|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Bezaczek
napisałaś to wszystko co ja chciałam tylko z takim ładem i składem, którego u mnie zabrakło. Nikt nikogo nie krytykował od czasów ostatniego spięcia. Wychodzę z założenia, że jestem tu po to by wysłuchać wirtualnie pocieszyć jeśli umiem ( a sama wiem, że pisały dziewczyny, że trzymają kciuki jak prosiłam było mi sto razy lepiej naprawdę.) ale ostatnią rzeczą, którą zamierzam robić to krytykować czyjeś postanowienia czy czyjeś zdanie. Jesteśmy wszystkie dorosłe i mamy swój rozum, z tego jak rozmawiamy każda jest inteligentna i wie na pewno bardzo bardzo dużo o ciąży i odżywianiu. Odezwalam się tylko dlatego, że wg mnie zostało nie poszanowanie inne zdanie. Tyle w temacie. Jak mają spaść na mnie gromy to spadną A jak mam być olana to będę .Polecam założyć kartę rosnne. Dziś kupiłam pampersy za 34 zł rozmiar 2 tak szybko, bo postanowilam, że jak będą promocje to będę kupować. I wypiłam 3 warki zero- pyszny napój, ale wzdęcia i zgaga .masakra. Mąż mnie zobaczył po spotkaniu i mówi.masz brzuch większy dwa razy Dobranoc Bezaczek trzymam kciuki i gratuluję takiej liczby postów ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:54 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ---------- A mi.wybiło właśnie 500 a zaczynałam tu poniżej 100. Przepraszam jeśli kogoś zanudzalam i dziękuję za wszystkie rozmowy, śmiechy, płacze. Za to, że jesteśmy razem.od początku Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-04-10 o 01:53 |
|
|
|
#2582 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Czesc dziewczyny pol nocy nie spalam przez ta wizytę niby wszystko ok. Ale chyba nie do końca moje dziecko zwinelo sie w klebek główką do dołu i trochę to mojego gina zaniepokoilo. Ale mówił żebym sie nie martwila może mojemu dzidzi tak wygodnie. Głównie chodzi o to ze go pomierzyc nie mógł. Hym za trzy tyg mam iść jak dalej bedzie w takiej pozycji to pójdę na te penetralne żeby sprawdzić czy wszystko ok. Przyjechałam do domu i ryczalam. Mąż mówił ze gdyby było złe to kazalby jutro przyjść. Może ma rację. Ale i tak te trzy tyg będę trudne. Tamtym razem dzidzi fikalo teraz takie spokojne spalo czasami sie poruszyło. No nic trzeba sie wsiąść w garść. Bedzie dobrze
|
|
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
tradycyjnie z rana nadrabiam. O dziwo dzisiaj nie ma duŻo Cytat:
A do innego lekarza musiałas jechac ponieważ pewnie Twój gin nie ma uprawnień. I o tych uprawnieniach już Ci ktoś pisał - tylko nie wiem kto, bo w cytatach nie widzę nickow. Też jeżdżę do innego lekarza na te usg. Lekarz ma inny sprzęt i prZede wszystkim uprawnienia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2585 |
|
Konto usunięte
|
Któraś z Was tutaj pisała o karcie rossnę i juz właśnie o niej słyszałam i czytałam a za każdym razem jak jestem w Pl to o niej zapominam...
Ja chciałam Wam polecić zarejestrowanie sie na stronie bebiprogram.pl dawno juz to zrobiłam ale chyba nawet tu o tym nie pisałam bo wyleciało mi z głowy od zarejestrowania sie czekałam dość długo ale dostałam juz pierwsze prezenty teczkę na ciążowe dokumenty i płytę z kolysankami dla dzidzi Dawno tak nie miałam ale dzisiaj to mi sie wyjątkowo nic nie chce...ImageUploadedByWizaz Forum1397110869.861431.jpgImageUploadedByWizaz Forum1397110883.117578.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy z rana znowu z musli ale tym razem czekoldowym
![]() Mialam zrobić wczesnie obiad bo na 12stą mam spotkanie z ta niemką, ale zrobie jak wróce. Obiad to tylko 30 minut roboty także sie wyrobie
|
#2587 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja dzisiaj kompletnie nie wiem co zrobić na obiad... Moze w końcu jakaś sałatkę bo mam juz chyba dość opychania sie ale najpierw to sie trzeba zebrać i odwiedzić sklep Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypraw, wymieszaj i smacznego U mnie taki gar nawet na 3 dni starcza
|
|
#2589 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki :-*
Staram sie was nadrobic, ale jest ciezko ![]() Wczoraj mielismy z tztem stluczke i wiecie co Wam powiem? Ciesze sie ze nie zdazylam zapiac pasow... facet wjechal nam w tyl tak ze az mnie odrzucilo, gdybym miala pasy caly moj ciezar skupilby sie na brzuchu, a tak to tylko na stresie sie skonczylo... do konca dnia wczoraj to przezywalam, a Maluszek jak na zawolanie kopal mame zeby sie uspokoila Dzisiaj postaram sie was nadrobic...Wysłane z mojego LIVE przy użyciu Tapatalka
|
|
#2590 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() jestem kolejny dzien do niczego ![]() allckarola na pewno jest dobrze
|
#2591 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A wiesz, ze skorzystam ale chyba jutro juz mi sie właśnie chce coś takiego a dzisiaj chyba zrobię jakaś właśnie sałatkę bo chce mi sie fety i sałaty ... chyba Znalazłam bardzo trafny obrazek na czas ciążowych gazowych wyskoków ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1397112628.177110.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pierwsza to właśnie ta teczka z płytą, druga to śliniak, mleko- saszetka i książka poradnik ciąży i pierwszych miesięcy życia, a trzecia paczka to pluszowy miś polalarny z pestkami wiśni
|
|
#2593 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2595 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ooo fajnie ... no to czekam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2596 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale próbować nie zaszkodzi, a może jednak ![]() Cytat:
Nie martw się na zapas ![]() Cytat:
Ale o 4 rano dostałam krwotoku z nosa :/ Wrr.. Myślałam,że to katar mi cieknie i całe łóżko,koszulka i twarz we krwi... Ble. Już wolałam te nitki krwi a nie to.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|||
|
|
|
#2597 |
|
Wtajemniczenie
|
Meta
Ja sie zaczynam martwic bo w sumie na ostatnim badaniu tez bolala mnie szyjka macicy tak ja tu jedna dziewczyna pisala![]() DorissiriD przypomnialo mi sie ze pisalas ze corka pakowala maskotki do wózka hehe ja mam 25lat i jak idziemy do marketu z TZtem i jest np duzo pluszakow (bo walentynki czy święta) to biore najwiekszego i tez pakuje do wózka uwielbiam misie na 18stke dostalam wielkiego misia od rodzicow
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie przy każdym badaniu boli. Może nie jakoś mocno ale jednak...
Wczoraj w ogóle po wizycie u gina,gdzie najpierw robił mi badanie wziernikiem to my z Tż trochę zaszaleliśmy w domu już i wytarłam się i patrzę na chusteczce mam jakiś śluz biało z domieszką pomarańczowego I nie wiem co to,bo się wystraszyłam,że krwawienie jakieś ale podtarłam się za chwilę to już tego nie było i tak do końca dnia.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak męża nie było przez pierwsze 3 miesiące na początku ciąży bo był na wyjeździe to z nim spałam Zajmie teraz honorowe miejsce w pokoju dzidzi
|
|
|
|
|
#2600 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Paulinko i Metam za wsparcie
|
|
|
|
#2601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2602 |
|
Wtajemniczenie
|
allckarola pewnie tak
![]() ale ja niestety nie czuje ruchow jeszcze ![]() ![]() agnes 20 a tamten moj to Teddy ![]() Jeszcze mam misia-Duffy i zyrafe-DżiDżi
|
#2603 |
|
Rozeznanie
|
po wczorajszej wizycie wróciłam dość późno, wiec już mi się nie chciało opisywać, ale i tak za dużo nie ma do opisania, bo p. doktor spr tylko szyjke, powiedział że bardzo dobrze i tylko podejrzał maluszka, a na dokładne usg zapisał mnie po świętach, jak będzie luźniej z pacjentkami... ale za to dowiedzieliśmy się płci, jak to lekarz ujął "no chłopak jak nic"
i od razu wpadłam w szał, ponieważ poszliśmy z tżem do h&mu, bo juz dawno upatrzyłam mu tam bluzę, a obok męskiego jest dziecięcy i normalnie OSZALAŁAM!!!!!!!!!! takie malutkie ubranka są najładniejsze, nawet on się uśmiechał i podotykał... no ale niestety nic nie kupiłam :beczy: no to tyle na razie, lece do sklepu, bo głodni z Filipkiem jesteśmy
|
|
|
|
#2604 |
|
Zadomowienie
|
Paula ja tez nie wiem może to jelita wiem ze mozna czasami pomylić
|
|
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dużo masz wlosow na brzuchu ? bo to niby na chłopaka Jak ja bym chciała już wiedziec co mi tam w brzuszku siedzi, i czy zdrowe, i czy serduszko bije, i wogule, bo ostatnio to tylko sie o 2 mm przesuneło - leniuszek, a tu jeszcze 2 tygodnie musze czekać
|
|
#2606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż mój gin mówi inaczej,ale to facet to co on tam wie. Dla mnie to jest dziwne,że jak nie można poczuć czegoś co mierzy już ponad 10 cm.. . Cytat:
Gratulacje ![]() Ja też chcę Filipka tak w razie W ale Tż nie chce się zgodzić za nic w świecie ;(
||
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka ma Filipa - Fi fi ![]() A druga chyba nie wiedziała na co sie zdecydowac wiec nazwała dziecko Ksawiery Oktawian ...
|
|
#2608 |
|
Zadomowienie
|
Wolę żeby moje dzidzi brykalo kopali i wogóle niż było takie spokojone jak wczoraj na badaniu.
http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...&initColor=202 kupilam sobie te szpilki na święta zaszalalam trochę z tymi kolorami
|
|
|
|
#2609 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no te małe bluze męskie,sweterki,dzinsy są slodkieno ja wlasnie nie wiem sama... nie chce sie za bardzo nakręcać ech Cytat:
|
|
#2610 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry.
Niestety was nie nadrobie ![]() U mnie sporo na glowie, w niedziele dowiedzielsmy sie ze do 30 kwietnia musimy sie wyprowadzic, wiec szukalismy mieszkania naszczescie znalezlismy mieszkanie ale na totalnej wsi, ma to swoje plusy i minusy. Wiecej wam opowiem w K 18 jedziemy do polski 28 wracamy i sie przeprowadzamyyy. W miedzy czasie jeszcze remont w nowym mieszkaniu. Jedna dobra wiadomosc to ze wczoraj mialam wizyte i z dzidia wszystko ok machala raczkami i nozkami, wszystko ma na miejscu, niestety nie wystawila co ma miedzy nogami i 2 maja mamy polowkowe.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

napisałaś to wszystko co ja chciałam tylko z takim ładem i składem, którego u mnie zabrakło. Nikt nikogo nie krytykował od czasów ostatniego spięcia. Wychodzę z założenia, że jestem tu po to by wysłuchać wirtualnie pocieszyć jeśli umiem ( a sama wiem, że pisały dziewczyny, że trzymają kciuki jak prosiłam było mi sto razy lepiej naprawdę.) ale ostatnią rzeczą, którą zamierzam robić to krytykować czyjeś postanowienia czy czyjeś zdanie. Jesteśmy wszystkie dorosłe i mamy swój rozum, z tego jak rozmawiamy każda jest inteligentna i wie na pewno bardzo bardzo dużo o ciąży i odżywianiu. Odezwalam się tylko dlatego, że wg mnie zostało nie poszanowanie inne zdanie. Tyle w temacie. Jak mają spaść na mnie gromy to spadną
.
i gratuluję takiej liczby postów 

tradycyjnie z rana nadrabiam. O dziwo dzisiaj nie ma duŻo 

od zarejestrowania sie czekałam dość długo ale dostałam juz pierwsze prezenty 

27.07.2013 Ślub

na 18stke dostalam wielkiego misia od rodzicow
I nie wiem co to,bo się wystraszyłam,że krwawienie jakieś ale podtarłam się za chwilę to już tego nie było i tak do końca dnia.
bo to niby na chłopaka