|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Witam jestem już w domu
Nie wiem co mam której napisać. Trochę mam do nadrobienia. Doczytałam się że Jana urodziła
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII
Cytat:
---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- pisz co u Was! Jak się czujesz?
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
jakkkkk???? w porzo? masz leżeć?
heeehhhh. te "gwarancje"...
|
|
#2314 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2315 |
|
Zadomowienie
|
W zwolnieniu mam leżące, ale mój stwierdził, że na krótki spacer mogę sobie pozwolić. Czuję się fizycznie dobrze, psychicznie dużo gorzej. Trochę oschle potraktowali mnie w pracy, wątpię, że po tym wrócę tam. Najważniejsze jest teraz dziecko i to że skurcze przeszły i tego się trzymam. Zamierzam wykorzystać ten czas, który teraz mam na cieszenie się ciążą oraz zabawę ze Stasiem.
|
#2316 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jejku, ja chyba jestem jakoś dziwnie zbudowana, bo nie dam rady tak głęboko palucha wsadzić Cytat:
Cytat:
Bardzo się cieszę Cytat:
wszyscy się spodziewali, że pójdę na doktorka (tyle, że na bydlakach). Na szczęście mój promotor był ze mną szczery i od razu powiedział, że pracy na uczelni nie będzie ![]() Teraz jednak nie żałuję, że tak wyszło
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2014-04-10 o 17:36 |
||||
|
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Edytka,
mam nadzieję, że tylko Ci się wydaje, że "oschle". Będzie dobrze! a Staś rozumie, że mama ma się oszczędzać? ![]() Cytat:
|
|
|
#2318 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Taka neutrofila jest w ciąży fizjologią, Cytat:
I dlatego m.in. nie wyobrażam sobie wielodzietnosci. Cytat:
U T juz sytuacja raczej opanowana. Dzisiaj naszym głównym zajęciem było wietrzenie tyłka
|
||||
|
|
|
#2319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wychodziłam z pracy prawie z płaczem. Staś jest kochany on stara się zrozumieć na swój sposób, że mama nie może, ale jest także dzieckiem i o pewnych rzeczach trzeba mu przypominać.
19.04.2013 r. Staś i Michaś Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2014-04-10 o 18:33 |
|
|
|
|
#2320 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Jana GRATULACJE!!!!! super ze juz razem. Edytko bedzie dobrze najwazniejsze zdrowie maluszka. Wika udusilabym sie kanapką w pracy akurat mialam przerwe jak to przeczytalam. Jeszcze przez pol godziny mi sie smiac chcialo wszyscy sie na mnie dziwnie patrzyli. I nie zgadzam sie nie kazdemu sie to moze zdarzyc. Wika jest niezastąpiona w takich sytuacjach. Sciskam Cie mocno. ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Edytko wspolczuje sytuacji w pracy. Nie znosze takich bezwzglednych ludzi Jakby praca mialabyc calym naszym zyciem. Trzymaj sie kochana. Bedzie dobrze I nie przejmuj sie glupim babskiem. Ohhh...normalnie mordowalabym.
|
#2321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za podejście. a jak z tż? Cytat:
fajne zajęcie
|
|
#2322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli tak to dziękuję, bardzo mnie uspokoiłaś
Cytat:
Nie denerwuj się, dbaj teraz o siebie.
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dyrektorka nie dość, że bezczelna to jeszcze zachowała się wbrew procedurom... Myśl teraz o Maluszku a Staś płakał za Tobą jak byłaś w szpitalu?
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
Edytte nie przejmuj się bo nie warto!!
![]() Ciociami co u Ciebie? jak sie czujesz?? dziewczyny użyała któraś?? http://www.aptekagemini.pl/wax-henna...nych-480g.html
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
Edytte wiem, że łatwo się mówi, ale dziecko jest najważniejsze więc się wcale nie przejmuj - tak jak napisałaś - ciesz się ciążą i odpoczywaj!
Ciociami jak się czujesz?? co u Ciebie?? Agatka jak się dziś czujesz??
|
#2326 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie będę wyjątkiem i powiem, że mnie również dwóch profesorów proponowało doktorat
![]() Ale ja się bałam specyfiki uczelni (układy, układziki), a po drugie zaraz po skończeniu studiów brałam ślub, utrzymywaliśmy się już sami, postawiłam na pracę. I w sumie czasami żałuję, bo ja bardzo lubiłam się uczyć. A czasami nie, bo wiem, ile by to trwało... Edyta, mnie potraktowano identycznie. W drugiej ciąży, po stracie Dano mi odczuć, że moje nagłe odejście z pracy jest problematyczne. No tak, bo ktoś nie będzie mógł mieć parę dni wolnego (dopóki nie znaleźli kogoś na moje miejsce)... Ale ja się już nie przejmowałam, bo wiedziałam, że w razie czego i tak tam nie wrócę. A teraz w pracy zostały w sumie same przyjazne osoby i czasami chodzę do nich na pogaduszki
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
tak samo jak wczoraj, czyli ok tylko coś jajniki mnie bolą
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
poważne kwestie.Cytat:
hehhhh.(dziś mam dzień wzdychacza) bojowo ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45978211] Ale ja się bałam specyfiki uczelni (układy, układziki)[/QUOTE]ot, to, to... u mnie to w ogóle była zamknięta kasta... i towarzystwo wzajemnej adoracji czyli uczelniana normalka. a! Torres zrobił - w końcu - pierwsze nieśmiałe kroczki ciekawe czy chwilowy wybryk, ale i tak się ciesze
|
|
|
#2329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kuruj się, Kucyku
Cytat:
Ja jednak patrzę na rekrutację w mojej firmie i widzę, ze podania z super wykształceniem są zwyczajnie odrzucane, bo panuje przekonanie, ze ktoś z takim wykształceniem ma też duże wymagania finansowe. Te "średnie" sa odrzucane, bo nie ma miejsc pracy. Ale pracę dostają Ci, którzy są polecani przez pracowników/znajomych/rodzinę. Może w dużych korporacjach inaczej to wygląda. Mąż jednak startował w konkursie do pewnej dużej korporacji i dostał się tylko dlatego, że był właśnie "z polecenia". Tak samo jego kolega. Przedstawiał swoje kwalifikacje, wypadał świetnie na rozmowach, ale pracy nie dostawał, dopóki nie poprosił znajomego o "słówko w swojej sprawie". Przykre, ale prawdziwe. Ale mój obecny kolega z pracy wydzwaniał do Szefa z pytaniami o pracę i trwało to co najmniej rok. Jak już odbierałam telefon i słyszałam jego nazwisko, to dostawałam białej gorączki, Szef chyba też. W końcu Szef go przyjął - myślę, że dla świętego spokoju - zatrudnił w sekretariacie, by chłopak kawę podawał. Ale dzisiaj chłopak jest dyrektorem w firmie a studia kończył już zaocznie, pracując i podając kawę. Co prawda sposób dochodzenia do stanowiska mało mi się podoba (znaczy jego pewne zachowania), ale potwierdza to jedynie, że chcieć to móc ![]() 22, więc nie mam złudzeń, że @ się zbliża ![]() Cytat:
Ja też mam super wieści - mamy wyniki z kariotypu i wszystko jest w porządku Dziewczyny i mam pytanie a właściwie 2. Mała ma zatwardzenia, jest karmiona mlekiem Nan1. Jak można takiemu dziecku pomóc? Dostaje rumianek, espumisan, ma masowany brzuszek. Chciałabym coś koleżance doradzić, ale nie bardzo wiem co ![]() i drugie pytanie dotyczy rzeczy materialnych - będę Chrzestną tej Małej i nie bardzo wiem, co jej na Chrzest kupić, Raczej myślę, by dać pieniądze, bo mają dużo wydatków. Ile teraz "daje się" na Chrzest, ewentualnie co można by kupić, żeby jakaś pamiątka też jej została ![]() heh i firankę wyprałam - ale pralka się popsuła, bo nie wyprasowała i nie powiesiła firanki, więc jej nie polecam
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2014-04-10 o 19:24 |
||
|
|
|
#2330 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a BIOVAX?? No to mamuśka masz już dorosłego człowieka w domu i teraz głowa dookoła głowy
|
|
#2332 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;45978211]A teraz w pracy zostały w sumie same przyjazne osoby i czasami chodzę do nich na pogaduszki [/QUOTE]to może jednak pomyślisz o powrocie tam? nie ma już tej kierowniczki "koleżanki"? Cytat:
![]()
|
|
#2333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Pani, czytałam ostatnio Męzowi jak Torres szuka Pana Pirata - popłakał się ze śmiechu
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2014-04-10 o 19:35 |
||
|
|
|
#2334 |
|
Konto usunięte
|
Wika co do zatwardzenia to wiem, że szwagierka swojej Małej wkłada końcówkę termometru rtęciowego do pupy i to pomaga na zatwardzenie.
Co do pamiątki chrztu to ja jestem tradycjonalistką - złoty łańcuszek z zawieszką, ew. kolczyki. Coś, co Mała będzie później pamiętała, że było od Chrzestnej. Edytte super, że jesteś już w domu, pracą się nie przejmuj - Twoje Dziecko jest na 1 miejscu!!! Pani gratulacje dla Torresika ![]()
|
|
|
|
#2335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją pierwszą pracę sobie wypracowałam stażem (wtedy to się "praktyki" nazywało). i potem faktycznie byłam "z polecenia"... ale co się narobiłam na to "polecanie", to moje... jak dla mnie daje się tyle na ile Cię stać/ile uważasz ![]() Michał dostał kasiurę, puzzle piankowe, jakieś religijne książki. ale też miał mocno kameralną uroczystość - dziadkowie, mój brat, siostra TŻ. a 22 dc toż to wszystko się może zdarzyć ![]() ![]() hehe. nie mam specjalnie wyjścia. głowę mam dookoła głowy od początku grudnia - jak zaczął przy meblach chodzić). Cytat:
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Pani wiem wiem albo w łazience przy pędzlach
hihi ale jak już zacznie śmigać to zobaczysz że do tej pory to była pestka.....dobrze że u nas nie ma za wielu mebli i nie będzie o ile będzie mi dane ....
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45978953]Wika co do zatwardzenia to wiem, że szwagierka swojej Małej wkłada końcówkę termometru rtęciowego do pupy i to pomaga na zatwardzenie.
[/QUOTE] to niestety, odpada, bo Mała ma jeszcze jakiś problem z odbytem, który jest źle wykształcony. Nie jest to powodem zatwardzeń, bo na mleku w szpitalu wszystko było ok, ale koleżanka raczej się nie odważy w ten sposób jej pomagać heh, też tak zawsze mówiłam a teraz zwariowałam, gdy już datę Chrztu poznałam ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45978953] Co do pamiątki chrztu to ja jestem tradycjonalistką - złoty łańcuszek z zawieszką, ew. kolczyki. Coś, co Mała będzie później pamiętała, że było od Chrzestnej. [/QUOTE] no to chyba dobry pomysł - i Siostrę artystkę, która z takiego kruszcu potrafi cudeńka wyczarować to jakiś komplecik dla Malej będę miała ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- pod warunkiem, ze już się zdarzyło, bo cykle mam 25 dniowe
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#2338 |
|
Konto usunięte
|
Wika no to zmienia postać rzeczy... A zmiana mleka na takie, które było w szpitalu? Może Mała po prostu nie toleruje Nan1?
|
|
|
|
#2339 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
odpoczywaj Cytat:
Znam takich co mamią obietnicami, są mili jak ktoś chce u nich doktorat robić a później wykorzystują człowieka na każdym kroku, nie poświęcając zbytniej uwagi jego pracy... Cytat:
![]() Cytat:
ale wszystko się ułoży na pewno a teraz to Wy jesteście najważniejsi Cytat:
Cytat:
jedynie czasem w weekend jak mogę sobie pozwolić na zabawę z turbanem na głowie ale włosy po nim bardzo fajne.Cytat:
Ja nie mam żadnej gwarancji, że znajdzie się dla mnie praca, choć wiem, że promotor jeśli tylko będzie miał taką możliwość będzie chciał, żebym została. I chyba nigdy do końca mimo wszystko nie zakładałam, że zrobię doktorat pod warunkiem, że uczelnia zostanie moim miejscem pracy. Nie powiem, to co robię bardzo lubię i byłoby super robić to dalej ale liczę się z tym, że za pół roku będę szukać pracy i pójdę tam, gdzie mnie będą chcieli Tylko, że miałam okazję podnieść swoje kwalifikacje w ramach projektu, który gwarantuje mi przyzwoite stypendium i pieniądze na wyjazdy, aparaturę itp. Był to jednak dość ważny argument w ostatecznej decyzji dotyczącej rozpoczęcia dalszej przygody z uczelnią.Cytat:
![]() : oklaski: pięknie! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
|
|
#2340 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.

)

Oprócz miłości, dobrego wychowania, chce mu dać możliwość jak najlepszego rozwoju, chce żeby zobaczył świat, nauczył się języków, rozwijał swoje pasje. A to niestety wszystko dużo kosztuje.
za podejście. a jak z tż? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
poważne kwestie.