Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-10, 08:57   #2611
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
a może Philip ? albo Pharrell ?
Moja koleżanka ma Filipa - Fi fi
A druga chyba nie wiedziała na co sie zdecydowac wiec nazwała dziecko Ksawiery Oktawian ...
Hehe mój Tż to taki dzik,że jemu sama barwa imienia Filip czy pochodnych się nie podoba,bo ma być normalne imię... Nie wiedziałam,że Filip jest nienormalnym imieniem

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Dzien dobry.
Niestety was nie nadrobie
U mnie sporo na glowie, w niedziele dowiedzielsmy sie ze do 30 kwietnia musimy sie wyprowadzic, wiec szukalismy mieszkania naszczescie znalezlismy mieszkanie ale na totalnej wsi, ma to swoje plusy i minusy. Wiecej wam opowiem w K
18 jedziemy do polski 28 wracamy i sie przeprowadzamyyy. W miedzy czasie jeszcze remont w nowym mieszkaniu.
Jedna dobra wiadomosc to ze wczoraj mialam wizyte i z dzidia wszystko ok machala raczkami i nozkami, wszystko ma na miejscu, niestety nie wystawila co ma miedzy nogami i 2 maja mamy polowkowe.
O w końcu się odezwała a tak wszyscy pytali o Ciebie
Ja też wczoraj na wizycie nie widziałam co tam jest,więc czekam na kolejne usg może dzidzia się rozkraczy

Wiem,że nie wolno,bo już się nasłuchałam chwilę temu: ale właśnie wcinam jaja na miękko Odkąd się obudziłam o 4 rano wiedziałam,że muszę to zjeść. A do tego zapijam cappuccinem i na deser mam pączka czekoladowego Coś czuję,że się nie najem znowu

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-04-10 o 08:59
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 08:58   #2612
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Dzien dobry.
Niestety was nie nadrobie
U mnie sporo na glowie, w niedziele dowiedzielsmy sie ze do 30 kwietnia musimy sie wyprowadzic, wiec szukalismy mieszkania naszczescie znalezlismy mieszkanie ale na totalnej wsi, ma to swoje plusy i minusy. Wiecej wam opowiem w K
18 jedziemy do polski 28 wracamy i sie przeprowadzamyyy. W miedzy czasie jeszcze remont w nowym mieszkaniu.
Jedna dobra wiadomosc to ze wczoraj mialam wizyte i z dzidia wszystko ok machala raczkami i nozkami, wszystko ma na miejscu, niestety nie wystawila co ma miedzy nogami i 2 maja mamy polowkowe.
oj to nie ciekawie, ale dobrze, że już coś macie znalezionego
no i dla dzidzi

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 09:05   #2613
201610121609
Konto usunięte

Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Hehe mój Tż to taki dzik,że jemu sama barwa imienia Filip czy pochodnych się nie podoba,bo ma być normalne imię... Nie wiedziałam,że Filip jest nienormalnym imieniem

O w końcu się odezwała a tak wszyscy pytali o Ciebie
Ja też wczoraj na wizycie nie widziałam co tam jest,więc czekam na kolejne usg może dzidzia się rozkraczy

Wiem,że nie wolno,bo już się nasłuchałam chwilę temu: ale właśnie wcinam jaja na miękko Odkąd się obudziłam o 4 rano wiedziałam,że muszę to zjeść. A do tego zapijam cappuccinem i na deser mam pączka czekoladowego Coś czuję,że się nie najem znowu

Nie wolno? A ja tez jadłam juz nie raz na poczatku ciazy byłam spanikowana bardziej tym uwazaniem na jedzenie i pytałam lekarza o jajko sadzone bo miałam wielka ochotę a tam żółtko tez takie miękkie lekarz powiedział ze nie ma problemu tylko skorupkę przed rozbiciem trzeba umyć gorąca woda bo zarazki podobno sa tylko na skorupce wiec wytłumaczyłem sobie, ze na miękko tez moge chociaż jadłam moze 3 razy do tej pory

NIESTABILNA nie wiem czy to tak wyskoczyło z dnia na dzień, ze macie sie wyprowadzić ale podziwiam szybkie ogarnięcie sie i znalezienie czegoś nowego ja bym sie chyba załamała takim szokiem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez 201610121609
Czas edycji: 2014-04-10 o 09:08
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 09:07   #2614
Paulina Darek
Rozeznanie

Cytat:

a dużo masz wlosow na brzuchu ? bo to niby na chłopaka
Jak ja bym chciała już wiedziec co mi tam w brzuszku siedzi, i czy zdrowe, i czy serduszko bije, i wogule, bo ostatnio to tylko sie o 2 mm przesuneło - leniuszek, a tu jeszcze 2 tygodnie musze czekać
ja zawsze miałam włosy na brzuchu i to bardzo dużo, w ogóle mam męski zarost włosy na nogach są grube, twarde i czarne, więc bardzo widoczne, mam też wąsik, który często woskuje i właśnie na brzuchu miałam takie dłuższe, czarne włosy rosnące w dół od pępka... więc dla mnie to nic nowego, ale powiem że w ciąży nie ma ich więcej, więc o tyle dobrze.... ja podejrzewałam,że będzie chłopak, bo cały czas chce mi się mięsa, kiełbasy takich konkretnych rzeczy, a i moja mama mówi że dostałam boczków i po tym tez można poznać, że chłopiec...

marzyliśmy o córce z tżem, ale i tak jesteśmy szczęśliwi i kiedyśna pewno nam się uda, jak to on stwierdził nawet za 10tym razem

Meta mój tż kiedyś powiedział, że on nie ma zdania, a Filip nie robi szału, ale dziś rano zwrócił się do dzidziusia po imieniu coś w stylu "Filipku śpisz??" no przesłodkie...
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 09:12   #2615
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Nie wolno? A ja tez jadłam juz nie raz na poczatku ciazy byłam spanikowana bardziej tym uwazaniem na jedzenie i pytałam lekarza o jajko sadzone bo miałam wielka ochotę a tam żółtko tez takie miękkie lekarz powiedział ze nie ma problemu tylko skorupkę przed rozbiciem trzeba umyć gorąca woda bo zarazki podobno sa tylko na skorupce wiec wytłumaczyłem sobie, ze na miękko tez moge chociaż jadłam moze 3 razy do tej pory
No niby nie wolno,bo salmonella Ja teraz na początku ciąży jadłam codziennie,nawet nie wiedziałam o ciąży a już jadłam mimo,że od 5 lat nie miałam tego w ustach Ale skoro gotuje się w temp. 100 stopni to zarazki powinny zniknąć pod wpływem temperatury. Może i mięso by zaszkodziło,bo to nie wiadomo co za mięso ale ja myślę,że z jajami nie ma co aż tak przesadzać

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość

Meta mój tż kiedyś powiedział, że on nie ma zdania, a Filip nie robi szału, ale dziś rano zwrócił się do dzidziusia po imieniu coś w stylu "Filipku śpisz??" no przesłodkie...
Mój to ciągle mówi moja Natalka albo Julka Jakoś nie dociera do niego ta myśl,że jednak może się okazać,że to chłopiec I w sumie widzę,że nawet nie cieszy się jakoś specjalnie jak rozmawiamy o płci a jak mówię,że to może dziewczynka to od razu się cieszy

Wczoraj Tż narobił ochoty na saunę Chcemy wybrać się kiedyś na basen a on powiedział,że poszedłby sobie na saunę odprężyć się a ja chyba nie mogę w ciąży

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Czas edycji: 2014-04-10 o 09:13
Stary 2014-04-10, 09:15   #2616
allckarola
Zadomowienie

Kolorowe na wiosne w sam raz głównie na święta kupuje bo potem to w płaskich będę smigac ;-) z bershki jestem zadowolona to moha druga para butów z tej firmy a juz widzę fajne na lato sandaly
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 09:16   #2617
201610121609
Konto usunięte

A mój TŻ tak uparty na ta Wiktorię i to Viktorie bo w De mieszkamy i na "V" sie zgodziłam ale powiedziałam, ze dalsza cześć imienia ma być pisana przez "k"a nie "c"
Ale jakoś i tak ta Viktoria mi nie pasuje no ale cieżko z nim dyskutować a nie chce go zdominować żeby nie wyszło, ze nie ma nic do gadania
Nie potrafię powiedzieć do brzucha w sumie żadnego imienia coś mi wszystko nie pasuje... bo nawet zdrobnienia wszystkie wydają mi sie za grube dla takiej kruszynki za to TŻ chodzi i każe karmić Viktorie, pyta czy Viki juz śpi i kombinuje gdzie zrobić tatuaż z tym imieniem wiec nie dyskutuje

Stary 2014-04-10, 09:22   #2618
małaPaulina
Wtajemniczenie

Niestabilna odzywaj sie czasem

Meta ja jadam jajko na miękko i sie nie przejmuje
co do sauny ciezko powiedziec bo nie robi sie badan na kobietach ktore korzystaja z sauny w ciazy he ja zrezygnowalam...ale tez po czesci dlatego ze ja korzystalam z sauny na basenie a ze wiecznie mialam jakies zakazenia pochwy to sobie odpsucilam na ciąze...ale mam znajoma ktora miesiac przed terminem porodu byla na saunie suchej ale takiej chlodniejszej a nie tam gdzie jest 100stopni i generalnie dziewczyna w ciazy robi niemalze wszystko,w sumie to ma termin porodu na dzis a poznalam ja na fitnessie i kondycja super

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 09:28   #2619
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
A mój TŻ tak uparty na ta Wiktorię i to Viktorie bo w De mieszkamy i na "V" sie zgodziłam ale powiedziałam, ze dalsza cześć imienia ma być pisana przez "k"a nie "c"
Ale jakoś i tak ta Viktoria mi nie pasuje no ale cieżko z nim dyskutować a nie chce go zdominować żeby nie wyszło, ze nie ma nic do gadania
Nie potrafię powiedzieć do brzucha w sumie żadnego imienia coś mi wszystko nie pasuje... bo nawet zdrobnienia wszystkie wydają mi sie za grube dla takiej kruszynki za to TŻ chodzi i każe karmić Viktorie, pyta czy Viki juz śpi i kombinuje gdzie zrobić tatuaż z tym imieniem wiec nie dyskutuje

Właśnie przed chwilą czytałam jakie bywa hmm.. wkurzające przerabianie imion o jedną literkę: http://www.papilot.pl/dziecko/25805/...l#galleryimage
Ale akurat Wiktoria przez V nie wygląda krzywdząco jak niektórzy czasem zmieniają te literki to na prawdę to śmiesznie wygląda

My to wybieramy takie imiona jak kiedyś się dawało,gdzie większość moich rówieśników ma tak na imię czyli Natala,Łukasz,Tomek no i ewentualnie Julka,ale to na 80% sobie odpuścimy.Ogółem nie lubimy tych proponowanych w rankingach typu Kacper,Maks czy Lena,bo w mojej gazecie co drugie nowo narodzone dziecko tak się nazywa Zero urozmajcenia. Same Oliwki i Amelki od 7 lat... 2 lata temu na stażu w przedszkolu aż się przeraziłam ile dziewczynek nosi takie imię i na te wszystkie dziewczynki w jednej grupie była tradycyjna Madzia i Ola !
Zresztą chciałam Lenkę ale nagle zaczęło to imię kojarzyć mi się z takim imieniem jak Tatiana czy Elena,które kojarzą mi się z różnymi filmami,gdzie bohaterki w mini na ulicy tak się nazywały
Zresztą gdyby zabrali mi jedną literkę to nazywałabym się Oksana a nie wytrzymałabym tego,bo to mi się jeszcze gorzej kojarzy I w urzędach czasem pytają czy ja się nazywam Oksana wrrrrrr.

Czas edycji: 2014-04-10 o 09:30
Stary 2014-04-10, 09:33   #2620
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
NIESTABILNA nie wiem czy to tak wyskoczyło z dnia na dzień, ze macie sie wyprowadzić ale podziwiam szybkie ogarnięcie sie i znalezienie czegoś nowego ja bym sie chyba załamała takim szokiem

To wyskoczylo z dnia na dzien, w niedziele stalam i gotowalam obiad i ktos puka, a to wlascicielka i powiedziala co chciala a mi cisnienie do gory i slabo. Mielismy czas do konca czerwca, a to ze mieszkamy tu bez umowy to i moze nas pogonic z dnia na dzien.
I jestem zalamana bo tak naprawde pieniadze na urlop przydalby sie do remontu. Ale ja niewidzialam mojej siostry 2 lata i 3 miesiace i chce poznac swojego chrzesniaka. I za reszta rodziny tesknir rowniez. No ale coz trzeba do przodu.

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Niestabilna odzywaj sie czasem
Postaram sie
Stary 2014-04-10, 09:41   #2621
Paulina Darek
Rozeznanie

Cytat:

my do tej pory jak nie wiedzieliśmy, że to chłopczyk to mówiliśmy na mój brzuch i na mnie ROMEK... normalnie wszyscy tak mówili ciocie, wujkowie, babcie... zawsze tak łatwiej a nie bezosobowo i bezimiennie, przynajmniej mi się tak wydaje...

a dziś robię sobie dzień leniucha na kanapie
może kakao wypiję
Paulina Darek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 09:45   #2622
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie przed chwilą czytałam jakie bywa hmm.. wkurzające przerabianie imion o jedną literkę: http://www.papilot.pl/dziecko/25805/...l#galleryimage
Ale akurat Wiktoria przez V nie wygląda krzywdząco jak niektórzy czasem zmieniają te literki to na prawdę to śmiesznie wygląda

My to wybieramy takie imiona jak kiedyś się dawało,gdzie większość moich rówieśników ma tak na imię czyli Natala,Łukasz,Tomek no i ewentualnie Julka,ale to na 80% sobie odpuścimy.Ogółem nie lubimy tych proponowanych w rankingach typu Kacper,Maks czy Lena,bo w mojej gazecie co drugie nowo narodzone dziecko tak się nazywa Zero urozmajcenia. Same Oliwki i Amelki od 7 lat... 2 lata temu na stażu w przedszkolu aż się przeraziłam ile dziewczynek nosi takie imię i na te wszystkie dziewczynki w jednej grupie była tradycyjna Madzia i Ola !
Zresztą chciałam Lenkę ale nagle zaczęło to imię kojarzyć mi się z takim imieniem jak Tatiana czy Elena,które kojarzą mi się z różnymi filmami,gdzie bohaterki w mini na ulicy tak się nazywały
Zresztą gdyby zabrali mi jedną literkę to nazywałabym się Oksana a nie wytrzymałabym tego,bo to mi się jeszcze gorzej kojarzy I w urzędach czasem pytają czy ja się nazywam Oksana wrrrrrr.
ej
Ja nazwę chłopaka Luca I nie widzę w tym nic krzywdzącego, bo będzie w de mieszkał, a potem zrobi co chce ze swoim zyciem A dziewczynka chyba Maja albo Maya będzie Jak mój mąż jest Łukasz - tutaj Lukas C. To i syn Luca C. nie będzie śmieszne co do formalności w pl to jeszcze nie wiem jak to będzie, zaraz ide do tej niemki to sie dowiem co i jak z paszportem itd. bo na pewno będzie niemiecki akt urodzenia a co dalej to nie wiem

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-10, 09:53   #2623
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
A jak tam kochana twój żołądek? Lepiej trochę czy cały czas tak daje o sobie znać?
lepiej, lepiej nadal boję się wielu rzeczy jesć, zwłaszcza tlustych i smazonych, ale coraz wiecej mogę jeść i jest ok, czasem tylko jakiś cieżar na żołądku czuję ale to bajka w porownaniu z tym, co było. Dziś spotkałam jedną mamę, którą znam z placu zabaw i powiedziala, że zdecydowanie lepiej wyglądam, już nie wyglądam na zmęczoną, także widac poprawę
Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość

ps możecie mi pogratulować 3500 postów na wizażu jakiś tort, czy coś, no wiecie
na torta się piszę
Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny pol nocy nie spalam przez ta wizytę niby wszystko ok. Ale chyba nie do końca moje dziecko zwinelo sie w klebek główką do dołu i trochę to mojego gina zaniepokoilo. Ale mówił żebym sie nie martwila może mojemu dzidzi tak wygodnie. Głównie chodzi o to ze go pomierzyc nie mógł. Hym za trzy tyg mam iść jak dalej bedzie w takiej pozycji to pójdę na te penetralne żeby sprawdzić czy wszystko ok. Przyjechałam do domu i ryczalam. Mąż mówił ze gdyby było złe to kazalby jutro przyjść. Może ma rację. Ale i tak te trzy tyg będę trudne. Tamtym razem dzidzi fikalo teraz takie spokojne spalo czasami sie poruszyło. No nic trzeba sie wsiąść w garść. Bedzie dobrze
dziecko na jeszcze tyle miejsca, że może mieć różne pozycje, moje dzieci na genetycznym w trakcie badania fiknęło z pleców na brzuszek i dobrze,że ginekolog zdołał wcześniej zrobić pomiary bo potem byłoby gorzej. A nie ruszal się zbytnio bo pewnie spał, najlepiej tuż przed wizytą zjeść coś słodkiego, maluszek zacznie fikać nie martw się, wszystko jest w porzadku

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki :-*
Staram sie was nadrobic, ale jest ciezko
Wczoraj mielismy z tztem stluczke i wiecie co Wam powiem? Ciesze sie ze nie zdazylam zapiac pasow... facet wjechal nam w tyl tak ze az mnie odrzucilo, gdybym miala pasy caly moj ciezar skupilby sie na brzuchu, a tak to tylko na stresie sie skonczylo... do konca dnia wczoraj to przezywalam, a Maluszek jak na zawolanie kopal mame zeby sie uspokoila Dzisiaj postaram sie was nadrobic...

Wysłane z mojego LIVE przy użyciu Tapatalka
o amtko!! dobrze, że nic się nie stało

Cytat:
Witam co za fatalna pogoda
jestem kolejny dzien do niczego
pogoda dobijająca, trzymaj się

Cytat:
Napisane przez Paulina Darek Pokaż wiadomość
po wczorajszej wizycie wróciłam dość późno, wiec już mi się nie chciało opisywać, ale i tak za dużo nie ma do opisania, bo p. doktor spr tylko szyjke, powiedział że bardzo dobrze i tylko podejrzał maluszka, a na dokładne usg zapisał mnie po świętach, jak będzie luźniej z pacjentkami... ale za to dowiedzieliśmy się płci, jak to lekarz ujął "no chłopak jak nic" i od razu wpadłam w szał, ponieważ poszliśmy z tżem do h&mu, bo juz dawno upatrzyłam mu tam bluzę, a obok męskiego jest dziecięcy i normalnie OSZALAŁAM!!!!!!!!!! takie malutkie ubranka są najładniejsze, nawet on się uśmiechał i podotykał... no ale niestety nic nie kupiłam :beczy:
no to tyle na razie, lece do sklepu, bo głodni z Filipkiem jesteśmy
brawo dla chłopaka
ja we wtorek mam wizytę, a blisko gabinetu jest sklep 51015, jak poznam płeć to zaraz tam popędzę coś kupić

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 09:55   #2624
201610121609
Konto usunięte

Cytat:

No u nas wyszło przez V bo dzidzia urodzi sie w De i pewnie tutaj spędzimy ponad polwe życia w Pl pewnie bede o niej pisała Wiktoria chciałam właśnie tez Natalke a tutaj i tak byśmy ja zarejestrowali jako Natalie a nie Natalia ale my byśmy sie do niej zwracali normalnie po Pl
Pewnie gdybyśmy mieszkali w Pl to bym walczyła mocno o Zuzię bo zawsze chciałam ale tych Zuziek juz jest tyle, ze szok wsród moich znajomych ale w De by ja wołali "Cucia" pewnie dlatego w imionach jesteśmy dość ograniczeni bo nie chcemy ani typowo niemieckiego czy jakiegoś obcojęzycznego tylko takie brzmiące tak samo w De i w Pl

Stary 2014-04-10, 10:00   #2625
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
ej
Ja nazwę chłopaka Luca I nie widzę w tym nic krzywdzącego, bo będzie w de mieszkał, a potem zrobi co chce ze swoim zyciem A dziewczynka chyba Maja albo Maya będzie Jak mój mąż jest Łukasz - tutaj Lukas C. To i syn Luca C. nie będzie śmieszne co do formalności w pl to jeszcze nie wiem jak to będzie, zaraz ide do tej niemki to sie dowiem co i jak z paszportem itd. bo na pewno będzie niemiecki akt urodzenia a co dalej to nie wiem
W Polsce by może dziwnie patrzyli na Luca a tam to pewnie nawet nikt nie zwróci uwagi na to imię

Cytat:
No u nas wyszło przez V bo dzidzia urodzi sie w De i pewnie tutaj spędzimy ponad polwe życia w Pl pewnie bede o niej pisała Wiktoria chciałam właśnie tez Natalke a tutaj i tak byśmy ja zarejestrowali jako Natalie a nie Natalia ale my byśmy sie do niej zwracali normalnie po Pl
Pewnie gdybyśmy mieszkali w Pl to bym walczyła mocno o Zuzię bo zawsze chciałam ale tych Zuziek juz jest tyle, ze szok wsród moich znajomych ale w De by ja wołali "Cucia" pewnie dlatego w imionach jesteśmy dość ograniczeni bo nie chcemy ani typowo niemieckiego czy jakiegoś obcojęzycznego tylko takie brzmiące tak samo w De i w Pl

No jak się w innym kraju mieszka to nie jest to nic nadzwyczajnego i tam takie imiona są normą

Stary 2014-04-10, 10:01   #2626
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
ej

Mój tez jest Łukasz no i tutaj jest Lukasem czy Lucasem
Ooo i opisz pózniej co dalej właśnie bo dzidzia tez tu urodzona będzie
Z tego co wiem to obywatelstwo i tak nasza malutka będzie miała Pl bo przynajmniej jeden rodzic musi być tu zameldowany 8lat i wtedy dostaje dziecko obywatelstwo De a my mamy 6lat ale jak bedą właśnie wyglądać podróże do Pl to ha nie wiem... jakie dokumenty i co w ogóle

Stary 2014-04-10, 10:02   #2627
allckarola
Zadomowienie

Aliszcze tez tak myślę ze jest ok chyba mówienie lekarza o tym ze trochę to ułożenie jest niekorzystne mnie zmartwilo. Ale przyszłam do pracy i jakoś zaczęłam myśleć pozytywnie. Nie ma co popadać w panikę w końcu za trzy tyg zobaczę czy jest dobrze a nie to mnie wyśle na te bardziej szczegółowe badania i tam na 100% wyjdzie wszystko czy jest ok. A ha sie nastawialam ze może płeć zobaczę
Stary 2014-04-10, 10:04   #2628
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tez jest Łukasz no i tutaj jest Lukasem czy Lucasem
Ooo i opisz pózniej co dalej właśnie bo dzidzia tez tu urodzona będzie
Z tego co wiem to obywatelstwo i tak nasza malutka będzie miała Pl bo przynajmniej jeden rodzic musi być tu zameldowany 8lat i wtedy dostaje dziecko obywatelstwo De a my mamy 6lat ale jak bedą właśnie wyglądać podróże do Pl to ha nie wiem... jakie dokumenty i co w ogóle

a Twoj jest niemcem czy polakiem tzn. jakie ma obywatelstwo, bo jak niemieckie to dziecko niemiec
My tez za krótko jesteśmy niestety
Dobra zbieram sie, muszę doczłapac 1,5 km w jedna stronę

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-10, 10:09   #2629
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
gratulacje

zabawa czy nie, jak któraś będzie nastawiona, że przez to na pewno słychać, a nie usłyszy, to jeszcze może z tego wyniknąć coś niemiłego a wierzcie mi, próbowałam od róznych stron, wyżej, niżej, z boku, przez cieniutką bluzkę i na skórę-nic. może temu że mam stary sprzęt, a może moje burki trawienne zagłuszały wszystko inne mimo wszystko nasze duże serce a takie jeszcze maciupkie to też na pewno inaczej słychać. a może faktycznie musi być większe by było słychać.

idę jeszcze włosy suszyć bo się zasiedziałam

---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ----------

powiem ci, że ja odniosłam wrażenie, że to nie Małgosia najechała na dziewczyny, a dziewczyny na nią. bo większość ma takie zdanie, jedna drugą poparła i zrobiła się ściana "na tak" i jednostka "na nie". ale taka już jestem, że nie zabieram głosu w poważnych dyskusjach, wolę obserwować z boku.

swoją drogą wypowiedź Małgosi o kajaniu się odebrałam jako ironiczną-sory że mam własne zdanie a kolejne dopiski że jest w ciąży i jest nieznośna czy coś, jako próbę załagodzenia sytuacji tudzież lekkie wycofanie, po prostu, bo nie chce większego dymu. i nie wydaje mi się, by ona się tym mocno przejęła, natomiast mogę się mylić. oby nie, bo naprawdę nie ma czym w kupie zawsze siła.

jak już się mam wypowiedzieć, to fakt, nie czytałam dokładnie wszystkich postów, bo znów miałam pięć stron do nadrobienia, natomiast odebrałam to tak, że Małgosia wyraziła swoje zdanie, a dziewczyny może opacznie ją zrozumiały i zaczęły same się tłumaczyć i niejako narzucać jej swoje zdanie (że to nic złego)same będąc zdania, że to ona próbowała coś narzucić im. i wszystko jasne
no generalnie: każda ilość alkoholu może zaszkodzić, bo nigdy nie wiadomo czy się nie trafi akurat idealnie w moment tworzenia przykładowo najważniejszego nerwu w ciele dziecka. no bo nie wiadomo. i niby nic nie jest udowodnione że szkodzi, ale tak samo nie jest udowodnione, że nie szkodzi. któraś pisała że robili badania do 10 r ż dziecka-a kto powiedział, że do wtedy już na pewno wyjdą ewentualne powikłania po spożyciu? tak samo jak alergia może się objawić w 60 r ż tak samo ja jestem zdania, że skutek uboczny może się objawić np w 40 r ż. musiałyby być prowadzone naprawdę długofalowe badania, bo ja uważam, że do 10 r ż to jest za krótko. a może dzień później dziecko już się nie umiało dostosować społecznie, któż to wie

podsumowując: moje zdanie takie: ja nie napiję się ani łyka piwa, tym bardziej innego alkoholu, natomiast głównie ze względu na to, że smakuje mi whisky a to jest mocny alkohol wg mnie całkowicie zakazany, a smak piwa mi nie odpowiada, więc nie tęsknię do niego tak, by pić jakieś nisko%.
szanuję osoby, którym brakuje smaku piwa i decydują się na wypicie nisko%, jest to ich decyzja i w razie czego to oni będą płakać i zmagać się z ewentualnymi następstwami, które jak wiadomo-mogą nie wystąpić w ogóle.

tak samo oczekuję zrozumienia u osób, które są całkowicie przeciwne fast foodom i coli, że nie będą krzyczały po mnie jak napiszę o zjedzonym kebabie czy kilku łykach coli od tżta dla mnie takim smakiem, którego mi brakuje czasem, jest cola i z nią robię tak jak niektóre kobiety z piwem-kilka łyków od tżta. i nie oczekuję, że osoby, które są za zjedzeniem kebaba będą mnie popierać i wychwalać pod niebiosa oczekuję, że zostanie to przyjęte do wiadomości, ewentualnie ktoś się może wypowiedzieć o swoim zdaniu bez oceniania albo też niech zostanie to pominięte milczeniem

koniec mojego wywodu, dobrej nocy, za 6 godzin wstaję i jedziemy 80km w jedną stronę trzymajcie kciuki, bo coraz bardziej mnie pasy cisną
Ja się nie martwie że nie usłyszę tam niczego ciekawego , wiem że dopoki tak na prawde nie zacznie kopac to pewnie średnio bdzie słychać co tam mój maluch wywija

Co do Małgosi , żeby nie było że na nią ruszyłam , tylko poczułam się własnie jak ta co wyszla ze sklepu z piwem nawet gdyby nie bylo dla mnie a dostałam z☠☠☠kę ... jej przeprosiny odebrałam szczerze i tak też szczerze odpowiedziałam . A żart że piję colę z jadem skorpiona była może trochę z poczuciem ironii do całej sytuacji że jak będę się przejmować każdą opinią to zagłodze dziecko i tyle , napisałam jej że ma się czepiać kogoś innego , bo ruszyła na mnie że nie czytam artykułów i poczułam się jak ciemna masa , a że z charakteru jestem taka a nie inna że potrafię przytoczyc swoje argumenty jesli jestem ich pewna.

Przyszłam tutaj na te forum bo tu nikt nikogo od razu kamieniem w twarz nie wali za swoje zdanie , ale pierwszy raz sie spotkałam od razu z krytyką , przez chwilę poczułam sie jak na Kafeterii gdzie za swoje zdanie o czymś od razu jest się wyzywanym od głupiej pindy ...

Tak na prawde to moja pierwsza ciąża (pierwszą się nie nacieszyłam) w której uczę się czego mogę a czego nie , więc mam prawo do błędów .

Jeśli komuś przeszkadza to że mam ochote na smak chmielu i orzeszków to nie może od razu mówić mi że mam zamiar pić alkohol w ciąży .. bo to jest raczej ciemnota .
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 10:11   #2630
małaPaulina
Wtajemniczenie

Aliszcze wlasnie nie wiem czy przed wizyta jesc slodkie czy nie,bo jak ja przed usg genetycznym zjadlam bajaderke to tak fikał ze lekarz nie mogl pomiarow zrobic i usg trwalo naprawde dlugo

Wiecie co dziewczyny,przeszly mi zaparcia kilka dni temu a jem caly czas tak samo...dziwne,oczywiscie zaraz sie zaczne martwic ze cos jest nie tak
A i brązowieją mi troche sutki,ale to niezbyt ładnie wygląda...

No i zbieram sie troche pocwiczyc bo chyba jedyna na tym forum przytylam juz z 8kg mimo ze cwicze z godzine dziennie,czesto dluzej i to od polowy lutego...masakra,musze z lekarzem porozmawiac bo mnie to martwi

ZygaEffka nie przejmuj sie,ja sie nie zgadzam z dziewczynami i mi sie ton malgosi nie podobal i zrozumialam to tak ze kazdy lyk alkoholu to wielkie zagrozenie i ze jak w ogole tak mozna?ze nie mysle o zdrowiu dziecka i w ogole... a tak naprawde w internecie to mozna przeczytac wszystko...ja gdzies przeczytalam np ze robienie USG powoduje wady mózgu płodu...wiec nie ma co czytac wszystkiego i święcie w to wierzyc...lepiej zamknac ten temat i juz

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-04-10 o 10:18
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 10:11   #2631
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
a Twoj jest niemcem czy polakiem tzn. jakie ma obywatelstwo, bo jak niemieckie to dziecko niemiec
My tez za krótko jesteśmy niestety
Dobra zbieram sie, muszę doczłapac 1,5 km w jedna stronę

Polakiem
Ja właśnie zbieram sie do sklepu ale znowu usiadłam

Stary 2014-04-10, 10:14   #2632
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Aliszcze wlasnie nie wiem czy przed wizyta jesc slodkie czy nie,bo jak ja przed usg genetycznym zjadlam bajaderke to tak fikał ze lekarz nie mogl pomiarow zrobic i usg trwalo naprawde dlugo

Wiecie co dziewczyny,przeszly mi zaparcia kilka dni temu a jem caly czas tak samo...dziwne,oczywiscie zaraz sie zaczne martwic ze cos jest nie tak
A i brązowieją mi troche sutki,ale to niezbyt ładnie wygląda...

No i zbieram sie troche pocwiczyc bo chyba jedyna na tym forum przytylam juz z 8kg mimo ze cwicze z godzine dziennie,czesto dluzej i to od polowy lutego...masakra,musze z lekarzem porozmawiac bo mnie to martwi
Nie bój nic.. Ja się cieszyłam,że mi minęły i znowu wróciły... Potem znowu minęły i teraz znowu raz na 3 dni idę do kibelka,co dla mnie nie jest normalne,bo zawsze chodziłam każdego dnia

Stary 2014-04-10, 10:24   #2633
NATALUSIA14
Rozeznanie

łączę się z Wami w tych ciężkich chwilach jakie są zaparcia. bywa że też nie przez 3 dni nic czuję się wtedy bardzo źle, ciężko i najgorsze że nic mi nie pomaga

PaulinaDarek gratuluję wizyty i tego że znasz już płeć wiele dziewczyn wiele by dało by też już wiedzieć

Ślub: 28.08.2010
Emma jest z nami 15.09.2014

NATALUSIA14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 10:26   #2634
ZygaEffka
Zadomowienie

malapaulina no nie chce już drążyć temat tylko chyba latte napisała że nikt nie zareagował na jej przeprosiny znaczy się małogosi ale ja napisałam że nic sie nie stało i że niech każdy ma swoje zdanie ale bez krytyki i nie popadajmy w paranoje . Od pół roku mam w lodówce Lecha Free i nie wypiłam go do tej pory ... choć mogłam sto razy .
Pokazałam mężowi ten napój Bavaria 0.00% i mówił że byłby spokojniejszy jak bym sobie na majówce coś takiego wypiła niż takiego Lecha free i to zaakceptowałam

A ogólnie boli mnie dziś łeb jak zwykle bo pospałam do 10 . Ale właśnie zadzwonil mój tz i mówi że ma dla mnie niespodziewajke wziął i wypisał na jutro urlop tak więc od rana ruszamy na zakupy

p.s sąsiad próbuje mnie wkurzyć wierci od 10 min non stop ...
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 10:32   #2635
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Wiedziałam, że prędzej czy później będzie jakaś aferka-jak to wśród kobitUspokójta się baby i już nie gdakajtaKto chce ten wypija tego Lecha 0,5 od czasu do czasu i git,kto nie chce, ten nawet na niego nie spojrzy i wsio.Przecież żadna z nas nie ma zamiaru gonić do monopolu po mocne browary, wódę i fajki do kompletu-na to bym się sama zjeżyła

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 10:51   #2636
Niestabilna
Wtajemniczenie

A ja nie wiem o co chodzi ichyba lepiej
Stary 2014-04-10, 10:54   #2637
Latte88
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny
Załączam zdjęcie syropu na zaparcia a właściwie przeciw. Dostałam od gin. Powiedziała jedna łyżka na wieczór a na drugi dzień normalna kupka
Miłego dnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1397123763714.jpg (53,6 KB, 10 załadowań)
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 10:56   #2638
allckarola
Zadomowienie

Hym byłam przy rozmowie i nie zauważyłam żeby ktoś kogoś obrazil ;-) ach te chormony juz zostawmy ten temat nic sie przecież nie stało.
Mam ochotę iść na chorobowe
Stary 2014-04-10, 10:58   #2639
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny
Załączam zdjęcie syropu na zaparcia a właściwie przeciw. Dostałam od gin. Powiedziała jedna łyżka na wieczór a na drugi dzień normalna kupka
Miłego dnia
Od kiedy jadam rano owsianke z suszonymi morelami i sliwkami nie mam problemów z zaparciami.

Stary 2014-04-10, 10:59   #2640
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Od kiedy jadam rano owsianke z suszonymi morelami i sliwkami nie mam problemów z zaparciami.

Ja też nie mam pije 2 razy dziennie czerwoną herbatę i juz mi się to unormowalo. Ale dała w razie zaparcia po żelazie
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości