|
Notka |
|
Manicure hybrydowy Forum dla osób, które interesują się manicurem hybrydowy. Tutaj znajdziesz porady związane z technikami zdobienia paznokci. Poznasz plusy i minusy hybrydy. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lakiery hybrydowe
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4142 |
Raczkowanie
|
ma któraś z was te stempelki i lakiery do niech konadowskie i używa ich na hybrydach, chcę zamówić działają oki ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4143 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4144 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4145 |
Raczkowanie
|
stempelki + lakiery firmy KONAD - używa koś na hybrydzie ? działają ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
z pazurem
|
użyj wyszukiwarki-Dziewczyny już o tym wielokrotnie pisały. W skrócie- działają a co i jak jest w wątku.
Edytowane przez czuszka82 Czas edycji: 2014-04-08 o 18:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny natknęłyście się na tańszy odpowiednik Summer Joy??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4148 |
Raczkowanie
|
Kochane, pytanie do tych co używają pH bond pod bazę Gelish.
- czy przedłuża to trwałość manicure? Wiem ze było już pisane o pH bond, ale nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. W sobotę zrobiłam hybrydki (baza Gelish+kolorówka Estetiq+top Gelish) A dzis już musiałam wymienić trzy pazurki u prawej ręki i dwa u lewej :/ Co prawda robiłam wiosenne porządki, ale to nie było nic ciężkiego, żadnego mycia okien - tylko ścieranie kurzy mycie podług, ogółem troszku moczylam łapki w wodzie. Myślałam ze jak wymienię bazę CZ na Gelish to moj manicure wytrzyma minimum tydzień ![]() Żeby nie było, dawałam bardzo cieniutko bazy - według waszych wskazówek. A może powinnam dawać dwie cieniutkie warstwy bazy ( ktoś raz pisał ze dwie warstwy mocniej trzymają)??? Sama już nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4149 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny. Mam problem i nie mam pojecia czemu sie tak dzieje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | ||
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
Jeśli zaś chodzi o bazę - sama kładę 2x i zdecydowanie poprawia trwałość. Mam cienkie paznokcie, daję 2 cienkie warstwy i jest gitara ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4151 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4152 |
Przyczajenie
|
Nie pomyliłam bazy z topem. Marka estetiq. Wlasnie szukając w internecie natrafiłam na artykuł gdzie było napisane ze jesli za krótko trzyma sie lakier w lampie to moze byc taki efekt koncowy. A wy jak długo trzymacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4154 | ||
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
baza -> lampa -> puder akrylowy -> baza ->lampa i dopiero kolor ![]() ale wtedy to już są twarde na mur beton i mogę szaleć, nie uważając na pazury ![]() Jest tylko jeden minus tego miksu z akrylem - strrrasznie długo się odmacza ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4158 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy któraś z was ma porównanie i mogłaby polecić jakiś biały kolor? Chodzi mi o malowanie całych paznokci na biało, wiec najlepiej jakby krył po dwóch warstwach. Mam biały do frencha z CZ ale po dwóch cieniutkich warstwach mam lekkie prześwity. Myślałam nad Indigo ale czarnym jestem jestem rozczarowana, bo kryje dopiero po trzech warstwach i to nie najcieńszych
![]() Wysłane z mojego iPhone za pomocą Tapatalk Pro |
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4160 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=rysz4rd;45966133]Dziewczyny, czy któraś z was ma porównanie i mogłaby polecić jakiś biały kolor? Chodzi mi o malowanie całych paznokci na biało, wiec najlepiej jakby krył po dwóch warstwach. Mam biały do frencha z CZ ale po dwóch cieniutkich warstwach mam lekkie prześwity. Myślałam nad Indigo ale czarnym jestem jestem rozczarowana, bo kryje dopiero po trzech warstwach i to nie najcieńszych
![]() .... ja z białego z Indigo seria Gel Polish jestem zadowolona,jest też swietny do frencha,bo bardzo elastyczny.....a z Indigo czarny ale z tej podstawowej serii kryje fanie po 2 warstwach bez problemu
#4161 |
Raczkowanie
|
Ja na swoje daję dwie warstwy zawsze, do tego używam indigo, które są dużo twardsze od CZ i cały paznokieć robi się bardzo solidny i sztywny. Teraz mani noszę prawie 2 tydzień i gdzieniegdzie zaczyna odłazić ale ja jestem typem obgryzacza. Po CZ nawet na bazie Gelish miałam elastyczne paznokcie i mani nie wytrzymywał tygodnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja używam marki Estetiq i nie mam tego problemu, ale mam dwa cleanery i po jednym płytka jest lekko matowa a po drugim się błyszczy. Zwróć uwage bo może masz jakiś tandetny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja osobiście nakładam jedną warstwę i wszystko jest ok. przez dwa tygodnie, ale moim zdaniem dwie warstwy bazy powinny tworzyć bardziej elastyczną podstawę i lakier powinien dłużej się trzymać, tylko czy nie będzie "efektu" sztucznego paznokcia, napisz jak u Ciebie będzie wyglądał taki mani ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4164 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja zazwyczaj daje 3 warstwy koloru, by paznokcie były twardsze, i o dziwo choć jest lekko grubo to nie wyglada to sztucznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4165 |
Zadomowienie
|
pytanie do dziewczyn uzywających bazy gelish.....
ostatnio nakładając ją na pazurka tylko odtłuszczonego, baza jakby uciekała od wału paznokcia....przez co nakładając kolor nie mogłam nałożyć blisko skórek tylko tam gdzie baza się zaczynała i odrazu widać było jakbym miała 4 dniowy odrost ,czemu tak się stało ? zazwyczaj matowiłam bloczkiem a tym razem nie ,czy to moze byc powód ? Czy moze za duzo bazy dałam i stad takie zjawisko ![]()
#4166 |
z pazurem
|
hmmm. dziwne zjawisko
na pewno nie o matowienie chodzi- ja nigdy nie matowie i nic mi sie takiego z baza nie dzieje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4167 |
Zadomowienie
|
no własnie u mnie pierwszy raz to się zdarzyło,ale tak myśle teraz ze chyba grubiej kładłam niż zawsze......przeważnie jakby wcieram ją w paznokieć a tym razem nakładałam grubiej sama nie wiem czemu,moze to właśnie stąd to uciekanie
#4168 |
Raczkowanie
|
Jutro wchodzą nowe kolorki z spn, o takie ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4169 |
Raczkowanie
|
Jeszce nie miałam tej firmy, a nie mam żadnego fioletu ani żółtego,
![]() ![]() ![]() Edytowane przez JAGA_ Czas edycji: 2014-04-10 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4170 |
Rozeznanie
|
Też jeszcze nie mam SPN. Mnie zachwycił 616
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.