|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
A i obiecałam którejś z Was że wkleję zdjęcie dzieła męża. Z boku będzie jeszcze pojedyncza huśtawka dla Małego jak podrośnie. I muszę skombinować jakieś miekkie poduszki do niej.
Był 13.07.2013 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-04-08 o 14:12 |
|
|
|
|
#4142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
U mnie cudna pogoda, więc wybrałam się na spacer, za długi i teraz muszę stanowczo odpocząć ...Ech co za kondycja Ja wczoraj przeliczyłam moje ubranka i będę musiała dokupić kilka najmniejszych 56 na krótki i długi rękaw Aniu trudne chwile u Ciebie, mam nadzieję, że emocje odpuszczą i powolutku brzuch wróci do normy Odpoczywaj dużo Ramona super zakupy! Masz szczęście albo doświadczenie, że zawsze coś upolujesz Rybka No to duża część już za Wami- nie taki diabeł straszny, jak się zacznie, to jakoś to potem idzie Zubi będę trzymała kciuki za wizytę, i za przekręcenie ![]() A z tą torbą, to faktycznie jeszcze trochę czasu jest, ale ja pewnie około 35 tc się spakuję... Bo w sumie nigdy nie wiadomo, kiedy nadejdzie ten dzień! Wolę być przygotowana! Bluesky Brawa za wizytę Takie informacje dodają skrzydeł! Kucyk Współczuję bólu Mąż mi wczoraj robił masaż na lędźwia i dziś jest bardzo dobrze... Mam też w domu wannę z hydromasażem- i jak już nie wiem jak sobie radzić to do niej się pakuję i spędzam 20 min- trochę pomaga Albo prysznic dłuższy, i skierować sobie strumień wody na biodra i na lędźwia A ja mam dziś lenia i obiad do nas przyjerzdza gotowy! Dobrego popołudnia |
|
|
|
#4144 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się po nieprzespanej nocy
Do godziny 3 w nocy siedziałam na tronie, masakra po prostu Cytat:
![]() majkela dobrze, że z Wami wszystko w porządku a Mała boska |
|
|
|
|
#4145 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
za wizytę
|
||
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Zophie, dzięki
Poziomka, współczuję ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4147 |
|
Zadomowienie
|
__Sylwia__88 ależ Ci zazdroszczę, że sobie możesz w ogrodzie posiedzieć i poodpoczywać na takiej huśtawce
mi bardzo tego brakuje mieszkając w bloku...Ania0104 obyś jednak ominęła ten szpital... No ale jak trzeba to trzeba, ważne żeby z dzidzią było wszystko dobrze i żeby siedziała w brzuszku jak najdłużej ![]() majkela12 brawo za wizytę super, że mała tak pięknie rośnie i jest zdrowiutka no i taka piękna Edytowane przez pater86 Czas edycji: 2014-04-08 o 15:30 |
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie umiałabym mieszkać w bloku
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4149 |
|
Zadomowienie
|
podobnie jak u doroslych,czekac az sama przejdzie
![]() przynajmniej ja nieznam zadnych sposobow,zeby dziecku ulzyc. Majkela fajnie,ze jestes.A Malutka taka fajna.Jejku jak sie patrzy na takie zdjecia,to odrazu chcialoby sie malenstwo tulic pomyslnosci w rozwiazywaniu problemow
|
#4150 |
|
Zakorzenienie
|
Blue ty kupujesz w aptece internetowej czy masz jakąś swoją tańszą aptekę w okolicy? Możliwe że uda nam się jednak chociaż na weekend kiedyś wybrać do Polski i chciałabym wiedzieć co się bardziej opłaci
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
Anteria, jeszcze się nie rozglądałam jak to cenowo tu u nas wychodzi za kosmetyki i takie rzeczy dla mnie i niemowlaka, ale jak już to najtańsza apteka jest w Besku koło centrum
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze wiedzieć o tej aptece w Besku, mam nadzieję że faktycznie jest tania
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno sudokrem i emolium mają w dobrej cenie Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4154 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zamawiam i mi sie zdecydowanie opłaca za swoje vitaminy pregne plus w aptece stacjonarnej 40 zł a w geminni 25 zł, wiadomo czym droższe lekarstwa tym większa zniżka, czym więcej sie zamawia tym badziej się opłaca ![]() Cytat:
65 dni? eee to kupa czasu jeszcze jest ja to czuje sie już i każdy mnie tak straszy jakbym miała już urodzić ![]() fiankami i oknami sie nie przejmuj, za chwile będziesz mieć super dom a czym bliżej porodu jak wysprzątasz sobie to Kubuś wyskoczy bez zastanawiania się i martwienia terminem druga opcja to męża zmusisz do mycia okien ![]() Cytat:
ale mi sie marzy taka huśtawka |
|||
|
|
|
#4155 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama kupiłam, bo moje starsze dziecko muszę do przedszkola odwozić ... małż wyjeżdża zawsze w niedziele w nocy i wraca w piątek w nocy ... na szczęście od 1 maja koniec z delegacjami a po porodzie 2 m-ce urlopu Mam takie samo dawkowanie Cytat:
![]() własnie zakapowałam, ze my prawie sąsiadki Cytat:
Cytat:
pogrzeb był w sobotę, niby szłam opanowana, ale wiadomo jak to na cmentarzu ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45942038] no to dobrze, że z szyjką ok i trzymam kciuki, żeby po lekach przeszło to twardnienie [/QUOTE] dopiero doczytałam Twoje zawirowania z wynikami dobrze, ze wszystko się wyjaśniło i jest ok Cytat:
na następnej wizycie też muszę poprosić o jakaś fotkę, bo mój starszak się domaga zdjęcia braciszka ![]() Waga nie taka zła ... ja już mam +12 kg ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4156 |
|
Zadomowienie
|
Sylwia__88
dla męża świetne dzieło ![]() Padam już dzis na pysk.. a gdzie tam koniec dnia ![]() W piatek zaczynamy z córki pokojem,jest najmniejszy i na końcu więc remont zaczynamy od końca Dokupiliśmy jeszcze dziś panele chociaz nie były w planie,no ale bedzie za jednym razem całośc zrobiona... Córa nam dorasta i trzeba ten jej ,,dzieciowy'' pokój przekształcić na bardziej ,,dorosło'' ![]() Potem jeszcze nowe dzwi,firanki i roletka i bedzie miała już cycus glancuś ![]() Boje się tylko tego bałaganu,kto to wszystko ogarnie jak ja mam sie nie przemęczać a zostane z tym sama...
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh od rana Was czytam i nie mogę nic napisać bo ciągle mnie wylogowuje ... odpoczywam
mama mi nawet prania nie pozwoliła rozwiesić Wszystkim bardzo dziękuję za przytulaski Moje dziecko chyba ma ospe myślałam, że go to ominie a tu dzisiaj rano jedna krostka ... poszedł do przedszkola, wrócił ... dwie następne ... ale czy to to? W przedszkolu pół klasy już choruje
|
|
|
|
#4158 |
|
Zadomowienie
|
Ania moja córa przez pierwsze dni ospy miała tylko 1 krostke...potem w ciagu następnych dni tak ja wysypalo ze wygladała jak muchomorek
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4159 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tez zabieram sie za apteczną wyprawke... Cytat:
Dziewczyny, zastanawiam sie nad zestawem pielegnacyjnym canpola: nozyczki, cazki, szczoteczka do wlosów.. itd.. Miała ktoras? Podoba mi sie, ze jest wszystko w etui, wiec nie pogubimy tego. Bedzie w jedym miejscu i juz. Chyba, ze polecacie cos innego?
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, a gdzie mieszkasz?
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się łudzę, ze on to jakos łągodnie przejdzie bo wcześniej brał Groprinosin i Clemastin Hasco - syropy przeciwwirusowe - najpierw jak miał wysypkę po proszku a potem zapalenie krtani ![]() Cytat:
tylko zastanawiam się kiedy skoro przez ostatnie 2 tygodnie siedział w domu a może tydzień a wcześniej tydzień chodził ... matko! tak chodzi w kratkę do tego przedszkola, ze już sama nie wiem Ale jak juz ma chorować to lepiej teraz, przed świętami
|
||
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli jednak Blue nie jesteśmy same z okolic Krosna i ogólnie Podkarpacia. Fajnie
|
#4165 | |
|
Zakorzenienie
|
fajnie
a Tobie bliżej do Beska, niż do Krosna? bo widziałam, ze tam do apteki jeździsz Będziesz rodziła w Krośnie? Cytat:
|
|
|
|
|
#4166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam z mężem jeszcze na spacerze i chyba zdążyliśmy przed burzą
W lumpeksach dzisiaj pustki, kupiłam tylko bluzę dla małej taką większą, na jesień będzie jak znalazł.Cytat:
|
|
|
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, do Krosna mam 27 km
i rodzic będę w Brzozowie, bo niestety szpitala w Krośnie nie polecają a Ty w Krośnie będziesz rodzic?Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4168 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45942038]i
Odstęp czasu między badaniami to 4 dni....[/QUOTE] bo pisałąś o Łodzi? Mnie dziś właśnie gin mówiłą, ze w centrum Matki Polki (chyba? to w łodzi jest?) zrobili babce (dodatkowo, nie wiedziec dlaczego) obciążenie glukozą i wyszła jej cukrzyca, a była u nas zrobic potem i wszło w normie ![]() Cytat:
gratuluję ![]() nie martw się, ja tez już +10 kg ![]() Cytat:
dla męża ![]() dziękuję ![]() jam jest udoświadczona lumpozakupoholiczka ja juz po wizycie... wszystko ok, ale przez wielowodzie mam się oszczędzac, pod żadnym pozorem mam nie myć okien uwaga cytuję ginkę : "zagoń chłopa do roboty" mała super nadrobiła wagą, 1841g, wymiarowo jest na 33-34 tc, także TP przesunął mi się na 31 maja no jeszcze kilka dni i będzie super, tak na Dzien Matki akurat może się uda ![]() ![]() jak obrobię zdj., to wkleję już wiem, co wbija mi się w pępek co chwila
|
||
|
|
|
#4169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja do Krosna mam 2 km Tak, będę rodzić w Krośnie ... I poród też tu miałam, i gdybym nie trafiła na "super Panią doktor" która mnie szyła , to wszystko było by ok. Teraz podobno jest lepiej chociaż zależy pod jakim wzdgledem nie polecają...
|
|
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
No i Zosia w 32 tc
![]() a co robiła przez całe badanie USG? Pukała się stopą w czoło ![]() przecierała oczy piąstkami i wypychała mi girkę do góry w mój pępek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

13.07.2013 

i teraz muszę stanowczo odpocząć ...

Czyli podobnie jak synek (3730g)
Ginowi nie podoba się za bardzo szyjka, ale dostałam zielone światło na wyjazd w góry

a jak sobie radzić z czkawka u takiego malucha?

dobrze, ze wszystko się wyjaśniło i jest ok
Odstęp czasu między badaniami to 4 dni....