Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz. IX - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-10, 15:43   #2851
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz

Cześć dziewczyny. Ja po wizycie jestem trochę zdołowana. Po pierwsze na pewno już będę rodzić przez cc, czego bardzo nie chciałam no ale jak mus to mus, a po drugie mimo że moje dziecko jest zdrowe to jest za małe i badanie usg pokazuje na 27 tydz ciąży a ja jestem w 30 Lekarz powiedział że jak za dwa tyg okaże się że dalej dziecko jest za małe to od razu mnie bierze do szpitala i będę musiała urodzić już wtedy. Płakać mi się chce. Mam nadzieję że może sprzęt się myli bo nie wyobrażam sobie rodzić tak wcześnie takie maleństwo.
Stary 2014-04-10, 16:19   #2852
Sophia_1
Zadomowienie

Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz

Cytat:
Napisane przez TouchOfAngel Pokaż wiadomość
Kobietki, wyjaśni mi któraś w jaki sposób mam rozumowac w ktorym tygodniu ciązy jestem. Ostatni okres miałam 26 lutego, wczoraj robiłam drugi test i potwierdził ciąże (wczesniej robiłam tydzien temu). Czyli teoretycznie 6 tydzień. Jednak do zaplodnienia doszło mysle że 3 tyg temu. I teraz pytanie do Was. Zaczynam śledzic w internecie informacje co dzieje sie z dzidziusiem tydzien po tygodniu i teraz nie wiem czy mam sledzic od tego 6 tyg czy 3 tyg ?? Do ginekologa idę dopiero w następnym tygodniu, ponieważ mieszkam za granicą i nie jest to tu takie proste.
jesteś w 6 tygodniu, ale Dziewczyny już Ci to napisały.
Gratuluję.

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
A ja madra wczoraj wypralam jedna firanke...I powiesilam ja sama,stwierdzilam,ze to 2-3 inuty i bedzie git.
I tak bylo.A 3 h pozniej dostalam takiej kolki,meczyla mnie kilka godzin.Jak siedzialam bylo ok,jak tylko wstalam zrobilam pare krokow,to momentami lzy same mi naplywaly...
Nie pomyslalabym,ze tak moze sie stac.Nie mialam tego wczesniej i podejrzewam,ze to od tego wieszania.Dzisiaj jest juz ok.Mozecie na mnie nakrzyczec,wyslucham poslusznie
No mamusiu, chodź no tu tylko do mnie

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
no to jest pulpecioch tez niezly.. tylko on duzy sie urodzil a Dominisia miala 2640
Agata 2460, a teraz już pewnie też z 8 kilo. Muszę ją zważyć, ale na ostat wizycie było ok 7500, a to było juz jakiś czas temu

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Ja po wizycie jestem trochę zdołowana. Po pierwsze na pewno już będę rodzić przez cc, czego bardzo nie chciałam no ale jak mus to mus, a po drugie mimo że moje dziecko jest zdrowe to jest za małe i badanie usg pokazuje na 27 tydz ciąży a ja jestem w 30 Lekarz powiedział że jak za dwa tyg okaże się że dalej dziecko jest za małe to od razu mnie bierze do szpitala i będę musiała urodzić już wtedy. Płakać mi się chce. Mam nadzieję że może sprzęt się myli bo nie wyobrażam sobie rodzić tak wcześnie takie maleństwo.
Kochana, już wiesz, że będziesz miała cesarkę, więc nastawiaj się na to i będzie ok. Co do wcześniejszego porodu, to może za dwa tyg okaże się, że wszystko jest ok. Przytulam Was bardzo mocno

Cześć.
U nas dziś deszcz, słońce, deszcz, słońce.... nawet na spacer nie można wyjść, bo świeci i nagle leje
Idę zajrzę co w K się dzieje i muszę poprasować

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 19:10   #2853
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Po pierwsze to marsz na inne USG, do innego lekarza. Takie rzeczy trzeba natychmiast konsultować z przynajmniej 2 lekarzami.

Po drugie jakie masz wymiary i wage maluszka?

Po trzecie. Nie sądzę aby zrobili Ci od razu cc bo będą monitorować w szpitali i zrobią je w razie gdyby "coś" się działo

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 19:17   #2854
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Po pierwsze to marsz na inne USG, do innego lekarza. Takie rzeczy trzeba natychmiast konsultować z przynajmniej 2 lekarzami.

Po drugie jakie masz wymiary i wage maluszka?

Po trzecie. Nie sądzę aby zrobili Ci od razu cc bo będą monitorować w szpitali i zrobią je w razie gdyby "coś" się działo

Cc mieć będę i tak ze względu na moje wady. Co do wymiarów dziecko wygląda na 27 tydz czyli ma około 980 g. Nie bardzo mam możliwość iść do innego lekarza, a temu ufam wiem że nie panikuje i jest rzetelny. Puki co jednak jestem dobrej myśli, mam nadzieję że jeszcze maluszek urośnie...
Stary 2014-04-10, 19:40   #2855
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Cc mieć będę i tak ze względu na moje wady. Co do wymiarów dziecko wygląda na 27 tydz czyli ma około 980 g. Nie bardzo mam możliwość iść do innego lekarza, a temu ufam wiem że nie panikuje i jest rzetelny. Puki co jednak jestem dobrej myśli, mam nadzieję że jeszcze maluszek urośnie...
Nie martw się na zapas. USG ma dopuszczalny margines błędu 0,5 kg. Być może Twoje dziecko ma hipotrofie i ciąża powinna być monitorowana przez lekarza. Mój Igor też hipotrofik i teraz rośnie jak na drożdżach.
Zasięgnęłabym porady innego lekarza. Bo jeśli to nic poważnego, łożysko jest wydolne, wód płodowych wystarczająco i dziecko rozwija się, to cc tak wcześnie jest trudną decyzją i wolałabym się skonsultować. Jednak w łonie matki ma najlepsze warunki, chyba, że rzeczywiście dzieje się coś niedobrego. 3mam kciuki
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:11   #2856
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się na zapasDziewczyny dobrze mówią:konsultacja u innego lekarza.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 20:14   #2857
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

ja tak szybko tylko wpadam zameldowac, ze Lilcia ma 3300g juz, glowka na 1000% w dole, a ja juz nie moge sie jej doczekac

a tak oprocz tego to humor z dupy, coz... proza zycia gdzie radosc przplata sie ze smutkiem...

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-11, 06:09   #2858
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Niestety nie łatwo mi teraz znaleźć innego lekarza. Na prywatnego mnie nie stać, a niestety wiem jak się tutaj zapatrują na takie porady inni lekarze... Po nocy przemyślałam to wszystko i doszłam do wniosku że nie będę panikować, mały może i odbiega nieco od normy ale wszystko inne jest ok. Wierzę że za dwa tyg wyjaśni się wszystko i może mój Raduś będzie mały ale zdrowy.

Cesarki się mogłam spodziewać, chociaż nie powiem marzył mi się poród naturalny, wiem co moja siostra przechodziła po cesarkach ale skoro tak jest bezpieczniej i dla małego i dla mnie to nie mam zamiaru ryzykować. Zresztą może w Austrii inaczej podchodzą do sprawy, do tej pory jestem bardzo zadowolona z prowadzenia ciąży, mój lekarz nie ma tendencji do wzbudzania niepotrzebnego stresu zawsze rzetelnie mi odpowiadał i doradzał co robić. Może to i głupie ale mam do niego zaufanie, bo widzę że jest zaangażowany. W sumie nie dziwię się rzadko spotykają takie przypadki jak ja
Stary 2014-04-11, 07:14   #2859
...Skierka...
Zakorzenienie

witam z rana kawusia niestety bez mleczka

Iza musze pozgrywac pare zdjęć na komputer i coś wrzuce

Santom no to pięknie Lila szykuje się już do zobaczenia mamusi a to już niedługo

Anteria skoro masz zaufanie do swojego lekarza to nie zamartwiaj się na zapas plus jest taki że o cesarce wiesz wcześćniej i możesz się do niej przygotować emocjonalnie. uwierz mi że to już dużo
skoro jest taka konieczność to wiadomo że najważniejsze jest dobro dziecka, jak trzeba to trzeba. tym bardziej że u ciebie macica jest troszkę inna i być może takie rozwiązanie jest najbezpieczniejsze. postaraj się myśleć pozytywnie, to już niedługo

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 07:33   #2860
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
ja tak szybko tylko wpadam zameldowac, ze Lilcia ma 3300g juz, glowka na 1000% w dole, a ja juz nie moge sie jej doczekac

Stary 2014-04-11, 08:43   #2861
IsiaG
Zadomowienie

Witam się.
ładowarka do kompa nam chyba padła i zmuszona jestem korzystać z lapka starszej a że jest większy, więc mam teraz problem z pisaniem. Wszystko takie duże i nie mogę trafić w enter

Cytat:
Chcialam pojechac do mojej rodzinki autem,to TZ ze nie,bo ciaza,chcialam pojechac pociagiem(2h) nie bo jak ja sobie to wyobrazam.Narazie odpuscilam,bo i tak za tydzien zawiezie nas na swieta.A na weekend majowy robimy wypad rodzinny.Wiec wytrzymam jeszcze chwile.

Piękna pościel i ochraniacz. Lubię takie soczyste kolory, piękne, piękne

Cytat:
Napisane przez TouchOfAngel Pokaż wiadomość
Kobietki, wyjaśni mi któraś w jaki sposób mam rozumowac w ktorym tygodniu ciązy jestem. Ostatni okres miałam 26 lutego, wczoraj robiłam drugi test i potwierdził ciąże (wczesniej robiłam tydzien temu). Czyli teoretycznie 6 tydzień. Jednak do zaplodnienia doszło mysle że 3 tyg temu. I teraz pytanie do Was. Zaczynam śledzic w internecie informacje co dzieje sie z dzidziusiem tydzien po tygodniu i teraz nie wiem czy mam sledzic od tego 6 tyg czy 3 tyg ?? Do ginekologa idę dopiero w następnym tygodniu, ponieważ mieszkam za granicą i nie jest to tu takie proste.

Nie denerwuj się, że Ci nie odpisujemy od razu, tak to jest na forum.
Poza tym gratulacje mamusiu.

Cytat:

A ja madra wczoraj wypralam jedna firanke...I powiesilam ja sama,stwierdzilam,ze to 2-3 inuty i bedzie git.
I tak bylo.A 3 h pozniej dostalam takiej kolki,meczyla mnie kilka godzin.Jak siedzialam bylo ok,jak tylko wstalam zrobilam pare krokow,to momentami lzy same mi naplywaly...
Nie pomyslalabym,ze tak moze sie stac.Nie mialam tego wczesniej i podejrzewam,ze to od tego wieszania.Dzisiaj jest juz ok.Mozecie na mnie nakrzyczec,wyslucham poslusznie

Ty, pani mądra . Nie wieszamy firanek, nie myjemy okien w ciąży!!!! Rozumiemy się??? bo będą baty jak już urodzisz

Cytat:

Ja tylko jednego nie rozumiem, skoro jest mały to dlaczego chcą Ci wywoływać szybciej poród? Przecież najbezpieczniej to mu u Ciebie brzuszku, wcześniak to wcale nie takie fajne, patrzeć jak leży w inkubatorze, takie maleństwo. Masz niewydolne łożysko? Przepływy nie w normie czy co?
A co do CC to siła wyższa, pamiętaj, że nie ważne jak urodzisz, ale tyle marzyłaś o dziecku, myślałaś, że z Twoimi dolegliwościami to niemożliwe a jednak, już niedługo będziesz go tulić. To jest ważne.

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Nie martw się na zapas. USG ma dopuszczalny margines błędu 0,5 kg. Być może Twoje dziecko ma hipotrofie i ciąża powinna być monitorowana przez lekarza. Mój Igor też hipotrofik i teraz rośnie jak na drożdżach.
Zasięgnęłabym porady innego lekarza. Bo jeśli to nic poważnego, łożysko jest wydolne, wód płodowych wystarczająco i dziecko rozwija się, to cc tak wcześnie jest trudną decyzją i wolałabym się skonsultować. Jednak w łonie matki ma najlepsze warunki, chyba, że rzeczywiście dzieje się coś niedobrego. 3mam kciuki

Witaj mamasz!!! Co tak rzadko się odzywasz? Jak Igorek?

Mała śpi a ja muszę wyjść do sklepu, chyba będę biec ze strachu. Mam zamówione mięso i muszę do 10 je odebrać. Dobrze, że to nie jest daleko. Mam nadzieję, że mała się nie obudzi.

Lecę.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-11, 09:03   #2862
cebulova
Zadomowienie

Witam się!

Anteria, nie martw się na zapas. Może to błąd pomiarów na usg, a może po prostu Radek będzie malutki. Ale tak jak Isia pisze, najlepiej w takim przypadku żeby siedział w.brzuszku jak najdłużej i rósł w siłę. Antos też urodził się mały a teraz rośnie jak na drożdżach.

Santom, ładnie Ci Lilka urosła. To kiedy rodzisz?

Bazile Ty tam nie szalej z firankami. Niech mąż cię wyrecza w.takich obowiązkach.

Kto popsuł pogodę ja się pytam? Od dwóch dni nie byliśmy na.spacerze. wczoraj chociaz Antka na balkon wystawilam i spał tam o.dziwo ponad 2h. Dziś chyba będzie tak samo wyglądał nasz spacer, bo to co widzę za.oknem nie podoba mi się nic a nic.
Antek wyrósł mi z rozkow, więc kupiłam otulaczek. Bałam się,że nie zda egzaminu, bo w końcu dziecko się w tym mota razem z raczkami, ale o dziwo pierwsza noc w nim minęła super.
Zostawiam Wam ciotki mojego szkraba najukochanszego.

A ja rosnę i rosnę

Edytowane przez cebulova
Czas edycji: 2014-04-11 o 09:05
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 09:08   #2863
IsiaG
Zadomowienie

Ale jestem szczała , w 7 minut się uwinęłam a jeszcze do piekarni weszłam po świeży chlebek. Mała śpi....ufff.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cebulka, ale on jest już duży Rośnie jak na drożdżach. Śliczny ale chyba bardziej do męża podobny co? Słodziak mały.

Santom rodzisz?

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 09:23   #2864
cebulova
Zadomowienie

Isia rośnie jak szalony. I fakt, wszyscy mówią, ze czysty mąż. Mam nadzieję, że chociaż brązowe oczy po mnie będzie miał,ale póki co coraz bardziej mu jasnieja, więc pewnie dostanie zielone po tatusiu.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2014-04-11, 09:31   #2865
santom
Zakorzenienie

nie rodze i sie chyba narazie nie zapowiada dzis zaczne parzyc sobie herbate w lisci malin. tylko Tomek mi chyba na zawal zejdzie, bo co uslyszy o tej herbacie to slysze: zobaczysz doigrasz sie i zaczniesz rodzic

skurczy tez brak, tzn tych bolesnych, bo tak ogolnie to mam smieszne skurczybyki: nie czuje ich w brzuchu, ale co jakis czas czuje jak zaczyna brakowac mi tchu, sciska mi przepone robie sie czerwona i przechodzi. w tym czasie mi brzuch twardnieje, ale gdybym go nie dotykala to bym tego nie czula

NA ZAWSZE W SERCU...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-11, 11:09   #2866
bazile
Zadomowienie

Anteria a ja mysle,ze to blad w pomiarach.Poprostu nie zawsze da sie wsyztsko pomierzyc i lekarz dobrze zdaje sobie z tego sprawe,bo jakby bylo inaczej to juz kazalby isc Ci do szpitala,a nie zglaszac sie na kolejna wizyte.A dwa na poczatku pamietam,ze TP mialas o kilka dni pozniej,wiec moze dopiero teraz wychodzi ta roznica w terminach.
Dobrze,ze zmienilas juz nastawienie.

Cebula
oj leci czas,dopiero co byl luty.Zanim sie obejrzysz a Antos bedzie dmuchal swieczki na torcie,wcale nie strasze

Isia toz blyskawica z Ciebie!
Eh,te firnaki w duzym pokoju tez mnie korca,ale jak sobie przypomne jak bolalo to odrazu odechciewa mi sie.

Santom a moze bedziesz miec tak jak ja.Ja wogole nie mialam odczuwalnych skurczy,tylko wlasnie twardniejacy brzuch.Pojechalismy do szpitala jak twardnial mi juz co 2 minuty i trzymal po minucie do 1.5
Z tym,ze rano mialam wizyte u gina i na ktg juz byly porzadne skurcze i juz wtedy wysylal nas do szpitala.Tej samej nocy urodzil sie Szonus.
Takze i ja zapytam rodzisz

Wyobrazcie sobie,ze Szonowi idzie dolna 4 a jeszcze wogole nie wyszla 3
Bylam mega zdziwiona,ale Siostra powiedziala mi,ze u Jej dzieci bylo podobnie.
Ja chce juz czerwiec,powiem Wam szczerze,ze jestem juz troche zmeczona...III trymestr i wrocilo zmeczenie i ospanie.Szon wstaje mi codziennie o 5tej badz 5.30 i to mnie jeszcze wykancza.NIe wspomne o tym,ze zwykle kolo 1-2 budzi mi sie i biore Go do wyrka.
Taa,chcialam to mam ale nie zaluje.Tylko chce juz byc po porodzie.

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 11:16   #2867
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Jest przekochany

Stary 2014-04-11, 11:19   #2868
cebulova
Zadomowienie

Wyszło slonko więc jednak jesteśmy na spacerku.

Bazile, a ty myślisz, że jak urodzisz to się wyspisz? Hehe...
Coś mi się zdaje że w.błędzie jesteś kochana :Jezyk:

A ja rosnę i rosnę
Stary 2014-04-11, 11:42   #2869
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Isia dzięki, u nas w porządku. Igorkowi idą jedynki dolne ale nie jest najgorzej jeszcze. Mam cudownego synusia

Macie śliczne mieszkanko. Oby dobrze się Wam mieszkało. Na swoim jest zawsze super. A jaka satysfakcja jak się zrobiło coś samemu

Cebulova, syna masz ślicznego.

Bazile, Tobie ciąża bardzo służy. Brzuszek śliczny.

Iza jak tam Dominiś? Zdrowy już? Czy udało się ze zwrotem tych kosztów w szpitalu czy nie wchodziło to w ogóle w grę? Chętnie się dowiem jak to teraz wygląda.
Stary 2014-04-11, 13:47   #2870
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość

Iza jak tam Dominiś? Zdrowy już? Czy udało się ze zwrotem tych kosztów w szpitalu czy nie wchodziło to w ogóle w grę? Chętnie się dowiem jak to teraz wygląda.
Tak już wszystko ok

Niestety w nfz powiedzieli że trzeba zapłacić.

Stary 2014-04-11, 18:50   #2871
bazile
Zadomowienie

Cytat:

Bazile, a ty myślisz, że jak urodzisz to się wyspisz? Hehe...
Coś mi się zdaje że w.błędzie jesteś kochana :Jezyk:
haha,ja nawet zakladam,ze wogole nie bede spac
tylko chce juz byc po,bo troche juz mi to ciazy
schylanie,sprzatanie itd. juz dzis powiedzialam ze przechodzi w rece Mezusia,a co niech poczuje magie obowiazkow domowych.No i chcialabym juz wygodnie ulozyc sie na wyrku
Pod tym wzgledem,to chyba lepiej byc w ciazy tak po 3 latach,jak sie zapomina jak to bylo w pierwszej ciazy,a tak mam wrazenie jakby to bylo ciagiem.

Iza a jak tam sprawa hortexowa? Ostatnio chcialam kupic sobie warzywa mrozone i byly tylko z H. i jakosodechcialo mi sie i odrazu pomyslalam o Tobie

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 19:33   #2872
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Iza a jak tam sprawa hortexowa? Ostatnio chcialam kupic sobie warzywa mrozone i byly tylko z H. i jakosodechcialo mi sie i odrazu pomyslalam o Tobie
Dostałam tą patelnie ceramiczną i to chyba wszystko bo się nie odzywają.Ale i tak jestem dużo na plus bo zupe kupiłam za 3 zł(była w promocji)a patelnia którą dostałam kosztuje 120 zł

Stary 2014-04-12, 00:56   #2873
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Kurde, za każdym razem.jak chce pocytowac na tel mam błąd łączenia z serwerem

Anteria głowa do góry. Jeżeli ufasz lekarzowi nie panikuj. Usg moze sie mylić, poza tym nie sądzę zeby juz za 2 tyg Ci zrobili CC
Moja kumpela tez miala termin z usg na 3 tyg pozniej ze względu na wage corci, i wszystko u nich ok

Santom za wage i czekamy

Isia jestes agentka :P chyba bym sie bała tak wyjsc

Cebula Antek super!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 09:31   #2874
Luna0
Zakorzenienie

buuu ale tu pustki, pusteczki
Z TŻ mamy dobre dni przyszedł wtedy wieczorem i rozmawialiśmy/płakaliśmy do 1:30 (rano miał na 6 )
Ogólnie pare rzeczy zawalił, wiedział o tym. Fajnie że sobie wyjaśniliśmy ale ze mną było ciężko bo mówiłam mu to co zapewne i wy zauważyłyście-jest dobrze,dobrze,dobrze-nagle lipa. Dobrze, dobrze-lipa. i tak w kółko a ja mam dość tych rozstrojów. Teraz się stara, bardzo. Chwilo trwaj!!

Kamil dalej zakatarzony ale dajemy rade. Tylko coś się przyzwyczaił przez chorobę że jak jęknie to bierzemy go do łóżka a tam o dziwo, zasypia w sekundę! się wycwanił... teraz będzie ciężko oduczyć, a tak pięknie spał w łóżeczku u siebie w pokoju

Mam ogromny problem. Mój brat rozchodzi się z dziewczyną.. ale to wszystko nie jest takie proste jak się wydaje. Tak mi jest z tym ciężko że całymi dniami przeżywam albo płacze... jakby conajmniej o mój związek chodziło..-chociaż zapewne tak jest bo z moim byłym też tak miałam i wszystko mi się przypomina

Bazile ogromne baty, kopy itp za wieszanie łożysko Ci się może odkleić!! fart że tylko kolka..
Co łóżeczka z ikei to nie uważam że zwykłe gorsze ale fakt, pozniej człowiek już tak nie przywiązuje wagi to tego żeby wszystko było słodziutkie piękniutkie

Cytat:
po pierwsze CC jest ok nie martw się
po drugie dobrze że ufasz lekarzowi, ale proszę CIę nie daj sobie wyciągnąć dziecka przedwcześnie bez wyraźnego powodu. Chyba że łóżysko będzie niewydolne itp. bo to że dziecko małe to żaden problem, znam dużo forumowiczek których dziecko miało hipotrofie i wszystkie zdrowe

Cytat:
ja tak szybko tylko wpadam zameldowac, ze Lilcia ma 3300g juz, glowka na 1000% w dole, a ja juz nie moge sie jej doczekac.
duża dzidzia. Czekamy!

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Mała śpi a ja muszę wyjść do sklepu, chyba będę biec ze strachu. Mam zamówione mięso i muszę do 10 je odebrać. Dobrze, że to nie jest daleko. Mam nadzieję, że mała się nie obudzi. .
jestem w szoku, ja Kamila nie zostawiam nawet żeby po wózek na dół zejść

Cytat:
Piękny ten Twój Szkrab

Cytat:
nie rodze i sie chyba narazie nie zapowiada dzis zaczne parzyc sobie herbate w lisci malin. tylko Tomek mi chyba na zawal zejdzie, bo co uslyszy o tej herbacie to slysze: zobaczysz doigrasz sie i zaczniesz rodzic
ja piłam, chyba wzmiacniała skurcze, ale nie ruszyło
może u CIebie ruszy

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 09:40   #2875
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Luna no niech Wam ta chwila trwa jak najdłużej tym razem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 09:55   #2876
cebulova
Zadomowienie

Hejka!

Luna, oby układało się jak najdłużej.

Co do wyjściaz domu to ja nawet nie odwaze się wyjść pół piętra wyżej żeby wrzucić śmieci do wsypu. Ostatnio nawet z mężem się pozarlam w tym temacie, bo wyszedł do.pracy zostawiając mnie na 11h z jedną bułka raptem. A wiedział, że nie mam jak wyjść bo lało jak z cebra cały dzień. On do mnie, żebym zostawiła.małego na 5 minut i poszła do sklepu. Wydarlam się na niego, że chyba oszalał.

U nas dziś w nocy padł rekord. Antek spał ciągiem 8h. Za to w dzień nie chce spać skubaniec. Wczoraj skorzystałam z okazji, że mąż wrócił z pracy wcześniej i pojechałam do h&m na.zakupy ciuchowe dla małego, bo akurat kupon mi przysłali zniżkowy 20% na całą kolekcję dziecięca. Nakupilam mu dresow, bodziakow i skarpetek na 140zł

A ja rosnę i rosnę
Stary 2014-04-12, 10:20   #2877
santom
Zakorzenienie

uprzedze pytanie, nie rodze za to wczoraj jak mi sie Mloda rozszalala, to myslalam, ze zaraz wyjdzie pojechalismy z T. do sklepu i co chwile jeczalam, bo sie wwiercala w szyjke, a Tz zawalu dostawal te 2 tygodnie beda masakryczne: siedzenie na bombie zegarowej. ale podjarana jestem jak murzyn bateryjka

Lunka dobrze, ze z Tz juz lepiej mam nadzieje, ze kryzys zazegnany na amen, jesli nie to sie tam do Was przejade i porozstawiam po katach
a Kamilek sie wycwanil a moze to maly symulant, zeby tylko trafic do lozka z Wami

bazile fajnie by bylo jakby sie okazalo, ze natura mnie stworzyla do rodzenia dzieci i bede rodzila bez bolu taaaa ale pocieszajace jest to, ze moze mam juz jakies rozwarcie, a to oznacza, ze troche do przodu o te pare milimetrow chociaz tak mi sie zdaje, ze pewnie pozamykana na 4 spusty jestem, bo czop nie wypadl, a on wypada chyba jak sie tam luzniej robi z leksza, co?

ela dawaj nam tu fote Mikolajoslawa

w ogole jak wygladaja statystyki u nas na watku w zwiazku z rodzeniem sie dzieci? duzo bylo spoznionych?

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2014-04-12, 10:29   #2878
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Santom mi czop wypadł 2 dni przed, a z rozwarciem był problem bo go nie było i nie chciało postępować.
Moja koleżanka pojechała do szpitala z 5 cm rozwarciem, a czop odszedł dopiero z wodami później. Nie ma reguły... My jesteśmy 8 dni przed terminem.
Stary 2014-04-12, 10:32   #2879
cebulova
Zadomowienie

Czop chyba nie zawsze wypada. Ja nie zaobserwowalam przynajmniej,choć u mnie zaczęło się od odejścia wód. Powiem Ci, że teraz z rozrzewnieniem wspominam te chwile kiedy czekałam na jakieś objawy zbliżającego się porodu. Ta niewiedza kiedy i jak się zacznie była mocno ekscytująca.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2014-04-12, 10:40   #2880
santom
Zakorzenienie

ha, czyli nie wszystko stracone jeszcze

NA ZAWSZE W SERCU...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości