|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
|
|
|
|
|
#3632 |
|
Zadomowienie
|
Czarnamadonna mnie też to wkurza że wszyscy na silę chcą żeby karmić piersią :/ przecież nie zawsze można
Niutka wiem o czym mówisz moja sąsiadka też Karmiła piersią i miała taką dietę że teraz jest chuda jak patyk bo jadła w większości tylko marchewkę. A tak wg. Dziękuję Ci za to co napisałaś o kp i mm chociaż mam mniejsze wyrzuty sumienia :-* Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3633 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do luszczenia to ja ewentualnie linomagiem a+e smarowalam, a do kapieli babydream normalnie Cytat:
![]() Kurcze - a ja dalej nie wiem jak szczepic ![]() Mam recepte na 5w1 ale nie musze jej realizowac i sama nie wiem co robic Juz nie o ilosc wkluc chodzi ale o dzialanie, a ile ludzi tyle opini - nawet pediatra i polozna nie chca nic doradzic
|
|||
|
|
|
#3634 |
|
Zadomowienie
|
Teqiba widze że mamy ten sam sposób na łuszczenie
jeśli chodzi o szczepienia to ja wybiorę te tradycyjne bo te 5w1 jak na moje oko to są jakieś felerne a nie będę z dziecka królika doświadczalnego robić.Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3635 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Będę Wam odpowiadać w ratach ![]() Cytat:
dla Adriana i Mamusi!Cytat:
Cytat:
dla Kalinki. Rośnie jak na drożdżach i Wam brawa za ogarnianie dwóch Maluchów! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.
|
|
#3636 |
|
Zadomowienie
|
Asienka- na razie Molton albo tetra na agrafki, ale na ebayu znalazlam gotowe pieluchy do zakladania na ubranie i chyba zamowie.
Mala ma dzis dzien "nie odkleje sie od Ciebie", wiec tylko zdazylam wyjsc z lozka na siku i wziac z kuchni jakies jedzenie jak odkladam ja, to jest pisk, jakby ja ze skory obdzierali.
|
#3637 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Wyobrazam sobie jak sie zdenerwowalas ![]() Kacper calkiem czesto krztusi sie mlekiem i wtedy na moment wstrzymuje powietrze i ja tez dostaje kazdorazowo zawalu. Cytat:
|
||
|
|
|
#3638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3639 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3640 |
|
Rozeznanie
|
Hej kochane, przepraszam ze sie nie udzielam, ale staram sie byc na biezaco. Mamy lekki kryzys i Paweł caly dzien wisi na cycu
wiec nie koniecznie mam kiedy kompa wlaczyc. byla wczoraj polozna, wszystko w normie. Bedziemy szczepic zwyklymi szczepionkami Co do tz to .. pracuje od rana do nocy, najczesciej dzieci juz spia jak wraca, ciezko mi zwlaszcza psychicznie,ze sama jestem z dziecmi, ze go omija wszystko. ale coz damy rade ![]() Gratulacje dla nowych mam ))I
|
#3641 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki za rady, jutro Tż cały dzień będzie chyba w domu to z nim pogadam, ale to pewnie nic nie da na dłuższą metę, a jak nie to (żartuję)Chyba zrezygnuję z KP, i ja się męczę i młoda. Na MM przynajmniej będę wiedzieć ile je i będzie dojadać a nie tak jak KP. Spróbuję jeszcze ale jak w pon waga się nie zwiększy to będzie tylko na MM. Trudno. Byle nie była głodna. Oilatium jeszcze wczoraj w rosmanie bylo -20% dziś już niestety nie. Za to Pampersy 2 są -20 jeszcze ;p co do szczepionek to ja tez biorę tradycyjne Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2014-04-11 o 10:55 |
||
|
|
|
#3642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Olakola
Smarrita Cytat:
O właśnie, ile? Cytat:
Natalka wypiła właśnie 25ml herbatki Hippa i mam nadzieję, że trochę przyśnie bo niedługo chcę z nią iść na spacer a to najlepiej robić jak śpi to może nawet się nie zorientuje (czasem śpi jak kłoda) . Ja dziś cały dzień w domku ale od 15 lekcje a przed mam sporo rzeczy do ogarnięcia - głównie prasowanie i porządki bo znowu Natalce mało miejsca w szafie . Niedługo chyba wgl wyeksmituje mnie z mojego pokoju . Już i tak go przejęła, mi tylko zostały resztki .A tak wgl moje Serduszko skończyło dziś 4 tyg. Z tej okazji ogłaszam imprezkę! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Ps - zapomniałam - ile czasu PO ODPADNIĘCIU PĘPUSZKA to się goi?
|
|
#3643 |
|
Zadomowienie
|
leże i czekam, cewnik mam już od godziny.
mój lekarz oprowadza młodych lekarzy po szpitalu. mogliby już sobie iść. TŻ ma fartuszek kupiony. A ja na zmianę cieszę się i płaczę. strasznie boję się o dzidzię. jej zdrowie najważniejsze. |
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Thidien nie pamietram czy gratulowałam. Wiec profilaktycznie jeszcze raz ogromne gratki.. Zdrowka Smaritta ja przelewam przegotowana woda czasami nie jest to wrzątek tylko ciepla przegotowana woda na razie dziec nie protestuje A z tż tylko rozmowa. Ja mojego dopinguje stwierdzeniami ze nikt lepiej nie zrobi jak Ty (i fakt uspokioc mala jak u mnei się z placzu zachodzi na rekach tylko on potrafi) i pochwałami przy znajomych. I teraz sam się wyrywa do przewijania i uspokajania. Twierdzi że tylko nie karmi bo niestety nei może![]() Co do nadzwyczajnej nie będę się wypowiadać. Podpisze się tylko obiema rekami pod waszymi wypowiedziami.. Niezapominajka u nas tez roznice były (raz w ta raz w ta str i czasami nawet do 3 tyg)i tez na watku tu się zamartwialam ze cos nie tak. Ale dziewczyny zaraz mnie naprostowaly Olakola Lutien Co do swiat to planuje jeździć w gosci z mala Kate no to niezla akcje mialas.. Chyba bym zeszla z tego swiata. Wazne ze wsio ok. a może urzadzenie zawiodło.. ![]() Jeśli chodzi o szcepienia bierzemy tradycyjne. Jeszcze z pediatra rozwaze za i przeciw ale na dzien dzisiejszy jestem zdecydowana na refundowane. Virginia Co do pepka nie wiem. A dzije się coś niedobrego?? Saczy się cos albo brzydko pachnie??Bo jeśli nie to wsio jest ok. i dajmy sobie czas.. U nas odpadl i dalej jest na zewnatrz i czekam Az się wchłonie. Ciekawe ile to potrwa. Co do karmienia szlak mnie trafia z tymi pytaniami.. Tym bardziej ze robie wszystko żeby karmic i naprawde mi przykro jak pytaja czy piersia karmie.. No i moje pytanie.. Karmimy piersia i dokarmiam. Do tej pory były to 2 butle 60ml rano i wieczorem. Teraz mloda domaga się butli po każdym karmieniu. Wczoraj 5 po 60 ml obalona. Karmie na żądanie, wychodzi co max 2,5 godz. Już chyba nie dam rady podkręcić laktacji (kończymy już 5 tydz i chyba już się niestety nie da) I teraz pyt do Was jak to rozegrac. Dokarmiac po kp czy przed, czy darowac sobie cyca?? A może jeszcze szansa jest i probowac czesciej dostawiac. Chociaz 2 tyg temu próbowałam z czesciejszymi karmieniami (co 1 max1,5 godz) i nic nei pomoglo.. Herbatki laktacyjne tez nic nei pomagaja. Pijam po 4 dzinnie.. Wczoraj przyszedl lezaczek i dzis wiem ze nie zaluje zadnej zlotowki wydanej. Mala potrafi sie uspokoic jak wlacze wibre i nawet przespi sie jakis czas Nooo.. to uciekam.. Milego dzionka
|
|
|
|
#3645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() virginia - dzięki wpadł mój lekarz, powiedział, że jeszcze jedt wycieczka i poleciał. no masakra |
|
|
|
|
#3646 |
|
Zadomowienie
|
Smaritta espunisan i herbatkę
![]() Virginia !!!!!Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3647 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Do nas dzis przyjeżdżają rodzice, trochę pomogą, bo w poniedziałek mąż wraca do pracy ![]() Cytat:
W ogóle dziewczyny, bardzo polecam spróbowanie chustowania - dobrze też działa na różne kolkowate problemy - zapewnia bliskość i masaż brzuszka ![]() Cytat:
Mądre słowa, też sobie je muszę wziąć do serca!!![/QUOTE] Kurczę, współczuję i przytulam... Z tz tak jak piszą dziewczyny - chyba czeka Was poważna rozmowa, bo Ty buzujesz, a on pewnie nawet nie wie o co chodzi. Lepiej wcześniej niż później. Dobrze, że położna ok ![]() Cytat:
Cytat:
Trzymaj się, juz niedługo |
||||
|
|
|
#3648 |
|
Wtajemniczenie
|
ufff czyli nie tylko ja wyplukuje gorącą wodą butelki zamiast wygotowywac
a juz sie zastanawialam czy nie trzeba bedzie kupic sterylizatora. Jakim mm dokarmiacie/ karmicie? bo astanawiam sie nad hipem albo nestle. teraz mam bebilon i nie wiem czy mm jej nie sluzy czy brak mojej diety przy kp Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2014-04-11 o 11:49 |
|
|
|
#3649 |
|
Wtajemniczenie
|
Pobawiłam się w detektywa
![]() No więc nie rozpakowane są 3 dziewczyny z listy z 1. strony: czarnamadonna1982 niezapomnijkaa09 lutien (ja )A te dziewczyny w ogóle się nie udzielają albo nie wchodzą na wizaż: Filistynka83 estera85 - odzywała się ostatnio 31.marca, że kładzie się na oddział, więc chyba już urodziła Karolcia2401 amelka2006 - w ogóle się nie odzywała w tej części, skończyła pisać jak była w szpitalu (oby u niej wszystko ok było )bebe97 - nie odzywa sie od 29.03 |
|
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sklad prawieidentyczny. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3651 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
czytam na bierzaco, ale z odpisywaniem problem ![]() Cytat:
U mnie Ula caly dzien wczoraj i dzis taka sama. Poza tym za kazdym razem jak sie budzi to mocno placze. Nie wiem, co jest grane. Spi tez tylko na mnie. Cytat:
czekamy na wiesci My szczepimy 5w1 - lekarka przytaknela, ze ona tez by to wybrala. Lutien, to na 100 woda i opuchniecia - ja bylam mocno opuchnieta i zaraz po porodzie zeszlo mi 12 kg Jak czytam o tych komentarzach dot karmienia to sama meczylam sie z rozkreceniem laktacji i wiem, ze nie zawsze jest tak jakby sie chcialo, bo problemy brzuszkowe, malo mleka, poranione sutki lub po prostu fakt, ze kp nie jest dla wszystkich. Nie wiem dlaczego ludzie mysla, ze kiedy ktos ma dziecko, to oni maja prawo komentowac tak intymne i prywatne sprawy, ze normalnie by sie ze wstydu spalili nim by zapytali... Jeszcze tylko krotki komentarz dotyczacy sniadan... bo czytam, ze Wy tak potraficie nie jesc dlugo - jak Ula przebrana, najedzona a ja glodna to odloze ja na te 5 min ze smoczkiem czy nawet marudzaca i jem. Przeciez nic sie jej nie stanie a jesc trzeba - zwlaszcza przy kp. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2014-04-11 o 11:58 |
||
|
|
|
#3652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja planuję Enfamilem. |
|
|
|
|
#3653 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam Wszystkie
![]() Gratuluję kolejnych maluszków! Niech nam tu zdrowo rosną Cytat:
Margo, w rosmanie sie nie opłaca nawet z rabatem. Ostatnio kupiłam dwa opakowania oilatum emulsji do kąpieli 500ml za bodajże 70czy 80zł . Zamówiłam na stronie aptekacentrum.pl i odebrałam w aptece pobliskiej. I jeszcze krem oilatum Cytat:
zbiera siły na kupke albo baczki-Kornelka tak właśnie robi w trakcie jedzenia lub po Cytat:
W ogóle tak z ciekawości zapytam jak układaćie dzieci do spania w nocy? Cytat:
Na taką mocno luszczaca sie skórę kupiłam właśnie krem z oilatum. Smarujemy dwa razy dziennie. Kornelka ma bardzo delikatna skórę i jeszcze rumień noworodkowy więc musimy mocno nawilzac. Po kilku dniach przynajmniej przestało sie luszczyc. Zuzanka idzie dziś na rekord.. Ostatnio pobudki od 6zaczęły zbliżać sie niebezpiecznie do godziny 5.dziś przeszła sama siebie- 4.22a ona już wyspana! Chódże na rzesach i właśnie kawę zrobiłam. Ciekawe jak Kornelka zareaguje na kofeine-pijecię kawę ? Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#3654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
O matusiu tylko tyle nas zostało?
|
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Ja pije rozpuszczalna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Czylinastepny watek w odchowalni? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3657 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
nic w domu nie pomaga a ja jak mam chwile nie wiem w co ręce włożyć. Przewinal moze ze dwa razy, aż wczoraj była awantura bez przesady to nie tylko moje dziecko ![]() Cytat:
za antybiotyk i badania na pewno będzie ok ! i Cytat:
za 4 tygodnie ! właśnie, czy z kikuta może czasem polecieć krew? Dzisiaj zauważyłam, wyczyściłam patyczkiem ale położna chyba mówiła że może sie tak zdarzyć doradźcie ![]() też mam herbatke Hippa, sama ją pije niby można dawać od 1tygodnia życia ale ja sie jakoś boje, może któraś z Was podaje/podawała? Cytat:
będzie dobrze ! Jesteśmy z Wami ![]() My wczoraj miałyśmy dzień nie spania ale i bez większego marudzenia powoli wprowadzam coraz więcej produktów do swojej diety bo już mam dosyć kanapek z wędliną, rosołu i potrawki z kurczaka. Dżem, ser biały, miód, kisiel wszystko na razie odpukać Nam nie szkodzi Mam nawet zamiar spróbować czekolady, ale póki co się boje, je któraś z Was?Mała ma straszną czkawke, rzuca nią strasznie aż mi jej szkoda mam plan wybrać się dziś na spacer ale nie wiem czy nie jest za zimno? Z drugiej strony trzeba dziecia przyzwyczajać do różnych warunków pogodowych
|
|
|
#3658 | |||||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tez dlugo lezalam z cewnikiem przed i bardzo mi przeszkadzal Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba ten lovi sprobuje ![]() A sam jak siedzi to po kilku minutach zaczyna plakac ze az sie zanosi ![]() Cytat:
Kawy nie pije, a na noc klade co karmienie raz na jeden, raz na drugi boczek - Kacper nie chce lezec na plecach, jak go luzno poloze to i tak sie obraca na bok. |
|||||||
|
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli o to pytasz![]() Martyna,samej czekolady jeszcze nie ale ciasteczka owsiane z czekoladowym dołem w małej ilości już tak Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#3660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.

nad ranem załączył nam się monitor oddechu. W 3 sekundy byłam przy łóżeczku. Majka chyba zapadła w tak głeboki sen, że zapomniała oddech złapać. Potrząsnełam ją delikatnie, wyrzuciła ręce w górę i dalej poszła spać
, ale normalnie masakra 

tak więc łączę się z resztą osłabionych ale ciągle wierzących że jutro będzie lepiej 

dla Adriana i Mamusi!
jak odkladam ja, to jest pisk, jakby ja ze skory obdzierali.

(żartuję)

Szyjka ani się nie skróciła ani rozwarcie się nie powiększyło. Tak więc chyba obecnie męczę się tymi skurczami na darmo
z czego 10kg w ostatni miesiąc
żonka swojego męża
?