|
|
#91 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XX - OCENA JADŁOSPISÓW
Cytat:
)) Barszo Ci zazdroszczę dostępu do świeżej morwy w sezonie- jest pyszna. Ja miałam okazję jeść taką świeżą jedynie 2 razy w życiu- na wakacjach na wsi, bo w sklepie ani na bazarku nigdy nie widziałam innej niż suszona :C |
|
|
|
|
#92 |
|
Konto usunięte
|
Redukcja
I śniadanie: 4 łyżki płatków owsianych z kilkoma rodzynkami, szklanka mleka, jabłko obiad: 100 g piersi z indyka usmażone z dwoma pieczarkami na łyżce oliwy z przecierem pomidorowym, papryką i cebulą, kromka chleba razowego z twarogiem II śniadanie: 2 kromki chleba razowego z twarogiem, polędwicą z indyka i majonezem, szklanka soku pomidorowego, kawa podwieczorek: sałata, czerwona cebula, kilka czarnych oliwek, ser feta, pomidor, ogórek z sosem (łyżka majonezu, dwie łyżki jogurtu, czosnek) kolacja: to co na obiad (ale bez chleba), serek wiejski 200 g z cynamonem Nie, nie pomyliłam kolejności posiłków Wiem że brakuje tłuszczu w I śniadaniu, ale wiórki kokosowe na dłuższą metę chyba mi zaczynają szkodzić :/ Dlatego dam sobie z nimi spokój na kilka dni. Orzechy ziemne i migdały dawały szybsze objawy alergii, tu aż nie jestem pewna czy to na pewno wina wiórków ale dla świętego spokoju sprawdzę. Polecicie coś bardziej alergicznie neutralnego zamiast wiórków, orzechów, itd.?---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Może chwilowo pójść trochę na łatwiznę i np. kupić mleko z wyższą zawartością tłuszczu? (zwykle kupuję 2%) |
|
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
kawa z mlekiem 3,2% trening 1) 5 łyżek płatków owsianych z mlekiem, bananem, białym serem i cynamonem + kawa z mlekiem 2) makrela wędzona, kanapka: chleb wieloziarnisty na zakwasie, domowe masło, rzodkiewka, mini sałata masłowa, szczypiorek + sok pomidorowy z chilli 3) zupa krem z buraków ze śmietaną 18% i ziemniakami przekąska: żółty grejpfrut, pasek gorzkiej czekolady 4) indyk z piekarnika, sałatka z awokado, pomidora, sałaty lodowej, oliwy z oliwek i mięty, kapusta zasmażana
Edytowane przez fusiacola Czas edycji: 2014-05-06 o 09:43 |
|
|
|
#94 |
|
Zadomowienie
|
A może pestki słonecznika i dyni? Awokado też jest źródłem tłuszczu. A tak poza tym w szklance mleka 2% masz 4g tłuszczu i w 4 łyżkach płatków owsianych jest 2,8g. Nie są to w sumie najlepsze źródła ale zawsze coś tam jest.
Edytowane przez o_Khaleesi_o Czas edycji: 2014-04-09 o 11:36 |
|
|
|
#95 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest tak soczysta, że wydawałoby się, że prędzej by zgniła niż wyschła... ale może nawet spróbuję w lecie chociaż kocham sok mojej babci mix morwy i czarnego bzu
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Krolowa Julianna
A siemie lniane możesz jeść? Albo awokado, do owsianki jak najbardziej też pasuje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam po przerwie
![]() I. sałatka: sałata, pomidor, avocado, oliwki, tuńczyk, dwa jajka; kanapka z avocado, które nie trafiło do sałatki ![]() II. placuszki (banan, jajko, mąka kokosowa); trochę truskawek i mango III. pierś z kurczaka, ryż w sosie pomidorowym z cukinią, sałatka IV. koktajl ze szpinakiem+owoce; kanapka z masłem orzechowym V. jajecznica + warzywa |
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyjdą
|
|
#99 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki
![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
sporo jajek, ale smakowo brzmi super![]() p.s mam dziś na kolacje podobną sałatkę do twojej z obiadu
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Następnym razem wybiorę jakiegoś innego ptaszka do zdjęcia
|
|
|
|
|
#101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można też dodać suszone pomidorki Mam nadzieję że wyjdą A jak jesz płatki na śniadanie to je gotujesz na mleku, czy tylko mlekiem zalewasz? ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
|
|
#102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Ervisha zalewam je zimnym mlekiem i gotowe używam płatków owsianych górskich, nie błyskawicznych więc w sumie je się powinno gotować, ale ja lubię takie no i musze mieć chrupiące, bo jak mi namokną to już nie to samo
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) obdarowuje mnie różnymi swojskimi darami .Dziewczyny, sądzicie, że nadałaby się na redukcję taka wiejska kiełbasa? Tata kupił (też szczęśliwą ) świnię i dał ją do przerobienia na kiełbasę; tata jest wielkim przeciwnikiem wszelkich polepszaczy, wypełniaczy itd, więc na każdym kroku nadzorował produkcję, także mam pewność, że jest w niej samo mięso. No i nie jest bardzo tłusta.
|
|
|
|
|
#104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() Wiesz jak mój tato jeszcze sam wędził to moja mama jadła sporo takiej kiełbasy i nie przytyła (kiełbasa była strasznie sucha)teraz kupujemy schab i pieczemy i mama też nawet sporo tego je (nawet na sucho) i utrzymuje wagę. Moim zdaniem nawet na R się nada, ale oczywiście w rozsądnych ilościach
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marzy mi się leczo, muszę sobie jednak przywieźć tę kiełbasę
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze że wielkanoc idzie )) a pingwinko-sówka rządzi ;D heheh fusiacola wogóle widzę, że mamy podobne usposobienie, spojrzenie na wiele rzeczy, jak tak czytam twoje wypowiedzi )) jesteś chyba mega pogodną osobą, którą ciesza szczegóły, i lubi gdy te "Szczegóły" są ładne i dopracowane. nawet z jogurtu i drożdzówki na murku można zrobić piknik z koszykiem i serwetką w kratę, zgadza się? całus ![]() p.s. chyba się przetrenowałam..jak widzicie zeszly tydzien codziennie trening lub zumba, ale od soboty nei robiłam NIC oprocz sprzątania i spacerowania ;p ale jakos że ostatnio staram się słuchać mojego organizmu i sygnałów które mi wysyła, odbieram to jako czas na odpoczynek. i nie to że mi się nie chce, jak pomyślę o siłowni to mam wstręt po prostu brrr mam nadzieję że mi to przejdzie, daję sobie czas do konca tygodnia a potem będę sie zmuszac
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Z taką domową to będzie wspaniale smakować ;D
|
#108 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.U mnie zawsze w kwestii jedzenia było raczej ok, a od pewnego czasu powiedziałabym, że jest bardzo ok - siostra jest zafascynowana Anną Lewandowską i stara się kierować tym, co ona pisze na swoim blogu, mama zaczęła z owsianką, do tego je mnóstwo warzyw, mało tłustego, a tata trochę przez wpływ dziewczyn, a trochę przez to, że wyszedł mu za wysoki cholesterol, zaczął bardziej uważać na to, co je . (chociaż nadal nie mogę mu wbić do głowy, że głodówka, to nie sposób na schudnięcie . Do tej pory jego ulubioną redukcyjną dietą była dieta kopenhaska |
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli nie ma w niej glukozy, błonnika pszennego, teksturatu sojowego czy innych zapychaczy i konserwantów, a jest jedynie samo mięso to napewno będzie bardziej pomocna w redukcji niż tak polecane przez wszystkich niby zdrowe pełnoziarniste pieczywo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#111 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmm to jakie jest zdrowe? wiesz ze ja w kwestii pieczywa jestem żądna wszelkich infosków ja teraz wpierdzielam żytni wileński---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
hehe napisz czy trafiłam bo wyjdę na uzewnętrzniającegosię dziwoląga
|
|
|
#112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale też nie pomoże schudnąć ze względu na tłuszcz. Bo nawet zdrowa kiełbasa bez polepszaczy będzie go mieć - taki już urok kiełbasy choć zawsze można tak ustalić menu, żeby w tym dniu pilnować innych tłuszczy
|
|
#113 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
Albo z jakiejś sprawdzonej piekarni ze jesteś pewna ze nic złego nie dodają (w moim mieście takich nie ma )---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 |
|
Wtajemniczenie
|
trafilaś trafilaś
ale już nie piszmy o tym, bo się zawstydzam![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Ervisha rzeczywiście są takie kiełbasy podsuszane, które nie mają w ogóle tłuszczu i wtedy, jak jeszcze bez polepszaczy to w ogóle nie ma żadnych wątpliwości, że się nadają
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
Pyszna i chuda jest kiełbasa z szynki albo z indyka, z tym, że ona nie bardzo na ciepło, wolę na kanapki
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakby tłusta nie była taka domowa raz na jakiś czas nie zaszkodzi
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale tata odrzucał najbardziej tłuste kawałki .
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama bardzo lubi.. Mama mówi ze smakuje podobnie do wędzonej, tylko brakuje jej tego aromatu
|
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
Jak daję schab na kanapki, to smaruję bardzo cienko majonezem albo musztardą.
|
|
|
|
#120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
![]() Ale koniec tematu i offtopu
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.

)) 
Wiem że brakuje tłuszczu w I śniadaniu, ale wiórki kokosowe na dłuższą metę chyba mi zaczynają szkodzić :/ Dlatego dam sobie z nimi spokój na kilka dni. Orzechy ziemne i migdały dawały szybsze objawy alergii, tu aż nie jestem pewna czy to na pewno wina wiórków ale dla świętego spokoju sprawdzę. Polecicie coś bardziej alergicznie neutralnego zamiast wiórków, orzechów, itd.?
chociaż kocham sok mojej babci mix morwy i czarnego bzu

sporo jajek, ale smakowo brzmi super

. Do tej pory jego ulubioną redukcyjną dietą była dieta kopenhaska
)
ale już nie piszmy o tym, bo się zawstydzam