Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-09, 00:55   #2341
Latte88
Zakorzenienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
nasz piesek podwórkowy w budzie, w domu mamy wiaderko na resztki i w tym teść przygotowuje mu jedzenie i zanosi. dałam do tego wiaderka tą resztkę

mnie właśnie zastanawia, piszecie o twardnieniu brzucha, że nospę bierzecie, a ja nie wiem cz to co mi dolega się kwalifikuje do nospy czy do czego?
espumisan to ja bym musiała codziennie jeść regularnie, bo wzdęcia że aż szok. ale w sumie może to jest sposób na te moje napięte wieczory? zje na noc i zacznę brać codziennie np po dwie na dzień w odstępach, moze mi się polepszy.

co do badań: może wynika to ze starego sprzętu u ginów w mojej okolicy? no ten pierwszy przyjmuje w gabinecie, gdzie przyjmuje jeszcze dwóch innych ale w inne dni, a nie ma tam usg, więc już trzech ginów w mieście musi kierować swoje pacjentki gdzie indziej. jeden bierze je do siebie, 15km dalej gdzie ma swój gabinet i przyjmuje, u nas w zasadzie jest niejako gościnnie-chyba tylko raz w tygodniu. reszta nie wiem gdzie kierują na usg.
potem jest chyba gin w prywatnym budynku takiego dosyć znanego lekarza w okolicy, nie wiem czy ma tam też na nfz, nie interesowałam się tym nigdy, ale podobno położna tam jest i prowadzi szkołę rodzenia-tak się mi obiło o uszy, to gin pewnie też jest, nie mam pojęcia jak ze sprzętem. no i jest gin tam gdzie ja chodzę teraz, sprzęt wydaje się nowy, dobry, ale nie znam się na technicznej stronie, więc oni nie muszą nigdzie wysyłać. no i nie wiem jak to jest

koperek tez super działa na wzdęcia i jednak jest naturalny. Mięta tam samo. A melisa detoksykujaco.
Myślę, że im lepszy sprzęt i bardziej wykwalifikowany lekarz tym lepiej.

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Lecia nie mam pojecia z czego to wynika. Ja sobie ten moj apetyt tlumacze tym ze jeszcze zoladek do normy po 1 trymestrze dobrze nie wrocil. A tak z drugiej strony to nie bede w siebie nic wmuszac, dzidzia jak bedzie potrzebowala jakis substancji to da znac tak jak nasz organizm

Bezaczek mi nie twardnieje, chyba hehe ogolnie od dolu tam gdzie macica to mam twardy i potrafie wyczuc jak wysoko siega moja macica. A u gory to mieciutki raczej (chyba ze mam wzdecia )

Sluchajcie dziewuszki wy bedziecie robic usg 3d/4d? Bo ja mam do wyboru usg polowkowego albo normalne albo wlasnie te 3d. Wtedy jest troche teg zwyklego i troche trojwymiaru. Tylko cena tez ladob bo za zwykle 180zj a za. 3d 220zl. Sama nie wiem
Jestem w ogóle szoku jakie są ceny za usg u Ciebie Kochanie :O

---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:53 ----------

Tu jest też fajne artykuł. http://dzieciowo.pl/2012/05/usg-w-ci...wzrostowe.html
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 00:56   #2342
bezaczek7
Zakorzenienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Lecia nie mam pojecia z czego to wynika. Ja sobie ten moj apetyt tlumacze tym ze jeszcze zoladek do normy po 1 trymestrze dobrze nie wrocil. A tak z drugiej strony to nie bede w siebie nic wmuszac, dzidzia jak bedzie potrzebowala jakis substancji to da znac tak jak nasz organizm

Bezaczek mi nie twardnieje, chyba hehe ogolnie od dolu tam gdzie macica to mam twardy i potrafie wyczuc jak wysoko siega moja macica. A u gory to mieciutki raczej (chyba ze mam wzdecia )

Sluchajcie dziewuszki wy bedziecie robic usg 3d/4d? Bo ja mam do wyboru usg polowkowego albo normalne albo wlasnie te 3d. Wtedy jest troche teg zwyklego i troche trojwymiaru. Tylko cena tez ladob bo za zwykle 180zj a za. 3d 220zl. Sama nie wiem
mi nie twardnieje tak, że przy dotyku wyczuwam, tylko tak jakby w środku nagle pojawia się kamień dwa kilo, taki ja wiem-ucisk bardziej jakby mi kto coś w środku ściskał, nie wiem jak to opisać.

co do tego 3d to ja właśnie nie wiem. jakoś mi się zdawało, że normalnie w gabinecie jest tylko zwykłe czarno-białe usg, a żeby mieć takie 3d czy 4d albo z tymi "kolorami" co przepływy itp, to trzeba właśnie całkiem innego sprzętu, a tu się okazuje, że bardziej chyba chodzi o uprawnienia i kursy jakie lekarz przeszedł, niż o sprzęt? no bo temu pierwszemu ginowi co byłam na jednym usg tylko u niego, to on miał z wyglądu stary sprzęt, monitor jak stary z kompa, niewyraźne mi się to wydawąło (inna sprawa że byłam tak zaaferowana, że mało co pamiętam z wizyty), a nowa ginka to wczoraj coś niebieskiego też się pojawiło na tym ekranie, czyli kolory całkiem jak na tym prenatalnym, za które płaciłam. nie wiem jak to rozróżnić, nie mam pojęcia
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 01:02   #2343
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
mi nie twardnieje tak, że przy dotyku wyczuwam, tylko tak jakby w środku nagle pojawia się kamień dwa kilo, taki ja wiem-ucisk bardziej jakby mi kto coś w środku ściskał, nie wiem jak to opisać.

co do tego 3d to ja właśnie nie wiem. jakoś mi się zdawało, że normalnie w gabinecie jest tylko zwykłe czarno-białe usg, a żeby mieć takie 3d czy 4d albo z tymi "kolorami" co przepływy itp, to trzeba właśnie całkiem innego sprzętu, a tu się okazuje, że bardziej chyba chodzi o uprawnienia i kursy jakie lekarz przeszedł, niż o sprzęt? no bo temu pierwszemu ginowi co byłam na jednym usg tylko u niego, to on miał z wyglądu stary sprzęt, monitor jak stary z kompa, niewyraźne mi się to wydawąło (inna sprawa że byłam tak zaaferowana, że mało co pamiętam z wizyty), a nowa ginka to wczoraj coś niebieskiego też się pojawiło na tym ekranie, czyli kolory całkiem jak na tym prenatalnym, za które płaciłam. nie wiem jak to rozróżnić, nie mam pojęcia
Tez myslalam ze moja nie ma 3d.4d. A dziś okazało się ze ma i to wszystko w jednym sprzęcie pewnie Twoja tez tak ma. A te kolory to przepływy czy dziecko jest odpowiednio ukrwione. Myślę że pewnie każdy.lekarz ma uprawnienia na dany sprzęt tez
Moja np ma certyfikat, że może wykonywać usg w ogóle i na tym sprzęcie czyli wie o co cho

---------- Dopisano o 02:02 ---------- Poprzedni post napisano o 02:00 ----------

I np moje połówkowe będzie w 22 drugim tygodniu
Zauważyłam, że liczy pełne tygodnie a ja rozpoczęte
Stary 2014-04-09, 01:08   #2344
Misstic
Wtajemniczenie

No drogo jest..
Mezus wskoczyl do lozka do mnie wiec czas sie pozegnac

Dobranoc i kolorowych senkow

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 01:09   #2345
Latte88
Zakorzenienie

Dobranoc śpijcie dobrze buziaki
Tez zaraz padnę
Stary 2014-04-09, 01:29   #2346
bezaczek7
Zakorzenienie

a miałam iść wcześniej spać koszmar z tym u mnie. a potem śpię do 12tej i też doopa.

moja za to liczy minus 2 tyg, czyli ile niby faktycznie od zapłodnienia minęło. w karcie ciąży mam wpisywane tygodnie "faktyczne" czyli ostatnio 17. i ja już kompletnie nie wiem. co lekarz to inaczej.
inna sprawa, że u mnie zapłodnienie było albo 3 tyg albo 1 tydzień różnicy, w sensie licząc od zapłodnienia jestem albo w 18 albo w 16.

małe mówi matka spać! gilga mnie tam ojej. no to idę. do popołudnia/wieczora. jak tż wróci z pracy, to jedziemy na sklepy w mieście z dzieciowymi sprawami się rozejrzeć w cenach itp. bo ja nie wiem nic, nie byłam jeszcze w żadnym poza naszym malutkim pepco

dobranocek
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 01:41   #2347
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
a miałam iść wcześniej spać koszmar z tym u mnie. a potem śpię do 12tej i też doopa.

moja za to liczy minus 2 tyg, czyli ile niby faktycznie od zapłodnienia minęło. w karcie ciąży mam wpisywane tygodnie "faktyczne" czyli ostatnio 17. i ja już kompletnie nie wiem. co lekarz to inaczej.
inna sprawa, że u mnie zapłodnienie było albo 3 tyg albo 1 tydzień różnicy, w sensie licząc od zapłodnienia jestem albo w 18 albo w 16.

małe mówi matka spać! gilga mnie tam ojej. no to idę. do popołudnia/wieczora. jak tż wróci z pracy, to jedziemy na sklepy w mieście z dzieciowymi sprawami się rozejrzeć w cenach itp. bo ja nie wiem nic, nie byłam jeszcze w żadnym poza naszym malutkim pepco

dobranocek
Myślę że najlepiej ustalić datę po wielkości Dzidziusia
Śpijcie dobrze

Tez miałam iść wcześniej spać ale warto było tu porozmawiać jak zawsze. Buziaki
Stary 2014-04-09, 06:05   #2348
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Witam się porannieObudziłam się o 4 rano i przez godzinę nie mogłam zasnąć, bo jakieś zmartwienia mnie naszły,a jak już zasnęłam,to przyśnił mi się okropny sen,że córkę gdzieś zgubiłamO 6 rano moja córa już się obudziła i teraz jeszcze polegujemy w łóżku.Czuję się niewyspana:/Z samego rana zjadłam kilka takich ciasteczek-serduszek korzennych-łasuch ze mnie
Córa wczoraj, przed spaniem zażyczyła sobie żeby nie zakładać jej na noc pieluchy,no to odsikalam ją przed snem i położyłam.Rano miała lekko zmoczone majteczki,ale poza tym ok-łóżeczko suchePewnie będą jeszcze wpadki,ale wygląda na to,że już całkowicie żegnamy pieluchyCóż z tego, skoro zaraz powtórka z rozrywki z Marcinkiem?

Moja fragrantica

WYMIANA

Edytowane przez golgie
Czas edycji: 2014-04-09 o 06:06
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 06:40   #2349
Antananariwa
Raczkowanie

Mówiłam że założę obcisłą bluzkę i wtedy dopiero zobaczycie mój brzucho, no to macie wybaczcie tło ale zdjęcia robione szybko w pracy, teraz siadam z moją latte i może uda mi się trochę was nadrobić. Widzę że życie nocne tu kwitnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie.jpg (123,2 KB, 59 załadowań)
Antananariwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 06:42   #2350
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Ale weszlo mniej niz 50 cm a wyjdzie wiecej. Lekarz trzy razy mierzyl obwod brzuszka- taki duzy. A roznica ok 50 gram to sporo chyba na takie malenstwo. Ja sie urodzilam 3100 i 51 cm. Dziecie moje chyba sie wrodzi w tatuska a Ty jeszcze nie wiesz czy chlopiec czy dziewczynka?
Nie martw się Dziewczynki zazwyczaj są większe od chłopców no i silniejsze
Mi lekarz mówił,że to,że mój dzieć jest teraz o tydzień starszy wg wymiarów to wcale nie znaczy,że urodzi się wielkie(bo nie ma po kim ) tylko teraz ma intensywny wzrost a po 20 tygodniu to się unormuje

Pochłonęłam wczoraj cały rondel łazanek A w nocy w jelitach czuję pluuuuuum ciągle i tak mnie brzuch z boku bolał,że aż przekręcić się nie mogłam. Jeszcze Tż chrapał jak szalony...

Jemy śniadanko,suszymy włoski i jedziemy na wizytę. Ciotki trzymajcie kciuki !! Jeszcze Tż ze mną wchodzi,aż się boję co to będzie...
Mam nadzieję,że będzie grzeczny w gabinecie...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 07:00   #2351
Antananariwa
Raczkowanie

Cytat:
Mam chwile spookoju zeby cos napisac. Kiedy ten czas tak leci??? Wrrr
Od poczatku- auto kupione wczoraj juz nim wracalismy do domu. Juhuu. Koniec przerzucania miliona stron na otomoto
Super, gratulacje, wreszcie

Cytat:
Dzis lekarz mnie troche wkurzyl, bo szybko szybko ne ma czasu na pytania, ale przynajmniej wszystko obejrzal dokladnie na usg otoz nosze w sobie mala kluske 15 cm, 300 gram. 18 t 4d.
Moja lekarka też dokładniej ogląda dziecko na usg tak co drugą wizytę, ale na każdej ogląda maluszka na usg choć przez chwilkę, słuchamy tętna

Cytat:
Chyba duzy dzidziol, ale jak to mozliwe jak ja taka jeszcze o normalnych - nie ciazowych ksztaltach? Wszystkie narzady w poradku, dzieć machal sobie nozka teoche sie przerazilam, ze takie duze, jak ja urodze??? :
Powiedzcie jak to jest, po jednych jeszcze nic nie widać, inne (tzn ja) mają brzuch jak piłka

Cytat:
Kolejna rzecz to mam taka alergie, ze jak kicham 10 razy pod rzad to chce mi urwac glowe przy samej dupie. Wysmarkalam juz 10 paczek chusteczek.
Masakra
Współczucia ja jak kicham to się za brzuch łapię, a takie częste kichanie

Cytat:
Wstawie Wam juteo zdjecie brzucha, bo urosl
A no i przepis na beze i taarte!
Czekamy

Cytat:
Ja kochana nie dodaje kielbaski tylko samo miesko np lopatke albo szynke na dodatek robie ze slodka kapusta a nie z kiszona jakos tak mi bardziej do gustu przypadlo
A teraz szamam kabanosa i buleczke
Moja mama takie same robiła, pycha

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Witam się porannieObudziłam się o 4 rano i przez godzinę nie mogłam zasnąć, bo jakieś zmartwienia mnie naszły,a jak już zasnęłam,to przyśnił mi się okropny sen,że córkę gdzieś zgubiłamO 6 rano moja córa już się obudziła i teraz jeszcze polegujemy w łóżku.Czuję się niewyspana:/Z samego rana zjadłam kilka takich ciasteczek-serduszek korzennych-łasuch ze mnie
Córa wczoraj, przed spaniem zażyczyła sobie żeby nie zakładać jej na noc pieluchy,no to odsikalam ją przed snem i położyłam.Rano miała lekko zmoczone majteczki,ale poza tym ok-łóżeczko suchePewnie będą jeszcze wpadki,ale wygląda na to,że już całkowicie żegnamy pieluchyCóż z tego, skoro zaraz powtórka z rozrywki z Marcinkiem?
Ja też miałam ciężką noc, córcia chora, trochę gorączkowała, co chwilę się wybudzała. I brawa za nocne odpieluchowanie Wpadki pewnie jeszcze się zdarzą ale coraz rzadziej

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Jemy śniadanko,suszymy włoski i jedziemy na wizytę. Ciotki trzymajcie kciuki !! Jeszcze Tż ze mną wchodzi,aż się boję co to będzie...
Mam nadzieję,że będzie grzeczny w gabinecie...
Trzymam kciuki za wizytę, będzie dobrze
Antananariwa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-09, 07:30   #2352
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Witam się z rana z miseczka musli z jogurtem truskawkowym i zielona herbata o smaku truskawkowej muffiny

A i dziś mam 16 tc 0d czyli 17 tydzień

Anta ale masz brzusio Ale to już 5 mc więc taki powinno byc

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 07:44   #2353
zazdrosnica0
Zadomowienie

Kupiliśmy samochód
Myślałam, że długie jazdy samochodem to dla mnie nic nadzwyczajnego, ale jak wczoraj zrobiliśmy prawie 500 km po wertepach i dołach to na wieczór mocno to odcierpiałam ale czułam jak maluch podskakuje razem ze mną na dołkach

Kurcze na dniach startujemy z połówkowymi, jeszcze trochę i wielkie zakupy wyprawkowe i wrzesień przyjdzie niewiadome kiedy
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 07:47   #2354
Amelie
Raczkowanie

Antananariwa - śliczny ten brzusio Rośniemy wszystkie jak na drożdzach

Dobrze Was podczytać z rana bo już się nasuwają pomysły na śniadanko

88Ekaterina88 - tą muffinkową herbatką mnie zastrzeliłaś! już myślałam że mi przeszły smaki ale teraz musze znaleźć jakiś substytut dla tej zachcianki bo mnie normalnie szlag trafi Muffinkiiiii Mniaaam

zazdrosnica0 - gratulacje zakupu niech służy

Ja się wczoraj witałam w 15t0d czyli w 16 tygodniu - czekam na ruchy maluszka z oczekiwaniem....

Jeszcze tydzień do wizyty..... nie mogę się doczekać nowych fot Kropeczki i osądu czy mogę wreszcie szaleć z ciuszkami dziewczynkowymi.

Edytowane przez Amelie
Czas edycji: 2014-04-09 o 07:49
Amelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 07:49   #2355
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
Kupiliśmy samochód
Myślałam, że długie jazdy samochodem to dla mnie nic nadzwyczajnego, ale jak wczoraj zrobiliśmy prawie 500 km po wertepach i dołach to na wieczór mocno to odcierpiałam ale czułam jak maluch podskakuje razem ze mną na dołkach

Kurcze na dniach startujemy z połówkowymi, jeszcze trochę i wielkie zakupy wyprawkowe i wrzesień przyjdzie niewiadome kiedy
Już dwie kupiły samochód a my dalej nic, bo tztowi nie pasuje że nie ma jakiś tam świateł, a to skrzynia manualna a my automat chcemy itd. itd.

My zaczynamy z zakupami w maju - uroki rodzenia na koniec września

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Już dwie kupiły samochód a my dalej nic, bo tztowi nie pasuje że nie ma jakiś tam świateł, a to skrzynia manualna a my automat chcemy itd. itd.

My zaczynamy z zakupami w maju - uroki rodzenia na koniec września
Amelie poszukaj w polszy czy czasem jej nie ma, bo ja niestety nie widziałam, ale może jednak To lipton piramidka zielona o smaku truskawkowego muffina i jest jeszcze jegodowy muffin

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-09, 07:53   #2356
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hejo zjadlam śniadanie i nadrobilam co pisalyscie. Powiedzcie mi jak to jest. Wieczorem przeczytam wszystko, a rano kolejne strony do nadrobienia. Spac w nocy a nie pisać ;D

Cytat:
Latte slonko juz drugiego kabanoska nie zmieszcze ale uznajmy ze ten co teraz jadlam byl za ciebie

Bezaczek ja myslalam ze kazdy gin robi 3 najwazniejsze usg i ze one sa tak jakby obowiazkowe (wiem ze nikogo sie nie przymusi) a te inne to taki dodatek dla spokojnych mysli mamus.
Mi moj gin zawsze mowil ze te polowkowe jest najwazniejsze bo wszystkie parametry sie mierzy dzidziusiowi i najwazniejsze to serduszko.
Ale teraz to juz nie wiem jak ci lekarze robia. Widac kazdy po swojemu
Moja ginka na każdej wyzycie bada mnie - waga, ciśnienie, wyniki badane, potem na fotelu i robi usg. Na usg oglądamy dzieciaczka mierzy go, ocenia wagę, daje posłuchać serduszka
Natomiast usg prenatalne i polowkowe mam w innym miejscu. Moja ginka nie ma do tego uprawnień.
Tak jest u mojej lekarki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 08:04   #2357
Amelie
Raczkowanie

[QUOTE=88Ekaterina88;45952 917]
Amelie poszukaj w polszy czy czasem jej nie ma, bo ja niestety nie widziałam, ale może jednak To lipton piramidka zielona o smaku truskawkowego muffina i jest jeszcze jegodowy muffin [/QUOTE} - aaaa już wiemmmm, mialam kiedyś jagodową, ale nie widziałam nigdy truskawkowej, zaraz poszperam w tesco online to będę wszystko wiedzieć gdzie i po co pojedzie mój małż po pracy

A ja się dzisiaj skusiłam na kanapeczki ze szczypiorkiem i pomidorkiem i miseczkę owsianki
Stary 2014-04-09, 08:05   #2358
małaPaulina
Wtajemniczenie

poppy ten filmik z czworaczkami super

Aisa sliczne te małe ciuszki

Misstic ale ci zazdroszcze nie moge sie doczekac tych ruchow...
a mi to sie jelita ciągle przewracaja i pierdze jak szalona to jak mam poczuc dzidzie?

carolciuska gratuluje wizyty

Witam dziewczyny mi sie zaczynaja juz nieprzespane noce
budzę się średnio co godzine... no oszalec idzie,czemu tak jest: confused:
Dziś mam dzień lenia...

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 08:06   #2359
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelie Pokaż wiadomość
Cytat:
Amelie poszukaj w polszy czy czasem jej nie ma, bo ja niestety nie widziałam, ale może jednak To lipton piramidka zielona o smaku truskawkowego muffina i jest jeszcze jegodowy muffin
- aaaa już wiemmmm, mialam kiedyś jagodową, ale nie widziałam nigdy truskawkowej, zaraz poszperam w tesco online to będę wszystko wiedzieć gdzie i po co pojedzie mój małż po pracy

A ja się dzisiaj skusiłam na kanapeczki ze szczypiorkiem i pomidorkiem i miseczkę owsianki
Ja sobie juz u tatusia zamówiłam za tydzien wiosenne kanapeczki
Z sałatą, pomidorkiem, ogórkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem Mam nadzieję, że mi sie nie odwidzi

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-09, 08:12   #2360
Amelie
Raczkowanie

Cytat:
Ja sobie juz u tatusia zamówiłam za tydzien wiosenne kanapeczki
Z sałatą, pomidorkiem, ogórkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem Mam nadzieję, że mi sie nie odwidzi
Uwielbiam sałatowo-wiosenne kanapeczki! Zwłaszcza szczypiorek prosto z ogródeczka... mniaaaaammm
Stary 2014-04-09, 08:16   #2361
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
czyli som, a sie nie odzywajom

no właśnie też nie wiem. najpierw pytała o prenatalne, takie jak miałam w 13tc, czy się będę decydować, na co ja jej że raczej nie, a potem ustalała datę następnej wizyty i ja pytam, czy to będzie to tzw połówkowe, na co ona no że może zrobic takie dokładniejsze. to ja nie wiem, może ona nie praktykuje połówkowych? albo jej pacjentki jeżdżą na te prenatalne i ona już wtedy nie musi robić? no bo ja właśnie też nie wiem jak to rozumieć
bo prenatalne miałam 20km od domu i płatne

No u nas mowi sie polowkowe właśnie na to drugie prenatalne wiec to chyba tak jest a jak sie nie decydujesz to będzie normalne USG i nie dowiesz sie po prostu na nim tak dużo ale w sumie strzelam w tej chwili bo przynajmniej u mnie tak jest

Ktoś tu pytał o oglądanie jakiegoś programu w internecie. Jest taka stronka weeb.tv i tam macie kanały jakie chcecie bo ludzie nadają ze swojej tv przez internet także wszystko leci jak w tv limit jest jakiś i pózniej na pół godziny wywala a miesiąc oglądania bez limitow to przelew 19,90
Ja sie tym ratuje w De bo nie możemy założyć w bloku satelity a z balkonu nie łapie

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 08:20   #2362
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Dzień dobry my dzisiaj świętujemy połowinki czyli 20tc jak ten czas zlecial szok normalnie. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :thumbup:

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 08:20   #2363
Paulina Darek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Uuu ja też mam jutro O której masz? Będę trzymać kciukasy
Ehh ludzie robią z kobiet w ciąży osoby ciężko upośledzone czasem Tego nie wolno,tamtego nie wolno i w ogóle przebywać tylko w pomieszczeniu sterylnym a przyjdzie co do czego to te same osoby Ci powiedzą"ciąża to nie choroba,więc nie przesadzaj"

ja mam na 17... i może się dowiem dzisiaj płci w końcu to połówkowe...
chyba jestem jedyna tutaj, która się ani razu nie zapytała o płeć, a to już 19 tydzień...

a tak poza tematem, jak napisałam wyżej jestem w 19 tc, a jeszcze nie poczułam ani razu mojego bejbika... i troszkę się zaczynam denerwować...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 08:27   #2364
małaPaulina
Wtajemniczenie

uff nadrobilam wszystko

bezaczek7 tez nie mam tv i z tą krwią to prawda wyniki w ciązy krwi mają prawo byc inne niz dla osoby nie w ciązy ja mam zawsze wyniki ponizej normy i lekarz mowil ze zadnych witamin brac nie musze bo tak po prosu jest
Swoja droga musze w tym tygodniu znowu isc zrobic krew i mocz ech

Misstic mi sie wydaje ze moj lekarz nie ma tego USG 3D/4D a ja do innego lekarza nie chce isc... jakos nie mam na to parcia

Antananariwa dla brzuszka

Metamfetaminax mam nadzieje ze wielkosc dzidzi sie unormuje tak jak ty mowisz bo ja niska Tz tez wiec po kim taki wielkolud?
za wizyte

88Ekaterina88 za 17 tydzien

Dziewczyny myślicie ze zwykly internista wystawi mi skierowanie na mocz i krew? bo tak to mocz mam darmo u siebie ale chyba krew 13zł czy odwrotnie? i nie wiem czy zaplacic czy isc po skierowanie?bo pani w przychodni w luxmedze mi powiedziala zebym do internisty poszla i bede miec za darmo...

Stary 2014-04-09, 08:27   #2365
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
chyba jestem jedyna tutaj, która się ani razu nie zapytała o płeć, a to już 19 tydzień...

a tak poza tematem, jak napisałam wyżej jestem w 19 tc, a jeszcze nie poczułam ani razu mojego bejbika... i troszkę się zaczynam denerwować...
nie jestes sama
Jest tu jeszcze nas sporo rodzacych później i musimy jeszcze poczekac z 2-3 tygodnie aby poznac płeć Także spokojnie

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-09, 08:28   #2366
Amelie
Raczkowanie

Cytat:

Czytałam w wielu poradnikach, że bardzo często że kobietki nie przypisują konkretnych ruchów do dziecka, tylko do jelit itp, a jeśli to pierwsze dziecko to nawet dopiero w 20 tygodniu można je poczuć

Mała Paulinka - ja mam właśnie od internisty skierowanko na krew i mocz dokladnie. Tak musze płacić 30 zł...

Edytowane przez Amelie
Czas edycji: 2014-04-09 o 08:29
Amelie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 08:29   #2367
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:

ja tez myslalam ze nie poczuje nigdy a tu nagle w 17 tyg poczulam , i np dzis rano tez mnie mala kopala najszybciej poczujesz lezac na plecach wyciszona u mnie w innej pozycji jeszce nie poczulam , jak wczoraj dotknelam reka tam to na rece nawet poczulam ten impuls a tak poza tym to niektore mamusie cuzja nawet w 23 tyg , takze tzreba cierpliwie czekac
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-09, 08:41   #2368
małaPaulina
Wtajemniczenie

Dziewczyny wlasnie sie zarzygalam nie wiem co sie stalo...
zjadlam,wypiłam herbate i zaczelam kasłać i nagle wszystko brudne,ja pościel,podłoga no nic ide robic pranie i sie kąpać ale masakra
dobrze ze w domu bylam...

Stary 2014-04-09, 08:49   #2369
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Dziewczyny wlasnie sie zarzygalam nie wiem co sie stalo...
zjadlam,wypiłam herbate i zaczelam kasłać i nagle wszystko brudne,ja pościel,podłoga no nic ide robic pranie i sie kąpać ale masakra
dobrze ze w domu bylam...
biedactwo
Czasami przy kaszlu też mnie bierze, ale twarda jestem

Co ja znalazłam http://allegro.pl/monitor-bicia-serc...132478444.html Trochę drogie, ale fajna rzecz, dziewczyna na you tubie poleca takie coś

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-09, 08:52   #2370
Paulina Darek
Rozeznanie

Cytat:
nie jestes sama
Jest tu jeszcze nas sporo rodzacych później i musimy jeszcze poczekac z 2-3 tygodnie aby poznac płeć Także spokojnie
no tak tylko Wy później rodzicie i to dlatego, a ja się nie zapytałam, a jak już mówię tżowi,że się zapytam to on na to, że nie ważne co ważne żeby było zdrowe, więc nie pytam, mogłoby już poskakać,żebym wiedziała,że wszystko dobrze i że tam jest mój tż zawsze ze mną wchodzi do gabinetu i ma milion pytań, a ja swoje w tym czasie zapomnę,,,
a ostatnio śmiał się ze znajomymi, że po pierwsze i najważniejsze żeby było zdrowe, a po drugie żeby była dziewczynka...

kochany mój
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości