|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Może kopniaczki Ci tam coś dociskają i dlatego boli
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Cytat:
![]() ale już się "nauczył" buraczki z chrzanem, ogórka w sałatce też zje i o dziwo z majonezem. jednie do margaryny i winogron go chyba nigdy nie przekonam ![]() toć tutej nic ni ma nadrobiłam te 14 stron także nie szaleć mi tu od rana![]() u mnie około 1 kg na plusie, więc też szału ni ma. macie mojego brzuchola na dobranoc. świeża dostawa, fotka z popołudnia
|
|
|
|
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
Bezaczek ja jak ja ale Ty to jesteś szczupła i świetnie wygladasz ;-) brzusiu może większy ale tez niedługo taki bym chciała. Oj chyba nie ważne jaki ważne żeby dzidzi było zdorowe.
Paula jeśli chodzi o brzuch tez tak mialam poprostu rozchodzą Ci sie mięśnie proste brzucha na boki, powiększa macica weź sobie nospe mi przeszło ![]() Kurde jest tu ktoś czy każda śpi bo ja spania nie mam leze. Zresztą mam fryzjera na 8 rano
|
|
|
|
#3034 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na wszystkim znają się najlepiej, nawet na ciąży ![]() Kinderki to zuo nigdy nie mogę poprzestać na jednej Cytat:
![]() A ty tak siedzisz całą noc czy miałaś wczesną pobudkę? Jak ja. Edytowane przez Antananariwa Czas edycji: 2014-04-12 o 07:16 |
||
|
|
|
#3035 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Siedzę właśnie w poczekalni u lekarza, cóż za stres
zaraz być może dowiem się w końcu kto tam w środku siedzi
|
|
|
|
#3036 |
|
Zadomowienie
|
Ja idę spac o 22 takze ;-) a za to rano spac nie mogę ale zjadlam i jestem juz u fryzjera Hymm może potem sie pochwale kolorkiem
---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Miminek który tydzień?? Tez chce wiedzieć ale póki co jakoś myślę żeby dzidzi było zdrowe.
|
|
|
|
#3037 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak bedzie gorąco, to top dodatkowo odpada taka guma naturalna jak skora była by ok chyba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam ![]() Śniadanko: kanapeczki z ogóreczkiem i herbatka truskawkowa muffina
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak samo mam
I mam okropną ochotę na jajko niespodziankę,ale wolę nie kupować,bo zjem a będę czuła niedosyt Cytat:
![]() Wstałam i okropnie łydki mnie łupią Jak zakwasy... Może to dlatego,że witamin od 3 dni zapominam brać... Albo znowu magnez się odzywa.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-04-12 o 08:57 |
|
|
|
|
#3039 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale tą pachwiną jestem przerazona,mam wrazenie ze mi noga odpadnie przy tej pachwinie ale widze ze nie jestem sama![]() Cytat:
Cytat:
![]() Meta ja juz waze 60kg ![]() Witam z rana
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Umyć Okna to rzecz która musze zrobić po świętach i przed przyjazdem teściowej
![]() Ktoś chce żelka Haribo misie ?
|
#3041 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() zupełnie bez pasa, tym bardziej że oprócz rozmiarów mają też 3 długości nogawek - normalne, krótkie i długie. Tylko cena mnie na razie powstrzymuje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba sobie przypominacz w telefonie załączę
|
||||||
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Antananariwa Asosowka cena
nawet moje euro szkoda mi wydać na nie a poka linka to oblukam
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,poza tym do końca ciąży może zadek podrośnie :http://allegro.pl/2m1758-ciazowe-spo...098568107.html http://allegro.pl/super-spodnie-ciaz...119035842.html http://allegro.pl/jeansy-rurki-ciazo...101510522.html No i bluzeczka-licytuję jeszcze jedną :http://allegro.pl/kaleidoscope-slicz...122086958.html Zaszalałam i jeszcze chcę kupić koszule do karmienia, jakieś sukienki, spódnice-odlot ![]() Jeśli chodzi o buty, to ostatnio kupowałam na kupbuty.com-fajne ceny Popijam kawkę i się relaksuję,potem mąż zabiera córę na basen,a ja chyba troche ogarnę chatkę
|
|
|
|
|
