Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-11, 23:35   #3031
DorissiriD
Rozeznanie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Może kopniaczki Ci tam coś dociskają i dlatego boli
Stary 2014-04-12, 03:22   #3032
bezaczek7
Zakorzenienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Ja majonez toleruje w salatce warzywnej (ale jem tylko swoja lub mojej mamy ) i na jajkach. Za to musztarda, chrzan, cwikla niet blee a no i burakow tez nie lubie ale barszczyk mamusi uwielbiam hehe
Ja w ogole nie jem surowek, sa dla mnie obrzydliwe i smierdzace i to kazda. Tak mam od dziecka. W domu dla meza tez ich nie robie obiad jemy bez ew. maz sobie kupuje albo dostaje w sloiczkach od tesciowej np ogorki marynowane czy cos hehe
całkiem jak mój tż
ale już się "nauczył" buraczki z chrzanem, ogórka w sałatce też zje i o dziwo z majonezem. jednie do margaryny i winogron go chyba nigdy nie przekonam
Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
W koncu dodaje moj brzuszek
toć tutej nic ni ma chudzina!

nadrobiłam te 14 stron ale widzicie o której piszę także nie szaleć mi tu od rana

u mnie około 1 kg na plusie, więc też szału ni ma. macie mojego brzuchola na dobranoc. świeża dostawa, fotka z popołudnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0003.jpg (89,6 KB, 51 załadowań)
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 06:26   #3033
allckarola
Zadomowienie

Bezaczek ja jak ja ale Ty to jesteś szczupła i świetnie wygladasz ;-) brzusiu może większy ale tez niedługo taki bym chciała. Oj chyba nie ważne jaki ważne żeby dzidzi było zdorowe.
Paula jeśli chodzi o brzuch tez tak mialam poprostu rozchodzą Ci sie mięśnie proste brzucha na boki, powiększa macica weź sobie nospe mi przeszło

Kurde jest tu ktoś czy każda śpi bo ja spania nie mam leze. Zresztą mam fryzjera na 8 rano
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 07:15   #3034
Antananariwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
No już był taki pomysł,że jedziemy do sklepu on kupi. W końcu on by znalazł idealną,i wszystko wie i na wszystkim się zna,szczególnie na babskich sprawach
Przecież nie od dziś wiadomo że faceci są naj na wszystkim znają się najlepiej, nawet na ciąży

Cytat:
Haa widzę nie tylko ja obżeram się kinderkami
Kinderki to zuo nigdy nie mogę poprzestać na jednej

Cytat:
Kurde jest tu ktoś czy każda śpi bo ja spania nie mam leze. Zresztą mam fryzjera na 8 rano
Ja nie śpię, siedzę już z moją owsianką na śniadanie (dziś z malinami i borówkami
A ty tak siedzisz całą noc czy miałaś wczesną pobudkę? Jak ja.

Edytowane przez Antananariwa
Czas edycji: 2014-04-12 o 07:16
Antananariwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 08:30   #3035
Miminek
Raczkowanie

Hej dziewczyny. Siedzę właśnie w poczekalni u lekarza, cóż za stres zaraz być może dowiem się w końcu kto tam w środku siedzi

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 08:35   #3036
allckarola
Zadomowienie

Ja idę spac o 22 takze ;-) a za to rano spac nie mogę ale zjadlam i jestem juz u fryzjera Hymm może potem sie pochwale kolorkiem

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Miminek który tydzień?? Tez chce wiedzieć ale póki co jakoś myślę żeby dzidzi było zdrowe.
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 08:48   #3037
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Raczej z dłuższą ale na mój duży brzuszek jest ok, będą do końca ciąży służyły jak nie przytyję 20 kg oczywiście
z krótszą były takie materiałowe beżowe, podobne do tych (ale to na pewno nie te, tylko podobne) http://www.hm.com/pl/product/06188?article=06188-B
oo dzieki, własnie mysle czy czasem nie kupić jakiś materiałowych bo jeansy juz mam i do tego spodenki krotkie. Tylko mam sporo bluzek mgiełek i dziwnie własnie bedzie widać ta wielką gumę spod bluzki a jak bedzie gorąco, to top dodatkowo odpada taka guma naturalna jak skora była by ok chyba

