|
|
#1891 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
Mnie przeraża to, jak wiele rzeczy przy takim maluchu może "wyjść" i jak wiele zależy od lekarza pediatry, który ma z dzieckiem kontakt. U nas takie dokładne badanie było tylko na pierwszej wizycie. Teraz to tak trochę "po łebkach". I zastanawiam się czy nie przejść się też do jakiegoś innego pediatry tak "dla spokojności". Co ile właściwie zdrowe dziecko powinno mieć wizyty kontrolne? |
|
|
|
|
#1892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
posłuchaj ja mam koleżankę, której córka urodziła się ze zrośniętym ciemięczkiem- dziś mała ma 1,5 roku i wszystko jest OK. Koniecznie skonsultujcie to z wielona lekarzami bo operacja to ostateczność.Mocno Cię przytulam, wszystko będzie dobrze
|
|
|
#1893 |
|
Raczkowanie
|
Cos tu dzis spokojnie. Moje Dziecię spi, jutro idziemy z Kaja i Mężem na towarzyską wizytę do mojego ginekologa - pierwsza osobę, ktora tak naprawde widziala Maleńką.
Dziewczyny, jako wielka fanka muzyki pytam - czego słuchacie? Jakie sa Wasze 3 ulubione zespoly/wykonawcy?
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Wybieramy się do dr Seńkowskiej do Krakowa. Zobaczymy co ona powie.
Co do muzyki to ja słucham rocka progresywnego a zespołów mam od groma: Marillion, Pink Floyd, Yes, Camel, Gazpacho, Pendragon a z polskich Riverside, Albion, Collage, Abraxas, Quidam. Mogłabym wymieniać i wymieniać
|
|
#1895 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
O mi też się te bety nie podobają... ale moja Wiki w jakimś becie dziwnym była chrzczona... młoda byłam i poddałam się presji ![]() Cytat:
Oby teraz już choróbska nie łapały! Cytat:
O kurcze, ciągle zmartwienia macie. Trzymam za was kciuki!
|
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Mezaga, dobrze, ze już jesteście w domu. Kciuki za Antka dobrze,z w idziesz jeszcze do innego lekarza. Jestem padnieta. Zaliczylysmy dzisiaj 4-godzinny spacer miałam wyjść na 2 godziny jak zawsze, ale spotkałam koleżankę, poszłyśmy do kawiarni na bezkofeinową americane, nakarmilysmy córki i ruszyłysmy dalej. Dzisiaj moja corka była bardzo dobra dla matki - na spacerze czujnik ruchu sie zawiesił Mogłam postawić wózek i posiedzieć w kawiarnianym ogródku - mała nie marudzila Książka Searsow "Księga dziecka" jest ok. Im większe jest dziecko, tym bardziej ciekawe są dla mnie ich porady Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2014-04-09 o 23:28 |
|
|
|
#1897 |
|
Rozeznanie
|
mazaga
za Antosia.Do Twoich maluszków ciągle coś się przyczepia.....akyszsz choróbska od dzieciaczków![]() gdzie jest pogodna wiosna??!! w taka szaro-burą pogodę czuje się bleee i Arturowi chyba też nie pasi ![]() prawie 9 godzina a mój post pierwszy dzisiaj hallo mamusie.......czyzby wątek umierał śmiercia naturalną??Edytowane przez celin10 Czas edycji: 2014-04-10 o 08:57 |
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
.Wczoraj rozbolał mnie brzuch i poszłam wcześniej spać. Na szczęście dziecku to nie przeszkadzało i bawił się z Tatą ![]() U mnie pogoda też mogłaby być lepsza... ale na razie i tak nie spacerujemy bo po dziecko jest świeżo po chorobie. Co do ulubionych zespołów to ciężko mi powiedzieć bo słucham różnego rodzaju muzyki... Caillouu mam taką sytuację jak Ty wczoraj. Dziecko mi zasnęło na mnie. Nie odłożę bo za sekundę się obudzi... |
|
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
ale pogoda..... tylko spać, no gdzie ta wiosna?
mój mąż wyjechał dziś do pracy spóźniony do z małym dyskutował
|
|
#1900 |
|
Zadomowienie
|
Hej, w końcu i Was nadrobiłam
cieszę się, że atmosfera się poprawiła, bo była chwila, kiedy nie chciało się aż czytać, a co dopiero pisać w jałowej dyskusji... Zupełnie jak nie na naszym forum. I witam nowe mamusie- fajnie, że się ujawniłyście i napisałyście coś o sobie- w końcu nas miałyście okazję poznać dość dobrze (Cały czas siedzę na telefonie, więc nie dziwcie się, że nie komentuję zdjęć, ale ich po prostu tu nie widzę!) Mezaga-kciuki za Antosia- Ty to się masz z tymi maluchami i ich zdrowiem... Ale i tak Ci ciągle bardzo zazdroszczę parki (ciekawe, czy bym ogarnęła, jak z moim jednym mam czasem problem )A co u nas? Kazio waży już przeszło 7 kilo i dalej je dalej też ma niestety problemy z brzuszkiem i podajemy mu dodatkowo debridat (czyli już 4 razy dziennie podaję mu butelkę z minimum 20 ml a potem cycek, co nie pozostaje bez śladu na sutkach), i chyba ma kolejny skok bo marudzi. No i w domu rządzi przeziębienie, trzymajcie kciuki, żeby małego ominęłoCo do muzyki to głównie polski rock, ostatnio bardziej w stronę art/alternative-plus od końca ciąży nowa płyta Bartosiewicz. No i Fasolki, Akademia Pana Kleksa- takie klimaty ![]() Do książek też mi ciężko wrócić-kiedyś byłam molem książkowym a teraz trudno mi się skupić-ostatnio był dr Karp a czeka jeszcze "Pierwszy rok..." I jestem w połowie (od miesiąca Teraz już pewnie będę w miarę na bieżąco, o ile znów coś nie wyskoczy (dziś np neurolog )
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się powoli zbieram na saminarium o tematyce zdrowotne, organizowane przez moje miejsce w pracy (heh, jak do brzmi, ale nie wiedziałam, jak inaczej napisać). Będzie m.in. o szczepieniach dzieci (
A tak mi się nei chce iść, bo pada, jest szaro, buro, zimno ...
|
#1902 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() U nas noc tragiczna. Od północy Adaś stękał i kwękał przez co ja praktycznie nie spałam. A co najlepsze cokolwiek go męczyło, nie wybudzało go. Co do muzyki to lubię niemal wszystko, mam taką łatwość zapamiętywania tkstów piosenk, że znam większość tego co w radio. Lubię poezję śpiewaną, muzykę musicalową, celtycką i żydowską. A z populaniejszych klimatów Myslovitz, stare No Doubt czy Zack Brown Band. Dziewczyny, kiedy wyjmowałyście wkładkę redukcyjną z fotelików samochodowych? Czy jeszcze nie? |
|
|
|
#1903 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A wkładkę to chyba jak zaczyna przeszkadzać
|
|
#1904 |
|
Zadomowienie
|
Hej forum nie umiera , tylko my przed chwila wstalismy
![]() Mały w nocy spał ale też pojekiwal jakby go brzuch bolał, może dlatego że pilam wczoraj koktajl z truskawek, zezarlam gruszke ...wieczorem zapieniona kupkę zrobił... Mezaga mam nadzieję że będzie dobrze z Antosiem . Przytulam mocno Cholera aukcję na kurtkę wczoraj przegrałam w ostatniej sekundzie...miała być kurteczke na chrzest jakby się okazała mała tą ktora mam... |
|
|
|
#1905 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Pogoda do dupy, dziś dzień w domu, mam nadzieję, że Mała nie będzie marudna. W ładną pogodę pacyfikacja polegała na wywiezieniu/wyniesieniu na spacer, ale w taki ziąb nigdzie się nie ruszam. My po wizycie u lekarza, ginekolog zachwycony swą "wychowanką" ![]() Z Małym Pomocnikiem Kucharza (Kają to znaczy, niech się dziewczyna uczy ) upiekłyśmy buły czosnkowe ![]() Idę się dziś W KOŃCU umówić na tatuaż, który miałam w zeszłym roku robić, ale przez ciąże nie pykło. A z muzyki to aktualnie leci to: https://www.youtube.com/watch?v=1m5RBsH-2ME I linia melodyczna z tejże właśnie pieśni będzie m.in na moim udzie. A w lipcu jedziemy do Warszawy na koncert, to już trzeci raz w moim życiu jak zobaczę ich na żywo <3. Odliczam dni. ![]() Także ja w ciężkich klimatach siedzę, a w ostatnim stadium ciąży, chyba z frustracji, słuchałam amerykańskiego hardkora (Agnostic Front, Hatebreed itd.). Gustem muzycznym najblizej mi do Mezagi - b. lubię Pink Floyd, Yesów i Riverside. Nie pogardzę Deep Purple, bardzo lubię też Muse, Korna, Slayera. ... I Lanę Del Ray
|
|
#1906 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja, nocka bardzo dobra, poranek równie udany.
Teraz najedzony Antoś siedzi w bujaczku i gada do robala. To ostatnio jego ulubione zajęcie. Żadne maty, żadne inne zabawki. Tylko bujaczek i robal. No ewentualnie mama i tata jak się wydurniają i śpiewają ![]() W podczytujących widzę marudę, maruda - napisz co u Krzysia. Co do muzyki, to nie mam jakichś ulubionych wykonawców. Muzyki słucham przeróżnej, teraz na przykład na tapecie jest Moloko. ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
W jednej i drugiej aukcji ustawiłam taką kwotę jaką były wg mnie warte te ubranka, ale stwierdziłam, że na pewno mnie ktoś przebije. A tu pewnego pięknego dnia przychodzi mail, że wygrałam aukcję hyhyhy. Dzięki temu Antoś będzie miał eleganckie body na święta ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() Dzisiaj przyszło zamówienie z merlina. Kupiłam dla siebie "Bobas lubi wybór" - no zobaczymy co więcej w niej jest poza tym co wyczytałam na stronach internetowych. Cytat:
Roane na przykład już się długo nie odzywa, a jeszcze jakiś czas temu zaglądała na wątek. Szkoda. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- ja uwielbiam obserwować jak moje dziecko szybko się uczy i jak szybko opanowuje nowe umiejętności. Ostatnio właśnie poszerza swój repertuar o nowe dźwięki. Uwielbiam tego słuchać, szkoda, że nie wiem co w takich chwilach dziecko myśli. Momentami to rzeczywiście wygląda tak jakby chciał z nami podyskutować. My coś mówimy, on odpowiada swoimi dźwiękami ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Ależ mi się nic nie chceeee. Jak dobrze, że mam obiad z wczoraj. Szef kuchni serwuje bakłażany nadziewane mascarpone w sosie pomidorowym A Wy co dobrego jecie?Swego czasu pamiętam jak na wątku jeszcze w poczekalni przewijał się temat pomidorówki, w tygodniu średnio 2-3 dziewczyny jadły pomidorówkę
|
||||||
|
|
|
#1907 |
|
Raczkowanie
|
Tridentina - no będzie, będzie bolało
Przy pierwszym myślałam, że zemdleje, przy drugim było lepiej, przy trzecim też, więc liczę na tą tendencję zwyżkową ![]() Czyli, że wystające nogi to moment na wyciągnięcie wkładki?
|
|
#1908 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a w jakich miejscach ciała masz jeśli można zapytać?Co do fotelika to właśnie sama nie wiem. Ale z wkładką Antoś zaczął się wściekać strasznie po wsadzeniu go i nawet jak samochód ruszał, to się nie uspokajał, a to zawsze na niego działało. Następnym razem wyciągnęliśmy wkładkę i było spoko. Tylko właśnie ta główka mu się trochę kiwała. Kupiłam teraz tą taką poduszeczkę co się wokół szyi zakłada - może ona pozwoli ustabilizować głowę. |
|
|
|
|
#1909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale w tej kwestii mój Mąż jest hardkorowy - ma wytatuowane niemalże całe łapy - daj maila to Ci wyślę zdjęcie (lubię się chwalić jego tatuażami )
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Donoszę o promocjach:
- na Agito.pl przesyłka do paczkomatów za free przez cały kwiecień. Mają też rzeczy dla dzieci - w H&M -20% do 19.04 na wszystko z działu dziecięcego - wystarczy pokazac kupon z katalogu - kat. jest na stronie internetowej, wystarczy zrobić zdjęcie z ekranu komputera i pokazać (sprawdzone )
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś o pieluchach (dobra promocja była), teraz to. Jesteś prawdziwym łowcą promocji
|
|
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
Tridentina:
Wróciłam z tego seminarium. Nic nowego o szczepionkach się nie dowiedziałam, o rozwoju psychoruchowym nie było nic .... Skorzystałam jedynie ze stoiska ratowników medycznych, których poprosiłam o pokazanie na fantomie niemowlaka co robić jak się dziecko zaksztusi. Potem ja poćwiczylam. Trzymajcie mnie ... w "moim" lumpku -77% ![]() Ostatnia tura ostatnich zakupów dosycha - jutro powinnam w końcu pokazać co kupiłam
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-04-10 o 15:03 |
|
|
|
#1913 |
|
Rozeznanie
|
wkładkę do fotelika mamy coś w tym stylu http://allegro.pl/wkladka-materacyk-...405047976html1.
caillouu za odwagę mnie by nikt nie namówił za żadne skarby na kłucie hosenka czekamy na streszczenie z wykładów a i oczywiście pochwal sie nowo zdobyta wiedzą |
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na Agito 57 zł i bez kosztów przesyłki)
|
|
#1915 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale wątek mocno opustoszał. Dziewczyn z pierwszej strony nie ma prawie wcale. A szkoda... Nie czytałam poprzednich wątków, ale teraz czuję się tak, jakbym podkradła jakieś miejsce komuś... Szkoda byłoby jednak, gdyby wątek przepadł całkiem. To fajne miejsce na wymienianie się opiniami na temat Szkrabów.Cytat:
Mam nadzieję, że z brzuchem już lepiej Może masz... kolki ![]() Cytat:
Cytat:
Ja się założyłam z TŻ, że zrobię sobie tatuaż do 35 r.ż. A jakiego radia słuchacie? Ja namiętnie trójki .Uwielbiam Kaczkowskiego i jego audycje. Cytat:
Ad 2. Ja też się czaję na kilka ciuszków z allegro. Czekam co z tego wyniknie Ale jeszcze parę dni zostało. Niestety, nie jestem mistrzem lumpkowych zakupów jak Hosenka, ale przynajmniej allegro mnie ratuje.Ad 3. Szukałam ebooka. Nie znalazłam. Jak znajdziesz, daj znać. Ad 4. Daj znać jak tam Bobas lubi wybór. Też chcę zamówić. Książkę z przepisami... mi się marzy. Ad 5. Ja z każdym dniem stwierdzam, że komunikacyjność mojego dziecka wzrasta i baaaaaaaaardzo mnie to cieszy. To najlepsza nagroda każdego dnia dla mnie ![]() Ad 6. Ziemniaczki, kotleciki z pasternaku i ryżu, buraczki i pieczona pietruszka. Mniam, mniam! I też mam częściowo obiad z wczoraj. Tylko muszę ugotować kartofelki. A bakłażany uwielbiam Cytat:
AAAAAAA! Tego posta piszę od 12:00 Co za dzień. Dzień piersi. Teraz Mały siedzi w bujaczku, patrzy na mnie i kiwa nóżką: 'Matko! Podaj już pierś!' Zaraz wychodzimy na spacer jeszcze, bo przestało padać. Wczoraj przyszła mata piankowa. Zobaczymy jak mu się spodoba W końcu będzie mógł ćwiczyć na jakimś solidniejszym podłożu ![]() Przesyłam Wam słońce w bukiecie.
|
|
#1916 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Także fajnie, że miałaś okazję poćwiczyć ![]() Cytat:
My mamy wkładkę taką dołączaną do maxi-cosi, ona jest dość gruba w miejscu pupy. |
||||
|
|
|
#1917 |
|
Raczkowanie
|
O rany, faktycznie
Wybacz me zaćmienie.My na obiad mało oryginalnie - pomidorówka. Nie znoszę bakłażana. Fffuuuu.
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację z tymi spacerami. Powinnam dziecko hartować a nie trzymać w domu. No ale babeczka na razie kazała nie spacerować. Pewnie masz rację- mam kolki zamiast Jasia Po co on miałby się z tym męczyć skoro mogę ja![]() Słuchamy RMF Classic ![]() A teraz głupie pytanie: czy Wasze dzieci robią kupkę głośno? Nie chodzi mi to o żadne stękanie tylko o inne fizjologiczne odgłosy
|
|
|
|
|
#1919 |
|
Raczkowanie
|
Konsternacja, podobno każde dzieciątko rodzi się z mniejszą lub większą asymetrię. My mamy średnią :P Najbardziej mi to przeszkadzało na początku karmienia. Miałam problem, żeby karmić prawą piersią, musiałam karmić spod pachy. Teraz jest już w porządku
Ale m żal do położnych ze szpotala, że nie bardzo mi wtedy pomogły i musiałam na własną rękę szukać rozwiązania. A co do ćwiczeń, to bardzo je lubimy. A propos spacerów: wierzę w tej kwestii w matczyną intuicję. Żaden lekarz nie zna dziecka lepiej niż mama i tata ![]() Sent from my OMNIA7 using Tapatalk ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- A co do kupek: tak , małe wystrzały ![]() Sent from my OMNIA7 using Tapatalk
|
#1920 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/wkladka-materacyk-...050479761.html |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

16.06.2012

dobrze,z w idziesz jeszcze do innego lekarza.
miałam wyjść na 2 godziny jak zawsze, ale spotkałam koleżankę, poszłyśmy do kawiarni na bezkofeinową americane, nakarmilysmy córki i ruszyłysmy dalej.
Mogłam postawić wózek i posiedzieć w kawiarnianym ogródku - mała nie marudzila 
hallo mamusie.......czyzby wątek umierał śmiercia naturalną??

) upiekłyśmy buły czosnkowe

za odwagę mnie by nikt nie namówił za żadne skarby na kłucie
Ja się założyłam z TŻ, że zrobię sobie tatuaż do 35 r.ż.