Zanim skończy się rok cały, będzie w brzuszku Dzidziuś mały - Staraczki i Mamusie - c - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-10, 10:16   #1501
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dot.: Zanim skończy się rok cały, będzie w brzuszku Dzidziuś mały - Staraczki i Mamus

Buu tak kontrolnie robię. Miałam kiedyś podwyższone TSH i stwierdziłam, że jak już mam robić to zrobię wszystko na raz. Kciuki za Twojego dentystę

Ringo dawaj teścior! Objawy już mogą być!

Kanwa Trusia też już się z @ witała i co?

Calineczko jak ja raz nie miałam plamień to wiesz co to było? Moja mała Fasoleczka

Mnie coś zaczyna ćmić brzuch jak na @... Ale to zdecydowanie za wcześnie, dopiero 20dc dzisiaj... Kurka, nie lubię nie wiedzieć kiedy będzie @...

Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 10:22   #1502
simonee
Zakorzenienie

Dot.: Zanim skończy się rok cały, będzie w brzuszku Dzidziuś mały - Staraczki i Mamus

Cytat:
Napisane przez buu007 Pokaż wiadomość

simone niezla historia,swoja droga ciekawe ze nie wpadli wczesniej na to zeby zdabac nasiene
no właśnie chyba że laska kłamała że wyniki męża są ok.

Cytat:
Napisane przez zlosnica_ Pokaż wiadomość
Ringo

Simone ja w sumie też nie
A co do bliźniąt to taki układ może być
w dodatku chłopiec i dziewczynka

Cytat:
Napisane przez Ringo6 Pokaż wiadomość

Simonee Złośnica to ja podobnie jak Wy... Badanie nasienia i stymulacja. Dziś po 17 odbieramy wyniki boję się okropnie. A jeszcze przytłacza myśl ile czasu stracimy przez ten mój wyjazd
nie martw się pewnie wszystko będzie ok Ty jeszcze czas masz a mnie bardzo goni...
Stary 2014-04-10, 10:49   #1503
zlosnica_
Zakorzenienie

Almariel zdrówka

Goodgirl kciuki za wyniki!

Mnie gin powiedziała że w tym cyklu mam brać luteinę jak w poprzednim bo mam tak cienkie endo że boi się że byśmy wieczność na tą @ czekały i niech szybko przychodzi!

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Simone o, parka byłaby fajna

"Pragnij tego co chcesz mieć i nastaw się na to, że możesz to dostać"

zlosnica_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 10:56   #1504
buu007
Zakorzenienie

ale jestem zla
mialam jechac na poczte,a tak leje,nie chcialo mi sie,ale sprawdzilam ze akurat dwa autobusy tak jada ze w pol godziny sie wyrobie

lece jak glupek na przystanek,przyjechal autobus i tak stanal,ze nie moglam wozka wniesc
prawie wywalilam wozek,chcialam sie poprawic,jakas baba pyta czy mi pomoc nie zdazylam jej odpowiedziec bo kierowca zamknal drzwi i mi odjechal!
dziecko mi placze i jak mam jej wytlumaczyc,ze zdarzylysmy na autobus ale glupi pan kierowca stwierdzil ze nas dzis nie zabierze?

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 10:58   #1505
fiona27
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

Czekam na te teściki oby posypały się II
Stary 2014-04-10, 11:01   #1506
Konto usunięte

Buu no zaje***** ja już bym dzwoniła do firmy.
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 11:02   #1507
aggo_di
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Elinko kochanie bo Bóg wie kiedy będzie na to dobry czas
Też tak mówię

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Nie ja nie robię na pewno. Czuję że @ się gdzieś czai niedaleko :P U mnie wczoraj kłuło mnie a dziś też coś tam czuję także wolę zobaczyć @ niż 1 kreskę
Ja mam dziś 38 d.c. i przed wizytą u lekarza stwierdziłam, że zrobię test- dla pewności. Po zobaczeniu jednej kreski, pomyślałam "i na co Ci to było, trzeba było na okres czekać"

Cytat:
Almariel to sie kuruj szybciutko

Trusiu a co do mdlosci,to ja nic nie podpowiem bo wlasnie nie mialam
jak cos wybrubujesz i podziala to sie ewentualnie podziel spostrzeżeniami

dziewczyny obcinalam wczoraj wieczorem mojej corce grzywke,dzis jak ja zobaczylam to sobie pomyslalam,Boze dziecko co Ci ta matka zrobila
troche krzywo mi to wyszlo mam nadzieje ze do swiat zdarzy odrosnąć
Ciężko mi znaleźć dobrego fryzjera, więc ostatnio sama obcinałam sobie grzywkę Kiedyś dobrze mi wychodziła taka na skos, ostatnio spróbowałam prostej i jednak muszę poćwiczyć już wyrównałam i wyglądam, jak człowiek.

A co do przedślubnego stresu, to u mnie o 14 był obiad w domu (do poślubnego rosołu jeszcze daleko) i rodzinka siedzi za stołem. Ja właśnie wróciłam od fryzjera, jeszcze nie umalowana, a głodna- jem kotleta rozmawiam o pogodzie, a ciocia: "A Panna Młoda to nie powinna się stresować przed ślubem i z trudem szklankę trzymać?"
Ups..
U nas było jakoś tak bezstresowo. Zaplanowane, załatwione, mieliśmy harmonogram działania (co o której, żeby nie zapomnieć). Wszystko przebiegało zgodnie z planem, albo nie było trudne do zmiany (Pan od tortu zabłądził ) Świetnie się bawiłam zarówno przygotowując się, jak i już w dniu ślubu. Mieliśmy kilka spięć, czy problemów, ale nie było to nic wielkiego (np. wydruk zaproszeń- wiele czasu trudziliśmy się z optymalizacją wielkości czcionki i każda partia, była nieco inna )
aggo_di jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 11:04   #1508
LindaC
Wtajemniczenie

Ale beznadzieja

w Krakowie leje, szaro i ponuro, okres 3 dzień i brzuch boli jak nie wiem co - choć zawsze bolał tylko w pierwszy i drugi dzień, w dodatku ciągle kłócę się z TŻ, że przez niego ze wszystkim jestem opóźniona - najpierw zwlekał z zaręczynami, potem ze ślubem, a następnie z dzieckiem

bardzo mi się spodobało to co jedna z Was tu kiedyś napisała........że dziecko to decyzja obojga partnerów, a nie tylko jednego i nie jest do końca w porządku gdy facet mówi, że jeszcze nie teraz i oznacza to koniec tematu

mam do niego wielki żal, że tak mnie z tym wszystkim odciągnął, a zajście może nie być takie łatwe, a jak mi mówi, jakie dzieci słodkie maja jego znajomi, czego się ostatnio nauczyły - chodzić, siedzieć itp. to mam ochotę mu rąbnąć

z chęcią zrobiłabym dziś mu mega awanturę i oczyściła się z tych wszystkich złych emocji
Stary 2014-04-10, 11:06   #1509
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie gin powiedziała że w tym cyklu mam brać luteinę jak w poprzednim bo mam tak cienkie endo że boi się że byśmy wieczność na tą @ czekały i niech szybko przychodzi!

Simone o, parka byłaby fajna
a jakie masz endo?

Cytat:
ale jestem zla
mialam jechac na poczte,a tak leje,nie chcialo mi sie,ale sprawdzilam ze akurat dwa autobusy tak jada ze w pol godziny sie wyrobie

lece jak glupek na przystanek,przyjechal autobus i tak stanal,ze nie moglam wozka wniesc
prawie wywalilam wozek,chcialam sie poprawic,jakas baba pyta czy mi pomoc nie zdazylam jej odpowiedziec bo kierowca zamknal drzwi i mi odjechal!
dziecko mi placze i jak mam jej wytlumaczyc,ze zdarzylysmy na autobus ale glupi pan kierowca stwierdzil ze nas dzis nie zabierze?
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45971560]Buu no zaje***** ja już bym dzwoniła do firmy.[/QUOTE]
Buu miałam pisać to samo co Gryzelda + skarga pisemna jak nic!
Kierowca nie widział że chcesz wsiadać i to jeszcze z wózkiem??!! a jakby dzwiami przytrzasnął wózek??
Stary 2014-04-10, 11:11   #1510
Trusiulandia
Zakorzenienie

Buu co za burak

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 11:13   #1511
Konto usunięte

Simonee wózek jak wózek... A jakby Dziecku nóżkę przytrzasnął?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-10, 11:14   #1512
goodgirl_
Raczkowanie

Buu we Wrocławiu powiedz jeszcze Cię ta "przyjemność" spotkała? Bo tyle razy ile mi odjechał tam autobus albo tramwaj sprzed nosa to tragedia :banghead:

To jutro testuje Lwica, Jalouse jakoś w przyszłym tygodniu. Ringo Ty kiedy? Calineczka Ty powinnas TERAZ :p Kto jeszcze? Chcemy kolejne II :p

goodgirl_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 11:19   #1513
kanwa
Zakorzenienie

Ja we Wrockubjechalam autobusem to dziadkowi co powoli wychodził z autobusu rękę przytrzasneli z laską
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 11:23   #1514
Almariel
Zakorzenienie

Buu zgadzam sie z dziewczynami... niezle bym sie w☠☠☠☠ila i nie odpuscilabym chamowi

Wysłane z mojego LG-E455 przy użyciu Tapatalka
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 11:34   #1515
simonee
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45971748]Simonee wózek jak wózek... A jakby Dziecku nóżkę przytrzasnął?[/QUOTE]
no właśnie!

Cytat:
Napisane przez goodgirl_ Pokaż wiadomość
Buu we Wrocławiu powiedz jeszcze Cię ta "przyjemność" spotkała? Bo tyle razy ile mi odjechał tam autobus albo tramwaj sprzed nosa to tragedia :banghead:
To u mnie kierowca musi sprawdzać lusterka, jak jest potrzeba to albo obniża autobus albo musi wysunąć platformę tak aby kobieta z wózkiem albo inwalida spokojnie wjechali. Słabiej jest z tramwajami bo zawsze się śpieszą i dzwonią dzwonkiem ale też muszą czekać i mieć pewność że każdy wsiadł i wysiadł, no chyba że ktoś się zagapił i nie nacisnie guzika do otwierania drzwi na przystanku to jedzie dalej
Stary 2014-04-10, 11:36   #1516
buu007
Zakorzenienie

dziewczyny skarga pisemna napisana od razu jak tylko wrocilam do domu
przelala sie czara goryczy
bo juz duzo razy znosilam ze mi odjeclam 1-2minuty wczesniej i widzial ze z wozkiem lecialam,ale dzis-przegiecie!
nie bylo info z telefonem na przystanku,wyslalam maila,jak bedzie trzeba bo im list wysle!
no ile mozna?
goodgirl bo tu chamy jezdza

II kreseczki- 3.06.14

i juz z nami

WYMIANA

buu007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 11:48   #1517
Calineczka 27
Zakorzenienie

Linda rabnijmy im. Ja swojemu też bym pizgnela czasem. Mówiłam pajacowi, ze to potrwa. A teraz sie dziwi, czemu nie ma nic w brzuszku. Barany te chłopy. Im sie chyba wydawało, ze to łatwiejsze jest.
Calineczka 27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 11:53   #1518
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Calineczka 27 Pokaż wiadomość
Linda rabnijmy im. Ja swojemu też bym pizgnela czasem. Mówiłam pajacowi, ze to potrwa. A teraz sie dziwi, czemu nie ma nic w brzuszku. Barany te chłopy. Im sie chyba wydawało, ze to łatwiejsze jest.
To prawda, u mnie bylo to samo, a jak teraz trzeba odczekac to jak to 3 miesiace czekac to długo

Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 11:53   #1519
goodgirl_
Raczkowanie

Tak myślą chłopy właśnie. Mój ex taki był. Nawet jak dowiedział się, że w moim przypadku zajście w ciążę będzie trudne i czasochłonne, to usłyszałam od niego: jak będę chciał mieć dziecko to będziemy je mieć, jaki problem :banghead:

A teraz mam zupełne przeciwieństwo. To TŻ pierwszy zaczął mówić o dziecku, a wręcz zdecydował że się nie zabezpieczamy i już :p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-10, 12:11   #1520
zlosnica_
Zakorzenienie

Buu co za

Linda

Simone 4 mm tylko

Stary 2014-04-10, 12:11   #1521
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
Mówiłam pajacowi, ze to potrwa.
calineczka uwielbiem Cię ale się usmiałam...

Cytat:
Napisane przez goodgirl_ Pokaż wiadomość
Tak myślą chłopy właśnie. Mój ex taki był. Nawet jak dowiedział się, że w moim przypadku zajście w ciążę będzie trudne i czasochłonne, to usłyszałam od niego: jak będę chciał mieć dziecko to będziemy je mieć, jaki problem :banghead:
następny, samiec Alfa

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
To prawda, u mnie bylo to samo, a jak teraz trzeba odczekac to jak to 3 miesiace czekac to długo
Wydaje mi się że oni słyszą że będą problemy ale to do nich nie dociera i jak zaczynają się starania, badania , lekarze itp to oni tego nie ogarniją mózgiem i nagle informacja dociera że są problemy...
Stary 2014-04-10, 12:36   #1522
LindaC
Wtajemniczenie

takie właśnie kozaki z nich - myślą, że jak zechcą to dziecko zrobią ot tak, pstryk i już, Panowie Świata i Władcy

tylko wcześniej na wspomnienie o ustatkowaniu, o dziecku to portkami trząsł, że jeszcze nie gotów na taką odpowiedzialność. Teraz jak u kolegi widzi dziecko - gdzie kumpel wpadł z laską, którą znał 3 miesiące - to się rozpływa jakie to fajne i super .....

tylko on czasu na wszystko potrzebował i jeszcze mi łaskę robi i mówi "o co ci chodzi, zgodziłem się!!!! na starania, możesz wreszcie działać więc co chcesz?"

Pan Sytuacji się znalazł......pfffff

dziś to nie ma szans...nie powstrzymam się........będzie wojna w domu.....

Calineczka, Elinka, goodgirl, simone
Stary 2014-04-10, 12:39   #1523
simonee
Zakorzenienie

Właśnie dla M załatwiam badanie nasienia, w godzinach popołudniowych i nie musi jechać do labo odda w domu w pojemniczek i zawozimy ufff
... tylko jak ja utrzymam tep 36 żołnierzyków ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-10, 12:40   #1524
kanwa
Zakorzenienie

Ło matko to dziś się na tych facetów uwzięłyście hihi Mój "dojrzewał" kilka ładnych lat do tej decyzji.
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 12:43   #1525
goodgirl_
Raczkowanie

Simonee dlatego nam w klinice odradzali dowożenie "materiału" bo ciężko zachować wszystkie wymagania a ich nie przestrzeganie ma wpływ na nieprawidłowy wynik badania.
Wolelismy uniknąć stresu... Za to weszłam z nim do wyznaczonego pokoiku i pomoglam bo była taka możliwość to nowa siedziba kliniki więc strefa panów jest naprawdę przytulna :p

Stary 2014-04-10, 12:45   #1526
Trusiulandia
Zakorzenienie

Simonee i to w max 20 min masz dowieźć

Kanwa hehe no uwziely się nasze baby
Mąż mojej koleżanki kompletny dzieciak chciał dziecko i dziecko i koniec. Co z tego jak sam dziecko jest, w ciąży jak była to kłótnie straszne i później się tylko przepychali że dziecka mi nie zabierzesz itp teraz się urodziło i niby lepiej ale się już znudzil trochę i sport ważniejszy. Wstawać mu się nie chce w nocy i woli w pracy siedzieć..:banghead:

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-04-10, 12:49   #1527
zlosnica_
Zakorzenienie

Simone szczerze to nie mam pojęcia ...

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

My w kwestii podjęcia decyzji o dziecku to na szczęście się idealnie zgraliśmy

Edytowane przez zlosnica_
Czas edycji: 2014-04-10 o 12:57
Stary 2014-04-10, 12:53   #1528
Calineczka 27
Zakorzenienie

Wloz sobie pojemniczek między cycki. Serio, dziewczyny tak robiły.
Calineczka 27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 13:00   #1529
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Wloz sobie pojemniczek między cycki. Serio, dziewczyny tak robiły.
Bez żart

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-04-10, 13:00   #1530
aggo_di
Wtajemniczenie

Cytat:
Simone szczerze to nie mam pojęcia ...

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

My w kwestii podjęcia decyzji o dziecku to na szczęście się idealnie zgraliśmy
My też
Lecę teraz do endoginki. Ciekawa jestem, co mi powie.
aggo_di jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości