Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-08, 21:59   #4501
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wózka też nikt nie chce kupić, a wystawiłam od 1 zł, kup teraz za 700 zł
A JA MUSZĘ GO SPRZEDAĆ Jak najszybciej
wyszukalam sobie te aukcje
wiesz,ze zdjecia sie nie wyswietlają a ten link odsyła do logowania do konta google? a co jak ktos nie ma konta google?
a swoją drogą po zalogowaniu wyswietla sie info, że nie mam dostępu i link do prośby o udostępnienie. trochę to zniechęcać może
Stary 2014-04-08, 22:10   #4502
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
wyszukalam sobie te aukcje
wiesz,ze zdjecia sie nie wyswietlają a ten link odsyła do logowania do konta google? a co jak ktos nie ma konta google?
a swoją drogą po zalogowaniu wyswietla sie info, że nie mam dostępu i link do prośby o udostępnienie. trochę to zniechęcać może
No co Ty??
Shit no gópie gógle! Wcześniej tak robiłam i wszystko działało

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 22:13   #4503
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
No co Ty??
Shit no gópie gógle! Wcześniej tak robiłam i wszystko działało
z ciekawości sprawdziłam i rzeczywiście zdiec nie było
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 22:28   #4504
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
z ciekawości sprawdziłam i rzeczywiście zdiec nie było
Już wgrałam gdzie indziej.
Ani z picassy, ani z dropboxa allegro nie pokazuje

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-04-08, 22:30   #4505
gorgulek
Zakorzenienie

Usmialam sie z dmuchania Neny i ide spac

Spokojnej wszystkim
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 22:36   #4506
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Usmialam sie z dmuchania Neny i ide spac

Spokojnej wszystkim
Ooooo mam nadzieję że tżta nie bawi dmuchanie Neny

Idę się pouczyć słówek i w kimę bo mi bije na dekiel

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-08, 22:42   #4507
Madziuchna27
Zakorzenienie

Sączę Karmi, zawalczę jeszcze o KP, ale czarno to widzę Z lewej piersi po 4 h niekarmienia przez 7 minut udało się ściągnąć 50 ml, a z prawej - uwaga! - po 9 h niekarmienia zaledwie 130 ml Popsuło się, jak Julian zaczął jeść więcej obiadku, deserki i kaszki... Cóż, taka kolej rzeczy....

Teraz mam rozkminę, jakie mleko kupić Dziewczyny, jak cenowo wypadają te mleka tzw. lepsze? I które to są? Enfamil wydaje mi się mlekiem dla dzieci z problemami brzuszkowymi (choć to pewnie bzdura! ), może Bebilon...???? Nan już omówiłyśmy, a Bebiko chyba leży na tej samej półce cenowej co Nan :conf used:

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
odnośnie tego krochmalu, to jak to ugotować ile łyżek mąki ziemniaczanej i na ile wody??
ja sypnęłam na oko i w sumie nie wiem, czy dobrze wyszło czy nie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
U nas pietrucha male pomaranczowo czerwone plamki.
właśnie ten kolor zdziwił naszą lekarkę, bo plamki zaczęły się od skupisk grudek małych, a potem rozlały się w plamki pomarańczowe, suche.... tak z dnia na dzień to się zaogniło, jak zaczął jeść banany - więcej kaszki bananowej plus ze słoiczka plus ja codziennie do owsianki, czasem nawet dwa dziennie...

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Witam się wieczorową porą
Dziś było pięknie, w końcu mogłam wyjść w krótkim rękawku Emilka miała body z krótkim, cienką tunikę z długim, legginsy, skarpetki i balerinki a na głowie opaskę
Byłam w końcu dziś u dentysty po 8 mies przerwie. Kocham moją dentystkę jak mi wierciła, to zamkłam oczy, bo trochę mi chlapało i prawie usnęłam do tego nie wzięła ani grosza, bo jednak trzeba będzie robić koronę. Następną wizytę mam już 29 kwietnia no i wtedy wydam pierwszego tysiaka
ciesz się
ja z jednym zębem byłam u dwóch dentystów, dwa borowania i co? i ząb dalej boli sama nie wiem już, który

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Madziuchna, weź zerknij na skład tej podejrzanej kaszki. Może tam jest tylko aromat bananowy a nie banany jako takie.
napisane: płatki bananowe - 16,5 %

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Madziuchna jesli nie chcesz podac kaszki z cukrem to nie mozesz zamiast niej podac np kleik ryzowy albo kaszke jaglana na mm? Ja czasem dodam jeszcze ze 2 lyzeczki jabluszka i Julek wcina az milo
z jaglaną na mm to trzeba oddzielnie gotować to mm o kleiku pomyślę, ale dziewczyny pisały, że zapiera, a u nas i tak kupa raz na trzy dni

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-08, 22:56   #4508
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Teraz mam rozkminę, jakie mleko kupić Dziewczyny, jak cenowo wypadają te mleka tzw. lepsze? I które to są? Enfamil wydaje mi się mlekiem dla dzieci z problemami brzuszkowymi (choć to pewnie bzdura! ), może Bebilon...???? Nan już omówiłyśmy, a Bebiko chyba leży na tej samej półce cenowej co Nan :conf used:
Napiszę Ci, co ja wiem na temat mm, ceny z gemini:

NAN - już pisałam - 39 zł/800 g
BEBIKO - cenowo podobnie jak NAN, ale skład ma chyba identyczny, jak Bebilon i ten sam producent Ogólnie wiele osób mi polecało przejść na Bebiko, jak dawałam Bebilon 15 zł/350 g (ok. 34 zł/800 g)
BEBILON - dawałam Edzikowi jakiś czas, byłam zadowolona, wiele osób chwali 19 zł/350 g (ok. 43 zł/800 g)
HIPP - znam wiele osób zadowolonych, aczkolwiek Enci nie podpasował 43 zł/800 g
ENFAMIL - bardzo dobre, polecam 44 zł/800 g
GERBER - nie znam, nic nie słyszałam 15 zł/350 g (ok. 34 zł/800 g)
HUMANA - nie znam, nic nie słyszałam 60 zł/800 g
BABYDREAM - nie znam, nic nie słyszałam

Jak widzisz, te różnice nie są jakieś kosmiczne od 34 zł do 44 zł w zasadzie za 800 g (pomijam Humanę ).

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-04-08, 23:14   #4509
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej
Byliśmy w przychodni mieliśmy mieć szczepienie, ale nie było
Pisalam wam o możliwosci zarażenia się ospą, mimo że minęły ponad 3 tyg dzisiaj wyskoczyła mu mała czerwona krostka wiec sie wstrzymalismy. mam nadzieje ze sie nie rozwinie do jutra wszystko bedzie jasne.

młody wazy 7700g czyli tyle samo co 2 tyg temu. lekarka kazała sie nie martwic...

mam nadzieje ze to był winowajca i to koniec meczarni Julki
ojjj coś dużo tej ospy teraz u nas na wątku
oby jednak to nie było to

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
A teraz Wam opisze jak przezylam zawal... naszykowalam Filipa wpakowalam do wozka bez kocyka na plasko prawie przypielam pasami ( drugi raz w spacerowce w pasach) denerwowal sie wiec hop go w wozku na schody przed dpm( schody zaokraglane pow ok 2 metrow 2 stopnie w dol, zakladam buty i widze ze sie wierci i w tej samej sekundzie zjezdza po tym schodkach a raczej skacze.. serce mi zamarlo ale na szczescie wozek i kolka spisaly sie na medal bo mimp ze schody zaokraglone wozek zjechal prosto zamortyzowal i sie nieprzewrocil i jeszcze te pasy go unieruchomily..zrobil podkowke ale sie nawet nierozplakal..
o rany, zamarłabym
ale super że nic się nie stało!!!

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
karolson zeszła bym na zawał kiedyś teściowa opowiadała, że do nich do szpitala przywieźli dziecko dwa miesiące, mama wystawiła je w wózku na balkon do spania, nowy dom nie mieli jeszcze barierek na tym balkonie. A matka nie zablokowała kółek i wózek walnął z pierwszego piętra... nie wiem jak to się potem skończyło ale dziecko miało już jakieś nieodwracalne zmiany w mózgu. Masakra

oOoooO trochę bez wyobraźni ta mama...

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ja często widuję biedne dzieci w wisiadełkach

oj ja też... a jedną Panią widzę codziennie z maluszkiem ok 3-4 miesięcznym przodem do świata nóżki prosto wiszą w doł ehh

aha i jak tak na tapecie nosidła to jeszcze z firmy manduca są chyba dobre znaczy ergonomiczne, ale drogie też

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
dzieki jeszcze raz za zyczenia zdrowia przyda sie bylam u lekarza, rozklada rece, dala skierowanie na mocz jeszcze. ledwo wyszlam telefon z przedszkola ze Blanka na podlodze zasnela bawiac sie i tempka 38,4
w domu juz 39,3 wiec faaaajnie. jak ma jedna i druga to wirusisko sie przypaletalo. Blanka doslownie nie do zycia, wyla, co rusz zasypiala ale po lekach sie ogarnela i jak nowo narodzona Amelka wali okropne kupki, ale tempki juz zero i wrocila totalnie do siebie. tak wiec dzieki jeszcze raz za kciuki
ojjj i Blanke coś dopadło zdrówka
i oby Amelce temperatura nie wróciła!

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
heja
witam się optymistycznie
w prawdzie mała dzis dalej strasznie marudna i prawie caly dzien przepłakała ale mam wiecej powodow zeby sie cieszyc

kupek dzis bylo tylko 2 wiec bedzie chyba poprawa
pupcia juz prawie wygojona
ząbek pierwszy jest!
i Julcia dzis odkryla w koncu swoje stopy i gdy ją przebieram to sie nimi bawi

a teraz powiedzcie dziewczyny czy jesli ząbek juz wyszedl to dziecko moze byc nadal marudne? a moze drugi idzie? tylko nic tam nie widze to nie wiem
za ząbek i za stópki

Cytat:

btw tak czytam ciągle o zębolkach u dzieciaczków i nasuwa mi się myśl czy jest jeszcze na wątku dziecie bezzębne któremu zęby nie idą a przynajkmniej nic nie wiadomo bo sebek ani nie ma ząbka ani śladu żeby cokolwiek sie dziąło

Ola
Stary 2014-04-08, 23:22   #4510
Larysa88
Zakorzenienie

a my dziś byłyśmy na zakupach w hm z kuponem
chwalę się

motylowe spodnie

na lato

i prezent od mojej przyjaciółki

no a jutro już odwożę przyjaciółkę na lotnisko smutno...
a w czwartek o 10;00 mój pies będzie miał operację eh, trochę się boję narkozy jego bo on ma 13,5 roku... ale trzeba zrobić
Stary 2014-04-08, 23:38   #4511
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
a my dziś byłyśmy na zakupach w hm z kuponem
chwalę się
Fajnie, że się przydał
Śliczne rzeczy

Ja chcę sukienusie i inne cudne rzeczy
Tylko skąd kasę wziąć

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-09, 05:11   #4512
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Na all od 1 zł, z minimalną 90 zł i kup teraz za 130 zł... I nikt nawet nie zalicytował A chusta w stanie świetnym
Ja all juz dawno sobie darowalam, teraz tylko tablica i szybko sie sprzedaje

Madziuchna o jakim gotowaniu mm do jaglanki Ty piszesz ???

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 05:51   #4513
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Ja all juz dawno sobie darowalam, teraz tylko tablica i szybko sie sprzedaje

Madziuchna o jakim gotowaniu mm do jaglanki Ty piszesz ???

Serio? To może spróbuje

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-04-09, 06:16   #4514
ewacia85
Wtajemniczenie

witam w paskudny dzieńale może to ii dobrze bo i tak siedzę w domu

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

natala jak to jest z kp na tym etapie ja póki co podaję obiadek zamiast kp i przed kąpiela kaszke zamiast kp a po kapieli kp po to by się poprzytulać do spania
czasem rano zdarzy mi się zrobic butle 120-150 jeśli widzę że głodny .....ale mam wrażenie że cyca traktuje teraz jako popitke a nie jedzenie i że się nie najada tylko tak sobie ciumka/no ale sam przerywa i nie chce więcej /. ....a może mi się tylko tak wydaje
nocki staram sie go trzymać na samym cycu ale jeśli są pobudki bardzo czeste /mówie tu co 1-1,5godz/ to robię butle i śpi dłużej.
czy to już jest etap rezygnacji z kp /redukcji kp czy jak czasem mam wrażenie że go głodze jak tak często zaczynam przystawiać
przepraszam ze takie głupie mam pytania no ale kompletnie nie wiem
Stary 2014-04-09, 06:31   #4515
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
uwierz mi ze jest lżej
a z tym ile posluzy, hmm ja zaluje ze dopiero teraz kupilam a maly wazy juz 9 kg,, nosidlo jest do 18kg czyli niby do 3 lat
Kurczę, no właśnie nie wyobrażam sobie nosić takie duże dziecko w nosidle. Jak już ogarnie jak chodzić, to niech chodzi ile sił, a jak się zmęczy to do wózka. Wydaje mi się, że 2-3 latek (nie każdy oczywiście, ale myślę bardziej pod kątem mojego dziecka) nie jest już taką mega przylepą, że musi być "ciałem przy ciele".

Może jak bym spróbowała tego nosidła, to bym zmieniła zdanie

Jeszcze z innej paki - w kwestii sytuacji z reala (żeby nie było, że do kogoś piję )
Wnerwia mnie podejście takich niby "bardziej doświadczonych matek", które to za argumenty podają wymiennie "ja wychowałam 3 (czy tam 4) dzieci" oraz "ja tak robiłam i moje dzieci żyją". I zabieranie się do mojego dziecka ze swoimi pomysłami bez oglądania się na moje protesty. Hamulce włączą się dopiero jak przestaję być miła

Po pierwsze ja nawet nie mam ambicji być znawcą. Nie znam się na innych dzieciach, ale tak się składa, że akurat swoje znam. I to, że Kazik, Ziuta, Grażyna, Zosia i Jarek spali/jedli/chodzili tak i tak, to nie znaczy, że Julek tak ma i tak lubi.
Np. przychodzimy ze spaceru, mały ledwo usnął. Ja zawożę go do innego pokoju w mieszkaniu i otwieram okno. Babcia tż gada żeby go przywieźć do nas (gdzie się gada - i to nie cicho) i zamknąć okno (bo go przewieje - było ponad 20 stopni). Potem kobieta rozrywa mu nad głową celofanowe opakowanie od ciastek i jest zdziwko, że się obudził

Wnerwia mnie, że takie osoby uważają się za mądrzejsze, próbują narzucać swoje wizje i nie słuchają matki. Pozazdrościć mniemania o sobie.
Stary 2014-04-09, 06:48   #4516
ewacia85
Wtajemniczenie

właśnei złapałam sebka głową w dół na łóżku leżał z adim i husteczkami się bawił a te mu spadły na podłoge i chciał sobie podnieść wiec sie kokosił i kokosił aż prawie spadł a adi nawet nie zauważył bo lampił się w bajke aż knie ciarki przeszły
Stary 2014-04-09, 06:54   #4517
ladanseuse14
Zakorzenienie

Madziuchna ja uważam, że każde dziecko inaczej toleruje każde mleko. Z tego co słyszałam/spróbowałam na Julce: NAN - zatwardza, Bebilon/Bebiko (bo to ponoć ten sam skład) powodował mega brzuszkowe rewolucje, Enfamil - super, do dziś dostaje. Ale to moje dziecko tak zareagowało, Twojemu może podejść.

ewacia współczuję, też kiedyś złapałam tak Julkę.
Stary 2014-04-09, 06:55   #4518
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Sączę Karmi, zawalczę jeszcze o KP, ale czarno to widzę Z lewej piersi po 4 h niekarmienia przez 7 minut udało się ściągnąć 50 ml, a z prawej - uwaga! - po 9 h niekarmienia zaledwie 130 ml Popsuło się, jak Julian zaczął jeść więcej obiadku, deserki i kaszki... Cóż, taka kolej rzeczy....

ja sypnęłam na oko i w sumie nie wiem, czy dobrze wyszło czy nie

właśnie ten kolor zdziwił naszą lekarkę, bo plamki zaczęły się od skupisk grudek małych, a potem rozlały się w plamki pomarańczowe, suche.... tak z dnia na dzień to się zaogniło, jak zaczął jeść banany - więcej kaszki bananowej plus ze słoiczka plus ja codziennie do owsianki, czasem nawet dwa dziennie...

ciesz się
ja z jednym zębem byłam u dwóch dentystów, dwa borowania i co? i ząb dalej boli sama nie wiem już, który

napisane: płatki bananowe - 16,5 %

z jaglaną na mm to trzeba oddzielnie gotować to mm o kleiku pomyślę, ale dziewczyny pisały, że zapiera, a u nas i tak kupa raz na trzy dni
A w tej kaszce bananowej co jeszcze masz? Pewnie tez jakis kleik ryzowy/kukurydziany. Jak daje kaszke na ryzowym to kupka bardziej zbita ale jak zrobie pol na pol z kukurudzianym i dodam jablko to jest juz ok. Poza tym jeszcze 2 tygodnie ekspozycji i chyba przerzuce sie na polecany tutaj zdrowy brzuszek
Cytat:

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

natala jak to jest z kp na tym etapie ja póki co podaję obiadek zamiast kp i przed kąpiela kaszke zamiast kp a po kapieli kp po to by się poprzytulać do spania
czasem rano zdarzy mi się zrobic butle 120-150 jeśli widzę że głodny .....ale mam wrażenie że cyca traktuje teraz jako popitke a nie jedzenie i że się nie najada tylko tak sobie ciumka/no ale sam przerywa i nie chce więcej /. ....a może mi się tylko tak wydaje
nocki staram sie go trzymać na samym cycu ale jeśli są pobudki bardzo czeste /mówie tu co 1-1,5godz/ to robię butle i śpi dłużej.
czy to już jest etap rezygnacji z kp /redukcji kp czy jak czasem mam wrażenie że go głodze jak tak często zaczynam przystawiać
U mnie calkiem podobnie po wprowadzeniu posilkow. Do tego po jedzeniu Julek nie chce kp wiec daje mu choc troche wody to wypije max 10 ml
Stary 2014-04-09, 07:03   #4519
teacherka
Zakorzenienie

W Biedronce kartony Dada po 50zł.

Dziękuję za odpowiedzi na moje wczorajsze pytania
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-09, 07:05   #4520
pszczoua
Zakorzenienie

Endzi zgadzam sie z Toba w 100%

Pytanko mam. Czym smarujecie buzki dzieciom jak jest slonecznie? Przydaloby sie zakupic cos z filtrem. Bede dzis w Rossku. Jakies pomysly?
Stary 2014-04-09, 07:10   #4521
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

ja mialam podobna sytuacje
mlody poczul inne jedzenie i cycem sie bawil
stopniowo mleka bylo coraz mniej
w koncu sama zrezygnowalam by byl najedzony i szczesliey
na cycu ciagle glodny

ale nie namawiam do rzucenia kp
obserwuj dalej
ja wiem ze nastepne dzieckp podobnie bede karmic a nie porywac sie na rok

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Kurczę, no właśnie nie wyobrażam sobie nosić takie duże dziecko w nosidle. Jak już ogarnie jak chodzić, to niech chodzi ile sił, a jak się zmęczy to do wózka. Wydaje mi się, że 2-3 latek (nie każdy oczywiście, ale myślę bardziej pod kątem mojego dziecka) nie jest już taką mega przylepą, że musi być "ciałem przy ciele".

Może jak bym spróbowała tego nosidła, to bym zmieniła zdanie

Jeszcze z innej paki - w kwestii sytuacji z reala (żeby nie było, że do kogoś piję )
Wnerwia mnie podejście takich niby "bardziej doświadczonych matek", które to za argumenty podają wymiennie "ja wychowałam 3 (czy tam 4) dzieci" oraz "ja tak robiłam i moje dzieci żyją". I zabieranie się do mojego dziecka ze swoimi pomysłami bez oglądania się na moje protesty. Hamulce włączą się dopiero jak przestaję być miła

Po pierwsze ja nawet nie mam ambicji być znawcą. Nie znam się na innych dzieciach, ale tak się składa, że akurat swoje znam. I to, że Kazik, Ziuta, Grażyna, Zosia i Jarek spali/jedli/chodzili tak i tak, to nie znaczy, że Julek tak ma i tak lubi.
Np. przychodzimy ze spaceru, mały ledwo usnął. Ja zawożę go do innego pokoju w mieszkaniu i otwieram okno. Babcia tż gada żeby go przywieźć do nas (gdzie się gada - i to nie cicho) i zamknąć okno (bo go przewieje - było ponad 20 stopni). Potem kobieta rozrywa mu nad głową celofanowe opakowanie od ciastek i jest zdziwko, że się obudził

Wnerwia mnie, że takie osoby uważają się za mądrzejsze, próbują narzucać swoje wizje i nie słuchają matki. Pozazdrościć mniemania o sobie.

ja mialam duze obawy co do wagi i ogolnie mosidla
dlatego tez wxielam tansze by sprobowac
najwyzej pochpdze w nim krotko
ale twoje rozumowanie jest dobre
zaraz zacznie cjodzic a poza tym Julo szybko rosmie i to kawal chlopaka
przy nastepnym kup od raxu

Cytat:
właśnei złapałam sebka głową w dół na łóżku leżał z adim i husteczkami się bawił a te mu spadły na podłoge i chciał sobie podnieść wiec sie kokosił i kokosił aż prawie spadł a adi nawet nie zauważył bo lampił się w bajke aż knie ciarki przeszły
ja kiedys sie budze a Ali kolo mnie lezy na plecach a glowa zwisa
na szvzescie nie wiedxial ocb i znieruchomial

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 07:11   #4522
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dziewczyny muszę w końcu kupić małej krzesełko. Powiedzcie mi jakie polecacie do MAX (!) 200 zł?
Stary 2014-04-09, 07:21   #4523
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Dziewczyny muszę w końcu kupić małej krzesełko. Powiedzcie mi jakie polecacie do MAX (!) 200 zł?
dziewczyny polecaly mummylove
sa promocje kosztuja ponizej 200

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Endzi ja juz nawet tyvh rad nie slucham
kazde dziecko jest inne
mnie teraz wlurza gadanie jak slysza ze juz nie kp
to ze szkoda bo to najlepsze itd
przeciez wiem o tym
i tak jestem dumna ze z takimi problemami tyle karmilam
teraz widze ze moje dziecko jest najedzone i to dla mmie najwazniejsze w

Aleksander

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-09, 07:25   #4524
misia332
Zakorzenienie

hej. witam się po koszmarnej nocy ever.
Dostałam okres, myślałam, że umrę nad ranem, Korn się obudził o 5 i ani nie myślał spać, w konću po moich prośbach zasnął i spaliśmy do 7.30.

Ale wstał marudny, sprawdziłam a on ma tempkę 38, 5. Dałam paracetamol i czekam.

Na szczeście zjadł kaszkę, a teraz siedzi i gada "abłaaa "

pszczoua ja smaruję tylko kremem z JJ na buzię.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 07:27   #4525
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
dziewczyny polecaly mummylove
sa promocje kosztuja ponizej 200

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Endzi ja juz nawet tyvh rad nie slucham
kazde dziecko jest inne
mnie teraz wlurza gadanie jak slysza ze juz nie kp
to ze szkoda bo to najlepsze itd
przeciez wiem o tym
i tak jestem dumna ze z takimi problemami tyle karmilam
teraz widze ze moje dziecko jest najedzone i to dla mmie najwazniejsze w

mi tam nikt nie mówił że krótko karmiłam,ale u nas w rodzinie nie ma jakiegoś ciśnienia na karmienie piersią.

A tak pozatym to Dzień dobry wszystkim!u nas nocka ok.mały teraz sobie drzemkę ucina a ja zupę mu gotuje.dzisiaj będzie miał marchewkę i groszek z mięskiem i kaszą manna.jak myślicie nie za uboga ta zupa?dodać coś jeszcze?
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 07:30   #4526
teacherka
Zakorzenienie

Genialne: http://www.klocekikredka.com/alez-prosze-pani/
Dłuższa wersja powiedzenia "nie potrzebuję twoich rad".
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 07:31   #4527
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

ja polecam krzesełko z firmy apollo-sun,jestem zadowolona z krzesełka
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-09, 07:31   #4528
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
mi tam nikt nie mówił że krótko karmiłam,ale u nas w rodzinie nie ma jakiegoś ciśnienia na karmienie piersią.

A tak pozatym to Dzień dobry wszystkim!u nas nocka ok.mały teraz sobie drzemkę ucina a ja zupę mu gotuje.dzisiaj będzie miał marchewkę i groszek z mięskiem i kaszą manna.jak myślicie nie za uboga ta zupa?dodać coś jeszcze?
u mnie w rodzinie tez nie
to obcy gadaja
rodzina tza to jeszcxe dziekuje ze tyle karmilam mlodego

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
hej. witam się po koszmarnej nocy ever.
Dostałam okres, myślałam, że umrę nad ranem, Korn się obudził o 5 i ani nie myślał spać, w konću po moich prośbach zasnął i spaliśmy do 7.30.

Ale wstał marudny, sprawdziłam a on ma tempkę 38, 5. Dałam paracetamol i czekam.

Na szczeście zjadł kaszkę, a teraz siedzi i gada "abłaaa "

pszczoua ja smaruję tylko kremem z JJ na buzię.
a powod to zabki?

Aleksander
Stary 2014-04-09, 07:39   #4529
tassia
Zakorzenienie

dobra....mój syn rozwija się najszybciej!

właśnie przechodzi bunt dwulatka....

wymiękam

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Genialne: http://www.klocekikredka.com/alez-prosze-pani/
Dłuższa wersja powiedzenia "nie potrzebuję twoich rad".
z jednej strony fajne, ale z drugiej strony wspierające znieczulice społeczna.
wiec wcale nie zgadzam sie do konca z tym tekstem...
dopoki dziecko jest z rodzicem to ok... ale gdyby zachowywało sie nieporpawnie w sklepie czy gdzies to chciałabym zeby ktos zwrócił mu uwagę
poza tym jak czasem dziecko histeryzuje to jak wtraci sie ktos obcy to dziecko przestaje bo zdaje sobie sprawe ze nie jest np. w markecie tylko z mamą, tylko są też inni ludzie-obserwatorzy

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 07:43   #4530
pszczoua
Zakorzenienie

Misia a to jakis krem z filtrem?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości