Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-08, 17:26   #2911
Atomoowka
Wtajemniczenie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Dziewczyny mam prośbę o pomoc. Jako, że chcemy aby kamerzysta nagrywał dopiero od kościoła, nie wiem za bardzo jak to rozwiązać.
Zawsze te filmy ślubne zaczynają się od błogosławieństwa, potem wyjście itd, a u Nas będzie tak jakby się film od środka zaczynał, no i chce uniknąć tego efektu.
Jak to zrobić??
Co wrzucić przed ten kościół? Czy jaki ogólny 2minutowy skrót wesela i potem już jak podjeżdżamy do kościoła? Czy nie wiem Nasze fotki?
Kurde nie mam pomysłu. __________________

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 17:31   #2912
mojakaren
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Ilonus

ja w ogóle nie ogarniam tych urzędowych spraw... ale to w maju będę się martwić. gorzej, że dzięki Waszym rozmowom o torcie przypomniałam sobie, że przecież ciasto muszę zamówić!!!! całkiem zapomniałam. na pieczenie ciasta też obowiązuje podobny termin oczekiwania jak na tort (około miesiąc)? czy trzeba wcześniej to ogarniać?
ja też tak myśle, że jeszcze mamy czas żeby się tymi sprawami martwić, ale dobrze to zawsze trochę informacji na wizażu zebrać

lepiej pewnie wcześniej zadzwonić i popytać o to ciasto bo to nigdy nic nie wiadomo

pysia1987 dobrze zrobiłaś, bo tak naprawdę pieniądze to nie wszystko, a Twoje zdrowie i komfort psychiczny nie mają ceny!~
powodzenia na nowym stanowisku!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 17:55   #2913
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Tu nawet nie chodzi o jakieś amory, bo to bym jeszcze wybaczyła, niech się każdy uczy na swoim przykładzie. Ale moje ex świadkowa od dawna próbowała się wywinąć, psując mi przy tym porządnie krew (a to nie chciała iść ze mną po obrączki i czekała obrażona w restauracji pod sklepem, a to podsyłała artykuły o młodych żonach które żałują ślubu, a to dzwoniła z informacją " śnił mi się Twój ślub, było beznadziejnie"). Ja jej miliard razy mówiłam że jak nie chce być świadkową to spoko, ale jak widać brak odwagi cywilnej jest w cenie. Domyślam się że z moim ex umawiała się też specjalnie, żeby mnie wkurzyć, bo sama jest w 3letnim obłędnie szczęsliwym wg niej związku który nie wymaga papierka, bo to w końcu PRAWDZIWA MIŁOŚĆ!
o mamo... dobrze że to ex świadkowa, co za toksyczna przyjaźń, szok.. ;/ chyba zazdrość, co?
Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
oczywiście będę się chwalić księgą gości dziękuję za wszystkie rady

widziałam je w Ikei na żywo i niestety nie podobają mi się

Mama kupiła mi dziś koturny na poprawiny są śliczne, wygodne, stabilne - i będę je miała na co dzień do latania (do jeansów super wyglądają). na fotce widać kawałek tej poprawinowej sukienki (na górze ma złote aplikacje, więc kolorystycznie wszystko pasuje)
na zgrabnych nogach wszystkie buty są świetne!
Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
say, ładne buty O nogach nic już chyba nie muszę mówić

KaMilka4891, cieszę się, że wszystko jakoś się poukładało

U mnie w sukni też jakaś haleczka tiulowa jest wszyta, tak na wysokości połowy ud się kończy. Nie pomaga mi w nie plątaniu się pod nogi. Widziałam halki na kole i halki, które miały koło, ale naszyty na to także sztywny tiul. Po prostu dobrze to wyglądało Ja w zestawie dostałam tak zwykłą na kole, ale pod warstwą tiulu sukni nic nie widać Wydaje mi się, że halki kołowo/tiulowe są do delikatniejszych sukni.
ohh wyglądasz prześlicznie!
Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam prośbę o pomoc. Jako, że chcemy aby kamerzysta nagrywał dopiero od kościoła, nie wiem za bardzo jak to rozwiązać.
Zawsze te filmy ślubne zaczynają się od błogosławieństwa, potem wyjście itd, a u Nas będzie tak jakby się film od środka zaczynał, no i chce uniknąć tego efektu.
Jak to zrobić??
Co wrzucić przed ten kościół? Czy jaki ogólny 2minutowy skrót wesela i potem już jak podjeżdżamy do kościoła? Czy nie wiem Nasze fotki?
może taki skrócik z dzieciństwa i waszych początków? kamerzysta sam powinien wrzucić jakiś pomysł.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 17:55   #2914
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to zrobić??
ja bym może zrobiła tak żeby kamerzysta pokamerował Wasze domy, a potem samochód jak jedziecie do Kościoła. chociaż opcja ze zdjęciami też jest fajna, my zdjęcia z dzieciństwa a potem 'razem' będziemy mieć w czołówce

