Panny Młode 2015 cz. 17 :) - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-08, 19:28   #1501
aga99792
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 17 :)

a u mnie dziś cały dzień cieplutko słoneczko. może nie będzie padać. nie mam już na nic siły

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

i cały tydzień zrobiłam sobie wolne od zajęc tzn prawie. bo środa i piątek i tak wolne w tym tyg mam.
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 19:39   #1502
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
ja nie lubię chodzić po górach znaczy nie męczy mnie to jakoś dramatycznie, w sumie tak umiarkowanie ale nie widzę w tym nic fajnego no ale tż bardzo lubi więc chodzę na kompromisy bo on też ze mną na plaży leży jak wolałby aktywnie spędzać czas
co do schodzenia i wchodzenia to właśnie szczerze ja wolę wchodzić bo może schodzi się szybciej ale bardzo niewygodnie przez to bo idąc w dół ciągle jest takie uczucie jakby coś mnie popychało no i nogi w butach się maksymalnie na czubek przesuwają i czasem trzeba iść bokiem bo palce bolą wolę w górę ale własne tempo niż to które wymusza na mnie spadek podłoża jak idę w dół więc pewnie wejdziemy i zjedziemy raczej ale czas pokaże a burza jak potrafi przyspieszyć człowieka to wiem
O tym jakoś zapominam dla mnie tylko tempo się liczy i w dół jakoś tak szybciej
a kompromis oczywiście być musi naturalnie

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
a ja b. lubie serial Gra o tron,ksiazki nie chcialoby mi sie :p
Serial oglądaliśmy i 1 sezon to jakaś masakra ciągłe gołe dupy i rzeź ale fajne w sumie dopiero do 2,3 zaczyna być tego mniej

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 19:41   #1503
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Serial oglądaliśmy i 1 sezon to jakaś masakra ciągłe gołe dupy i rzeź ale fajne w sumie dopiero do 2,3 zaczyna być tego mniej
dobry tekst
Stary 2014-04-08, 19:45   #1504
aga99792
Zakorzenienie

dla wszystkich kociar
to nie są tylko fajne futrzaki
https://www.youtube.com/watch?v=3uNitD4dIcs

Ten kot to jakiś diabeł wcielony.. Normalnie jak obcy 3

Edytowane przez aga99792
Czas edycji: 2014-04-08 o 19:49
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 19:47   #1505
MajsterkaANB
Zakorzenienie

mam wlasnie kwasy.na buzi i umieram od smrodu

Sent from my GT-I9070 using Wizaz Forum mobile app

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 19:47   #1506
Majelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość

hah ja pochłonęłam wszystkie sezony w 2 tygodnie a mój TŻ czytał wszystkie ksiązki a w niedzielę dzwoni moja mama że jako klineci cyfrowego polastu dostali z tatą na maila darmowy dostęp do obejrzenie 1 odcinka 4 sezonu w internecie więc byliśmy wniebowzięci że po necie szukać nie musieliśmy
Majelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 19:49   #1507
okaro
Zadomowienie

ja przyszlam do domu iz aczelo lac i sypac gradem.
Pierwszy ra zmi sie udalo zdazyc przed deszczem he he. A ja czasem to nadwrazliwa jestem. Dzisiaj robiłam kopie dla pewnego starszego Pana, dokumenty lekarskie odnosnie chorob jelit tak mi sie go zal zrobilo, bo wygladalo to na cos powaznego a on taki zyczliwy, usmiechniety, i jeszcze , wiem ze to nie moja wina, ale przez przypadek nie wzial jednej kartki, a ja zauwazylam to jakies 5 minut pozniej.. ale mi zle z tym było:/. Niby moze przyjsc zapytac czy nic nie zostawił, ale kurcze, tak mnie to caly dzien 'uwiera' a nic nie moge zrobic:/.
okaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 19:51   #1508
MajsterkaANB
Zakorzenienie

u mnie burza przeszla bokiem (mam nadzieje)

Stary 2014-04-08, 20:01   #1509
magda_mjt
Zakorzenienie

Majelka my z TZ'tem bylismy w Paryżu w styczniu rok albo dwa temu, było tak pieronsko zimno, ze masakra. Nigdy wiecej juz w zimie sie tam nie wybierzemy :P. Śniegu nie było, jakiegoś strasznego mrozu tez, bylismy ciepło ubrani, ale jednak jak sie jest non stop na zewnatrz to idzie zmarznąć. Ale w pozostałe pory roku polecam bardzo .

Jak nam sie uda dostać na lipiec/ sierpien urlop 2 tygodniowy to jedziemy autem do PL i moze znowu sie na Chorwacje wybierzemy . A poza tym jak dobrze pojdzie to na urodziny we wrześniu/ pazdzierniku chcielibyśmy wybrac sie w "podróż zycia" .

Pierwszy dzien w nowej pracy za mna- podobało mi sie . Czas tak szybko zleciał, ze nie wiem kiedy . Od jutra bede jeździć autem, bo autobusem z przesiadką dojazd zajmuje prawie godzine, a bede miała na 6:30 rano...

I.... TZ zabronił mi dzisiaj isc na siłownie . Wg lekarki mam typowe objawy grypy i od wczoraj sie "kuruje" paracetamolem z ibuprofenem....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-08, 20:05   #1510
starry_eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość

I.... TZ zabronił mi dzisiaj isc na siłownie . Wg lekarki mam typowe objawy grypy i od wczoraj sie "kuruje" paracetamolem z ibuprofenem....

Duuużo zdrówka

starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 20:11   #1511
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez starry_eyes Pokaż wiadomość
Duuużo zdrówka

Dziekuje . W sumie "objawy grypy" troche mnie uspokoiły, bo wczoraj czułam sie strasznie. Nigdy czegoś takiego jeszcze nie miałam, zero siły, ból głowy, gardła, szyi, uszu, pleców, napady zimna/ gorąca, problemy z oddychaniem... calosc była na tyle mocna, ze sama troche strachu sie najadlam i 3 h czekałam na "emergency" lekarza...a i tak musze isc na dodatkowe badania .

Stary 2014-04-08, 20:11   #1512
starry_eyes
Wtajemniczenie

Zaraz mi parapet rozwali, tak mocno pada

Stary 2014-04-08, 20:15   #1513
okaro
Zadomowienie

brzmi groznie.. ja dawno nie bylam u lekarza... ogolnie im jestem starsza to rzadziej, czesto jak czuje zblizajace sie przeziebienie to zawsze wypijam lipe na wieczór, i smaruje sie olejkiem kamforowym, + strepsils na bol gardła. Moze to dlatego, ze teraz wybieram Ciepłe,wygodne > ładne, dopasowane wiecie co mam na mysli hehe
okaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 20:24   #1514
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez starry_eyes Pokaż wiadomość
Zaraz mi parapet rozwali, tak mocno pada
mój tż wybrał się akurat na spacer do kauflandu i wrócił cały mokry ale kupił mi po drodze nowego somersby we fresh markecie w ramach przerywnika w spacerze podczas oberwania chmury idealnie sobie trafił nie ma co

właśnie aporpo joasia! mamy to piwo we freshu także już masz bardziej po drodze
Stary 2014-04-08, 20:35   #1515
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Ja też byłam w Egipcie, w zeszłym roku z TUI, opcja All na siedem dni w Sharm. Powiem Wam, że bajka - ciepełko, woda... My pojechaliśmy z zamiarem leżenia 7dni, ale pojechaliśmy na snorekling. Było bajkowo, nawet zrobiliśmy intro-nurkowanie - ale tż przez to "zepsuł" sobie ucho - do tej pory go męczy. Co do zemsty faraona - ja to nawet zęby myłam w ich wodzie - w trakcie pobyty zaczęło mnie w jeden wieczór mdlić, ale tam wystarczy iść do apteki - dostaniesz wtedy leki które działają od razu (Nifuroksazyd, który u nas jest dostępny na receptę, tam jest w podwójnej dawce bez). Mi przeszło jak ręką odjął. W hotelu mieliśmy ładnie, czysto, jedzenie dobre... Ale już powiedziałam, że mi kultury arabskiej wystarczy tak na przynajmniej 5 lat zanim znowu wybiorę się w tamte rejony na wakacje. Jednak teraz będę wypoczywać w Europie
I polecam aparat do wody - mieliśmy z tego największą atrakcję. Mi się przyfarciło - kolega mi pożyczył. ale na następny wyjazd kupujemy swój - jest to warte tej ceny, poważnie
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 20:36   #1516
starry_eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
mój tż wybrał się akurat na spacer do kauflandu i wrócił cały mokry ale kupił mi po drodze nowego somersby we fresh markecie w ramach przerywnika w spacerze podczas oberwania chmury idealnie sobie trafił nie ma co

