|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza cała gromadka kończy właśnie 4 latka * III-IV.2010r.
Libra chyba wyszlo mi to danie. Pycha jest .
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#1202 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
pycha
![]()
![]() |
#1205 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-04-08 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1207 |
Wtajemniczenie
|
Monka,dzięki
![]() Dzisiaj mam kotlety schabowe i sos pieczarkowy. Jakoś nie mogę się zabrać do tej ciecierzycy,muszę kupić kurczaka.Chcę zrobić oba przepisy ten po marokańsku i ten monki męża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1208 |
Zakorzenienie
|
CURLY one sa podobne tylko moj tz dodaje wiecej wody i nie ma tych wszystkich przypraw , gdybym dodała to miałby ten sam smak co w przepisie .
Robie tez podobnie kurczaka ale bez cieciorki tylko sam w pomidorach i moje jedza to z ryżem. A i moje wole jesc z udek niz z cycem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1209 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do drugiego to ja wierzę że zmarli nas odwiedzają ,że oni stale są obecni w naszym życiu i tylko jeśli jest potrzeba to ich słyszymy,widzimy. I myślę że śmierć nie jest końce ,wtedy to dopiero się impreza zaczyna ![]() ![]() Cytat:
Też wiele nie zostało powiedziane ,za późno ,dlatego ważne jest żeby nie chować zadry w sercu żeby nie mieć sobie później za złe że już za późno ![]() Nie wiem co jest gorsze ,świadomość że koniec się zbliża i podświadome czekanie na niego czy śmierć nagła która zawsze zaskakuje ![]() jednak czas leczy rany ,nawet jak się wydaje że już nic nie jest w stanie Cię pocieszyć ,będziesz się śmiać ![]() Cytat:
Niedługo po śmierci mojego ojca poszłam do tarocistki ,miałam ważną decyzję do podjęcia i chciałam się skonsultować ,ona mi powiedziała że widzi opiekę zmarłej bliskiej osoby nad moim synem i pyta czy zmarł ktoś niedawno ,ja mówię że tak.Coś w tym musi być. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nie mam sensaci ani po ciecierzycy ani po soczewicy ,ale po fasoli to już niestety ![]() Mój mały dzisiaj pojechał na wycieczkę z przedszkola do sali zabaw. Najpierw nie chciał jechać a wczoraj w ostatniej chwili się zdecydował ,na szczęście udało się go dopisać, bo już płacz był dlaczego on nie jedzie. ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
![]() a kupiłam ostatnio przyprawę garam-masala i dodawałam do tego to smak prawie taki sam |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
LIBRA wiesz co , bo jakbyś robiła z ta większa ilością wody jak moj tz , to np zamiast miesa mozna dodac marfefke i ziemniaki jak do zupy pokrojone w kostkę , wtedy jest bardziej treściwe i nie ma samej cieciezycy.
Chociaż myśle ,ze to do tej potrawy z mała ilością wody tez mozna dodac te warzywa , a one sie poddusza. Bo jak robiłam baraninę po marokańsku to tam tez nie było duzo wody , tylko kalkulować , ziemniaki dusily sie z mięsem i normalnie miękkie były. Ziemniaków marfefki tez nie dodajesz duzo tylko jako dodatek . Albo z kasza jakas ,ugotować taki warzywny gulasz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
Jol. A ja na placyku siedze
![]() Sloneczko piekne ale ponoc jutro ma byc zimno ![]() Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#1212 |
Wtajemniczenie
|
Szukam jakiejś fajnej gry planszowej dla ALi.Możecie coś polecić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1213 |
Zakorzenienie
|
to ja Wam smaka też zrobię!
Własnie wtrąboliłam naleśniczka w sosie beszamelowym posypany serem żółtym, a w naleśniczku farsz: feta szpinak i słonecznik !!! niebo w gębie!!!!!!!!! ![]() ![]() Przeszłą u nas godzine temu burza z gradobiciem masakra.. chwila i taaakie kałuże wszędzie! Dziewczyny w katalogu Duluxa jest takie połączenie kolorów.. ja chciałam beże jasny i ciemny T. popiele.. a tu mmay poączenie jasnego i coś w popiel- ten srebrny... i chcemy jedną ściane zrobić w pasy równej grubości w te dwa kilory , 2 sciany przeciwległe jasna i ta sciana na przeciw pasó tym srebrzystym... jak Wam sie widzi? kompletnie nie mam pomysłu na dwa kolory bo pasy chce na pewno... dopóki sypialnie mam razem z salonem nie kombinuje w jakies inne fajne sciany.
![]() |
![]() |
#1214 |
Zakorzenienie
|
u nas jest Grzybobranie a z drugiej strony super rodzinna gra gdzie kazdy musi wykonywac jakies polecenia- super.. Coś na zasadzie Memo mamy.. tzn aby dwa takie same obrazki odnaleźć, i POLECAM.. chodź nie wiem czy nie za małe te nasze jeszcze są.. ale na pewno w przyszłym roku kupię Michasi Pędzące żółwie... oglnie gry Egmont-a sa rewelacyjne
![]() |
![]() |
#1215 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mały wrócił z wycieczki zadowolony , ale oburzony że w autobusie bez pasów jechali ![]() jednak nie pamięta co robili ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() curly, bardzo, bardzo mi przykro. Moja mama nie tak dawno ( 3 lata z kawałkiem) zmarła a na raka płuc. Wiele lat leczyła się na astmę i OCHP i pojechała do szpitala z podejrzeniem gruźlicy. W skrócie: gruźlicy nie było, w czw.dowiedzieliśmy się, że rak, w sobotę już była w takim półśnie, a z wtorku na środę już odeszła. Ból nie do opisania. I z mojej strony powiem tak: czas nie leczy ran, a jedynie przyzwyczaja nas do bólu.... Do tej pory jako mam słabszy dzień (albo więcej czasu) to wyję. To jest pustka, której nic nie jest w stanie wypełnić.... pop, moja bandytka też dalej ma pieluchę w nocy, potrafi mieć 4-5 dni suchą, a potem tydzień pod rząd mokra. Ona ma bardzo mocny sen, i jak próbowaliśmy kłaść ją bez pieluchy, to potrafiła zalać poduchę kołdrę, prześcieradło( o całej piżamie nie wspomnę) i w tym spać i jej to nic ie przeszkadzało. Konsultowaliśmy z pediatrą i jeszcze poczekamy chwilę Cytat:
Cytat:
![]() moja ma i lubi: doskę (w biedrze niedawno były po 19zł) zawody nawlekaj nie czekaj (to nie planszówka, ale fajna gra) lotto zgadula monka, a powiedz jeszcze raz, do tej zupy z soczewicy, to się jej w końcu nie namacza? i tą cytrynę na pół to się w skórce gotuje? i jakie proporcje na tą zasmażkę z masła i papryki?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
LIBRA nooo cos na zasadzie lecza
A jesz makaron ? Bo mam ten dobry przepis z makaronem i soczewica, pomidorami z puszki, tymianek , cebula czosnek , sol. EVI ja nie namaczam , tylko myje jak ryz ![]() ![]() Chyba jedynie zeby zniwelować pierdy ![]() My dajemy cytrynę ze skórka - zawsze , przed blendowaniem wyjąc i do śmieci. A sok ze świeżej cytryny , wyciśnięty juz na talerzu. Zasmażka na oko ![]() ![]() ![]() Bez tych dodatków nie jem tej zupy. Tak jak rosołu bez maggi i pieprzu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Coś mnie zaczyna pobierać-gardło mnie "drapie" i głowa boli. TZ też od rana narzeka na ból gardła ![]() Curly, nie umiem sobie chyba wyobrazić Twojej sytuacji...trudno cokolwiek relatywnie mądrego powiedzieć.
![]() |
![]() |
#1219 | |
Zakorzenienie
|
Nawlekaj nie czekaj grzyboranie , Olka chińczyka spokojnie ogarnia .
Cytat:
![]() Jutro ma być piździawka . wkurzają mnie takie zmiany pogody
![]() |
![]() |
#1220 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 | ||
Zakorzenienie
|
poczekam na gotowe
![]() Cytat:
lubię makaron Cytat:
a do picia gorąca z imbirem |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1223 | |
Zakorzenienie
|
monka, dzięki
![]() a daj ten przepis na makaron z soczewicy- brzmi smakowicie Czyli najpiew masło i jak się podtopi to paprykę? (nigdy nie robiłam zasmażki takiej). Cytat:
I mnie często wyciąga z przeziębienia witamina C musująca 1000mg. curly, ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
EVI , tak tylko roztopić masło i wsypać paprykę ile sie chce.
Przepis z makaronem jest z programu , nie pamietam nazwy , kwestia smaku czy cos, tam gdzie te dwie babki robia dietetyczne potrawy. Makaron ugotować (najlepszy dla mnie jest ten "zielony" z maki durum ![]() Na oliwie podsmażyć cebule , czosnek, dodac ciecierzyce z puszki (odcedzoną) , puszkę pomidorów z puszki, przyprawić solą i tymiankiem . Chwile poddusić , pomieszać kilka razy zeby sie nie przyjaralo ,dodac do tego ugotowany makaron wymieszać i wsio. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
Strasznie zimno dzisiaj, wieje że łeb chce urwać, tak zmarzłam jak szłam z Zosią do przedszkola
![]() idę dzisiaj z Zosią na usg brzuszka, stresuję się, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ![]() jutro jeszcze muszę zawieźć małej mocz do badania, a ja idę pić glukozę blee od poniedziałku bierze leki i duża poprawa, kataru prawie nie ma, w nocy śpi cichutko bez chrapania i bezdechów ![]() Libra pytałaś o lek, ale nie potrafię odczytać nazwy z kartki, to jest lek robiony na zamówienie, (Prodei, pralei) nie mam pojęcia jaka jest nazwa po tygodniu brania luteiny, skurczy brak, nogi też przestały mnie boleć ![]()
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-04-09 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1226 | |
Wtajemniczenie
|
Czesć,
Cytat:
Trzymam kciuki za usg! Fajnie,że czujesz się lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny które oglądały albo czytały grę o tron, powiedzcie mi czy to wszystkie części są? chciałam dla tż zamówić
http://allegro.pl/piesn-lodu-i-ognia...107640323.html strasznie mi się ten film nie podoba, ale mój tż uwielbia oglądać[COLOR="Silver"]
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-04-09 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
Plmadzia - jakiś twój znajomy mundurowy dobija się do mnie na fejsie od kilku dni
![]() ![]() Miłego dzionka u nas też pixdzi jak cholera
![]() |
#1229 |
Wtajemniczenie
|
Ania P. do mnie kiedyś dobijał się znajomy mojej koleżanki i nie mogłam skumać czemu bo go nie kojarzyłam i w koncu zaakceptowałam a dopiero po kilku mcach przypomniałam sobie,że byłam z tym kolesiem na obozie tenisa ziemnego jakies 18lat temu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
Zakorzenienie
|
Napis z mi na priva który
![]() Sara gra o tron jak to mój TŻ mówi jest serialem gdzie tylko się ktoś pie.przy lub nap..rdala Wczoraj ogladalam nowy odcinek, ale taka padnieta byłam ze zasnelam, dzisiaj dokoncze.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.