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
całkiem jak mój tż
ale już się "nauczył" buraczki z chrzanem, ogórka w sałatce też zje i o dziwo z majonezem. jednie do margaryny i winogron go chyba nigdy nie przekonam

toć tutej nic ni ma chudzina!

nadrobiłam te 14 stron ale widzicie o której piszę także nie szaleć mi tu od rana

u mnie około 1 kg na plusie, więc też szału ni ma. macie mojego brzuchola na dobranoc. świeża dostawa, fotka z popołudnia
Fajny brzusio

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Siedzę właśnie w poczekalni u lekarza, cóż za stres zaraz być może dowiem się w końcu kto tam w środku siedzi
To wiesz odrazu co masz zrobic jak wyjdziesz z gabinetu ?

Witam

Śniadanko: kanapeczki z ogóreczkiem i herbatka truskawkowa muffina

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 08:55   #3038
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antananariwa Pokaż wiadomość
Kinderki to zuo nigdy nie mogę poprzestać na jednej
Ja tak samo mam I mam okropną ochotę na jajko niespodziankę,ale wolę nie kupować,bo zjem a będę czuła niedosyt
Cytat:
To jeszcze na kozetce napisz ciotkom czy to uroczy kawaler czy mała dama

Wstałam i okropnie łydki mnie łupią Jak zakwasy... Może to dlatego,że witamin od 3 dni zapominam brać... Albo znowu magnez się odzywa.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-04-12 o 08:57
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 09:26   #3039
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
A ja leże już w łóżku jak zwykle coś bym wszamała jeszcze ale potem spać nie mogę... Boli mnie prawa pachwina nawet bardzo i cały czas dzidzi kopie właśnie z tej strony...
no wlasnie a mnie boli lewa pachwina i to baaaaaaaaaaardzo, tylko ze ja jeszcze nie czuje ruchow ale tą pachwiną jestem przerazona,mam wrazenie ze mi noga odpadnie przy tej pachwinie ale widze ze nie jestem sama

Cytat:
Bezaczek ja jak ja ale Ty to jesteś szczupła i świetnie wygladasz ;-) brzusiu może większy ale tez niedługo taki bym chciała. Oj chyba nie ważne jaki ważne żeby dzidzi było zdorowe.
Paula jeśli chodzi o brzuch tez tak mialam poprostu rozchodzą Ci sie mięśnie proste brzucha na boki, powiększa macica weź sobie nospe mi przeszło

nie nie,ja zadnych tabletek w ciazy nie biore,zreszta to nie jest taki bol duzy zebym musiala cos brac,tylko takie jakby zakwasy,ale dzieki za wyjasnienie

Cytat:

Meta ja juz waze 60kg

Witam z rana zagoniłam Tzta do mycia okien

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 09:31   #3040
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Umyć Okna to rzecz która musze zrobić po świętach i przed przyjazdem teściowej

Ktoś chce żelka Haribo misie ?

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-12, 09:32   #3041
Antananariwa
Raczkowanie

Cytat:
Trzymam kciuki, daj znać po

Cytat:
Ja idę spac o 22 takze ;-) a za to rano spac nie mogę ale zjadlam i jestem juz u fryzjera Hymm może potem sie pochwale kolorkiem
Koniecznie! Ja to się wybieram do fryzjera na farbowanie od ... 2 lat i teraz mam już tyle swoich że chyba z siwizną spróbuję walczyć odżywką Riflessi. Opinie ma niezłe. Chyba zamówię.

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
oo dzieki, własnie mysle czy czasem nie kupić jakiś materiałowych bo jeansy juz mam i do tego spodenki krotkie. Tylko mam sporo bluzek mgiełek i dziwnie własnie bedzie widać ta wielką gumę spod bluzki a jak bedzie gorąco, to top dodatkowo odpada taka guma naturalna jak skora była by ok chyba
Ja myślę nad kupnem tych

zupełnie bez pasa, tym bardziej że oprócz rozmiarów mają też 3 długości nogawek - normalne, krótkie i długie. Tylko cena mnie na razie powstrzymuje

Cytat:
Ja tak samo mam I mam okropną ochotę na jajko niespodziankę,ale wolę nie kupować,bo zjem a będę czuła niedosyt
Ja też, mogłabym bez problemu zeżreć całe opakowanie. Ale mam taki powstrzymywacz w osobie mojej córci, też bardzo lubi a przecież nie mogę jej zeżreć wszystkiego

Cytat:
To jeszcze na kozetce napisz ciotkom czy to uroczy kawaler czy mała dama
Już to widzę: "panie doktorze, pan teraz uzupełni sobie spokojnie kartotekę a ja napiszę dziewczynom z wizażu któż to tam w środku sobie pomieszkuje"

Cytat:
Wstałam i okropnie łydki mnie łupią Jak zakwasy... Może to dlatego,że witamin od 3 dni zapominam brać... Albo znowu magnez się odzywa.
O kurde, witaminy dzięki za przypomnienie. Ja też ciągle zapominam. Przed ostatnim badaniem zapominałam przez ponad tydzień i wyniki wyszły trochę gorsze. Na tyle że kazała na następny raz dokładnie zbadać żelazo. I miałam postanowienie że na następnych badaniach będę po codziennej dawce witamin. Taaaa akurat Chyba sobie przypominacz w telefonie załączę
Stary 2014-04-12, 09:39   #3042
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Antananariwa Asosowka cena nawet moje euro szkoda mi wydać na nie a poka linka to oblukam

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-12, 09:42   #3043
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
aisa84 ja właśnie wróciłam z H&M ostatnio kupiłam jeansy ciążowe i legginsy czarne ciążowe a dziś czarne w kancik ze złotym zameczkiem ciążowe. A co trzeba jakoś na te Święta wyglądać
golgie pochwal się linkami do allegro co konkretnie kupiłaś
Oto zdobycze,fajne, choć mogłam wziąć rozmiar mniejsze, bo te trochę na mnie wiszą,ale oblecą,poza tym do końca ciąży może zadek podrośnie:
http://allegro.pl/2m1758-ciazowe-spo...098568107.html
http://allegro.pl/super-spodnie-ciaz...119035842.html
http://allegro.pl/jeansy-rurki-ciazo...101510522.html
No i bluzeczka-licytuję jeszcze jedną:
http://allegro.pl/kaleidoscope-slicz...122086958.html

Zaszalałam i jeszcze chcę kupić koszule do karmienia, jakieś sukienki, spódnice-odlot
Jeśli chodzi o buty, to ostatnio kupowałam na kupbuty.com-fajne ceny

Popijam kawkę i się relaksuję,potem mąż zabiera córę na basen,a ja chyba troche ogarnę chatkęCóra w nocy dwa razy się zsikala do łóżka, raz o północy, drugi raz rano, więc była akcja zmiany pościli i piżamki,więć sen ciut przerwany,no ale muszę być wytrwała i cierpliwa,to kiedyś się dziecię nauczy

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 09:43   #3044
Antananariwa
Raczkowanie

Cytat:
Antananariwa Asosowka cena nawet moje euro szkoda mi wydać na nie a poka linka to oblukam
Proszę tylko nie padnij Nie no żartuję, są chyba w okolicach ceny ciążowych z C&A, tylko przymierzyć nie można
Ja też nie wiem czemu nie robią tych pasów cielistych. Te granatowe widać nawet pod jaśniejszymi bluzkami, nie musi być nawet mgiełka.
Edit: tylko pewnie by się pofarbowały przy praniu, dlatego robią te okropne granatowe.

Czas edycji: 2014-04-12 o 09:46
Stary 2014-04-12, 09:49   #3045
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę tylko nie padnij Nie no żartuję, są chyba w okolicach ceny ciążowych z C&A, tylko przymierzyć nie można
Ja też nie wiem czemu nie robią tych pasów cielistych. Te granatowe widać nawet pod jaśniejszymi bluzkami, nie musi być nawet mgiełka.
Edit: tylko pewnie by się pofarbowały przy praniu, dlatego robią te okropne granatowe.
nie ma jeszcze do przezycia kupowałam już jeansy za 200 zł także jeszcze nie mam zawału A ja znalazlam na all ale licytacje rozm. 36-38 za 10 zł sa teraz jakby ktoś chciał linka to dam na pw bo za licytacje moge dostac tutaj karteczke żółtą

A ty bedziesz zamawiac ?

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Oto zdobycze,fajne, choć mogłam wziąć rozmiar mniejsze, bo te trochę na mnie wiszą,ale oblecą,poza tym do końca ciąży może zadek podrośnie:

Zaszalałam i jeszcze chcę kupić koszule do karmienia, jakieś sukienki, spódnice-odlot

Popijam kawkę i się relaksuję,potem mąż zabiera córę na basen,a ja chyba troche ogarnę chatkęCóra w nocy dwa razy się zsikala do łóżka, raz o północy, drugi raz rano, więc była akcja zmiany pościli i piżamki,więć sen ciut przerwany,no ale muszę być wytrwała i cierpliwa,to kiedyś się dziecię nauczy
no no zaszalałaś

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-04-12, 09:50   #3046
Antananariwa
Raczkowanie

Cytat:

Fajne, ja bym chciała coś w stylu tych pierwszych, tylko lniane. Ale to pewnie marzenie. Lniane ciężko kupić nawet normalne, a gdzie tam ciążowe
A za córcię trzymam mocno kciuki, to bardzo trudna nauka. Ja przed samym spaniem nie pozwalałam córce pić, tzn ewentualnie kilka łyków, ale nie całą szklankę. No i wysikanie tuż przed spaniem. A i tak wpadki bywały często. Podkłady ratowały łóżko, potem kupiliśmy specjalne prześcieradło, no ale zasikane też trzeba było zdjąć i wyprać więc podkłady jednak niezastąpione.
Stary 2014-04-12, 09:56   #3047
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Meta ja juz waze 60kg
Witam z rana zagoniłam Tzta do mycia okien
Ojj mi niewiele brakuje do 60 A coś czuję,że szybko dobije
Boże... Jak ja się dziwnie czuję widząc na wadzę 56.4 kg! nigdy w życiu nie miałam więcej niż 53 kg...
Ale dobrze,że Tż zagoniłaś ! Niech odwali czarną robotę

Cytat:

Ja też, mogłabym bez problemu zeżreć całe opakowanie. Ale mam taki powstrzymywacz w osobie mojej córci, też bardzo lubi a przecież nie mogę jej zeżreć wszystkiego

Już to widzę: "panie doktorze, pan teraz uzupełni sobie spokojnie kartotekę a ja napiszę dziewczynom z wizażu któż to tam w środku sobie pomieszkuje"

O kurde, witaminy dzięki za przypomnienie. Ja też ciągle zapominam. Przed ostatnim badaniem zapominałam przez ponad tydzień i wyniki wyszły trochę gorsze. Na tyle że kazała na następny raz dokładnie zbadać żelazo. I miałam postanowienie że na następnych badaniach będę po codziennej dawce witamin. Taaaa akurat Chyba sobie przypominacz w telefonie załączę
Mi tam prawie całe opakowanie jeszcze zostało ale zawiozę chrześniakowi,bo co za dużo to nie zdrowo a tak kusić nie będzie
Ja o witaminach ciągle zapominam Na początku brałam codziennie a teraz wezmę jak się przypomni
A spodnie mega !!! Nawet babeczka w ciąży może super wyglądać i seksownie

Idę zagrać w Totka i jadę się z dzieciaczkiem pobawić trzymajcie kciuki,żebym tysiaczka jakiegoś wygrała

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 10:04   #3048
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Miminek-szybko dawaj znać kto siedzi w brzuszku

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Fajne, ja bym chciała coś w stylu tych pierwszych, tylko lniane. Ale to pewnie marzenie. Lniane ciężko kupić nawet normalne, a gdzie tam ciążowe
A za córcię trzymam mocno kciuki, to bardzo trudna nauka. Ja przed samym spaniem nie pozwalałam córce pić, tzn ewentualnie kilka łyków, ale nie całą szklankę. No i wysikanie tuż przed spaniem. A i tak wpadki bywały często. Podkłady ratowały łóżko, potem kupiliśmy specjalne prześcieradło, no ale zasikane też trzeba było zdjąć i wyprać więc podkłady jednak niezastąpione.
Ja też odsikuję ją przed spaniem, no ale pozwalam pić jeśli ma ochotęMi samej często chce się pić wieczorem, to chyba dziedziczne
Mam ochraniacz na materac,no ale ,tak jak piszesz, w razie wpadki jego też trzeba uprać,więc muszę się uzbroić w te podkłady
W każdym razie teraz, kiedy zaczęłam już nocne odpieluchowanie, nie zamierzam się poddać i wracać do pieluch,o

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 10:05   #3049
butterfly20
Zakorzenienie

Wrześnióweczki wrzucam Wam info, dla Was w ciąży może być istotne
http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,8...acie_.html?v=2

Antananariwa tak mi się rzuciło w oczy-ja miałam takie spodnie z Asosa, poprzednia kolekcja więc delikatnie się różniły, ale góra dokładnie ta sama (w środku mają jeszcze gumeczki do ściągania). Są świetne,polecam! Poszukaj na All, może będą jakieś tańsze

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 10:11   #3050
Aliszcze
Zakorzenienie

melduję się tylko i zmykam

szykujemy się na roczek mojego chrześniaka, dobrze, że jeszcze mieszczę się w sukienki

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 10:25   #3051
Latte88
Zakorzenienie

Miminek trzymam kciuki :-*
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 10:30   #3052
Niestabilna
Wtajemniczenie

Witam sie i ja
Wczoraj pomagalam mojej przyjaciółce sie przeprowadzac bo jej maz musial w pracy siedziec. I troche sie narobilam i na koniec dnia czulam to wszędzie. Boje sie co będzie jak my sie bedziemy przeprowadzać bo mamy duzo więcej rzeczy.

Ale muszę powiedzieć ze wchodzę dzisiaj na forum a tu tylko jedna strona wow :brawo:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-12, 10:39   #3053
Antananariwa
Raczkowanie

Cytat:
nie ma jeszcze do przezycia kupowałam już jeansy za 200 zł także jeszcze nie mam zawału A ja znalazlam na all ale licytacje rozm. 36-38 za 10 zł sa teraz jakby ktoś chciał linka to dam na pw bo za licytacje moge dostac tutaj karteczke żółtą
A ty bedziesz zamawiac ?
Raczej tak, wykombinowałam sobie, że nawet jeśli lato będzie wyjątkowo upalne i nie będę w nich chodzić jakoś wyjątkowo często to bardzo mi się przydadzą po porodzie. To będzie już jesień a jak wiem po pierwszej ciąży nie wrócę do rozmiarów brzucha sprzed ciąży w ciągu 2 tygodni. O ile waga wróciła mi jakoś w okolicy 3 miesięcy po, to jednak brzuch jeszcze trochę odstawał. Więc takie spodnie będą genialne. Te z pasem średnio się sprawdzą przez ten pas właśnie, na taki brzuch będzie zbyt obszerny. Czekam tylko na jakiś kod zniżkowy No i bardzo mi się podobają

Cytat:
Ojj mi niewiele brakuje do 60 A coś czuję,że szybko dobije
Boże... Jak ja się dziwnie czuję widząc na wadzę 56.4 kg! nigdy w życiu nie miałam więcej niż 53 kg...
Ło rety, gdzie tam jeszcze 60 kg Dziewczyny ja przed ciążą ważyłam 60 kg więc nie wyjeżdżać mi tu z grubasami bo się obrażę Mam nadzieję że jak po pierwszej ciąży uda mi się zejść w trakcie karmienia dużo poniżej 60 i już nie pozwolę sobie na powrót do wagi 60. Ale to takie pobożne życzenia

Cytat:
Ale dobrze,że Tż zagoniłaś ! Niech odwali czarną robotę
Bardzo dobrze Okna będą czyste, sąsiadki zadowolone (u mojej teściowej okna sąsiadów przed świętami to temat nr 1 ) a i tż poczuje się potrzebny

Cytat:
Mi tam prawie całe opakowanie jeszcze zostało ale zawiozę chrześniakowi,bo co za dużo to nie zdrowo a tak kusić nie będzie
U mnie to też najlepsza metoda, pozbyć się kusiciela

Cytat:
Ja o witaminach ciągle zapominam Na początku brałam codziennie a teraz wezmę jak się przypomni
Ja nawet na początku przypominałam sobie co 2-3 dzień Chyba muszę jakiś geriawit zacząć pić. Tylko pewnie też nie będę pamiętała

Cytat:
A spodnie mega !!! Nawet babeczka w ciąży może super wyglądać i seksownie
Mi też się bardzo podobają. Raczej będą moje Nie wiem czy z moim wzrostem i metrem w doopie będę seksi ale próbować zawsze można, no nie

Cytat:
Idę zagrać w Totka i jadę się z dzieciaczkiem pobawić trzymajcie kciuki,żebym tysiaczka jakiegoś wygrała
Ja chyba też pójdę, i na 10 milinów liczę Baw się dobrze

Cytat:
Ja też odsikuję ją przed spaniem, no ale pozwalam pić jeśli ma ochotęMi samej często chce się pić wieczorem, to chyba dziedziczne
Mam ochraniacz na materac,no ale ,tak jak piszesz, w razie wpadki jego też trzeba uprać,więc muszę się uzbroić w te podkłady
W każdym razie teraz, kiedy zaczęłam już nocne odpieluchowanie, nie zamierzam się poddać i wracać do pieluch,o
Ja też nie kładłam bardzo spragnionej bez picia ale jednak nie pozwalałam pić dużo, bo jej się właśnie wtedy przypominało. Cały dzień trzeba było za nią ganiać żeby się napiła a na noc nagle jej się zachciewało i każdej nocy niestety nie wytrzymywała. Więc niestety może trochę drastycznie ale działało No i jeszcze jak szłam spać późno ok północy, a widziałam że mała trochę się wierci to ją odsikiwałam na śpiąco (któraś mama też pisała że robiła podobnie). Zresztą do dziś czasem córka wyjątkowo się wierci w nocy i wiem że trzeba ją odsikać A podkłady najtaniej polecam TU , tzn nie wiem jak teraz ale jak jakiś czas temu szukałam to tu było najkorzystniej. Przydadzą się zresztą i tobie do szpitala i potem do domu po porodzie. Kupowanie pojedynczych w aptece się nie opłaca

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Któraś mama stąd też pisała że w pierwszej ciąży dość często zażywała nospę i walczy z wiotkością u dziecka. Oczywiście są sytuacje kiedy nospę trzeba wziąć, ale trzeba zachować rozsądek.

Cytat:
Antananariwa tak mi się rzuciło w oczy-ja miałam takie spodnie z Asosa, poprzednia kolekcja więc delikatnie się różniły, ale góra dokładnie ta sama (w środku mają jeszcze gumeczki do ściągania). Są świetne,polecam! Poszukaj na All, może będą jakieś tańsze
W pierwszej ciąży też miałam z taką górą i bardzo sobie chwaliłam, dlatego tak tym się przyglądam tym bardziej że będą mi pewnie służyły jeszcze jakieś parę miesięcy po porodzie. Szukałam na all ale nie ma TYCH No i w asosie jakby rozmiar nie taki to bez problemu mogę oddać

Czas edycji: 2014-04-12 o 10:55 Powód: Nie mogę sobie poradzić z ostatnim cytatem ;)
Stary 2014-04-12, 11:01   #3054
etusiaaa
Wtajemniczenie

sliczen te ubranka, ja rowniez kupialm sobie jeden z h&m przez all za 52 zl nowe poprzez licytacje a drugie za 139zl granatowe bardziej eleganckie.

U mnie z wagą chyba jest coś nie tak przytyłam już jakies 6kgnie wiem czy to nie za duzo, musze przestac jesc slodycze bo to mnie zabija!!

Ale zeby nie bylo wczoraj zrobilam w-z i juz 2 kawały zjadłam

teraz czekam na kumpla meza jak przyjedzie mi zamontowac nowa balustradke

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 11:06   #3055
Aliszcze
Zakorzenienie

a ja po ciąży marzyłabym o wadzę 60 kg

idę z młodą na maly spacerek zanim zaczniemy się szykować na imprezkę roczkową

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 11:08   #3056
Antananariwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
sliczen te ubranka, ja rowniez kupialm sobie jeden z h&m przez all za 52 zl nowe poprzez licytacje a drugie za 139zl granatowe bardziej eleganckie.

U mnie z wagą chyba jest coś nie tak przytyłam już jakies 6kgnie wiem czy to nie za duzo, musze przestac jesc slodycze bo to mnie zabija!!

Ja mam jakieś 5 kg na plusie ale nie martwię się, przybieram mniej więcej tak jak w pierwsze ciąży a wtedy przytyłam ogólnie ok 13 albo 15 kg (nie pamiętam już) a i tak sporo to była woda bo pod koniec obżerałam się chipsami w ciągu +-3 miesięcy wróciłam do wagi sprzed ciąży i chudłam dalej
Bardzo szczupłe i wysokie dziewczyny znalazłam takie spodnie

za niecałe 70 zł ale został tylko rozmiar UK 6 long czyli wg nich W25L34, może któraś się skusi, na mnie za małe i za długie a przygarnęłabym takie

Czas edycji: 2014-04-12 o 11:09
Stary 2014-04-12, 11:10   #3057
Miminek
Raczkowanie

Allckarola - to 19 tydzień (18t3d)

I UWAGA UWAGA (cytuję mojego lekarza): "to z całą pewnością na 50% jest chłopiec " (mówił to autentycznie z takim uśmiechem jak ten emot ).

Także pozostajemy nadal w sferze domyślania się i ciuszków typu unisex a z tymi trochę ciężko cóż będę się dla szkraba musiała nachodzić
Ogólnie znowu nie zapytałam o wielkość, wiem tylko, że ma 250g i jest tydzień większe i ta wartość utrzymuje się już chyba 2 miesiąc (lekarz mówi że być może urodzę tydzień wcześniej - wow).

Podczas badania usg widzę, że moje młode wkłada stópkę w jakąś "dziurę" pytam gina co to za otwór a on do mnie :"a taka półeczka na nogi" hehehe

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 11:15   #3058
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam jakieś 5 kg na plusie ale nie martwię się, przybieram mniej więcej tak jak w pierwsze ciąży a wtedy przytyłam ogólnie ok 13 albo 15 kg (nie pamiętam już) a i tak sporo to była woda bo pod koniec obżerałam się chipsami w ciągu +-3 miesięcy wróciłam do wagi sprzed ciąży i chudłam dalej
Bardzo szczupłe i wysokie dziewczyny znalazłam takie spodnie

za niecałe 70 zł ale został tylko rozmiar UK 6 long czyli wg nich W25L34, może któraś się skusi, na mnie za małe i za długie a przygarnęłabym takie
fajne, ale ja potrzebuje L 36
z chęcia bym kupiła cos przez neta, ale wole nie ryzykować, bo albo nie trafie z biodrami kiedyś w tych orydzinalnych miałam W29L36 ( big star, wrangler, lee) a teraz to nie wiem ile w biodrach 33/34 ? Pozostaje tylko mierzyć i wierzyć, że cos znowu będzie pasować

Co do wagi, startowałam z 62 kg, teraz juz pewnie z 66 mam

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Allckarola - to 19 tydzień (18t3d)

I UWAGA UWAGA (cytuję mojego lekarza): "to z całą pewnością na 50% jest chłopiec " (mówił to autentycznie z takim uśmiechem jak ten emot ).

Także pozostajemy nadal w sferze domyślania się i ciuszków typu unisex a z tymi trochę ciężko cóż będę się dla szkraba musiała nachodzić
Ogólnie znowu nie zapytałam o wielkość, wiem tylko, że ma 250g i jest tydzień większe i ta wartość utrzymuje się już chyba 2 miesiąc (lekarz mówi że być może urodzę tydzień wcześniej - wow).

Podczas badania usg widzę, że moje młode wkłada stópkę w jakąś "dziurę" pytam gina co to za otwór a on do mnie :"a taka półeczka na nogi" hehehe
No to ci lekarz odpowiedział Ale lepiej tak niż 60 % chłopiec a potem na koniec wyskoczy dziewczę

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Edytowane przez 88Ekaterina88
Czas edycji: 2014-04-12 o 11:14
Stary 2014-04-12, 11:18   #3059
kasikkkkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość

też robiłam wczorak wuzetkę i wyszła pyszna i kawałek już zjadłam
a pewnie nie jeden jeszcze dziś poleci

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

aha i witam się w 18 tygodniu, a tym samym 5 miesiącu
Stary 2014-04-12, 11:18   #3060
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Moja siostra też studiuje logopedię i właśnie jak zobaczyła że biorę nospę to mnie uświadomiła żebym uważała, bo właśnie w szpitalu na praktykach widziała dużo takich dzieciaczków z wiotkością . Wtedy po wyjściu ze szpitala brałam 3 razy dziennie nospę bo lekarz wypisał a brzuch mnie nie bolał. Teraz biorę ją tylko jak naprawdę muszę.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości