|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
1 | 3,23% |
| Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! |
|
1 | 3,23% |
| Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję |
|
16 | 51,61% |
| Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a |
|
1 | 3,23% |
| Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty |
|
3 | 9,68% |
| Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie |
|
3 | 9,68% |
| Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku |
|
0 | 0% |
| Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały |
|
0 | 0% |
| Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię |
|
6 | 19,35% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
BAN stały
|
Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX
|
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
|
#723 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Onsobie trzyma i przechyla, tylko ciagnac nie chce.Ale juz wiem dlaczego.Chyba ten kubek jest po prostu doopny, bo po pociagnieciu strasznie duzo z niego leci i on nawet jak raz pociagnie to jakis przestraszony.A drugi to chyba za wielki dla niego ustnik ma.Musze kupic ten 360 stopi ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Dzwonili do nas w sprawie tego sprawdzania pulsu i nic niepokajacego nie znalezli, mamy mlodego jeszcze do roku podlaczac.Z jesdej strony dobrze, z drugiej ten monitor zaczyna byc dla niego niebezpieczny.Znalazlam go rano kiedys z kablem wokol szyi, skore na brzuszku tez manieciekawa, raz ze go nie moge niczym posmarowac bo kable sie nie beda trzymac, 2 ten klej tez nie wplywa dobrze. Jak chcemy do kardiologa to z lekarzem rodzinnym mamu zalatwiac |
|
|
|
|
#724 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zdrowia dziewczyny Cytat:
|
||||
|
|
|
#725 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nawet sroka poleca ![]() Cytat:
oby ten nutrition pomógł i żadna operacja nie była potrzebna ![]() Cytat:
no to mi się świat zawalił matal nie może być tylko człowiekiem ![]() a serio to jak się dokopię do mojego opisu to podeślę link, ale w tym celu muszę poprzedni wątek przeszukać ![]() Cytat:
kurcze, to rzeczywiście koszmarna noc ![]() Kornelku wracaj do zdrowia żółte mają methylparaben jak zielone rzeczywiście nie mają to się na nie przerzucę, choć nie lubię ich zapachuCytat:
|
|||||
|
|
|
#726 |
|
Wtajemniczenie
|
Doczytałam,zdrowia dla Natalki i Korna.Dokanczam śniadanie i moore się za porządki.Zastanawia mnie jedna rzecz,dlaczego Helka czasami po kleiku prześpi 3 godziny,a dzisiaj rekordowo 5
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
siemka
zdrówka dla wszystkich chorych maluszków ![]() moze ktos wrzucic linka jeszcze raz do tego artykulu o tej substancji min w chusteczkach? czyli dobre sa te z tesco, zielone huggiesy, z reala dobrze pamietm? kurcze reala i netto nie mam kolo siebie
|
#728 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za życzenia
Mnie w sumie nie dołuje sam fakt, że mam trzydziestkę na karku, bo ja się czuję na dwadzieścia tylko raczej to, że kolejny raz mój mąż się nie wysilił. Nie obchodzimy jakoś szczególnie urodzin, ale te sa kurcze trochę wyjątkowe, on ma za rok i już zaczynam myśleć nad czymś szczególnym. A on? Rano się słowem nie odzewła, zszedł z Dawidem na dół i mu chyba moi rodzice przypomnieli, jak zeszłam to szybkie życzenia i pojechał na cały dzień do mamusi w czymś tam jej pomagać ![]() racja ![]() Cytat:
cuda normalnie Cytat:
dobrze, że to tak bezproblemowo poszło, a Ty i tak świetny wynik osiagnęłaś dbaj o siebie Kaśka Cytat:
tylko rzeczywiście te kabelki nie są bezpieczne ![]() doughnut_agg, 87czarna zdrówka dla Was dziewczyny, nie dać się chorobie jestem na bieżąco jeszcze tylko k.... Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-04-12 o 11:00 |
|||
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() witam się wyspana bo mnie dziecko znowu zadzwilo obudzila sie po 4 na szamke i poszla dalej spac i spala do 8:50 jeszcze nigdy tak dlugo nie spala proszę o częściej... ![]() maharet sorki ze tak ujme ale czy ona jest do konca zdrowa? ![]() moze od razu dziecku kebaba zamow i pizze..... Kasiunia wszystkiego najlepszego! Kaśka i jaki wymyslilas prezent dla małża? moj ma ur. w poniedzialek ![]() misia dobrze ze to tylko przez ząbki, mam nadzieje ze juz bedzie wszystko dobrze Matal to masz piekny poczatek dnia
Razem od 04.12.2004 Zaręczeni od 27.12.2008 Zaobrączkowani od 11.09.2010 Nasz skarb...Julka... Edytowane przez czaszka_ Czas edycji: 2014-04-12 o 11:11 |
|
|
|
#730 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się!
![]() Monia, zdrówka dla Natalki ![]() Misia, oby Kornelek już nie gorączkował Kasiunia, 100 lat! My też w czarnej doopie, bo wstaliśmy o 10 ![]() Cytat:
![]() chłodne ![]() Cytat:
nie wiem, jak z tymi paputkami mi się wydaje, że buty cieplejsze niż skarpetki ![]() Cytat:
|
|
#731 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#732 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#733 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przynajmniej wg tego co jest na stronie sroki. Mi one nie podpasowaly bo ciezko sie wyciagaja z pudelka i sie rwaly ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zdrowka dla Korna Cytat:
Cytat:
U nas na pierwszych zajeciach bylo polewanie konewka i mielismy cwiczyc to podczas kapieli. Na drugich zajeciach zamiast konewki wiadereczko i bylo zanurzanie najpierw do nosa pozniej cala glowe. W czwartek byly 4 zajecia i zanurzenie troche dluzsze bo zdjecia byly Oczywiscie jak jakies dziecko plakalo czy cos to nie, nic na sile ![]() Cytat:
![]() A w ogole witam w nowym watku lepiej pozno niz wcale ![]() Mala ostatnio bardzo absorbujaca i podczytuje z doskoku. Mam nadzieje ze to zeby. Dzisiaj o 5 zrobila nam radosne spiewy i skopala nas konkretnie w koncu wsadzilismy ja do bujaka i pospala do 8 Z jedzeniem tez u nas kiepsko jak na poczatku sie rwala do lyzeczki tak teraz sie odwraca, kreci, je stopy, wyciera sie sliniakiem - wszystko byle nie jesc a dzisiaj nawet butelka z mlekiem kiepsko jej szla ![]() Pogoda sie u nas zepsula znowu - wczoraj slonce swiecilo, a dzisiaj pada ![]() Ale po poludniu zakupy ciuchowe mama obiecala ze z mala zostanie to my sobie poszalejemy
|
|
#734 | ||||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
No ale moja mama się szarpnęła na krzesełko do karmienia, siostra na jakieś ubranka więc ja też coś tam ogarnę Tym bardziej, że od dawna planowałam zakup tej książeczki skoro taka chwalona a Julo uwielbia hałasujące gadżety Cytat:
Cytat:
![]() Duuuży mężczyzna! Cytat:
Nie, nie, na siłę nie wolno. Jedzenie powinno się kojarzyć z przyjemnością a zmuszanie to najgorsze co można zrobić. Ja też miałam spore problemy z odmawianiem jedzenia. Największe jak Julkowi wychodziły przednie ząbki. Najwyraźniej coś go tam mocno drażniło i bolało, łyżeczka go wtedy irytowała. Teraz też kaprysi, ale najwyraźniej nie potrzebuje jakoś specjalnie dużo jedzenia. Wczoraj zjadł cały mały słoiczek obiadku i to było już wielkie wow. Za to butlę mógłby na okrągło - jak totalny bobas Słuchajcie, ja znalazłam sposób jak zachęcić dziecko do jedzenia, może i u Was by się sprawdziło. Jak marudzi na łyżeczkę, to daję mu dostęp do miseczki. Wtedy bardzo chętnie do niej zagląda i grzebie łapkami. Im co ś bardziej klejące (faworytem jest oczywiście kaszka), tym lepiej Wszystko dookoła jest uwalone jedzeniem, ale za to Julo ślicznie zajada i otwiera chętnie buzię. Dobrze się bawi.---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- A jak! ![]() KLIK a TU pompki cudowna jakość by tż
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-04-12 o 11:26 |
||||
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#736 |
|
BAN stały
|
Pmietacie kiecke, ktora kupilam na wesele?Ona jest bez ramiaczek.Nie wiem jak rozwiazac problem stanika do niej.Czy taki na silikonowych bylby ok, czy bedzie zle wygladalo to?
|
|
|
|
#737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a możesz jeszcze raz pokazać zdjęcie Natalki tzn jej skory?wyslij proszę pw bo chciałam porównać z brzuszkiem i pleckami mojej malej z góry dziękuję
|
|
#738 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stwierdziłam, że nie będę Filipa smarować już tym pudrem w płynie. Miejsca, które smarowałam tym płynem wyglądają gorzej niż te, które niczym nie smarowałam albo smarowałam fioletem ![]() Filip też się przytula, ale tym sposobem może się podrapać. W tula się i ociera ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I zazdroszczę, mój Filip śpi masakrycznie ;/ Może nadejdą lepsze czasy (chociaż wątpie). |
|||
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
masakraaaa dziewczyny
jestem w doooopie a raczej w wawie ale przeniesli nam zajecia do jakiegis centrum konferencujnego nas jest 60 bab, plus jeszcze dwie sale jakis zajec plus szkola jezykowa i jedna damska toaleta a ja z laktatorem ![]() cycki mi rozerwie nie wiem co zrobic
|
|
#740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja smarowałam tą pianka i wczoraj rano wzięłam puder od siostry i popołudniu kąpałam adriana w nadmanganianie potasu bo skarżył się ze go siusiak boli i faktycznie jak odciągnal napletek to odśrodka bąble i na żołędziwykąpałam i zmyłam puder bo też mi się wydawała ze gorzej top wszystko wygląda po pudrze .dzisiaj już widzę że coś truplki zaczynają sie robić
|
|
|
|
|
#741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#743 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że ospa i naszych dzieciaczków nie ominęła
Zdrówka dla maluszkówMisia- współczuje nocy i zdrówka dla Kornela maharet- Ty to się biedna nasłuchasz ja już bym jej dawno nagadała ![]() tasia- kurcze trudna sprawa może jakieś pomieszczenie by Ci udostępnili? Mały śpi od tygodnia w swoim pokoiku ![]() Kasiunia- Spełnienia marzeń !
|
#744 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiunia wszystkiego naj
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku, my nigdy nie robilismy zuzi badan krwi, tyle co w szpitalu, poza tym tylko z moczu. Znam tyylko normy w moczu - 0-5 dla leukocytów. Przed operacja miala 20-30 przy moczowodzir ktory był cały zaropiały i pewnie doszłoby do sepsy za jakiś czas. Wynim 3-5 (teraz ma) jest niby ok. nie mam pojęcia naprawdę jak jest z krwią, przykro mi. robicie badanie moczu?
Nadrabiam jednym okiem, bo zbieramy się do teściów... maja prezent, który nie może czekać ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Monia, zdrówka dla Natalki! Oby się obyło bez operacji Dobra, jkończę i spadam, papa
|
#747 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a dwa dni po goraczce pojwila sie biegunka.Cytat:
a Blance nic nie dolega, miala raz tempke 39,3. Cytat:
mialam cos napisac ale kupa Amelki wzywa
|
|||||
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
wróciliśmy ze spaceru.
zrobiłam dzisiaj Antkowi tą zupe ze szpinakiem , w skład weszły 2 marchewki , dwa małe ziemniaki, pół pietruszki, kawałek selera, indyk i szpinak. wyszło ok 500ml także bede mrozić dodałam mm tak jak mówiłyście, dolałam 50ml żeby uzyskać odpowiednią konsystencję
|
|
#749 |
|
Rozeznanie
|
Czarna
Podobają mi się te i uważam że ekstra byś w nich wyglądała 1. http://www.asos.com/A-Wear/A-Wear-La...t=-1&clr=Black 2.http://www.asos.com/Vesper/Vesper-Pe...t=-1&clr=Cream 3.http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Scallo...r=Nude%2fblack Też nie potrafię zdecydować która jest najładniejsza
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
jak przekonac dziecko do kleiku na wodzie i do marchwianki?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

dołujące uczucie 

Przyjechałam w nocy do Ciebie, weszłam sobie sama do Twojego mieszkania, uspokoiłam Edzika i przyszłam do Ciebie do pokoju, w którym zajmowałaś się Elenką
jak zielone rzeczywiście nie mają to się na nie przerzucę, choć nie lubię ich zapachu

cuda normalnie
pewnie T. zabłysnęła
jeszcze nigdy tak dlugo nie spala

.

za ząbka i za wagę