|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o ZUMBIE cz. II.
Cytat:
Zaraz będę słać maile z pytaniem o rozmiar.
|
|
|
|
|
|
#1352 |
|
Konto usunięte
|
Hejka!
Właśnie siedząc w pracy przypomniało mi się, że istnieje Zumba ![]() 2 lata temu chodziłam na zumbę 2-3 razy w tygodniu, zajęcia mega mi się podobały, głównie dzięki świetnej instruktorce. Niestety dziewczyna zakończyła współpracę z klubem, do którego chodziłam, dodatkowo uczęszczanie na zajęcia uniemożliwiły mi moje nowe godziny pracy: 17-1 . Teraz przypomniało mi się o dobroczynnym wpływie Zumby, znalazłam również zajęcia prowadzone przez tą fajną instruktorkę - w soboty o 10, więc musiałabym się spinać i rano ruszać, ale chyba jestem zdecydowana .Wpadłam na wątek w sumie dlatego, że boję się o mój "performance" na zajęciach - przez te 2 lata moja aktywność fizyczna spadła w zasadzie do 0; wszędzie jeżdżę samochodem i nie mam czasu ani zapału ćwiczyć sama. W Zumbie uwielbiam tą energię i ćwiczenia w grupie. Oprócz mojej super kondycji doszła mi jeszcze niedoczynność tarczycy, którą leczę od dwóch miesięcy i razem z tym nadciśnienie, na które też przyjmuję leki. Warto, żebym w ogóle się porywała na zajęcia? Musiałabym też pewnie ćwiczyć w domu, z youtube Ale nie mogę przestać myśleć o Zumbie, serio!
|
|
|
|
|
#1353 |
|
404 Not Found
|
[1=b276cf7d045b24ab4154d1e 231f6ab4a04fdd640;4596211 9]Hejka!
Właśnie siedząc w pracy przypomniało mi się, że istnieje Zumba ![]() 2 lata temu chodziłam na zumbę 2-3 razy w tygodniu, zajęcia mega mi się podobały, głównie dzięki świetnej instruktorce. Niestety dziewczyna zakończyła współpracę z klubem, do którego chodziłam, dodatkowo uczęszczanie na zajęcia uniemożliwiły mi moje nowe godziny pracy: 17-1 . Teraz przypomniało mi się o dobroczynnym wpływie Zumby, znalazłam również zajęcia prowadzone przez tą fajną instruktorkę - w soboty o 10, więc musiałabym się spinać i rano ruszać, ale chyba jestem zdecydowana .Wpadłam na wątek w sumie dlatego, że boję się o mój "performance" na zajęciach - przez te 2 lata moja aktywność fizyczna spadła w zasadzie do 0; wszędzie jeżdżę samochodem i nie mam czasu ani zapału ćwiczyć sama. W Zumbie uwielbiam tą energię i ćwiczenia w grupie. Oprócz mojej super kondycji doszła mi jeszcze niedoczynność tarczycy, którą leczę od dwóch miesięcy i razem z tym nadciśnienie, na które też przyjmuję leki. Warto, żebym w ogóle się porywała na zajęcia? Musiałabym też pewnie ćwiczyć w domu, z youtube Ale nie mogę przestać myśleć o Zumbie, serio![/QUOTE]Ja mam nadciśnienie (pamiątka po złej ciąży) i niedoczynność i śmigam na zumbę 3 razy w tygodniu, w tym jedne zajęcia podwójne. ![]() Także tego... nie ma że nie. ![]() ![]() Co bierzesz na nadciśnienie? Bo na tarczycę to przypuszczam, że euthyrox? |
|
|
|
|
#1354 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1355 |
|
404 Not Found
|
[1=b276cf7d045b24ab4154d1e 231f6ab4a04fdd640;4596225 7]Na tarczycę Letrox, na nadciśnienie Bisocard. Pod koniec miesiąca idę do endokrynologa i zapytam, czy mogę pomału odstawiać lek na nadciśnienie. Kurde, no nie mogę: siedzę w pracy i nie mogę przestać myśleć o Zumbie
[/QUOTE]Aaa Letrox, w zasadzie to jedno i to samo. No to nie ma bata, leć na zumbę! |
|
|
|
|
#1356 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1357 |
|
404 Not Found
|
[1=b276cf7d045b24ab4154d1e 231f6ab4a04fdd640;4596240 9]No muszę
Po prostu boję się tej cholernej kondycji, że po jednym utworze ja już wysiądę i będzie siara To w tym momencie moje najgorsze obawy.[/QUOTE]Serio się tym przejmujesz?? No daj spokój. Dasz radę, na pewno. |
|
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b276cf7d045b24ab4154d1e 231f6ab4a04fdd640;4596211 9]Hejka!
Właśnie siedząc w pracy przypomniało mi się, że istnieje Zumba ![]() 2 lata temu chodziłam na zumbę 2-3 razy w tygodniu, zajęcia mega mi się podobały, głównie dzięki świetnej instruktorce. Niestety dziewczyna zakończyła współpracę z klubem, do którego chodziłam, dodatkowo uczęszczanie na zajęcia uniemożliwiły mi moje nowe godziny pracy: 17-1 . Teraz przypomniało mi się o dobroczynnym wpływie Zumby, znalazłam również zajęcia prowadzone przez tą fajną instruktorkę - w soboty o 10, więc musiałabym się spinać i rano ruszać, ale chyba jestem zdecydowana .Wpadłam na wątek w sumie dlatego, że boję się o mój "performance" na zajęciach - przez te 2 lata moja aktywność fizyczna spadła w zasadzie do 0; wszędzie jeżdżę samochodem i nie mam czasu ani zapału ćwiczyć sama. W Zumbie uwielbiam tą energię i ćwiczenia w grupie. Oprócz mojej super kondycji doszła mi jeszcze niedoczynność tarczycy, którą leczę od dwóch miesięcy i razem z tym nadciśnienie, na które też przyjmuję leki. Warto, żebym w ogóle się porywała na zajęcia? Musiałabym też pewnie ćwiczyć w domu, z youtube Ale nie mogę przestać myśleć o Zumbie, serio![/QUOTE]Nawet jeśli wysiądziesz po jednej piosence, to masz do tego prawo. No i z zajęcia na zajęcia będzie lepiej. Tylko uważnie się obserwuj i jak źle się poczujesz, to zejdź na piosenkę czy dwie.
|
|
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Kurfa, kupiłam papucie na Zumbę, bo moje pierwsze już chyba muszą na emeryturę, a one mają 4-centrymetrową podeszwę! Waham się, czy oddać, czy zostawić, wypróbować i ewentualnie nosić na co dzień.
|
|
|
|
|
#1360 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1362 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1363 |
|
Rozeznanie
|
[1=b276cf7d045b24ab4154d1e 231f6ab4a04fdd640;4596225 7]Na tarczycę Letrox, na nadciśnienie Bisocard. Pod koniec miesiąca idę do endokrynologa i zapytam, czy mogę pomału odstawiać lek na nadciśnienie. Kurde, no nie mogę: siedzę w pracy i nie mogę przestać myśleć o Zumbie
[/QUOTE]Kochanie leki na nadciśnienie bierze się 1 dzień po śmierci jak odstawisz to dopiero będziesz miała skoki. Nic nie przeszkadzają w zumbie. O kondycję się nie martw, bo ona rośnie w miarę chodzenia na zajęcia. Ja pamiętam moje pierwsze zajęcia zumby, kuźwa wysiadałam przy połowie piosenek, a teraz po godzinie mi mało
|
|
|
#1364 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja wiem, ja wiem... Ale potrzebowałam potwierdzenia
|
|
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=b276cf7d045b24ab4154d1e 231f6ab4a04fdd640;4597419 7] Ja wiem, ja wiem... Ale potrzebowałam potwierdzenia [/QUOTE]A do kogo pójdziesz? ![]() Przyszły moje Let's rocki. Nie wierzyłam, że są aż tak ładne. |
|
|
|
|
|
#1366 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Świetnie prowadzi zajęcia.
|
|
|
|
|
|
#1367 |
|
Zadomowienie
|
ejjj, nie na temat. natchnal mnie mail od kurpeta. jedzie ktoras z was do darlowa?
|
|
#1368 |
|
Wtajemniczenie
|
Co za pytanie? Trzeci rok już jadę, nie może być inaczej! Z takim składem?
Do Mielna jedziecie? Na Alejandro się wybieracie? I po co Wro robi tego samego dnia maraton, pojechałabym, a tak to lipa... |
|
|
|
|
#1369 |
|
Raczkowanie
|
[1=b276cf7d045b24ab4154d1e 231f6ab4a04fdd640;4597485 0]Jeżeli pójdę, to tylko do Magdy Szkutnik
Świetnie prowadzi zajęcia.[/QUOTE]O w końcu ktoś ze Szczecina Ja chodzę do Madzi (teraz już Kwaśniewska), Asi i Marzeny. Jutro wielki maraton na Wałach Chrobrego z ekstra gośćmi - Ania Dąbrowska z Koszalina oraz Stefan Jakóbczyk. Michał Kurpet był w Calypso w Szczecinie i było super. Pierwszy raz byłam u faceta na zumbie, ale muszę przyznać że było niesamowicie. Mam nadzieje, że jeszcze kiedyś zawita do nas! Edytowane przez Jacqueline27 Czas edycji: 2014-04-11 o 12:23 |
|
|
|
|
#1370 |
|
404 Not Found
|
Dziewczyny, teraz ja mam pytanko o piosenkę. Tekst leci jakoś tak:
Amando te, soniando te.... i potem taka jakby melorecytacja i facet śpiewa: you are my baby girl. To jest taka wolniejsza piosenka już na rozciąganie. Pomóżcie. ![]()
|
|
|
|
|
#1371 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Możliwe, że jutro pojawię się o 10 na zajęciach w Calypso Tak na dobry początek
|
|
|
|
|
|
#1372 |
|
Raczkowanie
|
[1=b276cf7d045b24ab4154d1e 231f6ab4a04fdd640;4598824 4]Wiem o tym maratonie, bardzo chciałam iść, ale po dwóch latach bez ćwiczeń to padnę szybko...
Możliwe, że jutro pojawię się o 10 na zajęciach w Calypso Tak na dobry początek [/QUOTE]3h maraton po sporej nieobecności to zabójstwo. Będą inne, na pewno się spotkamy ![]() Jutro w Calypso chyba Asia prowadzi. Ja chodzę głównie do Formy, bo tam mi bliżej. W Formie też dziewczyny najczęściej robią maratony. |
|
|
|
|
#1373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1374 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Zabijcie mnie, w krótkim czasie kupiłam dwie pary spodni, dwie pary butów, torbę na maratony i bluzkę... dobrze, że dziś zapomniałam wejść do Duki obejrzeć Bobble, ale i tak pożądliwie spoglądałam na ten drugi polecany tu bidon Nike...
Chyba za karę nie pojadę w niedzielę i na koniec kwietnia na maraton, bo nie mam pieniędzy.
|
|
|
|
|
#1376 |
|
Zadomowienie
|
Masakra, dzisiejsza zumba do kitu. Zastępstwo z panią, zero energii...Zawsze gdy mam z Hubertem to czasem się zastanawiam czy wytrzymam, a tu podczas kroków zamyśliłam się o szkole
|
|
|
|
|
#1377 |
|
Zadomowienie
|
Ojoj, ja też się dzisiaj chwilami czułam jak na Zumbie Gold.
Ale i tak nie miałam za bardzo siły, ciągle dochodzę do siebie po wtorkowych urodzinach. ![]() Poza tym gorzej bywa u innej instruktorki, gdzie czuję się jak na Zumbie Kids Może jestem jakaś wyjątkowo drętwa, ale czuję się głupio, jak mam tańczyć z kimś w parze albo w kółeczku, i do tego krzyczeć coś dziwnego. Pocieszam się wtedy tym, że jestem tam przede wszystkim dla spalania kalorii.Ech, jak ja tęsknię za "moją" Anką... |
|
|
|
|
#1378 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż pewnie Twój portfel nie jest zadowolony ![]() [1=b276cf7d045b24ab4154d1e 231f6ab4a04fdd640;4599742 7]U mnie przeszkodą są godziny pracy: 17-1, dlatego tylko soboty u mnie wchodzą w grę; wszędzie prawie Zumba jest około 19 [/QUOTE]Właśnie halooooooo dlaczego tak ciężko znaleźć zajęcia zumby które odbywają się w jakiś wcześniejszych godzinach, albo w weekendy :< Ja też pracuję w dziwnych godzinach i często nie mogę iść na zajęcia wieczorem. Jakieś płaskie brzuchy i rowerki robią, a ja bym chętnie rozpoczęła dzień zumbowaniem
|
|
|
|
|
|
#1380 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

Ale znam okolicznych instruktorów 
Osobiście ich nie macałam, ale zrobiły szał dzięki Karolinie i Paulinie i gdzieś mi tam na fb mignęło, że są właśnie z h&m 

Musiałabym też pewnie ćwiczyć w domu, z youtube

Możliwe, że jutro pojawię się o 10 na zajęciach w Calypso
Chyba za karę nie pojadę w niedzielę i na koniec kwietnia na maraton, bo nie mam pieniędzy.
Ale i tak nie miałam za bardzo siły, ciągle dochodzę do siebie po wtorkowych urodzinach.
Pocieszam się wtedy tym, że jestem tam przede wszystkim dla spalania kalorii.