|
|
#1831 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cześć dziewczyny
To mój pierwszy wpis na odchowalni,wcześniej a to córka wyczerpała limit na internet,a to brakło czasu na pisanie. Niby Alanek grzeczniutki i mało absorbujący ale jak doda się jeszcze do kompletu moją zbuntowaną trzylatkę to siedzenie w wolnej chwili przy kompie odchodzi na dalszy plan ![]() Mały pięknie przybiera na samym cycu,pierwszą szczepionkę zniósł bardzo dzielnie i ekspresowo wyrasta mi z ubranek. Wczoraj pierwszy raz męczył się przez cały dzień z brzuszkiem,nie było kupki i tylko co jakiś czas poprykiwał z grymasem na buzi dopiero wieczorna kąpiel przyniosła mu ulgę. Śmiałam się,że ma kąpiel w jakuzzi bo wyprykał się w tej wodzie,że hej Dzisiaj na szczęście już jest wszystko ok ![]() Widzę,że pojawiło się kilka nowych mamuś. Witam się ![]() Piszecie o suchych policzkach,krostkach itp. U Alanka też działo się podobnie. Zaczęłam trochę częściej przemywać buzię przegotowaną wodą i smarowałam kremem Nivea SOS-u nas on się super sprawdza,na pupę i przeróżne suchostki . Buzia już jest ładna,a krostki były też na szyjce i na główce. Jedyne co mnie od 2 dni martwi to ciemieniucha oliwka przed kąpielą nie pomogła,jutro kupię olejek z Ziaji(ponoć dobry) i miękką szczoteczkę do zębów i wezmę tą paskudę w obroty![]() Uciekam teraz szykować dzieciaki do kąpieli Pozdrowionka
|
|
#1832 |
|
Raczkowanie
|
Idaikot, ja piję wapń czasem, ale to bardziej profilaktycznie, bo pyłki już szaleją i boję się alergii. Co do Twojego dołka... U nas tez TŻ czasem potrafi lepiej uspokoić Młodego
i stwierdziłam, że to pewnie dlatego, że nie karmi jest bardziej wytrwały w zabawie, uspokajaniu tam, gdzie ja podałabym już pewnie pierś. No i dzieci płaczą z tysiąca różnych powodów Dlatego rzeczywiście: głowa w górę. A mogę zapytać o to ubranko na chrzest? Co wybrałaś? Strasznie tu dziś cicho... Mam wrażenie, że wszystkich wystraszyłam.Sent from my OMNIA7 using Tapatalk
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie wszystkie korzystały dziś z pięknej pogody i teraz dopiero dom ogarniają bo rzeczywiście słaby ruch w interesie
|
|
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1835 | |||||
|
Raczkowanie
|
koniecznie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...do-twarzy.html Cytat:
ale rzeczywiście dziewczynki mają większy wybór. Ja na chrzest kupiłam taki komplet w next.edit: maluszek na zdjęciu to model z nexta, a nie Antoś
Edytowane przez tridentina Czas edycji: 2014-04-08 o 22:42 |
|||||
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
My dziś dosyć aktywnie spędziłyśmy dzień....z rana na zakupach, potem szybki obiad z małą w nosidle, gadanie do niej całe popołudnie, bo oczywiście moja córka nie lubi spać w dzień, za to po kąpieli,przed 20 padła i śpi
|
#1837 | |
|
Raczkowanie
|
tridentina - Mialam juz nic nie pisac, bo po calym dniu z dziecmi na dworze padam zwyczajnie na twarz, ale nie moglam sie powstrzymac jak zobaczylam to zdjecie. Jest po prostu przeslodkie!
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() Duzo dziewczyn przenioslo sie na fb niestety. Dawno tu nie widzialam Lidki, ciekawa jestem co u niej
|
|
#1838 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój ma burzę czarnych włosów
|
|
|
|
|
#1839 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1840 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1841 |
|
Raczkowanie
|
Jaki tu spokój... nananana...
Dobry wieczór. Dzien na plus, Gwiazda zaczęła sama chwytac grzechotke i nią potrzasac, a nie od razu wypuszczać ;-) Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1843 |
|
Raczkowanie
|
Hosenko, myślę, że nie jedna mama w akcie desperacji podawała dziecku pierś w kryzysowych sytuacjach. Ja przyznaję, że zdarzało mi się na wieczorny 'ból istnienia', kiedy smoczek nie pomagał. Po lekturze forum karmienie piersią na gazecie wiem, ze wiele mam tak robi. Nie dziwi mnie też to u mam, których dzieci są bezsmoczkowe. Myślę, że to bardzo indywidualna kwestia. Jak łupy z lumpka? Już wysuszone?
Caillouu, gratulacje dla Gwiazdki. Fajny ten komplet z nexta. Nie potrafię na tapatalku pisać od nowej linijki, grrr...Sent from my OMNIA7 using Tapatalk
|
#1844 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze jedno pranie czeka - 2 suszarki zajętę, a na sznurkach na balkonie oduczyłam się wieszać.
|
|
#1846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1847 |
|
Zadomowienie
|
Hosenko moje dziecko rzadko płacze ale czasem właśnie jak płacze to daje mu pierś i go wycisza to
![]() Dzień dobry Od 20 do 3 moje dziecko spalo , karmienie i 6 znowu karmienie i już nie śpi. A później Ewa Drzyzga mnie obudziła....tzn sam tv mi się włączył i jej gadanie mnie obudziło...:-/ |
|
|
|
#1848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Właśnie sobie jem śniadanie na szybko aby moja produkcja mleczna miała materiał do pracy... Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1849 |
|
Raczkowanie
|
Konsternacja - mam i takie i takie. Pluszowe cieszą sie mniejszą popularnością. Za to plastikowe (te mniejsze) to hit... Kilka razy przywalila sobie w czoło, płaczu nie było, raczej zdziwienie ;-)
Grzechotka plastikową (lekką) nie powinno sobie dziecko krzywdy zrobić. Jasne, ze wolalabym dac pluszowe, ale Szefowa dokonała wyboru ;-) Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1851 |
|
Przyczajenie
|
Witam się z rana
Moje dziecię poszło spać o 20 a wstało o 7,30... oby tak jej zostało. W sumie nie mogę narzekać chodzi tak samo spać a wstaje w przedziale 6-8 rano Budzi się pełna radości i sił na dokuczanie Dobra to ja też coś skrobnę: Pochodzę ze Sląska ale mieszkam od ponad 2 lat w Krakowie. Obecnie jestem na Śląsku bo mój mężuś ma jakieś poligony czy tam coś :P Kocham konie (miałam ich sporo),psy (mam 3)Książek nie lubiłam czytać bo mnie zmuszano zawsze Jednakże sama z własnej woli przeczytałam parę książek.Przejdźmy do mojej pierworodnej: Wiktoria urodziła się 19.01.14r o godzinie 1,30 w mało lubianym szpitalu na Śląsku. Rodziłam naturalnie niestety moja mała stwierdziła że się nigdzie nie rusza i na koniec po walce miałam CC. Dostała 9 pkt odjęli 1 za kolor skóry,pewnie przez wody bo miałam zielone. Teraz jest śliczna nie choruje nie dokucza aniołek ![]() Nie wiem jak u Was ale u mnie pogoda nie za ciekawa,niby słonce się przebija ale wiatr. Życzę smacznych kawusi i pogodnego dnia
|
|
|
|
#1852 |
|
Gang Iren
|
Hej.
Przeleciałam was na szybko ![]() I uciekam,bo dzieciaki wzywają
|
#1853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a twoje malenstwo tez bym chetnie popodziwiala ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Gosiu zabrzmialo to co najmniej dwuznacznie
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
hmmmmm Gośka
![]() pada..... błeeee szaro i buro. Chyba zainstaluję się w poduszkach na wyrze z królewiczem i nie ruszę się do 19.
Nocka u nas ok tylko że pokarmieniu o 1 mały już spał z nami bo matka przykimała i obudziła się na następne karmienie i znów przykimała za to o 7 obudziło nas gadanie małego a jak nas zobaczył to tak się uśmiechał pięknie i tak gadał ładnie, człowiek wtedy zapomina o wszystkim, wszystko jest nie ważne jak się taka istotka mała cieszy
|
|
#1855 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Gosiu zabrzmiało dwuznacznie
|
|||
|
|
|
#1856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://pl.coccodrillo.eu/product/471...BODY/BODY.html http://pl.coccodrillo.eu/product/954...E/SPODNIE.html http://pl.coccodrillo.eu/product/508...er/SWETER.html http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/B...zka-Gabrys/810 http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/B...ki-wiazane/598 i na wypadek gorszej pogody: http://allegro.pl/ff-dwustronna-blek...110769294.html Kieszeń mnie boli, ale za to sobie nic nie kupuję |
|
|
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze poszukuję inspiracji na strój dla mojego kawalera... Mąż upiera się, żeby do kościoła było takie białe "tradycyjne" wdzianko...
|
|
|
|
|
#1858 |
|
Raczkowanie
|
Ladne ciuszki Idaikot ;-)
Alee jak tak patrzę na siebie, to nie bylam tak przygotowana jak Wy. W dzień chrztu wybralam z tego co mialam: jasne rajstopy i różowo biala kieca w vintage kwiatki. Na to jasny kombinezon, bez butow :-P I bylo ladnie. Mam nadzieje, ze nikogo nie uraze, ale jak widze te chrzcielne strojne szaty, tym bardziej te biale ogromne bety to śmiać mi sie chce ;-)
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1860 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

dopiero wieczorna kąpiel przyniosła mu ulgę. Śmiałam się,że ma kąpiel w jakuzzi bo wyprykał się w tej wodzie,że hej

16.06.2012