Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów - część VI - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-09, 10:17   #1501
Meadow
Wtajemniczenie

GG do Meadow Send a message via Skype™ to Meadow
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów - część VI

Zmierzyłam mój odrost! Ma 17 cm
monika1983k ja mierzę na włosach przy czole jak leżą i jak podniosę do góry i jeszcze dla pewności gdzieś na czubku głowy tak samo
Cytat:
Napisane przez procrastinator03 Pokaż wiadomość
Heeej dawno mnie nie było, ale podglądałam Wasze piękne włoski !
Wstawiam swoje i wiem, że juz nie zrobią na Was takiego wrażenia, jak wtedy WYPROSTOWANE WYSTYLIZOWANE bombą silikonową ale nie jest źle. Patrząc na zdjęcia stwierdziłam, że już około 1/4 moich włosów to moje włoski! Czyli do sukcesu dzieli mnie tylko 3 razy tyle czasu :O bardzo mało! ( przypominam, że nie boję się obcinania :P ) I mam do Was pytanie jaką część Waszych włosów stanowią piękne naturalki ? Jestem ciekawa

Ps. kolor wlosow na drugim zdjęciu <rzygi>
bardzo ładnie Ci się kolory stapiają co ja bym dała a taki efekt, jakoś muszę przecierpieć
Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Coz, jak mozna bylo sie domyslic, po miodzie i zoltku mialam siano i puch nie polecam (nawet w polaczeniu z olejem i siemieniem), jesli wasze wlosy nie lubia protein.
Meadow, no to gratulacje!

dziewczyny, jak tam motywacja?
Dziękuję! Trochę się boję sama do Warszawy jechać, byłam tam tylko raz na koncercie i spałam na dworcu na podłodze jak cała masa innych ludzi, bo nie dość, że koncert był to euro 2012 i nie było wyjścia... a teraz nie umiem znaleźć nikogo, kto też jedzie na te warsztaty i panikuję

co do miodu, to mi on robi nieziemski susz na wszystkim, testowałam na włosy i usta i wszystko jest dokładnie odwrotne od rad na wizażu

mam też mały kryzys, bo spięłam dzisiaj włosy i obwód kucyka się mocno zmniejszył...

Edytowane przez Meadow
Czas edycji: 2014-04-09 o 10:22
Meadow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 10:34   #1502
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Meadow Pokaż wiadomość

Dziękuję! Trochę się boję sama do Warszawy jechać, byłam tam tylko raz na koncercie i spałam na dworcu na podłodze jak cała masa innych ludzi, bo nie dość, że koncert był to euro 2012 i nie było wyjścia... a teraz nie umiem znaleźć nikogo, kto też jedzie na te warsztaty i panikuję

co do miodu, to mi on robi nieziemski susz na wszystkim, testowałam na włosy i usta i wszystko jest dokładnie odwrotne od rad na wizażu

mam też mały kryzys, bo spięłam dzisiaj włosy i obwód kucyka się mocno zmniejszył...
Dasz radę, mała Miód działa świetnie na wszystko oprócz włosów (u mnie) została mi połowa wczorajszej maski, co ja mam z nią zrobić? Pachnie obłędnie chyba zrobię maseczkę na twarz i paznokcie
Dzisiaj impreza firmowa. Meadow, nie uwierzysz, Kaguya ma małą czarną (z fajnym dekoltem) i klasyczne, czarne, zgrabne pantofle Jeszcze tylko szary balsamik na farbowańce (szybko się spiera, ale uwielbiam tę szarość na włosach, na odrost balsam nie działa).
Ćwiczę od tygodnia (), siłowe+aeroby+dieta redukcyjna. Mam nadzieję, że pozbędę się skinny fat, które mi zostało po nieudanych głodówkach i mądrych dietach typu 1200 kcal
No i łudzę się, że ćwicząc poprawiam też ukrwienie głowy, może włosy zaczną szybciej rosnąć.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 10:35   #1503
iwonsia01
Zadomowienie

Dziewczyny po raz kolejny wczoraj moje włosy miały zły dzień i będąc w Rosmannie miałam już sięgnąć po farbę. Jakoś nie mogę ostatnio na siebie patrzyć mimo, że obawiałam się gorszego koloru spranej farby. Gencjana dość mocno mi pomaga. Ostatnio jednak sprawia mi przyjemność oglądania swoich odrostów. To jedyny powód dlaczego ciągle trzymam się swojej decyzji. Włosów jednak nie pomaluję (czyt. refleksy wyrównujące) na święta. Dwa dni jakoś przeboleję w moich kłakach obecnych. Dziś profesjonalnie zmierzyłam mój odrost. Wyrwałam sobie kilka włosów w całości i zmierzyłam na linijce Mają 3,4 cm. Czyli standardowo rosły 1,5 cm na miesiąc. Wcześniej malowałam już 1 cm odrost i raz w miesiącu. Pewnie po części po suplach i odstawieniu farby podskoczyły o 0.5 cm ;D Mam jeszcze 7 tabletek Celebrinu i robię przerwę w suplach. Kupię za to Joannę Rzepę dla odmiany. Coraz więcej mam złoto-szarego odrostu

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2014-04-09 o 10:36
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 10:37   #1504
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny po raz kolejny wczoraj moje włosy miały zły dzień i będąc w Rosmannie miałam już sięgnąć po farbę. Jakoś nie mogę ostatnio na siebie patrzyć mimo, że obawiałam się gorszego koloru spranej farby. Gencjana dość mocno mi pomaga. Ostatnio jednak sprawia mi przyjemność oglądania swoich odrostów. To jedyny powód dlaczego ciągle trzymam się swojej decyzji. Włosów jednak nie pomaluję (czyt. refleksy wyrównujące) nie planuję na święta. Dwa dni jakoś przeboleję w moich kłakach obecnych. Dziś profesjonalnie zmierzyłam mój odrost. Wyrwałam sobie kilka włosów w całości i zmierzyłam na linijce Mają 3,4 cm. Czyli standardowo rosły 1,5 cm na miesiąc. Wcześniej malowałam już 1 cm odrost i raz w miesiącu. Pewnie po części po suplach i odstawieniu farby podskoczyły o 0.5 cm ;D Mam jeszcze 7 tabletek Celebrinu i robię przerwę w suplach. Kupię za to Joannę Rzepę dla odmiany. Coraz więcej mam złoto-szarego odrostu
Ja też tak mierzę
Ale poczekaj, przecież złoto-szary kolor jest piękny! Też taki mam, tylko jaśniejszy żadne farby, nawet profesjonalne, nie dają takiego efektu, ciesz się, że masz taki odrost
Stary 2014-04-09, 10:47   #1505
Meadow
Wtajemniczenie

Cytat:
Dasz radę, mała Miód działa świetnie na wszystko oprócz włosów (u mnie) została mi połowa wczorajszej maski, co ja mam z nią zrobić? Pachnie obłędnie chyba zrobię maseczkę na twarz i paznokcie
Dzisiaj impreza firmowa. Meadow, nie uwierzysz, Kaguya ma małą czarną (z fajnym dekoltem) i klasyczne, czarne, zgrabne pantofle Jeszcze tylko szary balsamik na farbowańce (szybko się spiera, ale uwielbiam tę szarość na włosach, na odrost balsam nie działa).
Ćwiczę od tygodnia (), siłowe+aeroby+dieta redukcyjna. Mam nadzieję, że pozbędę się skinny fat, które mi zostało po nieudanych głodówkach i mądrych dietach typu 1200 kcal
No i łudzę się, że ćwicząc poprawiam też ukrwienie głowy, może włosy zaczną szybciej rosnąć.
pokaż się! szczególnie w takim zestawieniu, bo mnie mocno zaciekawiłaś teraz i powiedz mi jeszcze, czy taki balsamik idzie kupić gdzieś przez internet? i czy na tej moje blondo-podobne końce coś by dał? Coś mnie trafia jak naturalki takie chłodne, a reszta... no wiadomo
ja też się borykam z małym skinny fat, ale to tylko dlatego, że mięśnie mi gdzieś wcięło jak nie miałam faceta, bo przestałam wychodzić z domu w tym okresie, głupia byłam na szczęście waga mi nie przekracza 50kg, co przy 172cm pięknie wyraża to "skinny"
Stary 2014-04-09, 10:49   #1506
monika1983k
Rozeznanie

nie farbuj, nie warto, będziesz żałować, wiem co mówięte początkowe cm sa najgorsze bo człowiek przyzwyczajony do ciągłego farbowania jak tylko pojawi sie mały odrost, następnym razem jak będziesz w drogerii, a na ramieniu wyskoczy diabełek co będzie podpowiadał kup farbe kopnij go w to czerwone dupsk...a kase wydaj na balsam lub odżywkę i pamietaj ze tu jest grupa wsparcia i mozemy sie tu wspierac w kryzysowych momentach odrastania włosków,wczoraj zrobilam płukanke z joanny na włosy,wlałam 2 nakrętki zgodnie z zaleceniem, ale nie widzę różnicy po płukaniu, jeszcze jedno mycie i zdenkuje chi keratin i wypróbuje ostatni zakup nie pojde dzis do siostry na ploty, poszła opona w wózku i nie mam jak zabrać córeczki , jak pech to pech
Stary 2014-04-09, 10:54   #1507
Meadow
Wtajemniczenie

Trzymajcie się! Naturalki fajnie błyszczą w słoneczku, dobrze o tym wiecie Mi po tym 1 roku i 3 miesiącach kompletnie wypadło z głowy farbowanie A byłam wręcz uzależniona od tego, zmieniałam kolor na inny z każdym pojawieniem się odrostu, nigdy nie zafarbowałam na taki sam ani na podobny 2 razy z rzędu.... Każde farbowanie po próbie zapuszczenia naturalek wywoływało żal i tycią depresję chwilowo, nie warto
Stary 2014-04-09, 10:55   #1508
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
pokaż się! szczególnie w takim zestawieniu, bo mnie mocno zaciekawiłaś teraz i powiedz mi jeszcze, czy taki balsamik idzie kupić gdzieś przez internet? i czy na tej moje blondo-podobne końce coś by dał? Coś mnie trafia jak naturalki takie chłodne, a reszta... no wiadomo
ja też się borykam z małym skinny fat, ale to tylko dlatego, że mięśnie mi gdzieś wcięło jak nie miałam faceta, bo przestałam wychodzić z domu w tym okresie, głupia byłam na szczęście waga mi nie przekracza 50kg, co przy 172cm pięknie wyraża to "skinny"
Oj, nie, nie, ja nie chcę ważyć tak mało, mam "grube kości" żartuję. Najmniej ważyłam 55 przy 170 i byłam chuda, same kości, zero cyca, nóżki jak patyki. Podobałam się sobie, ale potem przytyłam (kompulsy). Poza tym, ja już stara jestem, więc kości będą źle wyglądać. Może komuś pasuje, ale nie mnie.

a ten balsam... hmmm... no nawet nie wiem. Zwykle używałam fioletowych (rosyjskiej firmy Rokolor Tonika), 8.1, 9.1, 9.01 i takie tam. Często mimo krótkiego trzymania miałam ten fioletowy odcień teraz mam 7.1, czyli dość ciemny, dlatego jest szary. Nie ma efektu fioletu na włosach, sam balsam jest ciemnofioletowy. Trzymam zwykle 30 min, uzyskuję ładny kolor asfaltu z tym że szybko się spiera, muszę nakładać co 3 mycia, a że leń ze mnie, to wiadomo
Stary 2014-04-09, 11:15   #1509
monika1983k
Rozeznanie

kurcze u mnie przy czole naturalne maja 1,5 cm, na czubku głowy 1 cm, wyrwałam nawet włosa z tyłu głowy tez 1 cm, będę liczyła przyrost przy czole tam najłatwiej mi zmierzyć ja mam 170cm i waze niecałe 58 kilo, jak ważyłam 55 w liceum byłam chuda jak trzcina, zero kobiecości, bez bioder,biustu,nawet pies by sie nie najadł na moich kościach,teraz tylko 3 kilo więcej ale jestem bardziej zaokrąglona (pewnie przez ciaze i karmienie)
Stary 2014-04-09, 11:20   #1510
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez monika1983k Pokaż wiadomość
kurcze u mnie przy czole naturalne maja 1,5 cm, na czubku głowy 1 cm, wyrwałam nawet włosa z tyłu głowy tez 1 cm, będę liczyła przyrost przy czole tam najłatwiej mi zmierzyć ja mam 170cm i waze niecałe 58 kilo, jak ważyłam 55 w liceum byłam chuda jak trzcina, zero kobiecości, bez bioder,biustu,nawet pies by sie nie najadł na moich kościach,teraz tylko 3 kilo więcej ale jestem bardziej zaokrąglona (pewnie przez ciaze i karmienie)
Moim zdaniem, to najlepsza waga przy tym wzroście, choć oczywiście wszystko zależy od tego, jak ten tłuszcz się rozkłada, no i im więcej mięśni (nie napuchniętych), tym ładniej wygląda sylwetka. Marzą mi się wyrzeźbione ramiona, bo nie pokazuję innej części ciała (no może oprócz łydek i trochę ud), ale na razie mogę tylko pomarzyć... Jak pozbędę się tłuszczu (jestem otłuszczona, mimo że nie ważę 100 kg pozostałości po głupich dietach), wtedy zabiorę się za rzeźbę, bo bez dodatniego bilansu nie ma co o tym marzyć. No i jeśli kobieta ma więcej niż 25% fatu, to też nie ma co marzyć o rzeźbie.
Moje włosy też są różnej długości, jakoś tak dziwnie rosną
Dobra, idę redagować bloga yaoi
Stary 2014-04-09, 11:29   #1511
Meadow
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj, nie, nie, ja nie chcę ważyć tak mało, mam "grube kości" żartuję. Najmniej ważyłam 55 przy 170 i byłam chuda, same kości, zero cyca, nóżki jak patyki. Podobałam się sobie, ale potem przytyłam (kompulsy). Poza tym, ja już stara jestem, więc kości będą źle wyglądać. Może komuś pasuje, ale nie mnie.

a ten balsam... hmmm... no nawet nie wiem. Zwykle używałam fioletowych (rosyjskiej firmy Rokolor Tonika), 8.1, 9.1, 9.01 i takie tam. Często mimo krótkiego trzymania miałam ten fioletowy odcień teraz mam 7.1, czyli dość ciemny, dlatego jest szary. Nie ma efektu fioletu na włosach, sam balsam jest ciemnofioletowy. Trzymam zwykle 30 min, uzyskuję ładny kolor asfaltu z tym że szybko się spiera, muszę nakładać co 3 mycia, a że leń ze mnie, to wiadomo
Oki, to poszukam sobie, może gdzieś dostanę A kości to mi właśnie nie widać, bo tutaj się to "fat" odzywa mam ogólnie bardzo wąski szkielet - 82-83 w biodrach, jak przytyłam to 88 (i tak taka mała płaska dupa ) cyca fakt nie ma, ale to nie przez wagę, muszę się z tym pogodzić taka podłużna jestem i przez to dużo osób myśli, że nie jem i wywody robią jadę do faceta na 3 tyg. ostatnio u niego przytyłam 4kg, może tym razem też dołożę trochę ćwiczeń to mięśnie mi może sylwetkę naprawią zrobiłam sobie niedawno zdjęcie, bo się zastanawiałam, czy w szpilkach za chuda nie jestem, to jak chcesz to podejrzyj tu (trochę bajzel i śmiechowe, w szpilkach stać na łóżku siostry)
ale facet mnie kocha, to narazie nie będę rozpaczać

Edytowane przez Meadow
Czas edycji: 2014-04-09 o 11:31
Stary 2014-04-09, 11:30   #1512
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Oki, to poszukam sobie, może gdzieś dostanę A kości to mi właśnie nie widać, bo tutaj się to "fat" odzywa mam ogólnie bardzo wąski szkielet - 82-83 w biodrach, jak przytyłam to 88 (i tak taka mała płaska dupa ) cyca fakt nie ma, ale to nie przez wagę, muszę się z tym pogodzić taka podłużna jestem i przez to dużo osób myśli, że nie jem i wywody robią jadę do faceta na 3 tyg. ostatnio u niego przytyłam 4kg, może tym razem też dołożę trochę ćwiczeń to mięśnie mi może sylwetkę naprawią zrobiłam sobie niedawno zdjęcie, bo się zastanawiałam, czy w szpilkach za chuda nie jestem, to jak chcesz to podejrzyj tu (trochę bajzel i śmiechowe, w szpilkach stać na łóżku siostry)
facet mnie kocha, to narazie nie będę rozpaczać
Jezu, jaki patyczek, niech cię twój facet utuczy jeszcze trochę
Stary 2014-04-09, 11:43   #1513
Meadow
Wtajemniczenie

Cytat:
Jezu, jaki patyczek, niech cię twój facet utuczy jeszcze trochę
Na to liczę ćwiczę nogi żeby mięśniami je trochę "doprawić", co do innych ćwiczeń to kurczę... no boję się o tego mini-cyca żeby go nie stracić całkiem

Właśnie! Wstawię Wam zdjęcie naturalków mojego mena na końcu kwietnia! bo też zapuszczał (2 i pół roku chyba) i ma już całe swoje aż mnie zazdrość zżera
Stary 2014-04-09, 11:44   #1514
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Na to liczę ćwiczę nogi żeby mięśniami je trochę "doprawić", co do innych ćwiczeń to kurczę... no boję się o tego mini-cyca żeby go nie stracić całkiem

Właśnie! Wstawię Wam zdjęcie naturalków mojego mena na końcu kwietnia! bo też zapuszczał (2 i pół roku chyba) i ma już całe swoje aż mnie zazdrość zżera
Cyca od siłowych nie stracisz
Zazdroszczę długowłosego!
Stary 2014-04-09, 12:35   #1515
201604291140
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez procrastinator03 Pokaż wiadomość
Heeej dawno mnie nie było, ale podglądałam Wasze piękne włoski !
Wstawiam swoje i wiem, że juz nie zrobią na Was takiego wrażenia, jak wtedy WYPROSTOWANE WYSTYLIZOWANE bombą silikonową ale nie jest źle. Patrząc na zdjęcia stwierdziłam, że już około 1/4 moich włosów to moje włoski! Czyli do sukcesu dzieli mnie tylko 3 razy tyle czasu :O bardzo mało! ( przypominam, że nie boję się obcinania :P ) I mam do Was pytanie jaką część Waszych włosów stanowią piękne naturalki ? Jestem ciekawa

Ps. kolor wlosow na drugim zdjęciu <rzygi>
piękne cięcie, końcówki, fale <3. po encanto tęsknię za moimi falami...
201604291140 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 12:58   #1516
procrastinator03
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to procrastinator03

Cytat:
no widzisz natura tez bywa złośliwapowaznie to z tego drugiego zdjecia srodkowa część włosów jak dla mnie ma całkiem ładny kolor, konce chyba tylko troszke wypłowiały, jak zapuszcze odrost na 10 cm bede wiedziała jaki mam kolor narazie niecały miesiac i odrost ma 1cm w innych miejscach 1,5 co jak na mnie i moj zołwi przyrost jest fenomenemno wlasnie jak nalezy mierzyc przyrost? mam brac pasemko z czubka głowy czy z tego przy czole , z tyłu nie ma jak zmierzyc
zasmuce Cię bo ja mam 9 cm odrost, może już nawet 10 i dalej nie wiem jaki mam kolor ;| w kazdym swietle inny i ciezko mi okreslic.
co do mierzenia to tez mam mega problem zawsze ale jak moj byl taki "mały" (przepraszam) jak Twoj to nawet go nie mierzylam ...

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez animale Pokaż wiadomość
piękne cięcie, końcówki, fale <3. po encanto tęsknię za moimi falami...

te"fale" to efekt całej nocy w opasce, włosach nawiniętch na opaskę wpisz sobie w google !
nie prostuję
nie lokuję

długie, naturalne, zdrowe

piję drożdże 18/90
procrastinator03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 13:43   #1517
euforiaIK
Przyczajenie

Jestem i ja!
2008?... Wieloletnia wielbicielka blondu! Jasnego...uu jasnego...moja historia:
włosy białe-spalone
włosy jasny blond-spalone
włosy ładny blond-rosnąąą
włosy ładny blond-śliczne, długie, jasne, gęściejsze niz kiedykolwiek
bunt włosów...wypadnie...garśc iami...wieloletnie uzywanie farby chyba...
bunt włosów...wypadanie, łamanie,siano...
2014 rok styczen-odrost 7 cm...refleksy
Marzec...obcinanie 10 cm...! odrost - jak ombre
euforiaIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-09, 14:35   #1518
iwonsia01
Zadomowienie

Trzymam się, trzymam. Najlepsze, że ja zawsze myślałam, że mam mega szary ciemny blond. Nawet Wam się na początku żaliłam. Fakt jest to ciemniejszy blond w porównaniu z moimi farbowańcami, ale jest też nadzieja na jaśnienie przez te złote nitki
Stary 2014-04-09, 14:36   #1519
monika1983k
Rozeznanie

a nie ma za co przepraszać z własnej głupoty taki mały już by było ze 20cm to mi sie zachciało blond pasemek, na szczęście moja fryzjerka jak robi pasemka to rozjaśnia 1/3 włosów, a reszte mam naturalne, no narazie to nawet zdjec nie mam zamiaru robic, planuje cyknac fote w połowie czerwca, to bedzie 3 miesiące takiej intensywnej pielegnacji, suplementacja wiesiołkiem i wszelakiego rodzaju wcierki i wtedy zobacze czy to coś da, normalnie powinnam miec wtedy ok 3 cm odrostu,mysle że na początku odrost zawsze jest ciemniejszy, im dluzsze włoski tym jasniejsze np. od słoneczka, obawiam sie jedynie co bedzie w lipcu i potem, wracam do pracy, dodatkowe stresy,jak to wszystko pogodzic dom , praca, dziecko ...
Stary 2014-04-09, 19:38   #1520
Eirin
Rozeznanie

Hej dziewuchy Dzisiaj mijają mi już 4 miesiące !!! Dacie wiarę, że za miesiąc będzie już 5 miesiecy a za dwa miesiace to bedzie już pół roku no szok ;]
Stary 2014-04-09, 21:57   #1521
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirin Pokaż wiadomość
Hej dziewuchy Dzisiaj mijają mi już 4 miesiące !!! Dacie wiarę, że za miesiąc będzie już 5 miesiecy a za dwa miesiace to bedzie już pół roku no szok ;]
Heheh też mi szybko mija i ta ulga, że nie trzeba się męczyć z myślą o farbowaniu
Stary 2014-04-10, 09:24   #1522
monika1983k
Rozeznanie

rozjaśniam włosy od chyba 10 lat , to dopiero szybko minęłozresztą tak sobie myślę, że większość z nas na tym wątku robi coś z włosami od co najmniej kilku lat, czyli kwestia powrotu do naturalności nie wydaje się być znowu taka długa zaraz ide zaaplikowac sobie radicala, u mnie strasznie leje, jak przestanie to może pojade z dzidzią na zakupy i przemyce w koszyku drożdże babuni i siemie lniane mam mały mętlik w głowie, przewertowałam juz chyba cały internet i wszędzie pisze co innego odnośnie picia drożdży i spożywania lnu: raz że wolno, a nawet wskazane przy karmieniu, na innych forach, że nie wolno bo cyjanogeneza zachodzi (ale to jak się zimną wodą zaleje zmielone ziarenka), muszę dopytać siostry, w końcu jest chemikiem
Stary 2014-04-10, 12:11   #1523
iwonsia01
Zadomowienie

Mnie zastanawia fakt jak to będzie na mój ślub Chyba wtedy już ulegnę. Od wczoraj mam dzień zero wyznaczony na 18.07.2015. Do tego czasu może połowę włosów bym miała w naturalkach
Stary 2014-04-10, 20:21   #1524
monika1983k
Rozeznanie

ulegniesz znaczy pofarbujesz?nie wolno!najn!niet!w iem,że to najwazniejszy dzien w zyciu kobiety(ja juz po slubie więc wiem hi hi), ale pomyśl tylko-bedziesz już w połowie drogi do wyznaczonego celu, slub i wesele to tylko jeden dzień, fryzjerka razem z Tobą może wymyślić ciekawa fryzurę i zrobić z odrostów atut kupiłam dzis te drożdżaki i siemie,od jutra robie sobie z nich mielonkę i dosypuję świeże do ciepłego mleka, drożdżaki zacznę pić za parę dni, nie wszystko od razup.s. w Rossmannie jest promocja na duze 400ml szampony Ultra Doux
Stary 2014-04-10, 21:04   #1525
Eirin
Rozeznanie

Cytat:
ulegniesz znaczy pofarbujesz?nie wolno!najn!niet!w iem,że to najwazniejszy dzien w zyciu kobiety(ja juz po slubie więc wiem hi hi), ale pomyśl tylko-bedziesz już w połowie drogi do wyznaczonego celu, slub i wesele to tylko jeden dzień, fryzjerka razem z Tobą może wymyślić ciekawa fryzurę i zrobić z odrostów atut kupiłam dzis te drożdżaki i siemie,od jutra robie sobie z nich mielonkę i dosypuję świeże do ciepłego mleka, drożdżaki zacznę pić za parę dni, nie wszystko od razup.s. w Rossmannie jest promocja na duze 400ml szampony Ultra Doux

A w HEBE jest promocja na mgiełki (odżywka bez spłukiwania ? ) Giss Kur . JA już zrobiłam zapas swojej ulubionej, rózowej z jedwabiem ... pięknie pachnie i mam cudownie miękkie i błyszczące włosy po niej
Stary 2014-04-10, 23:16   #1526
Azmika88
Zadomowienie

Cytat:
Mnie zastanawia fakt jak to będzie na mój ślub Chyba wtedy już ulegnę. Od wczoraj mam dzień zero wyznaczony na 18.07.2015. Do tego czasu może połowę włosów bym miała w naturalkach
Nie farbuj, do tego czasu jest 15 miesięcy, to teoretycznie włosy urosną Ci jeszcze 15 cm - to dużo. Zawsze możesz pofarbować przed samym ślubem, jeśli naturalki nie będą Ci się podobać
Azmika88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 00:29   #1527
201604291140
Konto usunięte

co do mgiełek, to w rossie jest przecena mgiełek z green pharmacy ;p. jeszcze ich nie próbowałam. odkąd ograniczyłam pielęgnację do olejowania/ kremowania ok. raz w tygodniu, mycia babydreamem i używania mgiełki zamiast odżywki (ciągle męczę arganową marion), to moje naturalki nie są już tak oklapłe i wreszcie zaczęły się dobrze prezentować
201604291140 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 03:44   #1528
Meadow
Wtajemniczenie

Cytat:
Cyca od siłowych nie stracisz
Zazdroszczę długowłosego!
zadeklarował zapuszczanie do bioder i przynosi śniadanie do łóżka, lepiej trafić nie mogłam
Cytat:
Napisane przez euforiaIK Pokaż wiadomość
Jestem i ja!
2008?... Wieloletnia wielbicielka blondu! Jasnego...uu jasnego...moja historia:
włosy białe-spalone
włosy jasny blond-spalone
włosy ładny blond-rosnąąą
włosy ładny blond-śliczne, długie, jasne, gęściejsze niz kiedykolwiek
bunt włosów...wypadnie...garśc iami...wieloletnie uzywanie farby chyba...
bunt włosów...wypadanie, łamanie,siano...
2014 rok styczen-odrost 7 cm...refleksy
Marzec...obcinanie 10 cm...! odrost - jak ombre
witaj! masz jakieś zdjęcia odrostu? chętnie zobaczę
Cytat:
Napisane przez Eirin Pokaż wiadomość
gratuluję, pół roku już będzie poważnie brzmiało, no nie? oby tak dalej
Cytat:
Zgadzam się z Azmiką, przeczekaj i po jakimś czasie zobaczysz co robic dalej
Stary 2014-04-11, 15:39   #1529
monika1983k
Rozeznanie

meadow Ty chyba jeszcze na studiach, bo widze, że nie śpisz po nocachzaraz ide się myć z oleju i dziś denko zestawu Chi keratina potem znowu ampułka radicalu i czochranie makówki, u mnie dopiero za 3 dni minie miesiąc od ostatniego rozjasniania, i dopiero miesiąc miałam nie robic sobie zdjec odrostu, ale cykne sobie fotkę do swojego albumu jak to wygląda, za rok bedzie co wspominac
Stary 2014-04-11, 16:42   #1530
WmaG20
Przyczajenie

Witam ! I ja zaczynam walke ;d moja przygoda z farbowaniem trwa rok a juz mam dosc , troszke mi odwalilo przed matura i stwierdzilam ze zeby sie odstresowac zmienie cos w sobie no i zaluje , probowala ktoras przyciemniac sredni blond szamponetka ,bo chyba nie przezyje tych odrostow az tak widocznych ;(
WmaG20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości