|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
bylam Wczoraj u ginia
i jak zawsze na moje szczescie trafilam chyba na najprzystojniejszego lekarza na oddziale i nie wiele starszy ode mnie opowiedzialam co i jak, zbadal i mowi ze wszystko ok, ale wzial jeszcze wymaz i jak cos bedzie sie dzialo to zadzwonia no i jak czekalam na lekarza 20 min ( ) to wlasnie on sie krecil po korytarzu i tylko sobie mysle zeby to nie byl on no i to byl on haha a jak wlasnie czekalam bo bylam z Natalie i z wozkiem to szla lekarka i mowi ze ladny wozek a po chwili ze dziecko tez ladne no to w sumie tyle dziaiajs noc ciezka bo mala wczoraj spala nie o swoich godzinach i budzila sie w nocy i o 3 - 2 razy lulalam ale wstala o 6 to przebralismy pampka i dostala butle i zasnela i spala do po 8
|
|
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
|
|
#3663 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
dawno nie pisałam, bo moje dziecko stało się bardzo mało przewidywalne (i zepsuło mi komputer uderzając w klawiature ) i tak jak mieliśmy mniej więcej ustalony plan dnia tak teraz nie wiem o co cho. W ndz usnęła nam w aucie o 19 (nie byłoby nic w tym dziwnego, bo kładzie się spać 21-22 i czasem tak późno potrafi sobie strzelić drugą drzemkę, ale ona się nie obudziła, tzn. tylko na cyca i spała do 8 rano 0_O. Pierwszy raz w życiu tak. Później drzemka w dzień prawie 3 godziny. Wczoraj od 19 do 23 - usypiałam ją chyba ze 3 -4 razy, pięknie spała po czym otwierała oczka i chciała się bawić . Padła przez 24 wstała o 7 . Dziś drzemka 0,5 h i teraz dopiero zasnęła, już nic nie kumam, i najgorsze jest to, że raz jedna drzemka, raz dwie... raz tak, raz siak...ja chce swoje dziecko ![]() ![]() czytałam o Kubusiu Sal wracaj do zdrówka! mam nadzieję, że was wypuszczą Cytat:
3majcie kciuki bo od dziś zaczynam ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
|
|
#3664 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kolega ostatnio tez mówił, ma 3 letnią córeczkę i jak do przedszkola to trzeba w tygodniu prosić, rozbudzac, a jak weekend, to przywali do łóżka o 6 rano ;/ Dobrze, ze już spacerowac możecie , piękna pogoda, to aż żal siedzieć w domu ![]() Cytat:
oby tak dalej zdrowsze jedzenie to dla zdrowia ile lepiej ![]() Cytat:
![]() My dzisiaj full czasu na powietrzu Ale mamy piekną pogodę
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
Jupiii...pezyszedl nasz wozek nowy
super super super. Jestem zachwycona. Daro siedzi wygodnie i prosto, prowadzi sie jak marzenie. Kolor cudny...normalnie sie nacieszyc nie moge. A teraz siedzd u fryzjera i dofarbowuje odrosty + c.d.naszego powolnego dazenia do koloru docelowego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2014-04-08 o 17:26 |
|
|
|
#3666 |
|
siedzę i myślę
|
Co taka szczęśliwa Magiusa, ?
![]() edit: juz wiem czemu szczęśliwa a co to za wózek ?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2014-04-08 o 21:37 |
|
|
|
#3667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3668 |
|
Zadomowienie
|
Hej, musimy siedziec do piatku :/ nie ma opcji zeby nas wypuscili wczesniej bo K ma dokonczyc antybiotyki i ma niskie zelazo ktore chca w czwartek sprawdzac
mamy kolego Julka jest.tydzien mlodszy i wymiata w pokazywaniu i nasladu dzwiekow, robi wszystko, przy nim Kubus to mega trabka :p Happy juz trzech lekarzy pytalam o te zmiany na skorze i kazdy mowi co innego .... ![]() Nie umie wrzucic zdjec pchacza, dam na grupe :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2014-04-08 o 20:12 |
|
|
|
#3669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale dziko, o ja to jak mi lekarz mówił,to,ze żelazo długi czas,zeby się coś zmieniło ;/ Magiusa za wózek, jutro już pewnie na spacer śmigniecie ![]() My byliśmy na placu zabaw dopiero wróciliśmy, sama wlazłam na huśtawkę ale Kuba miał frajdę
|
|
#3670 |
|
Wtajemniczenie
|
a ile macie tej hemoglobiny? u nas w pierwszym badaniu wyszło 9,8 potem powtórne po 3 dniówce 10,4 (10,5) norma więc nie szłam juz do przychodni z tym
|
|
|
|
#3671 |
|
Zadomowienie
|
Mamy 10,2, wiec nie najgorzej chybs, ale on mi powiedzial, ze to hemoglobina, a chca zbadac zelazo
i Kuba naprawde brzydko kaszle, praktycznie tak samo jak kolega z zapaleniem pluc, jakis okropny ten zaraz zlapal :/ a no i od dzisiaj zabraklo dla mnie lozka i spie na materacu, a za wode i prad place 15 zl dziennie, wiec ten przemily pobyt wyjdzie mnie 100 zl i matki karmiace tez placa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to zabrakło łóżka? To wywalili Cię z tego, które użytkowałaś? Ale dziwne. Biedny Kubuś, mam nadzieję, że jednak szybko ozdrowiejecie
|
|
#3673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kuba taki kochany ps u nas to samo bylo z Natalka, w polsce co innego mowia i w szwecji co innego.. wiec moge sobie wybrac na co choruje moje dziecko |
|
|
|
|
#3675 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny, Magiusa lozka sa dla dzieci, przyjeli dziecko i mnie wywalil :/ i wlasnie czuje,ze moj materac jest dziurawy , boosko
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Sal - szybkiego powrotu do zdrowia dla Kubusia i wyjścia zza krat!
Dziewczyny mam dość cycowania... normalnie mnie to dobija, nie wiem dlaczego, chciałam karmić dłużej ale mam już dość :/ pewnie dlatego że już miałyśmy 'ustalone' 2 posiłki cycowe w dzień a teraz znowu mała robi cyrki z obiadami i kaszkami. A te 2 posiłki tak mi pasowały A jak nie je to chyba dlatego się częściej budzi bo głodna czy co? Nie wiem już, ale mam dość! Tak mnie to zniechęciło że nie wyobrażam sobie kp drugiego dziecka nie poznaje siebie
|
#3677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana jak masz dosyć ,meczy Cie to karmienie, to odstaw Małą od piersi (choć wiem,że to nie jest łatwe z różnych względow), bo jeszcze będziesz miala jakiś uraz ja na początku była zdołowana odstawieniem od cycka, ale teraz jestem z tego zadowolona, Wojtek ok 20 pije wielką butlę mleka i spokojnie do rana wytrzymuje ale drugiego dziecia baaaardzo chce karmić jak najdłużej ![]() salviae- zdrowia dla Kuby, obyście nie złapali rota . tak jak my po pobycie w szpitalu;/ strzeżcie się ! |
|
|
|
|
#3678 |
|
Raczkowanie
|
Hej
U nas ciężki tydzień. Paweł dopiero teraz dochodzi do siebie. Pisałam Wam w środę, że P. ma biegunkę. W czwartek było wszystko ok, ale w piątek zwymiotował i od tamtej pory temperatura w okolicach 38 - 39. Do wczoraj nie chciał nić jeść, tylko na cycu wisiał i robił po 3-4 wodniste kupy. Codziennie chodziłam z nim do pediatry sprawdzić czy się nie odwodnił. Na szczęscie jest ok. Przez ten tydzień schudł 350g. Na szczęście od wczoraj wieczora już ładnie je i robi normalne kupy. Malo brakowalo a wylądowalibyśmy w szpitaluPozdrawiam cieplo i idę spać!
|
|
|
|
#3679 |
|
siedzę i myślę
|
zapodałam kaszę w butli na dobranoc - na 180 ml mleka, ale nie wypił wszystkiego
więc zapewne i tak czeka mnie pobudka w nocy...
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie taką cichą mam nadzieję nie wiem czemu mam teraz takie odczucia, ale nie chcę mieć urazu, tak jak piszesz...chciałabym pamiętać kp jako coś niesamowicie przyjemnego a jak dalej tak pójdzie to będę pamiętać to jako jakąś udrękę.Vujka - oj biedny Pawełek, dobrze, że już zdrowieje i jest lepiej!
|
|
#3682 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas na spacerze też już rzadko jest spanie, ale jak zaczyna marudzić to daję jej biszkopta i tak se memla tego 1 biszkopta, potem kruszy, ogląda, pół godziny na dojście do domu zawsze mam. Nie wiem, co by było bez cycka, czasami myślę, że spokój by może był gdybym wcześniej butlę wprowadziła, teraz to d.upa, bo ona nie chce butli. Cytat:
|
||
|
|
|
#3683 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będzie dobrze![]() Cytat:
dzisiaj jakoś udobruchałam go chrupkami, z tym, że od 1 chrupkę w kilka sekund pochłania OMG ,Ty to masz z tymi swoimi dziewczętami ![]() przyklejone do mamusi ,oby jak najszybciej się odkleiły...i dały Ci się porządnie wyspać ![]() może z kubeczka by wypiła mleko? jeśli nie chce butli..? Wojtek generalnie nic nie umie, ale ostatnio tż nauczył go pić ze słomki od tej pory w końcu pije coś innego niż mleko, co prawda czysta woda jest fuj ,ale np.z odrobiną soku malinowego wytrąbi całą szklankęidę spać dobranoc
|
||
|
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3685 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3686 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a najśmieszniejsze jest to ze jak jej zagescilam mm na noc to zawsze wcześniej wstała ;-) wiec nie zageszczam ;-)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3687 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pic gorzka kawusie.
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, włączcie kube wojewódzkiego. Chylińska opowiada o dzieciach. jesteśmy z mężem posikani
|
#3689 | |
|
siedzę i myślę
|
E no co Ty jaka wyrodna matka! To jak ją mam się czuć skoro karmilam mniej niż miesiąc?
A w ogóle ostatnio kupowałam rajstopy i skarpety w La Vantilu i babka przy kasie do mnie: mamy koszulki dla mam karmiacych. .. i już mnie wkurzyla. .. a może ja nie będę kp? Co to za nagonka społeczna. .. ech na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie kp małego. Już męczy mnie ciąża, chciałabym już urodzić i odzyskać swoje ciało, a kp znowu by mnie ograniczało. .. To tyle ode mnie. Pisała zua macocha Dobranoc: ) Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2014-04-08 o 23:30 |
|
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Karola a ja jako mama kp wszędzie widzę nagonkę na mm a jak słyszę w reklamie, że przez 6 miesiecy można dawać dziecku to co najlepsze a później pomoże mi w tym nan czy inne bebiko to szlag mnie trafia
Deb wierzę, że podejmiesz dobrą decyzję Ja to bym wolała w dzień nawet co godzinę karmić ale w nocy mieć spokój coś jeszcze miałam pisać ale zapomniałam piekę ciasto szpinakowe i idę spać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

i jak zawsze na moje szczescie trafilam chyba na najprzystojniejszego lekarza na oddziale i nie wiele starszy ode mnie
opowiedzialam co i jak, zbadal i mowi ze wszystko ok, ale wzial jeszcze wymaz i jak cos bedzie sie dzialo to zadzwonia
) to wlasnie on sie krecil po korytarzu i tylko sobie mysle zeby to nie byl on
no i to byl on
haha a jak wlasnie czekalam bo bylam z Natalie i z wozkiem to szla lekarka i mowi ze ladny wozek a po chwili ze dziecko tez ladne 

(i zepsuło mi komputer uderzając w klawiature
. Dziś drzemka 0,5 h i teraz dopiero zasnęła, już nic nie kumam, i najgorsze jest to, że raz jedna drzemka, raz dwie... raz tak, raz siak...ja chce swoje dziecko 

oby tak dalej
Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną

i Kuba naprawde brzydko kaszle, praktycznie tak samo jak kolega z zapaleniem pluc, jakis okropny ten zaraz zlapal :/ a no i od dzisiaj zabraklo dla mnie lozka i spie na materacu, a za wode i prad place 15 zl dziennie, wiec ten przemily pobyt wyjdzie mnie 100 zl i matki karmiace tez placa 

A jak nie je to chyba dlatego się częściej budzi bo głodna czy co? Nie wiem już, ale mam dość!