|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Czy zmienic na blond?
Chcialabym cos zmienic. Najpierw zrobilam ombre a teraz zachcialo mi sie blodnu, ale nie zoltego tylko takiej platyny
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy zmienic na blond?
ja myślę, że mogę ci doradzić... też chciałam... mam bardzo ciemny brąz... i no nie wiem może i nadal chcę, ale ... poszłam do fryzjerki i zleciłam obcięcie z farbowaniem właśnie na platynę, chciałam mieć prawie włosy koloru białego... ale rozjaśniacz- chyba tak to się nazywa- był za słaby i z moich planów wyszedł mi kolor rudy, więc znów poszłam i wróciłam do swojego koloru. Cokolwiek postanowisz uważaj na fryzjerki i powiedz, że chcesz wszystko mega silne.
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() do autorki - w blondzie będzie Ci ładnie, ale moim zdaniem w ciepłym odcieniu blondu, w platynie to tak raczej...niekoniecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
mOLDerator
|
Ten kolor, który masz dobrze pasuje do Twoich oczu. Myślę, że platynowy blond nie jest koniecznie dla Ciebie. Jeśli już to np. truskawkowy lub karmelowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
A jaki masz kolor oczu i odcień skóry? To ważne, bo jak jesteś typem ciepłym to w platynie będziesz wyglądać trupio, jak zimnym to ok. Ja też radzę taka wizytę rozłożyć na 2-3 razy bo rozjaśnianie z brązu zawsze wiąże się z etapem rudości a potem żółci. Poza tym to zmniejszy szok nagłej zmiany koloru. Masz też ciemne brwi i mam wątpliwości czy nie wyglądałoby to sztucznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
oczy mam brazowe, brwi tez ciemne.
Ale skore mam blada ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
oj to przepraszam chciałam bardzo dobrze, a to przynajmniej dobrze, że koleżanka napisała o tych 2-3 wizytach.
mi osobiście podoba się taki kolor: http://media-cache-cd0.pinimg.com/73...1457e183ac.jpg
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
A odcień skóry? Taki chłodny, różowy czy bardziej żółtawy, brzoskwiniowy? Jak się opalasz? Łatwo/powoli/na czerwono? Masz piegi?
Możesz popatrzyć na żyły na nadgarstkach. Jeśli mają wyraźnie fioletowy kolor to masz chłodny odcień, jeśli są zielonkawo-niebieskie to ciepły odcień. Może się okazać że masz neutralny odcień to wtedy teoretycznie oba odcienie (platyna i złotawe) by Ci pasowały. Myślę że twój charakter też ma znaczenie. Jeśli jesteś osobą przebojową i lubisz rzucać się w oczy to może dobrze byś się czuła w takich włosach (podobnie jak Gwen Stefani- zdjęcia 1 i 2). Jeśli raczej jesteś stonowana i naturalna to poszłabym bardziej w coś naturalnego (podobnie jak Whitney Port- zdjęcia 3,4,5). Które jest Ci bliższe? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ja mam wrażenie patrząc na Twoje zdjęcia, że blond to kompletnie nie Twoja bajka a zwłaszcza platyna.
Co bym Ci zaproponowała, to flamboyage, refleksy które nadałyby fryzurze lekkości i rozpromieniłyby Cię troszkę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Popieram poprzedniczke
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
zyly mam raczej zielonkawo-niebieskie hmm
sama nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- rudy odpada,mam troszke czerwonych plamek na twaz mysle ze rudy koor by je podkreslil ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
W takim wypadku platyna nie jest dla Ciebie. Raczej coś złotawego lub beżowego. I też się zgodzę z przedmówczyniami że lepiej coś naturalniejszego niż bardzo jasne włosy. Rozjaśnij do średniego blondu, zobaczysz jak będziesz się czuła i potem postanowisz. Tak też będzie zdrowiej dla włosów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Popieram SweetChoco.Zdecydowanie zmien fryzure,zapusc grzywke,kolor zostaw zblizony do naturalnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A z drugiej strony jeżeli coś Cię kusi to i tak prędzej czy później pewnie to zrobisz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
ja zeszłam z bardzo ale to bardzo ciemnego brązu-kilka lat tak farbowałam(naturalne mam 'mysie') na jasny ,złocisty ewentualnie po użyciu szamponu fiol. jest przez jakis czas platynowy blondzik
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Mam wrażenie, że blond jednak nie dla Ciebie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Jakiś ciepły odcień blondu byłby całkiem całkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Ciemny pasuje do oprawy oczu.Nie będzie problemu z odrostem.Nie rozjaśniaj,nie warto na dłuzszą metę.Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że idealny byłby dla Ciebie (podobnie jak wspominały poprzedniczki) jakiś ciepły odcień blondu - na przykład karmelowy blond:208011.jpg
Ciemny, ale ciepły odcień blondu także by Ci pasował, a nie byłby obarczony jakimś drastycznym rozjaśnianiem: a84a60950002702549f9f9d5.jpg Poza tym możesz wypróbować jakieś złote brązy i delikatne rudości: e513f795fee8fd76a7b31f62d4d1a990-1_a8ab84.jpg ciemny-rudy.jpg Jeśli będziesz rozjaśniała włosy do blondu, to nie zapomnij również o rozjaśnieniu brwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.