|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi właśnie coś nie pasowało w tym tłumaczeniu, a tż chce na siłę tłumaczyć Teraz przynajmniej będę miała argumenty!Cytat:
Cytat:
Moja wizja kolorystyczna legła w gruzach Chciałam mieć sale w kolorystyce biało-miętowo-różowej, a teraz sama nie wiem. Na sam ślub będę mieć pewnie jasno różowy bukiet, więc będzie w sam raz do granatowego garnituru. Ale co z salą? Znalazłam taką kolorystykę:
Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2014-04-12 o 10:12 |
|||||
|
|
|
#3452 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Taki prezent do rozpakowania w noc poślubną
![]() Dziękuję, też mi się podoba ![]() Jak chcesz mogę Ci wysłać link do aukcji ![]() Liana sliczna bransoletka! Opium udanej imprezy!
|
#3453 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4599784 7]mnie zawsze jakos tak takie swieta mecza strasznie;/
w ogole dzisiaj wrocilam z uczelni, a Tz ogarnal balagan i obiadek wobec czego mam wolny wieczor a do tego jeszcze doktorantka stwierdzila, ze skoro ona jutro sidzi w labie to nie musze przyjezdzac bo ona ogarnie proby za mnie. wobec czego czeka mnie pierwszy woly weekend od obrony [/QUOTE] To leniuchuj sobie ![]() Cytat:
z rózem bedzie sie pieknie prezentować no to stresik pewnie jest ![]() Cytat:
a tż tak jak większość chlopów ma na wszystko czas nie no, ale jeszcze wszystko nie jest gotowe po pierwsze trzeba schudnąc i nazbierać jeszcze 25 tysi zrobic nauki i poradnie (idziemy pod koniec czerwca, tzn za 2,5 miesiaca ), ustalić szczegółową liste gości od strony Tżta , zalatwić oprawe muzyczną na ślub, kupić bukiet z broszek i butonierke, napisać na dniach do wlasciciela sali liste drinkow i nam wylicza ile czego trzeba kupić, zastanowic sie kto bedzie swiadkiem (świadkową juz mam poproszoną ), isc do kościoła zaklepać godzine (dopiero w październiku kazali przyjść), wybrać projekt zaproszeń i porozdawac je, umówić sie na makijaz i fryzure próbną (choć coraz częsciej sie zastanawiam czy i tego i tego nie zrobić sobie samemu bo kosmetyczke mam porzadnie wypełniona, a fryzure mega prostą ), kupic strój dla TŻta, kupić troche alko na ewentualne bramy, wybrac wzór obrączek i grawer oraz je zamówic, kupic bielizne dla mnie...no jeszcze troche tego jest, ale mamy czas wiec sie nie stresuje mój plan jest taki, zeby na tydzien przed slubem lezec i pachnieć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tez by mi było smutno jak Tż by sam komus chcial rozdawac ![]() Cytat:
Dzis trzeba by sie wziąc za sprzatanie chaty a tak mi się nie chce
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-04-12 o 10:24 |
||||||
|
|
|
#3454 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
bo nie lubie miec "gołego" dekoltu
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Co myślicie o takim tekście?
TO SHARE IN A CELEBRATION OF LOVE AS WE EXCHANGE OUR MARRIAGE VOWS ON THE 16TH OF AUGUST 2014, AT 15 O'CLOCK IN THE AFRERNOON AT CHURCH OF WNMP, NAZWA MIEJSCOWOSĆ Czy dać od razu "at Kościół WNMP"? |
|
|
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hm...no to wtedy moze sam naszyjnik? Bez długich kolczyków? ale jakos nie umiem sobie wyobrazic długich kolczyków i jeszcze naszyjnik do tego
|
|
|
|
|
#3458 |
|
Raczkowanie
|
mojakaren - TŻ to dopiero ma radochę, że zgodziłam się na takie spinki
![]() Atomoowka - gratuluję tej sali jest piękna Miałam ją wstępnie zarezerwowaną, jednak zmieniliśmy decyzję ze względu na ilość dostępnych noclegów u nich ![]() 21klaudyna - dammmn! Suknia piękna Laska chyba pomyliła imprezę , telekamery to ze dwa miesiące temu były ![]() namisku - wstawiłabyś fotki spinek TŻta ? może coś podkradnę ![]() W sensie pomysł! O spinki możecie być spokojni ![]() ane3kaa - Tobie pewie chodzi o klip - taki nagrany. My jedynie mamy prezentację na telebimie ze zdjęciami rodziców. Muszę się za to zabrać i przygotować ysia - super wyglądają Twoje rzęsy! ![]() Ja robiłam dwa dni po Tobie i też na razie się super trzymają ![]() Jestem zadowolona i nie muszę robić pełnego make upu przed wyjściem z domu swiat_katarzyny - sukienka dziewczyny Twojego brata, jak dla mnie idealna na poprawiny dla PM - pod względem strojności i też koloru, ale te cycki na wierzchu Oby ją ktoś sprowadził na ziemię!kiss - gratuluję garnituru czekam na foto ![]() Opiumalfa - bo te majtki z dziurką, to na wypadek jakby PMkę przypiliło. A dla TŻta jaka wygoda! Swoją drogą, to niektóre dziewczyny mają percing tam - to może w dniu ślubu takie majtochy lepsze jak biżuteria na ten dzień zdobniejsza ![]() niulka - współczuję kłótni, ale 3/4 z nas wie co czujesz - tak podejrzewam. Ja też swojego kiedyś utłukę, nim wyjdę za maż. Oni mają czas na wszystko - zawsze tylko "damy rade" i żyje im się lżej, a nam skacze ciśnienie ![]() Dziewczyny - piszę tego posta od 12 godzin ![]() Byłam wczoraj na przymiarce sukienki - okazało się, że mój stanik mógłby lepiej leżeć Okazało sie, że nowy biustonosz który kupiłam na wariata za 3 krotnie większą cenę niż ten pierwszy leży jeszcze gorzej ![]() W końcu wróciłyśmy do wersji z pierwszym biustonoszem, a Pani mnie uspokoiła, że suknia w moim rozmiarze zakryje wszystko. No oby miała rację Pytałam czy jak już będzie MOJA w salonie to czy będę mogła ją przymierzyć przed odbiorem, to ewentualnie coś wymyślę wtedy - ale nie ![]() W ramach poprawienia sobie humoru pojechałam zamówć majciochy i pas do pończoch - w przyszłym tygodniu mają przyjechać i być gotowe do odbioru No i dowiedziałam się, że ceny welonów w moim salonie nie powalają Fakt faktem - te z koronką, a do tego jeszcze katedralny zabił mnie , ale ja chcę bez koronki, bez zdobień - więc wyszłam cenowo usatysfakcjonowana
|
#3459 |
|
BAN stały
|
Kupiliśmy smoking na ślub i granatowy garnitur na poprawny!!!
Wysłane z telefonu Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2014-04-12 o 11:05 |
|
|
|
#3460 |
|
Zadomowienie
|
dużo tu żalu
więc i ja sie wyżale co lezymi na sercuotóż narzeczony tudzież zwany TŻetem nie przywiązuje zbyt dużej wagi do wesela. Jest właściwie obojetne jakie kolory beda królowac, jakie dania podawac i jakie stoły (okragle czy prostokatne).Za cokolwiek chce sie zabrać i chce zeby on w tym uczstniczyl to mowi, ze jeszcze duzo czasu mamy do sierpnia. Moze i jestem w goracej wodzie kąpana, ale tez jestem zorganizowana i lubie miec wsyztsko odpowiendio poukladane, ale z nim. z zaproszeniami tez byl problem bo jemu to obojetne i moge wybrac takie zaproszenie jakie mi sie podoba. tak sie stalo, generlanie mówi, ze nie lubi sie babrać w takich sprawach, ze to babki wiedza lepiej a mnie wkurza, ze ja zajmuje sie wsyztskim, a jemu 'obojetne' tez tak macie? czy tylko ja trafilam na 'gotowca'? co mam mu powiedziec? troche mi przykro
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
pysia, prosze :
![]() ![]() bArdorja mamy tego samego Tż ?? ![]() mój ma identycznie, ja robiłam zawieszki, wybierałam zaproszenia, wszystko. jedyne co on załatwił sam, to autobus a tak to na wszystko mamy czas :d obrączki nie zamówione, bo jeszcze czas, on nie ma ani butów ślubnych ani koszuli ani garniaka, bo jeszcze czas
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2014-04-12 o 11:16 |
|
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba mamy tych samych TŻtów ![]() Mój tez sie za bardzo niczym nie interesuje generalnie brał udział w wyborze sali i fotografa. No i jeszcze obrączki trzeba bedzie tez troche pod jego gust wybrać a tak to ja własciwie decyduje sama o wszystkim, jemu to sie wszystko podoba a jak cos tam marudzi to mowie, zeby sam to zrobił i sie wtedy zamyka Tez bylam zła, ze nic go nie interesuje, ale własciwie mi to jest na rękę, będzie po mojemu on tylko zbiera nasze oszczednosci i jak cos trzeba kupic to robi mi przelew ![]() Powiedzialam, ze bedzie miał czarny garnitur, koszule ecru, fioletowy krawat i skarpetki i sie zgodził na szczęscie fioletowy kolor lubi, na róz mógłby juz sie nie zgodzic ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Dzięki ale jak dla mnie i tak troche za duzo szczescia ale kazdy ma swoj gust |
|
|
|
|
#3463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3464 |
|
Raczkowanie
|
o ludu, ale mnie tu nie było, może uda mi się dzisiaj choć częściowo nadrobić. ślub za miesiąc z hakiem, już nie mogę się doczekać
|
#3465 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wiem, że oni się znają i wiedzą co robią, ale jak wezmę cały śmietanowy i on się rozwali ?! nie wiem jaki tort wybrać i którą cukiernie. teraz dekoracja narazie jest nieważna. eh przez telefon to też takie załatwianie, ale jestem 300km od domu. trudno, musi to poczekać. po świętach podjedziemy do tych wszystkich cukierni i dowiem się jeszcze raz dokładnie ![]() Cytat:
udanej zabawy! ![]() Cytat:
|
|
|
#3466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta kolorystyka, którą wkleiłaś , bardzo mi się podoba Cytat:
opium baw się dobrze
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2014-04-12 o 11:38 |
||
|
|
|
#3467 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jesli juz cos tam robia to jakas pojedyncza rzecz i przytakiwanie Pmce
|
|
|
|
|
#3468 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3469 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Już o tym pisałam, ale chyba w poprzednim wątku... Kiedyś nie widzieliśmy się z TŻ ponad tydzień. Jak się spotkaliśmy zaczęłam opowiadać o tym co załatwiłam, a byłam wtedy w Krakowie zobaczyć obrączki, dogadywałam dekorację w kościele, szukałam pudełek, tablic, księgi gości i różnych innych pierdółek... Jak skończtłam mówić TŻ oznajmił, że za bardzo to wszystko przeżywam Najgorsze jest to, że określił to słowami, "przeżywasz, jakby to był jakiś ważny pogrzeb". Nie zdajesz sobie sprawy jak się poczułam. To było straszne. Oczywiście się rozpłakałam. TŻ oczywiście przeprosił i powiedział, że teraz się zaangażuje, ale Zaangażowanie było na początku jak wybieraliśmy salę (ponad 2 lata temu), do księdza za bardzo nie chciał iść, bo przecież jeszcze czas. Nie wiem co mam robić teraz... O garniturze nie chce słyszeć na razie, "bo jeszcze czas", obrączki też się zdąży, auto, dokumenty, alkohole - "przecież zdążymy". Też jest mi przykro, jak widzę, że wśród znajomych zaangażowanie jest obustronne. Nie wiem najprawdopodobniej odpuszczę mu te przygotowania i sama się tym zajmę dalej Zawsze mu powiem co załatwiłam, a potem zmienię temat żeby nie mówił, że przeżywam.... Taki los
|
||
|
|
|
#3470 |
|
Zadomowienie
|
tylko raz mi tak powiedzial, a ja na to jak bardzo chcesz to bedziesz mial wiecej czasu na wsyztsko, ale beze mnie to sie obrazil
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postawię na granat + róż + inne pastele i powinno być ok. Pewnie i tak nikt nie zauważy ![]() dzięki
|
|
|
|
|
#3472 |
|
BAN stały
|
Teściów nie bezie na weselu
Wysłane z telefonu |
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam z 6 ostatnich stron, więcej nie dam rady
![]() Magheru, o rany, faktycznie wszystko idzie jak po grudzie Klaudyna, ta dziewczyna Twojego brata to chyba jakaś niepoważna Suknia, którą wstawiłaś faktycznie jest piękna, ale bardziej na jakiś bal, czy bankiet, a nie na wesele ![]() No ale niektóre mają to do siebie, że marzą o tym, żęby przyćmić PMkę... Alucior, papier 220g na winietki spokojnie wystarczy. ilussia, ja wprawdzie nie w jasnych butach, bo w fuksjowych, ale mam jasną podeszwę Pysia Padłam jak przeczytałam ten tekst o potencjalnym wnuku Twojej teściowej, takiego chamstwa to dawno nie widziałam...Nie no dobra, może poza kierowniczką ze znajomego sklepu: jedna dziewczyna dostała niedawno umowę o pracę, jakiś miesiąc temu. I ostatnio się dowiedziała, że jest w 2 czy 3 m-cu ciąży, ciąża trochę niepewna, więc dostała L4, daje je swojej kierowniczce, a ta mówi do niej 'życzę Ci żebyś poroniła' ![]() Niulka, faktycznie dość późno na rozdawanie zaproszeń.. Kate Noir, nie tłumaczyłabym ani nazwy kościoła ani nazwy sali, bo to nazwy własne ![]() I nie pisz Kościół WNMP, bo skąd oni będą wiedzieć, co to jest? Rozwiń nazwę do pełnej ![]() Opium, miłej zabawy ![]() Co do koloru sukienek jako gość na weselu, to rozwaliła mnie jedna laska w innym temacie, która napisała, że jak ktoś przyjdzie na jej wesele w czarnej, to go WYWALI z wesela ![]() No to pozdro, nie wiedziałam, że klasyczna mała czarna to już fo pa. Albo po prostu jakakolwiek czarna kieca, gdzie czarny IMO jest mega elegancki. Sama byłam w zeszłym roku na dwóch weselach, właśnie w czarnej sukience (+czerwone dodatki) i nikt nie komentował, bo i co... Jezuuu, czas ucieka, a my ostatnio NIC nie zrobiliśmy ![]() Ostatnio uświadomiłam TŻta, że na 18.04 chcę mieć wydrukowane pierwsze zaproszenie! Zjeżdżają do PL nasi znajomi z Norwegii i to jedyna okazja, żeby ich zaprosić osobiście. Mieliśmy iść na kurs tańca, ale 'TŻ mi się zepsuł' Znosiliśmy komodę od mojej mamy (II piętro) do auta. Nieśliśmy razem, niewygodnie było, więc wziął sam. No i coś mu się stało, prawdopodobnie to, co miał kiedyś, czyli wysunął mu się dysk...Nie pojechał do lekarza, bo miał obowiązkowy wyjazd służbowy = siedzenie całymi dniami na szkoleniach. Umierał z bólu, jak wrócił, to pojechaliśmy do lekarza, więc skierowanie na RT kręgosłupa, tabletki, zastrzyki i tramal na ból. Na dodatek wczoraj upuściłam mu szufladę na stopę, a dziś spuchło mu dziąsło nad zębem ![]() Chciałam tu nadmienić, że TŻ ma 28 lat, więc gwarancja już nie obejmuje takich usterek
|
|
|
|
#3474 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W głowie mi się to nie mieści, w ogóle jak tak można?! Ja ☠☠☠☠☠☠☠ę, no nie mogę...Co do TŻta to faktycznie biedny strasznie! Wszystko naraz... Ja mam taki zapieprz że też już powoli przestaję ogarniać Ostatnio zamówiłam tą biżu, zaproszenia lada dzień przyjdą mam nadzieję, z tych "większych" rzeczy zostały obrączki, garniak dla TŻ (ale tym możemy zająć się po zamknięciu semestru), kurs tańca - ale to też na wakacjach. Trochę mi było żal, że załatwiamy już te najważniejsze rzeczy i potem zostaną już same pierdoły, ale z drugiej strony tak mi czasu na wszystko brak, że cieszę się, że już nie będę musiała sobie na razie tym głowy zaprzątać... Nie mogę się doczekać wakacji, aż przynajmniej studia mi odpadną i będziemy mogli iść na kurs tańca, spokojnie szukać garnituru, ja będę mogła szukać bielizny, chodzić na przymiarki... brakuje mi tego oddechu straaasznie, bo tak to dzień w dzień jakieś stresy, jak nie studia, to praca...
|
||
|
|
|
#3475 | |
|
Rozeznanie
|
Co Ty mówisz?
Cytat:
![]() Zdrowia dla Was Kochana
|
|
|
|
|
#3476 |
|
Raczkowanie
|
Witam w piękny słoneczny dzień
Z chłopami to już tak chyba jest-mój np.cały czas zabiera się za zaproszenia i póki co niby jutro ma to dokończyć pominę fakt,że za odmianę gości musiałam sama się zabrać-bo on nie miał czasu a jego mama nie wiedziała co i jak...też mam wrażenie ,że ja myślę o wszystkim,a on co najwyżej ze mną pojedzie-przytaknie i uważa to za zaangażowanie salę ja wybrałam,dj i foto również,obrączki powiedziałam jakie chcę i nawet nie powiedział czy też o takich myślał...ogólnie uważa,że jest pantoflarzem i dobrze mu z tym czasami się wkurzam ale ... kocham go za to jaki jest-w razie czego wiem kto w naszym domu będzie rzucał talerzami |
|
|
|
#3477 |
|
Zadomowienie
|
Chwale sie !
w przerwie na w uczelni kupiłam buty na After! Są mega wygodne i jeszcze przecenione z 149 na 59
|
#3478 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja konstruuję "szkielet", a TŻ tylko coś potwierdza, ew. się nie zgadza Chociaż jakoś on wyczuwa, kiedy coś jest dla mnie ważne i np. przy konstruowaniu tekstu zaproszeń ze mną siedział no i obrączki też koniecznie chcemy wybrać razem, a nie że ja zdecyduję a on się potulnie zgodzi ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3479 |
|
Zadomowienie
|
enzunio WTF?????????????????????? ????
|
#3480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
obcas ma ok. 6cm , czyli taki przy którym już noga wyglada dobrze , a jeszcze sie nie meczy. Wrzucam jeszcze foto na nodze
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

mi sie wydaje ze nazwy kościoła chyba nie powinno się tlumaczyc.
Mi właśnie coś nie pasowało w tym tłumaczeniu, a tż chce na siłę tłumaczyć
Teraz przynajmniej będę miała argumenty!
Chciałam mieć sale w kolorystyce biało-miętowo-różowej, a teraz sama nie wiem. Na sam ślub będę mieć pewnie jasno różowy bukiet, więc będzie w sam raz do granatowego garnituru. Ale co z salą? Znalazłam taką kolorystykę:

z rózem bedzie sie pieknie prezentować
no to stresik pewnie jest
nie no, ale jeszcze wszystko nie jest gotowe
), ustalić szczegółową liste gości od strony Tżta 

a tak mi się nie chce
ale jakos nie umiem sobie wyobrazic długich kolczyków i jeszcze naszyjnik do tego 

może coś podkradnę
Oby ją ktoś sprowadził na ziemię!

a tak to na wszystko mamy czas :d obrączki nie zamówione, bo jeszcze czas, on nie ma ani butów ślubnych ani koszuli ani garniaka, bo jeszcze czas 

Znosiliśmy komodę od mojej mamy (II piętro) do auta. Nieśliśmy razem, niewygodnie było, więc wziął sam. No i coś mu się stało, prawdopodobnie to, co miał kiedyś, czyli wysunął mu się dysk...
Ostatnio zamówiłam tą biżu, zaproszenia lada dzień przyjdą mam nadzieję, z tych "większych" rzeczy zostały obrączki, garniak dla TŻ (ale tym możemy zająć się po zamknięciu semestru), kurs tańca - ale to też na wakacjach. Trochę mi było żal, że załatwiamy już te najważniejsze rzeczy i potem zostaną już same pierdoły, ale z drugiej strony tak mi czasu na wszystko brak, że cieszę się, że już nie będę musiała sobie na razie tym głowy zaprzątać... Nie mogę się doczekać wakacji, aż przynajmniej studia mi odpadną i będziemy mogli iść na kurs tańca, spokojnie szukać garnituru, ja będę mogła szukać bielizny, chodzić na przymiarki... brakuje mi tego oddechu straaasznie, bo tak to dzień w dzień jakieś stresy, jak nie studia, to praca...
salę ja wybrałam,dj i foto również,obrączki powiedziałam jakie chcę i nawet nie powiedział czy też o takich myślał...ogólnie uważa,że jest pantoflarzem i dobrze mu z tym