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-08, 17:58   #2915
activelifestyle
Rozeznanie

pysia1987 - Gratuluję pracy Myślę, że to najlepsza decyzja. Jak pisały dziewczyny zdrowia na pieniądze nie przeliczysz Wg mnie atmosfera w pracy i komfort psychiczny jest cenniejszy niż "kilka" dodatkowych złotówek. Trzymaj się tam kochana

Cytat:
Jak to zrobić??
Są różne rozwiązania. Czasami są teledyski ślubne przed, a czasami zdjęcia Młodych. Jedno i drugie rozwiązanie jest dobre. Widziałam takie teledyski gdzie najpierw nakręcona jest PM'ka, później PM i ich przedstawienie, później kościół itd, ale to trochę kiczowato wyglądało Możecie dać zdjęcia (to zawsze będzie modne) i później od razu jak podjeżdzacie pod kościół. Może być też skrót, czyli teledysk ślubny i wytedy zaczynałby się od kościoła. Widziałam coś takiego i coś takiego W drugim linku jest kilka, ale na 1 czołówce jest od kościoła
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 18:42   #2916
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Kolejne pytanie: po ile płaciłyście za taneczne buty? Czy znacie jakieś sklepy internetowe, w których można kupić buty dopasowane do stopy ( w moim przypadku dwa różne numery)?
Ja kupowałam w Akces 2. Wejdź na stronkę i zobacz. Czemu chcesz kupować przez internet? Nie wiem czy bym się nie bała. Nie lepiej podskoczyć jak jest blisko?

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Wcale nie, cena jest przyzwoita

Ja swojemu chcę kupić takie w Pakamerze:

Próbowałam zrobić sama, ale nie wyszły nawet w połowie tak ładne mamy wesele z poprawinami, więc dokupimy jeszcze jakieś drugie, już zwykłe, stacjonarnie. Na wszelki wypadek, bo K. ma hrabiowski gust i jeszcze mu się nie spodoba te z jajem dostanie dzień przed ślubem, jako taki przedślubny upominek - ja od niego dostałam przepiękny naszyjnik, co prawda na święta
Też kupowałam w Pakamerze. Kupowałam tam biżuterię oraz przypinki do mankietów. To moje:

tylko z czarnym serduszkiem. Taką mam bransoletkę, kolczyki i mankiety Narzeczonego

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

Ja mam i też mam taki długi pasek - planuję go obciąć. Nasz instruktor polecił, żeby zrobić to kilka dni przed ślubem, żeby się pasek właśnie nie rozwarstwi i dodatkowo można np. pomalować bezbarwnym lakierem.

:
dziękuję za odp chyba też tak zrobię.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020

Edytowane przez Lusiija
Czas edycji: 2014-04-08 o 18:46
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 18:46   #2917
cude
Zadomowienie

pysia1987

Atomoowka, może jakąś story np. Ty tu, on tam, spotkanie, miłość, a później spotkanie w kościele, wszystko w jakiejś aranżacji

Lusiija, nie mam blisko niestety. Dzięki za namiar
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 18:49   #2918
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

ijaa Zazdroszczę, że to już tak niedługo Stresujesz się ?
Póki co nie.
Ale obserwuję coś na zasadzie, jak ja to nazywam rozdwojenia myśli / utrudnionej koncentracji.
Czyli np. siedzę w robocie, robię coś automatycznie i nawet nie wiem kiedy, a się zatrzymuję i moje myśli ida np. w stronę: a miałam zadzownić do foto wczoraj, albo: to jak będziemy jechać na tańce to możemy przy okazji wejść do ikei po ramki na numery stołów.
Niby jestem spokojna, ale mam wrażenie, że mój mózg włączył tryb ślub i jest na nim przez 24h na dobę - no może poza spaniem, bo koszmarów nie mam.

Średnio wydajna ostatnio w pracy jestem.

Cytat:
Kolejne pytanie: po ile płaciłyście za taneczne buty? Czy znacie jakieś sklepy internetowe, w których można kupić buty dopasowane do stopy ( w moim przypadku dwa różne numery)?
Ja płaciłam 257zł + 8zł (nakładki silikonowe). Kupowałam tu: www.akces.biz
Zrobiłam w domu miarę (chyba trzy obwody) i buty są IDEALNIE dopasowane.
I tańczy się w nich cudownie.

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
W każdym razie jesteśmy wpisani, po świętach jedziemy już z projektami tortów, na godzinne spotkanie z kolesiem i będziemy ustalać szczegóły.
Aha zaliczki około 300 - 400zł - ile Wy płaciłyście?
My płaciliśmy 100zł, no ale i nas tort (z małych torcików ) to koszt 350zł.

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Dzieki za trzymanie kciukow za mnie.

Say, piękne buciki, Ysia sukienka i zakiec miodzio

Maly off top
dostałam prace w prawdzie na nizszym stanowisku, na ktore rekrutowałam bo woleli kogos bardziej doswiadczonego i wzięli kogos z rekrutacji wewnętrznej, ale przynajmniej będe miała blisko do pracy bedziemy mniej odkładać na ślub, i jak ńie nazbieramy to najwyzej dobierzemy kredyt obecnie zarabiam nienajgorzej, ale psychicznie juz nie wytrzymuje myslicie, ze to dobra decyzja?
Oczywiście, że to dobra decyzja. Kasa to nie wszystko, a nie ma nic gorszego niż chodzenie codziennie do pracy której nie można znieść.

Cytat:
Mateńko jakie spanie mnie złapało.
Miałam nadrobić ale chyba nie dam rady.

My za tort płacimy 700 zł na 100 osób, ale u Nas babeczki będą.
Macie babeczki w sensie jak muffinki/cupcakes czy małe torciki?

Cytat:
Jak to zrobić??
Ja bym nic nie dokładała.
Wesele przed na pewno nie, bo to burzy chronologię wydarzeń czego ja np, nie lubię w tego typu 'produkcjach'.
Poprosiła bym może jedynie kamerzystę, żeby nagrał kawałek kościoła wewnątrz i na zewnątrz zanim przyjedziecie + jakieś zbliżenia, a później Wam jak podjeżdżacie.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 18:50   #2919
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anusia4u Pokaż wiadomość
a ja mam do Was pytanko.. wczoraj odebrałam obrączki.. i jestem zadowolona , alee mam wrażenie że moja jest gruuba.. za masywna..
obrączki robił nam złotnik na wzór obrączki z Apartu, i jest podobna tylko ta masywność.. jak myślicie? czy tylko ja mam takie dziwne odczucia..?
Wydaje mi się ze jest ok powiem ci że ja miałam podobne odczucia jak założyłam swoją ,ale myślę że to kwestia tego, że nie jestem przyzwyczajona, no i u mnie ten efekt może jeszcze dawać soczewka.

Corn uważam że nie ma co sprzedawać mieszkania teraz. Jesli chcą wam pomóc to można najpierw je odremontować, sprzedać, im kupić kawalerkę a reszta kasy na wasze przyszłe mieszkanie.

[B]Cude[/B:
1. Na początku wywaliłabym "W dniu ",
2. i na końcu napisałabym tak: "Po uroczystości zaślubin zapraszamy Państwa na przyjęcie w Domu Weselnym..."
3. Szyk zdania tak jak pisze Elrosa

Czeko ja bym pudło wyniosła od razu po weselu nie widze powodu żeby miało koło was stać bo jeszcze sobie ludzie pomyslą że czekacie na więcej (to oczywiście żart).

Mojakaren super że udało się zaklepać cukiernię! My jedziemy w sobotę na degustację, jak będzie wszystko ok to będziemy klepać termin. Kobieta powiedziała że już zapisują na terminy sierpień-październik więc najwyższa pora

Pysia to bardzo dobra decyzja! Lepsza mniej platna praca i lepszy komfort psychiczny niż odwrotnie

Atomoovqa może zacząc od ujęć kościoła, potem jak się ludzie zbierają, w międzyczasie wstawki przedstawiające was, wspólne zdjęcia i potem jak podjeżdżacie?
Stary 2014-04-08, 18:57   #2920
fascinata
Raczkowanie

Podłamałyście mnie tymi tortami, bo ja nawet nie zaczęłam się za nimi rozglądać Szczerze powiem, że nie mam pojęcia gdzie we Wrocławiu się skierować Może któraś coś doradzi?

Ale muszę się pochwalić że zamówiłam w końcu zaproszenia
Stary 2014-04-08, 19:26   #2921
Linaewen
Zakorzenienie

Fascinata, ja zamawiałam w Tortissimie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 19:34   #2922
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Dzieki za trzymanie kciukow za mnie.

Say, piękne buciki, Ysia sukienka i zakiec miodzio

Maly off top
dostałam prace w prawdzie na nizszym stanowisku, na ktore rekrutowałam bo woleli kogos bardziej doswiadczonego i wzięli kogos z rekrutacji wewnętrznej, ale przynajmniej będe miała blisko do pracy bedziemy mniej odkładać na ślub, i jak ńie nazbieramy to najwyzej dobierzemy kredyt obecnie zarabiam nienajgorzej, ale psychicznie juz nie wytrzymuje myslicie, ze to dobra decyzja?
Ja myślę, że dobra, nawet bardzo dobra Pieniądze nie są najważniejsze, zdrowia, które straciłaś w poprzedniej pracy nie da się przeliczyć na żadne pieniądze. Życzę powodzenia!

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość

Haha, ja właśnie też wróciłam z USC
U Nas podobnie to wyglądało. Tylko, że zaświadczenie w 3 egzeplarzach mamy od ręki Wszystko wypełnialiśmy sami, to jakie nazwisko będę nosić ja i dzieci, też.
Wszystko fajnie przebiegło. Panie wzdychały jak wpisywaliśmy kościół, że tam tak pięknie.

Ah i nie wiem, czy tylko ja miałam takie dziwne przekonanie - dowód trzeba wymienić w ciągu 3 miesięcy, w tym trzeba liczyć 1 miesiąc na jego wyrobienie. Więc złożyć wniosek trzeba najpóźniej 2 miesiące po. Ja byłam przekonana, że jak złożę tuż przed końcem tych 3 miesięcy będzie ok. Okazuje się, że nie Ten stary dowód traci ważność, równo 3 miesiące po ślubie.
Jest dokładnie tak jak piszesz wniosek o nowy dowód powinno się złożyć 30 dni przed upływem terminu jego ważności.
Jeszcze jedna sprawa, o której mało kto pamięta - jak się przemeldujecie, to dowód też traci ważność po 3 miesiącach!
My jutro idziemy do USC

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 19:40   #2923
mojakaren
Zakorzenienie

Atomoowka a ja bym widziała na początku takiego filmu piękne ujęcie jak przy muzyce wchodzicie do kościoła - od tego by sie mogło zacząć. A jeśli chcecie wcześniej to może od momentu jak zajeżdżacie autem pod kościół?

Cytat:
Póki co nie.
Ale obserwuję coś na zasadzie, jak ja to nazywam rozdwojenia myśli / utrudnionej koncentracji.
Czyli np. siedzę w robocie, robię coś automatycznie i nawet nie wiem kiedy, a się zatrzymuję i moje myśli ida np. w stronę: a miałam zadzownić do foto wczoraj, albo: to jak będziemy jechać na tańce to możemy przy okazji wejść do ikei po ramki na numery stołów.
Niby jestem spokojna, ale mam wrażenie, że mój mózg włączył tryb ślub i jest na nim przez 24h na dobę - no może poza spaniem, bo koszmarów nie mam.

Średnio wydajna ostatnio w pracy jestem.
wcale się nie dziwię, że ciężko skoncentrować się na takich przyziemnych rzeczach jak praca kiedy w uszach już słyszysz weselne dzwony lepsze to niż wielki stres i koszmary po nocach

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Mojakaren super że udało się zaklepać cukiernię! My jedziemy w sobotę na degustację, jak będzie wszystko ok to będziemy klepać termin. Kobieta powiedziała że już zapisują na terminy sierpień-październik więc najwyższa pora
powodzenia! daj znać jak będziecie po i jakie wrażenia my już mieliśmy degustacje taką nieformalną i byłam wniebowzięta

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 19:42   #2924
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Podłamałyście mnie tymi tortami, bo ja nawet nie zaczęłam się za nimi rozglądać Szczerze powiem, że nie mam pojęcia gdzie we Wrocławiu się skierować Może któraś coś doradzi?

Może popytaj znajomych? Bardzo często zdarza się, że ktoś robi prywatnie pyszne torty Zawsze bardziej smakują mi torty "prywatne"
Stary 2014-04-08, 19:42   #2925
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Przepraszam, ale muszę się wyżalić...
krawcowa powiedziała, że suknia jest tak szyta, że nie ma jak jej powiększyć. Ryczę jak bóbr!

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2014-04-09 o 19:25
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 19:48   #2926
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
krawcowa powiedziała, że suknia jest tak szyta, że nie ma jak jej powiększyć. Wystawiłam ją ta tablicy.pl ;( jutro umówiłam się do salonu żeby przymierzyć inną, bardzo podobną do mojej. Ryczę jak bóbr!
Serio?

Nie doczytałam, czemu musisz powiększyć suknię, dużo?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 19:49   #2927
kiss12550
Zadomowienie

Hej

Elrosa – super są te spinki ! A jak wyglądają cenowo?

Ysia – butki fajne ale jakoś nie bardzo mi pasują do Twojej sukienki , ona jest taka delikatna i wgl..

Cude – wydaje mi się że z zaproszeniami jest ok mi podoba się 13

Mojakaren – ciesze się ze wszystko jednak z cukiernią poszło dobrze ! W ogóle super ze miałas przeczucie i tam zadzwoniłaś

Pysia – myśle że to dobra decyzja , pieniądze nie sa w życiu najważniejsza a przynajmniej będziesz szczęśliwa i spokojna

Namisek- jej jak bardzo mi przykro mam nadzieję że znajdziesz suknie bardzo podobna do tej i ostatecznie bedziesz zadowolona
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 19:50   #2928
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Może popytaj znajomych? Bardzo często zdarza się, że ktoś robi prywatnie pyszne torty Zawsze bardziej smakują mi torty "prywatne"
Najpierw lepiej się zorientować, czy można taki tort dostarczyć na salę. U nas trzeba mieć paragon na ciasta, tort, wódkę, wódka tylko z akcyzą, zamknięta itd.
Nie wchodzi w grę pieczenie ciast przez 'panią ze wsi' (a szkoda, bo znam jedna, ktora MEGA ciasta robi! )
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 20:01   #2929
bardorja
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny!
Wreszcie do was trafiłam-aktualnie, przeszperałam sporo poprzednich wątków zanim tu dotarłam.
jeszcze sie nie odnalazłam na tym forum a jestem nowa.
Otóż dołączam, jestem Panną Młodą 2014
data ślubu to 30.08.2014
teraz już mi nie umkniecie, będę was śledzić i mam nadzieje się udzielać
pozdrawiam

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 20:05   #2930
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
krawcowa powiedziała, że suknia jest tak szyta, że nie ma jak jej powiększyć. Wystawiłam ją ta tablicy.pl ;( jutro umówiłam się do salonu żeby przymierzyć inną, bardzo podobną do mojej. Ryczę jak bóbr!
Ale co się stało? Przytyłaś czy kupiłaś mniejszą?

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Najpierw lepiej się zorientować, czy można taki tort dostarczyć na salę. U nas trzeba mieć paragon na ciasta, tort, wódkę, wódka tylko z akcyzą, zamknięta itd.
Nie wchodzi w grę pieczenie ciast przez 'panią ze wsi' (a szkoda, bo znam jedna, ktora MEGA ciasta robi! )
U nas tez trzeba mieć faktury, a szkoda bo znam kobietę co robi taaakie torty!

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Wreszcie do was trafiłam-aktualnie, przeszperałam sporo poprzednich wątków zanim tu dotarłam.
data ślubu to 30.08.2014
pozdrawiam
Witam! Opowiedz o was coś więcej - co macie załatwione, skąd jesteście itp
Stary 2014-04-08, 20:31   #2931
missmalezji
Wtajemniczenie

Cytat:
o mamo.. szukaj szybciutko!
ja boje sie za to w druga strone-schudlam i boje sie ze suknia straci fason.. w nast czw ide przymierzyc.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 20:32   #2932
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
data ślubu to 30.08.2014
pozdrawiam
Witaj nie martw się ja widziałam tylko tą tematykę jak wygląda forum poza to nawet nie wiem ))

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 20:45   #2933
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Wesele przed na pewno nie, bo to burzy chronologię wydarzeń czego ja np, nie lubię w tego typu 'produkcjach'.
Poprosiła bym może jedynie kamerzystę, żeby nagrał kawałek kościoła wewnątrz i na zewnątrz zanim przyjedziecie + jakieś zbliżenia, a później Wam jak podjeżdżacie.
Atomówka ja bym zrobiła podobnie

Cytat:
A może warto by było jeszcze skonsultować to u innej krawcowej??

Pysia gratuluję nowej pracy! Dobrze zrobiłaś, jak mówi klasyk pieniądze to nie wszystko

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 20:51   #2934
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Jak to jest w ogóle możliwe? i co masz teraz zrobić? Przecież muszą Ci ją poprawić! Dla mnie sytuacja nie do przyjęcia Strasznie Ci współczuję

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dobrze, że u mnie nie ma takich wymogów

Cytat:
Cześć Dziewczyny!
data ślubu to 30.08.2014
pozdrawiam
Witaj i opowiadaj
Stary 2014-04-08, 21:10   #2935
Kate Noir
Zakorzenienie

hej Przepraszam za długa nieobecność Miałam trochę na głowie.

Jest może na wątku PM'ka, która wie o co chodzi z wyszywaniem liter? Zaczęłam wyszywać prezent dla mamy, ale nie dość, że się pokłułam to miałam wrażenie że zaraz mi oczy wypadną Nie mam pojęcia jak przenieść tekst na chusteczkę. Powinnam to przepisać jakimś soecjalnym ołówkiem?

Z pozytywnych rzeczy to w końcu wybraliśmy obrączki w święta pojadę je zamówić. Na początku skuszeni ceną pojechaliśmy do AK, ale nie spodobała mi się obsługa. Czekaliśmy w kolejce 40 minut a jak nadeszła nasza kolej to pani, która pracowała od 10 o godzinie 13 była już strasznie zmęczona i jak mieliśmy wchodzić do pokoju to stwierdziła, że ona musi iść na przerwę. Jak już udało nam się wejść to nie mogłam w spokoju wybrać obrączek bo przecież za nami czekali ludzie, a ta pani dawała nam odczuć, że nie ma czasu. Nie potrafię robić zakupów pod presją Spanikowałam i nic nie zamówiłam.
Za to w sobotę pojechaliśmy do mojego rodzinnego miasta i tam poszłam do osiedlowego jubilera. Mogłam powybierać i marudzić do woli, a jubiler cierpliwie doradzał przez 15 minut Taką obsługę to ja uwielbiam! Wybraliśmy z tż'em klasyczne, złote obrączki w tym moją z brylantem Czuję się w pełni usatysfakcjonowana

Cytat:
Póki co nie.
Mi się już teraz zaczyna takie myślenie... ciekawe co będzie później

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
pokażesz?

mojakaren dobrze, że jeszcze mieli miejsca Boję się, że nas tak wykiwają z noclegami, ale tż uparcie twierdzi że wystarczy jak w czerwcu złożymy wniosek.

W czwartek czeka nas kolejna poradnia Tak się zastanawiam czy jeśli mamy już jedną pieczątkę to czy możemy przenieść się gdzieś indziej? Nie wiem jak to wytrzymam. Tż jest bardzo spokojnym i opanowanym człowiekiem, a nie mógł tego wytrzymać. Wpadłam na pomysł, że wstanę o 5 rano i może będę tak zmęczona, że nie będę mogła skupić się na tym co mówi?
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 21:10   #2936
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Kochane kupiłam dopasowaną idealnie w lipcu, ale ja mam ciągle problemy z przewodem pokarmowym. Zmierzyłam 3 miesiące temu i już za bardzo była obcisła bo przytyłam. A teraz? teraz tragedia normalnie... do krawcowej w końcu zaniosłam i... i ona do mnie, że nie da się, że tak szyta, że trudno to powiększyć... No już trudno. Idę z mamą po nową jutro. Tamta była używana. Czasami jednak lepiej kupić nową z gwarancją w salonie, że mi poprawią w razie co jakby chudnąć i przytyć ... Dziekuję za pocieszenie Dziewczyna się już odezwała, że chce kupić suknię... tyle dobrego. Chociaż mi się za nią zwróci... Już nie chudnę, ważę więcej niż te 55 kg co w podpisie wywalam to bo już i tak z wagą nic nie zrobie w miesiąc ;(

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2014-04-08 o 21:12
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 21:17   #2937
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Jest dokładnie tak jak piszesz wniosek o nowy dowód powinno się złożyć 30 dni przed upływem terminu jego ważności.
Jeszcze jedna sprawa, o której mało kto pamięta - jak się przemeldujecie, to dowód też traci ważność po 3 miesiącach!
My jutro idziemy do USC
Dzisiaj wyczytałam, że z paszportami też tak jest, ale mimo to ludzie jeżdżą na starych nazwiskach nawet 4 lata zastanawiam się jak to działa.

Cytat:
ojjj :tuli: Dlaczego chcesz ją powiększyć?
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 21:19   #2938
zakrecona_kropka
Raczkowanie

cornflower_girl Dzięki wielkie jeśli chodzi o twoją sytuacje mieszkaniową to mam podobnie że mamy możliwość mieszkać u teściów i zbierać na dom lub wynajmować sami i zbierać tylko opcja druga wiąże się z tym że później będzie dom więc wybieramy pierwszą więc na Twoim miejscu wybrałabym opcje remontu mieszkania lub namówienia rodziców na kupno domu

Elrosa Świetne spinki

Atomoowka Ja bym postawiła na zdjęcia albo zapytajcie o możliwość nakręcenia czegoś jako narzeczeni taka zapowiedz

pysia
jak najbardziej zdrowie jest najważniejsze a po ślubie na pewno dostaniecie zastrzyk gotówki która w razie czego pokryje wydatki a może nawet do tego czasu dostaniesz podwyżkę/ awans

Cytat:
A dlaczego była za mała? a pytałaś innej krawcowej?
Stary 2014-04-08, 21:26   #2939
enzunio
BAN stały

Przepraszam, że nie nadrabiam i że mnie na wątku nie było (choć na wizażu bywałam, ale nie miałam siły tu się cieszyć z Wami bo miałam mały kryzys)

Chwalę się, że Tż pojechał po 120 ciasteczek z wróżbą I mam już je w domu

W przyszły poniedziałek jadę po bieliznę poprawinową i majtki ślubne, mam bon na 50 zł jak wydam 160 w Esotiq

EDIT: Namisek, bardzo mi przykro... ale moze tak miało być? Może następna będzie piękniejsza?

Pysia oczywiście, że dobra, nawet bardzo

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2014-04-08 o 21:29
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 21:33   #2940
rabbitka
Rozeznanie

Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM201...

Czesc Dziewczyny, troche nie pisalam, ale ostatnio malo mam cos czasu a juz tylko 70 dni do slubu

Ysia piekna sukienka na after, buty co wklejalas boskie, ale mysle, ze do niej pasowac nie beda postawilabym na cos delikatnijszego.

Say Twoje koturny boskie a te nogi!

Kamilka dobrze, ze sobie wszystko wyjasniliscie

Elrosa swietne te spinki my zamowilismy dla TZta i druzbow spinki z logami super bohaterow a TZ wlasnie domawia figurki lego ktore beda doczepione do kwiatu butonierkowego

Corn trzymam kciuki, zeby rozmowa z rodzicami przeszla pomyslnie, co nagle to po diable, nawet jesli bedziecie mieszkac na wynajmowanym przez troche, dla wlasnego komfortu lepiej, dobrze, ze z TZtem macie jedno zdanie

Pysia gratulacje pracy! Komfort psychiczny najwazniejszy

Mojakaren dobrze, ze mialas przeczucie i sprawa z tortem rozwiazana!

Namisek straszna sprawa z suknia... Mam nadzieje, ze znajdziesz cos odpowiedniego!

Dziewczyny potrzebuje rady, poprawin jako takich nie mamy, tylko uroczyste sniadanie na nastepny dzien dla najblizszej rodziny, no ale cos zalozyc musze w sumie nam sporo wydatkow i kilkanascie sukienek w szafie wiec zdecydowalam nie kupowac nic nowego tylko uzyc cos co mam i dokupic dodatki. Mam taka sukienke i chcialam polaczyc ja ze zlotymi dodatkami w stylu greckim opaska:

i bransoletka

lub

Myslicie, ze moze byc?

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

Edytowane przez rabbitka
Czas edycji: 2014-04-08 o 21:36
rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości