Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-09, 09:44   #4621
Isabell12
Zadomowienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Hej. Ugrzązłam gdzieś w tyle. Nadrobie poźniej

Mamusiom chorych dzieciaczków życze dużo sił a dla dzieci powrotu do zdrowia

Racja! Po każdym karmieniu mam ssanie i ciągle zachcianki niestety na słodycze. Ja nawet przytyłam

Mam pytanie czy krzeseło do karmienia jest takie must have? Ktoś nie kupuje? Długo sie to używa ?
co do słodyczy to u mnie tak samo nie mogę się ogarnac, ciągle bym jadła
a krzesełko, wiadomo wygoda dla matki, ja już pisałam mały dostał w prezencie koleżanka miała takie samo i używała nawet jak mała miała 3 lata, moja sis nie miała i dziecko też karmiła , no ale wiadomo wygodne to jest
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 09:45   #4622
kama1987
Rozeznanie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Hej

Wczoraj była taka ładna pogoda, a dziś do d.py

Zaraz się na rehabilitację zbieramy, mam nadzieję że nie zacznie lać.
A popołudniu do znajomych, bo kolega do Anglii wyjeżdża za parę dni.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Napiszę Ci, co ja wiem na temat mm, ceny z gemini:

NAN - już pisałam - 39 zł/800 g
BEBIKO - cenowo podobnie jak NAN, ale skład ma chyba identyczny, jak Bebilon i ten sam producent Ogólnie wiele osób mi polecało przejść na Bebiko, jak dawałam Bebilon 15 zł/350 g (ok. 34 zł/800 g)
BEBILON - dawałam Edzikowi jakiś czas, byłam zadowolona, wiele osób chwali 19 zł/350 g (ok. 43 zł/800 g)
HIPP - znam wiele osób zadowolonych, aczkolwiek Enci nie podpasował 43 zł/800 g
ENFAMIL - bardzo dobre, polecam 44 zł/800 g
GERBER - nie znam, nic nie słyszałam 15 zł/350 g (ok. 34 zł/800 g)
HUMANA - nie znam, nic nie słyszałam 60 zł/800 g
BABYDREAM - nie znam, nic nie słyszałam

Jak widzisz, te różnice nie są jakieś kosmiczne od 34 zł do 44 zł w zasadzie za 800 g (pomijam Humanę ).
Ja Zuzce dawałam Babydream, poprzeglądałam składy i niczym się nie różni od innych. Kosztuje ok. 13 zł/400 g. Małej nic nie było, brzuszek jej nie bolał, chętnie go jadła. Zmieniłam na Bebilon Pepti bo wyszła alergia. Gdyby nie to, to bym chyba przy nim została. Koleżanki tez używają i póki co żadna nie narzeka.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Endzi zgadzam sie z Toba w 100%

Pytanko mam. Czym smarujecie buzki dzieciom jak jest slonecznie? Przydaloby sie zakupic cos z filtrem. Bede dzis w Rossku. Jakies pomysly?
Narazie smaruję kremem z Ziajki, czekam aż się pojawi coś z filtrami. Dziewczyny mówiły o kremie z Babydream z filtrem że śmierdzi jak po solarium. Ostatnio w Rossku nic nie było, pytałam babki i mówiła że może po świętach coś się pojawi, a napewno w maju będzie.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ehhhh
a tak na poważnie to Maciej od wczoraj dostał szału...wyje cały czas... jak tylko od niego odejde to sie wydziera
np. wczoraj bawiłam sie z nim ksiazeczka i przypomnialam sobie o ksiedze dziwekow wiec poszłam do drugiego pokoju po ta ksiazeczke, w tym czasie cały czas mówiac do Macka... doszłam tylko do przedpokoju i zaczał sie ryk...

obawiam sie ze to skok ten separacyjny i mega sie go boje

dzis od rana lezy na podlodze i sie wydziera, uderza piesciami o podloge.... no jak nic bunt dwulatka
Zuzia też to przechodzi Jak jestem w pokoju jest ok, jak wychodze to się zaczyna płacz. Reaguje tak tylko na mnie. Na szczęście pomału jej przechodzi.

Kiedyś TZ, Moja Mama mogli uśpić Zuzię. Od jakiegoś czasu usypia tylko u mnie, jak pojechałam do sklepu kiedyś a jej się spać chciało to się darła dopóki nie przyszłam
Mam nadzieję że to szybko minie........
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 09:46   #4623
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Motyl
http://www.enfamil.pl/babyapp/index.html

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 09:46   #4624
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
i to się nazywa róznica między wiosną a jesienia
Stary 2014-04-09, 09:47   #4625
teacherka
Zakorzenienie

Amelka, nie jecie jeszcze jabłuszka? Dzięki za pomysły Tak dumam czy następny dać szpinak czy może brokuły własnie. Zapasów słoiczków na promocjach narobiłam i nie mogę wybrać ;P (p.s. masz teraz jakieś fajne promocje na Rossnę?)

Gorgulku, wszystkiego naj dla Miłoszka!

Larysko, śliczne ubranka, szczególnie ten "rampers" bez rękawków, chyba też go kupię Zuzi. Ciekawe czy będą takie upały. Btw. moja Zuzinka od niedzieli w spacerówce jeździ, jakoś o wiele lżej się ją prowadzi
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 09:47   #4626
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

u nas nocka w miare nie wiem ile było pobudek ale dospaliśmy dziś zamiast do 6, to do 7.30

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
a my dziś byłyśmy na zakupach w hm z kuponem
chwalę się

motylowe spodnie

na lato

i prezent od mojej przyjaciółki

no a jutro już odwożę przyjaciółkę na lotnisko smutno...
a w czwartek o 10;00 mój pies będzie miał operację eh, trochę się boję narkozy jego bo on ma 13,5 roku... ale trzeba zrobić
cudne zakupy
w takim momencie jeszcze bardziej mi się marzy córeczka w przyszłości

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
właśnei złapałam sebka głową w dół na łóżku leżał z adim i husteczkami się bawił a te mu spadły na podłoge i chciał sobie podnieść wiec sie kokosił i kokosił aż prawie spadł a adi nawet nie zauważył bo lampił się w bajke aż knie ciarki przeszły
o zgrozo! trzeba mieć już naprawdę oczy dookoła głowy przy naszych maluchach

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
hej. witam się po koszmarnej nocy ever.
Dostałam okres, myślałam, że umrę nad ranem, Korn się obudził o 5 i ani nie myślał spać, w konću po moich prośbach zasnął i spaliśmy do 7.30.

Ale wstał marudny, sprawdziłam a on ma tempkę 38, 5. Dałam paracetamol i czekam.

Na szczeście zjadł kaszkę, a teraz siedzi i gada "abłaaa "

pszczoua ja smaruję tylko kremem z JJ na buzię.
zdrówka dla Korna

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
wogole zauwazylam ze kilka dziewczyn pisze ze sxla mama i patrxyla sie na mnie obserwowala itd
ja tez tak robie i ba czasami nawet sie usmiechne!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja też czasem ktoś odpowie uśmiechem, innym razem patrzy na mnie jak na wariata

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja jeszcze mam pytanie do mam kp których dzieci nie używają smoka uspokajacza. Jak takie dziecko odstawiać od piersi i kiedy?
też się chetnie dowiem

Cytat:
Miłek skończył dziś 7 miesięcy

najlepszego!!!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 09:47   #4627
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo! Wszystkiego najlepszego

Madziuchna ja daje Mai mm Gerbera od początku i jest ok, ale raz dziennie wiec nie wiem jaki ma wplyw na cupke. Dobre ma opinie w necie np. na bangla.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 09:49   #4628
Isabell12
Zadomowienie

dziewczyny głupie pytanie. ale wcina mi ciągle cytaty, jak wy to robicie że wrzucacie kilka cytatów w jeden post, no ja nie mogę wkurza mnie to!
Stary 2014-04-09, 09:53   #4629
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Amelka, nie jecie jeszcze jabłuszka? Dzięki za pomysły Tak dumam czy następny dać szpinak czy może brokuły własnie. Zapasów słoiczków na promocjach narobiłam i nie mogę wybrać ;P (p.s. masz teraz jakieś fajne promocje na Rossnę?)

Gorgulku, wszystkiego naj dla Miłoszka!

Larysko, śliczne ubranka, szczególnie ten "rampers" bez rękawków, chyba też go kupię Zuzi. Ciekawe czy będą takie upały. Btw. moja Zuzinka od niedzieli w spacerówce jeździ, jakoś o wiele lżej się ją prowadzi
U nas owoce nie bardzo Michasiowi smakują
wprowadziłam jabłuszko, śliwkę, jabłko z morelą,morele, jabłko z bananem
i póki co ładnie i bez marudzenia zjadł słoiczek moreli a na inne się krzywi i marudzi po 2-3 łyżeczkach po mamie

do dziś są promocje na rossne na słoiczki obiadowe hippa 190g , drugi za 50 %
jeszcze tydzień minimum chcę pokarmić tymi dla 5 miesiąca i będziemy przechodzić na te po 6
rybka posmakowała

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-04-09, 09:55   #4630
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
chwalę się

motylowe spodnie

na lato

a w czwartek o 10;00 mój pies będzie miał operację eh, trochę się boję narkozy jego bo on ma 13,5 roku... ale trzeba zrobić
Piękne ubranka Te różowe spodnie już dawno chciałam Mai kupić,ale jakoś okazji nie było
Do tego jest bodajże bluza na zamek,nie?

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja myślę że właśnie to jest w Anglii super, że tu się każdy do każdego uśmiecha, zagada, jak byłam teraz w Polsce i tak szłam przez miasto i zacieszałam do ludzi to patrzyli na mnie jak na wariata

Dzień dobry
Taaaa, tylko prawda jest taka,że w większości angole są mega fałszywi- tu się uśmiechną,a za plecami obrobią d...

Cytat:
Brawo, Miłoszku!!!!!!!: roza:

Witam się i uciekam na siłownię

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 09:56   #4631
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
misia nie martw się, Julka dopiero jakiś tydzień temu zaczęła 74 nosić a ma ponad 7 mies.
hehe moja tylko body nosi na 74 bluzki na 62/68 i to samo spodnie

mnie z kolei wkurza ze kazdy mi gada ze jest mala i nie wyglada na swoj wiek tylko na mniej

Cytat:
sto lat
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-09, 09:56   #4632
Isabell12
Zadomowienie

moje dziecko śpi i płacze przez sen (ale się nie obudziło)
Stary 2014-04-09, 09:57   #4633
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
co do słodyczy to u mnie tak samo nie mogę się ogarnac, ciągle bym jadła
a krzesełko, wiadomo wygoda dla matki, ja już pisałam mały dostał w prezencie koleżanka miała takie samo i używała nawet jak mała miała 3 lata, moja sis nie miała i dziecko też karmiła , no ale wiadomo wygodne to jest
Teraz karmie ją w leżaczku i siadam na podłodze. Ciekawe ile tak pociągnę Sporo mamy teraz wydatków i dumam z czego zrezygnować. Jeśli jest tak długi czas użytkowania to chyba jednak kupię.

Tż mnie ochrzanił, że cuduje z nosidłem i nie pozwolił sprzedać Boba. No cóż...
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 09:58   #4634
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Sączę Karmi, zawalczę jeszcze o KP, ale czarno to widzę Z lewej piersi po 4 h niekarmienia przez 7 minut udało się ściągnąć 50 ml, a z prawej - uwaga! - po 9 h niekarmienia zaledwie 130 ml Popsuło się, jak Julian zaczął jeść więcej obiadku, deserki i kaszki... Cóż, taka kolej rzeczy....

Teraz mam rozkminę, jakie mleko kupić Dziewczyny, jak cenowo wypadają te mleka tzw. lepsze? I które to są? Enfamil wydaje mi się mlekiem dla dzieci z problemami brzuszkowymi (choć to pewnie bzdura! ), może Bebilon...???? Nan już omówiłyśmy, a Bebiko chyba leży na tej samej półce cenowej co Nan :conf used:

z jaglaną na mm to trzeba oddzielnie gotować to mm o kleiku pomyślę, ale dziewczyny pisały, że zapiera, a u nas i tak kupa raz na trzy dni
Madziuchna jako ze czuje z Tobą bractwo w kwestii kp.... bo mam wrazenie ze my dokladnie takie same cycki i ssaki mamy te same problemy

u mnie sciaganie wyglada dokladnie tak samo i w zwiazku z tym przestałam sciagac zbey sie nie frustrowac
ale mały sie najada wiec nie widze problemu
ja teraz karmie go
7-8
czasem 12 jak chce, ale czasem nie chce
14-15 (popitka po obiadku)
20
2 lub 4 w nocy bo tak sie budzi

czyli 3 duze karmienia/ 2 male, albo bez

kaszke robie na mm/ uzywam jaglana holle juz na mleku bo nie chce mi sie odciagac (wczesniej odciagałam) i czasem dodam mu banana albo jagodki ze sloika

a mleko kupiłam bebiko - wczoraj pierwszy raz dostał bo po rtg nie mogłam karmic

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 09:58   #4635
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
miałam pocytowane ale
mi zjadło
mam zamieszanie w głowie odnośnie spacerówki i sama nie wiem co chcę ...najlepiej byłoby gdyby mi ktoś kupił/dał i nie miałabym problemu a tak to siostra tż dała nam 40funtów na wózek wiec mozemy troszke dołożyć i wziąć droższy ale czy jest sens adi miał kupiony na giełdzie używany bezimienny i był super tyle tylko ż ejuż wypłowiał materiał i jest brzydki ale co swoje to odrobił

btw tak czytam ciągle o zębolkach u dzieciaczków i nasuwa mi się myśl czy jest jeszcze na wątku dziecie bezzębne któremu zęby nie idą a przynajkmniej nic nie wiadomo bo sebek ani nie ma ząbka ani śladu żeby cokolwiek sie dziąło
moja nie ma ani widu ani słychu :P
Stary 2014-04-09, 09:59   #4636
87czarna
Zakorzenienie

A jeszcze tak na szybko napiszę odnośnie rozmiaru jaki nosi Julka- otóz pajace kupuję już na 9-12 ,a ubrania 6-9 są na styk!!! Masakra jakaś

ladankuTy tam się nie przejmuj opiniami innych-Julcia jest przesłodka
misia Kornelek będzie po prostu wysoki i szczupły... model mały

Stary 2014-04-09, 10:00   #4637
ladanseuse14
Zakorzenienie

Tak samo do dziś promocja W Rossmannie mleka Enfamil 2, 800g za 42,49 zł
Stary 2014-04-09, 10:00   #4638
teacherka
Zakorzenienie

Amelko, to chyba mamy te same promocje A myślałam, że ja po Tobie "przejmuję" promocje, dlatego pytałam. Ojjjj Michaś, jedz ładnie owocki! U Zuzki wszystko zależy od dnia, raz je pięknie, innym razem pluje wszystkim po paru łyżeczkach. Nie wiem, może zły moment wybieram. Boję się czekać za długo,bo jak głodna to marudna a jak najedzona to też nie chce próbować warzywek/kaszki.

O mojej Zuzce wszyscy mówią, że duża. Duża to może i była jak wypadała na 75/90 centylu,a odkąd spadła na 75/50 to chyba raczej średniaczek :P
Stary 2014-04-09, 10:01   #4639
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze mam pytanie do mam kp których dzieci nie używają smoka uspokajacza. Jak takie dziecko odstawiać od piersi i kiedy?
ja nie pomogę, bo moja ciumka smoka uspokajacza, za to mam większy problem, bo nie tknie smoka butelkowego a może to dobrze Kamil pił z butelki do prawie 3 r ż
Cytat:
Wszystkiego dobrego dla Miłosia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-09, 10:01   #4640
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
A jeszcze tak na szybko napiszę odnośnie rozmiaru jaki nosi Julka- otóz pajace kupuję już na 9-12 ,a ubrania 6-9 są na styk!!! Masakra jakaś

ladankuTy tam się nie przejmuj opiniami innych-Julcia jest przesłodka
misia Kornelek będzie po prostu wysoki i szczupły... model mały
no wlasnie ja takie same rozmairy mam z anglii
ale wydaje mi sie ze maja zanizona rozmiarowke

