Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-11, 09:17   #1951
Kalina27
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1

Witam sie pochmurnie, ale to tylko z powodu aury, bo nastroj mam sloneczny
mezaga trzymam mocno kciuki za Antosia! Na pewno wszystko bedzie dobrze. Wazne zeby skonsultowac sie co najmniej z jeszcze jednym lekarzem.

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Hej,
U neurologa ok, bardzo miła lekarka-tak serdecznie do małego mówiła, że była w stanie go uspokoić i nawet do niej gadał i się uśmiechał. Żadnej asymetrii nie widziała, pytała co mnie niepokoi i uspokoiła, że to wszystko minie albo że jest normalne (ale tak, że nie czułam się panikarą) pochwaliła małego tak, że moje matczyne serce się rozpływało z dumy i pokazała jak nosić. Kontrola w czerwcu, ale skierowanie na usg dała, bo "to jedyna możliwość w życiu zajrzeć tam bezinwazyjnie". Ale mówiła, żeby bez pośpiechu, więc będzie w maju. Mówiła, że specjalnych ćwiczeń nie trzeba, tyle żeby wzmacniać leżenie na brzuszku (ale pochwaliła, że jak mały nie lubi na twardym to leży po kilka chwil chociaż a reszta na nas) i nawet pomagać podkładając mu coś pod piersi i układając odpowiednio rączki
..
Super! Takie wiadomosci miło sie czyta, oby tak dalej

A 29.01.2014
Kalina27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 10:08   #1952
Caillouu
Raczkowanie

Ejani - proszę ;-)
http://im-perfecthousewife.blogspot....nkowe.html?m=1

Wyszlo mi sztuk 9.
Byłyśmy na tym samym koncercie ;-) W tym roku rowniez wybieram się na Sonisphere. A James H. to jedyny mężczyzna ktory mógłby zagrozic mojemu małżeństwu :-P

Dziekuje za pochwaly tatuazu Meza - rowniez jestem zachwycona. I to dobra zabawka dla Małej - lubi się mu przygladac ;-)

Bylam dzis w US. Nosz kurde bele zeby jechac 20km w cely zaplacenia ZŁOTÓWKI to przegiecie :-D

Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Ah, a na Sonisphere 2 lata temu podjęliśmy decyzje o staraniu sie o dziecko. Ciekawe co w tym roku wskoczy nam do glowy ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=4FKYsUEuvIo

_______
Kaja Kamila

Caillouu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 10:10   #1953
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tridentina Pokaż wiadomość
No właśnie u nas badania są przy okazji szczepień teraz. Najpierw jest ważenie, przy okazji oglądanie czy nie ma odparzeń na pupie. Potem osłuchanie, przy okazji sprawdzanie jak sobie radzi z podnoszeniem główki na brzuszku, potem sprawdzanie gardła i tak naprawdę to wszystko. Więc nie wiem skąd bym się miała dowiedzieć o ewentualnej asymetrii czy innych rzeczach.

My też jesteśmy nastawieni na rodzicielstwo bliskości, dla mnie to było dość oczywiste od początku. Z resztą żadna to nowa filozofia, teraz po prostu tylko ktoś ją nazwał Ale fajnie będzie poczytać co można jeszcze zastosować, żeby wieź z dzieckiem pogłębić

Co do pustoszenia wątku, to z tego co ja zrozumiałam to dziewczyny wyniosły się wcześniej na facebooka, bo jasne było, że tutaj jest forum otwarte i różni ludzie przychodzą czytać. Ciężko więc pisać o bardzo osobistych sprawach. I ja się temu absolutnie nie dziwię, z resztą pisałam Wam o tym co mnie spotkało.
Tylko szkoda, że nie wpadają już na takie "zwykłe" nie osobiste pogaduchy

[/COLOR]Któraś z dziewczyn kiedyś polecała książkę "Pan Pierdziołka spadł ze stołka" - taka z rymowankami.
Pisałam Wam, że dzisiaj przyszło moje zamówienie z merlina i jakież było moje zdziwienie kiedy do tej książki zajrzałam.
Większość rymowanek super, pamiętam je z czasów młodości,
ale znalazło się w tej książce coś takiego:

W małym mieszkanku, na Mariensztacie,
Mieszkała sobie rodzinka,
Ojciec i matka, dwie stare ciotki,
Mieli malutkiego synka.
Ojca powiesił na kalesonach,
Matkę utopił w klozecie,
Dwie stare ciotki, nabił na szczotki
I powyrzucał na śmiecie.
Przyszła policja zbója zabrała
I przywiązała do słupa,
Dwa strzały padły,
Majtki opadły i pokazała się...

czy tylko ja uważam, że to dość makabryczny wierszyk i raczej nie powinien się znajdować w książce dla dzieci?

u nas na każdej wizycie ważenie i oglądanie, ostatnio jak poszłam po skierowanie i wyniki badań sama zarządziłam, że nie ważymy (bo to byłby 3 tydzień pod rząd) żeby nie rozbierać małego bez sensu a i tak w gabinecie trzeba było

Z tym fejsikiem jest trochę bardziej skomplikowana sprawa- długi czas byliśmy jakby na 3 różnych "kanałach" równocześnie -każdy ma swoje plusy i minusy i jak tu zwolniła dyskusja bo ogarniałyśmy macierzyństwo, tam trochę też. Tu sobie można pogadać o wszystkim i o niczym, pożalić na pierdoły itp, tam bezpiecznie (oczywiście też w ograniczonym zakresie, ale bardziej niż tu) wstawiać zdjęcia i polubiać je... Można długo wymieniać zalety i wady.

Ale w momencie, kiedy większość ze "starszego pokolenia" znającego się blisko rok już wszystko ogarnęła tu akurat była dyskusja na temat przewałkowany już chyba kilka razy prowadzona przez osoby, których prawie nie znamy (większość bez zdjęć, bez awatarów) w zupełnie innym tonie niż dotąd i z argumentami z półki "wiem o tobie wszystko i twoje argumenty są głupie.
Dlatego fajnie, że te "nowsze" mamusie napisały o sobie coś więcej, bo przestały być tak bardzo anonimowe, ale nie zmieni to faktu, że nie przeżywały z nami naszych przeżyć i wątpliwości.

Tu nie chodzi tylko o wsparcie duchowe, jeśli dobrze zrozumiałam jeden z poprzednich postów, ale zwykłe słowne "mam tak samo" no i nie dawałyście nam swoich kciuków, oklasków, bananów (a kto nie dostał banana, nie wie ile on znaczy )
I tu pojawia się druga strona-oprócz tego, że nie byłyście "z nami" nie dopuściłyście nas do swoich przeżyć. Nie wiemy nic o Waszych dolegliwościach ciążowych ani co jadłyście na obiad teraz nawet nawiązując do pomidorówki nie zmienimy tego, co już było.

Dlatego nie ma co najeżdzać na te, które tu rzadziej zaglądają, że jakie one okropne bo porzuciły wizaż akurat jak Wy byłyście gotowe dołączyć i przestały być tak otwarte na nowe osoby. (a swoją drogą wywoływanie, kto podczytuje nie do końca ma sens, bo ja na przykład cały ubiegły tydzień byłam o 3-4 strony do tyłu.

Mam nadzieję, że ta cudowna atmosfera jeszcze wróci a z nią starsze dziewczyny, bo tu na forum jest pewna magia, której nie ma gdzie indziej.

Przepraszam, że się tak rozpisałam, ale już mnie to mocno "gniotło" i jak widzę takie przytyki to czuję że szybko nie wróci nic do normy. Atmosferę tworzą ludzie i ludzie też ją psują, więc postarajmy się jednak ją naprawić jeśli rzeczywiście nam na tym zależy. Mi bardzo.

---

A wierszyk naprawdę powala

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Robię zdjęcia!! Szykujcie się do oglądania za jakieś pół godziny

Poszłam do apteki:
ja: proszę herbatę laktacyjną z Herbapolu
pani: (szuka, szuka) oj, ale nie mamy takiej z Herbapolu
ja: jest, widzę ją, o tu
pani: ale to jest dla kobiet karmiących
ja: no właśnie, to ta

Cytat:
cz.2

1.
H&M rozm. 68

2.
Mexx rozm. 68 (był tu kaptur, bo są guziczki)
Lindex rozm. 62

3.
H&M rozm. 74 (też bez kaptura )

4.
Lindex rozm. 62
Name it rozm. 62

5.
rewelacyjny yyy wyleciało mi słowo zakłada się na ręce, więc nic się nie pobrudzi jedzeniem, różowa część to kieszonka

I to tyle dla Kapcra.
Teraz dla jego jeszcze nie urodzonej kuzynki:

6.
Lindex rozm. 80
George rozm. 4.1kg (cudownie mięciutki materiał)
Next rozm. 4,5kg

7.
Bamse rozm. 62 (Kacper ma kilka ubranek tej firmy)
Fix rozm. 56
Lindex rozm. 56

8.
H&M rozm. 62
H&M rozm. 50

9.
Knit rozm 00

mam jeszcze 2 body z długim rękawem (H&M w duże kropki i nie wiem jaka firma w misie, bo nie ma metek), ale kolory wyszły tragicznie.

Jeszcze będzie trzecia część
Pani w aptece niezła

A zakupy naprawdę niczego sobie (dzięki za listę dla niewidzących zdjęć, dzięki niej mam obraz, co kupiłaś i mogę szczerze pogratulować )
Stary 2014-04-11, 10:32   #1954
Caillouu
Raczkowanie

Cytat:

Z tym fejsikiem jest trochę bardziej skomplikowana sprawa- długi czas byliśmy jakby na 3 różnych "kanałach" równocześnie -każdy ma swoje plusy i minusy i jak tu zwolniła dyskusja bo ogarniałyśmy macierzyństwo, tam trochę też. Tu sobie można pogadać o wszystkim i o niczym, pożalić na pierdoły itp, tam bezpiecznie (oczywiście też w ograniczonym zakresie, ale bardziej niż tu) wstawiać zdjęcia i polubiać je... Można długo wymieniać zalety i wady. (....)
A ja, mimo, żem "nowa" zdecydowanie Was, "stare" rozumiem. Uważam, że nie było do końca fair podglądać Was, korzystać z Waszych rad, informacji, czy po prostu czytać rzeczy dla Was prywatne mniej lub bardziej.
Faktycznie brałam, nie dając od siebie nic.
I jasne, że wolałabym, żeby były tu osoby "stare" plus "nowe", ale generalnie nie dziwię się Waszej przeprowadzce na FB.
Mam jedynie nadzieję, ze z tymi, które pozostały i nowymi koleżankami stworzymy miłą i wspierającą się grupę, na podobieństwo "starej" )

_______
Kaja Kamila

Stary 2014-04-11, 10:40   #1955
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Też bym chciała takiego fajnego lumpka mieć obok siebie, a tymczasem zostaje mi łowić ubranka na ebayu dla synka

A'propo przeniesienia się na FB. Przeniosłyśmy się tam po akcji, gdzie jacyś idioci wrzucili screeny z innego wątku z odchowalni i wyśmiewali się z dziewczyn

Tak mną to tąpnęło, że stwierdziłam "żadnych osobistych tematów na forum"
No, ale na forum zostaję, bo Wizaż uwielbiam. Kiedyś cały dzień był włączony, nawet jak w pracy byłam. Teraz mniej, bo wiadomo synek absorbuje mój czas.

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2014-04-11 o 10:43
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 10:50   #1956
saole
Raczkowanie

Hej Witam się z wami z rana, podziwiam że Wy tak wcześnie wstajecie- ja dopiero zwlekam się z łóżka ok 10-11 gdyż od około godziny 5 śpimy w trójkę razem z małą na łóżku i jest dość przyjemnie wiec nie mam ochoty wstawać (Lubię patrzeć na śpiące dzieci są wtedy takie cudowne )
Co do wkładki to ja wyciągnęłam tydzień temu dlatego że już przeszkadzała małej w ramionach a główkę już trzyma w miarę stabilnie.
Wczoraj się nie odzywałam bo byłam na warsztatach bezpłatnych "Bezpieczny maluch" jeżeli ktoś nie miał okazji być to polecam był Paweł Zawitkowski i opowiadał o rozwoju dzieci w tym o asymetrii (którą mała też ma), napięciu i ogólnym rozwoju dziecka- bardzo pouczające.
A i z ciekawszych rzeczy co się dowiedziałam na szkoleniu to ratownik medyczny polecał przykleić na szyby gdzie siedzi dziecko te siateczki na przyssawki które pomagają ochronić twarz dziecka gdy szyba pęknie (bo tylko szyba przednia jest klejona, reszta szyb jest hartowana wiec rozpryskuje się w drobny mak i jej odrobinki mogą porysować twarz a nawet uszkodzić oko)
Ja chodzę do dwóch pediatrów - jeden z NFZ drugi LM- uważam że dobry pediatra to połowę sukcesu. Gdybym posłuchała tylko lekarza z NFZ to już byłybyśmy w szpitalu na oddziale zakaźnym bo zamiast przyznać że nie wie nic w temacie to wprowadziła nas w błąd i bardzo się na niej rozczarowałam bo wydawała się miła i konkretna

Mezaga- trzymam kciuki za maleństwa i mam nadzieje że wszystko będzie dobrze
Hosenka- gratuluje łowów, sukieneczki dla dziewczynki są cudowne
saole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 10:53   #1957
isia4891
Zadomowienie

Ejani dobrze napisane .
Polać jej

Ależ nic mi si nie chce..do 9.40 polezeliśmy w łóżku, o 4 wzięłam małego do siebie bo coś płakał, a wogóle tak mnie uszczypal w szyję że chyba malinka mi wyjdzie...

Co na obiad?
U mnie będzie zupa jarzynowa
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 10:54   #1958
saole
Raczkowanie

Jeżeli chodzi o promocje to polecam stronę promocjedladzieci.pl są na niej umieszczone aktualne promocje na pieluszki, mleka, zabawki w różnych sklepach
saole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 11:12   #1959
idaikot
Raczkowanie

Dzień dobry

U nas fantastyczna noc. Adaś spał od 22 do 5 i od 5.30 do 9.30 (choć tu już z pojękiwaniem, ale dało się przeżyć). Mamy rekord

A co na obiad? U mnie krupnik i kluski śląskie

I muszę jeszcze jakoś dokładniej ogarnąć chałupę, bo przychodzi pan od okien wymienić szybę w oknie balkonowym, która samoistnie () pękła kiedy nas nie było w domu.

Co do zabawek to ja podobnie jak isia nie kupuję ich za wiele. Mały ma karuzelę, matę, jedną grzechotkę i czarno-białą książeczkę. A od znajomych dostał jeszcze słynną ponoć (choć ja wcześniej o niej nie słyszałam) żyrafkę Sophie, pozytywkę i zawieszkę.

Edytowane przez idaikot
Czas edycji: 2014-04-11 o 12:05
idaikot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 11:23   #1960
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caillouu Pokaż wiadomość
Ejani - proszę ;-)
http://im-perfecthousewife.blogspot....nkowe.html?m=1

Wyszlo mi sztuk 9.
Byłyśmy na tym samym koncercie ;-) W tym roku rowniez wybieram się na Sonisphere. A James H. to jedyny mężczyzna ktory mógłby zagrozic mojemu małżeństwu :-P

Dziekuje za pochwaly tatuazu Meza - rowniez jestem zachwycona. I to dobra zabawka dla Małej - lubi się mu przygladac ;-)

Bylam dzis w US. Nosz kurde bele zeby jechac 20km w cely zaplacenia ZŁOTÓWKI to przegiecie :-D

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Ah, a na Sonisphere 2 lata temu podjęliśmy decyzje o staraniu sie o dziecko. Ciekawe co w tym roku wskoczy nam do glowy ;-)

Mogłaś się troszkę zemścić i zapłacić jednogroszówkam

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Też bym chciała takiego fajnego lumpka mieć obok siebie, a tymczasem zostaje mi łowić ubranka na ebayu dla synka

A'propo przeniesienia się na FB. Przeniosłyśmy się tam po akcji, gdzie jacyś idioci wrzucili screeny z innego wątku z odchowalni i wyśmiewali się z dziewczyn

Tak mną to tąpnęło, że stwierdziłam "żadnych osobistych tematów na forum"
No, ale na forum zostaję, bo Wizaż uwielbiam. Kiedyś cały dzień był włączony, nawet jak w pracy byłam. Teraz mniej, bo wiadomo synek absorbuje mój czas.
Też mam praktycznie cały czas wizaż odpalony. Czytam jak karmię. Piszę powolutku jedną ręką jak mój mały mi pozwoli.

Cytat:
Napisane przez saole Pokaż wiadomość
Hej Witam się z wami z rana, podziwiam że Wy tak wcześnie wstajecie- ja dopiero zwlekam się z łóżka ok 10-11 gdyż od około godziny 5 śpimy w trójkę razem z małą na łóżku i jest dość przyjemnie wiec nie mam ochoty wstawać (Lubię patrzeć na śpiące dzieci są wtedy takie cudowne )
Co do wkładki to ja wyciągnęłam tydzień temu dlatego że już przeszkadzała małej w ramionach a główkę już trzyma w miarę stabilnie.
Wczoraj się nie odzywałam bo byłam na warsztatach bezpłatnych "Bezpieczny maluch" jeżeli ktoś nie miał okazji być to polecam był Paweł Zawitkowski i opowiadał o rozwoju dzieci w tym o asymetrii (którą mała też ma), napięciu i ogólnym rozwoju dziecka- bardzo pouczające.
A i z ciekawszych rzeczy co się dowiedziałam na szkoleniu to ratownik medyczny polecał przykleić na szyby gdzie siedzi dziecko te siateczki na przyssawki które pomagają ochronić twarz dziecka gdy szyba pęknie (bo tylko szyba przednia jest klejona, reszta szyb jest hartowana wiec rozpryskuje się w drobny mak i jej odrobinki mogą porysować twarz a nawet uszkodzić oko)
Ja chodzę do dwóch pediatrów - jeden z NFZ drugi LM- uważam że dobry pediatra to połowę sukcesu. Gdybym posłuchała tylko lekarza z NFZ to już byłybyśmy w szpitalu na oddziale zakaźnym bo zamiast przyznać że nie wie nic w temacie to wprowadziła nas w błąd i bardzo się na niej rozczarowałam bo wydawała się miła i konkretna

Mezaga- trzymam kciuki za maleństwa i mam nadzieje że wszystko będzie dobrze
Hosenka- gratuluje łowów, sukieneczki dla dziewczynki są cudowne
Kurczę chyba też zacznę z małym chodzić równolegle do 2 pediatrów. A powiedz mi ile się czeka w LM na wizytę u swojego pediatry? Miesiąc jak ja do gina?
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 11:44   #1961
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
A na car boot nie jeździsz?

Co do pisania na wizażu to ja jestem tu od początku i wpadac będę, ale jednak w pierwszej kolejności ogarniam fb, bo tam są dziewczyny z którymi się zżyłam...
Stary 2014-04-11, 12:10   #1962
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A na car boot nie jeździsz?

Co do pisania na wizażu to ja jestem tu od początku i wpadac będę, ale jednak w pierwszej kolejności ogarniam fb, bo tam są dziewczyny z którymi się zżyłam...
Gosia jeszcze zbieramy na samochód
tak to bym co niedziele tam była
Stary 2014-04-11, 12:50   #1963
tridentina
Raczkowanie

Cytat:
Dlatego nie ma co najeżdzać na te, które tu rzadziej zaglądają, że jakie one okropne bo porzuciły wizaż akurat jak Wy byłyście gotowe dołączyć i przestały być tak otwarte na nowe osoby. (a swoją drogą wywoływanie, kto podczytuje nie do końca ma sens, bo ja na przykład cały ubiegły tydzień byłam o 3-4 strony do tyłu.

Mam nadzieję, że ta cudowna atmosfera jeszcze wróci a z nią starsze dziewczyny, bo tu na forum jest pewna magia, której nie ma gdzie indziej.
Ejani ja wszystko rozumiem, inne dziewczyny też i już to pisałyśmy.
Nie widziałam żeby ktokolwiek najeżdżał na te dziewczyny, które się przeniosły. Jedyne co, to pisałyśmy, że szkoda, że tak jest, bo fajnie było jak pisały - czy to jest najeżdżanie?

To teraz z mojej drugiej strony.
Wszystko już w temacie zostało powiedziane i próbujemy jakoś ten wątek ożywić, pisać normalnie.
A tu po raz kolejny już czytam posta, który sprawia, że czuję się jak intruz. Ileż można
I nie, nie tłumaczcie mi juz tego samego w kółko (zrozumiałam to po poście iwantyou, która pierwsza szczerze napisała co jej leży na wątrobie) tylko przez chwilę zapomnijcie o swoich żalach i spróbujcie się postawić w naszej sytuacji. My chciałyśmy po prostu znaleźć tutaj osoby, które mają dzieci w podobnym wieku i które są chętne "rozmawiać". Tylko tyle i aż tyle.

Edytowane przez tridentina
Czas edycji: 2014-04-11 o 12:52
tridentina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 13:16   #1964
Hosenka*
Zakorzenienie

Zamknijcie "mojego" lumpka, błagam... Znowu bylam, zostawilam 85 zł. Ale mam m.in. Kurtkę zimowa dla Kacpra. Kupiłam też taka sama czerwoną sukienkę jak ostatnio ale większą i dla siostry grubszy spiworek z odpinanymi rękawami.
Dziś było 3 zł za szt dziecięca i 5 zł większe opłacało się więc cięższe rzeczy bo lekkie można taniej kupić.
Część była na wagę, kupiłam ochraniacz na cały obwód lozeczka z ikei za 8zł.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 13:16   #1965
Kalina27
Raczkowanie

Cytat:

co do pisania na wizażu to ja jestem tu od początku i wpadac będę, ale jednak w pierwszej kolejności ogarniam fb, bo tam są dziewczyny z którymi się zżyłam...
Ja tu tez jestem od pierwszego trymestru ciaży. Początki ciąży miałam koszmarne i wlasnie wizaz był takim promykiem słonca dla mnie w tamtym czasie. Choc mało sie wtedy udzielałam z racji samopoczucia to codziennie podczytywałam.
Dlatego czuję się tu zadomowiona i bedę na wizazu do końca, bo jak to któraś napisała -ma swoją magię.
Jestem zdania, ze nic na siłę, kazdy wybiera to co lubi. Najwazniejsze zeby wzajemnie szanowac swoje poglądy i umieć kulturalnie dyskutować -wtedy jest miło i przyjemnie.

U mnie dziś na obiad gulasz z indyka + kasza jęczmienna + brokuły. A na deser muffiny z jabłkami i cynamonem. Czy wy tez macie taki apetyt? Ja po kazdym karmieniu mam uczucie zasysania żołądka

A 29.01.2014
Kalina27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 13:21   #1966
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tridentina Pokaż wiadomość

To teraz z mojej drugiej strony.
Wszystko już w temacie zostało powiedziane i próbujemy jakoś ten wątek ożywić, pisać normalnie.
A tu po raz kolejny już czytam posta, który sprawia, że czuję się jak intruz. Ileż można
I nie, nie tłumaczcie mi juz tego samego w kółko (zrozumiałam to po poście iwantyou, która pierwsza szczerze napisała co jej leży na wątrobie) tylko przez chwilę zapomnijcie o swoich żalach i spróbujcie się postawić w naszej sytuacji. My chciałyśmy po prostu znaleźć tutaj osoby, które mają dzieci w podobnym wieku i które są chętne "rozmawiać". Tylko tyle i aż tyle.
A prze, który post poczułaś się jak intruz?

Ja już wyraziłam opinię, że to forum jest dla wszystkich. Nie jest naszą własnością i każda mama ma prawo tu pisać
Stary 2014-04-11, 13:43   #1967
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Zamknijcie "mojego" lumpka, błagam... Znowu bylam, zostawilam 85 zł. Ale mam m.in. Kurtkę zimowa dla Kacpra. Kupiłam też taka sama czerwoną sukienkę jak ostatnio ale większą i dla siostry grubszy spiworek z odpinanymi rękawami.
Dziś było 3 zł za szt dziecięca i 5 zł większe opłacało się więc cięższe rzeczy bo lekkie można taniej kupić.
Jesteś niemożliwa! Pokazuj nowe łupy!
Już na zimę kurtka? Umiesz wyczaić jaki rozmiar będzie nosił? Mój tak leci z rozmiarami, że ciężko mi to przewidzieć...

Cytat:
Napisane przez Kalina27 Pokaż wiadomość
Czy wy tez macie taki apetyt? Ja po kazdym karmieniu mam uczucie zasysania żołądka
Tez tak mam, a najwiekszy apetyt na słodkie niestety

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Gosia jeszcze zbieramy na samochód
tak to bym co niedziele tam była
A macie już jakieś upatrzone auto?
Stary 2014-04-11, 13:57   #1968
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Serce mi się kraje jak piszesz o tym co upolowałaś. Muszę pojechać do rodziców- blisko nich jest fajny lumpek. Tu obok siebie żadnego nie znam.

Cytat:
Napisane przez Kalina27 Pokaż wiadomość
Ja tu tez jestem od pierwszego trymestru ciaży. Początki ciąży miałam koszmarne i wlasnie wizaz był takim promykiem słonca dla mnie w tamtym czasie. Choc mało sie wtedy udzielałam z racji samopoczucia to codziennie podczytywałam.
Dlatego czuję się tu zadomowiona i bedę na wizazu do końca, bo jak to któraś napisała -ma swoją magię.
Jestem zdania, ze nic na siłę, kazdy wybiera to co lubi. Najwazniejsze zeby wzajemnie szanowac swoje poglądy i umieć kulturalnie dyskutować -wtedy jest miło i przyjemnie.

U mnie dziś na obiad gulasz z indyka + kasza jęczmienna + brokuły. A na deser muffiny z jabłkami i cynamonem. Czy wy tez macie taki apetyt? Ja po kazdym karmieniu mam uczucie zasysania żołądka
Kurczę, zauważyłam u siebie osłabienie apetytu przez ostatnie dni. Mam nadzeję, że laktacja mi nie siądzie
Stary 2014-04-11, 14:12   #1969
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
kurde daj adres to i ja się przejadę do tego lumpka

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Tez tak mam, a najwiekszy apetyt na słodkie niestety
?
nic nie mów- ja też bym jadła słodkie cały czas a dupa rośnie

dotego przez te krostki na nogach małego teraz staram się nie jeść produktów z krowim mlekiem więc żegnacie słodycze
Mąż mi wczoraj kupił ciasteczka owsiane- patrzę a tak mleko w proszku... mówię mu że tu jest mleko i nie moge a on mi na to, że w proszu przecież- taaaa bo zapewne proszkowe mleko robi się z buraków
jedyne co jem ze słodkiego to batoniki musli
Stary 2014-04-11, 14:22   #1970
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:

A macie już jakieś upatrzone auto?
Jak narazie jest kilka opcji
Stary 2014-04-11, 14:37   #1971
idaikot
Raczkowanie

Mi ta dyskusja nowe/stare wydaje się trochę jałowa. Forum jest publiczne, my dorosłe i jest tu ten, kto chce być. Każdy decyduje za siebie i wybiera to, z czym mu lepiej. I gdyby nawet "stare" dziewczyny tu zostały, to i tak byłoby inaczej niż kiedyś, bo pojawiły się nowe osoby. Zmiana była i jest nieunikniona A ja chętnie poczytam opinie każdego, bo każda z nas ma inne doświadczenia i inne spojrzenie na świat, coś ciekawego zasłyszała, zobaczyła i może się tym podzielić.
Stary 2014-04-11, 16:54   #1972
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idaikot Pokaż wiadomość
Mi ta dyskusja nowe/stare wydaje się trochę jałowa. Forum jest publiczne, my dorosłe i jest tu ten, kto chce być. Każdy decyduje za siebie i wybiera to, z czym mu lepiej. I gdyby nawet "stare" dziewczyny tu zostały, to i tak byłoby inaczej niż kiedyś, bo pojawiły się nowe osoby. Zmiana była i jest nieunikniona A ja chętnie poczytam opinie każdego, bo każda z nas ma inne doświadczenia i inne spojrzenie na świat, coś ciekawego zasłyszała, zobaczyła i może się tym podzielić.
Jak to się mówi- jedyną stałą rzeczą jest zmiana

Jakie macie sposoby na zwiększenie laktacji?
Stary 2014-04-11, 17:14   #1973
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Jak to się mówi- jedyną stałą rzeczą jest zmiana

Pic duzo ciepłych płynów

Napisała stara iwantyou karmiąca 6 tygodni yeeeah

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 17:17   #1974
Caillouu
Raczkowanie

Heh, Iwantyou, też mi się złote rady cisna na usta.
Karmiłam aż cały miesiąc :-P

_______
Kaja Kamila

Stary 2014-04-11, 17:28   #1975
kulla
Raczkowanie

Jeśli coś pominę, to nadrobię później, bo taparapapa mnie nie lubi

My mamy takie założenie z TŻ odnośnie zabawek, że zostawiamy te, które nam się spodobają, a później Małej Stopie. Sami kupujemy przemyślane zabawki. Resztę (nową, nigdy zniszczoną ferajnę prezentową) będziemy oddawać raz w roku do Domu Dziecka. Byliśmy tam 1,5 roku temu razem z naszym psem w ramach labradorzej akcji i wiemy, że to dobra decyzja. Myślałyście kiedyś o adopcji?

Hosenko, powinnaś robić wycieczki do tego lumpeksu jako przewodnik oczywiście, zgarniać prowizję od łupów

_Shiloh_, kupujecie nowy samochód czy używany? My też zmienialiśmy. Teraz mi ciężko się przyzwyczaić. Poprzedni był taki malutki, a ten... Za to komfort jazdy wzrósł: wszystko się mieści

Sent from my OMNIA7 using Tapatalk

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Konsternacja, ja mam stały zestaw prolaktacyjny: herbatka z anyżu, kopru włoskiego, kminku, przynajmniej 2 litry wody, płatki owsiane. Odciągam też pokarm wieczorem i rano. Mrożę i mam na wyjścia i do podawania probiotyku i kminówy.

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Magnusia, chcesz przepis na mega szybkie, mega słodkie ciasteczka z płatków owsianych? Ale od nich też cztery litery rosną. Mój TŻ też nadal nie czai diety beznabiałowej A jak te krostki lepiej już? Podajesz jakiś probiotyk?

I fell into a ring of fire'

Johnny Cash
kulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 17:29   #1976
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś niemożliwa! Pokazuj nowe łupy!
Już na zimę kurtka? Umiesz wyczaić jaki rozmiar będzie nosił? Mój tak leci z rozmiarami, że ciężko mi to przewidzieć...
Pokaże jak wyschną
Rozmiar jest podany jako na 12 miesięcy, Kacper jako wczesniak może być troche mniejszy niż "standardowe" dzieci, no ale za 3zł (H&M) nie brać

Cytat:
Serce mi się kraje jak piszesz o tym co upolowałaś. Muszę pojechać do rodziców- blisko nich jest fajny lumpek. Tu obok siebie żadnego nie znam.
U mnie jest pełno (w najbliższym sąsiedztwie ok 6) ale najczęściej jestem w tym jednym bo wiem, że zawsze coś znajdę. Czasem wejdę do innego po drodze, ale bez szału przeważnie.

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
kurde daj adres to i ja się przejadę do tego lumpka
Może są u Ciebie lumpk Roban? Bo to z tej sieci

Cytat:
Herbatka laktacyjna, w miarę regularne odciąganie, ciepłe płyny.

Odebrałam książeczkę harmonijkę Oczami Maluszka - mam nadzieję, że dzięki niej Kacper będzie bardziej cierpliwy z leżeniem na brzuszku i podnoszeniu główki.

I dotarły woreczki do mrożenia mleka (Avent, 180ml, 25szt, u siebie widziałam inne, 100ml to bez sensu, jak porcja Kacprowa to obecnie 140-150ml)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-04-11 o 17:31
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-11, 17:32   #1977
kulla
Raczkowanie

A co do forum i face'a teraz rozumiem. Na innym forum, na którym się udzielam był atak trolli. Żenada... Internet to pożyteczne narzędzie, ale w rękach głupców jest niebezpieczny.

Co do reszty zgadzam się z idaikot Naprawdę masz tak na imię i kota tyż masz?

Johnny Cash
Stary 2014-04-11, 18:12   #1978
idaikot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kulla Pokaż wiadomość
Co do reszty zgadzam się z idaikot Naprawdę masz tak na imię i kota tyż masz?
Imię prawdziwe Kot też był, ale 2 lata temu, po 14 latach, niestety zdechł
Stary 2014-04-11, 18:19   #1979
kulla
Raczkowanie

Ech 'Ida sierpniowa' to jedna z moich ulubionych części Jeżycjady Chyba sobie załaduję na kundla.

Johnny Cash
Stary 2014-04-11, 18:30   #1980
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kulla Pokaż wiadomość

Magnusia, chcesz przepis na mega szybkie, mega słodkie ciasteczka z płatków owsianych? Ale od nich też cztery litery rosną. Mój TŻ też nadal nie czai diety beznabiałowej A jak te krostki lepiej już? Podajesz jakiś probiotyk?

jak dupa rośnie to nie chcę te krostki nadal sa niestety- no nic nadal nie jem mleka itp

Cytat:

Może są u Ciebie lumpk Roban? Bo to z tej sieci
nie ma- nie słyszałam o tejnazwie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości