|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bunt dwulatka na tapecie,zanim wątek skończymy urodzinki będą trzecie. Mamy IX-
Cytat:
ale miałaś sny mi się też dzisiaj jakieś głupoty śniły ![]() ja słyszałam że jak do 2,5 roku dziecko nie mówi pojedynczych wyrazów to wizyta u logopedy wskazana u nas na szczęście gada jak najęta też
|
|
|
|
|
|
#1202 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bunt dwulatka na tapecie,zanim wątek skończymy urodzinki będą trzecie. Mamy IX-
Cytat:
|
|
|
|
#1203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostaje się 10 opasek i można je dziecku zapiąć na rączce podczas zakupów w centrum handlowym np albo na wakacjach - tam gdzie jest większe ryzyko zagubienia
|
|
|
|
|
|
#1204 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej..dziecię w przedszkolu a ja z kawą się relaksuję przed zajęciami...czy wasze dzieciaki tez dostają przyspieszenia w łobuzowaniu i bałaganieniu a potem robią niewinną minkę i mówią "kocham cię mamusiu"?
Misia ostatnio to jak wicher i tornado przelatuje przez dom....![]() Cytat:
a sny czasami mam podobne...teraz mi się koszmarki już snią w związku z naszą pierwsza podróżą (tzn dla małej) samolotem...ja byłam z małą u logopedy i kazała nam za miesiąc przyjść a starsze dzieci to chyba co tydzień mają spotkania...Cytat:
|
|
|
#1205 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To jest dopiero chwyt
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
dzieciaki są mistrzami w robieniu bałaganu
zabawki powinny być na jakimś sznurku i powinny wracać na swoje miejsce Zuzia mnie dzisiaj zaskoczyła rano - ubrałam jej sukienkę, rajstopki z peppą po czym ona odpaliła JESTEM PIĘKNA
|
|
|
|
|
#1207 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Maluchy są po prostu genialne Ja dziś miałam rozmowę kwalifikacyjną nerwów masa a niepotrzebnie bo wszystko fajnie wyszło i w piątek mam dzień próbny mam nadzieję, że się uda bo fajna praca się zapowiada
|
|
|
#1210 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no to kciuki mocne, żeby się udało..a zdradzisz, jaka to praca?
|
|
|
#1211 |
|
Rozeznanie
|
Organizacja targów w całej Polsce
|
|
#1212 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Asia, komunikuje marudzeniem. Więc wieczorem już nie mamy nerwów oboje. Nawet mój bardzo cierpliwy niegdyś mąż. Cokolwiek by się nie działo to jęczy. Czasami coś powie, ale żeby takimi zdaniami. No nic, czekamy!
|
|
|
|
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już nawet wczoraj pytałam o logopedę bo mnie parę rzeczy martwi |
|
|
|
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
Pitu dostałem się do przedszkola
New life- nie wiem na czym polega ta praca ale 3mam kciuki by poszło po Twojej myśli! Co tam u Irmith¿? |
|
|
|
|
#1217 |
|
kosmitka
|
Brawo Pitu!!!
|
|
|
#1218 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak z chorobami ?polepszyło sie cos? no i jak Mikus? Cytat:
no superrrr brawo Piotruś ![]() u mnie wyniki w poniedziałek i juz mam stresa nooooo |
||
|
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za gratki, stresa mialam bo kumpela z Pozka mówiła, że jej córka się nie dostala ani żadne dziecko znajomych... aż zaczelysmy gadać, że bez sensu śluby braliśmy, byłoby dodatkowego 60punktow...
Asia- w rewanzu zaciskamy kciuki za miejsce dla Marcela. |
|
|
|
|
#1220 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my mamy wyniki dopiero 22 kwietnia dziś składałam papiery ![]() U nas nic ciekawego, czytam was ale nie mam nic do powiedzenia wyniki ostateczne po pobycie w szpitalu sa takie że nic nie wykazały, pani dr stwierdziła że nie wymysli nic innego jak przedwczesne dojrzewanie także zostaliśmy olani bo gdyby to było to to hormony nie byłyby w normach jak na małej wiek a i na zewnątrz byłby widoczne zmiany w wyglądzie ciała. I normalnie zostałabym z niczym i nie wiedziałabym co dalej ale że gadam kazdemu kogo napotkam o problemach to się okazuje że znajoma znajomej znajomej... jednym słowem wysłałam skany małej badań jednemu profesorowi z Wawy i on powiedział że: badania są porobione jakieś dziwne i on zupełnie co innego by badał bo te co zrobili to nic nie mówią a i endoskopia była nie tego co trzeba... powstrzymam się od komentarza bo jeszcze ostrzeżenie mi za wulgi wpadnie... ale że krwawienia u dziewczynki w tym wieku absolutnie nie są niczym normalnym (a tak twierdzi nasza pani dr z oddziału endo , ciekawe czy jakby to jej córa była czy tak samo by mówiła...) dał namiar na lekarza w gdańsku i kazał powołać się na jego nazwisko żeby ten małą zbadał porządnie i doszedł o co chodzi bo to podobno jakiś wybitny specjalista. Tak więc nie załamałam się opinią gównianej lekarki tylko czekam na komplet papierów i będę pisać emila do tego poleconego lekarza.... taką mamy opiekę w naszej ojczyźnie ![]() no także jak widzisz nie mam weny do rozmów chwilowo, narazie mam wenę do zabijania leni śmierdzących ![]() Do tego ja mam makabryczne mdłości w sumie od kilku dni prawie nic nie jem bo mi już same nazwy jedzenia obrzydzają no i brzuch mnie dużo boli, ciągle nospy biorę, we wtorek mam wizytę, aż boję się pomyśleć czego się dowiem![]() Cytat:
![]() trzymam
|
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i strasznie mnie wkurza takie niesprawiedliwe kategoryzowanie dzieci!!! wszytkie powinny miec takie same szanse na przedszkole |
|
|
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Irmith-mdlosci bardzo wspolczuje. Pamiętam jak chcialam w ciąży zmienić swój avek bo nawet on prowokowal u mnie niefajne odruchy, hyhy
W tym całym nieszczesciu super, że się udało trafić na namiar na odpowiedniego lek. za dalsza diagnoze i rozwiązanie problemu! Aa2- no ta kategoryzacja jest chora... |
|
|
|
|
#1223 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ja wciąż w niepewności do 24 kwietnia...![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() powinno być tak, że się przychodzi, zapisuje i od razu się człowiek dowiaduje, czy dziecko ma szanse się dostać czy nie a nie rekrutacja, punktacja i niepewność...
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Asia trzymamy kciuki za Wasze wyniki
![]() Aga w żłobku u Zuzi dzieci ponoć są pod opieką logopedy ale nie miałam z nią jeszcze kontaktu i pytałam o to panie ![]() Irmith ale trafiłaś na beznadziejną lekarkę, przecież nie trzeba kończyć medycyny żeby wiedzieć ze to nie jest normalne, nadal trzymam żeby udało się zdiagnozować Martusię i jej pomóc, no i kciuki żeby ten lekarz pomógł i w końcu ktoś się Wami kompetentny zająła Ty się oszczędzaj choć wiem że w Twojej sytuacji to ekstremalne słowa ![]() za Waszą rekrutacjęmy dopiero w przyszłym tygodniu składamy podania
|
|
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już ok kryzys póki co za nami i oby już nie było takich nawałów ![]() Jak nazywasz dzidzia? |
|
|
|
|
|
#1226 |
|
Wtajemniczenie
|
Cotuś a próbuje Filipek karmić Mikołaja??
Martka jak tylko Szymon zaczął dostawać coś więcej niż mleko notorycznie czymś go częstowała a potem jak mniej więcej opanowaliśmy temat gastronomiczny młodego podsuwała mu lizaka pod nos mówiąc: a tego Szymuś nie może...![]() Fajnie że u was big love Filipek ma chyba inny charakter niż moja mała u nas za to mały jest już bardziej mobilny i wszystkim się interesuje i kończy się tym że mała go napuszcza i śmiga w kable albo inne zakazane przedmioty a ona stoi z tyłu i czeka co się będzie działo diablica moja oj będę ja miała z nimi wesoło bo Szymek ma też niezłe iskierki w oczach
|
|
#1227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziedziek to na razie X bo nie umiemy sie zdecydowac, choć dziś wkoncu cos ruszyło i jakie stam dwa imiona nawet nam w ucho wpadły Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1228 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Irmith-trzymam kciuki za rozwiąznie zagadki z dolegliwościami Martki
Wesoło to na pewno juz masz z taką dwójką ,a jeszcze jak 3 bedzie to normalnie rozrywka totalna![]() cotynato-ale fajnie,że starszy tka kocha młodszego-mam nadzieję, że i unas tak będzie... aa2-a jakie imiona chodzą Wam po glowie? My już zdecydowaliśmy się na Marcina
|
|
|
|
|
#1230 |
|
Raczkowanie
|
witam witam
czy wasze dzieci dostały sie do przedszkola? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

A co tam u Was?Płeć znana?Brzucho rośnie?
Mogłam gdzieś przeoczyć info, więc przepraszam, jakby co
O 6 młoda się obudziła i teraz ogląda bajki i jeszcze gnijemy w łóżku,zaraz idę jej kaszkę zrobić-witaj dniu
mi się też dzisiaj jakieś głupoty śniły 

dostaje się 10 opasek i można je dziecku zapiąć na rączce podczas zakupów w centrum handlowym np albo na wakacjach - tam gdzie jest większe ryzyko zagubienia
a sny czasami mam podobne...teraz mi się koszmarki już snią w związku z naszą pierwsza podróżą (tzn dla małej) samolotem...ja byłam z małą u logopedy i kazała nam za miesiąc przyjść a starsze dzieci to chyba co tydzień mają spotkania...
zabawki powinny być na jakimś sznurku i powinny wracać na swoje miejsce 

mocne
no superrrr brawo Piotruś
wyniki ostateczne po pobycie w szpitalu sa takie że nic nie wykazały, pani dr stwierdziła że nie wymysli nic innego jak przedwczesne dojrzewanie także zostaliśmy olani bo gdyby to było to to hormony nie byłyby w normach jak na małej wiek a i na zewnątrz byłby widoczne zmiany w wyglądzie ciała. I normalnie zostałabym z niczym i nie wiedziałabym co dalej ale że gadam kazdemu kogo napotkam o problemach to się okazuje że znajoma znajomej znajomej... jednym słowem wysłałam skany małej badań jednemu profesorowi z Wawy i on powiedział że: badania są porobione jakieś dziwne i on zupełnie co innego by badał bo te co zrobili to nic nie mówią a i endoskopia była nie tego co trzeba... powstrzymam się od komentarza bo jeszcze ostrzeżenie mi za wulgi wpadnie... ale że krwawienia u dziewczynki w tym wieku absolutnie nie są niczym normalnym (a tak twierdzi nasza pani dr z oddziału endo![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

w sumie od kilku dni prawie nic nie jem bo mi już same nazwy jedzenia obrzydzają
Wesoło to na pewno juz masz z taką dwójką ,a jeszcze jak 3 bedzie to normalnie rozrywka totalna