Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 1 3,23%
Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! 1 3,23%
Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję 16 51,61%
Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a 1 3,23%
Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty 3 9,68%
Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie 3 9,68%
Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku 0 0%
Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały 0 0%
Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię 6 19,35%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-12, 10:03   #721
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
podobno z PL jest epidemia ospy i odry i do końca marca 2014 było więcej zachorowań niż w całym 2013 roku
A ja tam musze jechac
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 10:04   #722
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A ja tam musze jechac
ja też.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 10:21   #723
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tak na szybko - juz (!) jestesmy w domu. podejrzenie azs. mamy za dwa tygodnie kontrole. nati wyglada o niebo lepiej. gorzej z ulewanimem. ma spac pod katem 45 stopni i jesc nutrition bo sinlac nic nie daje. jesli nadal bedzie ulewac - bedziemy dalej sprawdzac czemu i nie wykluczona nawet operacja ws refluksu.

jutro postaram sie chociaz troche nadrobic wiec nie szalejcie
Zycze zdrowia

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
My pomagamy przechylić kubek.
Onsobie trzyma i przechyla, tylko ciagnac nie chce.Ale juz wiem dlaczego.Chyba ten kubek jest po prostu doopny, bo po pociagnieciu strasznie duzo z niego leci i on nawet jak raz pociagnie to jakis przestraszony.A drugi to chyba za wielki dla niego ustnik ma.Musze kupic ten 360 stopi

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Dzwonili do nas w sprawie tego sprawdzania pulsu i nic niepokajacego nie znalezli, mamy mlodego jeszcze do roku podlaczac.Z jesdej strony dobrze, z drugiej ten monitor zaczyna byc dla niego niebezpieczny.Znalazlam go rano kiedys z kablem wokol szyi, skore na brzuszku tez manieciekawa, raz ze go nie moge niczym posmarowac bo kable sie nie beda trzymac, 2 ten klej tez nie wplywa dobrze.
Jak chcemy do kardiologa to z lekarzem rodzinnym mamu zalatwiac
Stary 2014-04-12, 10:25   #724
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Korn dostał wysokiej goraczki i nie przechodziła mu przez 4h od podaniu paracetamolu. wiec pojechalismy. czekalismy dwie godziny, w tym czasie zasnał.
diagnoza, ze od zebów. teraz ma stan podgoraczkowy, ale nic poza tym mu nie dolega.

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

było tam 5 takich mam z dzieciaczkami.
biedny Korn Mam nadzieję, że to "tylko" od zębów, a nie jakiegoś wirusa

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to witam się z rana po średniej nocce. Dziecko mi się tu poprzestawiało, zawsze rano ma drzemkę po 8, a dziś jeszcze do tej pory nie usnął

A ja mam od dziś 3 z przodu dołujące uczucie
najlepszego!!!:part y:

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
fatalnie sie czuje, cos mnie bierze... i utknelam na 19str. a jeszcze moja chrzestna przyjezdza zobaczyc Jule
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Choroba znowu mnie bierze

zdrowia dziewczyny

Cytat:
Dowiedzialam sie wczoraj, ze moje dziecko jesz opoznione w rozwoju, dla tego, ze nie siada i nie ma zebow.Na pewno jest to wina zlej diety, bo w tym wieku to juz powinien dostawac kanapki, bulki z maslem i oczywiscie sol:m ur::m ur:
ja pier..... taaaa i od razu pieczonego kurczaka z tłustą skórką w ostrych przyprawach
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 10:36   #725
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ale w huggiesach są parabeny
Wiem, bo koleżanka, która mi o całej sprawie powiedziała, używa huggiesów. Obczaję te z Reala, w sumie jeśli to tylko kwestia kupienia innych chusteczek, to tyle mogę zrobić, nie zabije mnie to
oj ale tylko jeden i nawet sroka poleca

Cytat:
tak na szybko - juz (!) jestesmy w domu. podejrzenie azs. mamy za dwa tygodnie kontrole. nati wyglada o niebo lepiej. gorzej z ulewanimem. ma spac pod katem 45 stopni i jesc nutrition bo sinlac nic nie daje. jesli nadal bedzie ulewac - bedziemy dalej sprawdzac czemu i nie wykluczona nawet operacja ws refluksu.

super, że już w domu i coś wiadomo
oby ten nutrition pomógł i żadna operacja nie była potrzebna

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Ola nadal gorączkuje ale co 4 godziny podaje syropki które na jakiś czas pomagają
natomiast mamy antybiotyk bo ma zapalenie gardła.. ponoć zmarzła z 3 dni temu i to od tego....
jestem zła na siebie...
zdrówka dla Oli

Cytat:
Bo jestem tylko czlowiekiem daj link na pw, to dopisze
no to mi się świat zawalił matal nie może być tylko człowiekiem
a serio to jak się dokopię do mojego opisu to podeślę link, ale w tym celu muszę poprzedni wątek przeszukać

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Matal śniłaś mi się Przyjechałam w nocy do Ciebie, weszłam sobie sama do Twojego mieszkania, uspokoiłam Edzika i przyszłam do Ciebie do pokoju, w którym zajmowałaś się Elenką i mówię: "Cześć to ja ja-ika" a Ty: "No cześć zrób herbatę"

Cytat:
witam sie po koszmarnej nocy, w połowie spedzonej na ip.
kurcze, to rzeczywiście koszmarna noc
Kornelku wracaj do zdrowia

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
sprawdzziłam raz jeszcze,zielone huggies nie mają parabenów?
żółte mają methylparaben jak zielone rzeczywiście nie mają to się na nie przerzucę, choć nie lubię ich zapachu

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
póki co nic....nie wysypuje go a ta krostka zniknęła....ale goraczkuje mi od wczoraj więc nie wiem o co kaman w pupie wieczorem miał 37,4 a dzisiaj 37,8 adie tez całą nockę miał 37 coś tam
zdrówka dla chłopaków

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 10:39   #726
dodinha
Wtajemniczenie

Doczytałam,zdrowia dla Natalki i Korna.Dokanczam śniadanie i moore się za porządki.Zastanawia mnie jedna rzecz,dlaczego Helka czasami po kleiku prześpi 3 godziny,a dzisiaj rekordowo 5

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-04-12, 10:43   #727
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

siemka

zdrówka dla wszystkich chorych maluszków

moze ktos wrzucic linka jeszcze raz do tego artykulu o tej substancji min w chusteczkach?
czyli dobre sa te z tesco, zielone huggiesy, z reala dobrze pamietm?
kurcze reala i netto nie mam kolo siebie

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 10:59   #728
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za życzenia
Mnie w sumie nie dołuje sam fakt, że mam trzydziestkę na karku, bo ja się czuję na dwadzieścia tylko raczej to, że kolejny raz mój mąż się nie wysilił. Nie obchodzimy jakoś szczególnie urodzin, ale te sa kurcze trochę wyjątkowe, on ma za rok i już zaczynam myśleć nad czymś szczególnym. A on? Rano się słowem nie odzewła, zszedł z Dawidem na dół i mu chyba moi rodzice przypomnieli, jak zeszłam to szybkie życzenia i pojechał na cały dzień do mamusi w czymś tam jej pomagać

Cytat:
racja

Cytat:
Dowiedzialam sie wczoraj, ze moje dziecko jesz opoznione w rozwoju, dla tego, ze nie siada i nie ma zebow.Na pewno jest to wina zlej diety, bo w tym wieku to juz powinien dostawac kanapki, bulki z maslem i oczywiscie sol:m ur::m ur:
jakby dostawał kanapkę to by mu zęby urosły i nauczyłby się siadać cuda normalnie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Czarna chyba tak- ja na tabsach miała 2 miesiące plamienia
więc nie biorę, a @ nadal niet młodego odstawiłam bo po 2 tygodniach odciągania pogardził cycem i płakał jak mu chciałam podać
no w sumie to jakbym miesiąc nie karmiła, TZ się śmieje, że będzie Maja

a tak w ogóle to byłam na badaniach i mam anemię żelazo, soki z buraków, surówki itd. moja mama myśli, że umrę chyba bo mi nakupiła jednodniowych, wczoraj domowy sok z buraka mi zrobiła
więc chyba jest powód tych moich zasłabnięć bo reszta wyników (z wyjątkiem tarczycowych ok)

Maharet przepraszam, ale pewnie T. zabłysnęła
miałam właśnie pytać o kp, ale jednak Miki pogardził dobrze, że to tak bezproblemowo poszło, a Ty i tak świetny wynik osiagnęłaś

dbaj o siebie Kaśka

Cytat:
Dzwonili do nas w sprawie tego sprawdzania pulsu i nic niepokajacego nie znalezli, mamy mlodego jeszcze do roku podlaczac.Z jesdej strony dobrze, z drugiej ten monitor zaczyna byc dla niego niebezpieczny.Znalazlam go rano kiedys z kablem wokol szyi, skore na brzuszku tez manieciekawa, raz ze go nie moge niczym posmarowac bo kable sie nie beda trzymac, 2 ten klej tez nie wplywa dobrze.
Jak chcemy do kardiologa to z lekarzem rodzinnym mamu zalatwiac
świetne wieści
tylko rzeczywiście te kabelki nie są bezpieczne

doughnut_agg, 87czarna zdrówka dla Was dziewczyny, nie dać się chorobie

jestem na bieżąco
jeszcze tylko k....

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-04-12 o 11:00
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 11:02   #729
czaszka_
Zakorzenienie

heja
witam się wyspana bo mnie dziecko znowu zadzwilo obudzila sie po 4 na szamke i poszla dalej spac i spala do 8:50 jeszcze nigdy tak dlugo nie spala proszę o częściej...

maharet
sorki ze tak ujme ale czy ona jest do konca zdrowa?
moze od razu dziecku kebaba zamow i pizze.....
Kasiunia wszystkiego najlepszego!
Kaśka i jaki wymyslilas prezent dla małża? moj ma ur. w poniedzialek
misia dobrze ze to tylko przez ząbki, mam nadzieje ze juz bedzie wszystko dobrze
Matal to masz piekny poczatek dnia

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

Edytowane przez czaszka_
Czas edycji: 2014-04-12 o 11:11
czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 11:05   #730
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się!

Monia, zdrówka dla Natalki
Misia, oby Kornelek już nie gorączkował

Kasiunia, 100 lat!

My też w czarnej doopie, bo wstaliśmy o 10

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
swietny link
szkoda ze nie mam jak zapisac bo mega cenna info
dzieki

w oczach papugi bylo wszystko
o Nospie i takich skutkach ubocznych mówiła mi mama jak jeszcze byłam w ciąży

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
A jakie miał stopy po ściągnięciu skarpetek?
chłodne

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Myślałam dziś rano o tych Julkowych stopach od Madziuchny. Może mu się spociły bo miał 2 warstwy czyli rajstopy i skarpetki i adidasy i jeszcze jak nie wszystko było bawełniane to chyba mogly nie? mi sie wydaje że buty na 2 warstwy to niejest dobry pomysł jak dziecko leży ani swobodnych ruchów stopą ani nic.. oczywiscie zalezy od tego jakie to adidasy.. ja też nie używam obuwia poza soxo papciami.
może właśnie się spocił....
nie wiem, jak z tymi paputkami mi się wydaje, że buty cieplejsze niż skarpetki

Cytat:
o fuck!

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 11:06   #731
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Prawie każde mają
I wiele kremów, płynów do kąpieli i innych kosmetyków dla dzieci...
Huggiesy zielone nie maja i sa tez polecane przez Sroczke. Dla mnie te chusteczki sa numerem 1

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Dziewczyny,czy wasze snartfoniki też są takie ciche?Można to jakoś podglosnic?A czy można mrozic mus jabłkowy?Dziś daję Helence poraz pierwszy i mi zostanie

Ja mroze i jest ok

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
dzięki .

Odnośne brokuł to właśnie wsuwam sałatkę z nimi .

No właśnie, cholera go wie. Mama nie wie.
Sprobuj ugotowac na twardo i obrac. Jesli obiera sie je trudno, tzn skorupka odchodzi razem z kawalkami bialka to znaczy ze sa bardzo swieze i moga polezec w lodowce jeszcze co najmniej 2 tygodnie
Stary 2014-04-12, 11:07   #732
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
maharet[/B] sorki ze tak ujme ale czy ona jest do konca zdrowa?
moze od razu dziecku kebaba zamow i pizze.....
l:
Twierdzi ze tak dawala, tzn kanapki, bulke z maslem i parowki
Stary 2014-04-12, 11:08   #733
kahunia
Zadomowienie

Cytat:

Wiem, bo koleżanka, która mi o całej sprawie powiedziała, używa huggiesów. Obczaję te z Reala, w sumie jeśli to tylko kwestia kupienia innych chusteczek, to tyle mogę zrobić, nie zabije mnie to
w zielonych nie ma przynajmniej wg tego co jest na stronie sroki. Mi one nie podpasowaly bo ciezko sie wyciagaja z pudelka i sie rwaly

Cytat:

Zdrowka dla Natalki, oby to nie refluks.

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

Ola nadal gorączkuje ale co 4 godziny podaje syropki które na jakiś czas pomagają
natomiast mamy antybiotyk bo ma zapalenie gardła.. ponoć zmarzła z 3 dni temu i to od tego....
jestem zła na siebie...
Zdrowka dla Oli

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Melduje, że żyje. Pierwsza sprawa mam nieco doła i pozbierać się nie mogę a druga, że Wiktorek daje mi ostatnio nieźle w kość. Zrobił się strasznie marudny i płaczliwy od jakiegoś tygodnia- mam nadzieje, że to zęby i że to się skończy wkrótce
Moja tez maruda, jak ja poloze na macie to odrazu buczy, jak przestanie a ja odejde to buczy, w nocy tez kiepsko - albo skok, albo zeby.

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

Matal śniłaś mi się Przyjechałam w nocy do Ciebie, weszłam sobie sama do Twojego mieszkania, uspokoiłam Edzika i przyszłam do Ciebie do pokoju, w którym zajmowałaś się Elenką i mówię: "Cześć to ja ja-ika" a Ty: "No cześć zrób herbatę"

Cytat:
Zdrowka dla Korna

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość

Trudna decyzja z tym szczepieniem Nas nigdy lekarka nie pyta o reakcje po poprzednich szczepieniach :/ a placz i marudzenie najczęściej okresla jako "no zdarza się, ze dzieci tak reagują, w koncu to uklucie, bol i stres" :/:/:/
U nas zawsze jest pytanie jak bylo po poprzednim szczepieniu. Najpierw lekarka pyta, a pozniej pielegniarka zanim zaszczepi.

Cytat:
u nas na kolejnych, czyli 4 zajęciach ma być zanurzanie
muszę się do rosska i pepco wybrać w poniedziałek jadę z mamą na zakupy spożywcze, bo robimy u niej urodziny Dawida, to przy okazji się obkupię bo mi brakuje bodziaków z krótkim

Najlepszego

U nas na pierwszych zajeciach bylo polewanie konewka i mielismy cwiczyc to podczas kapieli. Na drugich zajeciach zamiast konewki wiadereczko i bylo zanurzanie najpierw do nosa pozniej cala glowe. W czwartek byly 4 zajecia i zanurzenie troche dluzsze bo zdjecia byly Oczywiscie jak jakies dziecko plakalo czy cos to nie, nic na sile

Cytat:
Dowiedzialam sie wczoraj, ze moje dziecko jesz opoznione w rozwoju, dla tego, ze nie siada i nie ma zebow.Na pewno jest to wina zlej diety, bo w tym wieku to juz powinien dostawac kanapki, bulki z maslem i oczywiscie sol
Tylko jedna osoba mogla Ci to powiedziec

A w ogole witam w nowym watku lepiej pozno niz wcale

Mala ostatnio bardzo absorbujaca i podczytuje z doskoku. Mam nadzieje ze to zeby.

Dzisiaj o 5 zrobila nam radosne spiewy i skopala nas konkretnie w koncu wsadzilismy ja do bujaka i pospala do 8

Z jedzeniem tez u nas kiepsko jak na poczatku sie rwala do lyzeczki tak teraz sie odwraca, kreci, je stopy, wyciera sie sliniakiem - wszystko byle nie jesc a dzisiaj nawet butelka z mlekiem kiepsko jej szla

Pogoda sie u nas zepsula znowu - wczoraj slonce swiecilo, a dzisiaj pada

Ale po poludniu zakupy ciuchowe mama obiecala ze z mala zostanie to my sobie poszalejemy

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 11:25   #734
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Daje się u Was prezenty na zajączka? U nas nie ma takiego zwyczaju
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Raczej jakieś mega drobiazgi, słodycze.
No ale moja mama się szarpnęła na krzesełko do karmienia, siostra na jakieś ubranka więc ja też coś tam ogarnę Tym bardziej, że od dawna planowałam zakup tej książeczki skoro taka chwalona a Julo uwielbia hałasujące gadżety

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
budzi się nawet co godzine.. już mi ręce opadają.
dobrze pamiętasz ale narazie nici z mojego planu.
przez ponad tydzień dawałam mu na noc kaszkę mleczno ryżową ale i tak się budził a teraz w ogóle nie chce jej jeść
Wesz co, bo sekret w tym żeby zjadł całą porcję. Jak nie zje, to nie będzie dość syty. A czy u Was już się skończyła ekspozycja na gluten? Może wprowadzić jakąś "wielozbożową" z Bobovity czy Nestle. Jest parę bez cukru (bananowe, gruszkowe...). Wydaje mi się, że są atrakcyjniejsze w smaku niż zwykłe kleik ryżowy.
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Oby tak mu już zostało a może zacznie ci spać do samego rana
(...)
Byłam dziś w przychodni bo Bartek ostatnio był mierzony i ważony jak miał 6 tygodni i uwaga, waży 10,2kg i ma 81cm Mam co nosić
No dziś już nie było tak fenomenalnie, ale jest duży postęp

Duuuży mężczyzna!
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

jak histeryzuje to moim zdaniem nie ma sensu
jak mój zaczyna kręcić nosem po paru łyżeczkach to próbuje odwrócić jego uwagę , jakoś zagadać żeby podjadł jeszcze chociaż trochę ale jak już stęka, wygina się itp to odpuszczam
Kurczę, zapomniałam, że u Was nie ma w stałym obrocie butli.

Nie, nie, na siłę nie wolno. Jedzenie powinno się kojarzyć z przyjemnością a zmuszanie to najgorsze co można zrobić.
Ja też miałam spore problemy z odmawianiem jedzenia. Największe jak Julkowi wychodziły przednie ząbki. Najwyraźniej coś go tam mocno drażniło i bolało, łyżeczka go wtedy irytowała.
Teraz też kaprysi, ale najwyraźniej nie potrzebuje jakoś specjalnie dużo jedzenia. Wczoraj zjadł cały mały słoiczek obiadku i to było już wielkie wow.
Za to butlę mógłby na okrągło - jak totalny bobas Mleka i picia nigdy nie odmawia

Słuchajcie, ja znalazłam sposób jak zachęcić dziecko do jedzenia, może i u Was by się sprawdziło. Jak marudzi na łyżeczkę, to daję mu dostęp do miseczki. Wtedy bardzo chętnie do niej zagląda i grzebie łapkami. Im co ś bardziej klejące (faworytem jest oczywiście kaszka), tym lepiej Wszystko dookoła jest uwalone jedzeniem, ale za to Julo ślicznie zajada i otwiera chętnie buzię. Dobrze się bawi.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Stroisz syna nie ma co!
A jak!
KLIK
a TU pompki
cudowna jakość by tż

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-04-12 o 11:26
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 11:30   #735
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:

Encia ma bardzo podobne wymiary, bo 8 kg i 74 cm

Faktycznie jest methylparaben ale czytalam o nim i jest jednym z najlepiej przebadanych konserwantow, uznany jako bezpieczny.
Stary 2014-04-12, 11:33   #736
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Pmietacie kiecke, ktora kupilam na wesele?Ona jest bez ramiaczek.Nie wiem jak rozwiazac problem stanika do niej.Czy taki na silikonowych bylby ok, czy bedzie zle wygladalo to?
Stary 2014-04-12, 11:50   #737
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:

to super że już lepiej a możesz jeszcze raz pokazać zdjęcie Natalki tzn jej skory?wyslij proszę pw bo chciałam porównać z brzuszkiem i pleckami mojej malej z góry dziękuję
Stary 2014-04-12, 11:55   #738
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
póki co nic....nie wysypuje go a ta krostka zniknęła....ale goraczkuje mi od wczoraj więc nie wiem o co kaman w pupie wieczorem miał 37,4 a dzisiaj 37,8 adie tez całą nockę miał 37 coś tam

dobrze wiedziec w azie w jeśli sebek faktycznie złapie
o gencjanie myślałam ale nei stosowałam ...moja sis siostrzeńca wysmarowała bo on strasznie wysypany....adi największą kumulacje ma na buzi i jeszcze mi rozdrapał i boje się ż ezostanie mu między oczami blizna
straszny pieszczoch się zrobił przez to ...co chwilę chce się tulić i całować w nocy śpi ze mną bo się wierciii chce drapać a ja mu tłumacze z enie mozeitp
Oby Sebastian się nie zaraził Mojej siostry synek półroczny złapał ospe od Filipa ;/ Siostra dzwoniła, że powoli go obsypuje. Z Filipem miał styczność ze 2 tygodnie temu.
Stwierdziłam, że nie będę Filipa smarować już tym pudrem w płynie. Miejsca, które smarowałam tym płynem wyglądają gorzej niż te, które niczym nie smarowałam albo smarowałam fioletem

Filip też się przytula, ale tym sposobem może się podrapać. W tula się i ociera
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

a tak w ogóle to byłam na badaniach i mam anemię żelazo, soki z buraków, surówki itd. moja mama myśli, że umrę chyba bo mi nakupiła jednodniowych, wczoraj domowy sok z buraka mi zrobiła
więc chyba jest powód tych moich zasłabnięć bo reszta wyników (z wyjątkiem tarczycowych ok)
Ja przy anemii też jestem zawsze osłabiona Brałam Tandyferon (jak dobrze pamiętam).
Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
witam się wyspana bo mnie dziecko znowu zadzwilo obudzila sie po 4 na szamke i poszla dalej spac i spala do 8:50 jeszcze nigdy tak dlugo nie spala proszę o częściej...

I zazdroszczę, mój Filip śpi masakrycznie ;/ Może nadejdą lepsze czasy (chociaż wątpie).
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 12:03   #739
tassia
Zakorzenienie

masakraaaa dziewczyny
jestem w doooopie
a raczej w wawie ale przeniesli nam zajecia do jakiegis centrum konferencujnego
nas jest 60 bab, plus jeszcze dwie sale jakis zajec plus szkola jezykowa i jedna damska toaleta a ja z laktatorem
cycki mi rozerwie
nie wiem co zrobic

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 12:07   #740
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Oby Sebastian się nie zaraził Mojej siostry synek półroczny złapał ospe od Filipa ;/ Siostra dzwoniła, że powoli go obsypuje. Z Filipem miał styczność ze 2 tygodnie temu.
Stwierdziłam, że nie będę Filipa smarować już tym pudrem w płynie. Miejsca, które smarowałam tym płynem wyglądają gorzej niż te, które niczym nie smarowałam albo smarowałam fioletem

Filip też się przytula, ale tym sposobem może się podrapać. W tula się i ociera

Ja przy anemii też jestem zawsze osłabiona Brałam Tandyferon (jak dobrze pamiętam).

I zazdroszczę, mój Filip śpi masakrycznie ;/ Może nadejdą lepsze czasy (chociaż wątpie).
epidemia normalnie ja smarowałam tą pianka i wczoraj rano wzięłam puder od siostry i popołudniu kąpałam adriana w nadmanganianie potasu bo skarżył się ze go siusiak boli i faktycznie jak odciągnal napletek to odśrodka bąble i na żołędzi
wykąpałam i zmyłam puder bo też mi się wydawała ze gorzej top wszystko wygląda po pudrze .dzisiaj już widzę że coś truplki zaczynają sie robić
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 12:10   #741
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
to super że już lepiej a możesz jeszcze raz pokazać zdjęcie Natalki tzn jej skory?wyslij proszę pw bo chciałam porównać z brzuszkiem i pleckami mojej malej z góry dziękuję
To ja się dołączam,moja ma na nóżkach i buzce pojedyncze placki.A czym jeszcze objawia się azs?

Stary 2014-04-12, 12:17   #742
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
mój też taki cichy i póki co zero zainteresowania

czyli ogolnie jest dobrze, tak?

nie ja nie zakładam bucików, jak jest potrzeba to podwójne skarpety albo paputki ze skórzaną podeszwą

u nas na kolejnych, czyli 4 zajęciach ma być zanurzanie
muszę się do rosska i pepco wybrać w poniedziałek jadę z mamą na zakupy spożywcze, bo robimy u niej urodziny Dawida, to przy okazji się obkupię bo mi brakuje bodziaków z krótkim

brawo doczekałaś się

no ciekawe z tymi szczepieniami, będziesz się stosowała do jej zalecenia?

za ząbka i za wagę

super Julo zrobił postępy a z tym spaniem to oby nie chwilowe

jaki on wysoki

A tak w ogóle to witam się z rana po średniej nocce. Dziecko mi się tu poprzestawiało, zawsze rano ma drzemkę po 8, a dziś jeszcze do tej pory nie usnął

Wszystkiego naj i spełnienia marzeń
Stary 2014-04-12, 12:18   #743
nephelim89
Rozeznanie

Widzę, że ospa i naszych dzieciaczków nie ominęła Zdrówka dla maluszków
Misia- współczuje nocy i zdrówka dla Kornela
maharet- Ty to się biedna nasłuchasz ja już bym jej dawno nagadała
tasia- kurcze trudna sprawa może jakieś pomieszczenie by Ci udostępnili?
Mały śpi od tygodnia w swoim pokoiku Czasem nad ranem jak nie chce zasnąć to przynoszę go do nas i tak jak dziś dosypialiśmy od 6 do 9:30 bo Tż w pracy
Kasiunia- Spełnienia marzeń !
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 12:50   #744
dodinha
Wtajemniczenie

Kasiunia wszystkiego naj
Stary 2014-04-12, 12:57   #745
teacherka
Zakorzenienie

Gorgulku, my nigdy nie robilismy zuzi badan krwi, tyle co w szpitalu, poza tym tylko z moczu. Znam tyylko normy w moczu - 0-5 dla leukocytów. Przed operacja miala 20-30 przy moczowodzir ktory był cały zaropiały i pewnie doszłoby do sepsy za jakiś czas. Wynim 3-5 (teraz ma) jest niby ok. nie mam pojęcia naprawdę jak jest z krwią, przykro mi. robicie badanie moczu?

Nadrabiam jednym okiem, bo zbieramy się do teściów... maja prezent, który nie może czekać

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Monia, zdrówka dla Natalki! Oby się obyło bez operacji

Dobra, jkończę i spadam, papa
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 13:35   #746
87czarna
Zakorzenienie

Mam zadanie dla Was
Pomóżcie mi w wyborze sukienki na Chrzciny Julii
Przesyłam linki:

2. http://www.asos.com/Lydia-Bright/Lyd...t=-1&clr=Latte

3. http://www.asos.com/Club-L/Club-L-Sk...Black%2fbronze

4. http://www.asos.com/Yumi/Yumi-Belted...t=-1&clr=Multi

5.
http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Scallo...r=Nude%2fblack

6. http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Belted...t=-1&clr=White

7. http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Scallo...rt=-1&clr=Pink

8. http://www.asos.com/A-Wear/A-Wear-La...t=-1&clr=Black

9. http://www.asos.com/River-Island/Riv...t=-1&clr=Black

10. http://www.asos.com/TFNC/TFNC-Skater...t=-1&clr=Black

11. http://www.asos.com/Vesper/Vesper-Pe...t=-1&clr=Cream

12. http://www.asos.com/Little-Mistress/...t=-1&clr=Black

13. http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Struct...t=-1&clr=Green

14. http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Skater...r=Pink%2fblack

Sorry

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"

Edytowane przez 87czarna
Czas edycji: 2014-04-12 o 13:37
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 13:45   #747
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

zdrowka i oby operacja nie byla konieczna!

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku
Dopiero dziś nadrobiłam stary a tu już ponad 20 stronchyba skorzystam ze streszczenia Motyla po raz pierwszy
Melduje, że żyje. Pierwsza sprawa mam nieco doła i pozbierać się nie mogę a druga, że Wiktorek daje mi ostatnio nieźle w kość. Zrobił się strasznie marudny i płaczliwy od jakiegoś tygodnia- mam nadzieje, że to zęby i że to się skończy wkrótce

Cytat:
Cytat:
Korn dostał wysokiej goraczki i nie przechodziła mu przez 4h od podaniu paracetamolu. wiec pojechalismy. czekalismy dwie godziny, w tym czasie zasnał.
diagnoza, ze od zebów. teraz ma stan podgoraczkowy, ale nic poza tym mu nie dolega.

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

było tam 5 takich mam z dzieciaczkami.
nam gadali to samo i ze tempka taka wysoka bo 4 zeby na raz ida a dwa dni po goraczce pojwila sie biegunka.

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
biedna, daj znać po lekarzu, szczepilas na rota? A jak Blanka?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nie szczepilam, ale u Ameli to nie rota a jak juz to lagodna odmiana. acz lekarz twierdzi ze to zeby i wirusowka.
a Blance nic nie dolega, miala raz tempke 39,3.

Cytat:

sto lat!

mialam cos napisac ale kupa Amelki wzywa
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 13:45   #748
papuga_69
Zakorzenienie

wróciliśmy ze spaceru.

zrobiłam dzisiaj Antkowi tą zupe ze szpinakiem , w skład weszły
2 marchewki , dwa małe ziemniaki, pół pietruszki, kawałek selera, indyk i szpinak. wyszło ok 500ml także bede mrozić
dodałam mm tak jak mówiłyście, dolałam 50ml żeby uzyskać odpowiednią konsystencję

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 14:00   #749
nephelim89
Rozeznanie

Czarna
Podobają mi się te i uważam że ekstra byś w nich wyglądała
1. http://www.asos.com/A-Wear/A-Wear-La...t=-1&clr=Black
2.http://www.asos.com/Vesper/Vesper-Pe...t=-1&clr=Cream
3.http://www.asos.com/ASOS/ASOS-Scallo...r=Nude%2fblack
Też nie potrafię zdecydować która jest najładniejsza
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-12, 14:07   #750
bajka1807
Zakorzenienie

jak przekonac dziecko do kleiku na wodzie i do marchwianki?
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości