo dokladnie to samo ale lekarka powiedziala ze to normalne jak sie dzieci duzo ruszaja

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 14:00   #4333
teacherka
Zakorzenienie

Matal, myśle, że ono nie jest ergonomiczne, nóżki wiszą, poza tym jak na oficjalnych zdjęciach jest dziecko noszone przodem to jakoś mało wiarygodne to jest....

Też myślę o nosidle i nie wiem.. Można niby zainwestować w Tulę z okazji pół roczku czy Zajączka (zrzuta...) ale czy za rok czy ile tam nam nosidło posłuży nadal będą takie super ceny za używki? A Womar Eco niby jest duuuży i toporny? czekam na opinie dziewczyn, które je nabyły

Wpadam z pytaniami.
1) wprowadziłam Zuzce już marchewkę, ziemniaka, dynię i jabłko (2 tygodnie nam to zajęło), potem dodałam gluten (w tę niedzielę). Ile zaczekać z wprowadzaniem kolejnych warzyw/owoców? tydzień? dwa? Czy wprowadzać już? nie widać póki co żeby nie tolerowała glutenu.
2) co po marchewce, ziemniaku, dyni i jabłku? Na osesku po 6 miesiącu (nooo, my mamy 5,5, ale tam rozszerzanie się w ogóle zaczyna po skończonym 5 ) jest bardzo dużo nowości...

dużo zdrówka dla chorowitków I wszystkiego naj dla kolejnych świętujących
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 14:01   #4334
tassia
Zakorzenienie

a co do ubioru
to Maciej jest w spodniacv dresowych, cienkich skarpetach, krotkim body i bluzie polarowej, bez czapki choc jest troche wiatru wiec mu kaptur nalozylam
obok na lawce siedzi babcia z polrocznym wnukiem ubranym.identycznie jak Maciej
po czym.idzie babka z dzieckiem okolo roku
zapatulonym jakby na syberie sie wybierali i obcaja nas z daleka gapuac sie i lampiac jakbysmy z kosmosu spadly

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 14:08   #4335
kasiuni_a
Wtajemniczenie

to nie jest nosidło ergonomiczne womar ma masę wisiadeł w ofercie, poza eco to chyba wszystkie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Też myślę o nosidle i nie wiem.. Można niby zainwestować w Tulę z okazji pół roczku czy Zajączka (zrzuta...) ale czy za rok czy ile tam nam nosidło posłuży nadal będą takie super ceny za używki? A Womar Eco niby jest duuuży i toporny? czekam na opinie dziewczyn, które je nabyły

Wpadam z pytaniami.
1) wprowadziłam Zuzce już marchewkę, ziemniaka, dynię i jabłko (2 tygodnie nam to zajęło), potem dodałam gluten (w tę niedzielę). Ile zaczekać z wprowadzaniem kolejnych warzyw/owoców? tydzień? dwa? Czy wprowadzać już? nie widać póki co żeby nie tolerowała glutenu.
2) co po marchewce, ziemniaku, dyni i jabłku? Na osesku po 6 miesiącu (nooo, my mamy 5,5, ale tam rozszerzanie się w ogóle zaczyna po skończonym 5 ) jest bardzo dużo nowości...
1. nie wiem, z tydzień? ja najpierw gluten, po dwóch tygodniach warzywka dopiero zaczęłam, ale nie chciałam po prostu wcześniej niż jak skończył 5,5 miesiąca
2. u nas była kolejność taka: marchew, ziemniak, dynia, szpinak, brokuł, jabłko, zielony groszek, suszona śliwka, kalafior, gruszka, pataty
chyba nic nie pominęłam...

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 14:25   #4336
teacherka
Zakorzenienie

Dzięki Kasiunia, właśnie myślałam o szpinaku...
Duży ten Womar? objętościowo, jakbym chciała np. awaryjnie wziąć jako dodatek?
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 14:29   #4337
ja-ika
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów Antosia, Julcia i Adasia
Stary 2014-04-08, 14:33   #4338
papalinka83
Zakorzenienie

Ile te zęby mogą wychodzić? Wyje mi biedne dziecko, że aż żal

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 14:34   #4339
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Wpadam z pytaniami.

dużo zdrówka dla chorowitków I wszystkiego naj dla kolejnych świętujących
Jak mm to po konczonym 4tym..
Moze byc gruszka,banan, kukurydza, cukinia,indyk, losos

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-04-08 o 14:37
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 14:34   #4340
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dołączam się do życzeń

Stary 2014-04-08, 14:35   #4341
ewacia85
Wtajemniczenie

nie mam jak nadrobić póki co adi mi co chwile o coś beczy i sebek też bo nie mogę mu zniknąć z pola widzenia
a u adriana jednak to ospa ma póki co 2 krostki ale już na 100 procent ospowe czekam na wysyp nocny i marudzenie przez najbliższy tydzień że z domu nie wyjdzie o co już dzisiaj wył kilka razy z ena polu ciepło i żeby pójśc na spacer...oj chętnie ale czeka mnie najbliższa wiosenna pogoda w 4 ścianach
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 14:36   #4342
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
n
ahhh ktos pisal ze w dwa tygodnie dziecko nie przybralo nic
u nas bylo dokladnie to samo ale lekarka powiedziala ze to normalne jak sie dzieci duzo ruszaja
Moj po 2 tygodniacxh mial 40g mniej.Ale powiedziani, ze taka roznica moze byc, bo ti jeszcze zalezy od tego co i kiedy ostatno jadl.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 15:25   #4343
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
to nie jest nosidło ergonomiczne womar ma masę wisiadeł w ofercie, poza eco to chyba wszystkie
Przyznaję, że nie patrzyłam na fotki, w tytule jest, że ergonomiczne
Czyli dlatego tańsze?

Ale to eco i tak 200 zł, a nie 400...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-04-08, 15:30   #4344
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
ja też najpierw z cycków i już ich prawie nie mam brzuch jako tako zawsze był ok (pamiętam jak urodzilam Kube, chodzilismy z TZ po korytarzu szpitala i ten się mnie pyta czy te wszystkie dziewczyny to jeszcze w ciąży bo takie brzuchy mają a ja od razu płaska), ale tyłek jest najgorszy
a co w tym smiesznego
ani to nie smieszne ze brzuchy maja ani to ze tz nie wie ze po ciazy brzuch zostaje

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 15:34   #4345
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Nie powiem, że się nioe cieszę, że schudłam, bo fajnie wchodzić we własne ciuchy, tylko ja niestety chudnę zawsze nie z tego co powinnam, ale to pewnie każdy, zawsze się chce co innego niż się ma
ja w doły bez problemu,gorzzej z górami, zwłaszcza w biuście:/

Cytat:
heh, ja chudnę z tyłka i cycków (nosze już staniki z gimnazjum i jest ok ), a bęcol zostaje.
mi bęcol zostaje,ale Tobie w ogóle,mega szczupła jesteś!

Cytat:
jestem pewna, bo jak trzymała mu ten smoczek to głowa nie leciała.
I w ogóle tak strasznie dużo miejsca tam miało to dziecko. A nosidło na bank ergonomiczne. Bo nóżki szeroko itp.

Idę kartoflę obrać.
ale w ergonomicznych nie mona przecie przodem?

ja często widuję biedne dzieci w wisiadełkach

dzisiaj w ogóle uznałam,że będę o wiele czzęściej chodzić z nosidłem, bo pod moje góry to mega wysiłek i brzuch mi się poci i spalam z niego tłuszcz. chyba:P

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 15:34   #4346
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Przyznaję, że nie patrzyłam na fotki, w tytule jest, że ergonomiczne
Czyli dlatego tańsze?

Ale to eco i tak 200 zł, a nie 400...
Dokładnie,a po co przepłacać,jak funkcja ta sama.Cieszę siee,że któraś z Was mi je poleciła.

Stary 2014-04-08, 15:44   #4347
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
hej. Nadrobię później.

Nie daję. Ale dzięki za info Dzisiaj ma chyba większą tą chrype. I na te krople nie ma żadnych przeciwwskazań, mogę bez problemu podać?

Zdrówka dla Alicji

Źółtko podaje się po pół co drugi dzień. A mogłabym podawać po pół- dwa dni pod rząd, później dwa dni przerwy, itd.?
na ulotce napisali, że uczulonym na składniki i noworodkom/noworodkom wcześniakom. choć potem napisali, że dzieciom pow. 1 mca i poniżej 1 roku z zalecenia lekarza. nam lekarz zalecił ale w sumie jakby nie powiedział lekarz to sama bym nie wiedziała,że coś takiego istnieje

na opakowaniu jest, że niby łagodzi objawy schorzeń alergicznych: skóry, układu oddechowego, alergii pokarmowych i polekowych.
ale byliśmy u lekarza z chrypą i na chrypę to kazała dawać. zawsze można też farmaceuty zapytać.

nie znam się na mm, ale czasem myślałam co mu dam jak zejdziemy z nutra i czytałam sobie opinie na bangla, i przy NAN tak jak Matal pisała ludzie wspominają o kłopotach z brzuszkiem
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...ro-3-nan-pro-4
rzecz jasna nie wszyscy
Stary 2014-04-08, 15:46   #4348
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

chyba dostałabym zawału...

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Wczoraj było ciepło ale dzisiaj to już w ogóle wiosna w pełni
tylko najbardziej te gady latające mnie wkurzają lękam się tych puchatych bąków czy trzmieli czy co to...
Miłego dnia

O super

ojej mam nadzieje ze juz jest lepiej biedactwo malutkie

Super dobra wiadomość!
też się boję owadów.

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
przyłączam się do życzeń

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 15:48   #4349
Agnieszka257
Raczkowanie

no a o tym co myślicie? http://allegro.pl/ergonomiczne-nosid...104760881.html

A co do mleka to my pijemy nan i nic się nie dzieje,ale słyszałam o problemach brzuszkowych i o zaparciach bo ciężki skład i dużo żelaza jest.Lekarka nic nie mówiła,że złe mleko dajemy.

Edytowane przez Agnieszka257
Czas edycji: 2014-04-08 o 15:52
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 15:48   #4350
papalinka83
Zakorzenienie

Karolson - ale miałaś przeżycie, współczuję. Dobrze, że nic się nie stało

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości