|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
1 | 3,23% |
| Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! |
|
1 | 3,23% |
| Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję |
|
16 | 51,61% |
| Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a |
|
1 | 3,23% |
| Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty |
|
3 | 9,68% |
| Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie |
|
3 | 9,68% |
| Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku |
|
0 | 0% |
| Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały |
|
0 | 0% |
| Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię |
|
6 | 19,35% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX
Dzięuję za oklaski
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo dla Helenki!
Papużko, dziś wieczorem dokończę zabawkę-niespodziankę dla Antosia, jutro poczta koło mnie nieczynna więc raczej w poniedziałek wyślę. TO tylko mały drobiazg. Poziomkowa, zamów sobie na Arosie Księgę dźwięków. Jest taniej niż cena regularna, nawet jak doliczysz dostawę do paczkomatu ![]() Walczymy na zmianę z uśpieniem Zuzki... Coś przestały działać stare metody Wybudza się po odłożeniu do łóżeczka i bryka
|
#603 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dopiero jestem na 13stronie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ciekawe czy na wielkanoc też coś dadza![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Byłyśmy dzisiaj na zajęciach, inne mamy i instruktorka były zszokowane tym co wyprawia Tusia, podobno nie widziały jeszcze tak sprawnego dziecka w tym wieku. No to mnie zdziwiły...
i dzieci już fajnie nawiązują relacje, Natka raczkowała do innych dzieci i zaczepiała, a one też były nią zainteresowane Fajne takie zajęcia![]() Cytat:
jejuu ale faaajnie, nie znoszę mycia okien. Cytat:
![]() ![]()
|
|
#605 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Julka!!
Zazdroszczę Wam porządków, ja nie miałam jak bo teściowie w pracy, mąż w pracy, moja mama chora na jakąś jelitówkę i ogólnie moich rodziców omijamy szerokim łukiem, bo mogą zarażać. I nie ma mi się kto dzieckiem zająć,żebym porządnie posprzątała. Kurze, odkurzanie, mycie podłóg robię na bieżąco, ogarnianie chaty i sprzatanie też,ale mam nadzieję,że jutro uda mi się zrobić gruntowne porządki. Muszę pójść na strych i popakować w końcu ciuszki niemowlęce do oddania i zmienić moją garderobę z jesienno0zimowej na wiosenno-letnią. I umyć okna. Nie wiem kiedy ja to zrobię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() kla ski:![]() Cytat:
|
|
#606 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Huggiesy zielone nie mają fenoksyetanolu, tak tylko donoszę. ja tylko ich używaam, ładnie pachną i sąa wilgotne. raz pożyczyłam od koleżanki Pampers Sensitive i porażka-suche i śmierdzą
![]() Cytat:
![]() kl aski:Cytat:
mój bratanek był chory. Kilkoro dzzieci znajomych było chorych. A dzisiaj przyszedł na zajęcia Wikuś,którego nie było 3 tygodne, bo też złapał. Biedny ma włosy niebieskie (bo on blondyn, to mu fiolet zafarbował).
|
|
#610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję!
---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra nadrobiłam
nie było mnie bo serio czasu nie miałam, mąż miał jakoś dużo wolnego więc albo spacerki, albo u jego mamy albo u moich rodziców byliśmy, wracaliśmy wieczorem no i tak mijało wszystko u nas dobrze ![]() Mikołajek ma drugiego ząbka ![]() wczoraj Myszek był na szczepieniu (engerix) i ma 75cm i waży 8,1kg przyszła tez mata piankowa i jest hitem! wzięłam tą maxi 24+ 1 puzzel maxi i mamy matę 160x160 gratuluję maluszkom postępów Endżi Tobie nocek i oby tak już zostało, albo było jeszcze lepiej ![]() widzę, że szaleństwo tulowe trwa nawet Matal się szarpnęła ![]() fajnie dziewczyny, że Wam się spotkanie udało poza tym jakoś dostałam powera i tak optymistycznie jest- no kocham tych moich chłopaków, że aż dzisiaj się poryczałam
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
bo ten wózek strasznie wysoki jest, dobrze, że rączka jest regulowana, bo jak jest na prosto, to nawet dla mojego małża jest za wysoko a ma 192 cm wzrostu, a ja tylko 167
![]()
|
#614 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Kupiłam już tą Księgę Dźwięków i jakieś tam - też przez kogoś polecane - Zwierzątka w Zoo. Będą symbolicznie na Zajączka Co u Was? Kurczę, niedobrze. Pierwsze co sobie pomyślałam to to, że Antoś się stresuje, dlatego tak ![]() Budzi się na pierś? Czytałam chyba, że planujesz w nocy kp a w dzień mm (dobrze zapamiętałam?). Jakbyś już odstawiała kp także na noc, to polecam bardzo spróbowanie mleka z dodatkiem kleiku ryżowego (Bebiko i Bebilon ma takie). Ja podaję Bebiko i super, bo malutki w końcu nasycony i zasypia szczęśliwy, z pełnym brzuszkiem. Widzę dużą różnicę w ewentualnych pobudkach.
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() u nas dzis spokojnie mała grzeczna.Co chwile przekrecala sie na brzuszek i obracala wokol wlasnej osi goniac zabawki dzis pierwszy raz kapalismy sie małzem i Julka razem w wannie,super bylo ale chyba Julka byla w szoku bo az tak nie szalała jak w wanience ![]() zamowilam ten kubek treningowy i zrobilam koktajl owocony mniam a zaraz ma wpasc do mnie kolezanka na piwko ![]() pozniej nadrobie papa
|
#616 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Co do drugiego - cudowny stan ![]() Mój mały pełza już na całego, startuje do raczkowania i siada z pleców. Poza tym śmiesznie ustawia się do pompki Tata dumny i obfocił kulturystyczne wyczyny syna i umieścił na fb Niedawno kupiłam na wyprzy koszulkę The Ramones z H&M i na plecach jest napis nawiązujący do kawałka zespołu - "Hey Ho, Let's Go". No i dokładnie tak jest Słodziakowe na maksa. No i dziecko w końcu się odrobinę sobą zajmie. Poza tym bardziej się męczy i lepiej śpi
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-04-11 o 20:54 |
|
|
|
|
#617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#618 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
świetnie to wygląda a do tego mały mega rechocze Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za ząbka i wagę mój też tyle waży ![]() Jaką grubość wzięłaś? ![]() Powinni mi tula płacić Papalinko widzę, że Tassia wszystko Ci fajnie wyjaśniła odnośnie glutenu ![]() Tassia, ja podaję na razie orkiszową i daję jej trochę więcej niż te przepisowe 2 łyżeczki. Jak skończę to może przerzucę się na mannę pełnoziarnistą bo mam dla siebie już kupioną z Bioplanet i będę gotować ją Miłkowi. Ogólnie ekspozycję zrobię ale pewnie kaszki glutenowe to będę podawała orkiszową i owsianą, pszenną rzadziej. Rusałko, kusisz mnie tymi grubszymi już zgłupiałam ktore brać ![]() Agravko zdrówka dla córci Ewcia co z Sebusiem? Więcej nie pamiętam
|
|||||
|
|
|
#619 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
serio? Ja jak z Ada chodziłam to na 1 zajęciach było nurkowanie, facet twierdził że dzieci umieją zrobić tak że woda im do nosa nie wpada, dzieci były zadowolone Cytat:
Cytat:
wow ,nie wpadlałabym na to żeby brać dziecko na silke, widać nie wymeczyl się i dał poćwiczyć,super! Cytat:
Cytat:
;* Cytat:
Daje się u Was prezenty na zajączka? U nas nie ma takiego zwyczaju Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||
|
|
|
#620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejo.
Powoli i co z grubsza nadrabiam Jestem gdzieś w połowie ![]() Nie mam czasu, zwykle jak znajdę chwilkę to piszę pracę. A reszta większa część czasu to Filip ![]() Cytat:
Dzięki, jest już lepiej Nie ma już takich 'ognistych' wyprysków, teraz wychodzą strupki. Marudzi, dalej go swędzi a dodatkowo ma napuchnięte dziąsła. Ale lepiej już śpi, bo z początku to była masakra. Lepiej też wygląda. Myślę, że już będzie dobrze ![]() Cytat:
i jest na recepte). Na ciało z początku używałam tego pudru w płynie ale znacznie lepiej, według mnie, sprawdza się fiolet gencjanowy na spirytusie i tym go teraz smaruje (tylko nie głowe, bo podobno na włosy się nie stosuje).Bardzo obsypało Adriana? Edytowane przez bojatoja Czas edycji: 2014-04-11 o 21:09 |
||
|
|
|
#621 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Miałam pocytowane więcej, TZ wziął kompa i mi zamknął okienko ![]() Wszystkiego Najlepszego dla solenizantów!! Ale Wam dziewczyny zazdroszczę spotkania. Też bym się chętnie z Wami spotkała.... Chociaż Kraków ode mnie nie daleko, jakieś 30 min autostradą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja Pampers w szpitalu w tej paczce dostałam i były beznadziejne, śmierdziały. Zresztą pieluchy z Pampersa też mi śmierdziały ![]() Cytat:
![]() Moje dziecko więcej kaszki nie zje Ale chyba ją zapycha bo do obiadku nie chce jeść, ew. pić tylko.Cytat:
Cytat:
Brzuszek od gruszki może ją boleć. Zuzia jak pije soczek jabłko-gruszka to puszcza takie bączki że masakra ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj w DDTVN była jakaś lekarka i mówiła że to od tego że dużo ludzi nie szczepi dzieci i że się łatwo zarażają. Cytat:
Ostatnio miałam inwencję własną i wymyślałam sama skład słoiczków
|
|
#622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#623 |
|
Wtajemniczenie
|
A u nas ciezko bedzie z brzucha na plecy,bo nie lubi na brzuchu lezec
|
#624 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Jestem na 12 stronie
może w weekend zwolnicie i nadrobię. Jesteśmy już u rodziców, nie mogę się ogarnąć, nie ma to jak u siebie Miłek całe popołudnie był strasznie marudny i płaczliwy, dopiero po wieczornej kąpieli humor mu się poprawił. Słabo było też z apetytem, jak zjadł z piersi o 8 rano to dopiero po kąpieli znówu, a tak to za każdym razem jak chciałam go nakarmić to było stękanie i odpychanie W międzyczasie zjadł ok. 100g patatów z kalafiorem i klikiem ryżowym i gdzieś tyle samo jabłuszka z morelami. Agusiowata, Snow dla waszych chłopaków za kolejne ząbkiCytat:
Cytat:
![]() a dla drugiej córci dużo zdrówka Cytat:
![]() tak, kupowałam stacjonarnie, kosztowała 99zł, była na pewno zielona, kobaltowa, malinowa, czarna i jasnoróżowa |
|||
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
www.aros.pl
Powinni mi dać większy rabat! Ja jestem rozpieszczona, bo moja pierwsza praca była w księgarni i od jakichś 7 lat mam już po cenach hurtowych książki, ale to tylko jak jestem u rodziców... Więc musiałam znaleźć inne źródełko Papużkooooooo, skończyłam Trochę koślawo, ale mam nadzieję, że Antosiowi nie będzie przeszkadzało Ale dzieci ostatnio szaleją z umiejętnościami
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#627 |
|
Wtajemniczenie
|
No moja też nie przepada, dlatego na brzuch sama się nie przewraca, a z brzucha na plecki tak
![]() Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku brałam 8mm i są super! taka byłam przeciwko, ale jestem zadowolona
mój tytuł wygrał spadam spać!
|
#629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam dziś w przychodni bo Bartek ostatnio był mierzony i ważony jak miał 6 tygodni Mam co nosić
|
|
#630 |
|
Wtajemniczenie
|
Papuga, udało Ci się nauczyć małego butli?
Dziewczyny, mam problem, bo Iga nie chcę jeść, wszystko jest ohydne dla niej, zaciska zęby, muszę łyżeczkę przeciskac przez dziąsła a i tak wypluwa, zjada Maks 1/3 słoika, próbowałam też gotować to jest ta sama historia. Poza tym ma odruch wymiotny i raz nawet zwróciła... Woda jest niedobra mm też,moje mleko podane w niekapku czy butelce też nie dobre... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

Wybudza się po odłożeniu do łóżeczka i bryka 
mój mąż dostał w pracy na mikołaja dwie ogromne reklamówki słodyczy dla dzieci (swoją drogą kto wpadł na taki pomysł dla dzieci 2,5 roku i 2 miesiące
to już lepiej i łatwiej by było dać bon) i wszystko zjedliśmy po kryjomu
ciekawe czy na wielkanoc też coś dadza
jestem dopiero na 7 stronie wątku 

kla ski: