|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też wczoraj na wizycie nie widziałam co tam jest,więc czekam na kolejne usg może dzidzia się rozkraczy ![]() Wiem,że nie wolno,bo już się nasłuchałam chwilę temu: ale właśnie wcinam jaja na miękko ![]() ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-04-10 o 08:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2612 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Cytat:
![]() no i ![]() ![]()
![]() |
#2613 | |
Konto usunięte
|
Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Cytat:
Nie wolno? A ja tez jadłam juz nie raz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NIESTABILNA nie wiem czy to tak wyskoczyło z dnia na dzień, ze macie sie wyprowadzić ale podziwiam szybkie ogarnięcie sie i znalezienie czegoś nowego ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201610121609 Czas edycji: 2014-04-10 o 09:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2614 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() marzyliśmy o córce z tżem, ale i tak jesteśmy szczęśliwi i kiedyśna pewno nam się uda, jak to on stwierdził nawet za 10tym razem ![]() Meta mój tż kiedyś powiedział, że on nie ma zdania, a Filip nie robi szału, ale dziś rano zwrócił się do dzidziusia po imieniu coś w stylu "Filipku śpisz??" no przesłodkie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2615 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wczoraj Tż narobił ochoty na saunę ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-04-10 o 09:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2616 |
Zadomowienie
|
Kolorowe na wiosne w sam raz głównie na święta kupuje bo potem to w płaskich będę smigac ;-) z bershki jestem zadowolona to moha druga para butów z tej firmy a juz widzę fajne na lato sandaly
|
![]() ![]() |
![]() |
#2617 |
Konto usunięte
|
A mój TŻ tak uparty na ta Wiktorię i to Viktorie bo w De mieszkamy i na "V" sie zgodziłam ale powiedziałam, ze dalsza cześć imienia ma być pisana przez "k"a nie "c"
![]() Ale jakoś i tak ta Viktoria mi nie pasuje no ale cieżko z nim dyskutować a nie chce go zdominować żeby nie wyszło, ze nie ma nic do gadania ![]() Nie potrafię powiedzieć do brzucha w sumie żadnego imienia ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2618 |
Wtajemniczenie
|
Niestabilna
![]() ![]() Meta ja jadam jajko na miękko ![]() ![]() co do sauny ciezko powiedziec bo nie robi sie badan na kobietach ktore korzystaja z sauny w ciazy he ja zrezygnowalam...ale tez po czesci dlatego ze ja korzystalam z sauny na basenie a ze wiecznie mialam jakies zakazenia pochwy to sobie odpsucilam na ciąze...ale mam znajoma ktora miesiac przed terminem porodu byla na saunie suchej ale takiej chlodniejszej a nie tam gdzie jest 100stopni i generalnie dziewczyna w ciazy robi niemalze wszystko,w sumie to ma termin porodu na dzis ![]()
#2619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale akurat Wiktoria przez V nie wygląda krzywdząco jak niektórzy czasem zmieniają te literki to na prawdę to śmiesznie wygląda ![]() My to wybieramy takie imiona jak kiedyś się dawało,gdzie większość moich rówieśników ma tak na imię czyli Natala,Łukasz,Tomek no i ewentualnie Julka,ale to na 80% sobie odpuścimy.Ogółem nie lubimy tych proponowanych w rankingach typu Kacper,Maks czy Lena,bo w mojej gazecie co drugie nowo narodzone dziecko tak się nazywa ![]() Zresztą chciałam Lenkę ale nagle zaczęło to imię kojarzyć mi się z takim imieniem jak Tatiana czy Elena,które kojarzą mi się z różnymi filmami,gdzie bohaterki w mini na ulicy tak się nazywały ![]() Zresztą gdyby zabrali mi jedną literkę to nazywałabym się Oksana a nie wytrzymałabym tego,bo to mi się jeszcze gorzej kojarzy ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-04-10 o 09:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2620 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jestem zalamana bo tak naprawde pieniadze na urlop przydalby sie do remontu. Ale ja niewidzialam mojej siostry 2 lata i 3 miesiace i chce poznac swojego chrzesniaka. I za reszta rodziny tesknir rowniez. No ale coz trzeba do przodu. Postaram sie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2621 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
my do tej pory jak nie wiedzieliśmy, że to chłopczyk to mówiliśmy na mój brzuch i na mnie ROMEK... ![]() ![]() ![]() a dziś robię sobie dzień leniucha na kanapie ![]() może kakao wypiję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nazwę chłopaka Luca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2623 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() pogoda dobijająca, trzymaj się ![]() Cytat:
![]() ja we wtorek mam wizytę, a blisko gabinetu jest sklep 51015, jak poznam płeć to zaraz tam popędzę coś kupić ![]()
![]() |
#2624 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No u nas wyszło przez V bo dzidzia urodzi sie w De i pewnie tutaj spędzimy ponad polwe życia ![]() ![]() ![]() Pewnie gdybyśmy mieszkali w Pl to bym walczyła mocno o Zuzię bo zawsze chciałam ale tych Zuziek juz jest tyle, ze szok wsród moich znajomych ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2625 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2626 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój tez jest Łukasz no i tutaj jest Lukasem czy Lucasem ![]() Ooo i opisz pózniej co dalej właśnie bo dzidzia tez tu urodzona będzie ![]() Z tego co wiem to obywatelstwo i tak nasza malutka będzie miała Pl bo przynajmniej jeden rodzic musi być tu zameldowany 8lat i wtedy dostaje dziecko obywatelstwo De a my mamy 6lat ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2627 |
Zadomowienie
|
Aliszcze tez tak myślę ze jest ok chyba mówienie lekarza o tym ze trochę to ułożenie jest niekorzystne mnie zmartwilo. Ale przyszłam do pracy i jakoś zaczęłam myśleć pozytywnie. Nie ma co popadać w panikę w końcu za trzy tyg zobaczę czy jest dobrze a nie to mnie wyśle na te bardziej szczegółowe badania i tam na 100% wyjdzie wszystko czy jest ok. A ha sie nastawialam ze może płeć zobaczę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My tez za krótko jesteśmy niestety ![]() Dobra zbieram sie, muszę doczłapac 1,5 km w jedna stronę ![]()
![]() |
#2629 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do Małgosi , żeby nie było że na nią ruszyłam , tylko poczułam się własnie jak ta co wyszla ze sklepu z piwem nawet gdyby nie bylo dla mnie a dostałam z☠☠☠kę ... jej przeprosiny odebrałam szczerze i tak też szczerze odpowiedziałam . A żart że piję colę z jadem skorpiona była może trochę z poczuciem ironii do całej sytuacji że jak będę się przejmować każdą opinią to zagłodze dziecko i tyle , napisałam jej że ma się czepiać kogoś innego , bo ruszyła na mnie że nie czytam artykułów i poczułam się jak ciemna masa , a że z charakteru jestem taka a nie inna że potrafię przytoczyc swoje argumenty jesli jestem ich pewna. Przyszłam tutaj na te forum bo tu nikt nikogo od razu kamieniem w twarz nie wali za swoje zdanie , ale pierwszy raz sie spotkałam od razu z krytyką , przez chwilę poczułam sie jak na Kafeterii gdzie za swoje zdanie o czymś od razu jest się wyzywanym od głupiej pindy ... Tak na prawde to moja pierwsza ciąża (pierwszą się nie nacieszyłam) w której uczę się czego mogę a czego nie , więc mam prawo do błędów . Jeśli komuś przeszkadza to że mam ochote na smak chmielu i orzeszków to nie może od razu mówić mi że mam zamiar pić alkohol w ciąży .. bo to jest raczej ciemnota .
![]() ![]() |
![]() |
#2630 |
Wtajemniczenie
|
Aliszcze wlasnie nie wiem czy przed wizyta jesc slodkie czy nie,bo jak ja przed usg genetycznym zjadlam bajaderke to tak fikał ze lekarz nie mogl pomiarow zrobic
![]() ![]() Wiecie co dziewczyny,przeszly mi zaparcia kilka dni temu a jem caly czas tak samo...dziwne,oczywiscie zaraz sie zaczne martwic ze cos jest nie tak ![]() A i brązowieją mi troche sutki,ale to niezbyt ładnie wygląda... No i zbieram sie troche pocwiczyc bo chyba jedyna na tym forum przytylam juz z 8kg mimo ze cwicze z godzine dziennie,czesto dluzej i to od polowy lutego...masakra,musze z lekarzem porozmawiac bo mnie to martwi ![]() ![]() ![]() ZygaEffka nie przejmuj sie,ja sie nie zgadzam z dziewczynami i mi sie ton malgosi nie podobal i zrozumialam to tak ze kazdy lyk alkoholu to wielkie zagrozenie i ze jak w ogole tak mozna?ze nie mysle o zdrowiu dziecka i w ogole... a tak naprawde w internecie to mozna przeczytac wszystko...ja gdzies przeczytalam np ze robienie USG powoduje wady mózgu płodu...wiec nie ma co czytac wszystkiego i święcie w to wierzyc...lepiej zamknac ten temat i juz ![]()
13.09.2014 Szymonek ![]() jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) ![]() Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-04-10 o 10:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2631 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Polakiem ![]() Ja właśnie zbieram sie do sklepu ale znowu usiadłam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2633 |
Rozeznanie
|
łączę się z Wami w tych ciężkich chwilach jakie są zaparcia.
![]() ![]() ![]() PaulinaDarek gratuluję wizyty i tego że znasz już płeć ![]() ![]()
![]() |
#2634 |
Zadomowienie
|
malapaulina no nie chce już drążyć temat tylko chyba latte napisała że nikt nie zareagował na jej przeprosiny znaczy się małogosi ale ja napisałam że nic sie nie stało i że niech każdy ma swoje zdanie ale bez krytyki i nie popadajmy w paranoje . Od pół roku mam w lodówce Lecha Free i nie wypiłam go do tej pory ... choć mogłam sto razy .
Pokazałam mężowi ten napój Bavaria 0.00% i mówił że byłby spokojniejszy jak bym sobie na majówce coś takiego wypiła niż takiego Lecha free i to zaakceptowałam ![]() A ogólnie boli mnie dziś łeb jak zwykle bo pospałam do 10 . Ale właśnie zadzwonil mój tz i mówi że ma dla mnie niespodziewajke ![]() ![]() p.s sąsiad próbuje mnie wkurzyć wierci od 10 min non stop ...
![]() |
#2635 |
Zakorzenienie
|
Wiedziałam, że prędzej czy później będzie jakaś aferka-jak to wśród kobit
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2636 |
Wtajemniczenie
|
A ja nie wiem o co chodzi ichyba lepiej
![]()
![]() |
#2637 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Załączam zdjęcie syropu na zaparcia a właściwie przeciw. Dostałam od gin. Powiedziała jedna łyżka na wieczór a na drugi dzień normalna kupka ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2638 |
Zadomowienie
|
Hym byłam przy rozmowie i nie zauważyłam żeby ktoś kogoś obrazil ;-) ach te chormony
![]() Mam ochotę iść na chorobowe |
![]() ![]() |
![]() |
#2639 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#2640 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.