#3044 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko nie padnij ![]() Ja też nie wiem czemu nie robią tych pasów cielistych. Te granatowe widać nawet pod jaśniejszymi bluzkami, nie musi być nawet mgiełka. Edit: tylko pewnie by się pofarbowały przy praniu, dlatego robią te okropne granatowe. Edytowane przez Antananariwa Czas edycji: 2014-04-12 o 09:46 |
|
|
|
|
#3045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupowałam już jeansy za 200 zł także jeszcze nie mam zawału A ja znalazlam na all ale licytacje rozm. 36-38 za 10 zł sa teraz jakby ktoś chciał linka to dam na pw bo za licytacje moge dostac tutaj karteczke żółtą ![]() A ty bedziesz zamawiac ? ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
|
|
#3046 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A za córcię trzymam mocno kciuki, to bardzo trudna nauka. Ja przed samym spaniem nie pozwalałam córce pić, tzn ewentualnie kilka łyków, ale nie całą szklankę. No i wysikanie tuż przed spaniem. A i tak wpadki bywały często. Podkłady ratowały łóżko, potem kupiliśmy specjalne prześcieradło, no ale zasikane też trzeba było zdjąć i wyprać więc podkłady jednak niezastąpione. |
|
|
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Ojj mi niewiele brakuje do 60
A coś czuję,że szybko dobije Boże... Jak ja się dziwnie czuję widząc na wadzę 56.4 kg! nigdy w życiu nie miałam więcej niż 53 kg... Ale dobrze,że Tż zagoniłaś ! Niech odwali czarną robotę Cytat:
Ja o witaminach ciągle zapominam Na początku brałam codziennie a teraz wezmę jak się przypomni ![]() A spodnie mega !!! Nawet babeczka w ciąży może super wyglądać i seksownie Idę zagrać w Totka i jadę się z dzieciaczkiem pobawić trzymajcie kciuki,żebym tysiaczka jakiegoś wygrała
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Miminek-szybko dawaj znać kto siedzi w brzuszku
![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() Mam ochraniacz na materac,no ale ,tak jak piszesz, w razie wpadki jego też trzeba uprać,więc muszę się uzbroić w te podkłady W każdym razie teraz, kiedy zaczęłam już nocne odpieluchowanie, nie zamierzam się poddać i wracać do pieluch,o
|
|
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Wrześnióweczki wrzucam Wam info, dla Was w ciąży może być istotne
![]() http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,8...acie_.html?v=2 Antananariwa tak mi się rzuciło w oczy-ja miałam takie spodnie z Asosa, poprzednia kolekcja więc delikatnie się różniły, ale góra dokładnie ta sama (w środku mają jeszcze gumeczki do ściągania). Są świetne,polecam! Poszukaj na All, może będą jakieś tańsze
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
melduję się tylko i zmykam
![]() szykujemy się na roczek mojego chrześniaka, dobrze, że jeszcze mieszczę się w sukienki
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Miminek trzymam kciuki :-*
|
|
|
|
#3052 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie i ja
Wczoraj pomagalam mojej przyjaciółce sie przeprowadzac bo jej maz musial w pracy siedziec. I troche sie narobilam i na koniec dnia czulam to wszędzie. Boje sie co będzie jak my sie bedziemy przeprowadzać bo mamy duzo więcej rzeczy. Ale muszę powiedzieć ze wchodzę dzisiaj na forum a tu tylko jedna strona wow :brawo: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3053 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i bardzo mi się podobają Cytat:
Dziewczyny ja przed ciążą ważyłam 60 kg więc nie wyjeżdżać mi tu z grubasami bo się obrażę ![]() Bardzo dobrze Okna będą czyste, sąsiadki zadowolone ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie wiem czy z moim wzrostem i metrem w doopie będę seksi ale próbować zawsze można, no nie Cytat:
Baw się dobrze Cytat:
ale jednak nie pozwalałam pić dużo, bo jej się właśnie wtedy przypominało. Cały dzień trzeba było za nią ganiać żeby się napiła a na noc nagle jej się zachciewało i każdej nocy niestety nie wytrzymywała. Więc niestety może trochę drastycznie ale działało No i jeszcze jak szłam spać późno ok północy, a widziałam że mała trochę się wierci to ją odsikiwałam na śpiąco (któraś mama też pisała że robiła podobnie). Zresztą do dziś czasem córka wyjątkowo się wierci w nocy i wiem że trzeba ją odsikać A podkłady najtaniej polecam TU , tzn nie wiem jak teraz ale jak jakiś czas temu szukałam to tu było najkorzystniej. Przydadzą się zresztą i tobie do szpitala i potem do domu po porodzie. Kupowanie pojedynczych w aptece się nie opłaca ![]() Cytat:
