|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3332 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
2. taki karton w zupełności starczy. Cytat:
|
|
#3333 |
|
Zadomowienie
|
W temacie gramatury papieru, 100 g na koperty wystarczy?
I jeszcze pytanie urzędowe. Czy dokumenty trzeba wybierać osobiście? Chcieliśmy spisać protokół na majówce, ale nie wiem czy się uda właśnie przez te dokumenty:/ |
|
|
|
#3334 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my też płacimy za dzieci mniej (70% ceny) ale tylko do 10 roku życia. Naprawde 12 latek zje tyle co dorosły? wątpie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nawet garnituru nie chciał kupić bez mamusi, ale jak widać cudem udaje mi się wmówić mu, że teraz to JA będę najważniejszą osobą w jego życiu![]() Cytat:
sama nie wiem... czasem jej sie powie, jak czegoś szukam, że mam krzyczeć "mamo gdzie jest to i to" ale cały czas jade na Pani. w ogóle szczytem już było, gdy przyjechała do nich rodzina z daleka która nigdy nie widziała ani mnie, ani tej drugiej synowej i wchodze do kuchni sie przywitać i ciotki się smieją do teściowej, ze to twoja synowa, a teściowa "a nie, nie... przyszła synowa to na górze jeszcze jest" (bratowa tż była wtedy w 5 miesiącu ciąży, 2 miesiące przed ślubem cywilnym). Wmurowało mnie, nie wiedziałam co mam powiedzieć... poczułam sie jakbym w twarz dostała.... nigdy jej tego nie zapomnę.... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak wiecie, ja mam sukienkę bardzo mocno ecru. Dziewczyna mlodszego brata Tż dobrze ze mną żyje i wie doskonale jaką ja mam sukienkę (kolor) i pokazuje mi sukienkę, którą chce kupić na moje wesele, no kopara mi opadła.... chyba ją zabije jak w tym przyjdzie.... ![]() Cytat:
500 za film i 500 za rzutnik....
Edytowane przez swiat_katarzyny Czas edycji: 2014-04-11 o 12:19 |
|||||||||
|
|
|
#3335 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Suknia od dziewczyny brata rzeczywiście piękna, ale nie jako gość
laska by się tylko wygupiła (a przy okazji wykosztowała sie jak za ślubna Cytat:
enzunio Twoja lista robi wrazenie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
chociaz wydaje mi sie, ze 220 powinno być ok
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-04-11 o 12:16 |
|||||||
|
|
|
#3336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Świat_Katarzyny sukienka dziewczyny brata piękna, ale trochę nie dla gościa weselnego, raz że kolor a dwa to dekolt
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na dodatek cycki na wierzchrzu ![]() A Teściową to masz jedzowatą
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-04-11 o 12:17 |
|
|
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona chce w takiej sukience z gołymi cyckami iść na wesele?
|
|
|
#3339 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny trzymajcie kciuki, jutro kupujemy garniak dla Tż
w końcu
|
#3340 |
|
Zadomowienie
|
nie, u niej tak to nie wyglądało
![]() mnie najbardziej boli kolor i ta taka podniosłość tej sukienki.... a z teściową to była jednorazowa akcja, ale i tak w pamięć zapadła... nawet nie wiem czy ona zdaje sobie sprawe co odwaliła...
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
21klaudyna Ale pyszny tort
A co do bycia na odległość - moi rodzice wzięli ślub po kilku latach bycia na odgległość (a wtedy nie było komórek, fejsbuka i innych ), w przyszłym roku będą obchodzić złote gody. Dobrze będzie i z Wami, nie martw się na zapas ![]() A dziewczyna brata - olaboga Ta sukienka, co wkleiłaś, byłaby całkiem ok, gdyby góra była mniej zdobiona. Najważniejsze, żeby nie była długa i biała/ kremowa - bo te wieczorowe wyglądają jak ślubne ...moooniaaaa Ja już czasami mam dość przygotowań - zarwanych nocy, chciałabym zwyczajnie celebrować bycie z TŻ-tem bez nadmiaru obowiązków rzeczy do zrobienia. Wiem, że po ślubie też będzie cudownie ![]() zły jeż Lepiej teraz z naukami - z tego co widzę teraz w kancelariach i poradniach jest straszny tłok Zerknij na stronę duszpasterstwa rodzin swojej diecezji, tam znajdziesz aktualne info.grace Sporo Wam potwierdza ![]() Lemon Przykro słyszeć takie rzeczy, mam nadzieję że szybko będziecie mieli więcej czasu dla siebie ![]() fascinata Mamy tort z masą cukrową (ale nie bardzo grubą). Poza tym cukiernie mają swoje receptury, w jednych będzie nie do przejedzenia, a w innych smaczna. Co do tortu śmietanowego - osobiście wolę stelaże najmniej rzucające się w oczy - np. takie - ![]() Co do obrączek - zależy od jubilera. Są tacy, którzy je zmniejszają, inni - nie. kiss Powodzenia z graniakiem Daj znać, jak poszło ![]() enzunio Gratki ![]() Kate Ale kwiatki te z poradni - ja bym chyba wybuchnęła śmiechem. Mój TŻ chyba też. Ad rem Fryzura z inspiracji obłędna ![]() Magheru Niedobrze, że wychodzą takie sprawy i z mamą i z TŻ-tem. A z nazwiskami gości - to zawalił przyjaciel i wykonawca zaproszeń? Jak tak, to powinno się dać to odkręcić. Szkoda tylko, że masz więcej pracy przez to. ane3kaa Zerknij na podziękowania tutaj lub . aluciorJa bym wypróbowała ten 240g z dziurkaczem, 20g nie jest to tak duża różnica. Wg mnie 220g wystarczy na winietki. swiat_katarzyny Przykro czytać o zachowaniu teściowej, masakra. A dziewczyną się nie przejmuj, przecież i tak będzie widać, że Ty jesteś Panną Młodą. Godzia Powodzenia z garniakiem ![]() I plan na ten weekend: wysłanie zaproszeń do gości z daleka wybrać i zamówić obrączki próbna fryzura (miejmy nadzieję ostatnia) rozdać zaproszenia - sztuk 6 (w tym jedno dla bliskiej kuzynki TŻ-ta, która ma ślub 2 miesiące przed nami i zostawiła rodzicom TŻ-ta zaproszenie dla niego .... z osobą towarzyszącą Jak chłop do niej dzwonił z potwierdzaniem obecności, to powiedział, że idzie z narzeczoną, która nazywa się tak i tak i żeby wpisała na winietkach. Odrzekła, że nie trzeba jej mojego imienia i nazwiska...Jak zobaczę na winietkach osoba towarzysząca, będzie mi cholernie przykro Co do sukienek weselnych gości - rozglądam się, potrzebuję dwóch (!). Nie chcę walnąć faux pas (choć mnie korci utrzeć nosa kuzynce). Jak jest z sukienkami w kolorach pastelowych (np. bardzo jasny róż, błękit) ? Jak z sukienkami białymi w duże, kolorowe i dominujące kwiatowe wzory?
|
#3342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2. no bez jaj! po pierwsze kolor nieodpowiedni, a po drugie dekolt na maksa duży
|
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3345 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie wiem co te baby mają w głowach , ja idąc na wesele owszem chce dobrze wyglądać ale zawsze mam świadomość tego , że to dzień w którym młodzi mają się czuć najlepiej i wybierałam sukienki odpowiednie do tej okazji.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#3346 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
alucior ja na winietki mam 240g Cytat:
|
|
#3347 |
|
Zadomowienie
|
świat Katarzyny jeśli siostra TŻ w tym przyjdzie, to wg mnie się wygłupi...
Współczuję akcji z teściową, przykra sytuacja, tez bym tego nie zapomniała długoi...
|
#3348 |
|
Zadomowienie
|
Piętnaście mada faka złotych! Moje biedronkowe wino tyle kosztuje!
swiat_katarzyny - na litość boską, Ty masz Verę Wang, Ciebie się nie da przyćmić! Szwagierka musiałaby chyba przyjść z Verą Wang pod rękę żeby zrobić większe wrażenie! Nie przejmuj się! Sama sukienka nie byłaby głupia gdyby np. miała dekolt pod szyję , w łódkę . Ale z takim cycem!
|
#3349 |
|
Wtajemniczenie
|
świat Katarzyny - jak ktoś może chcieć ubrać się w taką sukienkę na czyjś ślub/wesele? Zupełnie nie pasuje do okazji - chociaż jest ładna. Założenie jej to jedno wielkie faux pas
|
|
#3350 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
widzialam prace mojej florystki i wiem, ze bedzie taki jaki chce Cytat:
zdecydowanie brat powinien jej powiedziec, ze to nie bal debiutantek jest i nie ona ma blyszczec :pAtomoowka fajne te kokardki na klami Namisek super, ze znakazlas nowa suknie no i ze 'stara' udalo sie sprzedac Cytat:
![]() co do tesciow ja zwracam sie do swoich przyszlych po imieniu i po slubie tez tak bedzie. ogolem mamy spoko kontakty ale to chyba dlatego, ze widzimy sie tylko kilka razy w roku ![]() Swiat_Katarzyny to sobie kolor wybrala, powiedz dziewczynie brata, ze tak z cyckami na wierzchu nie wypada ![]() przyszly moje literki na stol z instaxem teaz tylko musze ja pomalowac, albo na kremowy albo zlotawy ![]() i zamowilismy spinki dla druzbow i TZta z motywem superbohaterow ![]() i figurki lego do kwiata w butonierce, bedzie cos w tym stylu ![]() TZ cieszy sie jak dziecko ![]() Sent from my iPad using Tapatalk
|
|
#3351 |
|
Zadomowienie
|
Ysia rozwaliłas mnie na łopatki
masz racje![]() ja jej tą kieckę wyperswaduje z głowy a jak mi sie nie uda to na jej ślub przyjde w mojej verze
|
#3352 |
|
Wtajemniczenie
|
Rabbitka u Was można powiedzieć bajkowo
![]() Nasz plan na weekend: - kupić koszulę na zmianę dla TŻ - znaleźć szelki i zamówić - kupić białą bejcę do literek na stół - zrobić ozdobę do włosów. Wczoraj dzwoniła mama TŻ że jedno zaproszenie nie doszło do rodziny spod Szczecina. Wysyłałam tam 6 zaproszeń i pozostałe doszły. W sumie się nie dziwię bo adresowałam bez nr domu ale podobno wszyscy ich tam znają i na pewno dojdzie. Nie doszło Oczywiście nie mam zamiaru wysyłac ponownie, tak nam kazali adresować, goście i tak byli już ustnie zapraszani kilka razy.
|
#3353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dwa lata temu też robiłam rzęsy 1:1 i byłam zadowolona z efektu długo mi się trzymały, ale najlepsza była moja siora jak poszła rodzić moją chrześnicę z takimi rzęsiskami i podczas porodu od wysiłku (rodziła naturalnie) kilka jej spadło (bo już je chyba z 3 tygodnie miała) więc jak już urodziła córeczkę- małą pod cyca, telefon w łapkę i dzwoni do koleżanki żeby umówić spotkanie na doklejanie ![]() swiat_katarzyny sukienka co najmniej wyuzdana na maxa ![]() Dzisiaj śmigam do mojego TŻ i mam nadzieję że kupimy garniak i może uda się zamówić obrączki, tak więc do zobaczenia po weekendzie dziewczynki
13.09.2014 Edytowane przez iliy Czas edycji: 2014-04-11 o 13:14 |
|
|
|
|
#3354 |
|
Wtajemniczenie
|
Z serii głupich pytań-jaką macie podeszwę w białych butach? Jasną?
Znalazłam tanie buty, ale ta podeszwa... http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...mskie-czolenka Co myślicie? |
|
|
|
#3355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A chcesz ją sprzedać po ślubie? Jak nie to ja bym ją obcięła przed kolano, zrobiła taką ala bombkę i śmigała na imprezy Ja ze swoją kościelną mam zamiar tak zrobić![]() iliy no do porodu czy przy małym dziecku takie rzęsy są mega! W ogóle nie musisz się malować i wyglądasz ok od rana do nocy, Ty lepiej się czujesz, mąż zadowolony, dziecko zadowolone bo masz dla niego więcej czasu. Jest ekstra
|
|
#3356 |
|
Zadomowienie
|
fascinata, tort z masą śmietanową, w środku jeszcze nie wiemy.
justynkie, dzięki za odpowiedź ![]() cornflower_girl, pastele mi nie przeszkadzają, bo sama bym takie ubrała Podobnie z białymi w kwiatki![]() I my także jutro idziemy zamawiać obrączki |
|
|
|
#3357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepiej zobacz je na żywo i przymierz
|
|
|
#3358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to moja sukienka! będę z nią spać![]()
|
|
#3359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3360 |
|
Zadomowienie
|
Ja idę jutro odebrac , dzownili , ze moja powiekszyli o pół rozmairu mam nadzieję , że już będzie dobra - aczkolwiek boję się bo ostatnio ta ja 11 była za bardzo dopasowana , 12 jak przymierzyłam była za luźna bo chodziła po palcu bez oporu więc zdecydowałam że zwiększę o pół rozmiaru
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.

) to mam dwa pytania:

Nie raz powtarzała, że jej się synowe udały 

Daj znać, jak poszło