|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Ważność podkładu
Witam. Mam nietypowy problem. Otóż w ostatnim czasie moja kolekcja podkładów znacznie się powiększyła, w związku z tym muszę je jakoś przechować. Jeden z nich ma ważność 6 miesięcy od otwarcia (jest to podkład z pompką), jednak mój siostrzeniec niechcący podczas zabawy otworzył nakrętkę. I teraz moje pytanie - czy podkład otwarty zostaje podczas zdjęcia nakrętki, czy od pierwszego naciśnięcia pompki? Jest on dla mnie za jasny i koniecznie chciałam zatrzymać go do zimy, a tak będę musiała zacząć używać już teraz, gdyż był zbyt drogi, aby się zmarnował Dziękuję za odp.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ważność podkładu
up
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ważność podkładu
W drogeriach ludzie często otwierają podkłady przeznaczone do sprzedaży zamiast testerów, bo tych np. nie ma albo przez pomyłkę/złościwość
(czego oczywiście nie powinno się robić), jeśli nie są zafoliowane/ zabezpieczone (a sporo nie jest). Dlatego to chyba tak nie działa, że podkład tylko otwarty ma taką krótką datę ważności, bo kupując nigdy nie wiemy czy ktoś nie sprawdzał sobie koloru podkładu albo szczoteczki od tuszu. Ja co prawda podkład kupuję w aptece, ale kiedyś używałam z drogerii i myślę, że nie powinno się nic z Twoim stać do zimy, obserwuj kolor, konsystencję na wszelki wypadek
Wymienie w lutym rozswietlacz Boirjois, ciuchy s/m https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1220876 Edytowane przez shini Czas edycji: 2014-04-11 o 01:08 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.

(czego oczywiście nie powinno się robić), jeśli nie są zafoliowane/ zabezpieczone (a sporo nie jest). Dlatego to chyba tak nie działa, że podkład tylko otwarty ma taką krótką datę ważności, bo kupując nigdy nie wiemy czy ktoś nie sprawdzał sobie koloru podkładu albo szczoteczki od tuszu. Ja co prawda podkład kupuję w aptece, ale kiedyś używałam z drogerii i myślę, że nie powinno się nic z Twoim stać do zimy, obserwuj kolor, konsystencję na wszelki wypadek