|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Moderator
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Zrobiłam tak samo przyjeżdżając tutaj, aleo dżywki wybrałam inne. Potem uźywałam też innych wersji bo te szampony są dosć proste i moim włosom pasują. Ten akurat jest dosć mocny, dlatego lepiej go rozcieńczać z wodą aczkolwiek nie jest taki mega rypacz. Najlepsza jest wersja miętowa - przyjemnie chłodzi skalp i jest chyba taki najmniej 'rypiący', aczkolwiek odżywkę po tym najlepiej treściwszą, żeby coś emolientowego miała.
|
|
|
|
#4112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz siedzę z 'ananasem', mam nadzieję, że jutro się ładnie zreanimują rano. Jeśli się nie uda to ![]() Zmieniła mi się porowatość, może kupię kokosa do olejowania Któraś z Was używa do kręciołków?
|
|
|
|
|
#4113 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Kokos jest mega jeśli komuś pasuje - u mnie działał cuda na zdrowszych i mocniejszych włosach, bardzo lubiłam odżywki z kokosem jak i sam olej. Teraz mam wyzszą porowatość i nie sprawdza się już, a szkoda : ( I nie jest drogi, firmy ktc rafinowany z 15 zł kosztuje 500 gram. |
|
|
|
|
#4114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już na wykończeniu. A czy któraś z Was, dziewczyn z UK, używała może pianki z TRESemme? Jestem teraz na nią zdana do czasu przyjścia paczki z PL. I może macie do polecenia jakieś odżywki, które nadadzą się do mycia? |
|
|
|
|
#4115 |
|
Rozeznanie
|
dziś wpadłam do hebe, no bo w końcu -30% na włosowe produkty
kupiłam proteinowego Gilss Kurra bez silikonów, i zastanawiałam się nad Kallosem Keratin, miałyście? jaki on jest? bardziej jak Potters, taki mało treściwy i bezpłciowy, czy bardziej jako normalne d/s?
|
|
|
|
#4116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() przepraszam za wtrącenie, ale podczytuję Was zawzięcie, szukając ratunku dla moich fal
|
|
#4117 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam jeszcze gumowy i elastyczny, tak samo fajne, jak mrożący, wiem, że Basia używa ich też wymiennie Cytat:
![]() Cytat:
Teraz przy średniej nieci lepiej, ale nadal za lekko, za to niskoporowata siostra go kocha |
|||
|
|
|
#4118 |
|
Zadomowienie
|
Przyszłam się pochwalić, że w końcu nauczyłam się robić koronę tak jak chciałam
Zebrałam zachwyty w poniedziałek, dzisiaj wyszło mi znowu Jeśli coś będzie widać na fotach z kalkulatora to potem wstawię
|
|
#4119 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Do mycia najlepsza jaką miałam to tresemme naturals z kokosem i jojobą, tlyko teraz się już nie sprawdza, a kochałam ją, bubu. Poza tym jeszcze henara dla brązowych i odżywki superdrugowe. Odżywek z cetrimonium chloride to tu pełno do mycia w śmiesznych cenach, ;D |
|
|
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Syoss heat-protect sytling-mousse. Na przedostatnim miejscu jakiś benzyl alkohol a wcześniej nic z alko w nazwie nie widzę
![]() Cytat:
|
|
#4121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...minowania.html Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4122 |
|
Zadomowienie
|
Mam lenia, zostawiam wlosiory na dzień 4 , chłop chory i nie ma czasu ;p
ALEEE... JADĄ DO MNIE ŻELE! Lidlowy i Joanna mrożąca Czytałam wasze opinie w dziale kosmetyków, i mam pytanie, jak je nakładanicie? Na suche? Mokre? Wilgotne? A może totalnie ociekajace? Co u was przynosi najlepsze efekty? Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
Azideee, to ja czekam na zdjęcie
Joanku, ja nakładam na bardzo mokre, zaraz po odżywce b/s. Znaczy zmywam d/s i nie osuszam je niczym tylko delikatnie przejeżdżam palcami żeby je rozdzielić, nakładam na dłonie b/s i ugniatam włosy, tak samo robię za chwilę z żelem |
|
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak idę spać to spłukuję d/s, odciskam, daję b/s i żel i ugniatam. Robią się sztywne sucharki do spania, albo do suszarki, bo po dyfuzorze nie zostają mi sucharki. Jak wychodzę po myciu to spłukuję d/s daję b/s - żel-b/s i dopiero odgniatam w ręcznik nadmiar wody i nie robią się sucharki do odgniatania. A gluta to daję tak jak opcja do spania bo słaby jest i na mokre mam wrażenie za słabo działa. Dzisiaj zrobiłam mix do psikacza reanimacyjnego i proszę o uwagi ![]() - sok z aloesu - odrobina odżywki - odrobina olejku - odrobina żelu
|
|
#4125 |
|
Zadomowienie
|
Imperfecta no tak sama myślałam, bo moje włosy, żele przesuszają i sa sztywne takie, nieprzyjemnie...
Więc myślałam żeby śmignąć je na ociekające i ładnie odgnieść. xal ja myślę, że jeśli coś człowiekowi służy to nie ma co się martwić. Powiedz jak się mikstura reanimacyjna sprawdziła i czy są jakieś mankamenty a wtedy możemy radzić. Ale jesli zrobiłas i jest super, to dawaj zdjęcia i gratulacje bo to kolejny szczebelek w drabinie świadomej pielęgnacji
|
|
#4126 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie,
Zrobiłam ,,gluta'' 2 dni temu.Nałozyłam najpierw w ramach reanimacji następnego dnia po myciu i dzisiaj na swiezo umyte.Nie jestem zadowolona.. .Robią się takie strąki,sztywne i nie kręcą się tak ładnie jak wcześniej a myślałam,że będzie lepiej .Ile go nakładacie na włosy?Być może ja nakładam go za dużo .Konsystenc ja wyszła mi raczej dobra.Przecedziłam przez sitko a jak ostygł wstawiłam do lodówki i jest gęstszy ale da się nakładać spokojnie.Co jest nie tak?Piszecie,że po nim włosy są miękkie i błyszczące.Moje po nim takie nie są .O co może chodzić .
|
|
|
|
#4127 |
|
Zadomowienie
|
Curly to chyba kwestia indywidualna b moje włosiory tolerują go w każdej ilości a nawet jak się delikatnie przysucharkują to delikatne ugniecienie w palcach sprawia, że sa miękkie i super...
Po myciu wręcz polewam łepetynę, do reaimacji mam roztarty w rękach. Aaaaaaa! Zaraz coś mi się kojarzy, że na początku tez mogło coś takiego u mnie być, mi pomaga po nałożeniu gluta do reanimacji popsikanie wodą z atomizera o szerokim zasięgu, i lepiej podbija.
|
|
#4128 |
|
Zadomowienie
|
A w czym należy trzymać gluta? Jak miałam w słoiku to była to jak dla mnie bardzo niewygodna aplikacja, tym bardziej, że cała wanna po wkładaniu paluchów do słoika i nałożeniu przeogromnej ilości gluta na włosy (co również jest dla mnie niewygodne, a muszę nakładać go naprawdę dużo) pokryta była lekko brązową, obrzydliwą mazią.
|
|
|
|
#4129 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ojej ojej ojej Cytat:
A masz zwykłą Amlę czy Amlę Gold ?? Cytat:
Troche dawno było yo pytanie o henne treatment wax ale odpowiem . Znajdziesz ją w aptece, różne pojemności ![]() O moje rudaski Cytat:
Kurcze nie wiedziałam że od cięcia na prosto mogą się źle skręcać dobrze wiedzieć ![]() Cytat:
O super już będę wiedziała jak to robić ![]() Cytat:
U mnei ostatnio Nivea Flexible Curls robi takie nieświeże włosy na 2 dzień po myciu w szczególności. Cytat:
Ale ładnie ![]() Cytat:
U mnie dopiero dzisiaj otwierają Cytat:
O ktoś przywozi ?? ![]() Ja nakładam na mokre najpierw odzywka b/s odciskam później żel i znów odciskam
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4131 |
|
Rozeznanie
|
|
#4132 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Lubię też odrobinkę spiruliny, żeń szenia i panthenolu do takiego psikacza - ładniejszy skręt, ale to pewnie indywidualni trzeba sobie półprodukty dobierać ![]() Cytat:
Bo ja kiedyś przesadziłam i też tak było trochę obciążono. mniej kręcono i strączkowo ![]() Cytat:
A nie, bo moje, byłam pierwsza Właśnie właśnie ![]() No |
||||||
|
|
|
#4133 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kiedyś pokazywałam o co kaman, pogrzebałam i znalazłam w starych postach: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...metrics=gemius. Na pierwszym zdjęciu włoski są całkowicie sztywne, można podnieść takie "strączka" do góry i ani drgnie
|
|||
|
|
|
#4134 |
|
Zadomowienie
|
Obowiązkowo b/s pod spód?
Bo ja ogółem nie używam więc nawet nic w domu nie mam... a te żele to grzeczność koleżanki i nie chciałam jeszcze prosić o odżywki...;( Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
|
|
#4135 |
|
Rozeznanie
|
U mnie glut to konieczność
Więc jak nie używasz b/s, to po prostu daj gluta . Ja Joaśki znalazłam w polskim sklepie, ale zdzierstwo, bo 3 funty jedna :/
|
|
|
|
#4136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nie używam żadnych zelow i nigdy nie odgniatalam.
|
|
|
|
|
#4137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ile tego aloesu dajesz na ile wody, czego więcej?Przyjdą "cosie" internetowe to będę kombinować, w odżywce jest pantenol chyba ... Szkoda, że nie wiedziałam wcześniej o spirulinie, bo zamówienie już mam złożone, ale mam morszczyn suszony, jak zaparzę, to będzie ok? Tylko to śmierdzi aczkolwiek z drugiej strony glut też, a jak wyschnie to nie czuć
|
|
#4138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odżywki do mycia tak jak mówi Klaudenc: Cytat:
za 1Ł bądź mniej także opłaca się. W superdrug też jest olej kokosowy co prawda konserwowany ale ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najwięcej daję wody, aloesu na 50ml to może łyżkę Więcej robi mi krzywdę. No i te małe dodatki - panthenol, żeń szeń, olej, spirulinka Cytat:
|
||
|
|
|
#4140 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale pamiętaj, że najlepszy efekt jest wtedy, gdy odgniatamy już całkiem suche włoski. Ja nakładam i potem już w ogóle ich nie dotykam aż do całkowitego wyschnięcia. Cytat:
Kupiłam też w końcu krem z bootsa, będę testować w sobotę . Widziałam też piankę do kręciołów bootsa, któraś z Was używała?
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

Któraś z Was używa do kręciołków?
kupiłam proteinowego Gilss Kurra bez silikonów, i zastanawiałam się nad Kallosem Keratin, miałyście? jaki on jest? bardziej jak Potters, taki mało treściwy i bezpłciowy, czy bardziej jako normalne d/s?
w ogóle to dziś stwierdziłam, że od co najmniej pół roku chodzę tylko non stop w rozpuszczonych więc przydałoby się trochę poszaleć dla odmiany z upięciami. Klamerki i gumki bez metalu kupione. Witaj wiosno na mej głowie! 

.Ile go nakładacie na włosy?Być może ja nakładam go za dużo