|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą!
Cytat:
np to:http://zdrowypiesek.pl/karma-dla-kot...hej-masie.html ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Dzisiaj porobiłam zakupy na święta. Dałam się orżnąć w Kauflandzie, albo złe była wpisana cena albo ja źle popatrzyłam i kupiłam biały ser za 15zł/kg. Najdroższy ser jaki kupuję to taki po 13zł/kg.Wpadły produkty do ciast, majonezy, musztardy, zgrzewka wody, 10 kg cukru, herbata, margaryna, zółty ser, śmietana i wydalam 146zł. Potem biedronka. Tu karma dla kota, płyn kłębuszek, 6 margaryn, 2 czekolady, 3l oleju, kakao i jakieś duperelki jeszcze i zostawiłam 62zł. Prawie wszystko na święta już mam. Jeszcze tylko jakieś świeże warzywa kupie krótko przed świętami. Pewnie jeszcze z 50zł pójdzie, jeśli nie więcej. Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2014-04-11 o 21:11 |
|
|
|
|
#1862 |
|
only smart shopping
|
|
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Moje Bozity nie tykają (poza jednym smakiem posiekany kurczak :/ wszystko oddałam do lecznicy - ponad 90 kartoników :/). Moje lubią filetówki, ale trzeba je suplementować, thrive ma tylko jakieś już z suplementami.
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4599360 3]
Dzisiaj porobiłam zakupy na święta. Dałam się orżnąć w Kauflandzie, albo żle byłą wpisana cena albo ja źle popatrzyłam i kupiłam biały ser za 15zł/kg. Najdroższy ser jaki kupuję to taki po 13zł/kg.[/QUOTE] Taki do sernika ? To zwykle jest kubełek 1kg po 10 zł :/ pewnie zmieniają ceny na święta |
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
W Carrefour 1kg sera do sernika President kosztuje 6zł.
|
#1866 |
|
Konto usunięte
|
Parę razy robiłam sernik z serem z wiaderka- z biedronki, president, Krasnystaw i jakaś taka ciapa mi wychodziła nie sernik. Teraz zrobię ze zwykłego sera, jak to się kiedyś robiło.
|
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4599575 4]Parę razy robiłam sernik z serem z wiaderka- z biedronki, president, Krasnystaw i jakaś taka ciapa mi wychodziła nie sernik. Teraz zrobię ze zwykłego sera, jak to się kiedyś robiło.[/QUOTE]
Moja mama zaczęła do sernika dodawać paczkę budyniu i od tego momentu jest super Gdzieś w Internecie powinien być przepis siostry Anastazji. A kiedyś, wiadomo, mieliła dzielnie zwykły ser maszynką do mięsa
|
|
|
|
#1868 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też będę mielić, tylko nie wiem jeszcze czy maszynką na korbkę, czy elektryczną. |
|
|
|
|
#1869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytając wasze wypowiedzi na temat ciąży i wady wzroku trochę się przeraziłam. Sama mam wadę wzroku -5 i strasznie się boję o moje oczy. Będę musiała się więcej rozeznać w temacie ciąża, a wada wzroku, tak na przyszłość
Edytowane przez brzydkaprawda Czas edycji: 2014-04-11 o 22:42 |
|
|
|
|
#1870 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sama biorę kilka lat, jak na razie jest ok. chociaż miałam mocne jazdy na początku roku, objawy jakby zapalenie pęcherza ale w pęcherzu nic, podobno coś kobiecego ale przeszło. teraz jakoś w maju muszę se trzasnąć cytologię i usg. Cytat:
chyba trzeba będzie oddać komuś większemu, a szkoda bo ładna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tylko fleki do wymiany, ale będę miała na zimniejszą porę
|
||||
|
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1872 |
|
Wredny kotecek
|
|
|
|
|
#1873 |
|
Zadomowienie
|
no jo
no to gumka zostaje tylko ^^ |
|
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bliżej górnej granicy, i jestem w stanie sporo odłożyć. Tylko nie wiem czy to akurat pomocna informacja bo mieszkam z mamą i siostrą więc wiadomo, że koszty utrzymania się rozkładają. Ale ogólnie bardzo nie lubię wydawać kasy. Kurcze jak mam wydać na ciuch, buty czy coś innego to jestem chora i zastanawiam się bardzo długo czy mi to potrzebne i najczęściej dochodzę do wniosku że nie ![]() Buty skórzane kupiłam raz, jakieś 10 lat temu. Zaczynałam studia, odłożyłam pierwszą kasę z pracy i poszłam do sklepu. Niby skórzane, za grubo ponad 400 stówy a jednej zimy nie wytrzymały Jedynie na co wydaję dużo kasy to kosmetyki. Może nie tyle sensu stricte do makijażu, raczej mało się maluje więc jedynie podkład ale to też tak do 30 zł. Najwięcej idzie na kremy i szampony, z racji mojej bardzo wrażliwej cery i tu cena tak do 50 zł dochodzi za opakowanie
|
|
#1875 |
|
Wredny kotecek
|
|
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1877 | |
|
użytkowniczka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1878 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę z ciekawości spytać jaki to kierunek zamawiany? Wszyscy z roku dostają te stypendia czy tylko część? U mnie w mieście kiedyś na kierunkach zamawianych były stypendia ok. 1000zł, to u Was chyba są większe?
|
|
|
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
Zwykle zamawiane są techniczne, np. matematyka, informatyka... dostaje je z tego co pamiętam 30% rocznika i w Poznaniu wynosi 1000 zł
|
|
|
|
#1881 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1882 |
|
❤ bee happy ❤
|
Ale jeśli udaje Ci się tyle zaoszczędzić to zapytam czy mieszkasz z rodzicami czy wynajmujesz coś?
|
|
#1883 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1884 |
|
❤ bee happy ❤
|
Tak też myślałam
![]() Ale fajnie , że możesz sobie odłożyć Byłam dziś po raz pierwszy w Auchanie i powiem wam, że chyba tam będę robiła zakupy spożywczo-chemiczne. Wybór dużo większy niż w Biedronce, a za porządne zakupy, które w innym sklepie kosztowały by minimum 100zł zapłaciłam 75zł. Także różnica jest
|
|
#1885 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wcześniej płaciłam jeszcze mniej za inny akademik, ale mieszkałam w dużo gorszych warunkach.I potwierdzam, bardzo opłaca się robić zakupy w Auchanie i w przeciwieństwie do Biedry można tam płacić kartą co ma dla mnie duże znaczenie Niestety do najbliższego Auchan muszę jechać ponad pół godziny autobusem, a wszystkie inne sklepy mam pod nosem.
|
|
|
|
|
#1886 | |
|
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
|
|
|
#1887 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Czy mogę się dołączyć??
|
|
|
|
#1888 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1889 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1890 |
|
Zadomowienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4599360 3]
Dzisiaj porobiłam zakupy na święta. Dałam się orżnąć w Kauflandzie, albo złe była wpisana cena albo ja źle popatrzyłam i kupiłam biały ser za 15zł/kg. Najdroższy ser jaki kupuję to taki po 13zł/kg.Wpadły produkty do ciast, majonezy, musztardy, zgrzewka wody, 10 kg cukru, herbata, margaryna, zółty ser, śmietana i wydalam 146zł. Potem biedronka. Tu karma dla kota, płyn kłębuszek, 6 margaryn, 2 czekolady, 3l oleju, kakao i jakieś duperelki jeszcze i zostawiłam 62zł. Prawie wszystko na święta już mam. Jeszcze tylko jakieś świeże warzywa kupie krótko przed świętami. Pewnie jeszcze z 50zł pójdzie, jeśli nie więcej.[/QUOTE] W kauflandzie często są towary poprzestawiane pod inne etykiety albo etykiety w ogóle z inną ceną niż na kasie Nas na szczęście święta nie będą dużo kosztowały - śniadanie jemy we dwoje a obiad u teściów z wydatków "ekstra" tylko składniki na jakieś ciasto albo 2 jak znajomi do nas przyjadą.[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4599575 4]Parę razy robiłam sernik z serem z wiaderka- z biedronki, president, Krasnystaw i jakaś taka ciapa mi wychodziła nie sernik. Teraz zrobię ze zwykłego sera, jak to się kiedyś robiło.[/QUOTE] Do sernika polecam president w takim foliowym woreczku "serdelku". Opakowanie po 0.5kg - gładziutki ale nie ciapowaty tak jak te z wiaderka. Wydałam wczoraj 34 zł w lumpeksie - kupiłam sukienkę na wesele w lipcu, 2 spódnice, bluzę, sweterek, 5 bluzeczek i jeszcze bluzę dla siostry za którą mi odda 5 zł
Edytowane przez kalwinka Czas edycji: 2014-04-13 o 11:11 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.

np to:

13.03.2008
Gdzieś w Internecie powinien być przepis siostry Anastazji. A kiedyś, wiadomo, mieliła dzielnie zwykły ser maszynką do mięsa 

po prostu biorąc dalej tabletki będą się powiększać i tworzyć nowe. Kiedy mi wykryli pierwszego odstawilam i przestał rosnąć. Po 2 latach znowu zaczęłam brać i pojawiły sie kolejne a tamten urósł, chodzę regularnie na badania l mam to pod kontrola. Tylko nie mam pomysłu na inne zabezpieczenie, spirali dla nierodki się nie zakłada chyba 
Zresztą miałam odwyk kilkumiesięczny i teraz znowu wracam do wyrywania "perełek"