Cytat:
tym bardziej że będą mi pewnie służyły jeszcze jakieś parę miesięcy po porodzie. Szukałam na all ale nie ma TYCH No i w asosie jakby rozmiar nie taki to bez problemu mogę oddać
Edytowane przez Antananariwa Czas edycji: 2014-04-12 o 10:55 Powód: Nie mogę sobie poradzić z ostatnim cytatem ;) |
|||||||||
|
|
|
#3054 |
|
Wtajemniczenie
|
sliczen te ubranka, ja rowniez kupialm sobie jeden z h&m przez all za 52 zl nowe poprzez licytacje a drugie za 139zl granatowe bardziej eleganckie.
U mnie z wagą chyba jest coś nie tak przytyłam już jakies 6kg nie wiem czy to nie za duzo, musze przestac jesc slodycze bo to mnie zabija!!Ale zeby nie bylo wczoraj zrobilam w-z i juz 2 kawały zjadłam ![]() teraz czekam na kumpla meza jak przyjedzie mi zamontowac nowa balustradke
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
a ja po ciąży marzyłabym o wadzę 60 kg
![]() idę z młodą na maly spacerek zanim zaczniemy się szykować na imprezkę roczkową
|
#3056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale nie martwię się, przybieram mniej więcej tak jak w pierwsze ciąży a wtedy przytyłam ogólnie ok 13 albo 15 kg (nie pamiętam już) a i tak sporo to była woda bo pod koniec obżerałam się chipsami Bardzo szczupłe i wysokie dziewczyny znalazłam takie spodnie ![]() za niecałe 70 zł ale został tylko rozmiar UK 6 long czyli wg nich W25L34, może któraś się skusi, na mnie za małe i za długie a przygarnęłabym takie
Edytowane przez Antananariwa Czas edycji: 2014-04-12 o 11:09 |
|
|
|
|
#3057 |
|
Raczkowanie
|
Allckarola - to 19 tydzień (18t3d)
![]() I UWAGA UWAGA (cytuję mojego lekarza): "to z całą pewnością na 50% jest chłopiec " (mówił to autentycznie z takim uśmiechem jak ten emot ).Także pozostajemy nadal w sferze domyślania się i ciuszków typu unisex a z tymi trochę ciężko cóż będę się dla szkraba musiała nachodzić ![]() Ogólnie znowu nie zapytałam o wielkość, wiem tylko, że ma 250g i jest tydzień większe i ta wartość utrzymuje się już chyba 2 miesiąc (lekarz mówi że być może urodzę tydzień wcześniej - wow). Podczas badania usg widzę, że moje młode wkłada stópkę w jakąś "dziurę" pytam gina co to za otwór a on do mnie :"a taka półeczka na nogi" hehehe
|
|
|
|
#3058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z chęcia bym kupiła cos przez neta, ale wole nie ryzykować, bo albo nie trafie z biodrami kiedyś w tych orydzinalnych miałam W29L36 ( big star, wrangler, lee) a teraz to nie wiem ile w biodrach 33/34 ? Pozostaje tylko mierzyć i wierzyć, że cos znowu będzie pasować ![]() Co do wagi, startowałam z 62 kg, teraz juz pewnie z 66 mam ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
Ale lepiej tak niż 60 % chłopiec a potem na koniec wyskoczy dziewczę
Razem już 10 lat 1.07.2012 Willkommen in Deutschland 29.09.2012 Ślub Cywilny 7.09.2013 Ślub Kościelny ![]() 25.08.2014 Marika Edytowane przez 88Ekaterina88 Czas edycji: 2014-04-12 o 11:14 |
||
|
|
|
#3059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a pewnie nie jeden jeszcze dziś poleci ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- aha i witam się w 18 tygodniu, a tym samym 5 miesiącu |
|
|
|
|
#3060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

Ślub: 6 września 2008 ___ 

) i na jajkach. Za to musztarda, chrzan, cwikla niet blee a no i burakow tez nie lubie ale barszczyk mamusi uwielbiam 
także nie szaleć mi tu od rana
bo ja spania nie mam leze. Zresztą mam fryzjera na 8 rano
nigdy nie mogę poprzestać na jednej 

taka guma naturalna jak skora była by ok 

I mam okropną ochotę na jajko niespodziankę,ale wolę nie kupować,bo zjem a będę czuła niedosyt 

Okna będą czyste, sąsiadki zadowolone 
pytam gina co to za otwór a on do mnie :"a taka półeczka na nogi" hehehe