Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-08, 22:30   #2311
carolciuska
Zadomowienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

I pizza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (162,1 KB, 9 załadowań)
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 22:37   #2312
Latte88
Zakorzenienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Mam chwile spookoju zeby cos napisac. Kiedy ten czas tak leci??? Wrrr
Od poczatku- auto kupione wczoraj juz nim wracalismy do domu. Juhuu. Koniec przerzucania miliona stron na otomoto

Dzis lekarz mnie troche wkurzyl, bo szybko szybko ne ma czasu na pytania, ale przynajmniej wszystko obejrzal dokladnie na usg otoz nosze w sobie mala kluske 15 cm, 300 gram. 18 t 4d.
Chyba duzy dzidziol, ale jak to mozliwe jak ja taka jeszcze o normalnych - nie ciazowych ksztaltach? Wszystkie narzady w poradku, dzieć machal sobie nozka teoche sie przerazilam, ze takie duze, jak ja urodze??? :

Kolejna rzecz to mam taka alergie, ze jak kicham 10 razy pod rzad to chce mi urwac glowe przy samej dupie. Wysmarkalam juz 10 paczek chusteczek.
Masakra
Wstawie Wam juteo zdjecie brzucha, bo urosl
A no i przepis na beze i taarte!

Dzis z kolei bylismy na dniu margarity, margarita drink- 10 zl i margarita pizza- 10 zl
Zdjexia na dobranoc w zalaczeniu
Super, że się udało samochodzik kupić
a my Was gonimy Kochana dziś 17,6 a bobo 14 cm i 200coś już nie pamiętam nawet bo mnie złapał katar i mulę się
Czekam na przepisy.
a co do porodu jak to napisała Miss : weszła to wyjdzie damy radę
Dzisiaj możesz wstawiać masę jedzonka, nie przełknę niczego może jedynie wzrok uciesze <3
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 22:46   #2313
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Super, że się udało samochodzik kupić
a my Was gonimy Kochana dziś 17,6 a bobo 14 cm i 200coś już nie pamiętam nawet bo mnie złapał katar i mulę się
Czekam na przepisy.
a co do porodu jak to napisała Miss : weszła to wyjdzie damy radę
Dzisiaj możesz wstawiać masę jedzonka, nie przełknę niczego może jedynie wzrok uciesze <3
Ale weszlo mniej niz 50 cm a wyjdzie wiecej. Lekarz trzy razy mierzyl obwod brzuszka- taki duzy. A roznica ok 50 gram to sporo chyba na takie malenstwo. Ja sie urodzilam 3100 i 51 cm. Dziecie moje chyba sie wrodzi w tatuska a Ty jeszcze nie wiesz czy chlopiec czy dziewczynka?
Stary 2014-04-08, 22:57   #2314
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Ale weszlo mniej niz 50 cm a wyjdzie wiecej. Lekarz trzy razy mierzyl obwod brzuszka- taki duzy. A roznica ok 50 gram to sporo chyba na takie malenstwo. Ja sie urodzilam 3100 i 51 cm. Dziecie moje chyba sie wrodzi w tatuska a Ty jeszcze nie wiesz czy chlopiec czy dziewczynka?
Haha faktycznie mniej weszło niż 50 cm to jest magia po prostu
A tatusiek ile? Bo ja 4300 a mój mąż o kg i coś więcej także nie wiem ile moje będzie miało, oby w granicach ( marzę o wadze 3,5 kg ).
A nie wiem Kochana, bo dziś nogi zaciskało wstydziocha taka, niby jak się odwróciło to nie było widać męskości, ale nie można nic powiedzieć czy na 100% dziewczynka czy chłopiec. Coś czuję że będzie niespodzianka, bo ostatnio tez dupskiem

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

A coś się stało z listą wrześniówek, że nie są niektóre chronologicznie? byłam za 10.09 a teraz gdzieś na końcu ( już poprawiłam)

Edytowane przez Latte88
Czas edycji: 2014-04-08 o 23:08
Stary 2014-04-08, 22:58   #2315
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Haha faktycznie mniej weszło niż 50 cm to jest magia po prostu
A tatusiek ile? Bo ja 4300 a mój mąż o kg i coś więcej także nie wiem ile moje będzie miało, oby w granicach ( marzę o wadze 3,5 kg ).
A nie wiem Kochana, bo dziś nogi zaciskało wstydziocha taka, niby jak się odwróciło to nie było widać męskości, ale nie można nic powiedzieć czy na 100% dziewczynka czy chłopiec. Coś czuję że będzie niespodzianka, bo ostatnio tez dupskiem
Tatusiek sie urodzil z 4300 wlasnie i 57 cm
I byl lysy i gruby podobno- ciotka jak go zobaczyla to powiedziala- proboszcz hahaha
Stary 2014-04-08, 22:59   #2316
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Tatusiek sie urodzil z 4300 wlasnie i 57 cm
I byl lysy i gruby podobno- ciotka jak go zobaczyla to powiedziala- proboszcz hahaha

Proboszcz
ciekawe jak my takie będziemy miały urodzić klocuszki to chyba od razu ubranka na 62
Stary 2014-04-08, 23:04   #2317
carolciuska
Zadomowienie

Rozerwie nam piczki , jestem wystraszona. Ide spac ! Dobrej nocki.
Do jutra! Buzka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-08, 23:05   #2318
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Rozerwie nam piczki , jestem wystraszona. Ide spac ! Dobrej nocki.
Do jutra! Buzka
Dobranoc buziaki
Stary 2014-04-08, 23:45   #2319
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Może ktoś ma ochotę na trojaczki ?
http://triples.crazylife.pl/page/3/
łoł. nieźle... u mnie w mieście są trojaczki, dosyć sławne znaczy ja je znałam, bo nasze mamy miały kontakt ze sobą swego czasu. młodsze o ok 3 lata ode mnie. dwie podobn do siebie niesamowicie a trzecia nic a nic, chyba na mamę się podała trochę.
Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny... Można się jeszcze dołączyć? Mam 25 lat, w sylwestra już wiedziałam, że prawdopodobnie jest fasolka. Kilka dni później był test i wielka radość, ale nie na długo bo okazało się, że mam plamienia i wylądowałam w szpitalu. Na szczęście się jakoś ułożyło i wyznaczono mi termin na 8.09. Bedzie cesarka z powodu mojej wady serca. W 12 tyg. okazało się że mam cięzkie zapalenie nerek i znow szpital goraczki po 40stopni i z tego znow mi sie oslabilo serducho i wyladowalam w szpitalu we Wroclawiu. Po tygodniu przeszlo i na usg nerek przypadkowo wyszlo ze prawdopodobnie jest chlopiec ale malutki jeszcze wiec nie na 100%. Od tamtej pory nie mialam usg a moj lekarz prowadzacy zawsze mowi ze przy nastepnej wizycie... Pozdrowionka dla wszystkich przyszlych Mamusiek...
witaj ale przeżycia ja to się ostatnio zastanawiałam jakbym tak np dostała zapalenia wyrostka to co? usuną go? czy lekarstwami jakoś spróbują podziałać? nie wyobrażam sobie tego. a myśli takie głupie, bo mnie coś kłuje po lewej stronie od wczoraj
Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Też jak patrzę w lustro to boję się że pęknie ale moja mama mi powiedziała "Kochanie masz teraz zniszczoną twarz , ale pomyśl sobie kto Ci to robi i dlaczego , to cud który w Tobie i dzięki Tobie rośnie , więc tak na prawdę jesteś piękna " prawie sie popłakałam jak to usłyszałam

Misstic i Latte ciesze się bardzo ! aż z zazdrości pęlkam że wiecie juz cos wiecej tzn. ze jestescie spokojniejsze . a anemia w ciąży no lepiej się przypilnować . ;-)
piękne słowa
Cytat:
Moje 14 cm szczęścia koteczek <3
jaki kręgosłupik!
Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
A oglądacie program Porody na Polsat Cafe? Ja czasem oglądam i z jednej strony to też już bym chciała mieć to za sobą a z drugiej chciałabym żeby ciąża trwała jak najdłużej tak się boje... A jeszcze jak sobie pomyślę że mnie rozetną i że będą mi coś majstrować przy brzuchu to masakra ale poród naturalny też jest straszny... Może dlatego że jestem straszna panikara i mąż mi cały czas mi mówi że nie wie jak ja urodzę...
nie ogolądam, bo nie mam tv. idzie to gdzieś na necie obejrzeć? bo te niektóre filmiki z yt to aż strach... obejrzałam na razie jakieś 4 porody w wodzie, a normalnych jeden cesarkę i tyle. wolę nie szukać na oślep, bo jeszcze znajdę coś, co się mi nie spodoba

trochę więcej o mojej wizycie wczorajszej: parę wyników z krwi mam poniżej normy, ale doktorka stwierdziła, że w ciąży krew może być taka rozrzedzona i że na razie nie włączy suplementacji żelazem. witaminy brałam przed pobraniem co drugi dzień jakoś, to może też temu takie wyniki. teraz biorę regularnie. dała skierowanie na tsh i tyle, a kolejna wizyta idealnie za miesiąc siódmego maja. do tej pory miałam krew i mocz co wizytę, czemu tym razem nie dała, zwłaszcza jak coś tam wyszło troszkę nie tak?
no i najważniejsze: twór może wskazywać na chłopca ale więcej i pewniej powie na kolejnej wizycie, co "no może być dokładniejsze usg". jak na połówkowe się miałam umówić gdzie indziej, to mogła powiedzieć. ja nie wiem czy to robi normalny gin czy jakiś inny z lepszym sprzętem?

zajadam łazanki z obiadu. zagrzałam, ale już wystygły i mam zagwozdkę czy dojeść zimne, bo to było nie było kapusta-raz że na noc, dwa że zimna

albo miałam mega pierdka/burka parę godzin temu, albo małe zasadziło matce kopa. ale nie wiem, bo mi nieraz tak przesuwają się gazy po jelitach, że jak nie siedzę nieruchomo i nie "wsłuchuję się" w ciało, to nigdy nie wiem czy dzidzi czy gazy.

jest tu jeszcze kto?
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 23:46   #2320
Misstic
Wtajemniczenie

Obejrzalam film z mezem a teraz ciagle sluchamy nowej piosenki bednarka
Zastanawiam sie czy isc spiunkac czy nie

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 00:00   #2321
Latte88
Zakorzenienie

Nowej piosenki Bednarka? Musze posłuchać

Bezaczek dobrze ze nie krzywy po mamie póki co kręgosłup pokazuje najchętniej

Ooooezuuu łazanki? miałam nie chcieć nic już jeść. Język mam na brodzie

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

Ale ja nie rozumiem to nie może Ci jeden ginekolog wszystkiego robić? Prywatnie chodzisz czy na NFZ? Moja jest moim pierwszym ginekologiem i Szczerze nie wyobrażam sobie innego na teraz żebym musiała iść.

Edytowane przez Latte88
Czas edycji: 2014-04-08 o 23:57
Stary 2014-04-09, 00:08   #2322
Misstic
Wtajemniczenie

Kamil Bednarek- ucieknijmy stad posluchasz dwa razy i wciagniesz sie na maxa hehe

A lazanki mialam robic na tamten weekend ale jakos nic do nich nie kupilam i dupa hehe moze na ten weekend je zrobie hmm?
Tak swoja droga uwielbiam lazanki

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-09, 00:10   #2323
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Kamil Bednarek- ucieknijmy stad posluchasz dwa razy i wciagniesz sie na maxa hehe

A lazanki mialam robic na tamten weekend ale jakos nic do nich nie kupilam i dupa hehe moze na ten weekend je zrobie hmm?
Tak swoja droga uwielbiam lazanki
poproszę mamusie żeby zrobiła. Robi najlepsze na świecie ale naprawdę mam smaka na łazanki teraz
Dajesz kiełbaski? Uwielbiam maggi dolać i pieprzyć
Stary 2014-04-09, 00:16   #2324
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
poproszę mamusie żeby zrobiła. Robi najlepsze na świecie ale naprawdę mam smaka na łazanki teraz
Dajesz kiełbaski? Uwielbiam maggi dolać i pieprzyć
Ja kochana nie dodaje kielbaski tylko samo miesko np lopatke albo szynke na dodatek robie ze slodka kapusta a nie z kiszona jakos tak mi bardziej do gustu przypadlo
A teraz szamam kabanosa i buleczke

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-09, 00:20   #2325
Latte88
Zakorzenienie

Od godziny witamy się w 19 tyg

Waga: 200-240g
Długość: około 20 cm
Na tym etapie: Skóra dziecka zaczyna produkować maź płodową. Pojawia się czkawka.

Na tym etapie dziecko otacza się czymś w rodzaju „panierki”, czyli mieszanki tłuszczy wydzielanych przez skórę, martwych komórek i meszku, którym od pewnego czasu jest obrośnięte. Po co nam ona? Ano żeby ochronić delikatną skórę przed działaniem płynu owodniowego. Czas na ćwiczenia z udziałem płuc. Dziecko wciąga do płuc i wypuszcza płyn owodniowy, jakby to było powietrze. W ten sposób ćwiczy mięśnie klatki piersiowej i same płuca, przygotowując je do roli, jaką przyjdzie im pełnić po narodzinach. Dziecko ćwiczy również przeponę. Bardzo dobrym treningiem dla tego mięśnia jest... czkawka. Możesz już odczuwać czkawkę dziecka jako lekkie miarowe kopnięcia.

---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ----------

Cytat:
Ja kochana nie dodaje kielbaski tylko samo miesko np lopatke albo szynke na dodatek robie ze slodka kapusta a nie z kiszona jakos tak mi bardziej do gustu przypadlo
A teraz szamam kabanosa i buleczke
Zjadlabym nawet ze słodkiej Z mięsem
Kabanosy .. Kurde ale ja tak mam, że jak nie mam tego pod nosem to mi się chce a stoi przede mną to
Mylam juz żeby przecież nie będę już jeść ??
Stary 2014-04-09, 00:21   #2326
Misstic
Wtajemniczenie

Brawo za 19 tydzien

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-09, 00:22   #2327
bezaczek7
Zakorzenienie

czyli som, a sie nie odzywajom

Cytat:
Nowej piosenki Bednarka? Musze posłuchać

Bezaczek dobrze ze nie krzywy po mamie póki co kręgosłup pokazuje najchętniej

Ooooezuuu łazanki? miałam nie chcieć nic już jeść. Język mam na brodzie

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

Ale ja nie rozumiem to nie może Ci jeden ginekolog wszystkiego robić? Prywatnie chodzisz czy na NFZ? Moja jest moim pierwszym ginekologiem i Szczerze nie wyobrażam sobie innego na teraz żebym musiała iść.
no właśnie też nie wiem. najpierw pytała o prenatalne, takie jak miałam w 13tc, czy się będę decydować, na co ja jej że raczej nie, a potem ustalała datę następnej wizyty i ja pytam, czy to będzie to tzw połówkowe, na co ona no że może zrobic takie dokładniejsze. to ja nie wiem, może ona nie praktykuje połówkowych? albo jej pacjentki jeżdżą na te prenatalne i ona już wtedy nie musi robić? no bo ja właśnie też nie wiem jak to rozumieć
bo prenatalne miałam 20km od domu i płatne
wishlista
18WRZESIEŃ2010

Edytowane przez bezaczek7
Czas edycji: 2014-04-09 o 00:23
Stary 2014-04-09, 00:24   #2328
Misstic
Wtajemniczenie

Ja jeszcze nie mylam to sobie pozwalam hehe ale tak spojrzalam na zegarek a tam w pol do 2 :szok: to taka pozna kolacja hehe

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-09, 00:24   #2329
Latte88
Zakorzenienie

Miss dziękujemy Ciociu

Bezaczek a w którym będziesz tygodniu na następnej wizycie? Głupio strasznie, że nie może Ci robić tych najważniejszych Przecież usg w czasie ciąży... Tez tego nie rozumiem :/
Stary 2014-04-09, 00:26   #2330
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:
Od godziny witamy się w 19 tyg

Waga: 200-240g
Długość: około 20 cm
Na tym etapie: Skóra dziecka zaczyna produkować maź płodową. Pojawia się czkawka.

Na tym etapie dziecko otacza się czymś w rodzaju „panierki”, czyli mieszanki tłuszczy wydzielanych przez skórę, martwych komórek i meszku, którym od pewnego czasu jest obrośnięte. Po co nam ona? Ano żeby ochronić delikatną skórę przed działaniem płynu owodniowego. Czas na ćwiczenia z udziałem płuc. Dziecko wciąga do płuc i wypuszcza płyn owodniowy, jakby to było powietrze. W ten sposób ćwiczy mięśnie klatki piersiowej i same płuca, przygotowując je do roli, jaką przyjdzie im pełnić po narodzinach. Dziecko ćwiczy również przeponę. Bardzo dobrym treningiem dla tego mięśnia jest... czkawka. Możesz już odczuwać czkawkę dziecka jako lekkie miarowe kopnięcia.
no ja mam od poniedziałku 19tc
wyczytałam gdzieś, że jak dziecko się urodzi przenoszone, to ma pofałdowaną skórę jak my po długiej kąpieli, bo ta maź złazi (tylko nie pamiętam czy akurat na termin porodu czy jakie tam są zależności), a jak przed czasem, to takie białe właśnie.
wishlista
18WRZESIEŃ2010
Stary 2014-04-09, 00:27   #2331
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze nie mylam to sobie pozwalam hehe ale tak spojrzalam na zegarek a tam w pol do 2 :szok: to taka pozna kolacja hehe
Zjedz za mnie kabanosa coo?
Taka kolacje to ja rozumiem ja o 20 bułka z warzywami i kielkami i po połowie patrzyłam czy aby na pewno zjem drugą?
Stary 2014-04-09, 00:27   #2332
Misstic
Wtajemniczenie

Ja tez tak mam z tym jedzenie, bardziej oczy chca niz ja..
Tak samo wczoraj. Tak mi sie zachcialo babki cytrynowej albo innej ze myslalam ze mi jezyk do dupy ucieknie. I zrobilam ta babke, zjadlam jeden kawalek a reszta lezy.. juz mi sie odechcialo hehe

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-09, 00:30   #2333
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:
Miss dziękujemy Ciociu

Bezaczek a w którym będziesz tygodniu na następnej wizycie? Głupio strasznie, że nie może Ci robić tych najważniejszych Przecież usg w czasie ciąży... Tez tego nie rozumiem :/
znaczy no to połówkowe to mi niby ma zrobić. tylko ja nie rozróżniam czym się różni () prenatalne od połówkowego. ja myślałam, że to raczej jedno i to samo-one są przecież te dokładne, z ważeniem, mierzeniem itp. czy o czymś nie wiem?

tamte prenatalne to ja się umówiłam jeszcze u poprzedniego gina, do którego bym musiała jeździć na usg właśnie 20km, ale że on ma stary sprzęt, to dał mi ulotkę do tamtego miejsca. ja nawet nie szukałam czy gdzieś w okolicy jest inne miejsce.
moja aktualna ginka ma dobry sprzęt wizualnie, ale nie wiem np czy "ma uprawnienia" do robienia takiego-wiecie czy wypatrzy wszystko itp no i czy sprzęt da radę-czy ma tam też np 3d-tego nie wiem.
wishlista
18WRZESIEŃ2010

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-09, 00:31   #2334
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
no ja mam od poniedziałku 19tc
wyczytałam gdzieś, że jak dziecko się urodzi przenoszone, to ma pofałdowaną skórę jak my po długiej kąpieli, bo ta maź złazi (tylko nie pamiętam czy akurat na termin porodu czy jakie tam są zależności), a jak przed czasem, to takie białe właśnie.
Właśnie sobie wyobrazilam dziecko które kładą mi na brzuchu w białej mazi a oczki szpareczki
Tez czytałam o tym pofaldowaniu ;-)

Cytat:
Ja tez tak mam z tym jedzenie, bardziej oczy chca niz ja..
Tak samo wczoraj. Tak mi sie zachcialo babki cytrynowej albo innej ze myslalam ze mi jezyk do dupy ucieknie. I zrobilam ta babke, zjadlam jeden kawalek a reszta lezy.. juz mi sie odechcialo hehe
No właśnie i z czego to wynika Kochana powiedz?
Stary 2014-04-09, 00:33   #2335
bezaczek7
Zakorzenienie

no i zostało mi trochę tych łazanek i nie wiem, psu chyba dam. boję się jeść więcej na noc i zimne, a grzać takiej kapki się nie opłaca. teścia obudzę i co będzie

też macie takie uczucie napiętego brzucha na wieczór? i niewazne czy się najadłam dużo czy wręcz jestem głodna?
wishlista
18WRZESIEŃ2010
Stary 2014-04-09, 00:34   #2336
Latte88
Zakorzenienie

http://www.usgecho4d.pl/usg-rozwoju-...polowkowe.html tu Bezaczku jest napisane co i jak mierzone będzie. Chyba jest to Jeszcze bardziej poważne niż poprzednie
Stary 2014-04-09, 00:35   #2337
Misstic
Wtajemniczenie

Latte slonko juz drugiego kabanoska nie zmieszcze ale uznajmy ze ten co teraz jadlam byl za ciebie

Bezaczek ja myslalam ze kazdy gin robi 3 najwazniejsze usg i ze one sa tak jakby obowiazkowe (wiem ze nikogo sie nie przymusi) a te inne to taki dodatek dla spokojnych mysli mamus.
Mi moj gin zawsze mowil ze te polowkowe jest najwazniejsze bo wszystkie parametry sie mierzy dzidziusiowi i najwazniejsze to serduszko.
Ale teraz to juz nie wiem jak ci lekarze robia. Widac kazdy po swojemu

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-09, 00:39   #2338
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
no i zostało mi trochę tych łazanek i nie wiem, psu chyba dam. boję się jeść więcej na noc i zimne, a grzać takiej kapki się nie opłaca. teścia obudzę i co będzie

też macie takie uczucie napiętego brzucha na wieczór? i niewazne czy się najadłam dużo czy wręcz jestem głodna?
A psu na noc? Nie zrobi niespodzianki?
Mam napięty brzuch ale Jak wzdęcia może wypij koperek to przejdzie albo espumisan?

Cytat:
Latte slonko juz drugiego kabanoska nie zmieszcze ale uznajmy ze ten co teraz jadlam byl za ciebie

Bezaczek ja myslalam ze kazdy gin robi 3 najwazniejsze usg i ze one sa tak jakby obowiazkowe (wiem ze nikogo sie nie przymusi) a te inne to taki dodatek dla spokojnych mysli mamus.
Mi moj gin zawsze mowil ze te polowkowe jest najwazniejsze bo wszystkie parametry sie mierzy dzidziusiowi i najwazniejsze to serduszko.
Ale teraz to juz nie wiem jak ci lekarze robia. Widac kazdy po swojemu
Dziękuję od razu czuje się lepiej

---------- Dopisano o 01:39 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ----------

Zdjęcie z nogą przy oku jest the Best.hahahaha
Stary 2014-04-09, 00:46   #2339
Misstic
Wtajemniczenie

Lecia nie mam pojecia z czego to wynika. Ja sobie ten moj apetyt tlumacze tym ze jeszcze zoladek do normy po 1 trymestrze dobrze nie wrocil. A tak z drugiej strony to nie bede w siebie nic wmuszac, dzidzia jak bedzie potrzebowala jakis substancji to da znac tak jak nasz organizm

Bezaczek mi nie twardnieje, chyba hehe ogolnie od dolu tam gdzie macica to mam twardy i potrafie wyczuc jak wysoko siega moja macica. A u gory to mieciutki raczej (chyba ze mam wzdecia )

Sluchajcie dziewuszki wy bedziecie robic usg 3d/4d? Bo ja mam do wyboru usg polowkowego albo normalne albo wlasnie te 3d. Wtedy jest troche teg zwyklego i troche trojwymiaru. Tylko cena tez ladob bo za zwykle 180zj a za. 3d 220zl. Sama nie wiem

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-04-09, 00:47   #2340
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:
A psu na noc? Nie zrobi niespodzianki?
Mam napięty brzuch ale Jak wzdęcia może wypij koperek to przejdzie albo espumisan?
nasz piesek podwórkowy w budzie, w domu mamy wiaderko na resztki i w tym teść przygotowuje mu jedzenie i zanosi. dałam do tego wiaderka tą resztkę

mnie właśnie zastanawia, piszecie o twardnieniu brzucha, że nospę bierzecie, a ja nie wiem cz to co mi dolega się kwalifikuje do nospy czy do czego?
espumisan to ja bym musiała codziennie jeść regularnie, bo wzdęcia że aż szok. ale w sumie może to jest sposób na te moje napięte wieczory? zje na noc i zacznę brać codziennie np po dwie na dzień w odstępach, moze mi się polepszy.

co do badań: może wynika to ze starego sprzętu u ginów w mojej okolicy? no ten pierwszy przyjmuje w gabinecie, gdzie przyjmuje jeszcze dwóch innych ale w inne dni, a nie ma tam usg, więc już trzech ginów w mieście musi kierować swoje pacjentki gdzie indziej. jeden bierze je do siebie, 15km dalej gdzie ma swój gabinet i przyjmuje, u nas w zasadzie jest niejako gościnnie-chyba tylko raz w tygodniu. reszta nie wiem gdzie kierują na usg.
potem jest chyba gin w prywatnym budynku takiego dosyć znanego lekarza w okolicy, nie wiem czy ma tam też na nfz, nie interesowałam się tym nigdy, ale podobno położna tam jest i prowadzi szkołę rodzenia-tak się mi obiło o uszy, to gin pewnie też jest, nie mam pojęcia jak ze sprzętem. no i jest gin tam gdzie ja chodzę teraz, sprzęt wydaje się nowy, dobry, ale nie znam się na technicznej stronie, więc oni nie muszą nigdzie wysyłać. no i nie wiem jak to jest
wishlista
18WRZESIEŃ2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości