Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 1 3,23%
Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! 1 3,23%
Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję 16 51,61%
Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a 1 3,23%
Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty 3 9,68%
Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie 3 9,68%
Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku 0 0%
Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały 0 0%
Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię 6 19,35%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-10, 15:12   #121
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

Musze sie pochwalic,a co!Zaszalalam dzis w Nexcie i kupilam Helence dwie pary butow Oto one jedne http://www.next.co.uk/g392642s5#658951g39 i drugie,tylko że rozowe http://www.next.co.uk/x532896s5#874869x53

Edytowane przez dodinha
Czas edycji: 2014-04-10 o 15:26
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 15:13   #122
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
CZY WASZE DZIECI mają łaskotki, bo mój straszne i tak fajnie sie chicha jak go dotykam palcami pod paszkami

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

no dobra to buziaki mamusie my lecimy na dwór bo nawet nie wieje, ale sie chmurzy i później moze padać

moja ma

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
te chusteczki fitti jak wyciaglalam robily sie dziurawe
sito normalnie
nie wyobrazam sobie aby nimi wycierac kupy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Coś ty, mi się nigdy nie zdarzyło,uwielbiam te chusteczki

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 15:19   #123
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
J

Ja dawalam sloiczkow Filip jadl po 4 mcu.

Inwersja powinno sie dawac z nabialem bo lepsza wchlanialnosc zelaza i co tam rozklad wapieni co takiego zapamietalam albo szczawiianow.

Pomidor teoretycznie nie ale po 6 mcu mnostwo sloikow z pomidorem.

Ja daje lososia tylko w sloiczku Hippa poki co ale ze sloiczek kolo 5,50 -6 to jak Nena pisala lepiej kupic 10 dag i zrobic samemu mimo ze 50 pln za kg.

Inwersja Cukinia taka z supermarketu czy jakas eko? Chcialam dac Fifkowi a mama mi nagadala ze to nie sezon i napewno mocno faszerowana.

Fili zlapal mi ze stolu miske z zupa ns szczescie nie goraca mimo ze stala daleko i prawie go trzymalam za reke wstajac z nim od stolu zeby jej niezlapal..mimo ze w sumie poza brudnym stolem i ubrankiem nic sie nie stalo splakal sie ze szok

A ja dzis robie pieczarki faszerowane Lulli tylko ztuningowana wersja.
z Lidla
a czy którekolwiek warzywa nie są dziś faszerowane? sama widziałam kilka(?) lat temu jak sprzedawca z ryneczku u mnie w mieście rodzinnym zaopatrywał się w warzywa z kauflanda
te słoiczki to też w g mnie pic na wodę. ktoś wierzy, że oni hodują te warzywa i owoce bez chemii specjalnie dla słoiczków?

poza tą cukinią wszystkie warzywa, które gotowałam mu kupowałam na ryneczku (poza marchewką i groszkiem afkors, bo to wygodniej ugotować mrożone). baa, taki jestem hardcorowiec, że pierś z indyka z garmażerki. jedynie królika od znajomej mamy z pracy, ale królika ciężej dostać.

a co do pomidora to może następnym razem, choć na razie drogi jest jeszcze, jakoś ok 10zł za kg. a jednak wolałabym podać te nasze, bo lepsze, a nie te z zimy, bo samą wodą smakują.

nowalijki zaczęły się już pojawiać, ale z naszymi dziećmi trochę lipa, bo za małe, bo bezzębne, a tam jednak dużo liści. a szkoda, bo smaczne i zdrowe

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Lola, nigdy nie trafiła mi się dziurawa chusteczka fitti. cienkie są owszem, ale za te cenę... no i zdarza się, że wyjdą hurtowo z opakowania

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-04-10 o 15:18
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 15:23   #124
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Musze sie pochwalic,a co!Zaszalalam dzis w Nexcie i kupilam Helence dwie pary butow Oto one jedne http://www.next.co.uk/g392642s5#658951g39 i drugie,tylko że rozowe http://www.next.co.uk/x532896s5#874869x53
ale cudne

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
żebyś wiedziała.

Ja mam w domu nadziewane jajka czekoladowe, ale to Korn dostał od babeczki z piekarni. Nie będę mu zzerać.

nie obrazi się

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 15:28   #125
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
wstalam tylko po czystego pampersa bo narobila w trakcie jedzenia
cała spryciara... ja musze uważać jak piję gdy trzymam Hubiego, bo mi za kubek łapie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
kurcze nie zauważyłam że nowy wątek bo z telefonu pisałam
przekopiuje

Ja z pytaniem zanim nadrobie resztę
Jestem zielona bo pierwszy raz Ola ma gorączkę i nie wiem co robić. Ma 38.5 podalam pedicetamol i co teraz robić? Czekać czy juz umawiać się do lekarza bo nie wiem skąd ta gorączka? Trzeba by znaleźć przyczynę tak? Pomóżcie proszę
może poczekaj, jak będzie gorączka po 3 godzinach to wtedy do lekarza

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

My byliśmy dziś u pediatry, Miłek waży 7750g. Ma zapalenie spojówek, dostał krople i maść, ale na basen niby może dziś iść. Poza tym nie jestem zadowolona z dzisiejszej wizyty, niewiele się dowiedziałam Wysypka pewnie od jakiegoś jedzenia i tyle, katar przejdzie a osłuchowo czysto.
faktycznie pediatra wylewna...

Cytat:
a bo dzisiaj słyszałam, jak pewna dziewczyna z biura, zwraca się do niego "od niedawna" proszę pana, a nie po imieniu. Chyba się boi.
i bardzo dobrze, ma się bać

Cytat:
papuga przecież po mnie od razu widać, żem wredna.

CHCE MI SIĘ CZEKOLADY
i mi też i mleka

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Hubi ma trzecią drzemkę
Stary 2014-04-10, 15:28   #126
misia332
Zakorzenienie

Korn mnie dzisiaj zadziwia, śpi od półtorej godziny.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 15:35   #127
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No to i ja jestem, dostałam Tulę i lecimy do sklepu ją wypróbować
Potem upiorę, nie mam siły walczyć z młodą w wózku w sklepie
matal tuli nie wolno prac!tylko miejscowo przecierac

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Jestem i ja
Czy wasze dzieci mają garnuszek na klocuszek? Jeśli tak to już się umieją nim bawić jakkolwiek?

2 pytanko: Chciałam kupić szczeniaczka uczniaczka, ale Leo dostał szczeniaczka kiwaczka, no i teraz nie wiem czy jest sens kupić ucznaiczka bo pewnie piosenki są te same?

Trzeci typ to multikostka, no i waham się co mu kupić...

Co do sprawy mięsa z poprzedniego wątku... Chyba zrobiłam błąd! Ostatnio miałam zamrożoną cielęcinę, ugotowałam, połowa poszła do obiadków, 2 połowę zamroziłam zbendowaną w pojemniczku no i jak to wyciągnę przy następnym gotowaniu obiadków i pomieszam z warzywami to chyba nie mogę tego jeszcze raz mrozić

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Stresuję się bo Leo dziś dostał pierwszy raz pomidora, mega mu smakował, ale ja w dzieciństwie byłam na niego mocno uczulona i cykam się czy z nim nie będzie podobnie Na razie nie wykazał żadnej reakcji alergicznej na cokolwiek
ja bym w ogole nic dziecku nie mrozila powtornie
a napewno nie mieso nawet po obrobce termicznej
sobie tak nie robie a co dopiwro dziecku

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 15:37   #128
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:

My byliśmy dziś u pediatry, Miłek waży 7750g. Ma zapalenie spojówek, dostał krople i maść, ale na basen niby może dziś iść. Poza tym nie jestem zadowolona z dzisiejszej wizyty, niewiele się dowiedziałam Wysypka pewnie od jakiegoś jedzenia i tyle, katar przejdzie a osłuchowo czysto.
Za wagę Oby oczka wyzdrowiały szybko

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
moze powtorze jeszcze tu swoje pytania z poprzedniego watku:

1. jakie kaszki nie sa zapychajace? bo Kubusia wszystkie mleczno ryzowe z bobovity zapychaja. juz jestesmy po ekspozycji, to mopze cos glutenowego?
2. jakie mieska dajecie swoim pociechom i ile razy w tygodniu?
3. ile razy dziennie myjecie maluchom zabki?
1. Nie wiem
2.Cielęcinę z pewnego źródła 5razy i rybę 2 razy, on kocha rybkę
3. Mojemu jeszcze nie widać ich chociaż już czuć palcem myślę ze raz po kąpieli b ędziemy myć, dopóki nie pojawią się w całej okazałości.
Cytat:
żebyś wiedziała.

Ja mam w domu nadziewane jajka czekoladowe, ale to Korn dostał od babeczki z piekarni. Nie będę mu zzerać.
My zjedliśmy naszemu kinder niespodzianki wstyd mi za to

Cytat:
super butki

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
z Lidla
a czy którekolwiek warzywa nie są dziś faszerowane? sama widziałam kilka(?) lat temu jak sprzedawca z ryneczku u mnie w mieście rodzinnym zaopatrywał się w warzywa z kauflanda
te słoiczki to też w g mnie pic na wodę. ktoś wierzy, że oni hodują te warzywa i owoce bez chemii specjalnie dla słoiczków?

poza tą cukinią wszystkie warzywa, które gotowałam mu kupowałam na ryneczku (poza marchewką i groszkiem afkors, bo to wygodniej ugotować mrożone). baa, taki jestem hardcorowiec, że pierś z indyka z garmażerki. jedynie królika od znajomej mamy z pracy, ale królika ciężej dostać.

a co do pomidora to może następnym razem, choć na razie drogi jest jeszcze, jakoś ok 10zł za kg. a jednak wolałabym podać te nasze, bo lepsze, a nie te z zimy, bo samą wodą smakują.

nowalijki zaczęły się już pojawiać, ale z naszymi dziećmi trochę lipa, bo za małe, bo bezzębne, a tam jednak dużo liści. a szkoda, bo smaczne i zdrowe

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Lola, nigdy nie trafiła mi się dziurawa chusteczka fitti. cienkie są owszem, ale za te cenę... no i zdarza się, że wyjdą hurtowo z opakowania
też tak uważam w sprawie warzyw, ale akurat ja daje od babci z ogródka, jakbym ich nie miała kupowałabym mrożonki, a potem krajowe w sezonie. Ja pomidora dałam jedną łyżeczkę na słoik 130g swojego przecieru z babci pomidorów, będe tak robić kilka dni i obserwować...
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 15:39   #129
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
matal lub ktoś czy ja mogę prosić żeby ktoś wrzucił przepis na to ciasto? najlepiej do klubu
ja mam przepis zapisany na drugim lapku, którego nie mogę odpalić więc przyłączam się do prośby

Cytat:

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
szpinak po 10 miesiacu?
a ja myślałam że można , kupiłam mrożony i chciałam zrobić małemu jutro
ja dawałam taki ze słoiczka po 4 m-cu i nic złego się nie działo Z tego co gadałam z koleżankami ze SR, to większość dawała słoiczkowy szpinak z ziemniorem po 4 lub 5 mies.

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Ryly? Ja już dałam Bobovity ziemniak+ szpinak od 4mż. Paskudne ale nic jej nie było.
no ja tak samo dałam słoiczek z Bobovity

Cytat:
fajnie masz.... mój dzieć poza 1,5godz na spacerze pospał mi w domu całe 20 minut
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 15:40   #130
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
moja ma

Coś ty, mi się nigdy nie zdarzyło,uwielbiam te chusteczki

kurcze to moze mialam jakies felerne
wyciagajac tak sie rozciagaly ze robilo sie sito

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 15:46   #131
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciesz sie A juz mialam Ci dawno pisac,ilekroc piszesz o Kornelku Korn,to od razu mi sie z zespolem kojarzy

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
ale cudne [COLOR="Silver"]
Cytat:
Za wagę

super butki

Dzieki dziewczyny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-10, 15:48   #132
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem i ja
Czy wasze dzieci mają garnuszek na klocuszek? Jeśli tak to już się umieją nim bawić jakkolwiek?

2 pytanko: Chciałam kupić szczeniaczka uczniaczka, ale Leo dostał szczeniaczka kiwaczka, no i teraz nie wiem czy jest sens kupić ucznaiczka bo pewnie piosenki są te same?

Trzeci typ to multikostka, no i waham się co mu kupić...

Co do sprawy mięsa z poprzedniego wątku... Chyba zrobiłam błąd! Ostatnio miałam zamrożoną cielęcinę, ugotowałam, połowa poszła do obiadków, 2 połowę zamroziłam zbendowaną w pojemniczku no i jak to wyciągnę przy następnym gotowaniu obiadków i pomieszam z warzywami to chyba nie mogę tego jeszcze raz mrozić

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Stresuję się bo Leo dziś dostał pierwszy raz pomidora, mega mu smakował, ale ja w dzieciństwie byłam na niego mocno uczulona i cykam się czy z nim nie będzie podobnie Na razie nie wykazał żadnej reakcji alergicznej na cokolwiek
moja ma garnuszek, ogólnie lubi wsadzać do niego rączkę i on gra, lubi sobie go złapać i nim "porzucać", lubi walić w niego klockami. ogarnia,że klocku wkłada się do dziurek,ale włożyć jeszcze nie umie.

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
kurcze nie zauważyłam że nowy wątek bo z telefonu pisałam
przekopiuje

Ja z pytaniem zanim nadrobie resztę
Jestem zielona bo pierwszy raz Ola ma gorączkę i nie wiem co robić. Ma 38.5 podalam pedicetamol i co teraz robić? Czekać czy juz umawiać się do lekarza bo nie wiem skąd ta gorączka? Trzeba by znaleźć przyczynę tak? Pomóżcie proszę
może ząbki?ja bym jeszcze zaczekała.

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Chodzi o wapn chzba, mm tez ma, nawet znalazlam przepis i tam pisalo, ze moze bzc mm albo mleko cycowe.Niestety nie moge ynalezc tego linku
naciśnij ctrl+shift

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Karolson, dziękuję pięknie za zdradzenie ekspresowej metody!
Doczytałam w poście a propos mrożenia jedzonka - piszesz, że nie można drugi raz zagotowywać, bo tracą warzywa witaminy, a ja pytam po co drugi raz zagotowywać? Ja jeszcze nie mroziłam, ale zamierzam i myślałam, że wystarczy rozmrozić i podgrzać w podgrzewaczu

Motyl, poczytałam o Twoich kosteczkach i dla mnie to Ile roboty! Czemu nie chcesz mrozić gotowych obiadków?
bo dalej badam na co jest uczulona, jak zrobię od razu cały słoiczek i się okaże uczulona to się wszystko na raz zmarnuje. I poza tym mogę sobie komponować tak jak mi się w danej chwili chce.

Cytat:
Szalone
Masakra jak lecicie, a ja nie mam czasu dziś na wizaż, a jutro jadę do rodziców i wrócę po świętach, więc w ogóle nie wiem czy będę na bieżąco. Zaraz się zbieramy na basen, Dawida zawozimy do mojej siostry, a ja jadę z chłopakami i popatrzę jak mój dzidziuś pływa Nadrobiłam stary tylko wątek

a jakie macie modele jedo?
my też jeszcze w gondoli, bo Miłek się mieści i z reguły śpi na spacerach, więc jeszcze nie widzę konieczności przesadzania go do spacerówki, której bardzo nie lubię i chciałabym żeby jak najkrócej w niej jeździł

zdrówka dla Natki
maść majerankową pod nosek jeśli o to Ci chodzi, a jeśli o takie rozgrzewające to nam farmaceutka powiedziała, że za wcześnie

gratulacje

brawo dla Julki

dla Zuzi, ładna waga
co się dzieje?

1. zapychające czyli dokładnie co? problem z kupą po nich? ryżowe tak właśnie działają, więc jeśli glutenowe już może to próbuj, u nas po jaglanej też jest ok
2. jeszcze nie daję, ale to chyba było 10g 5-6 razy w tygodniu, bo 1-2 razy ryba
3. raz

a moja Teściowa przywiozła mi jakąś rozgrzewającą od 6 miesiąca.
biedny Miłek

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
Ciesz sie A juz mialam Ci dawno pisac,ilekroc piszesz o Kornelku Korn,to od razu mi sie z zespolem kojarzy

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Dzieki dziewczyny
a mi z batonami Corny Albo z Corn Flakes

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 16:02   #133
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A można kupić gdzieś dynie mrożoną?

Ja dzisiaj pierwszy raz podałam buraka.
Nie wiedziałam, że można już podawać pomidory?

Jaką podajecie rybę? Ja myślałam, żeby kupić filet z łososia, ale kosztuje ponad 50 zł za kilogram. Jaką Wy dajecie?

Dziewczyny jakie macie/polecacie wózki? Spacerówka+ gondola + nosidło? Moja koleżanka chce kupić dla Maluszka. Ja mam beznadziejny, więc swojego nie polecam Pamiętam, że Kaśka ma mure 4, a Wy?
Wiem, że temat wałkowany setki razy, ale już nie pamiętam nazw
ja jako ze mialam pelen przeglad
xlander
taco jumper
mura 4
i inglesina

to najlepiej jezdzilo mi sie tako
ale jako lekki wozek na codzien inglesina tyle ze nie mialam do.niej gondoli i to akurat kiepsko widze

tako tako ponad wszystko
mnie.sie.marzyl.city move ale darowanemu koniowi itp

Cytat:
poziomka, ja się napaliłam na ten garnuszek i już miałam kupić ale jak poleciałam do smyka to akurat nie było ale teraz to sama nie wiem czy kupie , zastanawiam się nad takim panelem grającym w poprzednim wątku wklejałam zdjęcia

przez net jakie 30%taniej niz w smyku

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Ja zamówiłam wczoraj, wiec pewnie jutro bedzie

Wy tak o obiadkach, gotowaniu, a ja nie wiem jak przekonać Wiki do jedzenia. Kazdy słoiczek traktuje, jak przystawkę, 2 łyżeczki i koniec, a pózniej na pierś sie rzuca...

u mnie to samo
ale przestalam juz walczyc
jak nadejdzie gotowosc to bedzie jadl
jedyne co mu smakuje to szparagi z maselkiem i bananek

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
zjadłam obiadek (kasza jęczmienna i bitki w sosie własnym) i idę zalegnąć z książka

jak ty znajdujesz czas na ksiazke

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dziewczyny,odnośnie podawania glutenu...
Juz pisałam o tym jakiś czas temu,ale widziałam,że nikt z Was sie nie odniósł. Otóż jakies 2 tygodnie temu podałam Julce słoik po 6 miesiącu, w którym jak się okazało był gluten. Potem zorietnowałam się,że dostała takich obiadków 3,4. Glutenu wtedy nie wprowadzałam i teraz nie wiem co robić... czy jesli nie wystąpiła żadna reakcja, to nie wprowadzać?Pamiętam,ze Majce robiłam ekspozycję przez jakies 3 tygodnie i było wszystko w porządku.
ja bym robila ekspozycje pomimo tego

[/RIGHT]

Edytowane przez tassia
Czas edycji: 2014-04-10 o 17:03
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 16:08   #134
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
A jak dałam popić cysiem to też okey?
Nie weim, nie chcesklamac

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
1. jakie kaszki nie sa zapychajace? bo Kubusia wszystkie mleczno ryzowe z bobovity zapychaja. juz jestesmy po ekspozycji, to mopze cos glutenowego?
2. jakie mieska dajecie swoim pociechom i ile razy w tygodniu?
3. ile razy dziennie myjecie maluchom zabki?

u nas nocka znowu gorsza kilka pobudek, dwa karmienia...
i wlasnie teraz przy zasypianiu znowu sie rzuca, a juz bylo kilka dni spokoju
ide walczyc, zeby uspic
1.Jaglana nie zapzcha, ale nie ma glutenu.Owsianka ewentualnie, ale po 7mym miesiacu
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 16:11   #135
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne buciki

No okazało się, że owa płyta w paczce to nie gratis do zakupów, ale do mleka także zbiór prezentów pomniejszył się o 1 szt

Stary 2014-04-10, 16:42   #136
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
moja ma garnuszek, ogólnie lubi wsadzać do niego rączkę i on gra, lubi sobie go złapać i nim "porzucać", lubi walić w niego klockami. ogarnia,że klocku wkłada się do dziurek,ale włożyć jeszcze nie umie.
włąśnie niedawno czytałam że twoja się nim już bawi i to mnie natchnęło...
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja jako ze mialam pelen przeglad
xlander
taco jumper
mura 4
i inglesina

to najlepiej jezdzilo mi sie tako
ale jako lekki wozek na codzien inglesina tyle ze nie mialam do.niej gondoli i to akurat kiepsko widze

tako tako ponad wszystko
mnie.sie.marzyl.city move ale darowanemu koniowi itp

przez net jakie 30%taniej niz w smyku
Ja mam tako i go lubię, ale ja nie muszę mieć lekkiego wózka

skoro temat wózków, macie pomysł jaką mam kupić torbę do mojego? kolor sprawia problem a dodatkowo ten wzorek, nożadna mi nie pasuje,a ta co była z nim jest głupia i jej nie cierpię Chcę nową, ale nie umiem dobrać koloru
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tako-warrior-spacer-gond-fotelik-adapter-2011-fantazja-9_0_b.jpg (90,0 KB, 42 załadowań)
Stary 2014-04-10, 16:46   #137
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Pisałam już nawet do producenta czy mi uszyją torbę jak od lareta w tym kolorze ale delikatnie mówiąc odmówili
Stary 2014-04-10, 17:03   #138
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Garnusyek na klocuszek heheheh, mzslalam ze to jakas metafora nocnika

padłam

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Z poprzedniego

muszę kupić kota może zacznie hycać
no jedynie maść majerankową stosowałam...

te chłopy

super e się doczekałaś przewrotów mój zaczął się poważnie interesować stopami jakieś 3 dni temu i teraz brakuje mu z 4cm żeby do buzi sięnąć

mój by beczał, bo nawet suszarki się boi której większość tu używa do uspojajania, a mój wyje jak suszę włosy

słodziutka

15kg i takie copy, niezbyt się wysilili

spryciula
Misiek boi się suszarki na wysokich obrotach ,na pół mocy akceptuje

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 17:16   #139
agravka
Wtajemniczenie

wklejam obiecana sukienke na chrzciny https://plus.google.com/photos/11070...49384454172294

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
kurcze to moze mialam jakies felerne
wyciagajac tak sie rozciagaly ze robilo sie sito
u nas nigdy sie nie zdarzyly, uzywam chyba drugi 3-pak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-10, 17:18   #140
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
wklejam obiecana sukienke na chrzciny https://plus.google.com/photos/11070...49384454172294
nie moge zobaczyc

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 17:25   #141
Madziuchna27
Zakorzenienie

Moje dziecko od godziny 6.40 do 18 spało tylko 20 minut na spacerze zanim nie weszliśmy do sklepu i się nie obudziło. Już tak marudził, nie dawał się w ogóle ululać po południu, rozpłakał się i zasnął właśnie przy cycu. Tak głęboko, że nawet się nie obudził jak przeniosłam go do łóżeczka I o której ma go teraz kąpać/kłaść na noc????? :mdle je:

Cytat:
czyli jak mam przyrządzić szpinak z ziemniakami i indykiem żeby był nabiał? dodać mm? tylko ile i kiedy
Cytat:
Ryly? Ja już dałam Bobovity ziemniak+ szpinak od 4mż. Paskudne ale nic jej nie było.
Też kupiłam ten słoiczek tylko z Hippa, ale szybko go nie podam, bo tam jest mleko i śmietana w składzie!

Cytat:
Mi też Kiedyś namiętnie słuchałam, teraz czasem

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Dziewczyny!
Napiszcie mi proszę DRUKOWANYMI LITERAMI co i jak z mięsem i rybami w diecie naszych dzieci. Bo ja z rozpiski zrozumiałam, że 1-2 w tygodniu?! A Papuga pisze np., że indyka daje codziennie Drób nie zalicza się do mięsa?? Jak mam zacząć wprowadzać mięso? Też podawać trzy dni pod rząd i obserwować??? Dłużej niż trzy dni? Cholera, gubię się! A jak jeszcze przeczytałam o szpinaku, nabiale i indyku to zrobiłam oczy, bo kompletnie nie wiem o zasadach/wchłanianiu się witamin innych składników odżywnych

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 17:45   #142
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
matal lub ktoś czy ja mogę prosić żeby ktoś wrzucił przepis na to ciasto? najlepiej do klubu

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Nie mogę doczekać się dnia ,kiedy w końcu skończy się akcja z ulewaniem! Wystarczy,że tylko dam ją do pozycji siedzącej i momentalnie wylatuje
Ja teeeeeeeeeeż!

Cytat:
Misia a co tak oficjalnie z Panem mezem ?
Ja na mojego tak mówię, jak mam focha

Cytat:
czyli jak mam przyrządzić szpinak z ziemniakami i indykiem żeby był nabiał? dodać mm? tylko ile i kiedy
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
matal tuli nie wolno prac!tylko miejscowo przecierac
nie mogę uprać??
A czemu??
Tzn... ja nie mogę używać rzeczy nie pranych Takie fuj są

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 17:54   #143
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
nie moge zobaczyc
https://plus.google.com/photos/11070...97052064518513
a teraz?
Stary 2014-04-10, 17:55   #144
passion80
Zakorzenienie

Madziuchna, mieso codziennie, zamiennie ryba 1-2 razy w tygodniu

my dajemy drob, ale mamy swoje
Stary 2014-04-10, 17:57   #145
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

nie mogę uprać??
A czemu??
Tzn... ja nie mogę używać rzeczy nie pranych Takie fuj są
ja co prawda jeszcze nie pralam, ale moja kolezanka ma juz dluugo i pierze bez problemow
Stary 2014-04-10, 18:04   #146
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

u nas nigdy sie nie zdarzyly, uzywam chyba drugi 3-pak
cudowna bardzo w moim guście

i w ogóle miałam Ci pisać,że prześliczne masz dziewczynki

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Moje dziecko od godziny 6.40 do 18 spało tylko 20 minut na spacerze zanim nie weszliśmy do sklepu i się nie obudziło. Już tak marudził, nie dawał się w ogóle ululać po południu, rozpłakał się i zasnął właśnie przy cycu. Tak głęboko, że nawet się nie obudził jak przeniosłam go do łóżeczka I o której ma go teraz kąpać/kłaść na noc????? :mdle je:

Też kupiłam ten słoiczek tylko z Hippa, ale szybko go nie podam, bo tam jest mleko i śmietana w składzie!

Mi też Kiedyś namiętnie słuchałam, teraz czasem

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Dziewczyny!
Napiszcie mi proszę DRUKOWANYMI LITERAMI co i jak z mięsem i rybami w diecie naszych dzieci. Bo ja z rozpiski zrozumiałam, że 1-2 w tygodniu?! A Papuga pisze np., że indyka daje codziennie Drób nie zalicza się do mięsa?? Jak mam zacząć wprowadzać mięso? Też podawać trzy dni pod rząd i obserwować??? Dłużej niż trzy dni? Cholera, gubię się! A jak jeszcze przeczytałam o szpinaku, nabiale i indyku to zrobiłam oczy, bo kompletnie nie wiem o zasadach/wchłanianiu się witamin innych składników odżywnych

moja o tej godzinie idzie spać na noc, więc ja na Twoim miejscu po prostu bym go zostawiła,ale rozumiem,że nie umyty i nie przebrany. Kurczaki nie wiem

yeeeeeeaaa, tell me about it. Ja też się strasznie gubię, jeszcze mięska nie zaczęłam podawać, miałam jutro zacząć, ale..,
T. przyniosła mi słoiczki z domowymi przecierami z jabłek i brzoskwiń. Robiła w lecie w Termo mixie dla Natalki. Nie podpisała słoików. I co?Mówię małżowi,żeby jej jabłuszko dał na podwieczorek, a ten dał brzoskwinię. I chyba teraz muszę poczekać jeszcze, bo co jak jej jakaś alergia wyjdzie i nie będę wiedziała,czy brzoskwinia czy mięcho...

Stary 2014-04-10, 18:07   #147
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

witamy się w nowym wątku

dziękujemy za kciuki.
Jasio jak zwykle był dzielny, zapłakał chwilę przy wkłuciu a później się uśmiechał

teacherko brawo za wagę Zuzi i za to jaka była dzielna, i przytulam na doła

Cytat:
Zjadl kaszke i to nie slodka
Nie odeywanosie do nas w sprawie wzdrokow z monitora oddechu.Zaczynam sie martwic ye cos ynalezli...
gdyby coś znalezi chyba tym bardziej by się odezwali

Cytat:
o...o...o....!!!! o my gad
ile ludzi tyle pomysłów

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

pytanko czy kupowałyście kiedyś chusteczki mokre z biedronki fifi czy fitti coś takiego 3 opak. po 72 szt za ok 10 zł?
tak, są ok jak za taką cenę choć tak jak dziewczyny pisały trochę cienkie.

Cytat:
to masz teraz, sprzątaj mamo

Cytat:
J

Fili zlapal mi ze stolu miske z zupa ns szczescie nie goraca mimo ze stala daleko i prawie go trzymalam za reke wstajac z nim od stolu zeby jej niezlapal..mimo ze w sumie poza brudnym stolem i ubrankiem nic sie nie stalo splakal sie ze szok

A ja dzis robie pieczarki faszerowane Lulli tylko ztuningowana wersja.
uff!
trzeba być coraz bardziej uważnym przy tych naszych dzieciaczkach

Cytat:
S
zdrówka dla Miłka i brawo za wagę

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Misiek boi się suszarki na wysokich obrotach ,na pół mocy akceptuje
Jasiek natomiast lubi tylkowysokie obroty suszarki

teraz właśnie bawi si,ę nową zabawką i obraca, gryzie ją na wszytskie strony staje na raczkach i próbuje wykonać jakiś ruch po czym pada na brzuch i pełza

kupiłam te kostki:

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 18:08   #148
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
cudowna bardzo w moim guście

i w ogóle miałam Ci pisać,że prześliczne masz dziewczynki

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

moja o tej godzinie idzie spać na noc, więc ja na Twoim miejscu po prostu bym go zostawiła,ale rozumiem,że nie umyty i nie przebrany. Kurczaki nie wiem

yeeeeeeaaa, tell me about it. Ja też się strasznie gubię, jeszcze mięska nie zaczęłam podawać, miałam jutro zacząć, ale..,
T. przyniosła mi słoiczki z domowymi przecierami z jabłek i brzoskwiń. Robiła w lecie w Termo mixie dla Natalki. Nie podpisała słoików. I co?Mówię małżowi,żeby jej jabłuszko dał na podwieczorek, a ten dał brzoskwinię. I chyba teraz muszę poczekać jeszcze, bo co jak jej jakaś alergia wyjdzie i nie będę wiedziała,czy brzoskwinia czy mięcho...
Dzięki za komplementy

Ja też bym już zostawiła na sen nocny

Stary 2014-04-10, 18:08   #149
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
ja co prawda jeszcze nie pralam, ale moja kolezanka ma juz dluugo i pierze bez problemow
No ja jednak wrzuciłam do pralki na 20 stopni, nosidło przeżyło

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 18:10   #150
butterfly20
Zakorzenienie

łeee pousuwali te filmiki na youtube z MelB. co miałyśmy w K i teraz będę musiała ciągle szukać

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości