|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Oczywiscie, ze chcialabym miec dziecko, ktore wiecej spi w dzien, ale nie mozna miec wszystkiego i wlasciwie nie wiem co jest gorsze, czy caly dzien w upie jak teraz, czy nieprzespane noce., albo takie jak Trisdom co godzine pobudka
![]() Jak Ola zasnie to spi czesto po 3 godziny w nocy, zdarza sie czasami, ze 2 ale rzadko i tak te 10 godzin z przerwami na jedzenie pospi, to ja z nia, a w dzien czesto ma drzemke 2 godzinna, ale zdarzaja sie pol godzinne jak wczoraj o 17 zaczela ryczec i padla o 18 to myslre sobie, ze w koncu pospi, ale gdzie tam za pol godziny wstala wyspana, usmiechnieta, rozgadana i tak do 24 pod koniec z wiekszym marudzeniem.Czasami w dzien polezy sama chwile, to zjem sniadanie, czy cos, ale czesto potrzebuje bardzo duzo uwagi, albo przytulenia, ponoszenia i takie tam. No to sie rozpisalam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry! Współczuje ciężkich nocek. U nas była ok.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Virginia cieszę się, że u Ciebie tak wszystko ładnie się układa
super Bartuś został dokarmiony butelką, bo mimo że ciągle wisiał na cycu to dla niego było za mało. Płakał mi tu non stop mam nadzieje ze mi się rozkreci ta laktacja. Poprzednim razem miałam od razu dużo mleka. Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3514 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
![]() Dziś znów lepszy dzionek, wczoraj był jakiś mikro kryzysik i aż mąż ze mną w domu został. Mam do was pytanko dotyczące karmienia. Zakładam, że w nocy dziecka budzić na karmienie nie trzeba i należy tylko korzystać jak śpi. Ale co robić w dzień? Na razie ją przebudzałam żeby nie było dłuższych przerw niż 3-3,5h, ale nie wiem czy dalej to robić. Co sądzicie? ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Cytat:
za rozkręcenie laktacji
|
|
|
|
|
#3515 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizyte A wachaniami sie nie przejmuj, u mnie jest tak samo Co do terminu to obstawiam, ze zaden Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzis i tak musze isc do apteki, tylko pozniej bo narazie nie mam auta Napisz mi adres na pw, a ja Ci napisze priva jak wszystko zalatwie
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Tygrysku a jak przybiera? Ja bym nie budziła. Miśka nigdy na jedzenie nie budziłam, ale on ładnie przybieral i w ogóle był klocuszek i jadł chętnie. Nie to co teraz
niejadek się zrobił, choć akurat mleczko bardzo lubi.
Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2014-04-10 o 09:40 |
|
|
|
#3517 | |
|
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
Takie dylematy. Śpi mało to źle, śpi dużo to źle. Eh... |
|
|
|
|
#3518 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edzia Ja nie będę bić, też słyszałam że tormentiol można. Cytat:
![]() Z prawdziewgo zdarzenia kibic ![]() Mikołaj też ,nawet ubieranie na dwór go nie rusza Cytat:
![]() Dobry! Moje dziecko z 10 min przerwą na karmienie od 9 zajmuje się samo sobą najpierw w leżaczku, potem trochę na łóżkuZnalazłam sposób na dosypianie rano jak Miki wstanie ok6-7. Biorę go na klatę, to go przeważnie uspokaja a ja przymykam oko lekko jeszcze.
|
|
#3519 | |
|
Zadomowienie
|
niezapomnijkaa09 nie martw sie pomiarami, u mojej dzidzi tez roznie wychodzi; a jak na 11 kwietnia to jutro - razem ze mna
Cytat:
![]() moj ostatni dzien w ciazy, 18kg na plusie, zalamka, ale i tak najbardziej sie stresuje cesarka i jaka bedzie malutka, czy nie bedzie zadnych problemow |
|
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno bedzie wszyskto dobrze i
|
|
#3521 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
położna mi też mówiła, że za mało karmię i ma być min. 8 razy na dobę. Co do wybudzania w nocy mówiła, że nie trzeba, raczej zwiększyć ilość karmień w dzień. Tak się boję o to przybieranie, bo karmię na żądanie, młody zajada i wydaje mi się, że dużo a tu taka Podobnie mam z żółtaczką - w szpitalu na poziomie 8-9, położna we wtorek mówi, że jeszcze żółty jest i żeby kontrolować, a ja nie jestem w stanie sama ocenić czy to schodzi czy rośnie wizyta u pediatry 16 myślicie, że mogę poczekać do tego czasu (oczywiście jeśli nic nie zauważę) czy lepiej podejść do przychodni (czy tam mają ten aparacik? ) ach.... nikt nie mówił, że będzie nam łatwo ![]() Gdzie będziesz miała cesarkę? |
|
|
|
|
#3522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To jest trudniejsze niż wszystkie egzaminy jakie w życiu do tej pory miałam.Fajnie wiedzieć, że nie tylko my mamy problemy z przybieraniem. Muszę ją jakoś domowymi metodami jutro zważyć, żeby zobaczyć jak przybyło w tym tygodniu. |
|
|
|
|
#3523 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
nie znam innego skutecznego sposobu aby szybko pozbyc sie obszczypanego tyłka , przynajmniej u nas nic nie działa my tez mamy ta sama kupę ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- MARGO MA JUZ SWOJEGO SYNKA PO TEJ STRONIE reszte wam napisze sama bo nie wiem czy i tak nie zepsułam czegoś
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2014-04-10 o 11:25 |
|||
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
wpadłam dać Wam znać, ze my juz rozpakowani.
Przemo wyskoczył o 9.45, ma 3870 i 58 cm. Poród SN bez gazu i znieczulenia, jedynie trochę mnie nacieli. Młody dostal 9 punktów bo trochę mało płakał,miał pepowine owinięta wokół szyi i nóżki. Zabrali go na obserwacje i nie możemy się doczekać kiedy do nas wróci. |
|
|
|
#3525 | |
|
Zadomowienie
|
Właśnie nakarmilam i przebralam śpiące dziecko. Nic jej nie obudzilo i śpi dalej
Ciekawe doznania...---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3526 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3527 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3529 |
|
Raczkowanie
|
margo80 gratulacje
|
|
|
|
#3530 |
|
Zadomowienie
|
Margo
Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3531 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ok jeszcze adres poprosze
|
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
Margo gratulacje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Margo, serdecznie gratuluje
Niech Przemek rosnie zdrowo
|
|
#3534 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Fajna jest tez ta poduszeczka do trzymania glowki - my nie mamy wiec sie pieluchami opatulamy ![]() Cytat:
bedzie dobrze ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3535 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim po dłuższej przerwie
staram się czytać na bieżącą ale na opisywanie czasu mało bo jak synek śpi to zajmuje się teraz wszystkimi dokumentami a w sumie sporo ich, ale powoli je ogarniam. Cytat:
Nie pamiętam kto pytał o zoltaczke bo mi cytat zjadło. A więc ja miałam identyczna sytuacje. W dniu wypisu Emilek miał wskaźnik na poziomie 8,5. Po kilku dniach położna stwierdziła że jest nadal żółty i kazała skontrolować. Pojechaliśmy do szpitala i było 13. Generalnie zoltaczke juz mu nie zagrażala i od tego dnia było wszystko ok. Jak wskaźnik pokazuje 15 to pobierają krewke a od 20 dziecko musi leżeć codziennie przez dwa dni po 3 godziny w specjalnym inkubatorze pod lampami. Dlatego ja bym to na twoim miejscu sprawdziła. Po co ryzykować? A na pewno okaże się wszystko w normie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3536 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U nas noc nie najgorsza, tylko wieczór trudniejszy ![]() Cytat:
![]() No właśnie... Jak mnie Młoda budzi w nocy częściej niż co 2 godziny, to się na nią obrażam, więc nie wiem, co bym zrobiła, gdyby mi wicinała takie numery, jak niektóre dziewczyny opisują chyba muszę dopiero wyćwiczyć maminą cierpliwość ![]() JustiLbn, matko święta, zgłaszasz gdzieś tę szyjkę? Przecież to chyba błąd w sztuce? Współczuję bardzo problemów. Cytat:
Tobie akurat trafiło się żywe dziecko, ale jak widać radzisz sobie ![]() Cytat:
Cytat:
Moja też rzadzioszki robi ![]() O ludzie... Naucz tego Ulę ![]() Cytat:
![]() Będzie bardzo dobrze! - wszytsko pójdzie sprawnie a Mała będzie zdrowa i piękna Kg się nie przejmuj - w okresie wakacyjnym kilogramy same spadną Ja tak sobie powtarzam ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3537 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny.
Czuję się i wyglądam jak zombie. Nie zawsze mam możliwość rano się umyć. Dziś przez kilka godzin próbowałam rozwiesić pranie. Dopiero teraz mi się to udało zrobić do końca. Mały dziś bardzo marudny. Wychodziłam z siebie i stawałam obok. W końcu usnął jakimś cudem. W nocy obudził się o 2giej i za chiny nie chciał spać. W nocy go nie kołyszę, nie utulam, nie biorę do nas do łóżka. Odkładam go po karmieniu do łóżeczka, i siedzę nad nim, ewentualnie głaszczę ale się nie odzywam. Wiem, że to może męczące, ale chcę żeby w nocy sam zasypiał. I dziś trwało to około godziny. O 4tej TŻ wstawał do pracy więc się obudziłam, a po 5tej mały znowu na karmienie sie obudził i już nie spał od tej godziny aż w końcu teraz dopiero. Był padnięty, ale nie mógł spać więc był nie do zniesienia. Przedwczoraj mieliśmy pierwszy atak kolki. Dżizas.... Kupiliśmy kropelki delicol i dajemy 3 razy na dobę na razie. Niby pisze że do każdego karmienia, ale położna powiedziała, że może te 3 razy wystarczą. No niby jest lepiej. Ale nie chcę zapeszać. |
|
|
|
#3538 |
|
Zadomowienie
|
A ile powinno dziecko przybierać tygodniowo na wadze ?
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki za pocieszenie ze niby taka twarda jestem i sobie radze? Kurde moglabym byc slabsza To samo chyba baja pisala, ze dzieci, ktoee chowa sie trudniej sa inteligentniejsze... ja tam od mojej nie wymagam by byla gimbusem, moglaby jednak byc latwiejsza Ale czas szybko ucieka i wiecznie to trwac chyba nie bedzie ![]() Ja szczerze to nie wiem i raczej sie tymnie interesuje. Dla mnie wazne, ze w ogole przybiera i widze, ze je Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To chyba większość tak ma ![]() Ja niejednokrotnie śniadanie jadłam o 12 w biegu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

o 17 zaczela ryczec i padla o 18 to myslre sobie, ze w koncu pospi, ale gdzie tam za pol godziny wstala wyspana, usmiechnieta, rozgadana i tak do 24
pod koniec z wiekszym marudzeniem.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

super 
za rozkręcenie laktacji
z innego na 17ego a z OM na 23 i bądź tu człowieku mądry.
za wizyte A wachaniami sie nie przejmuj, u mnie jest tak samo 

położna mi też mówiła, że za mało karmię i ma być min. 8 razy na dobę. Co do wybudzania w nocy mówiła, że nie trzeba, raczej zwiększyć ilość karmień w dzień. Tak się boję o to przybieranie, bo karmię na żądanie, młody zajada i wydaje mi się, że dużo a tu taka
) ach.... nikt nie mówił, że będzie nam łatwo 

ze niby taka twarda jestem i sobie radze? Kurde moglabym byc slabsza