![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Seksistowska reklama BingoSpa - co o tym sądzicie?
oj pozostanie - zafundowali sobie rewelacyjną kampanię negatywną. Ja się po prostu czuję obrażona, nawet nie jako kobieta, tylko istota myśląca - bo to reklama adresowana do skrajnych debili, któż inny może się zaśmiać widząc taką żenuę? Toż tu można nie tylko facepalma sobie strzelić ale wręcz facedeska, bo dłoń do za mało. Zrobiłam raz w ich sklepie zakupy, były nawet ok, ale po tym co zobaczyłam, pozostał taki niesmak, że więcej im kasy nie oddam, zwłaszcza, że nic nie do zastąpienia nie produkują. Tak, jak nie otaczam się prymitywami-burakami, tak nie mam zamiaru finansować ich biznesu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Mnie to niby nie rusza, ale trochę chamska ta reklama jest - to fakt.
Swoją drogą chyba popularne ostatnio zrobiły się tego typu motywy w reklamach, nie musiałam długo szukać -> https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/...51638222_n.jpg
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Reklama durna - bez dwóch zdań.
Przypuszczam jednak, ze osiągnęli to co chcieli. Mówicie o nich. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
... choć nie Westwood
|
To nie ma znaczenia. Myślisz, że nie wiedzieli, że reklama taki efekt wywoła? DOSKONALE zdawali sobie z tego sprawę. Przecież o to chodziło. Cel osiągnięty. Mowią o nich.
![]() |
![]() |
#35 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A gdyby firmom chodziło tylko o to, żeby o nich mówić, to równie dobrze mogłyby sobie walnąć parę billboardów ze zdjęciem psich odchodów i podpisem 'produkujemy kupę" - ojjj jak by dopiero o nich wrzało w sieci... Skojarzenie z marką w umyśle odbiorcy ma być przecież pozytywne, choćby przez wzgląd na inteligentną, pełną poczucia humory kampanię - a nie zniesmaczenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
jestę wieszczę
|
Cóż, firma która mnie nie szanuje, nie dostanie ode mnie ani złotówki i będę odradzać komu się da
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
sissy that walk
|
Wydaje mi się, że to tak nie działa, tzn. że "mówią - kupią" to pobożne życzenie firm które się w ten sposób reklamują. Najczęściej spotykam się jednak - i sama stosuję - z unikaniem marek przez wzgląd na zły PR.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiele osób faktycznie za jakiś czas będzie pamiętało nazwę, ale nie będzie wiedziało z czym ją połączyć. Prawda jest taka, ze w dzisiejszym natłoku informacji i reklam, wiele osób się po prostu gubi i zapamiętuje co najwyżej markę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Myślę, że kontrowersyjna kampania, ale taka która jednak nie jest do końca negatywna (tzn. że znajdą się również zwolennicy) może firmie pomóc. Natomiast szereg "kampanii" po prostu niskich lotów, które są kontrowersyjne w sensie "chamskie, żerujące na najniższych standardach" - takie coś wcale firmie nie robi "dobrze". ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
Natomiast niewielka, nadal jednak niszowa marka (no Nivea to nie jest), nie powinna zaczynać kojarzyć się źle, bo jej klientami (czy też klientami) są osoby bardziej świadome, specjalnie wyszukujące informacje o produktach, mniej znanych, dobrych markach. Więc zniechęcanie tych klientów to strzał w kolano. Szczególnie, że już sama nazwa marki jest taka trochę... mało godna. "Dingo sra"? Dobry piesek. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
To tez jest dla mnie przygłupi marketing. Nie wiem co ci ludzie mają w glowach
http://nowymarketing.pl/a/3139,wszys...a-firmy-bartek
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem zła reklama, to tez reklama. Mi to nie przeszkadza zupełnie, tak chcieli trafic do klienta, moze poprzez szok, moze poprzez oburzenie i sie udało. Kompletnie nie biore do siebie tego typu reklamy, bo niby, ze co jak sobie kupie i zapodam maseczke, to tak jakbym miała co innego na twarzy ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
zawsze mam racje
|
Zostane zjedzona, ale dla mnie nie jest to jeszcze jakies straszne. Bardziej uwlaczajace bywaja niektore reklamy srodkow do sprzatania czy produktow spozywczych.
Tylko ta naturalna rozkosz pielegnacji brzmi strasznie tanio. Ale co mieli osiagnac czyli rozglos to osiagneli, ludzie linki przesylaja i za darmo promuja marke. Dzis oburzenie, ale cos w glowie zostanie i zaloze sie, ze sprzedaz i tak im wzrosnie. A na koniec bongo sie wytlumaczy, ze to my mamy skojarzenia, a im chodzilo o to, ze nowoczesny mezczyzna zna sie na kosmetykach i dba o kobiete- jednego dnia o jej twarz, innego wlosy ![]() --- https://www.google.is/search?q=adria...ca%3B641%3B427 mnie bardziej zenuje ta reklama, sorry reklamujemy rajstopy czy zajmujemy sie medycyna? ![]() i dlaczego tej biednej kobiecie nie dali stanika (taa, zeby pewnie pokazac piers po operacji, ale nadal- jaki ma to zwiazek z rajstopami) Wczesniej byly reklamy z kobieta na wozku, otyla itd itd- kampania spoleczna, ze kazda jest piekna czy reklama rajstop?
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2014-04-09 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja od czasów reklam Media Markt - nie dla idiotów nie wydałam u nich nawet złotówki, także tego stracili na mnie ze 20 ooo zł ![]() Jak dla mnie kampania to strzał w stopę. Długofalowo na tym stracą, mimo chwilowego zamieszania nie będą się pozytywnie kojarzyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
Ale obora.
Dzięki tej 'reklamie' przynajmniej wiem, czego unikać. Czarna lista. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczęli robić dziwne jakieś kampanie - a teraz kto to słyszał o ich piwie. Była taka reklama, gdzie radzieccy generałowie wysikiwali logo EB na śniegu - i niedługo potem ta potęga EB padła na pysk. Więc to prawda jest, że kampanią można sobie zaszkodzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ależ oczywiście, że ma. wiele osób zapamiętuje takie teksty. ile razy na wizażu się słyszy, że wizażanki nie chcą kupować produktów, które są zbyt nachalnie reklamowane? to co, takie przypadki potrafią zapamiętać, ale seksizm im w minutkę uleci? ![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
Mnie tam reklama nie rusza. Kupuję to co wg mnie jest dobre.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam na półce ich odżywkę drożdżową do włosów, sięgałam po nią, gdy chciałam odżywkę proteinową. Teraz nie mogę jej użyć, odrzuca mnie i wiem, że więcej jej nie kupię. Ani żadnego innego ich produktu. Nawet już zamówiłam zamiennik. Nakładanie odżywki ma mi się kojarzyć z relaksem, a nie z czyimś ejakulatem na twarzy. To chyba logiczne ![]() Dodam tylko, że należę do osób, którym mało przeszkadza w kosmetykach, zniosę najgorszy zapach i konsystencję. Cytat:
![]() ![]() ![]() Coś takiego... Trzeba być "mistrzem marketingu", żeby coś takiego wymyślić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Natomiast jeśli chodzi o tę reklamę, to moja reakcja to: łatafak
myślę, że tam całkowite głąby w tej agencji pracują, a w zarządzie firmy jeszcze większe półgłówki stworzyli reklamę adresowaną do panów - kiedy WIADOMO i jest rzeczą absolutnie oczywista, że w tym sklepie czy co to jest, kupują w miażdżącej większości kobiety no i stworzyli reklamę dla odbiorcy, który i tak leje sikiem prostym na ich sklep - na dodatek obrażając właściwych swoich odbiorców c-c-combo-breaker ![]() gdzie trzeba mieć mózg ażeby to wymyślić? ![]() ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2014-04-09 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
zawsze mam racje
|
A jak ktoras woli do ust? Niech wprowadza do oferty pasty do zebow i plyny do plukania.
Kochanie dzis bedzie do ust, wyszoruje Ci zeby i wleje ostro plyn do plukania jamy ustnej. ![]() Ach, ale kampania, czek na 6 zer wystarczy ![]()
![]() |
#57 |
Konto usunięte
|
może ja jestem jakaś inna ale reklama w ogole nie kojarzy mi się w wytryskiem na twarz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Do Twojej wiadomości: do moherowej babci mi daleko, ja nawet wierząca nie jestem. Lubię seks, nie jestem specjalnie pruderyjna, pikantne podteksty są fajne o ile są podane w sposób inteligentny a nie prostacki. Przykład: kampania PETA z nagą Krupą i krzyżem. Osobiście wybieram kosmetyki nie tylko ze względu na ich działanie, choć to oczywiście główne kryterium wyboru. Lubię wspierać polskie firmy ale takie, na których widok nie przepełnia mnie zażenowanie. Edytowane przez 201607110949 Czas edycji: 2014-04-09 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() reklama w necie bez głębszego pomyślunku i niedocenianie marketingu szeptanego to dla mnie jest salto mortale z lątowaniem w wybuchającym wulkanie na nieumiejętnym i olewczym PR przewróciła się potęga NK jeśli allegro nie zadba o swoje usługi - to padną pod naporem amazona, który do nas wchodzi na złym marketingu szeptanym (filmiki na jutubie) wyszło źle np. KissBox, bo marne miał produkty firmy nie są nienaruszalne, po skandalu z czekoladkami Wawel (robaki w nich) to przez parę lat oni się nie reklamowali w tv a ci tutaj wesołkowie z bingospa (słowo spa od razu kojarzy się z czymś dla kobiet przede wszystkim) sobie eksperymentują i nie myślą nad skutkami w reklamie też trzeba mieć instynkt samozachowawczy, jak widać ja pierwsze słyszę o tej firmie z tematu, ale widzę, ze tutaj ich klientki się wypowiadają i piszą "no i arrivederci roma" o czym tro świadczy? ciekawa jestem ich wyników finansowych w najbliższym czasie ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2014-04-09 o 12:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak, bo każda kobieta, która nie lubi, kiedy się ją uprzedmiotawia, jest moherową babcią ![]() lol ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.