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 10:02   #4641
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

a teraz powiedzcie dziewczyny czy jesli ząbek juz wyszedl to dziecko moze byc nadal marudne? a moze drugi idzie? tylko nic tam nie widze to nie wiem
Ja słyszałam, że zęby lubią wychodzić parami. Adaś jak miał pierwszego ząbka, to za kilka dni drugi.
Stary 2014-04-09, 10:02   #4642
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz karmie ją w leżaczku i siadam na podłodze. Ciekawe ile tak pociągnę Sporo mamy teraz wydatków i dumam z czego zrezygnować. Jeśli jest tak długi czas użytkowania to chyba jednak kupię.

A ja poważnie rozważam sprzedanie bujaka/leżaka, bo moje dziecko w nim siedzi i wychyla się do przodu Nie jest w stanie w nim wyleżeć - za dużo interesujących rzeczy. Wykręca się, wychyla no i ogólnie cuduje. Dlatego liczę na krzesełko
Stary 2014-04-09, 10:03   #4643
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Amelko, to chyba mamy te same promocje A myślałam, że ja po Tobie "przejmuję" promocje, dlatego pytałam. Ojjjj Michaś, jedz ładnie owocki! U Zuzki wszystko zależy od dnia, raz je pięknie, innym razem pluje wszystkim po paru łyżeczkach. Nie wiem, może zły moment wybieram. Boję się czekać za długo,bo jak głodna to marudna a jak najedzona to też nie chce próbować warzywek/kaszki.

O mojej Zuzce wszyscy mówią, że duża. Duża to może i była jak wypadała na 75/90 centylu,a odkąd spadła na 75/50 to chyba raczej średniaczek :P
teraz te promocje były dla wszystkich takie same
właśnie dostałam maila że przechodzimy na rabat 5 % i dostaniemy bodziaka ciekawe tylko jaki rozmiar

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-04-09, 10:04   #4644
anutka171
Rozeznanie

Czesc

Jestem na biezaco, ale glownie na telefonie sobie czytalam, wiec nie odzywalam sie

Cytat:
nie wiem czemu wlasnie

przed chwila kurier przyniosl mi wlasnie womara i bede szla testowac sliczny jest

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
dlatego ja sie nie odzywam

dzieki jeszcze raz za zyczenia zdrowia przyda sie bylam u lekarza, rozklada rece, dala skierowanie na mocz jeszcze. ledwo wyszlam telefon z przedszkola ze Blanka na podlodze zasnela bawiac sie i tempka 38,4
w domu juz 39,3 wiec faaaajnie. jak ma jedna i druga to wirusisko sie przypaletalo. Blanka doslownie nie do zycia, wyla, co rusz zasypiala ale po lekach sie ogarnela i jak nowo narodzona Amelka wali okropne kupki, ale tempki juz zero i wrocila totalnie do siebie. tak wiec dzieki jeszcze raz za kciuki
Mam nadzieje, ze dzis juz lepiej. zdrowka dla dziewczynek

Cytat:
chwalę się

motylowe spodnie

na lato

sliczne ubranka
a moze te spodenki ostatnie moglyby byc i dla chlopca
cudne sa.

za psinke. bedzie dobrze

Cytat:
właśnei złapałam sebka głową w dół na łóżku leżał z adim i husteczkami się bawił a te mu spadły na podłoge i chciał sobie podnieść wiec sie kokosił i kokosił aż prawie spadł a adi nawet nie zauważył bo lampił się w bajke aż knie ciarki przeszły
o masakra
Karolson Tobie tez wspolczuje wczorajszego przezycia...

Cytat:
W Biedronce kartony Dada po 50zł.

Dziękuję za odpowiedzi na moje wczorajsze pytania
a gdzie takie info? bo nigdzie nie widzialam

Cytat:
najlepszego
Stary 2014-04-09, 10:04   #4645
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie ja takie same rozmairy mam z anglii
ale wydaje mi sie ze maja zanizona rozmiarowke
Tylko wiesz co, ja głównie kupuję ubrania w Next i H&M ,a tam rozmiarówka jest mega zawyżona!
Maja to ma dobre jeszcze body na 12-18, a skończyła w marcu 3 lata

Stary 2014-04-09, 10:05   #4646
anutka171
Rozeznanie

No i wczoraj zakupilam mleczko enfamil i podalam na kolacje. dodatkowo kupilam biogaje, bo wczesniej dawalam dicoflor.
o dziwo nocka lepsza
od 21 spal do 24, ale podalam smoka i usnal. o 3 jedzonko, usnal w lozeczku i o 6 sie obudzil, ale wzielam do nas i spanie jeszcze do 7.30
dawno nie mialam tyle miejsca w lozku az dziwnie
oby tylko to nie bylo jednorazowa sytuacja

no i juz praktycznie bylam pewna co do kupna nosidla, ale im wiecej was czytam tym mam wieksze wahania wiadomo, ze kazdy ma swoje zdanie i jednym sie sprawdza a innym nie, a ze jest troche drogie to tak wlasnie nie umiem podjac decyzji.
chociaz moj tz dal mi dzis zielone swiatlo i mowi kup
jezeli juz to zdecyduje sie na tule, bo wydaje mi sie, ze uzywke szybciej sprzedam jak sie malemu nie spodoba.
a kasa idzie z konta malego, bo po chrzcinach jest najbogatszy z calej rodziny

dobra ide prasowac firanki, posciel, sprzatac. a tak mi sie nie chce

a powiedzcie jeszcze bo mi sie przypomnialo, jak czesto myjecie maluchom zabki? mam juz szczoteczke, ale mam problem z kupnem pasty :/

a i chcialam powiedziec, ze moj maly naprawde chyba skonczyl skok, bo coraz wiecej potrafi i gada duzo, rowniez sylabami a wlasnie teraz probuje sie wspiac do mnie po krzesle, ale jeszcze mu sie nie udaje
czyli musze mu korygowac wiek, bo ma niby 30 tydz. a skorygowany 26, czylui by pasowalo.
Stary 2014-04-09, 10:05   #4647
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
moja nie ma ani widu ani słychu :P
Moj tez

Co do rozmiaot strasznie mnie denerwuje modna w de podwojna rozmiarowka.Np. teraz mambody 74\80 i sa dobre.Chcialam kupic jakies a lato, nastepny rozmiar 86\92 i nie ma nic posrodku.Kupila pake tych drugich i sa ogromne
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-09, 10:05   #4648
teacherka
Zakorzenienie

Anutko, no właśnie nigdzie info nie było, ale wyczytalam na wizażu i wysłałam Tża do biedronki i były Amelka też pisze, że kupiła
Stary 2014-04-09, 10:06   #4649
ladanseuse14
Zakorzenienie

Moje dziecko włącza sobie lokomotywę z melodyjkami i śpiewa
I ostatnio wystawia jęzorek trochę i się zaciesza
No i pełza mi po panelach a najbardziej to goni za kapciami moimi

A i kupiłam jej ten kubek/niekapek z lovi i moje dziecko wariowało z nerwów przy nim. W końcu wyjęłam jej ten "ogranicznik" i odkąd jej normalnie leci to pije ładnie Ani się nie krztusi ani nic
Stary 2014-04-09, 10:07   #4650
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:

ja swojego też karmię jeszcze w leżaczku bo jeszcze dobrze nie siedzi, od przypadku do przypadku włożę do do tego krzesełka ale nie ukrywam ze dobrze mi z tym krzesłem , ja patrzyłam na all to moje kosztowało 3 stówki,
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości