|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: teorie spiskowe - wierzycie w jakieś?
W sumie jak się zastanowić, to w tej wodzie muszą być narkotyki. Wstyd się przyznać, ale ciężko mi przeżyć nawet jeden dzień bez wody. Też tak macie? Może założymy koło anonimowych wodoholików?
|
|
|
|
|
#992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kilka pierwszych linków mówią: części miliardowe i bilionowe. Nie ma co panikować nad czymś takim. "For example, previous research had revealed that up to 44.1 pounds (20 kilograms) of pharmaceuticals flow down Italy's Po River each day." Aha. Niech podadzą jaka jest masa tej całej rzeki, bo w ten sposób to wypowiedź jest okropnie tendencyjna. I oczywiście, że nie mają badań na ten temat, bo pewnie w żaden sposób te "ścieki" na nas nie wpływają. Cytat:
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 Edytowane przez Leszy Czas edycji: 2014-04-05 o 00:37 |
||
|
|
|
|
#993 | |
|
Wtajemniczenie
|
No to powiedziałem, że są śladowe ilości a nie że chodzimy wszyscy naćpani -.- Ale wolałeś sobie urządzić niskopoziomowe drwiny na całą stronę.
|
|
|
|
#994 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Czyli czysta woda przepływa przez kilkudziesięcioletnie np. zardzewiałe rury i przestaje być już taka dobra.Fajny wątek, przeleciałam cały, szkoda tylko, że 70% to bezproduktywne dyskusje o globalnym ociepleniu i obrzucanie się błotem z autorką wątku ![]() Najbardziej zaintrygowała (i trochę przeraziła) mnie kwestia tych dziwnych dźwięków... U mnie mogą być ciężkie do zauważenia bo mieszkam niedaleko kopalni, która okazjonalnie sobie różne ciekawe dźwięki wydaje (kiedyś jak sobie urządzili jakieś spuszczanie powietrza to myślałam, że jakaś obca cywilizacja nas napadła). Ale temat bardzoo ciekawy, nie słyszałam o tym wcześniej. |
|
|
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDYTA: Zdajesz sobie sprawę, że do pewnego poziomu tych narkotyków i innego świństwa woda nie jest uznana za zanieczyszczoną? To jest również podstawowa zasada jakiegokolwiek pomiaru. Innymi słowy: jeśli zanieczyszczenie jest znikomo małe, to jest pomijalne.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 Edytowane przez Leszy Czas edycji: 2014-04-05 o 00:45 |
|
|
|
|
|
#996 |
|
Konto usunięte
|
A mnie dzisiaj zaintrygował ten program obejrzany na Animal Planet: http://www.youtube.com/watch?v=i4V6mJSqlws
|
|
|
|
|
#997 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
![]() Jeszcze wrzuć jakiś mundry link o narkotykach w polskiej wodzie, proszę. Bo pisałeś, że nie mamy dostępu do wody bez nich, więc - jak rozumiem - każda woda, z każdego kranu, w każdym kraju, z każdego wodociągu jest pełna psychotropów i narkotyków. Bardzo Cię proszę o link.
|
|
|
|
|
|
#998 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. A kurde zasiali we mnie ziarnko niepewności, gdy obejrzałam pierwszy raz. Z tego co wyczytałam, to premiera tego programu miała największą oglądalność w historii kanału Animal Planet. A tak odchodząc od nagrania, to było by fascynujące odkryć inny gatunek człowieka i to jeszcze nielądowego, tylko jakiegoś oceanicznego hominida . Ciekawa jestem, czy gdzieś na Ziemi istnieje inny gatunek z rodzaju Homo, niż nasz. Pewnie nie, ale zdarzają się różne doniesienia. Btw. co sądzicie o klonowaniu wymarłych gatunków? Niedawno słyszałam o planach sklonowania neandertalczyka. Raz miałam sen, że leciałam na Marsa, na statku kosmicznym odbywało się klonowanie australopiteków, które miały go zasiedlić .
|
|
|
|
|
|
#999 |
|
Zadomowienie
|
Ja słyszałem, że mają nawet DNA mamuta i mieli klonować zwierza, ale coś ucichło więc chyba coś nie poszło.
|
|
|
#1000 |
|
Żona Gargamel
|
Jakieś konkrety? Bo też obejrzałam i mnie zaintrygowało
|
|
|
|
|
#1001 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#1002 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Swoją drogą to myślałam, że Animal Planet to poważniejsza stacja
|
|
|
|
|
|
#1003 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nie przyjęłam ostatniego szczepienia i się cieszę. Ale ja od dawna nie biorę też żadnych specjalnych leków, co najwyżej suplementy diety typu cynk, o składzie, który mi odpowiada. I jestem zdrowa, żyję, czuję się dużo lepiej, ale i tak ciężko mi utrzymać dietę, na której być powinnam, ale odkąd odżywiam się lepiej nie choruję w ogóle, czyli to już będzie ponad dwa lata, a kiedyś co najmniej raz w roku cierpiałam na anginę, przeziębienia były normą... Zresztą ja i tak przyjęłam dużo mniej tabletek w życiu niż przeciętna osoba, bo jako dziecko nienawidziłam ich połykać, a w wieku młodzieńczym podczas okresu nigdy nie faszerowałam się tak tabletkami, jak wiele dziewczyn (ani jednej nie wzięłam z tego powodu).
I nawet byłabym za tym, żeby były osobne szkoły dla dzieci nieszczepionych, to nawet dobry pomysł, bo byłyby jakieś podstawy do tego, żeby udowodnić, które dzieci są zdrowsze i w lepszej kondycji. Ale zawsze nieszczepiący mogą się przeprowadzić do kraju, gdzie nieszczepienie jest to możliwe, bez jakichkolwiek kar, a wcale nie jest mało takich państw. Do tego żyje się w nich o wiele lepiej... I to nie tylko ze względu na poziom życia, ale własnie mentalność ludzi. |
|
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli teraz się zmieniło, to mnie poprawcie
|
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co kojarzę to akcja zgłaszania nieszczepionych dzieci była na śląsku po aferze z zamordowanym Szymonkiem z Będzina,matka przyprowadziła na szczepienie inne dziecko podając, że to jest jej a potem długo nikt z lekarzy chłopca nie widział. Więc generalnie potraktowano nieszczepiących jako potencjalnych morderców, skoro do lekarz nie chodzą ![]() Aktualnie przychodnia ma obowiązek raz na kwartał przekazać do sanepidu liczbę osób zaszczepionych i niezaszczepionych-w celach statystycznych. I to w zasadzie tyle, bo większość sanepidów przestrzega prawa. Tylko w niektórych miastach są cyrki i karanie rodziców (bezprawnie zresztą nakładane ale kogo obchodzą publiczne pieniądze marnowane przez instytucje). Jeśli masz pytania odnośnie prawa, przepisów to służę pomocą. |
|
|
|
|
|
#1007 |
|
Raczkowanie
|
Często przychodnie zgłaszają do sanepidu fakt nieszczepienia od razu gdy rodzice podpiszą oświadczenie że nie szczepią. W innych przypadkach co kwartał informowany jest sanepid.
Najbardziej denerwujący są rodzice którzy NIC nie robią, nie odpisują na zawiadomienia, przypomnienia nic nie dają. W rozmowie mówią że nie zaszczepią, a oświadczenia nie chcą podpisać. Nie rozumiem takich ludzi, niech biorą na siebie odpowiedzialność swoich czynów, a nie potem jak coś się stanie to przychodnia winna. |
|
|
|
|
#1008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja mama jest pielęgniarką i wiem, że jeszcze kilka lat temu, jako osoba odpowiedzialna za szczepienia, miała obowiązek zgłosić do sanepidu i do MOPSu fakt, że rodzice nie przyprowadzili dzieci/nie dopilnowali, żeby przyszły, do szczepienia
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak coś się stanie po szczepieniu to kto twoim zdaniem pokrywa koszty leczenia? Przychodnia? Lekarz? Nie, rodzic ponosi zawsze konsekwencje zarówno szczepienia jak i jego braku. Ani lekarzowi ani przychodni nic do tego, każdy umywa ręce. ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Widocznie to były zasady w tej konkretnej przychodni/na danym terenie. Nie wszędzie tak było i nie wszędzie tak jest. Nie ma takiego obowiązku prawnego zgłaszania do mopsu. Do sanepidu jak pisałam-raz na kwartał. |
|
|
|
|
|
#1010 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz ma prawo odnotować w dokumentacji, że poinformował o szczepieniu i to wystarczy. Rodzic nie musi podpisywać nic, że lekarz go informował. Częstą praktyką jest informowanie tylko o korzyściach szczepienia bez podania ryzyka a mimo to lekarz oczekuje podpisania,że rodzic dostał pełną informację-co jest bzdurą i nieprawdą. |
|
|
|
|
|
#1012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ktoś mógł jeszcze nie słyszeć o gilotynach które kupił rząd USA.
Po tym jak europa zostanie zniszczona w wojnie za 2 lata, wszyscy będą mieć obowiązek wszczepienia sobie chipów RFID i zostania niewolnikami już nie tylko ekonomicznie jak teraz, ale i pod każdym innym względem. Podobno gilotyty są też w niemczech. Ludzie będą ścinani za przekonania i niepodporządkowywanie się władzom. https://www.google.pl/#q=30.000+guillotines Ponadto ktoś wpadł na pomysł by w czipach umieszczać cyjanek, dzięki czemu łatwo i szybko, po naciśnięciu przycisku będzie można zabić kogokolwiek. https://www.google.pl/search?client=...+with++cyanide A w samym USA funkcjonuje już ponad 800 obozów koncentracyjnych. Do niedawna stały puste, miały tylko wynajętych strażników itd ale teraz są tam już pierwsi lokatorzy. W pewnym mieście wszystkich bezdomnych zgarnięto do obozu, bez możliwości ich opuszczenia (pewnie są torturowani dla zabawy jak w guantanamo), ponieważ zdelegalizowano bezdomność. https://www.google.pl/#q=fema+concen...camps+homeless https://www.google.pl/#q=fema+concentration+camps Pozdrawiam! (uwaga, film może ryć banie)
|
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Prawie dałem się nabrać! A można jakieś wiarygodne źródła?
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
|
#1014 | |
|
Wtajemniczenie
|
A jak to sobie wyobrażasz? Władza sama ci napiszę na stronie gov.com, że planuje ludobójstwa?
W książkach brzezińskiego i kissingera jest co nieco w sumie. Ale nie czytałem. Tak tylko napisałem, ktoś kto na to nie wpadł może sobie poszukać, poczytać, może przy okazji trafi na coś jeszcze innego ^^. Żeby jeszcze ludzie się tak domagali wiarygodnych źródeł kiedy chodzi o religie, taroty i inne wróżki ehhhhhh
|
|
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast wojna za 2 lata w Europie to taki bezdenny wymysł, że aż mi szkoda gadać. Dokształcić się proszę dlaczego obydwie wojny światowe wybuchły. Podpowiem: ONZ i napięcia międzynarodowe (Ligi Narodów nie liczę, bo to niezbyt udany twór był). A to tylko jeden z powodów. A religie to kwestia wiary. Choć jak mniemam słyszałeś o dokumentacji cudów?
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
|
|
#1016 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Papier przyjmie wszystko.
|
|
|
|
#1017 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#1018 |
|
Konto usunięte
|
Nie wcinam się w dyskusję, odpowiadam tylko na pytanie z tytułu wątku:
Nie, nie wierzę. Ale mieszkam z dziewczyną, która łyka wszystko jak młody pelikan... I wierzcie mi, że nie spodziewałam się, że to może być tak męczące . Póki częstuje mnie historiami o Reptilianach i Illuminati zawsze mogę się wyłączyć i tylko bezmyślnie kiwać głową. Gorzej, jak przetrzepuje mi kosmetyki i zaczyna tyradę "jezusmaria w twoim płynu do płukania ust jest fluor, a przecież do wody dodają fluor, jak Hitler, żeby kontrolować nasze umysły"... I tak męczy, najlepiej, żebym wyrzuciła wszystko, co jej nie odpowiada.W ogóle czasem mnie doprowadza do szału, jak jem spokojnie coś z pozoru niegroźnego, a ona zaczaja się i nagle wyskakuje ze swoim "nie pij mleka, mleko to trucizna, kampanie społeczne promujące mleko mają na celu nas zabić!". Póki paliłam, mogłam jej mówić, że trochę laktozy, fluoru itp nie zrobi mojemu organizmowi większej różnicy przy tych dawkach toksyn, które świadomie sobie serwuję. Ale od kiedy rzuciłam, to tak, jakbym sama wytrąciła sobie oręż z ręki ![]() No i muszę wysłuchiwać o tych wszystkich psychoaktywnych substancjach dodawanych do: 1. wody wodociągowej 2. mleka i produktów mlecznych 3. dymu silnikowego samolotów (huhu) 4. Kubusia 5. pasty do zębów 6. domowej marihuany (WTF w ogóle, skąd?) i wielu innych. Ale i tak wszystkie te teorie bledną przy innej wielkiej bzdurze, w którą współlokatorka święcie wierzy- piosenkarki pop (Beyonce, Lorde itp.) same piszą swoje piosenki, układają scenariusze koncertów, ba, Beyonce nawet sama sobie szyje stroje! Generalnie była przerażona, zdziwiona i oburzona, jak powiedziałam, że to nie wina jakiejś tam wokalistki, że ma taki image (i trochę inne wykonanie piosenki) na Grammy, bo to raczej reżyser tej szopki zdecydował, jak to ma wyglądać Nie uwierzyła, że to jest reżyserowane, bo przecież wokalistki zawsze piszą "wybrałam już repertuar" i tak dalej na fejsie ![]() Co dla mnie tylko pokazuje, jak bardzo łatwowierni są w większości fani wszelkich spiskowych teorii. |
|
|
|
|
#1019 |
|
Raczkowanie
|
Wierzę w spiskowe teorie o:
1. WTC - zbyt wiele niejasności wokół NAJWIĘKSZEJ TRAGEDII XXI wieku. Tak wielkie wydarzenie a nadal tyle rzeczy jest niewyjaśnionych? Mogłabym wmieniać i wymieniać, ale już zostałam w tym wątku uprzedzona. 2. NWO - 6 korporacji jest w posiadaniu wszystkich większych firm na świecie. Większość gospodarki więc jest kontrolowana przez grupę bezimiennych. Czy poprzestaną na gospodarce? Nie wydaje mi się. Dlaczego by nie sięgnąć po media, a przez to umysły mas? Jako największy dowód uważam postępujące OGŁUPIANIE społeczeństwa. Te wszystkie durne programy na MTV mają swoje zadanie i świetnie je spełniają. Idiotą łatwiej manipulować. 3. Tym, że nie było żadnego lądowania na Księżycu. USA posiada miliardy przeznaczone na program kosmiczny, dlaczego nie polecą znowu? Rzekomy filmik z lądowania wygląda również co najmniej dziwnie. Oglądała któraś teledysk Rammsteina 'Amerika'? Wygląda zupełnie jak ten filmik, te same efekty. 4. Przemyśle farmaceutycznym bardziej nam szkodzącym niż leczącym (chociaż w sumie, ktoś jeszcze wierzy w to, że leki mają nam pomagać? ). Wiele jest historii o wynalazcach leku na chociażby raka, których pracę zdyskredytowano, a leku nigdy nie dopuszczono na rynek. Długoletnie chemioterapie to koszt grubych tysięcy, po co to zmieniać?Jeszcze znalazłoby się parę, dopiszę jak mi się przypomni. Super temat! Tak samo jak beznadziejny, nie spodziewałam się go tutaj.
|
|
|
|
|
#1020 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A widziałaś "Jurassic Park"? Tam to są dinozaury jak żywe! Nie wierzę, że ktoś może podać tak nierozsądny argument jak nowoczesny teledysk. Siłą rzeczy 40 lat PO jakimś wydarzeniu technologia jest bardziej zaawansowana i w przypadku obróbki cyfrowej można tworzyć niezwykłe obrazy. Dalej, nie było lądowania na Księżycu, spoko. A lustra na nim to same się postawiły? Bo każdy z odpowiednim sprzętem może sobie strzelić laserem w te ustawione lustra i zmierzyć odległość Ziemi od Księżyca. To jest DOWÓD na to, że lądowanie się odbyło. Kolejna sprawa. Technologia tak się rozwinęła, że nie ma potrzeby latać na jakąś planetę/satelitę, by ją/go badać. To jest fakt. A Księżyc jest kompletnie nieatrakcyjnym miejscem dla badaczy, bo nie ma tam nic ciekawego. To zwykły kamienny, kosmiczny śmieć. Dużo bardziej interesujący jest Mars, bo wielkie czapy, bo atmosfera, bo istniałaby możliwość zazielenienia go. Ot główny kandydat na nasza pierwszą kolonię. I lot na Księżyc był czystym ciosem podczas Zimnej Wojny. ZSRR miało swojego Sputnika i Gagarina, USA wykonało ostatni skok i udało im się osiągnąć główny cel tego kosmicznego wyścigu. Zimna Wojna się skończyła, nie ma ciśnienia na pokazywanie kto ma "większego" to i nie ma dalszych misji kosmicznych. Cytat:
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

Czyli czysta woda przepływa przez kilkudziesięcioletnie np. zardzewiałe rury i przestaje być już taka dobra.

.