Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-10, 11:46   #1411
Amelie04
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja miałam zamiar kp 3 miesiące, potem 6 a karmię do dziś

Ranisz moje serce...

To się powinnaś cieszyć kobieto! Twoja w dzień śpi jeszcze?

Dostałam od Tż na rocznicę ślubu wypasiony aparat a ja nie mam dla niego nic, podła jestem

wybacz

Śpi raz 2 godziny, czasem jeszcze prześpi się wieczorem.. jak raz śpi to wtedy kładzie się około 21 i spi do 8-9 rano, jak ma 2 drzemki w ciągu dnia kładzie się 22-23 i potrafi spać do 11 ( po mamie) ale średnio śpimy bez przebudzania do 9 rano

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Dziewczyny, a co myślicie o basenie z piłeczkami?
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 11:49   #1412
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
dobijaj mnie, biiiijjjjj. lej na oślep. dechą z gwoździami.
już na tym watku usłyszałam, że jeżdżę dzieciowo na czerwonym świetle.

u nas się nie da bez huśtawki. inne dzieci mają sety 5 minutowe. T. jak nie huśta się ok. 20 minut to jest histeria. muszę chodzić w porach nie-dzieciowych, bo inaczej robimy zatory ludzkie.

w zasadzie nie ma innej opcji rozrywki na placu zabaw. nie chodzi, matka nie pozwala do piachu, czworakować nie daję - bo żre wszystko...

ale co ja bym dala za taka hustawke
ja kocham takie hustawki, uwielbiam - a tu nie spotkalam ani jednej, a placow zabaw mamy co kawalek
Niemcy sa przewrazliwieni chyba na punkcie bezpieczenstwa - gdzies ostatnio czytalam artykul wlasnie, ze powstaja piekne place zabaw - ale NUDNE! Bo likwiduja "niebezpieczne" elementy.. choc ja sobie tylko gdybam, dlaczego nie ma tutaj takich hustawek

a gdzie ty na czerwonym swietle jezdzisz?w dodatku tutaj?

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
ona w ogóle nie mlekowa. bardzo wcześnie (nie chcę kłamać, nie pamiętam kiedy) odrzuciła cyca (a jej starszy brat był cycoholikiem długodystansowcem), potem krótko mm.
eee.. to sie nawet nie stresuje
Stary 2014-04-10, 11:49   #1413
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Moderna daj linka do tej drugiej
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 11:51   #1414
Villga
Zadomowienie

Będę się żalic...
Bujamy się z tą alergią już tyle czasu i nie jestem ani trochę mądrzejsza.
Od jakiegos czasu ma kaszke na calym cialku. Blada. Wyczuwalna pod reka. Nóżki i rączki są takie szorstkie, miejscami ma suche placki np.na pleckach.
Ja już nie wiem skąd to sie wzięło. Nic nowego nie jadla :-(
Szukam nowego lekarza dla Małej.
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 11:52   #1415
Moderna
Zakorzenienie

oliwka do tej z twardym przykryciem? To BIG Sandy
http://www.ceneo.pl/2264664

tutaj Sandpit
http://www.ceneo.pl/9156391
i sandy ale z pokrowcem
http://e-zabawkowo.pl/pl_PL/p/BIG-PI...CEM-56737/4605
Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Będę się żalic...
Bujamy się z tą alergią już tyle czasu i nie jestem ani trochę mądrzejsza.
Od jakiegos czasu ma kaszke na calym cialku. Blada. Wyczuwalna pod reka. Nóżki i rączki są takie szorstkie, miejscami ma suche placki np.na pleckach.
Ja już nie wiem skąd to sie wzięło. Nic nowego nie jadla :-(
Szukam nowego lekarza dla Małej.
a jak z pielegnacja skory? co uzywasz?

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-04-10 o 11:55
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 11:55   #1416
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

Ewka - zdjęcie abs'ów max.

)
O o o!!! Gdzie takie? Firmowe jakieś ? takie mi potrzebne właśnie !
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 11:57   #1417
Villga
Zadomowienie

Moderna Ostatnio nic nie uzywalam oprocz oliwki z BD bo chciałam, żeby zobaczyl lekarz jak to naprawde wygląda. No ale on to zignorowal i jest jeszcze gorzej. Suche miejsca smaruje bepanthenem ale mam tez taka masc na brodawki i moze ja wyprobuje.
Stary 2014-04-10, 12:01   #1418
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Alliw co do wege, bylam kiedys 3 lata i przytylam 20 kg cały czas było mi czegoś brak i zajadałam się kaszami, makaronami, chlebem, na szczęście po ciąży zeszly mi te wszystkie kg
a ja myślałam ze wege to tacy chudzi i zdrowi, stereotypy
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Ja te siki Nestelle zauważyłam i tak się dziwiłam co ona znowu daje tym dzieciom
popłakałam się
a o to jak podaje strona polki pl (!!!!!) po co daje:
Stosowany zewnętrznie zwalcza pojawianie się trądziku, pozwala na częściową lub całkowitą likwidację nieestetycznych rozstępów i blizn. Smarowanie twarzy moczem poprawia stan skóry. Dzięki niemu możliwe jest wyleczenie egzem skórnych, różnego rodzaju wyprysków, owrzodzeń, ran i otarć. Mocz wpływa także korzystnie na kondycję włosów.
Uważa się, że picie moczu pozwala na zwalczenie chorób nowotworowych, oczyszcza on organizm z toksyn, leczy bóle głowy, stany zapalne jamy ustnej, nieżyty zatok oraz wpływa korzystnie na schorzenia przewodu pokarmowego.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
hehe.. a byla cycowa, albo nadal jest?

no fajny hustawkomaniak (a u nas nie ma takich hustawek czyzby byly niebiezpeiczne )

a żebyś wiedziała! dzieciaki z nich wylatują, prosto na pysk, jak się huśta za wysoko to w pewnym momencie hustawka robi myk i dzieciak jak źle siedzi albo się nie trzyma to skacze na głowkę, słyszałam od innych mam, prawie widziałam, znajomej syn by ostatnio tak pikował na szczescie się trzymał porzadnie ale cieplo nam się zrobiło i nie było juz opcji "wysioko". najgorsze jest to ze one teraz są wszedzie, chyba ze stary plac zabaw
Cytat:

ale co ja bym dala za taka hustawke
ja kocham takie hustawki, uwielbiam - a tu nie spotkalam ani jednej, a placow zabaw mamy co kawalek
Niemcy sa przewrazliwieni chyba na punkcie bezpieczenstwa - gdzies ostatnio czytalam artykul wlasnie, ze powstaja piekne place zabaw - ale NUDNE! Bo likwiduja "niebezpieczne" elementy.. choc ja sobie tylko gdybam, dlaczego nie ma tutaj takich hustawek

a gdzie ty na czerwonym swietle jezdzisz?w dodatku tutaj?

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

eee.. to sie nawet nie stresuje
miałam ostatnio zadanie w szkole (bhp) znaleźć zagrożenia na placu zabaw i zaproponowac rozwiazania, ludzie którzy nie mają dzieci robią z dzieciaków inwalidów umysłowych, smiałam sie ze zaraz każą kaski nosic, chcieli z placu drzewa usunuac, wyrównać cały teren(była trochę krzywa trawa),najlepeij usunąć wszystko tak po niemiecku
Stary 2014-04-10, 12:02   #1419
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna Ostatnio nic nie uzywalam oprocz oliwki z BD bo chciałam, żeby zobaczyl lekarz jak to naprawde wygląda. No ale on to zignorowal i jest jeszcze gorzej. Suche miejsca smaruje bepanthenem ale mam tez taka masc na brodawki i moze ja wyprobuje.
mozesz sprobowac, choc lanolina ostroznie na poczatek, czasami lubi uczulac.
Oliwka tylko na zdrowa skore, sucha bedzie wysuszac - wybralabym cos tlustego jak np. wazelina, albo cos z lanolina (jezeli nie uczula - nie znam polskich produktow niestety), albo Nanobase (polecalam czesto tutaj), albo slabsza Lipobase czy Linola tlusta.
Stary 2014-04-10, 12:11   #1420
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

zapytać nie zaszkodzi. a jakie badania? na poziom wit D nie dają skierowań.
znalazłam że bada się
krew do badania na poziom wapnia, fosforu, fosfatazy alkalicznej oraz metabolitów witaminy D3,
idę do lux medu więc licze na skierowanie

Cytat:
Jak już podłączyłam kabelek, to wrzucam huśtawko-maniaka (czapka przekręcona, mina ministra - "mama! ja się huśtam!")
super maniak
Cytat:
u nas się nie da bez huśtawki. inne dzieci mają sety 5 minutowe. T. jak nie huśta się ok. 20 minut to jest histeria. muszę chodzić w porach nie-dzieciowych, bo inaczej robimy zatory ludzkie.
.
pierwsze słysze, są jakieś limity korzystania z huśtawki?

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Śpi raz 2 godziny, czasem jeszcze prześpi się wieczorem.. jak raz śpi to wtedy kładzie się około 21 i spi do 8-9 rano, jak ma 2 drzemki w ciągu dnia kładzie się 22-23 i potrafi spać do 11 ( po mamie) ale średnio śpimy bez przebudzania do 9 rano

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Dziewczyny, a co myślicie o basenie z piłeczkami?
basen fajny
a co dajesz jeść przed snem?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 12:13   #1421
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość

a żebyś wiedziała! dzieciaki z nich wylatują, prosto na pysk, jak się huśta za wysoko to w pewnym momencie hustawka robi myk i dzieciak jak źle siedzi albo się nie trzyma to skacze na głowkę, słyszałam od innych mam, prawie widziałam, znajomej syn by ostatnio tak pikował na szczescie się trzymał porzadnie ale cieplo nam się zrobiło i nie było juz opcji "wysioko". najgorsze jest to ze one teraz są wszedzie, chyba ze stary plac zabaw

miałam ostatnio zadanie w szkole (bhp) znaleźć zagrożenia na placu zabaw i zaproponowac rozwiazania, ludzie którzy nie mają dzieci robią z dzieciaków inwalidów umysłowych, smiałam sie ze zaraz każą kaski nosic, chcieli z placu drzewa usunuac, wyrównać cały teren(była trochę krzywa trawa),najlepeij usunąć wszystko tak po niemiecku
hihi ja za czasow dziecinstwa dostalam w glowe taka hustawka aaaaaauuuuuuuu! ale przezylam

ten artykul akurat byl chyba na onecie i dotyczyl USA, ale to malo wazne.
Mi akurat chodzi o tego typu hustawki, bo i mamy hustawke koszyk, zjezdzalnie, hamak, jest domek i zapora wodna, i lina do balansowania, i rozne wspinaczkowe i liny po ktorych sie w dol zjezdza - wiec cos sie dzieje - ale dlaczego nie ma klasykow?

(ale to moze tylko w moim otoczeniu tego brakuje a gdzies tam na ktoryms osiedlu sie taka uchowala )

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
super maniak
pierwsze słysze, są jakieś limity korzystania z huśtawki?
hihi... az takie kolejki sie pewnie ustawiaja
Stary 2014-04-10, 12:14   #1422
trolla2405
Rozeznanie

kurde wymieniaja okna komuś u mnie w bloku. wyczaiłam ich wczesenije jak podjechali i przenioesłam łozeczko do pokoju gdzie jest wieża i tam go połozyłam jak mi kipnał w krzeselku do karmienia z nudów mam nadzieje ze muzyczka pomoze i sie nie obudzi.
w takich chwilach naprawde mam ochote zacząc coś robić w kierunku budowy domu. bo tak od jakiegos roku kminimy z tż czy by się nie wkopac w tą marną przyjemność budowy domu, kredytu, uzerania sie z urzedami i specfirmami. im wiecej czytamy tym mi sie bardziej odechciewa, akcje typu istnieją dofinansowania na pompy ciepła, i owszem ale jest to dofinansowanie do kredytu a nie do samegozakupu pompy, a takiego kredytu nie udzielaja wszystkie banki, wszyscy zarobią a ciebie i tak wyjdzie to samo ale dofinansowanie ostro jest
Stary 2014-04-10, 12:22   #1423
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
?

basen fajny
a co dajesz jeść przed snem?
Samo mleko, tak jak już pisałam czasem trzeba nawet na śpiocha dać, bo mała niestety jest niejadkiem, w ciągu dnia trzeba za nią latać z jedzeniem, bo w miejscu nie usiedzi
Stary 2014-04-10, 12:31   #1424
trolla2405
Rozeznanie

młody się obudził, spał z godzinę, i tak dobrze.....
humor mi poprawiły siki, temat wraca do mnie jak bumerang dziś
uwaga - bo złapaliśmy do nocnika, pomogły smerfy, tak sie nimi zajął ze zapomniał uciec z nocnika.....to chyba dopiero nasze 3 albo 4 złapane :/
Stary 2014-04-10, 12:33   #1425
Amelie04
Zakorzenienie

Dodam jeszcze, że moja córka bierze teraz żelazo i tran, kiedy dzieci w jej wieku przybieraly na wadze 800-1000g, ona max 400g na miesiąc, ostatnio jej waga zatrzymała się w miejscu na 2 msc, wyniki dobre tylko na dolnej granicy normy, alergii nie ma na nic, bo tez robilismy badania, teraz trochę przytyla, lekarz stwierdził, że ona już taka jest... I ciężko jest jej dogodzić z jedzeniem..
Stary 2014-04-10, 12:48   #1426
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak syn da się obfocić
nie ma leTko. walcz. model jak ta lala

Cytat:
a gdzie ty na czerwonym swietle jezdzisz?
wszak Michał się Duplo bawi.

Cytat:
Będę się żalic...
straszne to jest...

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Firmowe jakieś ? takie mi potrzebne właśnie !
na bank nie firmowe. chyba supermarketowe... ale zabij, nie wiem gdzie kupiłam (chadzamy do Kaufa, Auchan, Carefour).

Cytat:
dzieciaki z nich wylatują, prosto na pysk, jak się huśta za wysoko to w pewnym momencie hustawka robi myk i dzieciak jak źle siedzi albo się nie trzyma to skacze na głowkę
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaa!

choć też widzę duże dzieci (wtryniające się w kolejkę ) szalejące na zabudowanych...

Cytat:
z
pierwsze słysze, są jakieś limity korzystania z huśtawki
limity przyzwoitości

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 13:04   #1427
Villga
Zadomowienie

Cytat:
mozesz sprobowac, choc lanolina ostroznie na poczatek, czasami lubi uczulac.
Oliwka tylko na zdrowa skore, sucha bedzie wysuszac - wybralabym cos tlustego jak np. wazelina, albo cos z lanolina (jezeli nie uczula - nie znam polskich produktow niestety), albo Nanobase (polecalam czesto tutaj), albo slabsza Lipobase czy Linola tlusta.
Dziękuje. Ta Lipobase i Nanobase już sobie kiedyś zapisałam bo polecalas ale nie kupilam póki co bo chciałam, żeby obejrzal to fachowiec zanim zaczne sama leczyc... no ale na sluzbe zdrowia nawet prywatnie widze nie ma co liczyc bo nawet prywatnie min.2 mies.czekania.
Stary 2014-04-10, 13:37   #1428
oliwka__
Zakorzenienie

Moderna zaczęłam oglądać te piaskownice a miałam wieczorem no i ? kupiłam dziecku takie cuś http://allegro.pl/super-duzy-namiot-...115781691.html pod wpływem chwili oby przed weekendem doszło ciekawe czy będzie zainteresowana
Stary 2014-04-10, 13:42   #1429
Villga
Zadomowienie

Oliwka, wczoraj oglądałam właśnie takie namioty z tunelem na allegro tez mam ochotę kupic do ogródka. Daj znać czy sie Anielce spodobało
Stary 2014-04-10, 13:43   #1430
oliwka__
Zakorzenienie

Amelie basen z piłeczkami fajny sama myślę czy córce nie kupić na urodziny ale będzie mieć radochę to napewno

Villga straszne to no jak tak można żey dziecko się męczyło czy oni serca nie mają, trzymamy mocno kciuki za Kingusię i żeby ta allergia w końcu odpuściła
Stary 2014-04-10, 13:45   #1431
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna zaczęłam oglądać te piaskownice a miałam wieczorem no i ? kupiłam dziecku takie cuś http://allegro.pl/super-duzy-namiot-...115781691.html pod wpływem chwili oby przed weekendem doszło ciekawe czy będzie zainteresowana
ekstra! też bym kupiła gdybym miała gdzie postawić

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 13:46   #1432
oliwka__
Zakorzenienie

... teraz tak sobie pomyślałam o tym zakupie tunelu już myślałam że jak nie na ogród to u niej w pokoju będzie bo ma taki olbrzymi no ale to będzie zbieracz kurzu, kurz wszędzie już widzę chyba na próbę rozłożę w domu a docelowo będzie stał w ogrodzie ... a już w myślach robiłam z tego schowek na zabawki
Stary 2014-04-10, 13:51   #1433
alliw
Zadomowienie

Hej
Dzieć śpi, pogoda psia, to se matka na wizazu troche posiedzi jak biały człowiek

Cytat:

Ja te siki Nestelle zauważyłam i tak się dziwiłam co ona znowu daje tym dzieciom

ale chyba w niektórych kulturach się daje siki do picia jako lekarstwo

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Ale z kim? Coś przegapiłam a ciekawam
z dziewczyną która wczoraj dołaczyła do TopChefa

Cytat:
no i co? dalej temperatura była wieczorem, dziś znowu jest ciepły o co kaman? o dziwo z tego wszystkiego jeszcze śpi. ale juz sie powoli wybudza. nie wiem od czego to? od zębów? trzydniówka? czy jakie licho? i jeszcze wczoraj właścicielka była z 3 potencjalnymi kupcami mieszkania i się mnie pyta czy Florek nie ma krzywicy?
no kurde, moze od zebów?
a z tą krzywicą to mnie zaniepokoiłaś bo J tez ma brzuchol wystający.
Dowiedz się u lekarza co i jak

Cytat:
Dziewczyny może któraś polecić skarpetki z porządnym absem? Kapcie już zdarł wiec chce żeby nóżki odpoczely i od czasu do czasu założyć skarpetki, ale strasznie się ślizga w tych kropkowych absach. Jakie wy macie?
ja juz kiedys tu polecałam skarpetki firmy YO (kupowałam na stronie ciuszekmaluszek http://ciuszekmaluszek.com/pl/p/YORK...odeszwa-S-/534
ale na all tez chyba są

Cytat:
I się nie ślizga ??? Boże mój by się w zwykłych na pól rozjechał
My mamy wszędzie panele . . .
u nas na górze panele na których nawet ja bez kapci orła mało co nie wywinę, na dole kafle, wiec tez nie ryzykuje bez abs dla Janka (chociaz on najczesciej i tak bez skarpet pomyka )

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
kłade o 20 ,o 22.20 miałczy o cyca ,potem ok.23.30 dostaje cyca ,a ok. 1 już zabieram z łóżeczka do mnie i pijeee i pijeeee do 4 ,o 4 zaczyna sie krecic od jednego do drugiego cyca i tak sie turlamy ,pije ,klepie mnie ,kreci sie ,kreci sie ,klepie ,pijeeee,i tak do 7 kiedy musze wstać (szkoła) ....
ja pitole, niezly z niego chlejus. A jak odkłądasz do łozeczka o tej 1 to tak samo sie budzi?

Cytat:
znam dzieci na mm, które też mają problem z nockami (raczej ich rodzice ). choć - fakt - duuuużo częściej ładnie śpią niż cycowe.
Przyjaciółka mnie ostatnio dobiła - jej córa 3 lata i dwa miesiące dotąd nie przespała ani jednej nocy
aaaaaa

Minister

Cytat:
Dostałam od Tż na rocznicę ślubu wypasiony aparat a ja nie mam dla niego nic, podła jestem
a tam od razu podła obwiąz się wstązeczka

Cytat:
Tż kuzynka zastosowała wg mnie drastyczną metodę na troszkę ponad rocznego synka 3 noce cała okolica słayszała i na tym się skończyło czyli bardzo skuteczna ta metoda
(to było jak urodziłam małą i byłam z nią na spacerze i jej sąsiadka z naprzeciwka się mnie pytała czy nie wiem co tam się działo bo mały tak strasznie w nocy płakał a to było latem ciepłe dni okna pootwierane to i ludzi budził hyh)
na fb na Matkach I kwartału była dyskusja na ten temat i faktycznie jest to skuteczna metoda, tylko trzeba wytrwałosci bo ponoc nie jest lekko na samym początku. Ja zawsze kapituluje (ale u mnie srednio 2 pobudki wiec nie bede narzekać )

Cytat:
dobijaj mnie, biiiijjjjj. lej na oślep. dechą z gwoździami.
już na tym watku usłyszałam, że jeżdżę dzieciowo na czerwonym świetle.

w zasadzie nie ma innej opcji rozrywki na placu zabaw. nie chodzi, matka nie pozwala do piachu, czworakować nie daję - bo żre wszystko...

no własnie nie ma innych rozrywek my do takiej hustawki mamy kawałek, bo na placu blisko domu są tylko takie dla straszaków, ale J za bardzo nie chce sie na niej bujac (boi sie ), chociaz próbujemy za kazdym razem.

Moderna, mi sie bardzo podoba ta piaskownica z tchibo (ogladałam na stronie) bo jest z daszkiem, tylko kurcze chyba troche mala. Ale i tak jej nie kupie bo tesciu juz podobno cos zamontował, ale nawet nie wiem co jak i gdzie (o nic nas nie pytali) mam nadzieje tylko ze zrobili do niej jakies przykrycie bo jak nie to

Ide czytac dalej
Stary 2014-04-10, 13:58   #1434
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
wszak michał się duplo bawi.
hehe

musze caly czas latac i Marcysia odciagac od psa, caly czas go ciagnie za uszy, za pysk, wklada palce do oczu i nosa, ciagnie za siusiaka i ogon aaaa! i tylko slychac marcel nie wolno, zostaw Merlina, Merlin zostaw Marcela!

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-04-10 o 14:01
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 14:05   #1435
Tasia34
Wtajemniczenie

Hej
Nadganiam forum, lecę po jednej stronie z pisaniem

Amelie - witaj na forum!

Monicca - mignelo mi, ze martwisz sie o wzrost malego, a ile ma?

Oliwka - becikowe..? Wlasnie jestesmy w trakcie zalatwiania, masakra jakas, dzis bylam w Zusie, ale musze miec upowaznienie by zalatwic za meza () i jutro jade raz jeszcze. Z wozkiem
Nie wiem, czy zdazymy, no moze...
A co do tego, ze szpital odsyla akta dziecka do wybranej przychodni - chyba nie wszedzie. Ja musialam sama Krzysia zapisac. Wiec w sumie moglo to dziecko "zaginac" w rejestrach, nie ma ogolnopolskiej sieci elektronicznej z ewidencja niemowlakow. A matke powinni wysterylizowac.

C.d.n.
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 14:07   #1436
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

ale chyba w niektórych kulturach się daje siki do picia jako lekarstwo

Moderna, mi sie bardzo podoba ta piaskownica z tchibo (ogladałam na stronie) bo jest z daszkiem, tylko kurcze chyba troche mala. Ale i tak jej nie kupie bo tesciu juz podobno cos zamontował, ale nawet nie wiem co jak i gdzie (o nic nas nie pytali) mam nadzieje tylko ze zrobili do niej jakies przykrycie bo jak nie to

Ide czytac dalej
hehe.. a ja myslalam, ze chodzi o lure jakas, czyli cienka herbate czy sok (no takie siki ).

Mozna kupic taki zwykly pokrowiec np.
http://sklep.ampo.pl/pokrowiec-na-pi...e-kwadrat.html
Stary 2014-04-10, 14:09   #1437
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Hej!

No więc zrobiłam wczoraj wieczorem test....i jest pozytywny
Aaaaaaa, to zasluguje na osobny wpis!!!
Super!!! GRATULACJE KOCHANA!!!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 14:11   #1438
oliwka__
Zakorzenienie

Tasiu a po co do ZUSu???
Stary 2014-04-10, 14:12   #1439
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Aaaaaaa, to zasluguje na osobny wpis!!!
Super!!! GRATULACJE KOCHANA!!!
Dziękuje
A który Ty już tydzień? Jak sie czujesz?
Ja bym non stop spała jak na razie (zreszta w pierwszej ciazy tez tak miałam).
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 14:17   #1440
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Mamy taki, na roczek dostał. Był zachwycony, siedział i się w nim bawił. Ale zajmuje tyle miejsca ze . . . . Czekamy na lato i idzie do ogrodu.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości