|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Aliexpress - chińskie allegro - wątek zamówieniowo-plotkowy - cz. 2
Cytat:
Choć osobiście uważam, że jeśli będzie natłok osób chwalących się podróbkami (a co jest więcej niż prawdopodobne ze względu na szerzącą się popularność ali) + kilka zirytowanych fashionistek to możliwy będzie zakaz wklejania rzeczy z logiem |
|
|
|
|
#932 |
|
Raczkowanie
|
proszę bardzo http://www.aliexpress.com/snapshot/6045732026.html
|
|
#933 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#934 |
|
Magda ;)
|
Sprzedawca conversów wysłał mi link do jego albumu ze zdjęciami
![]() http://www.aliexpress.com/item/Hot-s...516618790.html i album http://v.yupoo.com/photos/cn1000572745/albums/5592817/ zamówiłam długie różowe
|
|
|
|
#935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to tez podrobki Ale wiem o co ci chodzi, bo kiedys juz takie dyskusje mialy tutaj miejsce
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.aliexpress.com/snapshot/6060364507.html
![]() i zamówiłam tuniczkę bo taniaa )http://www.aliexpress.com/snapshot/6062294057.html |
|
|
|
#937 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ojacie ! Tuniczka jest świetna
|
|
|
|
|
#939 |
|
Raczkowanie
|
Czy któraś z was ma może rozmiar stopy 40 i zamawiała NB lub trampki? Bo wg ich tabeli wychodzi że powinnam wziąć jakby EU 42 i boję się, że zamówię jakieś ogromniaste buty.
|
|
|
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też własnie ją widziałam! i prezentuje się bardzo fajnie ) nie ma sprawy ja byłam w szoku że taka tania ale zobaczymy hyh
|
|
|
|
|
#941 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
EDIT: znalazlam, nieaktualne :P |
||
|
|
|
#942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przejrzałam sobie co nieco te strony z wysokopółkową kolorówką i nie znalazłam ani jednego oryginału. Owszem są zdjęcia oryginałów ale widać ze to żywcem ściągnięte z internetu a wszędzie gdzie są real foto widać że to podróbki. Ktoś się kiedyś wypowiedział że nie boi się kupować kosmetyków z Chin bo w Polsce też nie wiadomo co się znajduje w takim kosmetyku. Z tym się absolutnie nie zgodzę, bo wiadomo że kosmetyki zanim zostaną dopuszczone do sprzedaży muszą przejść badania i testy. http://skladnikikosmetyczne.blogspot...etykow-do.html Podaję linka z paroma zdaniami znalezionymi na szybko w necie (to nie jest mój blog- od razu zaznaczam). Kosmetyki sprowadzane z Chin nie mają badań i atestów wymaganych przez UE więc na dobrą sprawę nie wiadomo co w nich jest i i jakie to ma działanie. I żeby nie było - nie mówię że w środku znajdują się nie wiadomo jakie paskudztwa bo tego nie wiem, trzeba byłoby oddać taki kosmetyk do analizy laboratoryjnej aby ustalić jego skład i dopiero wtedy można byłoby coś stwierdzić. Ja nie zdecydowałabym się na zakup nieprzebadanego kosmetyku o nieznanym składzie, za bardzo szanuję swoją skórę żeby przeprowadzać na niej takie eksperymenty. |
|
|
|
|
#943 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
narazie nie ma wiec sadze ze jak cos jest fajne i zamawiamy dla siebie to mozna o tym wspominac...co do kosmetyków na 100proc DIOR tusz to "dior ala dior" zobaczysz pudełko moze bedzie ok ale srodek bedzie kiepskiej jakości lepiej juz w PL kupic dobry porządny tusz - niestety. ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
bo ja znalazłam taka informację: Jeśli kupuje Panie ten produkt dla siebie (nie w celu dalszej odsprzedaży), to z żadnymi. . W uchwale z 30.06.2008 roku w składzie siedmiu sędziów (sygn. I KZP 8/08/, opubl. w OSNKW 2008/7/52), Sąd Najwyższy "zachowanie nie będące < wprowadzeniem do obrotu > w rozumieniu art. 305 ust. 1 ustawy z dnia 30.06.2000 r. - Prawo własności przemysłowej (...), a polegające na udziale w dalszym obrocie towarami oznaczonymi podrobionymi znakami towarowymi , nie stanowi występku określonego w art. 291 Kodeksu karnego ani w art. 292 kodeksu karnego, wobec niewypełnienia znamienia < rzecz uzyskana za pomocą czynu zabronionego > . " Karany jest handel podróbkami, a nie ich nabywanie przez konsumentów. oraz drugie info: Ustawa Prawo Własności Przemysłowej: Art. 305. 1. Kto w celu wprowadzenia do obrotu oznacza towary podrobionym znakiem towarowym lub oznaczone takim znakiem towary wprowadza do obrotu, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. 2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca przestępstwa określonego w ust. 1 podlega grzywnie. 3. Jeżeli sprawca uczynił sobie z popełnienia przestępstwa określonego w ust. 1 stałe źródło dochodu albo dopuszcza się tego przestępstwa w stosunku do towaru o znacznej wartości, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 5.
Audentes fortuna iuvat Edytowane przez migea Czas edycji: 2014-04-11 o 22:24 |
||
|
|
|
#944 |
|
Rozeznanie
|
przyszła po raz drugi kwiatowa, tym razem trafiłam w rozmiar :3 suuper jest!
http://www.aliexpress.com/snapshot/6049328777.html |
|
|
|
#945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mogę wiedzieć ile masz wzrostu i jaki rozmiar zamówiłaś? i czy długość zgadza się z podanymi na stronie? |
|
|
|
|
#946 |
|
Zadomowienie
|
Widział ktoś taniej http://translate.googleusercontent.c...P-3ye8mgRDmGjQ ?
|
|
|
|
#947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale w komentarzach pisza ze jest duzo ciensza niz sie wydaje i nie wiem ![]() boje sie ze przyjdzie jakas szmata straszna |
|
|
|
|
#948 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wstydziłabym się w tym wyjść. Oczywiście bez obrazy bo każdy ma swój gust więc jeżeli Tobie się podoba to bierz.
|
|
|
|
|
#950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny, kupiłam w Sinsay asymetryczne spodenki ala Zara rozmiar XS, koszt 50zł, jeżeli komuś to pomoże to podaję wymiary: pas - 33cm, biodra mierzone w najszerszym miejscu spodenek 46cm, długość - 26cm bez tego przedłużenia, 30cm z przedłużeniem, nogawka - 28cm. Skład to 80% poliester, 17% wiskoza, 3% elastan. Za około tydzień dodam zdjęcia. PS. W Stradivariusie są teraz koszule w serca. Edytowane przez Bothi Czas edycji: 2014-04-12 o 09:03 |
|
|
|
|
#951 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jeżeli UC zatrzyma paczkę to czy będzie to widoczne na stronie PP? Czy dowiem się o tym w inny sposób?
|
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#953 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#955 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przynajmniej tak wywnioskowałam z wielu przepisów, które czytałam. Rozmawiałam z moim wykładowcą od prawa i powiedział, że jeżeli wprowadzasz podróbki to owszem może coś ci za to grozić, ale jeżeli sprowadzasz np 1 zegarek a nie 10 to dlaczego w ogóle mieliby ci tą paczkę sprawdzić i nie ma co się martwić na zapas. Kiedy spytałam jak to jest, kiedy na aukcji są zdjęcia bez logo a w rzeczywistości takie logo dostajesz, to powiedział, że jeżeli na aukcji nie ma słowa o tym, że jest to podróbka a ty w żaden sposób nie mogłaś się tego domyślić, to możesz się tym bronić zostałaś wprowadzona w błąd i nie masz wpływu na to co ci ten chińczyk wyśle. Jeżeli wysłał by ci np. rzecz zabronioną, nie wiem jakąś broń to też idziesz za to do więzienia? Przecież nie masz wpływu na to co jest w paczce Gorzej jak piszesz o realne zdjęcia i on ci je wysyła i faktycznie jest tam znaczek. Ale dużo osób zamawia conversy i NB i jakoś żyje. Na sam koniec powiedział mi jeszcze "przecież jest tyle projektantów a ty nie musisz wszystkich znać" Sama dopóki nie zaczęłam czytać forum, nie wiedziałam co to NB
|
|
|
|
|
#956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Duzo z Chin sciagasz? Bo ja troszkę w tym temacie od 1,5 roku siedzie i może Ciebie zaskoczę ale Twoj profesor sie myli ze niby czemu mieli ci 1 szt otwierac - no wlasnie 1 szt jak masz towaru to paczki tez UC otwiera...!!! Poza tym jak mi na maila wysle zdjecia real sprzedawca to przeciez w UC przedstawiasz zdjecie z aukcji ... wiec sedno sprawy jest takie i jak widac w paragrafach jakie wrzuciłam i decyzje jakie orzekały sądy kupując prywatnie dla siebie można i nie siejcie paniki bo ani na fakturę tego nie kupujesz (aby interpretowano ze wprowadzasz na rynek PL tylko zakup osobisty sama Furle kupowałam torebkę i zaznaczyłam rowniez ze na osobisty prywatny uzytek w UC i wydano bez problemu, tusze Chanel dla znajomej kupowałam 12szt w kartonie i tez UC otworzyl zobaczyl i zakleił paczkę i listonosz przytargał, wczoraj koledze UC otworzyl armani torebkę AJ tą shopperkę bo kupował dla dziewczyny i tez nawet bez cła mu wydali i vatu) Ja opisuje sytuacje realne wiec nie róbcie takiej paniki i nie zakładajcie sytuacji hipotetycznych z tymi podróbkami bo na ali po przestudiowaniu moze sie okazac to 30-40% to podróbki lepiej czy gorzej zrobione znanych marek kupujecie a nawet nie wiecie o tym. A forum to służy do wymiany opinii na temat zakupów z owego portalu i o tym rozmawiamy wiec też zakaz pisania o podróbkach mija sie z celem gdyz one tam występuja czy tego chcemy czy nie. ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Będziesz na 100% miała info np takie Nadejście przesyłki 2013-10-15 09:41 UP Poznań 2 Zatrzymanie przesyłki w cle 2013-10-15 09:59 UP Poznań 2 Zwolnienie przesyłki przez urząd celny 2013-11-07 09:34 UP Poznań i dostaniesz pismo polecony i chyba tydzien jak dobrze pamietam na odpowiedz.
Audentes fortuna iuvat Edytowane przez migea Czas edycji: 2014-04-12 o 10:31 |
|
|
|
|
#957 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#958 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ktore chca zaglebic sie w temacie zachecam do przestudiowania.
Zwłaszcza nowe osoby powinny poczytać ![]() Zarówno poruszano tam i kwestie prawne , płatności za aukcje oraz wiele ciekawostek itd http://forum.bigchina.pl/index.php ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
|
|
#959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wymiary trochę się różnią, jest krótsza jakieś 3 cm, ale reszta ok, materiał rozciągliwy. Wcześniej zamówiłam L i się w niej utopiłam, S jest idealne zazwyczaj noszę 36/XS/S, zależy od firmy |
|
|
|
|
#960 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

to tez podrobki 

Sama dopóki nie zaczęłam czytać forum, nie wiedziałam co to NB