|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Dziewczyny mam prośbę o pomoc. Jako, że chcemy aby kamerzysta nagrywał dopiero od kościoła, nie wiem za bardzo jak to rozwiązać.
Zawsze te filmy ślubne zaczynają się od błogosławieństwa, potem wyjście itd, a u Nas będzie tak jakby się film od środka zaczynał, no i chce uniknąć tego efektu. Jak to zrobić?? Co wrzucić przed ten kościół? Czy jaki ogólny 2minutowy skrót wesela i potem już jak podjeżdżamy do kościoła? Czy nie wiem Nasze fotki? Kurde nie mam pomysłu. __________________
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
![]() lepiej pewnie wcześniej zadzwonić i popytać o to ciasto bo to nigdy nic nie wiadomo pysia1987 dobrze zrobiłaś, bo tak naprawdę pieniądze to nie wszystko, a Twoje zdrowie i komfort psychiczny nie mają ceny!~ powodzenia na nowym stanowisku!
|
|
#2913 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2915 | |
|
Rozeznanie
|
pysia1987 - Gratuluję pracy
Wg mnie atmosfera w pracy i komfort psychiczny jest cenniejszy niż "kilka" dodatkowych złotówek. Trzymaj się tam kochana ![]() Cytat:
Możecie dać zdjęcia (to zawsze będzie modne) i później od razu jak podjeżdzacie pod kościół. Może być też skrót, czyli teledysk ślubny i wytedy zaczynałby się od kościoła. Widziałam coś takiego i coś takiego W drugim linku jest kilka, ale na 1 czołówce jest od kościoła
|
|
|
|
|
#2916 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko z czarnym serduszkiem. Taką mam bransoletkę, kolczyki i mankiety Narzeczonego ![]() Cytat:
chyba też tak zrobię.
Wyszłam za mąż: 9 sierpnia 2014Planowana data porodu: 1 lipca 2020 Edytowane przez Lusiija Czas edycji: 2014-04-08 o 18:46 |
|||
|
|
|
#2917 |
|
Zadomowienie
|
pysia1987
Atomoowka, może jakąś story np. Ty tu, on tam, spotkanie, miłość, a później spotkanie w kościele, wszystko w jakiejś aranżacjiLusiija, nie mam blisko niestety. Dzięki za namiar |
|
|
|
#2918 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Póki co nie.
Ale obserwuję coś na zasadzie, jak ja to nazywam rozdwojenia myśli / utrudnionej koncentracji. Czyli np. siedzę w robocie, robię coś automatycznie i nawet nie wiem kiedy, a się zatrzymuję i moje myśli ida np. w stronę: a miałam zadzownić do foto wczoraj, albo: to jak będziemy jechać na tańce to możemy przy okazji wejść do ikei po ramki na numery stołów. Niby jestem spokojna, ale mam wrażenie, że mój mózg włączył tryb ślub i jest na nim przez 24h na dobę - no może poza spaniem, bo koszmarów nie mam. ![]() Średnio wydajna ostatnio w pracy jestem. Cytat:
Zrobiłam w domu miarę (chyba trzy obwody) i buty są IDEALNIE dopasowane. I tańczy się w nich cudownie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wesele przed na pewno nie, bo to burzy chronologię wydarzeń czego ja np, nie lubię w tego typu 'produkcjach'. Poprosiła bym może jedynie kamerzystę, żeby nagrał kawałek kościoła wewnątrz i na zewnątrz zanim przyjedziecie + jakieś zbliżenia, a później Wam jak podjeżdżacie.
|
|
|
#2919 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Corn uważam że nie ma co sprzedawać mieszkania teraz. Jesli chcą wam pomóc to można najpierw je odremontować, sprzedać, im kupić kawalerkę a reszta kasy na wasze przyszłe mieszkanie. [B]Cude[/B: 1. Na początku wywaliłabym "W dniu ", 2. i na końcu napisałabym tak: "Po uroczystości zaślubin zapraszamy Państwa na przyjęcie w Domu Weselnym..." 3. Szyk zdania tak jak pisze Elrosa Czeko ja bym pudło wyniosła od razu po weselu (to oczywiście żart).Mojakaren super że udało się zaklepać cukiernię! My jedziemy w sobotę na degustację, jak będzie wszystko ok to będziemy klepać termin. Kobieta powiedziała że już zapisują na terminy sierpień-październik więc najwyższa pora ![]() Pysia to bardzo dobra decyzja! Lepsza mniej platna praca i lepszy komfort psychiczny niż odwrotnie ![]() Atomoovqa może zacząc od ujęć kościoła, potem jak się ludzie zbierają, w międzyczasie wstawki przedstawiające was, wspólne zdjęcia i potem jak podjeżdżacie?
|
|
#2920 |
|
Raczkowanie
|
Podłamałyście mnie tymi tortami, bo ja nawet nie zaczęłam się za nimi rozglądać
![]() Ale muszę się pochwalić że zamówiłam w końcu zaproszenia
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
Fascinata, ja zamawiałam w Tortissimie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#2922 | ||
|
Winter is coming
|
Cytat:
Pieniądze nie są najważniejsze, zdrowia, które straciłaś w poprzedniej pracy nie da się przeliczyć na żadne pieniądze. Życzę powodzenia!Cytat:
Jeszcze jedna sprawa, o której mało kto pamięta - jak się przemeldujecie, to dowód też traci ważność po 3 miesiącach! My jutro idziemy do USC
|
|
#2923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Atomoowka a ja bym widziała na początku takiego filmu piękne ujęcie jak przy muzyce wchodzicie do kościoła - od tego by sie mogło zacząć. A jeśli chcecie wcześniej to może od momentu jak zajeżdżacie autem pod kościół?
Cytat:
lepsze to niż wielki stres i koszmary po nocach Cytat:
my już mieliśmy degustacje taką nieformalną i byłam wniebowzięta
|
|
#2924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zawsze bardziej smakują mi torty "prywatne"
|
|
|
|
|
#2925 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, ale muszę się wyżalić...
krawcowa powiedziała, że suknia jest tak szyta, że nie ma jak jej powiększyć. Ryczę jak bóbr!
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2014-04-09 o 19:25 |
|
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio? Nie doczytałam, czemu musisz powiększyć suknię, dużo? |
|
|
|
|
#2927 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Elrosa – super są te spinki ! A jak wyglądają cenowo?Ysia – butki fajne ale jakoś nie bardzo mi pasują do Twojej sukienki , ona jest taka delikatna i wgl.. Cude – wydaje mi się że z zaproszeniami jest ok Mojakaren – ciesze się ze wszystko jednak z cukiernią poszło dobrze ! W ogóle super ze miałas przeczucie i tam zadzwoniłaś ![]() Pysia – myśle że to dobra decyzja , pieniądze nie sa w życiu najważniejsza a przynajmniej będziesz szczęśliwa i spokojna ![]() Namisek- jej jak bardzo mi przykro mam nadzieję że znajdziesz suknie bardzo podobna do tej i ostatecznie bedziesz zadowolona |
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wchodzi w grę pieczenie ciast przez 'panią ze wsi' )
|
|
|
|
|
#2929 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Wreszcie do was trafiłam-aktualnie, przeszperałam sporo poprzednich wątków zanim tu dotarłam. jeszcze sie nie odnalazłam na tym forum a jestem nowa. Otóż dołączam, jestem Panną Młodą 2014 data ślubu to 30.08.2014 teraz już mi nie umkniecie, będę was śledzić i mam nadzieje się udzielać pozdrawiam
|
#2930 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja boje sie za to w druga strone-schudlam i boje sie ze suknia straci fason.. w nast czw ide przymierzyc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie martw się ja widziałam tylko tą tematykę jak wygląda forum poza to nawet nie wiem ))Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
|
#2933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pysia gratuluję nowej pracy! Dobrze zrobiłaś, jak mówi klasyk pieniądze to nie wszystko
|
|
#2934 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i co masz teraz zrobić? Przecież muszą Ci ją poprawić! Dla mnie sytuacja nie do przyjęcia Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
Miałam trochę na głowie.Jest może na wątku PM'ka, która wie o co chodzi z wyszywaniem liter? Zaczęłam wyszywać prezent dla mamy, ale nie dość, że się pokłułam to miałam wrażenie że zaraz mi oczy wypadną Z pozytywnych rzeczy to w końcu wybraliśmy obrączki Za to w sobotę pojechaliśmy do mojego rodzinnego miasta i tam poszłam do osiedlowego jubilera. Mogłam powybierać i marudzić do woli, a jubiler cierpliwie doradzał przez 15 minut Taką obsługę to ja uwielbiam! Wybraliśmy z tż'em klasyczne, złote obrączki w tym moją z brylantem Czuję się w pełni usatysfakcjonowana ![]() Cytat:
![]() pokażesz? ![]() mojakaren dobrze, że jeszcze mieli miejsca Boję się, że nas tak wykiwają z noclegami, ale tż uparcie twierdzi że wystarczy jak w czerwcu złożymy wniosek.W czwartek czeka nas kolejna poradnia Tak się zastanawiam czy jeśli mamy już jedną pieczątkę to czy możemy przenieść się gdzieś indziej? Nie wiem jak to wytrzymam. Tż jest bardzo spokojnym i opanowanym człowiekiem, a nie mógł tego wytrzymać. Wpadłam na pomysł, że wstanę o 5 rano i może będę tak zmęczona, że nie będę mogła skupić się na tym co mówi?
|
|
|
|
|
#2936 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane kupiłam dopasowaną idealnie w lipcu, ale ja mam ciągle problemy z przewodem pokarmowym. Zmierzyłam 3 miesiące temu i już za bardzo była obcisła bo przytyłam. A teraz? teraz tragedia normalnie... do krawcowej w końcu zaniosłam i... i ona do mnie, że nie da się, że tak szyta, że trudno to powiększyć... No już trudno. Idę z mamą po nową jutro. Tamta była używana. Czasami jednak lepiej kupić nową z gwarancją w salonie, że mi poprawią w razie co jakby chudnąć i przytyć
... Dziekuję za pocieszenie Dziewczyna się już odezwała, że chce kupić suknię... tyle dobrego. Chociaż mi się za nią zwróci... Już nie chudnę, ważę więcej niż te 55 kg co w podpisie wywalam to bo już i tak z wagą nic nie zrobie w miesiąc ;(
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2014-04-08 o 21:12 |
|
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawiam się jak to działa.ojjj :tuli: Dlaczego chcesz ją powiększyć? |
|
|
|
|
#2938 |
|
Raczkowanie
|
cornflower_girl Dzięki wielkie
jeśli chodzi o twoją sytuacje mieszkaniową to mam podobnie że mamy możliwość mieszkać u teściów i zbierać na dom lub wynajmować sami i zbierać tylko opcja druga wiąże się z tym że później będzie dom więc wybieramy pierwszą więc na Twoim miejscu wybrałabym opcje remontu mieszkania lub namówienia rodziców na kupno domu ![]() Elrosa Świetne spinki ![]() ![]() Atomoowka Ja bym postawiła na zdjęcia albo zapytajcie o możliwość nakręcenia czegoś jako narzeczeni taka zapowiedz ![]() pysia jak najbardziej zdrowie jest najważniejsze a po ślubie na pewno dostaniecie zastrzyk gotówki która w razie czego pokryje wydatki a może nawet do tego czasu dostaniesz podwyżkę/ awans ![]() A dlaczego była za mała? a pytałaś innej krawcowej?
|
|
#2939 |
|
BAN stały
|
Przepraszam, że nie nadrabiam i że mnie na wątku nie było (choć na wizażu bywałam, ale nie miałam siły tu się cieszyć z Wami bo miałam mały kryzys)
![]() Chwalę się, że Tż pojechał po 120 ciasteczek z wróżbą ![]() W przyszły poniedziałek jadę po bieliznę poprawinową i majtki ślubne, mam bon na 50 zł jak wydam 160 w Esotiq ![]() EDIT: Namisek, bardzo mi przykro... ale moze tak miało być? Może następna będzie piękniejsza? Pysia oczywiście, że dobra, nawet bardzo
Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2014-04-08 o 21:29 |
|
|
|
#2940 |
|
Rozeznanie
|
Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM201...
Czesc Dziewczyny, troche nie pisalam, ale ostatnio malo mam cos czasu
a juz tylko 70 dni do slubu Ysia piekna sukienka na after, buty co wklejalas boskie, ale mysle, ze do niej pasowac nie beda Say Twoje koturny boskie Kamilka dobrze, ze sobie wszystko wyjasniliscie ![]() Elrosa swietne te spinki my zamowilismy dla TZta i druzbow spinki z logami super bohaterow a TZ wlasnie domawia figurki lego ktore beda doczepione do kwiatu butonierkowego ![]() Corn trzymam kciuki, zeby rozmowa z rodzicami przeszla pomyslnie, co nagle to po diable, nawet jesli bedziecie mieszkac na wynajmowanym przez troche, dla wlasnego komfortu lepiej, dobrze, ze z TZtem macie jedno zdanie ![]() Pysia gratulacje pracy! Komfort psychiczny najwazniejszy ![]() Mojakaren dobrze, ze mialas przeczucie i sprawa z tortem rozwiazana! Namisek straszna sprawa z suknia... Mam nadzieje, ze znajdziesz cos odpowiedniego! ![]() Dziewczyny potrzebuje rady, poprawin jako takich nie mamy, tylko uroczyste sniadanie na nastepny dzien dla najblizszej rodziny, no ale cos zalozyc musze w sumie nam sporo wydatkow i kilkanascie sukienek w szafie wiec zdecydowalam nie kupowac nic nowego tylko uzyc cos co mam i dokupic dodatki. Mam taka sukienke i chcialam polaczyc ja ze zlotymi dodatkami w stylu greckim opaska:![]() i bransoletka lub ![]() Myslicie, ze moze byc? Sent from my iPhone using Tapatalk
Edytowane przez rabbitka Czas edycji: 2014-04-08 o 21:36 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.

Możecie dać zdjęcia (to zawsze będzie modne) i później od razu jak podjeżdzacie pod kościół. Może być też skrót, czyli teledysk ślubny i wytedy zaczynałby się od kościoła. Widziałam coś 

w prawdzie na nizszym stanowisku, na ktore rekrutowałam bo woleli kogos bardziej doswiadczonego i wzięli kogos z rekrutacji wewnętrznej, ale przynajmniej będe miała blisko do pracy 

Serio? 
mam nadzieję że znajdziesz suknie bardzo podobna do tej i ostatecznie bedziesz zadowolona
i co masz teraz zrobić? Przecież muszą Ci ją poprawić! Dla mnie sytuacja nie do przyjęcia
Boję się, że nas tak wykiwają z noclegami, ale tż uparcie twierdzi że wystarczy jak w czerwcu złożymy wniosek.
Tak się zastanawiam czy jeśli mamy już jedną pieczątkę to czy możemy przenieść się gdzieś indziej? Nie wiem jak to wytrzymam. Tż jest bardzo spokojnym i opanowanym człowiekiem, a nie mógł tego wytrzymać. Wpadłam na pomysł, że wstanę o 5 rano i może będę tak zmęczona, że nie będę mogła skupić się na tym co mówi?
zastanawiam się jak to działa.
a juz tylko 70 dni do slubu

i chcialam polaczyc ja ze zlotymi dodatkami w stylu greckim opaska: