|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz
Cześć dziewczyny. Ja po wizycie jestem trochę zdołowana. Po pierwsze na pewno już będę rodzić przez cc, czego bardzo nie chciałam no ale jak mus to mus, a po drugie mimo że moje dziecko jest zdrowe to jest za małe i badanie usg pokazuje na 27 tydz ciąży a ja jestem w 30
![]()
#2852 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz
Cytat:
Gratuluję. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cześć. U nas dziś deszcz, słońce, deszcz, słońce.... nawet na spacer nie można wyjść, bo świeci i nagle leje ![]() Idę zajrzę co w K się dzieje i muszę poprasować ![]()
![]() |
#2853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie jakie masz wymiary i wage maluszka? Po trzecie. Nie sądzę aby zrobili Ci od razu cc bo będą monitorować w szpitali i zrobią je w razie gdyby "coś" się działo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cc mieć będę i tak ze względu na moje wady. Co do wymiarów dziecko wygląda na 27 tydz czyli ma około 980 g. Nie bardzo mam możliwość iść do innego lekarza, a temu ufam wiem że nie panikuje i jest rzetelny. Puki co jednak jestem dobrej myśli, mam nadzieję że jeszcze maluszek urośnie...
![]() |
#2855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasięgnęłabym porady innego lekarza. Bo jeśli to nic poważnego, łożysko jest wydolne, wód płodowych wystarczająco i dziecko rozwija się, to cc tak wcześnie jest trudną decyzją i wolałabym się skonsultować. Jednak w łonie matki ma najlepsze warunki, chyba, że rzeczywiście dzieje się coś niedobrego. 3mam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2857 |
Zakorzenienie
|
ja tak szybko tylko wpadam zameldowac, ze Lilcia ma 3300g juz, glowka na 1000% w dole, a ja juz nie moge sie jej doczekac
![]() a tak oprocz tego to humor z dupy, coz... proza zycia gdzie radosc przplata sie ze smutkiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#2858 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Niestety nie łatwo mi teraz znaleźć innego lekarza. Na prywatnego mnie nie stać, a niestety wiem jak się tutaj zapatrują na takie porady inni lekarze... Po nocy przemyślałam to wszystko i doszłam do wniosku że nie będę panikować, mały może i odbiega nieco od normy ale wszystko inne jest ok. Wierzę że za dwa tyg wyjaśni się wszystko i może mój Raduś będzie mały ale zdrowy.
Cesarki się mogłam spodziewać, chociaż nie powiem marzył mi się poród naturalny, wiem co moja siostra przechodziła po cesarkach ale skoro tak jest bezpieczniej i dla małego i dla mnie to nie mam zamiaru ryzykować. Zresztą może w Austrii inaczej podchodzą do sprawy, do tej pory jestem bardzo zadowolona z prowadzenia ciąży, mój lekarz nie ma tendencji do wzbudzania niepotrzebnego stresu zawsze rzetelnie mi odpowiadał i doradzał co robić. Może to i głupie ale mam do niego zaufanie, bo widzę że jest zaangażowany. W sumie nie dziwię się rzadko spotykają takie przypadki jak ja ![]()
#2859 |
Zakorzenienie
|
witam z rana kawusia niestety bez mleczka
![]() Iza musze pozgrywac pare zdjęć na komputer i coś wrzuce ![]() Santom no to pięknie Lila szykuje się już do zobaczenia mamusi ![]() ![]() Anteria skoro masz zaufanie do swojego lekarza to nie zamartwiaj się na zapas ![]() ![]() skoro jest taka konieczność to wiadomo że najważniejsze jest dobro dziecka, jak trzeba to trzeba. tym bardziej że u ciebie macica jest troszkę inna i być może takie rozwiązanie jest najbezpieczniejsze. postaraj się myśleć pozytywnie, to już niedługo ![]()
#2860 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2861 | |||||
Zadomowienie
|
Witam się.
ładowarka do kompa nam chyba padła i zmuszona jestem korzystać z lapka starszej a że jest większy, więc mam teraz problem z pisaniem. Wszystko takie duże i nie mogę trafić w enter ![]() Cytat:
Piękna pościel i ochraniacz. Lubię takie soczyste kolory, piękne, piękne ![]() Cytat:
Nie denerwuj się, że Ci nie odpisujemy od razu, tak to jest na forum. Poza tym gratulacje mamusiu. Cytat:
Ty, pani mądra ![]() ![]() Cytat:
Ja tylko jednego nie rozumiem, skoro jest mały to dlaczego chcą Ci wywoływać szybciej poród? Przecież najbezpieczniej to mu u Ciebie brzuszku, wcześniak to wcale nie takie fajne, patrzeć jak leży w inkubatorze, takie maleństwo. Masz niewydolne łożysko? Przepływy nie w normie czy co? A co do CC to siła wyższa, pamiętaj, że nie ważne jak urodzisz, ale tyle marzyłaś o dziecku, myślałaś, że z Twoimi dolegliwościami to niemożliwe a jednak, już niedługo będziesz go tulić. To jest ważne. Cytat:
Witaj mamasz!!! Co tak rzadko się odzywasz? Jak Igorek? Mała śpi a ja muszę wyjść do sklepu, chyba będę biec ze strachu. Mam zamówione mięso i muszę do 10 je odebrać. Dobrze, że to nie jest daleko. Mam nadzieję, że mała się nie obudzi. Lecę.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2862 |
Zadomowienie
|
Witam się!
![]() Anteria, nie martw się na zapas. Może to błąd pomiarów na usg, a może po prostu Radek będzie malutki. Ale tak jak Isia pisze, najlepiej w takim przypadku żeby siedział w.brzuszku jak najdłużej i rósł w siłę. Antos też urodził się mały a teraz rośnie jak na drożdżach. Santom, ładnie Ci Lilka urosła. To kiedy rodzisz? ![]() Bazile Ty tam nie szalej z firankami. Niech mąż cię wyrecza w.takich obowiązkach. Kto popsuł pogodę ja się pytam? Od dwóch dni nie byliśmy na.spacerze. wczoraj chociaz Antka na balkon wystawilam i spał tam o.dziwo ponad 2h. ![]() Antek wyrósł mi z rozkow, więc kupiłam otulaczek. Bałam się,że nie zda egzaminu, bo w końcu dziecko się w tym mota razem z raczkami, ale o dziwo pierwsza noc w nim minęła super. Zostawiam Wam ciotki mojego szkraba najukochanszego. ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez cebulova Czas edycji: 2014-04-11 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Zadomowienie
|
Ale jestem szczała
![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cebulka, ale on jest już duży ![]() Santom rodzisz? ![]()
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Zadomowienie
|
Isia rośnie jak szalony.
![]()
#2865 |
Zakorzenienie
|
nie rodze
![]() ![]() ![]() ![]() skurczy tez brak, tzn tych bolesnych, bo tak ogolnie to mam smieszne skurczybyki: nie czuje ich w brzuchu, ale co jakis czas czuje jak zaczyna brakowac mi tchu, sciska mi przepone robie sie czerwona i przechodzi. w tym czasie mi brzuch twardnieje, ale gdybym go nie dotykala to bym tego nie czula ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2866 |
Zadomowienie
|
Anteria a ja mysle,ze to blad w pomiarach.Poprostu nie zawsze da sie wsyztsko pomierzyc i lekarz dobrze zdaje sobie z tego sprawe,bo jakby bylo inaczej to juz kazalby isc Ci do szpitala,a nie zglaszac sie na kolejna wizyte.A dwa na poczatku pamietam,ze TP mialas o kilka dni pozniej,wiec moze dopiero teraz wychodzi ta roznica w terminach.
Dobrze,ze zmienilas juz nastawienie. Cebula ![]() oj leci czas,dopiero co byl luty.Zanim sie obejrzysz a Antos bedzie dmuchal swieczki na torcie,wcale nie strasze ![]() Isia toz blyskawica z Ciebie! Eh,te firnaki w duzym pokoju tez mnie korca,ale jak sobie przypomne jak bolalo to odrazu odechciewa mi sie. Santom a moze bedziesz miec tak jak ja.Ja wogole nie mialam odczuwalnych skurczy,tylko wlasnie twardniejacy brzuch.Pojechalismy do szpitala jak twardnial mi juz co 2 minuty i trzymal po minucie do 1.5 Z tym,ze rano mialam wizyte u gina i na ktg juz byly porzadne skurcze i juz wtedy wysylal nas do szpitala.Tej samej nocy urodzil sie Szonus. Takze i ja zapytam rodzisz ![]() Wyobrazcie sobie,ze Szonowi idzie dolna 4 a jeszcze wogole nie wyszla 3 ![]() Bylam mega zdziwiona,ale Siostra powiedziala mi,ze u Jej dzieci bylo podobnie. Ja chce juz czerwiec,powiem Wam szczerze,ze jestem juz troche zmeczona...III trymestr i wrocilo zmeczenie i ospanie.Szon wstaje mi codziennie o 5tej badz 5.30 i to mnie jeszcze wykancza.NIe wspomne o tym,ze zwykle kolo 1-2 budzi mi sie i biore Go do wyrka. Taa,chcialam to mam ![]()
#2867 |
Zakorzenienie
|
Jest przekochany
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2868 |
Zadomowienie
|
Wyszło slonko więc jednak jesteśmy na spacerku.
Bazile, a ty myślisz, że jak urodzisz to się wyspisz? Hehe... Coś mi się zdaje że w.błędzie jesteś kochana :Jezyk:
#2869 |
Zakorzenienie
|
Isia dzięki, u nas w porządku. Igorkowi idą jedynki dolne ale nie jest najgorzej jeszcze. Mam cudownego synusia
![]() Macie śliczne mieszkanko. ![]() ![]() Cebulova, syna masz ślicznego. ![]() Bazile, Tobie ciąża bardzo służy. Brzuszek śliczny. ![]() Iza jak tam Dominiś? Zdrowy już? Czy udało się ze zwrotem tych kosztów w szpitalu czy nie wchodziło to w ogóle w grę? Chętnie się dowiem jak to teraz wygląda. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety w nfz powiedzieli że trzeba zapłacić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2871 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tylko chce juz byc po,bo troche juz mi to ciazy ![]() schylanie,sprzatanie itd. juz dzis powiedzialam ze przechodzi w rece Mezusia,a co niech poczuje magie obowiazkow domowych.No i chcialabym juz wygodnie ulozyc sie na wyrku ![]() Pod tym wzgledem,to chyba lepiej byc w ciazy tak po 3 latach,jak sie zapomina jak to bylo w pierwszej ciazy,a tak mam wrazenie jakby to bylo ciagiem. Iza a jak tam sprawa hortexowa? Ostatnio chcialam kupic sobie warzywa mrozone i byly tylko z H. i jakosodechcialo mi sie i odrazu pomyslalam o Tobie ![]()
![]() |
#2872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Zakorzenienie
|
Kurde, za każdym razem.jak chce pocytowac na tel mam błąd łączenia z serwerem
![]() Anteria głowa do góry. Jeżeli ufasz lekarzowi nie panikuj. Usg moze sie mylić, poza tym nie sądzę zeby juz za 2 tyg Ci zrobili CC ![]() Moja kumpela tez miala termin z usg na 3 tyg pozniej ze względu na wage corci, i wszystko u nich ok Santom ![]() ![]() Isia jestes agentka :P chyba bym sie bała tak wyjsc ![]() Cebula Antek super! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2874 | ||||
Zakorzenienie
|
buuu ale tu pustki, pusteczki
![]() Z TŻ mamy dobre dni ![]() ![]() Ogólnie pare rzeczy zawalił, wiedział o tym. Fajnie że sobie wyjaśniliśmy ale ze mną było ciężko bo mówiłam mu to co zapewne i wy zauważyłyście-jest dobrze,dobrze,dobrze-nagle lipa. Dobrze, dobrze-lipa. i tak w kółko a ja mam dość tych rozstrojów. Teraz się stara, bardzo. Chwilo trwaj!! Kamil dalej zakatarzony ale dajemy rade. Tylko coś się przyzwyczaił przez chorobę że jak jęknie to bierzemy go do łóżka a tam o dziwo, zasypia w sekundę! się wycwanił... teraz będzie ciężko oduczyć, a tak pięknie spał w łóżeczku u siebie w pokoju ![]() Mam ogromny problem. Mój brat rozchodzi się z dziewczyną.. ale to wszystko nie jest takie proste jak się wydaje. Tak mi jest z tym ciężko że całymi dniami przeżywam albo płacze... jakby conajmniej o mój związek chodziło..-chociaż zapewne tak jest bo z moim byłym też tak miałam i wszystko mi się przypomina ![]() Bazile ogromne baty, kopy itp za wieszanie ![]() Co łóżeczka z ikei to nie uważam że zwykłe gorsze ale fakt, pozniej człowiek już tak nie przywiązuje wagi to tego żeby wszystko było słodziutkie piękniutkie ![]() Cytat:
![]() po drugie dobrze że ufasz lekarzowi, ale proszę CIę nie daj sobie wyciągnąć dziecka przedwcześnie bez wyraźnego powodu. Chyba że łóżysko będzie niewydolne itp. bo to że dziecko małe to żaden problem, znam dużo forumowiczek których dziecko miało hipotrofie i wszystkie zdrowe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Piękny ten Twój Szkrab ![]() Cytat:
![]() może u CIebie ruszy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
Zakorzenienie
|
Luna no niech Wam ta chwila trwa jak najdłużej tym razem
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2876 |
Zadomowienie
|
Hejka!
Luna, oby układało się jak najdłużej. ![]() Co do wyjściaz domu to ja nawet nie odwaze się wyjść pół piętra wyżej żeby wrzucić śmieci do wsypu. Ostatnio nawet z mężem się pozarlam w tym temacie, bo wyszedł do.pracy zostawiając mnie na 11h z jedną bułka raptem. A wiedział, że nie mam jak wyjść bo lało jak z cebra cały dzień. On do mnie, żebym zostawiła.małego na 5 minut i poszła do sklepu. Wydarlam się na niego, że chyba oszalał. U nas dziś w nocy padł rekord. Antek spał ciągiem 8h. ![]() ![]()
#2877 |
Zakorzenienie
|
uprzedze pytanie, nie rodze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lunka dobrze, ze z Tz juz lepiej ![]() ![]() a Kamilek sie wycwanil ![]() ![]() bazile fajnie by bylo jakby sie okazalo, ze natura mnie stworzyla do rodzenia dzieci i bede rodzila bez bolu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ela dawaj nam tu fote Mikolajoslawa ![]() ![]() w ogole jak wygladaja statystyki u nas na watku w zwiazku z rodzeniem sie dzieci? duzo bylo spoznionych? |
![]() ![]() |
![]() |
#2878 |
Zakorzenienie
|
Santom mi czop wypadł 2 dni przed, a z rozwarciem był problem bo go nie było i nie chciało postępować.
Moja koleżanka pojechała do szpitala z 5 cm rozwarciem, a czop odszedł dopiero z wodami później. Nie ma reguły... My jesteśmy 8 dni przed terminem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Zadomowienie
|
Czop chyba nie zawsze wypada. Ja nie zaobserwowalam przynajmniej,choć u mnie zaczęło się od odejścia wód. Powiem Ci, że teraz z rozrzewnieniem wspominam te chwile kiedy czekałam na jakieś objawy zbliżającego się porodu. Ta niewiedza kiedy i jak się zacznie była mocno ekscytująca.
#2880 |
Zakorzenienie
|
ha, czyli nie wszystko stracone jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.