|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | ||
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
![]() Cytat:
a jutro chyba powędruje na strych po Antka maleńkie ubranka
|
|
#3902 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
Dziękuje że pytasz ![]() Właśnie dzisiaj kończymy antybiotyk bo dostał Bart na doleczenie po zastrzykach. Kaszlał trochę ale już jest w miarę ok, tylko katar został :/ i nieraz mu przeszkadza w cycowaniu. Ogólnie wporzo, byliśmy dzis na spacerku w nosidełku i Bart mi się uśpił <3 <3 nawet szczekające psy go nie obudziły tak mu było dobrze u mamci ![]() Zaczęłam Bartowi dawać na wieczór kaszkę z owocami zamiast samych owoców bo po tym jak pisalyscie ile maluchy jedzą to stwierdziłam że Bart chyba głodny chodzi ![]() I dzisiaj wciągnął 220 kaszki z bananem i jabłkiem. Za 2h popil cycem i spi ![]() Ponadto dałam mu dzis pic z bidonu i pięknie sobie poradził. Nawet się nie zakrztusił. Dlatego chyba niekapek pójdzie w odstawkę jak ze słomki mu tak dobrze idzie. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Jakimi zabawkami aktualnie lubią się bawić Wasze dzieci ?? Zastanawiam się co nowego kupić W., a i pojawiają się już pytania od rodziny co na zajączka i roczek
|
|
|
|
#3904 | ||||
|
Zakorzenienie
|
rychlo w czas:p ale ![]() ![]() Cytat:
W ogole mam ciuchy w 4 roznych rozmiarach... Trzymalam ciuchy z liceum ze jak schudne to w nich bede chodzic..potem juz tylko tylam... Po ciazy zaczęlam chudac i jak doszlam do wagi licealnej to sie okazalo ze w ciuchy wchodze ale figura mi sie zmienila.. tzn w dupie w chodze a w cyckach nie bardzo... i zupelnie kroj mi nie pasuje... bez sensu... i teraz wiekszosc ciuchow do dupy...albo za duze i workowane, albo fason nie taki... i znowu musze kupic garderobe... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja jakas zeschizowana jestem i mi sie ciagle wydaje ze mi tam co plywa i sie rusza... ostatnio mi sie wydawalo ze mi sie brzuch rusza... |
||||
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Zaczyna mnie bolec gardlo nie chce byc choraJak jestem u rodzicow to Karola praktycznie caly czas zajmuje sie soba, tzn. Jestem obok ale bawi sie sama, albo z dzieciakami brata. Nie piore, nie gotuje, nie sprzatam. A i tak pod wieczor jestem cholernie zmeczona ![]() Karola z dziecmi brata (5 i 3 latka) bardzo fajnie sie bawi. A moze raczej oni bawia sie z nia. A jak jest dziewxzynka ktora bawi moja mama (3 latka) to Karola zabiera jej zabawki. Moze dlategomze tamta nie bawi sie z nia tylko zabiera zabawkw i idzie sie bawic gdzie indziej. Dziwi mnie to, zreszta to chyba za wczesnie na zabieranie zabawek. Moja mama kupila Karoli te malutkie danonki. No i zastanawiam sie juz 3 dzien czy jej dac czy nie. |
|
|
|
#3906 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas odkrywczy domek robi furorę, polecam w 100% Cytat:
Ojj też mam takie dziwne uczucia w brzucholu, jakbym co najmniej kopniaki czuła. No ale to nie to a szkooooooda ![]() Cytat:
Powiem Ci, że takie nic nie robienie męczy gorzej niż zapierdzielanie - przynajmniej w moim przypadku ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#3907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A mi się Karol taaaak podobał, szkoda, że się na sonde nie załapałam
|
|
#3908 |
|
siedzę i myślę
|
Chciałam koniecznie jakieś starodawne imię, z ładnym zdrobnieniem
Miała być Helenka po mojej babci, a będzię Kostek po dziadku Tż ![]() Spadam spać, młody wypił 240ml mleka z kaszą (!!!! pierwszy raz tak dużo !!!!) i zasnął o 19 wstał przed 6, więc wiedziałam, że długo nie wytrzyma...dobranoc
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bart obudził się z płaczem, zapowiada się ciężka noc
|
|
|
|
|
#3910 | |||
|
Zakorzenienie
|
Coś takiego ??
http://allegro.pl/odkrywczy-domek-ki...135026565.html ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
Po cichu zazdroszczę, bo u nas 1-2 pobudki w nocy muszą być :/ Długo tak już noce przesypia ? Co je na kolację i ile ? ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
Długo już tak pije, czy pierwszy raz mleko i kasza ?? Pytam, bo próbowałam kiedyś podać W. kaszkę do picia ale pluł tym i póki co pije same mleko na dobranoc. Może gdybym do mleka dała kleiku albo kaszki to spałby dłużej tzn. bez pobudki ?? |
|||
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w temacie danonkow bo trafilam :
http://www.wykop.pl/ramka/1434367/an...adu-danonkow// |
|
|
|
#3912 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za słomkę, sam załapał o co biega,c zy czasu troszkę oświęciłaś na naukę picia ze słomki? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3913 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja tez bym jescze nie dala :/ Cytat:
moj stoliczek z fp okupuje , hula kula zaczela yo interesowac ale tylko na kilka sekund, najbardziej lubi auta popychac, pilke kulac i wciskac w pilocie tv cyferki bo kanaly sie zmieniaja hehew Cytat:
Cytat:
nie wiedzialam ze masz przypuszczenia ze masz fasolke w brzusiu ? Moj kima , po 21 go polozylam a w dzien spal tylko 2,5 h ciekawe ile pospi hmm Sent from my SM-T310 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... i zawsz to lepiej do gina zeby pogrzebac w piczy niz w zebach jak u Clo hehehe
|
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wybrałam tą drugą ucieczkę, do dentysty , ale cholerka jakoś mniej wytrzymała na ból po porodzie się zrobiłam ;/
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny propo zabawek, chcialam coś kupić co można by dziecku dać do krzeselka do karmienia?? tylko ze Wojtek lubi sobie pier...dzie...lnąć zabawką o podloge.... wszystkie sprzety i lyzki juz przerobilismy i juz mu sie nudza... moze cos na przyzsawwki??
|
|
|
|
#3917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz ze ja tez czuje takie "kopniecia " w brzuchu.. Nie wiem o co chodzi, przed ciąża tak nie miałam.. Moje jelita juz nigdy nie bedą takie same ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my SM-T310 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wpadłam jak Filip... Nawet sie nie przywitalam
![]() Zasnąć nie mogę, dzis po obiedzie Tz zabrał małego na spacer a ja z tej okazji polozylam sie spać, spalam 40minut i wstałam jak nowonarodzona ![]() Szkoda tylko ze teraz zasnąć nie mogę a on juz chrapie.. Zaraz magiczna godzina i pewnie zaczną sie nasze pobudki Dzisiaj Tz stwierdził, ze moze z małym trzeba iść do lekarza ze on juz taki duży a dalej tak często w nocy wstaje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to ona ze będę się męczyć z gównami a ja ze będę jej robić na złość i nie kupię :-D będę robić wszystko odwrotnie :-D hehe to powiedziała ze mam jej nie denerwować bo się rozlaczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może mniej depresyjnie hehe, ale tez mam co kilka dni male kryzysy. teraz kilka dni bylysmy z Nela same od rana do późnego wieczora i coz, było ciężko. caaaly dzień z jeczaca, zabkujaca, chcaca się po mnie wspinac małpeczka obie mialysmy straszny kryzys Nela ten "mamusia musi być blisko", a ja "niech mnie ktoś na trochę uwolni" co prawda nie zasypiam już na stojąco, nie mysle non stop "no nie wytrzymam, będę rzygac" ale podobnie jak Ty mam zapacho-wstret, a moi sąsiedzi jak na zlosc zaczynaja gotowac, gdy wychodzimy na spacer :P wtedy tez wylewają na siebie cale flakony perfum i wsiadają do windy... mam nadzieje, ze to prędko minie, bo poza tym jest calkiem fajnie hehe.aaa i dotarlo do mnie, ze kolejne prawie 2 lata będą TAKIE SAME. dom, spacer, zakupy...trochę to dolujace
|
|
|
|
|
#3922 | |||
|
siedzę i myślę
|
Miałam spać... zaczęłam malować paznokcie i się zrobiło późno
![]() Cytat:
kaszki Holle. Dzisiaj dostanie tak drugi raz, po wczorajszej kaszce na noc obudził się, ale trochę później i nie wypił całej butelki... trochę mi się wydaję, że budzi się już nawykowo. Zobaczymy co będzie dzisiaj... też liczę na to pogrubione ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ha ha aż mi się skojarzyło z tym obrazkiem ![]() teraz to już idę , pa
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2014-04-11 o 23:32 |
|||
|
|
|
#3923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nela tez uwielbia pokazywać jezyk Karolina, a nie możecie zrobić sobie wakacji wcześniej i np. podczas majówki gdzies wyskoczyć? rozumiem, ze później będziesz się już bala ruszyc z domu. nam gdzies po glowie wedruja myśli o urlopie
|
|
|
|
|
#3925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czasami się kręci wiec dostaje smoka w nocy ale tak to spi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3926 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
a pojechać gdzieś żeby siedzieć na pupie to żadna radocha ![]() dobra lecę
|
|
#3927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo w sumie pierwsze 3 mies. Nela spala z nami...wiec przy takim układzie dzidziuś może spac z nami, Nela w lozeczku, a jak skończy 20 mies. to przeprowadzka do "dorosłego" lozeczka, a male zajeloby jej miejscowke hehe. obawiam się tylko nocnych wedrowek po całym mieszkaniu i tego, ze i skończymy we czworke w naszym lozku :P chociaż Nelcia woli spac u siebie i może nie zmieni zdania.bardziej zastanawia mnie co wymyslic żeby w ciągu dnia dzidziuś był bezpieczny. w leżaczku go nie zostawię, bo ona będzie wiecznie obok...a wiadomo trzeba isc siku, powiesić pranie, pozmywać, cos przygotować w kuchni. myslalam nad koszem mojzesza, ale czy nie będzie wspinania? :P chyba najsenowniejsze byłoby jednak lozeczko albo wozek... Veronic, a Wy planujecie podwojny wozek? ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
kaszke je na gesto lyzeczka i jest ok. ze spaniem problemów nie mamy, wiec pytanie czysto teoretyczne, bo mi ta kaszka z butli nie daje spokoju
|
||
|
|
|
#3928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na spacerze zaliczyliśmy lody w macu i od razu mi było lepiej Cytat:
tatuś się nie wysypia? ale to jest jakiś fenonem! Nela ma jedna pobudke, max. 2 jak zgubi smoczek, a tatuś tez narzeka, ze chciałby się w końcu wyspac corka-zegarynka nawet w weekend robi mu pobudke o 7 - nie trzeba nastawiac budzika
|
||
|
|
|
#3930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

ale to zlecialo, że już tylko 3 miesiące zostały 
a jutro chyba powędruje na strych po Antka maleńkie ubranka 

07.07.2012 

i powiedziala ze za slabo zaciskam.. takze znowu wracam do tego i moze bedzie lepiej... ehh
a ja z tej okazji polozylam sie spać, spalam 40minut i wstałam jak nowonarodzona
co prawda nie zasypiam już na stojąco, nie mysle non stop "no nie wytrzymam, będę rzygac"