|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów - część VI
Zmierzyłam mój odrost! Ma 17 cm
![]() monika1983k ja mierzę na włosach przy czole jak leżą i jak podniosę do góry i jeszcze dla pewności gdzieś na czubku głowy tak samo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trochę się boję sama do Warszawy jechać, byłam tam tylko raz na koncercie i spałam na dworcu na podłodze jak cała masa innych ludzi, bo nie dość, że koncert był to euro 2012 i nie było wyjścia... a teraz nie umiem znaleźć nikogo, kto też jedzie na te warsztaty i panikuję ![]() co do miodu, to mi on robi nieziemski susz na wszystkim, testowałam na włosy i usta i wszystko jest dokładnie odwrotne od rad na wizażu ![]() mam też mały kryzys, bo spięłam dzisiaj włosy i obwód kucyka się mocno zmniejszył... Edytowane przez Meadow Czas edycji: 2014-04-09 o 10:22 |
||
|
|
|
#1502 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Miód działa świetnie na wszystko oprócz włosów (u mnie)![]() chyba zrobię maseczkę na twarz i paznokcieDzisiaj impreza firmowa. Meadow, nie uwierzysz, Kaguya ma małą czarną (z fajnym dekoltem) i klasyczne, czarne, zgrabne pantofle Jeszcze tylko szary balsamik na farbowańce (szybko się spiera, ale uwielbiam tę szarość na włosach, na odrost balsam nie działa).Ćwiczę od tygodnia ( ), siłowe+aeroby+dieta redukcyjna. Mam nadzieję, że pozbędę się skinny fat, które mi zostało po nieudanych głodówkach i mądrych dietach typu 1200 kcalNo i łudzę się, że ćwicząc poprawiam też ukrwienie głowy, może włosy zaczną szybciej rosnąć.
|
|
|
|
|
#1503 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny po raz kolejny wczoraj moje włosy miały zły dzień i będąc w Rosmannie miałam już sięgnąć po farbę. Jakoś nie mogę ostatnio na siebie patrzyć mimo, że obawiałam się gorszego koloru spranej farby. Gencjana dość mocno mi pomaga. Ostatnio jednak sprawia mi przyjemność oglądania swoich odrostów. To jedyny powód dlaczego ciągle trzymam się swojej decyzji. Włosów jednak nie pomaluję (czyt. refleksy wyrównujące) na święta. Dwa dni jakoś przeboleję w moich kłakach obecnych. Dziś profesjonalnie zmierzyłam mój odrost. Wyrwałam sobie kilka włosów w całości i zmierzyłam na linijce
Mają 3,4 cm. Czyli standardowo rosły 1,5 cm na miesiąc. Wcześniej malowałam już 1 cm odrost i raz w miesiącu. Pewnie po części po suplach i odstawieniu farby podskoczyły o 0.5 cm ;D Mam jeszcze 7 tabletek Celebrinu i robię przerwę w suplach. Kupię za to Joannę Rzepę dla odmiany. Coraz więcej mam złoto-szarego odrostu
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-04-09 o 10:36 |
|
|
|
#1504 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale poczekaj, przecież złoto-szary kolor jest piękny! Też taki mam, tylko jaśniejszy
|
|
|
|
|
#1505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczególnie w takim zestawieniu, bo mnie mocno zaciekawiłaś teraz i powiedz mi jeszcze, czy taki balsamik idzie kupić gdzieś przez internet? i czy na tej moje blondo-podobne końce coś by dał? Coś mnie trafia jak naturalki takie chłodne, a reszta... no wiadomo ![]() ja też się borykam z małym skinny fat, ale to tylko dlatego, że mięśnie mi gdzieś wcięło jak nie miałam faceta, bo przestałam wychodzić z domu w tym okresie, głupia byłam na szczęście waga mi nie przekracza 50kg, co przy 172cm pięknie wyraża to "skinny"
|
|
|
|
|
#1506 |
|
Rozeznanie
|
nie farbuj, nie warto, będziesz żałować, wiem co mówię
i pamietaj ze tu jest grupa wsparcia i mozemy sie tu wspierac w kryzysowych momentach odrastania włosków,wczoraj zrobilam płukanke z joanny na włosy,wlałam 2 nakrętki zgodnie z zaleceniem, ale nie widzę różnicy po płukaniu, jeszcze jedno mycie i zdenkuje chi keratin i wypróbuje ostatni zakup nie pojde dzis do siostry na ploty, poszła opona w wózku i nie mam jak zabrać córeczki , jak pech to pech
|
#1507 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymajcie się! Naturalki fajnie błyszczą w słoneczku, dobrze o tym wiecie
Mi po tym 1 roku i 3 miesiącach kompletnie wypadło z głowy farbowanie |
|
|
|
#1508 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() żartuję. Najmniej ważyłam 55 przy 170 i byłam chuda, same kości, zero cyca, nóżki jak patyki. Podobałam się sobie, ale potem przytyłam (kompulsy). Poza tym, ja już stara jestem, więc kości będą źle wyglądać. Może komuś pasuje, ale nie mnie.a ten balsam... hmmm... no nawet nie wiem. Zwykle używałam fioletowych (rosyjskiej firmy Rokolor Tonika), 8.1, 9.1, 9.01 i takie tam. Często mimo krótkiego trzymania miałam ten fioletowy odcień teraz mam 7.1, czyli dość ciemny, dlatego jest szary. Nie ma efektu fioletu na włosach, sam balsam jest ciemnofioletowy. Trzymam zwykle 30 min, uzyskuję ładny kolor asfaltu z tym że szybko się spiera, muszę nakładać co 3 mycia, a że leń ze mnie, to wiadomo
|
|
|
|
|
#1509 |
|
Rozeznanie
|
kurcze u mnie przy czole naturalne maja 1,5 cm, na czubku głowy 1 cm, wyrwałam nawet włosa z tyłu głowy tez 1 cm, będę liczyła przyrost przy czole tam najłatwiej mi zmierzyć
ja mam 170cm i waze niecałe 58 kilo, jak ważyłam 55 w liceum byłam chuda jak trzcina, zero kobiecości, bez bioder,biustu,nawet pies by sie nie najadł na moich kościach,teraz tylko 3 kilo więcej ale jestem bardziej zaokrąglona (pewnie przez ciaze i karmienie)
|
#1510 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pozostałości po głupich dietach), wtedy zabiorę się za rzeźbę, bo bez dodatniego bilansu nie ma co o tym marzyć. No i jeśli kobieta ma więcej niż 25% fatu, to też nie ma co marzyć o rzeźbie.Moje włosy też są różnej długości, jakoś tak dziwnie rosną ![]() Dobra, idę redagować bloga yaoi
|
|
|
|
|
#1511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kości to mi właśnie nie widać, bo tutaj się to "fat" odzywa mam ogólnie bardzo wąski szkielet - 82-83 w biodrach, jak przytyłam to 88 (i tak taka mała płaska dupa taka podłużna jestem i przez to dużo osób myśli, że nie jem i wywody robią dołożę trochę ćwiczeń to mięśnie mi może sylwetkę naprawią zrobiłam sobie niedawno zdjęcie, bo się zastanawiałam, czy w szpilkach za chuda nie jestem, to jak chcesz to podejrzyj tu (trochę bajzel i śmiechowe, w szpilkach stać na łóżku siostry)ale facet mnie kocha, to narazie nie będę rozpaczać
Edytowane przez Meadow Czas edycji: 2014-04-09 o 11:31 |
|
|
|
|
#1512 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1513 |
|
Wtajemniczenie
|
Na to liczę
ćwiczę nogi żeby mięśniami je trochę "doprawić", co do innych ćwiczeń to kurczę... no boję się o tego mini-cyca żeby go nie stracić całkiem ![]() Właśnie! Wstawię Wam zdjęcie naturalków mojego mena na końcu kwietnia! bo też zapuszczał (2 i pół roku chyba) i ma już całe swoje aż mnie zazdrość zżera
|
|
|
|
#1514 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zazdroszczę długowłosego! |
|
|
|
|
#1515 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1516 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do mierzenia to tez mam mega problem zawsze ale jak moj byl taki "mały" (przepraszam ) jak Twoj to nawet go nie mierzylam ...---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
te"fale" to efekt całej nocy w opasce, włosach nawiniętch na opaskę wpisz sobie w google !
|
|
#1517 |
|
Przyczajenie
|
Jestem i ja!
2008?... Wieloletnia wielbicielka blondu! Jasnego...uu jasnego...moja historia: włosy białe-spalone włosy jasny blond-spalone włosy ładny blond-rosnąąą włosy ładny blond-śliczne, długie, jasne, gęściejsze niz kiedykolwiek bunt włosów...wypadnie...garśc iami...wieloletnie uzywanie farby chyba... bunt włosów...wypadanie, łamanie,siano... 2014 rok styczen-odrost 7 cm...refleksy Marzec...obcinanie 10 cm...! odrost - jak ombre
|
|
|
|
#1518 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam się, trzymam. Najlepsze, że ja zawsze myślałam, że mam mega szary ciemny blond. Nawet Wam się na początku żaliłam. Fakt jest to ciemniejszy blond w porównaniu z moimi farbowańcami, ale jest też nadzieja na jaśnienie przez te złote nitki
|
#1519 |
|
Rozeznanie
|
a nie ma za co przepraszać
z własnej głupoty taki mały już by było ze 20cm to mi sie zachciało blond pasemek, na szczęście moja fryzjerka jak robi pasemka to rozjaśnia 1/3 włosów, a reszte mam naturalne, no narazie to nawet zdjec nie mam zamiaru robic, planuje cyknac fote w połowie czerwca, to bedzie 3 miesiące takiej intensywnej pielegnacji, suplementacja wiesiołkiem i wszelakiego rodzaju wcierki i wtedy zobacze czy to coś da, normalnie powinnam miec wtedy ok 3 cm odrostu,mysle że na początku odrost zawsze jest ciemniejszy, im dluzsze włoski tym jasniejsze np. od słoneczka, obawiam sie jedynie co bedzie w lipcu i potem, wracam do pracy, dodatkowe stresy,jak to wszystko pogodzic dom , praca, dziecko ...
|
#1520 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewuchy
Dzisiaj mijają mi już 4 miesiące !!! Dacie wiarę, że za miesiąc będzie już 5 miesiecy a za dwa miesiace to bedzie już pół roku no szok ;]
|
#1521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ta ulga, że nie trzeba się męczyć z myślą o farbowaniu
|
|
#1522 |
|
Rozeznanie
|
rozjaśniam włosy od chyba 10 lat , to dopiero szybko minęło
mam mały mętlik w głowie, przewertowałam juz chyba cały internet i wszędzie pisze co innego odnośnie picia drożdży i spożywania lnu: raz że wolno, a nawet wskazane przy karmieniu, na innych forach, że nie wolno bo cyjanogeneza zachodzi (ale to jak się zimną wodą zaleje zmielone ziarenka), muszę dopytać siostry, w końcu jest chemikiem
|
#1523 |
|
Zadomowienie
|
Mnie zastanawia fakt jak to będzie na mój ślub
Chyba wtedy już ulegnę. Od wczoraj mam dzień zero wyznaczony na 18.07.2015. Do tego czasu może połowę włosów bym miała w naturalkach
|
#1524 |
|
Rozeznanie
|
ulegniesz znaczy pofarbujesz?
nie wolno!najn!niet! p.s. w Rossmannie jest promocja na duze 400ml szampony Ultra Doux
|
#1525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A w HEBE jest promocja na mgiełki (odżywka bez spłukiwania ? ) Giss Kur . JA już zrobiłam zapas swojej ulubionej, rózowej z jedwabiem ... pięknie pachnie i mam cudownie miękkie i błyszczące włosy po niej
|
|
#1526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1527 |
|
Konto usunięte
|
co do mgiełek, to w rossie jest przecena mgiełek z green pharmacy ;p. jeszcze ich nie próbowałam. odkąd ograniczyłam pielęgnację do olejowania/ kremowania ok. raz w tygodniu, mycia babydreamem i używania mgiełki zamiast odżywki (ciągle męczę arganową marion
), to moje naturalki nie są już tak oklapłe i wreszcie zaczęły się dobrze prezentować
|
|
|
|
#1528 | |||
|
Wtajemniczenie
|
zadeklarował zapuszczanie do bioder i przynosi śniadanie do łóżka, lepiej trafić nie mogłam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1529 |
|
Rozeznanie
|
meadow Ty chyba jeszcze na studiach, bo widze, że nie śpisz po nocach
a potem znowu ampułka radicalu i czochranie makówki, u mnie dopiero za 3 dni minie miesiąc od ostatniego rozjasniania, i dopiero miesiąc miałam nie robic sobie zdjec odrostu, ale cykne sobie fotkę do swojego albumu jak to wygląda, za rok bedzie co wspominac
|
#1530 |
|
Przyczajenie
|
Witam ! I ja zaczynam walke ;d moja przygoda z farbowaniem trwa rok a juz mam dosc , troszke mi odwalilo przed matura i stwierdzilam ze zeby sie odstresowac zmienie cos w sobie no i zaluje , probowala ktoras przyciemniac sredni blond szamponetka ,bo chyba nie przezyje tych odrostow az tak widocznych ;(
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.

ale nie jest źle. Patrząc na zdjęcia stwierdziłam, że już około 1/4 moich włosów to moje włoski! Czyli do sukcesu dzieli mnie tylko 3 razy tyle czasu :O bardzo mało! ( przypominam, że nie boję się obcinania :P ) I mam do Was pytanie jaką część Waszych włosów stanowią piękne naturalki ? Jestem ciekawa 
jak cała masa innych ludzi, bo nie dość, że koncert był to euro 2012 i nie było wyjścia... a teraz nie umiem znaleźć nikogo, kto też jedzie na te warsztaty i panikuję 
chyba zrobię maseczkę na twarz i paznokcie

nie wolno!najn!niet!
miałam nie robic sobie zdjec odrostu, ale cykne sobie fotkę do swojego albumu jak to wygląda, za rok bedzie co wspominac