Doskonałe wyczucie czasu

Stary 2014-04-08, 20:38   #1517
MajsterkaANB
Zakorzenienie

nie obchodzi nikogo moje upiekszanie...

Stary 2014-04-08, 20:41   #1518
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez czerwonapanienka Pokaż wiadomość
A ja prawie nie piłam alkoholu i z TŻ nie mieliśmy żadnych rewolucji. Dobrze jest na wyjazd zaopatrzyć się w tabletki osłonowe (zwykłe jak przy antybiotyku) i to osłania żołądek
dokładnie

Cytat:
a łykaliście jakieś flory bakteryjne przed wyjazdem? Bo w Tunezji jest ponoć tak samo albo bardzo podobnie ale nasz nadworny farmaceuta mój kuzyn kazał nam łykać tydzień przed wyjazdem i nic nam nie było, uf a nawet piłam driny z lodem a oni go robią z tej ich wody ale tylko kilka bo potem już wolałam jednak pić bez lodu no i zęby płukaliśmy wodą mineralną
to też u nas w hotelu (byliśmy w październiku) akurat lód był spoko, bo robili go z mineralki

Cytat:
my mieliśmy już kupione ferie zimowe jakoś w tym czasie co były te zamieszki w Egipcie. Mieliśmy lecieć do Marsa Alam do hotelu gdzie była nowa rafa koralowa praktycznie jeszcze w ogóle nie odwiedzana przez turystów...i MSZ wydał zalecenie żeby tam nie podróżować. No i polecieliśmy do dupy na raki ale byłam wściekła ale w sumie może i dobrze bo gdybyśmy polecieli i tak siedzielibyśmy w hotelu cały tydzień a ja sobie nie wyobrażam być w Egipcie i nie pojechać na wycieczkę do Kairu a tam wtedy to kategorycznie byśmy się nie udali
a z Marsa Alam są w ogóle wycieczki do Kairu? bo to strasznie daleko...

Cytat:

kurde, musze je dorwać w końcu!!!

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 20:42   #1519
existence
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;45948241]Ja też byłam w Egipcie, w zeszłym roku z TUI, opcja All na siedem dni w Sharm. Powiem Wam, że bajka - ciepełko, woda... My pojechaliśmy z zamiarem leżenia 7dni, ale pojechaliśmy na snorekling. Było bajkowo, nawet zrobiliśmy intro-nurkowanie - ale tż przez to "zepsuł" sobie ucho - do tej pory go męczy. Co do zemsty faraona - ja to nawet zęby myłam w ich wodzie - w trakcie pobyty zaczęło mnie w jeden wieczór mdlić, ale tam wystarczy iść do apteki - dostaniesz wtedy leki które działają od razu (Nifuroksazyd, który u nas jest dostępny na receptę, tam jest w podwójnej dawce bez). Mi przeszło jak ręką odjął. W hotelu mieliśmy ładnie, czysto, jedzenie dobre... Ale już powiedziałam, że mi kultury arabskiej wystarczy tak na przynajmniej 5 lat zanim znowu wybiorę się w tamte rejony na wakacje. Jednak teraz będę wypoczywać w Europie
I polecam aparat do wody - mieliśmy z tego największą atrakcję. Mi się przyfarciło - kolega mi pożyczył. ale na następny wyjazd kupujemy swój - jest to warte tej ceny, poważnie [/QUOTE]
to samo powiedziałam po Tunezji generalnie było super ale tam się czułam tak nieswojo nie wiedziałam do końca co mogę co nie, no jakoś tak mi było mało swobodnie a w Tunisie w niektórych bocznych uliczkach to się zastanawiałam czy mnie zaraz nie porwie tłum i hejaaa pożegnanie z Polską na amen planujemy kiedyś Egipt odwiedzić ale to za kilka lat

my aparat mamy taki "jednorazowy" ale już był z nami 3 razy na wakacjach i wywołujemy zawsze tą kliszę na płytkę cyfrowo a zdjęcia robi naprawdę zadowalające aż w szoku byłam dało nam go biuro podróży wraz z dwoma ręcznikami jak kupowaliśmy tą wycieczkę do Egiptu, która nie doszła do skutku no ale gadżety zostały
Stary 2014-04-08, 20:45   #1520
farbstiftka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
mam wlasnie kwasy.na buzi i umieram od smrodu

sama sobie robisz? jakie?

Ja dziś intensywnie szukam kamerzysty, mój wymarzony odpada, okazało się, że cena za film jaki chcę jest za wysoka (5000zł) a 1600zł o jakim kamerzysta mówił wcześniej to za jakiś okrojony pakiet i o ogólnie nie byłby to taki film jak chciałam. Kolejny kamerzysta, którego biorę pod uwagę, miał wysłać tydzień temu cennik i mimo przypomnień do tej pory nie wysłał... Co myślicie? Przypomnieć sie jeszcze raz, czy odpuścić go sobie?
farbstiftka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 20:45   #1521
existence
Zakorzenienie

Cytat:
nie obchodzi nikogo moje upiekszanie...

właśnie! miałam pytać jakie robisz bo mnie kiedyś interesował migdałowy ale nie wiem czy to warte zachodu jest...nie znam się
Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
dokładnie

to też u nas w hotelu (byliśmy w październiku) akurat lód był spoko, bo robili go z mineralki

kurde, musze je dorwać w końcu!!!
pyszne jeeeest to piwko!
a z wycieczkami sama nie wiem jak to jest bo wtedy nie było żadnych wycieczek tam bo to by było samobójstwo ale kurde mam nadzieję, że są bo chciałabym te 2 miejsca połączyć bo się bardzo wtedy tym Marsa Alam zajawiłam i kurdeee chciałam mieć w miarę ciepłą zimę byłam taka happy i dupa blada nie chcę tego wspominać, czasem to wypieram
Stary 2014-04-08, 20:48   #1522
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
właśnie! miałam pytać jakie robisz bo mnie kiedyś interesował migdałowy ale nie wiem czy to warte zachodu jest...nie znam się

pyszne jeeeest to piwko!
a z wycieczkami sama nie wiem jak to jest bo wtedy nie było żadnych wycieczek tam bo to by było samobójstwo ale kurde mam nadzieję, że są bo chciałabym te 2 miejsca połączyć bo się bardzo wtedy tym Marsa Alam zajawiłam i kurdeee chciałam mieć w miarę ciepłą zimę byłam taka happy i dupa blada nie chcę tego wspominać, czasem to wypieram
ale ja też chcę na rafy do Marsa Alam

http://obiezyswiat.org/index.php?gallery=9508

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 20:49   #1523
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farbstiftka Pokaż wiadomość

Ja dziś intensywnie szukam kamerzysty, mój wymarzony odpada, okazało się, że cena za film jaki chcę jest za wysoka (5000zł) a 1600zł o jakim kamerzysta mówił wcześniej to za jakiś okrojony pakiet i o ogólnie nie byłby to taki film jak chciałam. Kolejny kamerzysta, którego biorę pod uwagę, miał wysłać tydzień temu cennik i mimo przypomnień do tej pory nie wysłał... Co myślicie? Przypomnieć sie jeszcze raz, czy odpuścić go sobie?
ja bym się przypomniała. Nasz kamerzytsa ogólnie był początkowo bardzo nieuchwytny, akurat tak trafialiśmy, że najpierw wypadł mu wolny weekend przypadkowo jeden od dawna i odwołał spotkanie bo żona chciała gdzieś wyjechać potem coś tam gdzieś kręcił jakiś spot reklamowy no i tak się przesuwało ale zawsze informował odpowiednio wcześniej no i warto było czekać zwłaszcza, że czasu mieliśmy wtedy duuuużo na to może jest zajęty albo sobie zapomniał zapisać, w sumie to tylko człowiek jak każdy inny jak przypomnisz i zaś oleje to bym sobie odpuściła wtedy bo to już takie mało poważne.
Stary 2014-04-08, 20:49   #1524
Majelka
Wtajemniczenie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;45948241]Ja też byłam w Egipcie, w zeszłym roku z TUI, opcja All na siedem dni w Sharm. Powiem Wam, że bajka - ciepełko, woda... My pojechaliśmy z zamiarem leżenia 7dni, ale pojechaliśmy na snorekling. Było bajkowo, nawet zrobiliśmy intro-nurkowanie - ale tż przez to "zepsuł" sobie ucho - do tej pory go męczy. Co do zemsty faraona - ja to nawet zęby myłam w ich wodzie - w trakcie pobyty zaczęło mnie w jeden wieczór mdlić, ale tam wystarczy iść do apteki - dostaniesz wtedy leki które działają od razu (Nifuroksazyd, który u nas jest dostępny na receptę, tam jest w podwójnej dawce bez). Mi przeszło jak ręką odjął. W hotelu mieliśmy ładnie, czysto, jedzenie dobre... Ale już powiedziałam, że mi kultury arabskiej wystarczy tak na przynajmniej 5 lat zanim znowu wybiorę się w tamte rejony na wakacje. Jednak teraz będę wypoczywać w Europie
I polecam aparat do wody - mieliśmy z tego największą atrakcję. Mi się przyfarciło - kolega mi pożyczył. ale na następny wyjazd kupujemy swój - jest to warte tej ceny, poważnie [/QUOTE]
a ja miałam aparat i mega się jarałam że takie ąłdne zdjęcia będą jak snorkuję a po powrocie okazało się że wszystkie są całe fioletowe i nic nie widać chyba jakiś felerny miałam..

Cytat:
myśle że oni organizują wszystko i wszędzie ale faktem jest że my z bliższej safagi jechaliśmy nocą przez 7h przez pustynię i było meeega zimno

Edytowane przez Majelka
Czas edycji: 2014-04-08 o 20:51
Stary 2014-04-08, 20:50   #1525
existence
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja też chcę na rafy do Marsa Alam

http://obiezyswiat.org/index.php?gallery=9508
otóż to ja myślałam początkowo, że się zapłaczę
Stary 2014-04-08, 20:54   #1526
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farbstiftka Pokaż wiadomość

moja przyjaciolka mi.robila, z clareny

Stary 2014-04-08, 20:55   #1527
Majelka
Wtajemniczenie

Cytat:

pyszne jeeeest to piwko!
oj tam na pewno ktoś coś organizował mój TŻ był kilka razy jako dziecko i nastolatek tam i kiedys tez tam była jakas mega napięta sytuacja to ich autokary wojsko w nocy eskortowało do Kairu żeby tylko wycieczka się odbyła
Stary 2014-04-08, 20:56   #1528
MajsterkaANB
Zakorzenienie

pirogronowy kwas

Stary 2014-04-08, 21:00   #1529
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majelka Pokaż wiadomość
oj tam na pewno ktoś coś organizował mój TŻ był kilka razy jako dziecko i nastolatek tam i kiedys tez tam była jakas mega napięta sytuacja to ich autokary wojsko w nocy eskortowało do Kairu żeby tylko wycieczka się odbyła
ostro
Cytat:
pirogronowy kwas

kurde to o takim nawet nie słyszałam nieźle jestem nieobeznana a spytasz świadkową czy migdałowe są fajne?
Stary 2014-04-08, 21:01   #1530
farbstiftka
Zadomowienie

migdałowy jest dość delikatny, nie daje spektakularnych efektów
farbstiftka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości