|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy aborcja powinna być zalegalizowana w Polsce? | |||
| tak |
|
501 | 71,57% |
| nie |
|
199 | 28,43% |
| Głosujący: 700. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
jestę wieszczę
|
Dot.: Aborcja
Cytat:
Ślub z pijakiem to imho inny kaliber niż seks z zabezpieczeniem.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#1742 |
|
Raczkowanie
|
To że na Twoje argumenty nazywam dennymi nie świadczy o dziecinności. raczej o dociekliwości oraz chęci poznania wszystkich aspektów przemawiajacym za tym czynem. Rozumiem iz brak Ci argumentów dlatego nazywasz mnie dziecinną. to czesta procedura.
ja nie wygaduje cos o mordowaniu dzieci. Tylko piszę jak jest. jest dziecko w lonie matki jest dokonana aborcja- czyli w twoim rozumieniu dziecko wyparowalo? Zyło i teraz nie żyje czyli zostało zabite ale nie nazywasz tego tak tylko terminacja ciazy. |
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co to wszystkich odnosisz się z pasywną agresją, nie potrafisz powiedzieć nic w sposób minimalnie składny i zrozumiały. Nie masz kompletnie żadnych argumentów, wmawiasz innym, że wiesz lepiej co myślą, zbijasz jakiekolwiek inne argumenty jako błahe. Czekam, aż w końcu podasz jeden, JEDEN, merytoryczny, logiczny i niepolegający na obrażaniu argument w tej dyskusji. Tak tragicznej PRÓBY dyskusji dawno nie widziałem.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
|
#1744 |
|
Konto usunięte
|
szpilki na giewoncie cały czas powtarzasz, że argumenty innych są "denne"i dodatkowo obrażasz dziewczyny, które odpowiadają na Twoją potrzebę zgłębiania od A do Z przyczyn aborcji. Chcesz argumentów - masz, to, że Ci nie odpowiadają nie jest powodem do takiego zachowania.
Poza tym, czy jesteś w stanie zaakceptować (lub choćby tolerować), że inni mogą mieć zdanie różniące się od Twojego? Jeśli nie, jesteś zwykłym trollem siejącym ferment i wylewającym swoją żółć na forum internetowym
|
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 'Dziecko' to nie etap rozwoju człowieka, jak noworodek, niemowlak, kilku czy nastolatek itd. Dla rodzica jego dziecko zawsze będzie jego dzieckiem., nie ważne, czy ma miesiąc, 10 lat, czy 40.
|
|
#1746 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
w łonie matki jest płód, nie dziecko.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;45962250]szpilki na giewoncie cały czas powtarzasz, że argumenty innych są "denne"i dodatkowo obrażasz dziewczyny, które odpowiadają na Twoją potrzebę zgłębiania od A do Z przyczyn aborcji. Chcesz argumentów - masz, to, że Ci nie odpowiadają nie jest powodem do takiego zachowania.
Poza tym, czy jesteś w stanie zaakceptować (lub choćby tolerować), że inni mogą mieć zdanie różniące się od Twojego? Jeśli nie, jesteś zwykłym trollem siejącym ferment i wylewającym swoją żółć na forum internetowym [/QUOTE]Też tak sądzę. To nawet nie jest dyskusja, bo podasz sensowny według Ciebie i czterech innych obecnych osób argument, a ona Ci napisze, że jest denny, ona jest dorosła, dobra niczym Bozia, a Ty jesteś zła i tyle! Wiem jakich argumentów oczekuje. Coś typu "jestem straszną osobą, morduję własne dziecko". I potem kalanie się przez długie godziny, modlitwa krzyżem na zimnej podłodze i spłodzenie czterech innych dzieci, żeby odpłacić się za samą myśl o aborcji. Cóż, to nie ja, ja mam swoje życie, sama nim żyję i nie każę nikomu na siłę aborcji robić. Sama nie pcham się na ginekologiczny fotel z radością, że yeeeey, wyskrobią mi płoda! Mam nadzieję, że nigdy takiej ewentualności nie będę musiała brać pod uwagę, że jednak mój i mojego TŻ-ta rozum + dobra antykoncepcja są w stanie mnie przed tą ciążą uchronić.
|
#1748 |
|
Rozeznanie
|
Hej, a w którym momencie Waszym zdaniem dziecko staje się dzieckiem, czyli pełnoprawnym człowiekiem, a nie jakimśtam płodem? W momencie narodzenia? Ale jeszcze dzień wcześniej było płodem, więc można wtedy zabić?
Dla mnie jest problem, bo nie można konkretnie wskazać momentu, w którym dziecko przestaje być płodem w sensie takim, że mogłoby samodzielnie bez nas przeżyć, różne są przypadki. Poza tym, jeżeli przerywamy coś, co bez naszej interwencji na 100% stałoby się człowiekiem to jednak przerywamy czyjeś życie. Dlatego też aborcji mówię nie. Dzieci za bardzo mieć nie chcę, ale od czego jest antykoncepcja, a jak komuś coś się zdarzy wpadka, to cóż, jak tak bardzo nie chce się dziecka i 100% pewności to pozostaje celibat (nie uwzględniam tu przypadków przestępstw seksualnych itp.)
|
|
|
|
#1749 |
|
Zadomowienie
|
Katoland powoli przemija, szpilki. Wiem, że to dla Ciebie smutne, ale ludzie uczą się myśleć samodzielnie i sami podejmują decyzje bez względu na to, czy one Ci się podobają, czy nie.
To, że powyżywasz się na forum naprawdę nic nie zmienia. Nie uratujesz świata, wybacz.
|
|
#1750 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A może po prostu pozwólmy ludziom wybierać wg ich zasad, nie narzucając swojego zdania? Edytowane przez 201702060922 Czas edycji: 2014-04-09 o 19:44 |
|
|
|
|
#1751 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
2. Różne państwa dopuszczają różne terminy na dokonanie aborcji. Według mnie najbardziej optymalną granicą jest chwila, w której zaczyna pracować mózg i układ nerwowy. W przypadku śmierci mózgowej w człowieku nadal wszystko może żyć, serce pracuje, ale z powodu braku czynności mózgu możemy człowieka odłączyć. Możemy "zabić" jego ciało. Podobne kryterium jest dla mnie do przyjęcia w kwestii aborcji. 3. Nie ma 100% pewności, że zapłodniona komórka jajowa rozwinie się w człowieka, przy przyjęciu, że za człowieka uznamy istotę z działającym mózgiem. 4. Nikt normalny nie traktuje aborcji jako zabawy czy metody antykoncepcji. A jeżeli nie jest normalny i tak ją traktuje, tym lepiej, że pozbędzie się ciąży. 5. Rzeźnik też przerywa czyjeś życie i to w dodatku bardziej rozwinięte od życia zarodka ludzkiego.
|
|
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo wg kogoś to niemoralne, uważa to za morderstwo?
samica leniwca _______________________ *projekt denko. *o włosy dbam i zapuszczam! Edytowane przez leniwca Czas edycji: 2014-04-09 o 19:48 |
|
|
|
|
#1753 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie to oczywiste, że robi się jak najwcześniej. Dokładnie, rzeźnik zabija, ale co tam, przecież to TYLKO zwierzę. A płód to AŻ płód, wiesz. Z płodu będzie człowiek, a ze zwierzęcia będzie kotlet - bardzo rozsądne rozumowanie istoty ludzkiej, która jest tak wrażliwa, empatyczna, że chce ratować płód, życie. Dla mnie to jest totalnie chore. Ja jestem za ratowaniem każdego życia, które już jest na świecie.
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-04-09 o 19:54 |
|
|
|
|
#1755 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Radzę darować sobie hasła, typu "w małej główce", czy "katoland". Temat emocjonujący, temu zastanówmy się kilka razy, zanim wciśniemy "wyślij szybką odpowiedź". Spokojnie.
|
|
#1756 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1757 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Biologia, biologią, ale mi po prostu chodzi o to, że i tak przerywamy pewien naturalny cykl, z którego wyjdzie dziecko. Czyli gdyby nie nasza interwencja to człowieczek miałby szansę sobie pożyć, nigdy nie wiadomo kim mógłby zostać. Takie jakby skreślenie na starcie. Ale luz, żyjcie sobie jak chcecie, dla mnie to może być obrzydliwe, Wy róbcie co chcecie, nie musimy się lubić i zgadzać w temacie
|
|
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1759 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1760 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Biologia biologią, ale czemu przerywać życie jagniątka? Gdyby nie rzeźnik, naturalnym etapem jagniątko stałoby się owcą. A tak skreślamy je na starcie. A biedny płód nie wiadomo kim by został. Może złodziejem rowerów? Co sądzisz o przerywaniu ciąży z gwałtu, gdy ciąża zagraża kobiecie i płodach z wadami?
|
|
|
|
|
#1761 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Mnie ogólnie w temacie najbardziej wkurza to, że wśród moich znajomych ci, którzy najgłośniej krzyczą o zabijaniu dzieci, jakoś nie wnikają w ich los po narodzinach. Że nie dołożyli ani złotówki żadnemu rodzicowi dziecka, które ma wadę wrodzoną. Że żadna z tych osób nie ma adoptowanego dziecka, mało tego, matkę która oddała dziecko do adopcji potrafią potępić.
|
|
#1762 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1763 |
|
Rozeznanie
|
Nurtuje mnie jedno pytanie, w którym momencie płód staje się człowiekiem?
Nie rozumiem sensu dyskusji nad tym czy zabijanie jest dobre czy złe... nie chcesz miec dziecka, oddaj choćby do okna życia podwiąż jajowody i problem z głowy
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Czy mi się wydaje, czy zaczynacie porównywać wartość życia człowieka i zwierząt hodowlanych w celach mięsnych? Bo to robi się coraz dziwniejsze.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
#1765 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
2. Nie chcę być w ciąży, ale nie ma 100% metody. Podwiązanie to chyba 98% skuteczności.
|
|
|
|
|
#1766 |
|
Rozeznanie
|
jestem za aborcją. W tym kraju kobieta jest traktowana jako bezrozumny , bezuczuciowy inkubator - co z tego, że dziecko nie przezyje - ródź, co z tego, że z gwałtu - ródź, ogólnie miłosierni katole bardziej martwią się płodem niż kobietą. Aborcja powinna być na życzenie, ponieważ kobieta sama powinna realnie okreslić swoją sytuację osobista, finansową itp.
No i ulubione powiedzenie pro-life " trzeba było mysleć o konsekwencjach, to Twoja wina " - serio, a gdzie jest szanowny mężczyzna? sama się zapłodniła? dziecko jako kara za seks - genialne. Powinny rodzić te kobiety, które tego chcą, wówczas nie będzie śliskich kocyków, zakatowanych niemowląt i tym podobnych rzeczy. Nie zycze sobie, zeby kler , 60-letnia dziewica i tym podobni ludzie (poseł pis - kazałby rodzić żonie dziecko z gwałtu) którzy nigdy nie byli i nie będą w takiej sytuacji, zaglądali mi do macicy i nakazywali mi co mam robić. To moja sprawa, moja decyzja i moja odpowiedzialność. |
|
|
|
#1767 |
|
jestę wieszczę
|
nie, po prostu panna wchodzi i mówi, że nie wolno zabijać, bo jakże to tak żywej istocie życie odebrać.
|
|
|
|
#1768 |
|
Zadomowienie
|
Dziwne dla Ciebie jest to, że dla wielu osób życie wszystkich zwierząt (w tym ludzi) jest równe? Naprawdę?
|
|
#1769 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
#1770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I jakbym został postawiony w sytuacji zastrzelenia albo obcego człowieka, albo obcego zwierzęcia, to nie miałbym żadnego problemu z wyborem. EDYTA: Swoją drogą, to ciężko mi powiedzieć cokolwiek o tych najeżdżających na aborcję. Żadnego takiego stereotypowego nie spotkałem, choć i tak pewnie z chęcią bym posłuchał co ma do powiedzenia na żywo.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 Edytowane przez Leszy Czas edycji: 2014-04-09 o 20:20 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

Dla mnie to oczywiste, że robi się jak najwcześniej.