Wszystko o Avonie - Część II - Strona 511 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-19, 19:05   #15301
illusija
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Zdecydowanie wolę "legalną" drogę, bo ja już w ogóle taki "regulaminowy" typ jestem
tym bardziej zresztą, że może się łatwo wydać, bo to inny okręg, jeśli mają zapisany, że jestem 142 a mama sobie będzie co 3 tyg. zakupy robić 500 km dalej to w końcu ktoś się zdziwi

wracając do konsultantki mojej mamy to akurat upust mogłaby dać, bo sporo na mojej mamie zarabia.
illusija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-19, 19:06   #15302
kasia2439
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarlet23 Pokaż wiadomość
Mama , mąż brat siostra tata mogą robić zakupy w coku bez upoważnienia tylko potrzebne jest jak paczki by chcieli odberać czytałąm o tym w regulaminie na upowaznieniu
za 1 zł można kupić siatki avonowskie

Tak?? A jakie to są te siatki ??
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-19, 19:09   #15303
kasia2439
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez illusija Pokaż wiadomość
Zdecydowanie wolę "legalną" drogę, bo ja już w ogóle taki "regulaminowy" typ jestem
tym bardziej zresztą, że może się łatwo wydać, bo to inny okręg, jeśli mają zapisany, że jestem 142 a mama sobie będzie co 3 tyg. zakupy robić 500 km dalej to w końcu ktoś się zdziwi

wracając do konsultantki mojej mamy to akurat upust mogłaby dać, bo sporo na mojej mamie zarabia.
Ja dla takich klientek mam prezenty w postaci kosmetyków
Stary 2007-06-19, 19:13   #15304
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Napisane przez kasia2439 Pokaż wiadomość
Tak?? A jakie to są te siatki ??
Faktycznie mozna kupic te reklamówki To sa tak zwane torebki plastikowe małe z błyszczykami a duże z kremem tym dla 30latek
Stary 2007-06-19, 19:17   #15305
Uliana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa19 Pokaż wiadomość

witamy serdecznie
Witam sedrecznie...

Dziewczyny moze przyda się ta uwaga od katalogu 08 wchodzi nowy TPS dla nowych KK....są nowe prezenty oraz produkty demo ze zniżką i przybornik KK
nie ukrywam że jest bardziej atrakcyjnieszy niż ten który jest obecnie
Smutne jest to że obowiązuje tylko te KK które od kat08 zostały konsultantkami....
więc jesli przechodzicie poszczególne poziomy alarmujcie i upominajcie sie
bo w zasadzie jesteście także w programie TPS...
przywileje powinny obowiązywać także osoby które są w trakcie programu
Upominajcie się o swoje piszcie do Avon
Uliana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-19, 19:18   #15306
KassiaKonsultantka
Raczkowanie

Probowala ktoras z Was zamowic 2 albo 3 wody toaletowe z demo ??

Nieee... tylko nie te mgielki w brakach ;///
KassiaKonsultantka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-19, 19:24   #15307
kasia2439
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Uliana Pokaż wiadomość
Witam sedrecznie...

Dziewczyny moze przyda się ta uwaga od katalogu 08 wchodzi nowy TPS dla nowych KK....są nowe prezenty oraz produkty demo ze zniżką i przybornik KK
Smutne jest to że obowiązuje tylko te KK które od kat08 zostały konsultantkami....
Ja mogę zapisać się od nowa bo jestem na swoją mamę zapisana, bo byłam pełnoletnia wtedy ale nie posiadałam jeszcze dowodu. Ale zaczynać od 0 ? Nie podoba mi sie to ... a tak to może wyciągnę na poziom biały KR

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-19, 19:28   #15308
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
I jesczze jedno. Napisałam do Avonu maila o tą kosmetyczkę i znowu przydzielono mi produkt przeprosinowy Z nimi trzeba walczyć Bo inaczej nie ma się z tego porzydku
A co ty im napisałaś? Ja zawsze jak piszę to mnie przepraszają i piszą kiedy będzie dostępne...
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-19, 19:33   #15309
kasia2439
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
A co ty im napisałaś? Ja zawsze jak piszę to mnie przepraszają i piszą kiedy będzie dostępne...

hehe po prostu napisałam że znowu nie dostałam tej kosmetyczki, co ja mam powiedzieć swojej klientce, jak mam jej spojrzeć w twarz bez żadnego produktu przeprosinowego?? :P :P :P już 2 raz poskutkowało ostatnio z tym preparatem to napisałam czy dają jeszcze te produkty przeprosinowe bo kiedyś dawali a teraz ani widu ani słychu
Stary 2007-06-19, 20:01   #15310
inez1234
Raczkowanie

Cytat:
hehe po prostu napisałam że znowu nie dostałam tej kosmetyczki, co ja mam powiedzieć swojej klientce, jak mam jej spojrzeć w twarz bez żadnego produktu przeprosinowego?? :P :P :P już 2 raz poskutkowało ostatnio z tym preparatem to napisałam czy dają jeszcze te produkty przeprosinowe bo kiedyś dawali a teraz ani widu ani słychu
no to teraz niech mi coś avonik nie wyśle

And big girls don't cry
inez1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-19, 20:07   #15311
avonka-avonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Uliana Pokaż wiadomość
Witam sedrecznie...

czy jesli jestem w trakcie TPS -w tym karalogu poziom 5 to oznacza ze dostane inna nagrode niz ta ktora mam na ulotce, ktora dostalam przy zapisie?? mialam zlozyc zamowienie na 550 zl w kat.08 i dostac w prezencie Krem liftingujacy Thermafirm oraz Program liftingujacy okolicze oczu.Specjalnie dobijalam do 550 zl bo bardzo zalezy mi na tych 2 prezentach,ale WLASNIE NA TYCH.czy dostane cos innego w takim razie czy to co napisalam ??
Pomozcie prosze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-19, 20:15   #15312
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Witam Mam do Was pytanie Czy zamawiałyście może paczkę z dostawą kurierskąbo jestem zmuszona 28zł zdzierstwo wracając do tematu czy paczki dochodzą całe i zdrowe bo słyszałam że kurierzy z dhl nie są zbyt delikatni i jest ponoć sporo reklamacji z okradzionymi paczkami włącznie
teraz sama nie wiem nie będzie mnie 3 tygodnie muszę mieć paczkę wcześniej co robić
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-19, 20:25   #15313
avonka-avonka
Raczkowanie

Czy ktos wie moze czy kredka i cien 2 w 1 odcien TEAL bardziej wchodzi w niebieski czy tez zielony ciemny(oliwkowy) kolor lub cos podobnego??Blizej jej do zieleni czy niebieskiego ??
Stary 2007-06-19, 20:40   #15314
paulinkosia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
Jakie wy macie zamówienia że wam się opłaca dawać upusty (nawet 20 %) wszystkim klientkom? Domyślam się że duże. Ja jakbym miała dać upust to z zarobku pewnie bym mogła wziąść dla siebie tylko przysłowiowe waciki
Ja aż takich dużych zamówień nie mam..raz większe raz mniejsze..ale wole dać klientce zniżkę niż jakiś gratis kosmetykowy..oczywiście próbki dodaję też
Mniej zarobię..tzn ten opust dla klientki z mojego zarobku się odlicza więc jakoś tego nie przebolewam..sporo dla siebie zamawiam i czasem tego mojego zarobku nie wystarcza i muszę dokładać ze swojego portfela..więc jeślibym miałabym jeszcze płacić za gratis klientkom to bym zbankrutowała Wolę dać opust
A zniżkę daję bo nie chcę aby poszły do konkurencyjnej konsultantki..i mnie zostawiły

Cytat:
Napisane przez elffee Pokaż wiadomość
dziwczyny, tylko spokoj moze nas uratowac

czytajcie uwaznie: oto moje zamowienie, w kazdym mailu, kazda z was dostaje cos takiego:

Wartość zamówienia w cenach regularnych: 447,10 zł
Wartość zamówienia po cenach regularnych nie uwzględnia ofert i opustów.

Czyli dopiero po zafakturowaniu beda uzwglednione promocje. Prosze czytac uwaznie!!
No ja też nie wiem jak niektórzy czytają Tyle paniki zawsze

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-19, 20:43   #15315
inez1234
Raczkowanie

a co do TPS to mam pytanko otoz zalapalam sie na 1 poziom w kampanii 05 i dostalam tusz full potem caly czas moje zamowienia byly ponad 150zl ale do 250 nie dobily . wreszcie w 08 udalo mi sie dobic do 250 zl i zastanawiam sie czy mi to uznają jako 2 poziom (skoro w poprzednich kampaniach zawsze bylam powyzej 150 zl z zamowieniami).... wie któraś z Was jak to działa ?

And big girls don't cry

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-06-19, 20:46   #15316
littlevenus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Witam Mam do Was pytanie Czy zamawiałyście może paczkę z dostawą kurierskąbo jestem zmuszona 28zł zdzierstwo wracając do tematu czy paczki dochodzą całe i zdrowe bo słyszałam że kurierzy z dhl nie są zbyt delikatni i jest ponoć sporo reklamacji z okradzionymi paczkami włącznie
teraz sama nie wiem nie będzie mnie 3 tygodnie muszę mieć paczkę wcześniej co robić
Spokojnie, bez obaw możesz zamówić paczkę. Mnie również zastała taka sytuacja,że musiałam korzystać z usług DHL i przywieźli mi paczkę "całą i zdrową" Płacisz przecież za nią, te 28 zł (o wiele za dużo nawiasem mówiąc!!!!) i jeśli (tfu tfu ) coś by się stało, to od razu wiadomość do avon i po sprawie. Uwierz, stratna nie będziesz! Pozdrawiam!
Stary 2007-06-19, 20:52   #15317
emi26
Raczkowanie

witam was wszystkie

skladalam zamowienie II z 07 i mam zafakturowane dwie mgielki bo wzielam dwa zapachy i az z tego wszystkiego napisalam do avonu czy mozna tez tak samo z wodami i odpisali ze takczyli smialo dziewczyny zamawiajcie z kazdego zapachu po jednej jesli ktos ma ochote na wiecej niz jeden zapach napewno przyjdzie]

papatki
emi26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-19, 20:54   #15318
avonka-avonka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
Ja aż takich dużych zamówień nie mam..raz większe raz mniejsze..ale wole dać klientce zniżkę niż jakiś gratis kosmetykowy..oczywiście próbki dodaję też
Mniej zarobię..tzn ten opust dla klientki z mojego zarobku się odlicza więc jakoś tego nie przebolewam..sporo dla siebie zamawiam i czasem tego mojego zarobku nie wystarcza i muszę dokładać ze swojego portfela..więc jeślibym miałabym jeszcze płacić za gratis klientkom to bym zbankrutowała Wolę dać opust
A zniżkę daję bo nie chcę aby poszły do konkurencyjnej konsultantki..i mnie zostawiły

Ja wcale nie panikuje tylko po prostu pytam?Mam do tego pelne prawo-a jezeli Ciebie draznia takie posty do nikt nie zmusza Cie do odp.na nietroche zyczliwosci ....
Stary 2007-06-19, 20:55   #15319
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
Napisane przez littlevenus Pokaż wiadomość
Spokojnie, bez obaw możesz zamówić paczkę. Mnie również zastała taka sytuacja,że musiałam korzystać z usług DHL i przywieźli mi paczkę "całą i zdrową" Płacisz przecież za nią, te 28 zł (o wiele za dużo nawiasem mówiąc!!!!) i jeśli (tfu tfu ) coś by się stało, to od razu wiadomość do avon i po sprawie. Uwierz, stratna nie będziesz! Pozdrawiam!
dzięki
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-19, 20:59   #15320
inez1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emi26 Pokaż wiadomość
witam was wszystkie

skladalam zamowienie II z 07 i mam zafakturowane dwie mgielki bo wzielam dwa zapachy i az z tego wszystkiego napisalam do avonu czy mozna tez tak samo z wodami i odpisali ze takczyli smialo dziewczyny zamawiajcie z kazdego zapachu po jednej jesli ktos ma ochote na wiecej niz jeden zapach napewno przyjdzie]

papatki
ja juz kiedys napisalam, ze mi odpisali ze tyko 1 szt mozna. nie bede juz nawet komentowac pracy avonu

dobranoc

And big girls don't cry
Stary 2007-06-19, 21:07   #15321
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inez1234 Pokaż wiadomość
a co do TPS to mam pytanko otoz zalapalam sie na 1 poziom w kampanii 05 i dostalam tusz full potem caly czas moje zamowienia byly ponad 150zl ale do 250 nie dobily . wreszcie w 08 udalo mi sie dobic do 250 zl i zastanawiam sie czy mi to uznają jako 2 poziom (skoro w poprzednich kampaniach zawsze bylam powyzej 150 zl z zamowieniami).... wie któraś z Was jak to działa ?
nie uznają Ci tego jako kolejny poziom. w tym programie chodzi o to żeby w kolejnych katalogach mieć zamówienia na określoną kwotę. jeśli w 1 katalogu spełniłaś wymogi tj zamówiłaś za 150 zł, ale już następnym wymagania nie spełniłaś (nie miałaś 250 zł), to TPS zostaje przerwany. mozesz do niego wrócić tylko i wyłącznie jeśli zapiszesz się na nowo.
Stary 2007-06-19, 21:11   #15322
paulinkosia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez avonka-avonka Pokaż wiadomość
Ja wcale nie panikuje tylko po prostu pytam?Mam do tego pelne prawo-a jezeli Ciebie draznia takie posty do nikt nie zmusza Cie do odp.na nietroche zyczliwosci ....
Kobieto a czy ja napisałam coś do Ciebie..nawet nie zacytowałam Twojego postu..na tym forum każdy ma prawo do pytania i czy ja to zakwestionowałam?..i czy napisałam coś o tym że mnie to drażni..i mój post był życzliwy..dodałam " " żeby nie było że to w złości..to chyba ty jesteś przewrażliwiona. A panika w sensie że ktoś coś czegoś nie doczyta i zdziwienie .
Nie zamierzam się kłócić..i jeśli ktoś tutaj na kogoś naskoczył to ty na mnie..bo ja nawet do Ciebie nic nie napisałam

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-19, 21:12   #15323
Agrippinilla
Rozeznanie

Cytat:

Paulinkosia, zrobisz jak zechcesz, ale przelicz zysk moim sposobem.
W tej chwili dajesz klientce rabat np. 10%. Czyli jeśli kupiła u Ciebie produkty za 200zł, płaci 180. A mój sposób jest taki - klientka przynosi mi zamówienie za 200 zł i wybiera sobie z katalogu produkt za 20 zł, ewentualnie droższy dopłacając nadwyżkę. W istocie płacisz za ten produkt nie 20 zł, lecz odpowiednio mniej np. o 25% czyli 15 zł. I o tyle tylko zmniejsza się Twój zarobek, natomiast zamówienie rośnie, bo zamawiasz za 220 zł po cenach katalogowych.

Czyli tak:
Sposób nr 1 - zamawiasz za 200 zł po cenach katalogowych, otrzymujesz 180 od klientki. Przy opuście 25% zarabiasz 30 zł
Sposób nr 2 - zamawiasz za 220 po cenach katalogowych, otrzymujesz 200 zł od klientki, produkt wartości 20 zł dajesz gratis. Przy opuście 25% zarabiasz 35 zł

To tylko pewne uproszczenie, ale warto spróbować. Wartość zamówień się zwiększy, więc i rabat wzrośnie
Stary 2007-06-19, 21:32   #15324
avonka-avonka
Raczkowanie

Cytat:
Kobieto a czy ja napisałam coś do Ciebie..nawet nie zacytowałam Twojego postu..na tym forum każdy ma prawo do pytania i czy ja to zakwestionowałam?..i czy napisałam coś o tym że mnie to drażni..i mój post był życzliwy..dodałam " " żeby nie było że to w złości..to chyba ty jesteś przewrażliwiona. A panika w sensie że ktoś coś czegoś nie doczyta i zdziwienie .
Nie zamierzam się kłócić..i jeśli ktoś tutaj na kogoś naskoczył to ty na mnie..bo ja nawet do Ciebie nic nie napisałam
ale ja wlasnie zadalam pytanie na ten temat...zreszta to nie jest istotne nie jestesmy tu po to aby sie klocic,nie mam ani takiej ochoty ani potrzeby

pozdrawiam Cie
Stary 2007-06-19, 21:39   #15325
violisia
Zadomowienie

Witam Kobitki ponownie padło pytanie o Full Speed'a nowego tego zielonego, mój TŻ był zachwycony bo mial możliwość sprawdzic zapach gdy zapisywałam sie do Avon'u stwierdził, że jest lepszy od pomarańczowego. Wiec od tygodnia męczy mnie ze chce kupic nowy perfumik, świnka nie jestem to dostanie go z oferty DEMO a przy okazji bedzie chodzącą reklamą produktu..

Ale teraz z innej beczki otóż mam pytanko, dot. przesyłki. Otóż musze złozyć zamówienie bo mam juz ponad 190 zł, wiec nie chce robić klientek w przysłowiowego "konia" ale jest problem bo wyjeżdzam na wczasy, i wracam 3 dni po dostawie, wiec problem tkwi w tym czy przesyłke moze odebrać moja mama?? Co musze zrobić by ją do tego upoważnić?
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-19, 21:48   #15326
Agrippinilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
Witam Kobitki ponownie padło pytanie o Full Speed'a nowego tego zielonego, mój TŻ był zachwycony bo mial możliwość sprawdzic zapach gdy zapisywałam sie do Avon'u stwierdził, że jest lepszy od pomarańczowego. Wiec od tygodnia męczy mnie ze chce kupic nowy perfumik, świnka nie jestem to dostanie go z oferty DEMO a przy okazji bedzie chodzącą reklamą produktu..

Ale teraz z innej beczki otóż mam pytanko, dot. przesyłki. Otóż musze złozyć zamówienie bo mam juz ponad 190 zł, wiec nie chce robić klientek w przysłowiowego "konia" ale jest problem bo wyjeżdzam na wczasy, i wracam 3 dni po dostawie, wiec problem tkwi w tym czy przesyłke moze odebrać moja mama?? Co musze zrobić by ją do tego upoważnić?
Jeśli dobrze pamiętam (bo odbieram paczki w COK-u) nie trzeba pisemnego upoważnienia do odbioru paczki. Pan paczkowy zostawi każdej dorosłej osobie pod tym adresem a jeśli nikogo nie ma, zdarza się, że zostawia u sąsiadów. Przynajmniej paczkowi moich znajomych czują taką potrzebę, by nie odwozić paczki do magazynu
Stary 2007-06-19, 22:00   #15327
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez Agrippinilla Pokaż wiadomość
A mój sposób jest taki - klientka przynosi mi zamówienie za 200 zł i wybiera sobie z katalogu produkt za 20 zł, ewentualnie droższy dopłacając nadwyżkę. W istocie płacisz za ten produkt nie 20 zł, lecz odpowiednio mniej np. o 25% czyli 15 zł. I o tyle tylko zmniejsza się Twój zarobek, natomiast zamówienie rośnie, bo zamawiasz za 220 zł po cenach katalogowych.

Czyli tak:
Sposób nr 1 - zamawiasz za 200 zł po cenach katalogowych, otrzymujesz 180 od klientki. Przy opuście 25% zarabiasz 30 zł
Sposób nr 2 - zamawiasz za 220 po cenach katalogowych, otrzymujesz 200 zł od klientki, produkt wartości 20 zł dajesz gratis. Przy opuście 25% zarabiasz 35 zł

To tylko pewne uproszczenie, ale warto spróbować. Wartość zamówień się zwiększy, więc i rabat wzrośnie
Agrippinilla, fajny pomysł.
Ja też nie daję rabatów, opust jest dla mnie. Klientkom, które zamawiają na ok.100 zł daję prezent kosmetyk. Niejednokrotnie wygląda on lepiej ( np. balsam czy coś ze SPA, co dostałam gratis albo bardzo tanio) niż 9-10 zł rabatu. Ponadto często się zdarza, że to co dostają gratis spodoba im się i potem same to zamawiają w następnych kampaniach. W ten sposób poznają więcej kosmetyków, a ja zwiększam sprzedaż.
Stary 2007-06-19, 22:00   #15328
violisia
Zadomowienie

Agrippinilla dzięki za szybciutką odpowiedź No to ciesze sie ze mój plan się powiedzie Pozdrawiam i zycze spokojnej nocy
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-19, 22:03   #15329
milagrosx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asicka1 Pokaż wiadomość
Witam Was pomyslalam ze skoro dajecie upusty swoim klientkom to ja tez sprobuje zachecic je do zakupow wten sposob powiedzce tylko czy lepiej napisac w katalogu czy przed zamowieniem poinformowac o znizce? czy przy zamowieniu opuscic cene? lepiej z gory zeby wiedzialy? Jak Wy to robicie jak jest lepiej?
Moje klientki wiedzą że w zależności na jaką sumę będzie zamówienie to taki opust dostaną. Zazwyczaj jest to od 4% do 10%, ale w tym katalogu dostaną jeszcze dodatkowo księgę piękna. Przemyślałam wszystko i postanowiłam że będą otrzymywały mniejsze opusty ale za to jakieś gratiski

Cytat:
Napisane przez emi26 Pokaż wiadomość
witam was wszystkie

papatki
To ja już nic nie wiem, ale wziełabym wszystkie, jeśli jednak okaże się że tak nie można to otrzymam wode która została zapisana jako pierwsza tak?

Powiedzcie mi czy do zamówienia wliczać się będzie doładowanie myAvon?
Chciałabym też wiedzieć co nieco o pędzelku do cieni, mam na niego oko ale nie wiem czy jest dobry?

Edit: A tak wogule to coraz ładniejsze i ciekawsze Avatarki u nas się pojawiają. Tylko pogratulować.

milagrosx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-19, 22:07   #15330
aniamik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez avonka-avonka Pokaż wiadomość
Czy ktos wie moze czy kredka i cien 2 w 1 odcien TEAL bardziej wchodzi w niebieski czy tez zielony ciemny(oliwkowy) kolor lub cos podobnego??Blizej jej do zieleni czy niebieskiego ??
Jest to taka brudna zieleń, mnie się nie podoba
aniamik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości